2
apr
Seneste opdatering: 2/4-10 kl. 2022
44 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“I denne by er der så meget elendighed og had.” Peter Ohlsson har valgt at flytte fra Landskrona.”Desværre er man ikke overrasket. Her sker jo noget hele tiden. Skyder de ikke på hinanden, så slår de hinanden ihjel. Det er årsagen til at jeg flytter. Jeg flytter for mine tre børns skyld, jeg vil ikke have de skal vokse op i denne by. Her er bare kriminalitet og narkotika, det føles ikke trygt. Når man tror det værste er sket, når de skyder på hinanden, så sker det næste. Det holder aldrig op.” Sveriges Radio (Resten er SR reportagen er den mest patetiske bortforklaring af en manifest tragedie.)

25 årig libanser banker 78 årig, kvindelig pensionist ihjel over bagatel. Navnet er let at finde, men han er stadig kun stærkt mistænkt og netop pågrebet i nat. Landskrona var en fredelig lille flække indtil for små 20 år siden, da Riksdagen og Migrationsverket fik øje på den. Nu er byen ødelagt. Når man gennem årtier har set tilpas mange mistet livet som direkte følge af indvandreres vold, ophører man med at have nogen illusioner over fællesreligiøse manifesteringer, fakkeltog, underskrifter mod “den besindelsesløse vold” overhovedet. Man må beundre dem, der bliver og kæmper, men det eneste fornuftige er at flytte. Landskronas løb er kørt. Er man ung nok, er det vores kvalificerede gæt, at man bør forlade Sverige  i det hele taget. Hvis nogen tror, at volden i Sverige er nogenlunde som i Danmark, tager de grueligt fejl. Langt det meste skriver vi aldrig om, højst som statistik. Bare i januar og februar omkom 36 svenskere af dødelig vold, heraf mange helt unge. I Danmark er det godt 50 om året i alt. Med anledning av 78-åriga kvinnans bortgång i Landskrona, Kristna och muslimer manifesterar i Sofia Albertina.

Om slagtning og partering af gamle krikker

Inherit the Wind er Stanley Kramers gennemført godt spillede dramatisering af den såkaldte ‘Scopes trial’ eller ‘monkey trial’, der i 1925 satte en amerikansk skolelærer på anklagebænken for at undervise i Darwins teorier. Filmen er på godt og ondt ikke det mindste forældet, da ikke bare kontroversen om evolution kontra kreationisme eller såkaldt intelligent design stadig splitter USA, men også fordi den mere alment handler om ånds- og ytringsfrihed. Disse sidste emner er jo heller ikke just uaktuelle på vore himmelstrøg. Filmens forsvarsadvokat spilles aldeles forrygende af en veloplagt Spencer Tracy, han er betalt af en storbyavis hvis noget ironisk distancerende reporter dækker sagen fra retssalen. Tracys advokat kæmper (beklageligvis forgæves, selv om dommen vistnok senere blev omstødt) for frihedsidealerne i en grad at journalisten antager at Tracy foragter religion og lokalsamfundet som han selv gør. Der tager han dog grueligt fejl. Se de sidste minutter her fra min. 6:30 inde. Filmen slutter med at advokaten tager Bibelen og The Origin of Species under armen (LFPC).

“My God, don’t you understand the meaning of what happened here today? … You have no meaning. You’re like a ghost pointing an empty sleeve, and smirking at everything that people feel and want and struggle for”.

Bent Blüdnikow: Den røde Cavlingpris

Med udgangspunkt i Lena Sundstrøm, der for nylig fik en journalistisk “Guldspade” (som dog ikke er “Store Journalistpriset”), diskuterer aftenes Deadline Cavlingprisen Fra min. 9:04. Kan den gå til en førende blogger, Kim Møller? Eller til Flemming Rose? Komitteens formand Carsten Ingemann: “Er  SF erfterhånden et ventreorienteret parti?” Studievært Nynne Bjerre Christensen: “Er det ikke naturligt at journalistik i sin natur, kommer til at fremstå venstreorienteret?”

