11
apr
Seneste opdatering: 11/4-10 kl. 2158
55 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Julia Caesar

Dödsmisshandeln av en 78-Ärig kvinna pÄ en parkeringsplats i Landskrona den 29 mars har fÄtt svenska journalister att sprÀnga grÀnserna för den pressetik som ska styra arbetet pÄ landets redaktioner. Det vi bevittnar Àr svenska massmedias moraliska sammanbrott, en pressetisk hÀrdsmÀlta som borde föranleda allvarlig sjÀlvrannsakan i hela medievÀrlden. Förtroendekrisen mellan allmÀnheten och media djupnar i takt med att den ohederliga och oetiska journalistiken breder ut sig i traditionella media.

Det Àr valÄr i Sverige, och som alltid har media valfeber. Febertopparna kommer ovanligt tidigt i Är, valet Àr inte förrÀn i september. För första gÄngen i svensk politisk historia stÀller ett invandringskritiskt parti, Sverigedemokraterna, upp i valet och ser enligt en mÀngd opinionsundersökningar ut att ta plats i riksdagen.

Det föranleder utbredd panikÄngest i de sju riksdagspartierna. De sju har kommit överens (med varandra, inte med vÀljarna) om att inte diskutera den frÄga som engagerar en stor del av deras vÀljare, nÀmligen invandrings- och integrationspolitiken och den snabbt ökande islamiseringen av Sverige. Det Àr en icke-frÄga. Tystnad rÄder.

I 40 Är har sittande regering, oavsett politisk fÀrg, drivit en massinvandringspolitik som saknar motstycke i vÀrlden. JournalistkÄren har gjort den möjlig genom att stÀlla sig till politikernas förfogande som propagandaorgan och medvetet och konsekvent mörklÀgga invandringspolitikens negativa följder.

Lojala med politikerna

Svenska journalister Àr i ovanligt hög grad lojala med den politiska makten. NÀr det gÀller invandringspolitiken har journalisterna sÄ till den grad lierat sig med politikerna att det Àr befogat att tala om en internalisering av den statliga ideologin om det mÄngkulturella samhÀllet. Det vill sÀga, journalisterna har sÄ till den grad införlivat ideologin i det egna psyket att de inte lÀngre Àr medvetna om det. Fenomenet Àr vÀl kÀnt frÄn totalitÀra diktaturer dÀr journalister som skrÀmts till lojalitet Àr en förutsÀttning för att makthavarna ska kunna hÄlla folket nere.

I Sverige behöver man inte ens skrĂ€mma eller tvinga journalisterna för att göra dem till maktens lydiga redskap. De har alldeles frivilligt gett upp sin sjĂ€lvstĂ€ndighet och sitt oberoende. Ett uttryck för lojaliteten mot staten Ă€r den princip som uttalat eller outtalat styr arbetet pĂ„ alla landets redaktioner; att ”inte publicera nĂ„gonting som kan öka frĂ€mlingsfientligheten”.

Journalisterna har helt enkelt bestÀmt sig för att ta ansvar för en politisk ideologi och utelÀmna fakta som inte passar in i den verklighetsbild man vill ge.

Och man slÄr sig för bröstet och tycker i allmÀnhet att man gör nÄgot bra och föredömligt.

Svenska media har en lÄng och föga Àrorik tradition av censur, sjÀlvcensur, feghet och kryperi för den politiska makten. Politiker har i alla tider kunnat rÀkna med journalisternas lojalitet, och de har sÀllan blivit besvikna.

PĂ„ grund av den hĂ€r policyn fĂ„r brottslingars etniska ursprung aldrig nĂ€mnas – utom nĂ€r det gĂ€ller svenskar. Svenska brottslingar hĂ€ngs ut med namn och bild lĂ„ngt innan de Ă€r dömda. Men bilder av invandrade förbrytare vitpixlas i media, och deras etnicitet skyddas.

Det Àr viktigt att ha den bakgrunden klar för sig nÀr man betraktar det som nu utspelar sig i svenska media och som rimligt att döma kommer att trappas upp för varje dag som valet nÀrmar sig.

NĂ€r en hĂ€ndelse som Landskronamordet intrĂ€ffar utbryter kaos pĂ„ redaktionerna. Det som inte fĂ„r hĂ€nda har hĂ€nt. Den hĂ€r gĂ„ngen Ă€r den svenska allmĂ€nheten sĂ„ upprörd att det inte kommer att lyckas att mörklĂ€gga saken. Det framgĂ„r att den misstĂ€nkte gĂ€rningsmannen Ă€r palestinier, muslimsk invandrare – hur ska man hantera det? IstĂ€llet för att utföra sitt journalistiska uppdrag – att berĂ€tta sanningen – styrs journalisternas energi med kraften hos en jetstrĂ„le över till att med alla medel förhindra ”frĂ€mlingsfientliga stĂ€mningar”, det vill sĂ€ga medverka i den politiska lögnen.

