4
apr
Seneste opdatering: 5/4-10 kl. 0105
33 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Spiegel TV viser overraskende åbent, hvad der sker i Hamburg distriktet Billstedt: Zoner hvor politifolk kun vover sig ind i meget store grupper. Spillover-kriminalitet med en allerede skånselsløs brutalitet mod politiet. Unge mænd med indvandrerbaggrund, der er komplet ligeglade med værdier som demokrati, tolerance og integration og lige  så uberørte af deres ofres lidelser. forsøger Et kvarter, hvor politiet prøver at genvinde magten på gaden. (PI – Snaphanens oversættelse, video tysk, utekstet.)

Ny bog: Den danske syge

Besindigt og prisværdigt interview med Erik Meier Carlsen, der  kun skylder at forklare, hvorfor han føler behov for at bruge ordet “nationalpopulismen” om DF og SD fem gange i interviewet. Er der ikke  andre populister i Folketinget og Riksdagen, og hvad skal vi nu til at kalde Villy Søvndal og Lars Ohly ?

Journalisten og forfatteren Erik Meier Carlsen har sammen med den borgerlige debattør Markus Uvell skrevet bogen Folkhemspopulismen. En bok om Sverigedemokraterna . Sverige har fået sit Dansk Folkeparti i blå-gule farver, og det er vitamintilskud, mener Meier Carlsen. [..]
Carlsens halvdel af bogen, der hedder »Den danska sjukan«, er en beretning om danskernes erfaringer med »det nationalpopulistiske Dansk Folkeparti«, som Carlsen betegner DF. Hans lokkende pointe er, at partiet har været med til at befæste velfærdssamfundet – eller folkhemmet, som svenskerne historisk og højstemt kalder denne samfundsmodel.

»Ja, det kan du godt sige. ‘Den danske syge ‘ afspejler den dæmoniserings- og stigmatiseringsstrategi, som har været på spil over for den nye skandinaviske nationalpopulisme. Men jeg tror ikke, at Dansk Folkeparti, det norske Fremskrittspartiet eller Sverigedemokraterna er nogle tilfældige uheld, som har meldt sig i den politiske debat. De er demokratiske sundhedstegn, som har en klar sammenhæng med den skandinaviske velfærdsmodel,« mener Carlsen som tilføjer, at han ikke selv deler den fremgangsrige strømnings samfundssyn. »Den skandinaviske folkehjemspopulisme drømmer om tiden før opbruddet i 1960erne. Det er for sentimentalt, men jeg anerkender dens legitime rolle i dagens politik. Der er intet grundlag for at hævde, at udviklingen i Danmark med den åbne,og delvis brutale debat om indvandringen, med den voksende støtte til Dansk Folkeparti og DF’s position gennem snart ti år som særdeles indflydelsesrigt støtteparti for den borgerlige regering skulle have ført til øget intolerance endsige fremmedhad. Snarere tværtimod.« Carlsens vurdering er, at DFs indflydelse ikke har været den »benzin på fremmedhadets bål«, som mange frygtede. Carlsen tager dermed afstand til forfatterne af en anden ny bog om Sverigedemokraterna , Slaget om svenskheten (2009).

Erik Meier Carlsen & Markus Uvell: Folkhemspopulismen. En bok om Sverigedemokraterna . Forlaget Timbro. Udkommer 21. april. (Weekendavisen 31.03.2010 , ikke online,) Timbro 21 april Sverigedemokraterna – som folk är mest? Boklansering: Folkhemspopulismen – berättelsen om Sverigedemokraternas väljare

Påskefarver

Hesselø Bugt v. Tisvilde. Klik f. helskærm.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
33 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bugt ved Tisvilde. Samme 2010. 2 kommentarer » Spring til […]

trackback

[…] finde en passende titel, når man har læst teksten. (Se  også : Blindt had mod tysk politi, Hamburg-Billstedt: En bydel tipper, “Det er vores bydel. Vi er arabere!”, “Angstrum” – no-go zoner i […]

trackback

[…] I de gode gamle dage hylede man “fascist”, når man ikke kunne artikulere sig, men bare ville udtrykke almindeligt mishag. I dag siger man “populist”, uden at det er  blevet mere  præcist af den grund. Hvorfor kan Ulvell og Meier Carlsen ikke  bare forholde sig neutralt observerende til en fuldstændig legitim politisk bevægelse? Der gøres reklame for bogen, der kommer den 21. Meier  Carlsen blev interviewet i Weekendavisen d. 31.3. […]