Svenske journalister har netop uddelt deres fineste journalistpris Guldspaden. Guldspadens modtager var Lena Sundström. Det er hende, der skrev en bog om Danmark, Verdens lykkeligste folk, hvor hun skildrer landet som ensump af fremmedhad. Bogen var underholdende, men tynd og yderst tendentiøs, men de svenske journalister elskede den.
Derimod var der ingen svenske journalister, der havde gjort sig fortjent til nogen priser for artikler om jødehadet i Malmø, der for tiden florerer. Svensk offentlig debat er præget af stærk politisk korrekthed. Åbenbart vardet mere opportunt at give prisen til en polemisk bog om Danmark end at sætte fokus på egne problemer i Sverige.

MEN FØR VI griner af svenskerne, er der grund til, at vi kigger i spejlet.Dansk journalistmiljø er ikke meget bedre end det svenske kammerateri. I 2006 fik Politikens journalist Olav Hergel Cavlingprisen for sikkert velmenende, men ordinære artikler om asylansøgere og deres børn. Der var intet nyt eller opsigtsvækkende i serien, men den ramte åbenbart Cavlingkomiteens politisk korrekte nervetråde. Samme år stod Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose, i strid modvind i dansk offentlighed, efter han havde offentliggjort Muhammed-tegningerne. Flemming Rose debatterede i både indland og udland grænserne for ytringsfrihed.
Han gjorde det flot og kæmpede for denne grundlæggende ret, mens en uenig og svag dansk presse ikke anede sine levende råd. Rose var selvskrevet til at få Cavlingprisen. Alt andet var en parodi. Selvfølgelig fik han den ikke. Cavlingkomiteen turde ikke.

FAKTISK ER CAVLINGPRISKOMITEEN fuld af den slags luskede tilfælde. I 2007 fik journalisten Peter Øvig Knudsen prisen for sin bog om Blekingegadebanden. Bogen er flot fortalt, men fagligt er det en halvbagt kage. Der er kun minimalt nyt i forhold til, hvad journalisten Lars Villemoes havde gravet frem i årene 1989-1994. Peter Øvig Knudsen havde en svaghed for PFLP ( de egentlige onde i bogen er israelerne) og undlod at fortælle, at PFLP slog
uskyldige ihjel.
Bogen fortalte slet ikke om tidens venstrefløjsekstremisme, der havde fostret banden, så ingen yngre læsere fattede noget af tidsånden. Venstrefløjen, der havde forbandet Lars Villemoes, priste nu den tidligere maoist Peter Øvig Knudsen, for fløjen gik jo helt fri i hans bog, hvor deres radikalisme ikke var nævnt. Den lå lige til højrebenet for de politisk korrekte i Cavlingkomiteen, hvorimod Lars Villemoes aldrig modtog andet end et spark fra den journalistiske verden. Vi har måske alligevel ikke så meget at grine af her i Danmark. Politisk kammerateri er ikke et svensk monopol.

29.03.2010 JOURNALISTISK KAMMERATERI, Af BENT BLÜDNIKOW KULTURJOURNALIST. (Ikke online)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
44 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Den enda gången i historien jag kommer vara tacksam för araberna är när dom kryper tillbaka under stenarna dom kom ifrån och stannar där eller ännu hellre begår massivt kollektivt självmord. Då skulle jag verkligen bli oerhört tacksam. Har en känsla av att jag inte är ensam om det.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Fra den muntre afdeling 😀

Tak til Hodja & co. for gensynet med denne perle – det er sgu svært at holde lattertårerne tilbage,
så nu er I hermed advaret 😉

ADVARSEL! Britisk ironi og sarkasme kan være anvendt …

http://www.youtube.com/watch?v=zdwTlQubxPs

Christina
Christina
11 years ago

“Det er jo lidt mærkværdigt, at muslimerne så stort set ikke har opdaget eller opfundet noget som helst
siden den tid, ikke”