Möte mellan mÀnniskor

Strategin följer tvÄ huvudspÄr:

1. Man skickar fram de yngsta och mest orutinerade journalisterna.De gör lydigt det de förvÀntas göra, för att fÄ fortsatt jobb.

2. Man skickar fram de mest skrupelfria, mest samvetslösa journalisterna och krönikörerna, det hÄrdföra gÀnget som inte vet vad sanning Àr och som Àr beredda att sÀlja sin mor om det skulle ge dem egna fördelar. Till den senare kategorin hör Expressens krönikör Britta Svensson, som genom sina insatser i samband med Landskronamordet har sÀnkt svensk journalistik till nya bottennivÄer.

Hon kallar mordet ”ett möte mellan tvĂ„ mĂ€nniskor”.

3 april: ”Jag befinner mig just nu pĂ„ ett stĂ€lle dĂ€r Sverigedemokraterna fick 6,8 procent röster i valet förra Ă„ret, och ja, det Ă€r jobbigt.För hur skulle den misstĂ€nkte 23-Ă„ringen kunna vara en representant för de sĂ„ kallade invandrarna, nĂ€stan tvĂ„ miljoner i det hĂ€r landet?”

4 april: Den mordmisstĂ€nkte 23-Ă„ringens familj kallar till presskonferens i en moskĂ©. Expressen gĂ„r dit. I ett skriftligt uttalande sĂ€ger den mordmisstĂ€nktes familj: ”OlyckshĂ€ndelsen orsakade en enorm sorg i vĂ„rt liv. Vi Ă€r vĂ€ldigt tagna och mĂ„r inte alls bra, vĂ„ra barn Ă€r hĂ„rt drabbade och skrĂ€mda.”

En mordmisstÀnkt persons familj som kallar till presskonferens och gör sig sjÀlva till offer!

I svenska massmedia Àr allting möjligt.

5 april: Expressen fokuserar Àn en gÄng pÄ den stackars mordmisstÀnkte 23-Äringen. Fyra islamiska och arabiska föreningar i Landskrona har kallat till möte med syfte att mana till lugn i de oroligheter som rÄder i Landskrona efter dödsmisshandeln.

7 april: Britta Svensson skriver frÄn hÀktningsförhandlingen mot 23-Äringen:

”Till slut vĂ€nder sig 23-Ă„ringen om och hans blick Ă€r svart av förtvivlan. Hans unga hustru försöker trĂ€nga sig fram, men polisen gĂ„r emellan. Mannen som precis hĂ€ktats pĂ„ sannolika skĂ€l misstĂ€nkt för grovt vĂ„llande till 78-Ă„riga Ingers död fĂ„r inte hĂ„lla i sitt nyfödda barn.

Han Ă€r en liten kille, spenslig. Det som hĂ€nde vid Hemköp i Landskrona blev bara frĂ„getecken nĂ€r man sĂ„g honom. -Han mĂ„r inte bra. Han saknar ju sin familj, sa hans advokat efterĂ„t.”

Detta Àr ett stycke svensk presshistoria som sprÀnger alla skamgrÀnser. Att sÄ entydigt och oförblommerat fokusera pÄ gÀrningsmannens kÀnslor och helt lÀmna den ihjÀlslagna 78-Äringen dÀrhÀn kan bara intrÀffa i svenska media. Glömt Àr mordet. Det Àr gÀrningsmannen som ska ha vÄr medkÀnsla och omtanke.

Ensidigheten i övriga media Ă€r massiv. Än en gĂ„ng: det handlar inte om att skildra verkligheten. MĂ„let Ă€r att med alla medel skydda en politisk ideologi och dess förödande konsekvenser för Sverige och svenskarna.

1 april: Eva Franchell, krönikör i Aftonbladet, skriver:

”Alla demokratiska krafter mĂ„ste visa att de kan skapa ett tryggare samhĂ€lle. Det Ă€r egentligen enkelt, ingen ska behöva kĂ€nna rĂ€dsla för att köra till Hemköp en vanlig mĂ„ndagseftermiddag. Inte i Landskrona, inte nĂ„gonstans i Sverige.”

Hon kommer sÄ smÄningom fram till att vad Landskrona behöver Àr nya arbetstillfÀllen (dÄ upphör sÀkert vÄldet av sig sjÀlv).

”Men först mĂ„ste tryggheten Ă„terinfinna sig och rĂ€dslan försvinna. Ett ansvar för alla demokratiska krafter.”

