1
apr
Seneste opdatering: 1/4-10 kl. 1207
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Det er ikke behageligt at sidde mellem stolene, men det skulle være godt for ens rygrad.”

Wallraff var i Deadline hos Kurt Strand, men intervewet fra Journalisten er mere nuanceret. Hvad principperne angår, ser man ingen forskel på Walraff og Vilks  nedenfor. Jyllands Posten interviewede også Walraff:

“Günter Wallraff betragter Morgenavisen Jyllands-Postens tegninge-krise som skelsættende.

»Her fandt jeg for en sjælden gangs skyld fodslag med Springer-koncernen, som jeg ellers altid har ligget i strid med. De viste solidaritet og offentliggjorde Westergaards tegning som en selvfølgelighed. Jo flere der gør det, jo mere beskyttet er de, der ellers ville befinde sig alene i skudlinjen. Det er, som når en flok tager et svagt dyr med, så ulven ikke kan pille det ud. Solidariteten burde vise sig i langt større målestok, for viger man her, hvor hører det så op?

Jeg oplevede det personligt, da Lufthansa ikke ville flyve med Salman Rushdie, som jeg havde inviteret. Jeg arrangerede en boykot-aktion i aviserne, tusinder skrev under, og Lufthansa gav efter. Det var fint, men hør nu følgende fra min egen bekendtskabskreds, for det er symptomatisk: En progressiv kunstner, der har et navn, kom og sagde: “Du må forstå mig! Slet min underskrift…”

Jeg svarede ham: “Rolig nu, jeg sletter din underskrift – og vil så ikke have mere med dig at gøre. For sådan begyndte det hele jo i Tyskland i 1930′ erne.” Og vi må heller ikke gentage Den Kolde Krigs fejltagelser.

… Vi skal være tolerante, lyder det, vi må ikke gavne højrefløjen osv. Men her må man ikke vakle. Her kræves entydighed, for det gælder de grundlæggende rettigheder…En arabisk kvinde i Tyskland udgiver snart en bog om æresdrabet på hendes søster. Jeg har indvilget i at skrive forord. Jeg har et godt ry i muslimske kredse, men netop derfor må jeg gøre det.«

Det ry kan De dermed sætte over styr ?

»I så fald skaffer jeg mig de rigtige fjender. Det har jeg altid gjort. Jeg har altid sat mig mellem stolene. Det er ikke behageligt at sidde der, men det skulle være godt for ens rygrad.«.”Günther Walraff om appeaserne: “… sådan begyndte det hele jo i Tyskland i 1930′ erne.”

Støt afskaffelsen af blasfemiparagraffen og 266b med din underskrift

Ytringsfriheden er selve fundamentet under det liberale demokrati. Alligevel kriminaliserer straffelovens § 140 og § 266b hhv. såkaldte blasfemiske og racistiske ytringer. Støt Ytringsfriheden ønsker en ophævelse af begge paragraffer for at styrke friheden til at ytre sig. Vi mener, at blasfemiparagraffen ikke er relevant i et sekulært samfund. Og vi mener, at racismeparagraffen ikke er medvirkende til at fjerne et onde som racisme, men blot begrænser ytringsfriheden. Racisme skal bekæmpes i en åben debat og ikke ved hjælp af forbud. Støt Ytringsfriheden er et tværpolitisk projekt. Vi mener, at alle vil have gavn af en udstrakt ytringsfrihed. Og vi mener, at henholdsvis blasfemi- og racismeparagrafferne udgør unødvendige begrænsninger af vores allesammens ytringsfrihed. Derfor vil vi også, når underskriftsindsamlingen er overstået, overrække listen til justitsministeren. Det er derfor vores håb, at så mange som muligt har lyst til at skrive under. Støt Fri Debat og Trykkefrihedsselskabets underskiftindsamling

Barfoeds vrøvlerier

Forleden skrev forfatter og tidligere præsident for PEN, Niels Barfoed i en kronik i Politiken, at Trykkefrihedsselskabet ikke har “noget produkt at prale af andet end gift”. Det syntes Sapphos redaktør kaldte på en replik. Politiken mener nej, i stedet kan De læse replikken her

Af Helle Merete Brix

I en kronik forleden i Politiken hylder Niels Barfoed forfatteren til De Sataniske Vers, Salman Rushdie, for hans frygtløshed. Samtidig reducerer Barfoed Muhammedtegneren Kurt Westergaard til blot at have udført betalt arbejde i forbindelse med en af Jyllands-Postens “kampagner”. Den eneste fællesnævner imellem de to sager er, mener Barfoed, at begge er kunstnere truet på livet.

Der er ellers andre lighedspunkter imellem de to sager. Begge er et forsøg fra muslimske organisationers side på at udstrække shariaens område til også at gælde i Vesten. Måske ved Barfoed ikke, hvad jeg taler om, men så synes jeg, han skal sætte sig ind i sagerne. Jeg taler naturligvis om den uformelle sharia, hvor det med håndfaste midler bliver gjort klart, at islam ikke må kritiseres og at billedforbud og andre islamiske dogmer også skal gælde i Europa. Det er mord, mordtrusler, overfald og intimideringer a la dem, som også har ramt Theo van Gogh, Ayaan Hirsi Ali, Naser Khader, Gregorius Neckshot og Geert Wilders, blot for at nævne nogle få.

Wilders kan Barfoed i øvrigt ikke lide. Han kan heller ikke lide Trykkefrihedsselskabet, der såvidt Barfoed ved, ikke har “noget produkt at prale af andet end gift”. Barfoed derimod, kan vi forstå, er en nobel herre, der går ind for dialog og fører fine konversationer med folk som den marokkanske skribent Tahar Ben Jalou. Det skulle vi andre også gøre, mener Barfoed. Men hvor Jalou er en blændende skribent, er han menneskeligt uvederhæftig. Det er mærkeligt at Barfoed, der jo selv har støttet den dødstruede forfatter Taslima Nasrin, kan have respekt for en kollega, der opfatter hendes som en provokatør, der med sin kritik af koranen blot ville fremme sin egen karriere. For det har Jalou sagt.

Lad mig slutte med et par gode råd til Barfoed: Gå ind på Trykkefrihedsselskabets hjemmeside og se, hvem der har talt ved vores møder. Der er ikke så få muslimske navne imellem. Gå også ind på vores hjemmeside og bemærk, hvem der sidder i bestyrelsen: Det gør blandt andre billedkunstneren Firoozeh Bazrafkan og sygeplejersken Ahmed Mohamud. Er de også gift-producenter? Eller er det dig, Barfoed, der har sovet i timen, og i dag er ude af stand til at analysere, hvad der sker omkring dig? Så er det naturligvis også nemmere blot at lufte sin uvidenhed og sine fordomme. Sappho.dk

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Johansen
Johansen
12 years ago

Måske er det i virkeligheden Niels Barfoed selv, som producerer gift. Hans syn på Kurt Westergaard er i hvert fald gift for ytringsfriheden.

bl
bl
12 years ago

Steen, min sidste kommentar kunne passende stå her i steden for.
Forsiden af Titanic Magazin i denne måned.

Robin Shadowes
12 years ago

“I så fald skaffer jeg mig de rigtige fjender. Det har jeg altid gjort. Jeg har altid sat mig mellem stolene. Det er ikke behageligt at sidde der, men det skulle være godt for ens rygrad.”

Känns verkligen underbart att läsa dessa rader!! När SR P1’s program Kaliber infiltrerade Sverigedemokraterna så använde dom sig just av ordet wallraffa, dessa pösmunkar! Jag ska banne mig mejla Kaliber och ge dom både videon och citatet.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x