It’s possible to live without an industrial revolution if you have enough camels and food… 😉

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Christina

Ja da – og når det så pludselig ikke fungerer længere, og man er blevet alt for mange, samfundet er brudt sammen, økonomien ligger i ruiner, uvidenheden er total, og religionen har ødelagt al selvstændig tænkning, kreativitet og nysgerrighed efter nye ideer og metoder,så kan man jo altid give alle andre skylden, og tage til deres lande for at hærge som græshopper med sit religiøse vanvid og sin supremacisme, ligge de foragtede vantro værtsbefolkninger til stor byrde og stille vanvittige krav i endeløse baner om at få de samme ulykkelige tilstande indført der… 😉 Jo, det giver sandelig god mening… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Apropå musik, har ni hört Emily Howell? 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=QEjdiE0AoCU

Villy
Villy
11 years ago

Hvad der blev skabt i de af muhammedanerne besatte områder, sket _på trods af_ muhammedanismen. Ofte under herskere, som senere blev fordømt for at være “frafaldne”. Et typisk eksempel på propaganda er betegnelsen “araber-tal”, der er en _indisk_ opfindelse, men som (med stor forsinkelse) kom til Europa gennem de – typisk kristne – områder, som blodtørstige arabere havde besat. I øvrigt mere arabisk terrorisme, imperialisme og kristen-forfølgelse: http://www.typicallyspanish.com/news/publish/article_25635.shtml Scuffles outside Córdoba Mosque after Muslims arrive to pray larger | smaller By h.b. – Apr 1, 2010 – 4:44 PM Police outside the mosque in Córdoba – EFE The Bishop will… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
11 years ago

Till Jutta.

Javisst, det är helt okej att publicera mitt inlägg.
Roligt att läsa de tyska kommentarerna!

Christina
Christina
11 years ago

“båndoptageren (faktisk dansk ! )” Apropos danska pionjärer: Else Marie Pade…<3 Se det i øjnene (face it) http://www.youtube.com/watch?v=R52bn0yrHog Fordømmelse http://www.youtube.com/watch?v=VCX0or43lv0 Etude I http://www.youtube.com/watch?v=YE-r3qvr5k4 Else Marie Pade fik almindelig klaverundervisning som barn og tog siden privatundervisning i klaver hos Karen Brieg, der var ansat på Det Jyske Musikkonservatorium. Under Besættelsen deltog de begge i modstandsbevægelsen i Århus og blev i 1944 arresteret og interneret i Frøslevlejren. Her enedes EMPs medfanger om, at de ville bidrage til at betale hendes musikuddannelse efter krigen, og hun kom til at studere klaver hos Henrik Knudsen på Musikkonservatoriet. Imidlertid havde hun fået et kz-syndrom, der… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Christina

Øh, nå ?!?! 🙂

Og ???

Jutta
Jutta
11 years ago

@Julia Caesar

jeg haaber, det er i orden? Du har jo beskrevet tilstande in saa mange byer i Europa. Tak for det og tak for kulturen paa Snaphanen.
Her er din dybgaaende kommentar og Bachs Matthäuspassion “Wir setzen uns mit Tränen nieder” paa den tyske blog politically incorrect:
http://www.pi-news.net/2010/04/karfreitag-ist-ein-requiem-fuer-ein-verlorenes-land/#comment-1017928

Christos woskrese

Jutta/Alster

Tysk hedning
Tysk hedning
11 years ago

Glöm aldrig att strida mot alla slags nationalister och rasister, och att slicka jänkarnas rövarna!

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Här en kul liten video på några somalier som försöker bygga en helikopter. Gud hjälpe oss alla om det är sådana som skall ta över våra civilisationer.

http://exilen.eu/showthread.php?6291-Somalier-bygger-helikopoter

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

ROFLMAO – jag tror även, de helt har glömt bort hale-rotoren 😉

Så om denna saken nånsin slippar marken, då kommar det verkligen att bli “skoj”.