Liva
Liva
12 years ago

Igen apropos kultur. Det er IKKE en tilfældighed at det er i et vestligt land nordpå – med vestlig kultur og frihedsværdier – at en kvinde KAN, KRÆVER og MÅ skrive sådan her. Skønne kvinde: “DET ER EN FORNÆRMELSE mod demokratiet, at vi går baglæns af angst for repressalier fra nogle middelalderlige mørkemænd. Vi skal tage kampen op og sige vores mening i stedet for at bilde hinanden ind, at de der søde mennesker dernede ikke skal såres på deres religiøse følelser. Vi er midt i et korstog, hvor tempelridderne rider den forkerte vej.” h t t p://ekstrabladet.dk/nationen/article1324444.ece Hvis vi… Read more »

Liva
Liva
12 years ago

Apropos kultur. Det bliver interessant at se om FIFA kan finde ud af at holde på vestlige frihedsværdier – og lade kvinder spille uden religionspolitisk og kønsapartheid islamisk hijab. Eller om FIFA islamiseres, som så meget andet.

“Det internationale fodboldforbund har modtaget en klage fra Irans olympiske komite, fordi FIFA ikke vil tillade kvinder at spille fodbold med nijab til ungdoms-OL”

h t t p://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/udenlandsk_fodbold/international_fodbold/article1324627.ece

Prudentius
12 years ago

“og lige så uberørte af deres ofres lidelser”…

“I, der tror! Bekæmp dem af de vantro, der er i nærheden af jer! Lad dem finde jer skånselsløse!” Koranen Sura 9, vers 123

Lige efter bogen. Igen og igen!

Liva
Liva
12 years ago

“Men jeg tror ikke, at Dansk Folkeparti, det norske Fremskrittspartiet eller Sverigedemokraterna er nogle tilfældige uheld, som har meldt sig i den politiske debat. De er demokratiske sundhedstegn, som har en klar sammenhæng med den skandinaviske velfærdsmodel,« Ja, de er forfriskende stemmer i den demokratiske debat og det er yderligere en forfriskende kamp for forskellighed i europæisk/vestlig regi. Mere fransk kultur, tak. Mere italiensk kultur, tak. Mere svensk kultur, tak. Mere spansk kultur, tak. Mere engelsk kultur, tak. Mere irsk kultur, tak. Mere amerikansk kultur, tak. Mere tjekkisk kultur, tak. Mere polsk kultur, tak. Det er skønt med den mangfoldighed… Read more »

Prudentius
12 years ago
Reply to  Liva

Hej Liva Til helvede med “særegne”, “vestlige” kulture og værdier! Man skal bekæmpe islam fordi det er et ondsindet, morderisk mareridt af en ugudelig ideologi! Ikke fordi det er “fremmed” eller ikke “vestligt”. Vores tåbelige udenrigsminister har just iført sig slør i Afghanistan ud fra devisen om skik følge eller land fly – Hvilket er er en brøler af karat og viser hvor lidt intellektuelt potentiale de konservative, hvis ikke hele regeringen besidder – Sandheden er jo nemlig at islam er lige katastrofalt i østen som i vesten! Islam er forkert igår, idag og imorgen, i øst og i vest,… Read more »

Prudentius
12 years ago
Reply to  Prudentius

“intellektuelt potentiale” er en dårlig formulering!

Per Stig besidder sikkert et stort intellektuelt potentiale og det har intet hjulpet ham.

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Prudentius

Per Stig er bare en habil akademiker, der har skrevet lidt i sin fritid. Resten er reklame. Samme gælder for Lene Espersen.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Prudentius

Det er nu bevidst at jeg så ofte skriver om vestlig kultur og værdier – og ikke mindst det vestlige blik. Det gør jeg for at sætte fokus på at vi – også du og jeg – både taler og skriver og agerer og tænker med vores baggrund – som er vestlig kultur og historie – primært i hvert fald. Vores primære og tungest vejende bagage er vestlig. Og det er rigtig mange andres også. Kultur betyder en hel masse – mikro makro. For den enkelte og for vores samfund som helhed. Den vestlige kultur betyder en masse. I rigtig… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Prudentius

Hvad angår Lene Espersen, så svigtede hun netop den vestlige verden og værdier ved at tage islamisk klud på hovedet.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
12 years ago

Tack Julia. I dessa dystra tider pluggar jag gärna ett av mina favorit-band från Holland. En av grundarna, trummisen Pim Koopman avled så sent som i höstas nån gång. Han hoppade av och kom tillbaka i olika omgångar. Han var dock inte med på Phantom Of The Night, albumet där låten First Signs är hämtad ifrån. Kayak tillhör genren progressive rock men är inte lika tunga som band som Yes, ELP, King Crimson och Gentle Giant. Dom kanske framstår som lite mer lättviktiga men å andra sidan så kan dom säkert tilltala även en publik som är mer mainstream då… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
12 years ago

