14
mar
Seneste opdatering: 16/3-10 kl. 1100
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Gangstere har overtaget Bruxelles: Gangstere af alle slags har bragt store dele af den belgiske hovedstad under deres kontrol. Politiet kan mange steder bare se passivt til. Nu har tyve og røvere opdaget områder i byen, der tidligere blev betragtet som sikre, “Europakvarteret.”

To unge unge mænd i bomberjakker lægger ikke skjul på deres hensigter. Knytnæve-store cellofanposer med et hvidgråt pulver bliver handlet fra hånd til hånd. Tilbage kommer et bundt pengesedler. Statsmagten behøver de ikke frygte her i Anderlecht. Politistationen i byens tredjestørste kvarter er brændt ned af Molotovcocktails under optøjer i november. På metrostationen Clemenceau føler borgere sig  nogenlunde trygge, hvis de har hund med.

Fouad Ahidar har oplevet det på egen hånd. For nogle dage siden ville han vise en hollandsk politiker “Bryssels-Bronx”, et område plaget af røverier. To modige politfolk, der ville anholde en røver, måtte give op. Sekunder senere var de omringet af dusinvis af “unge”, der ville befri deres kammerat og gik til angreb på hans tv-hold. “Disse gutter”, siger Ahidar bedrøvet, “hersker over dette kvarter”.

Bryssel er i fare for at synke ned i fuldstændigt anarki. Indbrud i huse og biler topper al statistik. Politiet kan kun sætte sig igennem med vandkanoner og militære midler. I årevis har man været for eftergivende overfor lovovertrædere, men nu mener selv liberale, at der må en ændring til.

“Vi har brug for en krigsret, nul-tolerance og nat-domstole efter New York-model. I bydelen Laken blev politifolk beskudt med Kalashnikovs. Våbenhandlen blomstrer her, for 50 euros kan du blive bevæbnet. Vi har et parallelsamfund der truer med at overtage hele byen. Molenbeek er en anden verden, 90% af indbyggere er marokkanere, alle kvinder går med slør, vi har ren lovløshed. Europaparlamentsmedlemmet Angelika Niebler erfarede det i november. Få hundrede meter fra EU-Kommisionen blev hun slået ned og berøvet, og alvorligt såret af spark i hovedet. En medarbejder fra Den Liberale Gruppe i Europa svævede i flere dage i livsfare efter et knivoverfald med alvorlige skader på ryg og mave. Eller parlamentsmedlemmet Christa Klass, stedfortræder og hendes assistent der blev er angrebet foran parlamentet, hvis sikkerhedsfolk ikke kom hende til hjælp: “Vi er kun ansvarlige for sikkerheden inde i parlamentet”, som embedsmænd udtrykte det.

Der er 35.000 EU-tjenestemænd i Bruxelles, 2.500 diplomater, i tusindvis af lobbyister. De har lommerne fulde af kontanter og  iPhones, de kender ikke til økonomisk krise, men det gør beboerne i Moolenbeek og Anderlecht. DE ødelægger det for alle andre i denne by.

Angelika Nierbler har kun vovet sig på gaden få gange efter overfaldet. “Hver gang jeg ser unge med hætter føler jeg angst”. Hendes parlamentskollega Jorgo de Chatzimarkis, der har haft tre indbrud i sin bil, mener at byen lader alle i stikken. “Det værste er, at lokalbefolkningen mener det er i orden at stjæle fra europæerne. De anser os for maddiker og bacon”. Byens borgmester Frieddie Thielemans er handlingslammet. “Vores retsvæsen er fuldstændig overbelastet.” Fra Financial Times: In Brüssels Europaviertel boomt das Verbrechen. (Snaphanens oversættelse) SE også: Mikhail Kalashnikov i Bryssel og Bryssel: Eurokrater og oprørere.

Truet blogger belønnet med pris

Trykkefrihedspris til manden på Uriasposten, Kurt Westergaard bliver æresmedlem af Trykkefrihedsselskabet

Tak for prisen og de pæne ord,

Jeg har blogget dagligt i syv år, men det er først de sidste par år, at truslerne er blevet regelmæssige. En del kommer fra muslimer, enkelte kommer fra højrefløjen, men de fleste er fra venstreradikale. Der er mange eksotiske eksempler. En voldsdømt Fidel Castro -fan citerede sidste år et Bob Dylan-vers: “Jeg håber du dør og at din død kommer snart”  og det er om ikke andet, godt tænkt.

For et par måneder siden kommentarede en somalier, der kaldte sig “Bacacas”. Han satte Uriasposten og Trykkefrihedsselskabet i bås med det danske nazistparti og forklarede, at vi er nogle “man holder øje med.” Han ville adlrig acceptere en gentagelse ad “Dia Endlösung.” Jeg er vant til den slags trusler, og det var ikke noget der ødelagde min nattesøvn. Lørdagen efter blev jeg overfaldet i forbindelse med en venstreradikal demonstration. Somalierens første kommentar kommer et par uger senere, den 21 februar

“..jeg håber episoden får dig til at tænke over, hvad det er du vil med din blog. Måske skulle du skrue ned for alle de negative artikler om nydanskere, venstrefløjen og de officielle medier her i landet, “dem imod os indlæggene, etc. og skrive mere om alle de gode ting, der sker her i landet…”

Det kan sagtens være, jeg bliver venligere i årene der kommer, men hvis det sker, så bliver det ikke på grund af konkrete trusler eller høflige opfordringer ledsaget af flasker i nakken. Sådan fungerer det bare ikke.