Dette gir ju uttrycket “Black Hawk Down” en helt ny mening LOL

Christina
Christina
11 years ago
Reply to  Bjovulf
Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Christina

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
§§§§§§§ The Tale of Sir Robin §§§§§§§
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://www.youtube.com/watch?v=ud7YNNA0Mwo

Christina
Christina
11 years ago

PARADISE FOUND: ISLAMIC ARCHITECTURE AND ARTS

The art critic, Waldemar Januszczak, sets out on an epic journey of discovery across the Muslim world from Central Asia, to the heart of the Middle East and beyond to reveal a world of awe-inspiring architecture, spectacular Islamic treasures and a host of artists and craftsmen – to bring the largely unknown and fascinating story of Islamic art and architecture to the attention of the British public.

http://www.youtube.com/watch?v=pL4QpirJcYk

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Christina

Ja, ja – den sædvanlige omgang muslimske propaganda, hvor de tager æren for stort set alting og kræver at alle andre – især vi urene vantro 😀 – skal være evigt taknemmelige over at vi fik lov at arve “deres” landvindinger, og hvor man lige glemmer at fortælle, at mange af videnskabsfolkene enten ikke var muslimer eller ikke var arabere, men derimod okkuperede og tvangskonverterede kristne – fx. assyrerne i Syrien – eller jøder!. Eller at ideerne og teknolgierne kom fra andre folkeslag – fx. fra Indien (selv om vi nu kalder dem arabertallene ). Nu sætter vi os så… Read more »

Christina
Christina
11 years ago
Reply to  Bjovulf

“Så du skal nok ikke have alt for meget tiltro til denne type muslimske propaganda-programmer, Christina.”

Jim Al-Khalili är tillsammans med Stephen Hawking, Richard Dawkins, James Dyson och David Attenborough, aktuell med en ny dokumentärserie som heter “Genius of Britain”. Tycker du inte att jag ska ha någon tiltro till den heller… 😉

Christina
Christina
11 years ago
Reply to  Christina

1001 INVENTIONS – SCIENCE MUSEUM LONDON

13 March 2010 – 30 June 2010

For a thousand years, Muslim civilisation stretched from southern Spain as far as China. From the 7th century onwards, scholars of many faiths built on the ancient knowledge of the Egyptians, Greeks and Romans, making breakthroughs that paved the way for the Renaissance.

The discoveries made by men and women in Muslim civilisation have left their mark on the way we live today. 1001 Inventions uncovers a thousand years of science and technology that had a huge but hidden impact on the modern world.

http://www.1001inventions.com/1001inventions

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Christina

Jo, muligvis – hvis det er lavet sobert og redeligt, uden propaganda-formål for øje. Og det lyder da meget interessant, men måske vil disse kendte folk også gerne fremstå så PK, at de uforvarende lader sig spænde for muslimernes propaganda-vogn. Det andet link viser et tydeligt eksempel på dette – og museumsfolkene er åbenbart ved at gå bagover i benovelse af angst for ikke at være poltisk korrekte nok. Der er en forfatter, som for nyligt har tilbagevist mange af muslimernes påstande om at have opfundet og opdaget alle mulige ting – meget af det nemlig var allerede kendt længe… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Christina

“gå så meget i stå” , skulle det have været 😉

Christina
Christina
11 years ago

The Power of Doubt Part 3. Al-Khalili turns detective, hunting for clues that show how the scientific revolution that took place in the 16th and 17th centuries in Europe had its roots in the earlier world of medieval Islam. He travels across Iran, Syria and Egypt to discover the huge astronomical advances made by Islamic scholars through their obsession with accurate measurement and coherent and rigorous mathematics. He then visits Italy to see how those Islamic ideas permeated into the West and ultimately helped shape the works of the great European astronomer Copernicus, and investigates why science in the Islamic… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Christina