Hur det ska gĂ„ till berĂ€ttar inte Eva Franchell. Nu nĂ€r ”alla demokratiska krafter” med gemensamma anstrĂ€ngningar pĂ„ nĂ„gra Ă„rtionden har förvandlat Landskrona frĂ„n en vacker liten stad vid Öresund till en förlorad stad som invĂ„narna flyr.

7 april: Katarina Wennstam, kÀnd för att ha skrivit böcker och artiklar om vÄldtÀkt skriver, stort uppslaget i Aftonbladet:

”DĂ„det i Landskrona fĂ„r inte bli en trampolin för frĂ€mlingsfientliga. Det finns stor risk att den tragiska dödsmisshandeln blir nĂ„got av en trampolin för nationalistiska partier i höstens kommun- och riksdagsval.”

7 april: Sydsvenska Dagbladets politiska chefredaktör Heidi Avellan samtalar i SVT:s morgonsoffa med Landskronas kommunalrÄd Torkild Strandberg (fp). Om man nu kan kalla det samtal. Heidi Avellan hÄller snarare en aggressiv monolog som fÄr bÄde Strandberg och programledaren Lotta Bovin att tystna.

Med stor frenesi hÀvdar Avellan att mordet i Landskrona bara Àr en enstaka hÀndelse som kunde intrÀffa precis var som helst. Det har ABSOLUT ingenting med invandringspolitik eller integrationsproblem att göra eller att den misstÀnkte gÀrningsmannen Àr invandrare.

”Landskrona Ă€r lite speciellt”, det Ă€r sĂ„ lĂ„ngt Heidi Avellan kan strĂ€cka sig.

Hon förtydligar:

”Sinnet rann för en mĂ€nniska, VI VET INTE HUR HAN MÅDDE.”

Heidi Avellan Ă€r en av svenska medias frĂ€msta banĂ©rförare i kampanjen mot Sverigedemokraterna och har vid flera tillfĂ€llen dokumenterat ett glödande hat mot dem. Hon gör allt som stĂ„r i hennes makt för att de inte ska komma in i riksdagen, och dĂ„ ska man betĂ€nka att hon förutom sin maktposition pĂ„ Sydsvenskan har nĂ€rmast klippkort till den politiska panelen i SR:s ”God morgon vĂ€rlden” och Ă€r flitigt anlitad Ă€ven av andra media.

Med sin sjungande finlandssvenska lÄter hon som ett Mumintroll, men ur munnen strömmar svart lava.

Det Àr inte förvÄnande att ett av de senaste dagarnas absoluta bottennapp kommer just frÄn Sydsvenskan:

8 april:

”MALMÖ. Trettio minuter och en halv dansk falafel frĂ„n Köpenhamns hovedbanegĂ„rd ligger Jeanette Land Schous hem pĂ„ Östra Förstadsgatan i Malmö. FrĂ„n köksfönstret ser hon ÖresundstĂ„gen svischa förbi.

– Det finns tre typer av danskar som invandrat till Malmö: kĂ€rleksflyktingar, bekvĂ€mlighetsflyktingar och politiska flyktingar. Jag tillhör pĂ„ sĂ€tt och vis de sistnĂ€mnda. Dansk Folkeparti – sĂ„ Ă€ckligt! utbrister Jeanette Land Schou och stoppar demonstrativt fingret i halsen.”

Det hÀr Àr bara nÄgra exempel pÄ medias moraliska bankrutt. Det skulle gÄ att rÀkna upp hur mÄnga som helst, och det vÀrsta har vi Ànnu inte sett. Grovheten och vulgariteten kommer att öka för varje dag. Och Danmark anvÀnds och kommer att anvÀndas som slagtrÀ i den svenska mediaregisserade debatten.

Syftet Àr att skandalisera dansk invandringspolitik i allmÀnhet och Dansk Folkeparti i synnerhet. DÀrmed hoppas journalisterna brÀnnmÀrka Sverigedemokraterna. Alla medel Àr tillÄtna nÀr massmedia fullföljer sin egen politiska agenda.

Internet hotar konformismen

Hoppet stĂ„r till bloggar och annan Internetbaserad information. Internet Ă€r den största revolution som har intrĂ€ffat sedan boktryckarkonsten uppfanns. I Sverige Ă€r traditionella media stĂ€ngda för vanliga mĂ€nniskor. ”Nisse i HökarĂ€ngen”, som Ă€r journalisternas namn pĂ„ den vanlige svensken, har inte en chans att fĂ„ ett debattinlĂ€gg publicerat i en svensk tidning.

Debatten sköts av ett litet antal proffsdebattörer som anses ”pĂ„litliga”, det vill sĂ€ga levererar önskvĂ€rda Ă„sikter som passar in i det allmĂ€nna konsensustĂ€nkandet.