Tack Robin, den var fin.
Här är en riktig gammal goding som passar till Steens fantastiska bilder av stranden vid Tisvilde:

http://www.youtube.com/watch?v=fd_nopTFuZA

La mer med Charles Trenet.
En storslagen hyllning till havet som alltid får mig att rysa av välbehag.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
12 years ago

En av dom vackraste ballader jag vet, First Signs Of Spring. http://www.youtube.com/watch?v=oXuBfR3QACw Bird of all seasons you’ve heard many stories The wind whispers many a tale in your ear Come sit beside me, I’ll sing you a song All about a love that’s gone So far from here Bird of all seasons can you keep a secret Carry my dreams to the one that I miss Then sit beside her and sing her my song May she ask where it is from Then tell her this: “You’ll know if you come along” I’ve been waiting all winter Across the sky… Read more »

Liva
Liva
12 years ago

OT. Socialdemokraterne vil nedlægge det kongelige teater på Kongens Nytorv. Typisk socialdemokratisk negativitet overfor dansk kultur.

“S vil nedlægge den gamle scene”

h t t p://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2010/04/04/04105627.htm

Liva
Liva
12 years ago

Sikke nogle skønt behårede billeder, steen. 🙂 Pragtfulde billeder.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Liva

Med andre ord – billederne er skønt sanselige.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Liva

Her er nogle andre ‘siv’ der duver i vinden. Vind der skabes af pragtfuld og åndfuld musikalitet.

http://www.youtube.com/watch?v=Fs9A9Tos85U&feature=related

Lone Nørgaard har for nyligt begået en fin artikel om læsning af koranen, hvor der bl.a. står at islam fordrer at kvinder vogter det skjulte. F… det!

Lad os her i Vesten fortsætte med at vogte det synlige. Og IKKE gemme skønhed og ynde og talent væk i grimme stoffer og religiøs intolerance.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Liva

Mageløst.. prøv at se det i helskærm…

http://www.youtube.com/watch?v=9TwjDGIdZ5A

Henrik Jørgensen
Henrik Jørgensen
12 years ago
Reply to  Liva

Det er ikke noget at tale om, du skulle bare se mig på vej ud til mit morgen toilette, efter en våd aften! 😀

li
li
12 years ago
Reply to  Liva

Smukt, er der noget jeg også holder af, så det ballet. Meget interessant både at se på og læse om, forstår godt Dronningens og H.C. Andersens betagelse af ballet verden.
Sjovt nok siger! opera mig ikke noget, det har nok noget med tonen! at gøre 😉

Netop så smukke ting som ballet, kan gøre mig glad og meget negativ indstillet overfor idelogien i slam, som ikke ejer fornemmelsen for disse værdier, men fandens ondskabsfuldt pakker det ene køn i smagsløse affaldssække som kun herefter kan udtrykke sig som en sæk nødder!

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Liva

I ballet skørt? Det ville jeg godt se. thi hi 🙂

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Liva

hov, den var til Henrik.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Liva

li

Skøn kontrast at du synes om ballet samtidig med at du drøner rundt på motorcykel. 🙂 Det sidste har jeg se tat du har skrevet om på Uriasposten. High-5 !

Nils
Nils
12 years ago

Skagensmalerne kan slänga sig i väggen. 🙂

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Teknikken

Er blogget for flere uger siden. Nederst i posten: http://snaphanen.dk/2010/03/07/diana-west-om-geert-wilders/

Julia Caesar
Julia Caesar
12 years ago

TACK för underbara bilder, Steen! Havet, det oändliga, som vaggar oss till sömns. Havet som har sköljt mot våra stränder i hundratals miljoner år. Ingenting förvånar havet. Havet har sett och hört allt. Havet vet allt. Havet betraktar vår samtid med upphöjt lugn, liksom det har betraktat alla tiders samtid med samma lugn. Havet säger “So what?”. Till havet kan jag söka mig om jag är ledsen, glad, upprörd, arg, uppfylld av sorg eller kärlek – vad som helst. Havet skvalpar in mot stranden med upphöjt lugn och ger oss oändlighetens perspektiv. Mitt hav finns runt Gotland. Men det är… Read more »

Christina
Christina
12 years ago
Reply to  Julia Caesar

Tack för dina vackra ord, Julia och tack för fantastiskt fina bilder, Steen.

Christina
Christina
12 years ago
Reply to  Christina

Nick Drake – Northern Sky

http://www.youtube.com/watch?v=vtyLL_BE-oo

Christina
Christina
12 years ago
Reply to  Christina

Hildegard von Bingen- O vis Aeternitatis

http://www.youtube.com/watch?v=9eFPJa95qQE

33
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x