“investigates why science in the Islamic world appeared to go into decline after the 16th and 17th centuries, only for it to re-emerge in the present day.” Det er ikke korrekt – den var i stærk “decline” allerede fra omkring år 12-1300. !!! “re-emerge in the present day” – øh, hvornår /när og hvor var det mon henne? Det har vist helt undgået de fleste seriøse videnskabsfolks opmærksomhed 😀 De fleste universiteter islamiske lande er underlagt meget strenge krav fra de højtstående muslimske ledere, som forlanger at ALLE resultater skal være forenelige med islams & koranens budskaber. Og så bruges… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

“yderst pålidelige” , skulle det have været 😉

Christina
Christina
11 years ago
Reply to  Bjovulf

“øh, hvornår /när og hvor var det mon henne?”

Har du inte sett dokumentären… 😉

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Christina

Ok, du mener at araberne er begyndt at tale om disse ting igen, og at de tror, at vi ikke ved det eller har glemt det, og nu skal belære om det igen, så vi kan rigtigt kan lære at være evigt taknemmelige over deres værdifulde bidrag inden for videnskaberne ( som de i høj grad havde fra andre !!! )? Men det har vi da vidst længe ?!?!? Så der er vel næppe tale om nogen egentlig “reemergence”, vel? Den meget tykke bog, som jeg har om matematikkens historie, indeholder flere kapitler om bidragene fra bla. Grækenland, Ægypten, Sumererne… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Christina

belære -> belæres 😉

Christina
Christina
11 years ago

“Jo, den har skam faktisk eksisteret og været fremgangsrig”

Bjovulf…<3

Christina
Christina
11 years ago
Reply to  Christina

BBC – SCIENCE AND ISLAM Part 1. The Language of Science Physicist Jim Al-Khalili travels through Syria, Iran, Tunisia and Spain to tell the story of the great leap in scientific knowledge that took place in the Islamic world between the 8th and 14th centuries. Its legacy is tangible, with terms like algebra, algorithm and alkali all being Arabic in origin and at the very heart of modern science – there would be no modern mathematics or physics without algebra, no computers without algorithms and no chemistry without alkalis. For Baghdad-born Al-Khalili this is also a personal journey and on… Read more »

Christina
Christina
11 years ago
Reply to  Christina

Empire of Reason Part 2. Al-Khalili travels to northern Syria to discover how, a thousand years ago, the great astronomer and mathematician Al-Biruni estimated the size of the earth to within a few hundred miles of the correct figure. He discovers how medieval Islamic scholars helped turn the magical and occult practice of alchemy into modern chemistry. In Cairo, he tells the story of the extraordinary physicist Ibn al-Haytham, who helped establish the modern science of optics and proved one of the most fundamental principles in physics – that light travels in straight lines. Prof Al-Khalili argues that these scholars… Read more »

Pk
Pk
11 years ago

Apropos Eva Franchell og tryghed i Landskrona.
Tænk gerne over følgende:
Takket været svenskere og danskere kan muslimer
leve trygt og godt i Sverige og Danmark.
Muslimernes måde at takke på vises ved,
at det kan svenskerne og danskerne
ikke mere.

Mere end absurd.

Julia Caesar
Julia Caesar
11 years ago

Det råder panikstämning i politiskt korrekta kretsar i Sverige just nu efter mordet på den 78-åriga kvinnan på en parkeringsplats i Landskrona. Ångesten tätnar som dimma över fälten en fuktig sommarkväll. Ingen är ännu anhållen för mordet, men allt talar för att gärningsmannen står att finna bland invandrare – åtminstone koncentrerar polisen sina utredningsinsatser bland libanesiska muslimer. Hur ska man nu undvika att det blossar upp “främlingsfientliga stämningar” hos den svenska befolkningen, intill bristningsgränsen prövad av 40 års massinvandring? Hur ska man hålla dem i fortsatt narkos så att de inte upptäcker sambandet mellan en vansinnig invandringspolitik och en dramatiskt… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