NÄgon har sagt att om hela svenska folket försvann ned i en avgrund skulle proffsdebattörerna inte mÀrka nÄgon skillnad. De skulle fortsÀtta debattera med varandra som om ingenting hÀnt.

Internet Àr ett hot mot den svenska konformismen och tyckarelitens lÄngvariga begrÀnsande av yttrandefriheten. I dag svÀmmar nÀtet över av bloggar och lÀsarkommentarer dÀr mÀnniskor kan skriva vad de vill. Det Àr inte överraskande att Äsiktsetablissemanget upplever yttrandefriheten pÄ Internet som ett hot och försöker begrÀnsa den.

Det före detta liberala flaggskeppet, numera sjunkande Dagens Nyheter aviserar den 9 april att kommentarfunktionen nu kommer att stĂ€ngas helt pĂ„ ”artiklar som vi erfarenhetsmĂ€ssigt vet lockar fram rasistiska kommentarer. Till exempel artiklar om eller relaterade till invandring.”

Detta för att ”vi pĂ„ DN gillar debatt – kĂ€rlek till det fria ordet Ă€r en förutsĂ€ttning för att jobba pĂ„ en plats dĂ€r just det fria ordet Ă€r kĂ€rnan i verksamheten.”

Är det nĂ„gon som hör klangen av George Orwells Newspeak frĂ„n ”1984” hĂ€r? NysprĂ„ket som Ă€r maktens medel att tömma orden pĂ„ innebörd för att ha full kontroll över mĂ€nniskorna.

PissrÀnnor

DN:s nyligen avgĂ„ngna kulturchef Maria Schottenius anvĂ€nde den 7 mars ordet ”pissrĂ€nnor” om lĂ€sarnas medverkan pĂ„ nĂ€tet. Det var dagen efter att denna blogg hade skrivit om Interaktiv SĂ€kerhet AB, det företag som anlitas av allt fler mediaföretag för sĂ„ kallad moderering – i klartext censur – av lĂ€sarkommentarer.

Intressant nog Àr Maria Schottenius bror Vilhelm Schottenius en av ledarna för Interaktiv SÀkerhet. Dagens Nyheter Àr en av de största kunderna, liksom Aftonbladet dÀr Maria Schottenius man Olle Svenning Àr ledarskribent. Censuren sköts sÄ att sÀga inom familjen.

Fokus i Dagens Nyheters motivering av censur har nu förskjutits frĂ„n frĂ€mlingsfientlighet, rasism och pissrĂ€nnor. De nya reglerna motiveras med att Internet har blivit ett uppsving för ”ultrahögern”. Men givetvis Ă„teranvĂ€nds de populĂ€ra argumenten om frĂ€mlingsfientlighet och rasism.Till intĂ€kt för pĂ„stĂ„endena tas en intervju med journalisten Christoph Andersson. Han sĂ€ger:

”Jag har aldrig tidigare sett den hĂ€r omfattningen av frĂ€mlingsfientliga kampanjer pĂ„ nĂ€tet. Jag tror att hĂ€ndelsen i Landskrona har varit en vĂ€ndpunkt. Det kommer bara att bli vĂ€rre nu, sĂ€ger Christoph Andersson, som undervisar pĂ„ Södertörns högskola och Ă€r aktuell med boken ”FrĂ„n gatan in i parlamenten”.

Begrepp som ultrahöger och rasism beror givetvis pÄ frÄn vilket hÄll man betraktar vÀrlden. Christoph Anderssons position pÄ vÀnsterkanten har framgÄtt i decennier i alla medier dÀr han har medverkat. Ser man vÀrlden tillrÀckligt mycket frÄn vÀnster Àr allt annat höger.

En vÀndpunkt

Jag delar hans bedömning att mordet i Landskrona var en vÀndpunkt och att det bara kommer att bli vÀrre nu.

DÀr upphör likheterna.

DÀr Christoph Andersson och stora delar av journalistkÄren ser vanliga mÀnniskors uttryck pÄ Internet som pissrÀnnor och rasistiska hot ser jag ett efterlÀngtat andningshÄl för ett folk som i decennier har tryckts ned och blivit fört bakom ljuset av en politiskt korrekt journalistkÄr som lydigt gÄr maktens Àrenden.

Mordet i Landskrona var en vÀndpunkt för alla svenskar som inte lÀngre finner sig i lögner och manipulation.

