10
mar
Seneste opdatering: 12/3-10 kl. 0243
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Islamofobiobservatoriet:”Undgåelig uro og opstand”

OIC Islamophobia Observatory Spokesman Condemns Reprint of Blasphemous Cartoon by Swedish Newspapers. A spokesman of the Organization of the Islamic Conference’s Islamophobia Observatory condemned the reprint of the controversial drawing of the Prophet Muhammad (pbuh) by Swedish artist Lars Vilks in three Swedish newspapers, namely Dagens Nyheter, Expressen, and Sydsvenska Dagbladet, and electronic media including radio and television broadcasts as reaction to an alleged plot to murder the cartoonist, which was uncovered in Ireland on March 9, 2010.

The spokesman said that the OIC had always spoken against violence including death threats against the originators of the blasphemous cartoons. He said however, that the Swedish media’s explanation of the action taken to reprint the cartoons in the name of freedom of expression was unacceptable, unwise and irresponsible as it has caused hurt and insult to the Muslim citizens of Sweden as well as the 1.5 billion Muslims across the world who had nothing to do with the alleged death threat. The spokesman added that there were other options available for the Swedish media to show their protest instated of resorting to an action that could potentially open a raw wound and incite avoidable unrest.
The OIC spokesman hoped that the Swedish newspapers will show restraint and exercise the right to freedom of expression in a responsible manner. OIC.

Ta avstånd från  fanatismen utan reservationer, utan relativiseringar

Ställd inför nyheten att de extremistiska hoten mot Lars Vilks uppenbarligen börjat röra sig från ord till handling, finns det bara en sak att göra: att ta avstånd från den här fanatismen – utan glidningar, utan reservationer, utan relativiseringar och utan på skruvar ställda förbehåll – och ställa sig på den hotades sida.För en gång skull kan jag säga så här: det hela är mycket enkelt. Att tysta Lars Vilks handlar i förlängningen om att tysta oss alla. Om hans konst kan vi alltid diskutera. Om hans rätt att utöva den – aldrig.Hoten mot Lars Vilks, Peter Englund, sekretær i Nobel Akademiet, Nobel-Juror solidarisiert sich mit Mohammed-Zeichner.

“Havde vi vidst, at han var flugttruet…..”

..”havde vi naturligvis sat flere folk på ham.”  Politiet i Ålborg i 12 nyhederne om en somalier, der er sigtet for for få uger siden at have slagtet en socialrådgiver i Holstebro for en bagatel, og nu er flygtet fra et psykiatrisk hospital. Hvem er det nu, der er truet? Formuleringen er efterfølgende strøget fra radioavisens onlineversion. Det forstår sig. Politiet betegner ham dog stadig som “farlig”. Går det nu også  an for Zenia Stampe & co.? Politiet advarer imod somalier-hetz.

Den besynderlige brug af dansk grammatik er umiddelbart forståelig som et eksempel på den “agentivombytning” vi citerede lektor Michael Skovmand for forleden:

[…] I 1972 udgav professor Frands Mortensen sin berømte analyse af 22-Radioavisen, hvor han lancerede et nyt begreb: »agentiv-strygning«. Det handlede om, at agens, altså det handlende subjekt, blev strøget til fordel for passivkonstruktioner og lignende. Det hed ikke, at »Amerikanerne har nedkastet napalmbomber over Vietnam«, men at »der er blevet nedkastet napalmbomber over Vietnam«. […]

Disse typer sproglige mekanismer var genstand for mange analyser dengang, ikke mindst på de såkaldte sensitivitetskurser, hvor de samlet blev bramfrit betegnet som ‘røvrendingsmekanismer’.

Pseudotransitiver såsom ‘krænke’ og ‘fornærme’ kan siges at udgøre sådanne røvrendingsmekanismer, og med inspiration fra Frands Mortensen kunne man kalde dem ‘agentivombytninger’. […] Michael Skovmand: Pseudotransitiv: Krænkelsens grammatik [Weekendavisen 5.3.2010, ikke online]

Det store spørgsmål her er naturligvis hvad der ‘foranledigede’ (måske også et eksempel på samme?) politiets talsmand til dette ordvalg – på rygmarven tillært berøringsangst, eller mere overordnede direktiver for sprogbrug i forbindelse med særligt sensitivt klientel? Totalt er antallet af retspsykiatriske patienter steget fra 297 i 1980 til 2.058 i 2008 , altså cirka en ottedobling på 25 årI 2002 var over 40% af de retspsykiatriske patienter på Sankt Hans Hospital immigranter, Ugeskrift for Læger, log in. (Steen/LFPC)