“Kent”, hedder han jo faktisk 😉

Liva
Liva
11 years ago

Filmen med Spencer Tracy viser meget godt den elektriske dynamik vores vestlige kultur er rundet af og udviklet på. Den evige polemik mellem det at tro og det at ville vide – og det selv at kunne vælge. Den dynamik skal blive ved med at være en del af vores kultur. Derfor er ytringsfrihed så vigtig. Og religionskritik og -satire ligeså.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Liva

Just precis, Liva – og det er derfor, vi hele tiden ændrer vore samfund og tilpasser os til virkeligheden og lvisbetingelserne, gør store tekniske fremskridt og konstant er på jagt efter ny viden og nye metoder, nye indsigter – og derfor de fleste af “kultur-berigernes” hjemlande konstant sakker agterud. For hvorfor dog skaffe sig ny viden og ændre på tingenes, når alt, hvad der er værd at vide, allerede er nedfældet i den “ufejlbarlige” koran? I disse fatalistiske samfund lykkes og ændres ting kun, om gud vil – in’shallah 😀 Man kan godt fundere over, om der mon ikke er… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Bjovulf, det er forkert af dig, at du markedsfører “muslimsk videnskab” som om, den har eksisteret. Læs denne artikel: h ttp://universalgeni.wordpress.com/artikler/

@ Steen: bare slet den dobbelt, der havnede i spamfilteret.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Jo, den har skam faktisk eksisteret og været fremgangsrig i en relativt kort periode, men meget af den videnskab og teknologi, som de altid tager æren for og så åbenbart forventer at vi skal være evigt taknemmelige over at have “fået” fra dem, var altså ting, der kom fra andre, eller direkte blev overtaget fra andre på den hårde måde. Og mange af de påståede “muslimske” videnskabsfolk var enten ikke ægte muslimer men derimod jøder (fx. Alhambras arkitekter!) eller tvangskonverterede muslimer. Så vi er skam langt hen ad vejen enige, men altså ikke helt – de havde altså også nogle… Read more »

Liva
Liva
11 years ago

Pk

Disse forfærdelige forhold slipper Lundström let og gelinde for at italesætte, når hun så vedholdende vælger at skrive om Danmark. Hun virker ret grum, hende Lundström.

Pk
Pk
11 years ago

UPS,¨Stakkels det svenske folk”.
Mordet på den ældre dame omtales med “bortgang”.
Bortgang, ja det er en fin opfattelse med hvad der sker
med Sverige.

Pk
Pk
11 years ago

I de sidste 20-25 år har jeg ofte læst om dybt groteske voldsepisoder.
Så tænker jeg :”det må være en udlænding eller flere”.
Det tænkte jeg også, da een læste om mordet på den 78-årige kvinde i
landskrona.
Sandelig om jeg ikke fik ret igen.
Kan et menneske, som flygter til at andet land for at beskytte sit liv,
virkelig slå en gammel dame ihjel.
Synd for os nordboere at mellemøstens folk (minus jøder) ikke
forstår ideen med taknemlighed.
Stakkels de svenske folk.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Pk

Det samme her, PK – jeg har efterhånden fået udviklet sådan en slags næsten ufejlbarlig 6. sans, baseret på erfaringen samt forbrydelsernes grovhed og type samt den/ kriminelles ageren, der gør, at jeg nu yderst sjældent tager fejl i mine “kvalificerede” forhåndsgæt angående deres oprindelseslande/kulturelle & religiøse tilhørsforhold. Man kan vel sige, at mine gæt baserer sig på “bagdomme”:) Og jeg tror rigtigt mange efterhånden har det på den måde – man lærer sig med tiden at læse artiklerne “rigtigt” – mellem linjerne – , uanset hvor meget røgslør, Tøger-Tossen & co. så forsøger at lægge ud over gerningsmændenes signalementer… Read more »

44
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x