FrÄn en vÀndpunkt finns ingen vÀg tillbaka.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

55 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Interaktiv SĂ€kerhet, et medieejet firma (se Svensk internetcensur lagt i entreprise og kronikken Svenska massmedias moraliska bankrutt) og nu de senere mĂ„neder er bevĂŠgelsen gĂ„et mod helt at slĂžjfe pĂžblens kommentarer. For nylig […]

Anders Besk
Anders Besk
12 years ago

Mycket vĂ€lskrivet och i allt vĂ€sentligt klockren analys. Det finns dock ett avsnitt dĂ€r jag anser att Julia gĂ„r av spĂ„ret – och det Ă€r förestĂ€llningen (enligt min Ă„sikt vanförestĂ€llningen) att media Ă€r ett lydigt redskap i politikens hĂ€nder. Möjligen har Julia rĂ€tt i ett historiskt perspektiv, men den nya generationens vĂ€nsterextrema “journalister” har avancerat sina positioner ytterligare, vilket innebĂ€r att det numera Ă€r “journlisterna” som sĂ€tter agendan Ă„t politikerna. Det Ă€r alltsĂ„ tvĂ€rtom pĂ„ det sĂ€ttet, att det Ă€r politiken som Ă€r “journalisternas” lydiga redskap. Det Ă€r ocksĂ„ dĂ€rför som Sverige blivit en demokratur, dĂ€r yttrandefriheten har förvandlats till… Read more »

trackback

[…] Året i kardinalpunkter. Vi ved ikke om det er os der bliver ĂŠldre, Ă„rene der bliver mere begivenhedsrige eller begge dele, men her er et forsĂžgsvist overblik. Jeg kom tumlende ind i Ă„ret liggende med influenza mens hele landet skĂŠndtes i to mĂ„neder, om Lars Hedegaard nu mĂ„tte sige det han sagde her pĂ„ bloggen. NĂ„r man har 40 i feber er man fuldstĂŠndig ligeglad, vi fĂ„r se om retten pĂ„ Frederiksberg ogsĂ„ er det i januar mĂ„ned. Det var ogsĂ„ Ă„ret, hvor jeg ikke ville have fĂ„et skrevet en linje, havde det ikke vĂŠret for opfindelsen af det… Read more »

trackback

[…] mig, Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna […]

trackback

[…] mig, Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna . 7 kommentarer […]

Stefan Bergström
13 years ago

AppropÄ Invandring och hur den kan bli problemfri.
SÄ hÀr gÄr det till!
Jag Àr mörkhyad jobbar pÄ LÀnstyrelsen och har hand om cat frÄgor.
Vi besöker Svensson för att inspektera hur han hÄller sina husdjur katt tex.

trackback

[…] mig, Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna […]

trackback

[…] Julia Caesar har skrivit hela fem krönikor som handlar om just journalisternas svek: Svenska massmedias moraliska bankrutt Kriget mot lĂ€sarna Till yttrandefrihetens försvar Medlöparnas förrĂ€deri Medias pressetiska […]

trackback

[…] Kriget mot lĂ€sarna (100502) Moster och svenskheten (100425) Sverige sjunker som en sten (100418) Svenska medias moraliska bankrutt […]

trackback

[…] Julia Caesar har skrivit hela fem krönikor som handlar om just journalisternas svek: Svenska massmedias moraliska bankrutt  Kriget mot lĂ€sarna  Till yttrandefrihetens försvar  Medlöparnas förrĂ€deri  Medias […]

trackback
13 years ago

[…] Svenska massmedias moraliska bankrutt (100411), Sverige sjunker som en sten (100418), Moster och svenskheten (100425), Kriget mot lĂ€sarna (100502), Brev till Fredrik Reinfeldt (100509), Till yttrandefrihetens försvar (100515), Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen (100523), Slöjan krĂ€nker mig (100530), Ett paradis för krigsförbrytare (100606), Den livsviktiga tilliten (100613), Medlöparnas förrĂ€deri (100620), Juvelerna i maktens krona (100627), Den svenska asyltombolan (100704), Fler ministrar borde grĂ„ta (100711), Kedjeinvandring utan slut (100718), Medias pressetiska apartheid (100725), DjurplĂ„geri i Guds namn (100801), Allas olika vĂ€rde (100808), Sverige – vĂ„ldtaget land (100815). […]

Mats Jansson
Mats Jansson
13 years ago

Hej!

Utan tvivel fĂ„r man mer behĂ„llning av en enda replik av den skĂ„despelande Julia Caesar Ă€n av det hĂ€r dravlet!… vet förresten nĂ„gon om det var hennes riktiga namn?… hon hade hur som helst mindre att skĂ€mmas för Ă€n ovanstĂ„ende skribent som, kan man kanske tycka, borde underteckna sin text med sitt eget namn. TĂ€nkvĂ€rt Ă€r det dock – sĂ€rskilt ifrĂ„ga om hur lĂ€tt det lĂ„ter sig göras att snedvinkla statistik.