Endnu en gang tak for prisen. Kim Møller

At denne fotograf kun var med til den mere uofficielle fejring – Dødsruteversionen – kan ikke bebrejdes andre end ham selv. Det skulle da lige være en vis jysk kunstner, som er tilgivet.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bryssellistan: “It’s just a matter of time”, Optøjer i Bryssel, 12.4.2010.Bryssel: Vi har brug for en nødretstilstand. “Ramadan-optøjer” i Bryssel. Disse teknokrater og kontorister, der løber spidsrod i en […]

trackback

[…] muslimske hovedstad, 4000 Kalashnikovs på Bryssels’ gader, Optøjer i Bryssel, 12.4.2010, Bryssel: Vi har brug for en nødretstilstand, Mikhail Kalashnikov i Bryssel, Bryssel: Eurokrater og oprørere, Politiet kapitulerer i belgiske […]

trackback

[…] med det franske og flamske: 4000 Kalashnikovs på Bryssels’ gader, Optøjer i Bryssel, 12.4.2010, Bryssel: Vi har brug for en nødretstilstand, Europas no-go hjerte, Mikhail Kalashnikov i Bryssel, Bryssel: Eurokrater og oprørere, Politiet […]

trackback

[…] Detaljerede statistikker over røverier findes ikke, men det er klart at 35.000 EU embedsmænd, 2500 diplomater, tusindvis af lobbyister og repræsentanter for organisationer med lommerne fulde af kontanter, I Phones og laptops, er attraktive mål for gangstere.I næste uge vil den belgiske premierminister Yves Leterme mødes med repræsentanter for myndighederne i Bruxelles for at drøfte sikkerhedssituationen. Lignende samtaler har der været ofte før, så vidt vides uden at meget har ændret sig. –  Oversættelse og sammendrag fra Financial Times: Gewalt in Brüssel eskaliert, og Der Westen: Brüssel erlebt eine Welle der Gewalt, Snaphanens oversættelse.  Den 12.3 oversatte vi FT:In Brüssels… Read more »

trackback

[…] Forleden ramte  mangfoldigheden korporligt Bryssel-eliten. Og nu i Tyskland. Den 8. Marts viste RTL en film – Angsten for de nye naboer – om den aktuelle situation i det tidligere diplomatiske kvarter Bonn-Bad Godesberg . Vores læser, der voksede op i Bad Godesberg, og nu bor i München, blev bedt om at skrive et par ord om sin hjemby. […]

mb
mb
12 years ago

BELGIAN Prime Minister Guy Verhofstadt has agreed to step up security outside the European Parliament in Brussels following a spate of attacks on MEPs and their staff.

http://www.europeanvoice.com/article/imported/security-outside-parliament-to-be-stepped-up/45104.aspx

Nils
Nils
12 years ago

Kriminalitätshochburg mig her – der er mere kriminalitet inden for glasset end udenfor.

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Vil nok også sige, at enlig svale gør ingen sommer.

At man ikke kan fatte, hvad virkeligheden er, og at man på sigt får en endnu ringere kontrol over den, det tror jeg bliver gældende langt ud over “nu er det helt for sent”, grænsen.

Universalgeni
12 years ago

Det bliver nok den første opgave for EUROGENDFOR. At forhindre en muslimske magtovertagelse af parlamentet i det, fjolserne kalder Europas hovedstad. Festung Bryssel. Det var ellers de sidste venner, de muslimske indvandrere havde tilbage: halalhippierne i EU-apparatet. Og nu bliver politikere og eurokrater ædt af deres egne yndlinge. De er henvist til at bruge ligeså udemokratiske løsninger, som de plejer. Vi kan så se frem til fortsat kolonisering af Europa med anvendelse af militær magt. Overstatslige slagtemetoder og kampvogne i gaderne. Jojo, det går godt…

Anne Marie Buch
Anne Marie Buch
12 years ago

Hvis jeg ikke var så pænt et menneske så ville jeg fryde mig i min inderste sjæl over at EU parlamentarikerne nu selv mærker kulturberigelsen på egen krop.

Men jeg er jo et pænt menneske.

Universalgeni
12 years ago

Den dag der sker noget med EUs indvandrings- og asylpolitik, tror jeg på, at eurokraterne har lært noget. Ikke før.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Flere skud i går mod politistation i Malmø, det er tæt på, nærmere end Bryssel…

Pk
Pk
12 years ago

Bryssel tragedien.
Margrethe Auken og Poul Nyrup arbejder i Bryssel.
Mon de har lagt mærke til noget, og måske kan komme
med en kommentar?

Skjoldungen
12 years ago
Reply to  Pk

Som en kommentator skrev om samme emne: “(Bryssel) kan ikke anbefales, med mindre man vil se fremtiden eller spise godt…”

Skåning
12 years ago

Klockren utformning av priset. Symboliken går fram.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Er skoen = trykkefrihedsprisen?
Kunne du ikke nævne mål, når der ikke er en bal, eller tændstikæske Tordenskjold ved siden af?

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Reply to  steen

steen

Tak for det.
Jeg skulle have spurgt hvad der var inden i den lille æske eller indpakkede ting, jeg kunne se på afstand men ikke kunne se igennem.
Billedet kunne såfremt teknikken og baggrundens lysforhold er til det projeceres op på bagvæggen eller sættes op i papir efter overrækkelsen to steder på vejen ud.
Småting, men hvad, det kunne anskues, uden dermed at ville mindske arbejdets indhold for kunstneren, det symbolske i ceremonien og alt det, at det er væsentligere, at der uddeles en trykkefrihedspris end hvad selve prisen består af…

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x