Skrantende supermagt fedter for den muslimske verden

Endnu en indikation af at skæbnefællesskabet og de strategiske interesser i det transatlantiske forhold ikke nødvendigvis overlever dette århundrede. Man ser jævnligt vilde spekulationer på bl. a. Gates of Vienna om det en dag kan komme dertil at USA vil bombe europæiske byer for at indynde sig hos muslimske enklaver i oprør. Måske findes der gode argumenter for at dette er absolut utænkeligt, men tilfældet Serbien spøger hos de pågældende kommentarskrivere (eksempel), og det sikreste vil formentlig være at sige at intet kan udelukkes i en multipolær verden. Konflikterne er under opbygning, de kan ikke løses, og spørgsmålet bliver, så vidt jeg kan vurdere, dels om europæerne lægger sig fladt på maven og giver efter for de muslimske enklavers krav, og dels om USA på dette tidspunkt selv er tvunget ud i en erkendelse som officielle kredse i øjeblikket for enhver pris vil undgå. Når disse ulmende konflikter bryder ud, er USA ikke nødvendigvis det USA vi kender i dag. De bliver klogere, og vil på et tidspunkt gennemleve de samme ting europæerne oplever nu, samfundsændringer som ikke kan dulmes med bevidstheden om erfaringerne fra den amerikanske multietnicitets historie. Spørgsmålet er de forskellige tidsrammer, i min beskedne tolkning, og derfor vil specifikke prognoser være hovedløse (LFPC).

Diskriminationen mod muslimer tager til i Europa, advarer det amerikanske udenrigsministeriums årlige rapport om menneskerettigheder. […]

– Diskrimination mod muslimer i Europa har været genstand for stigende bekymring, fastslår rapporten fra det amerikanske udenrigsministerium.[…] Ifølge det amerikanske udenrigsministerium møder muslimer samfundsmæssig afstandtagen på baggrund af en tro om, at islam ikke er forenelig med vestlige værdier. USA: Europæisk hetz mod muslimer

Mitt blanka vapen är pennan och pappret

Af Thomas Nydahl

Inget vapen är så otidsenligt och samtidigt så modernt som det fria ordet.Å ena sidan, å andra sidan…Än slank en hit, än slank en dit…Ingenting är svart eller vitt…Den enes bröd är den andres död…Lagt kort ligger…Nära skjuter ingen hare…Att falla är ingen skam, men att bli liggande.

Talesätten är lika många som det finns språk eller människor i världen. Ibland används de som en skämtsam axelryckning, ibland blir de livsideal. Under de här dagarna av nya påminnelser om den mordiska islamismens metod och avsikt hör jag dem uttalas till höger och vänster. Människor som jag i vanliga fall skulle betrakta som nyktra betraktare av samtiden börjar tala i tungor. Hummandet och brummandet sprider sig som ringar på vattnet.

Finns det en yttrande- och tryckfrihet inskriven i vår grundlag? Det finns bara två svar på den frågan: ja eller nej. Det finns inte någon nästan-frihet. Det finns inte någon kanske-frihet (och så förhåller det sig också med våra plikter: man kan inte vara nästan- eller kanske-ansvarig för sina handlingar). Antingen har vi yttrande- och tryckfrihet eller så har vi det inte. Men det märkliga med det moderna Europa är att vi också ser hur gummiparagrafer skrivs in i lagböckerna, paragrafer som talar om olika typer av brott som är värre än brottet skulle ha varit utan sitt prefix. Jag tänker på hat-brotten och jag tänker på hela den kränknings-kultur som utvecklats i Europa. Människor får skadestånd för snart sagt vad som helst. Om man drabbas av ett “hatbrott” eller ett brott är skadan densamma. Om man drabbats av det, t.ex. genom att bli fysiskt angripen på stan, utan att tillhöra någon av de människogrupper som vanligen omfattas av den gummi-lagstiftningen, så är skadan densamma. Parallella lagstiftningar utifrån sexuell, etnisk eller religiös tillhörighet är förkastlig. Det är också därför jag med kraft vänder mig emot de fromlare som förespråkar sharia-lagstiftning inom civilrätten. Det som sker i brittiska städer idag kan tjäna som avskräckande exempel.