/Matte

trackback

[…] mig, Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna […]

trackback

[…] mig, Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna […]

trackback

[…] mig, Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna […]

trackback

[…] mig, Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna […]

trackback

[…] mig, Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna […]

trackback

[…] mig, Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna […]

trackback

[…] mig, Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna […]

trackback

[…] mig, Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna […]

trackback

[…] mig, Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna […]

trackback

[…] Flykten frĂ„n mĂ„ngkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna . 19 kommentarer […]

trackback

[…] kronikker af samme forfatter: Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna . Vi og forfatteren […]

SirvÀs
13 years ago

Ni som kriserar media kan vÀl komma med den sanna veritinen av denna hÀndelser eftersom ni verkar stÄ inne med yttterligare information.

trackback

[…] sĂžndagskronikker: Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot lĂ€sarna og TolvĂ„rig flygtning i […]

trackback

[…] sĂžndagskronikker: Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot […]

trackback

[…] Tidligere kronikker: Moster och svenskheten, Sverige sjunker som en sten, Svenska massmedias moraliska bankrutt. […]

trackback

[…] (Tidligere kronikker: Krönika: Sverige sjunker som en sten, Svenska massmedias moraliska bankrutt.) […]

trackback

[…] Tidligere kronik: Svenska massmedias moraliska bankrutt […]

JensH
JensH
13 years ago

@Liva

“og sĂ„ skriver petit skribenter f.eks. Lundström om danske forhold
”

Mener du ikke Sundsröm?? Lena Sundsröm??

Universalgeni
13 years ago
Reply to  JensH

Hvad med Bundström? Hun er da bunden…

Liva
Liva
13 years ago

“Det vi bevittnar Ă€r svenska massmedias moraliska sammanbrott,..”

Tja, noget er der vist om snakken. Samtidig med at Sverige stĂ„r i problemer til halsen med skolebrande, hĂŠrvĂŠrk i MalmĂž og jĂždehad samme sted, og et ekstremt stort antal voldtĂŠgter, nedrakning af den svenske kultur, sĂ„ er det danskere der fĂ„r priser i Sverige og sĂ„ skriver petit skribenter f.eks. Lundström om danske forhold…

Egil
Egil
13 years ago

Bravo Julia!

Det er virkelig en skam og en skÊndsel at de etablerede massemedia fokuserer pÄ forbryderens ve og vel og ignorerer offeret og hendes familie.

Findes der virkelig ikke Ă©n avis i Sverige som tĂžr skrive sandheden?

Peter Nordström
Peter Nordström
13 years ago

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2010/april/oppet-brev-till-sveriges-journalister.html ”Dödsmisshandeln av en 78-Ă„rig kvinna pĂ„ en parkeringsplats i Landskrona upprör svenska folket. En exempellös vrede sjuder hos oss som annars Ă€r sĂ„ snĂ€lla och fogliga. Vi har helt enkelt fĂ„tt nog. Det rĂ€cker nu. Mordet i Landskrona var som att sĂ€tta en stoppnĂ„l till en varböld. Den har funnits mycket lĂ€nge. Nu Ă€r den punkterad. NĂ€r gamla mĂ€nniskor inte kan gĂ„ i fred eller göra ansprĂ„k pĂ„ en handikapplats utan att bli misshandlade till döds, dĂ„ har det gĂ„tt för lĂ„ngt. NĂ€r svenska kvinnor dagligen tvingas inskrĂ€nka sin rörelsefrihet för att 6 000 vĂ„ldtas varje Ă„r, dĂ„ har… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
13 years ago

Tack för alla synpunkter pĂ„ min text! @ Martin A @ SkĂ„ning @ Ulf P Det finns absolut ytterligare aspekter pĂ„ mekanismerna bakom att det ser ut som det gör i massmedia som kan belysas. Att jag inte tog upp varje tĂ€nkbar aspekt just hĂ€r beror pĂ„ att jag ville hĂ„lla texten i ett rimligt format. Det finns anledning att Ă„terkomma i Ă€mnet senare. En aspekt Ă€r till exempel maktbalansen mellan politiker och journalister som ni pekar pĂ„. Det finns, som jag ser det, ett intrikat vĂ€xelspel mellan de hĂ€r tvĂ„ grupperingarna, som bĂ„da har stor makt. Det intressanta Ă€r… Read more »

Ulf P
Ulf P
13 years ago
Reply to  Julia Caesar

InstÀmmer.

Ulf P
Ulf P
13 years ago

Jag delar SkĂ„nings kommentar, bra skrivet fast ocksĂ„ med visst förtydligande att det Ă€r just ledande islamkramande vĂ€nsterjournalister och nyliberala massinvandringsfrĂ€mjande frĂ€nder pĂ„ SVT som har styrt samhĂ€llsdebatten och hjĂ€rntvĂ€tt under generationer och dĂ€rigenom styrt övriga mĂ€hĂ€-journalister och partierna till att fĂ„ de politiker som idag Ă€r lika islamkramande och massinvandringsfrĂ€mjande trots verklighetens katastrofala situation fjĂ€rran frĂ„n fablernas vĂ€rld som presenteras i media. Ett mĂ„ngkulturellt samhĂ€llsexperiment frĂ„n ett journalistetablissemang som lĂ„tit sin ideologi hĂ€rska över verklighetens katastrofala konsekvenser och som fördĂ€rvat landet Sverige och dĂ€r SkĂ„ne, gamla Östdanmark, Ă€r vĂ€rst drabbat. Och nĂ€r mĂ€nniskor försökt protestera i verklighetens namn har… Read more »

Matti frÄn Finland
Matti frÄn Finland
13 years ago

Det mest löjevĂ€ckande i hela den svenska mediasoppa Ă€r att inte ens vederbörande muslimer kan sjĂ€lva nĂ„got Ă„t den hĂ€r mediamaffian. Dom som kĂ€ftar emot Ă€r i sig fĂ„, men Ă€ndĂ„ … hĂ€r har Nalin Pekgul sagt fel repliker i teatern:

****”Jag skulle vilja sĂ€ga att det finns extrema muslimer i alla partier, som Ă€r delaktiga i trakasserierna av judar i Malmö, ja.”***

Svaret lÀt inte vÀnta sig i form av Aftonbladets jourhavande politruk:
Petter Larsson

****Pekgul pekar snett****

Jan-Åke Johansson
Jan-Åke Johansson
13 years ago

Snapphanen Ă€r vĂ€linformerad och hĂ€nger med i debatterna. Trevligt att man inte Ă€r ensam om det, men Ă€r Snapphanen medveten om att detta med Sverige Ă€r en fĂ€lla för all makt att ramla i? FörĂ€ndra Sverige kan förĂ€ndra vĂ€rlden. Och det ingen mindre Ă€n “vĂ€rldsanden” (Hegel Ă€r vĂ€rldsandens filosof) som ligger bakom massmedias och politikens sammanbrott och dom har redan tappat sin legitimtet. Klarar man hĂ€nga med dĂ€r? Det Ă€r jag som Ă€r “Nisse i HökarĂ€ngen” och Gunnar Sandelin Ă€r utvald att bli vĂ„r tids hjĂ€lte och han Ă€r skapad av Gud till det. Hur som helst sĂ„ kommer jag… Read more »

SkÄning
13 years ago

Mycket bra skrivet Julia. Jag kan bara hÄlla med. Fast utom pÄ en punkt. Jag Àr inte alls sÄ sÀker pÄ att det Àr politiker som styr media utan snarare tvÀrtom. Visst Àr det ett samspel av inavlade mÀnniskor som hyllar sin egen förtrÀfflighet och mÀssar med i den politiska korrektheten, men politiker kan i alla fall sitta kvar pÄ sina poster om de bryter tabun, för att folket röstar pÄ dem. Det kan inte journalister.

Erling
Erling
13 years ago

GrĂžnland var lĂŠnge omstridtterritorium…

Erling
Erling
13 years ago

Jeg er ked af at det med grĂžnlĂŠnderne ! Det er jeg ogsĂ„, selvom deres anti-danske holdning irriterer mig. For de har ingen anelse om, hvad der stĂ„r pĂ„ dagsordnen. Jeg kan godt forstĂ„ at de er trĂŠtte af dansk overherredĂžmme, men de stĂ„r foran te overherredĂžmme af transnationale virksomheder, der har prĂŠcis nul medfĂžlelse tilovers for deres kulturelle anomi. Naturfolk er ilde stedt. Den rĂ„ sandhed er, at det bedste en folk som inuitterne kan gĂžre, er helt og holdent at kaste deres stenalderkultur pĂ„ mĂžddingen og by and large importere en fĂŠrdigpakket kultur fra et moderne, vestligt land.… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Erling

Jeg har faktisk tĂŠnkt lidt i de baner du skitserer kl 14:09.

Og kan ikke lade vÊre med at spekulere over HVORDAN det kan vÊre at det gÄr grÞnlÊnderne som det gÞr og som det ogsÄ gik for indianerne i USA.

Noget af det samme foregÄr med indianerne i Sydamerika og pÄ Borneo.

“Naturfolk” lader til at vĂŠre ilde stedt nĂ„r de mĂžder ikke-naturfolk, uanset hvor disse kommer fra. Her tĂŠnker jeg bl.a. pĂ„ denne klodes stĂžrste, og i tid lĂŠngste, slaveindsamlere og slavehandlere, araberne.