Att vara hatad eller kränkt är oss alla förunnat. Jag har fått mail de här dagarna som bekräftar att jag är mycket hatad av muslimska män som talar om det för mig. “Vi är inte kristna och vi vänder inte andra kinden till”, skriver de. Det är inte något jag skulle gå till polisen med. Men om jag blev jagad med yxa i mitt eget hem skulle jag tillkalla polis. Jag bryr mig inte om vem som hatar eller kränker mig. Koranen kan man läsa som en samling myter, men den är samtidigt en kränkning av all modern mänsklighet, som inte vill att livet ska styras av vad en krigsherre en gång i tiden tyckte och tänkte. Men istället för att tillgripa någon gummiparagraf vill jag ha en strid med blanka vapen. Den som vill “tro” får gärna göra det och därför också bläddra i Koranen när han eller hon vill. Men jag betackar mig för att påtvingas den ökenmoral som sprids från Koranen. Mitt liv, mina barns och barnbarns liv, ska inte styras av den.

Mitt blanka vapen är pennan och pappret. Eller datorn och word-dokumentet. Inget vapen är så otidsenligt och samtidigt så modernt som det fria ordet. Occident.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Universalgeni
12 years ago

Jeg er ikke helt enig. Hvis man er dansk gift, har konverteret til kristendom, ladet sig fuldt assimilere, så betragter jeg vedkommende som dansker uanset hudfarve og oprindelig nationalitet. Også folk, der ikke er dansk gift kan assimilere sig i så høj grad, at jeg vil kalde dem danske. Vi har eksempelvis en del hollandske familier, der har købt et landbrug og som i alt væsentligt følger dansk kultur, danske normer og værdier.

M.J.
M.J.
12 years ago

En afrikaner, en araber, en kineser og en grønlænder bliver aldrig til en dansker. Og en dansker bliver aldrig til en afrikaner, en araber, en kineser eller en grønlænder! Svært? Åbenbart! Men SIG DET NU HØJT …. ikke? Politisk Korrekthed kvæler os langsomt men sikkert!

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

De europæiske og eurasiske lande ses på:
http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2009/eur/index.htm

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Det amerikanske udenrtigsministeries tekst og vinkling, er ikke helt lig Jylland Postens / Ritzaus ord, ud over nedennævnte uddrag se venligst ministeriets egen omtale af de enkelte lande Frankrig, Tyskland og Holland: http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2009/frontmatter/135936.htm mod sidens ende… Flere ord om anti-semitisme…. Traditional and new forms of anti-Semitism continued to arise, and a spike in such activity followed the Gaza conflict in the winter of 2008-2009. Often despite official efforts to combat the problem, societal anti-Semitism persisted across Europe, South America, and beyond and manifested itself in classic forms (including physical attacks on Jewish individuals, synagogue bombings, cemetery desecrations; the theft of… Read more »

Bufast
Bufast
12 years ago

“Islamic Conference’s Islamophobia Observatory”

Det er simpelthen en klasse for sig det navn der .

Kirsten Damgaard,kulturpsykolog
Kirsten Damgaard,kulturpsykolog
12 years ago

Det handlende subjekt var altid totalt fraværende, når Nørrebros for nylig hedengangne
lokalavis På Gaden beskrev hvorledes indvandrere behandlede andre borgere og nærområdet i totalt foragt for almindelige medmenneskelighed og danske værdier.Fx når efterkommere eller indvandrere skubbede hjemløse personer ind i bål ,eller da Antonio Curra blev myrdet af to tyrkiske fætre.Der var bare ikke nogen agens i På Gadens forståelse af handlingsforløbet.

Victor
Victor
12 years ago

Holy fåg – Tariq Ramadan kritiserer Politikens undskyldning:

http://politiken.dk/indland/article921728.ece

nu begynder det at blive rigtigt, rigtigt sjovt

PeterK
PeterK
12 years ago

Jeg føler min ære krænket, når jeg slås i hartkorn med en somalier der aldrig nogensinde burde være lukket ind i landet. Det er et vaskeægte tilfælde af racisme. Skal jeg anmelde Ålborg Politi til Ålborg Politi?

WordsSpeaker
WordsSpeaker
12 years ago
Reply to  PeterK

Ja!

Hvis du ikke gør noget, sker der heller igen ting.

WordsSpeaker
WordsSpeaker
12 years ago
Reply to  WordsSpeaker

Oh boy, den sætter nisse.

Igen ting. Skal være: ingenting.

JensH
JensH
12 years ago

“ganske almindelige danske statsborgere”.

Politiet har lært lektien efter Zenia Stampes anmeldlse af Ove Dahl or rascisme. Trist, at dette latterlige lille parti stadig har indflydelse.

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
12 years ago

Applåder!

Anonymous
Anonymous
12 years ago

Ja, det er godt nok stærk tobak, når politiet nu kalder ganske vist ikke-kriminelle somaliere for “ganske almindelige danske statsborgere”. Nogle politifolk er meget fleksible, må man konstatere.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x