Jeg er ked af at det med grĂžnlĂŠnderne !

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Mere “kulturberigelse” i Sverige 🙁 http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2010/04/11/142123.htm Uro om moske-byggeri i Göteborg 11. apr. 2010 14.23 Udland Politiet i Göteborg har i dag haft hĂŠnderne fulde med at holde to demonstrationer pĂ„ afstand af hinanden. Lokale hĂžjreorienterede har indkaldt en demonstration mod opfĂžrelsen af en moske i den vestsvenske storby, og det har kaldt venstreorienterede og autonome grupper pĂ„ gaden til en moddemonstration. IfĂžlge nyhedsbureauet TT var der omkring 100 moskemodstandere pĂ„ gaden, og de blev mĂždt af omkring 300 moddemonstranter. … Byggeriet skal begynde pĂ„ tirsdag. IfĂžlge magasinet Expo er det en nynazistisk organisation, der stĂ„r bag demonstrationen mod moskebyggeriet.… Read more »

Erling
Erling
13 years ago

Lige en opklarende bemĂŠrkning. Lene E. er Lene Espersen, vores udenrigsminister. Og de 17.000.000.000.000 dollars er, hvad man kunne lĂŠse sig til i Weekendavisen for nogle mĂ„neder siden, ikke bare et tilfĂŠldigt astronomisk tal. Det kan off topic tilfĂžjes, at GrĂžnland i anledning af deres selvstĂŠndighed har vedtaget en oliebeskatning sĂ„ lempelig at man skal til Afrika for at finde noget tilsvarende. Mit gĂŠt er, at Washington har grebet knoglen, ringet til Fogh og i umisforstĂ„elige vendinger fortalt ham at vi bare havde at evakuere GrĂžnland per omgĂ„ende, basta. Og hvis vi gjorde det uden brok, kunne vi fĂ„ en… Read more »

Erling
Erling
13 years ago

Angiveligt skulle en DF minister…

Ups. Keep on dreaming. Et folketingsmedlem, of course.

Erling
Erling
13 years ago

@MartinA Det er til dels rigtigt. Men journalister har bestemte rammer indenfor hvilke de godt mĂ„ hetze politikere. Der er omrĂ„der, der er no-go zoner, det gĂŠlder i alle lande, ikke kun Sverige. Stjerneeksemplet her til lands er afhĂŠndelsen af GrĂžnland samt alle dervĂŠrende naturressourcer, hvilket skete uden at det blev rapporteret i andet end forblommede bisĂŠtninger, der ikke er andet end forsikringspolicser som redaktĂžrerne kan vifte med, den dag TV-billederne af eskimoer der kĂžrer rundt i Rolls Royces pĂ„ indlandsisen begynder at gĂ„ verden rundt og pĂžblen begynder at undre sig over, at de ikke blev informeret. Langt de… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
13 years ago

@ Christina,

ifall du har missat det:

Ämnet för min krönika Ă€r massmedias behandling av mordet pĂ„ den 78-Ă„riga kvinnan.
Rubrik: Svenska massmedias moraliska bankrutt.

Fokus ligger och Àr avsett att ligga pÄ den etiska hÀrdsmÀlta som mordet har utlöst i svenska media, inplacerat i sitt politiska sammanhang inför valet i september.

MartinA
MartinA
13 years ago

Jag tror inte att svenska journalister i första hand Àr lydiga mot politikerna. Jag tror att politikerna Àr rÀdda för journalisterna. Svenska journalister drivs frÀmst av arrogans och maktberusning. De njuter av att kunna driva politiker framför sig.
Det förklarar varför svenska journalister hyser ett sÄnt hat mot SD, SD faller inte undan för svenska journalister.

NisseNorton
NisseNorton
13 years ago

Det bÀsta jag lÀst hitintills, synd att detta aldrig kommer att skrivas i en vanlig tidning.

Universalgeni
13 years ago

Og hvad ville du sÄ selv have skrevet om Inger og hendes familie, Christina?

Christina
Christina
13 years ago

“Att sĂ„ entydigt och oförblommerat fokusera pĂ„ gĂ€rningsmannens kĂ€nslor och helt lĂ€mna den ihjĂ€lslagna 78-Ă„ringen dĂ€rhĂ€n kan bara intrĂ€ffa i svenska media. Glömt Ă€r mordet. Det Ă€r gĂ€rningsmannen som ska ha vĂ„r medkĂ€nsla och omtanke.”

Julia, i din egen artikel lyser 78-Äriga Inger totalt med sin frÄnvaro . Allt ljus Àr fokuserat pÄ media och gÀrningsmannen. Inte ett enda ord stÄr att lÀsa om Inger och hennes familj.

55
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x