13
apr
Seneste opdatering: 14/4-10 kl. 1400
34 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Sangeren Kim Larsen har tidligere takket nej til at modtage ridderkorset og til at underholde de kongelige, for som han tidligere har sagt, så “sømmer det sig ikke for en gammel gadedreng” som ham.Men i aften har Kim Larsen alligevel ladet sig overtale til at underholde gæsterne til dronningens gallamiddag i anledning af hendes 70-års fødselsdag.”Jeg kan jo godt lide damen,” siger han til TV2. (Dronningens  kalender omkring  fødselsdagen.Majestæten begår profetfornærmelse: TV 2 lokkede Dronningen til at støde de sarte følelser hos 9,8 fantazillioner muslimer ved at signere en skinke!)

Menneskesynets nødværge

En blokoverskrivende alliance mellem S og M i Stockholm, der meget vel kan blive model for hele landet, selvom det ikke er tænkeligt at riksdagspolitikere vil spekulere offentligt i det inden valget. Megen menneskesynslyrik her, når man betænker at det blot drejer sig om noget så prosaisk, som at blive siddende på magten. Det er længe siden vi selv har haft så meget menneskesyn på så kort tid i Danmark. Fire gange på to minutter og atten sekunder. Det er  ædelt:

Såväl Socialdemokraterna som Moderaterna vill bilda en blocköverskridande majoritet i Stockholm, om Sverigedemokraterna skulle väljas in i fullmäktige och bli vågmästare. Det säger de båda partiernas ledande företrädare till Ekot. Stockholms stad är den näst största valkretsen i Sverige och den växer stadigt.Valresultatet där är alltså mycket betydelsefullt för vilken allians som får styra landet efter riksdagsvalet i september.

“Jag har för egen del pekat på det samlingsstyre vi hade fram till 1994. Det är inget vi önskar tillbaka, men i en särskild situation. Poängen är att inte ge Sverigedemokraterna något inflytande. Jag tror att vi är överens över blockgränserna om att vi inte delar deras människosyn,” säger Sten Nordin.
Hur demokratiskt tycker du att det är att stänga ute ett parti från inflytande på det här sättet?

“Jag tycker att det är både en rättighet och ett ansvar för oss andra partier som definitivt inte delar människosynen som Sverigedemokraterna har, eller kan tänka oss att samarbeta med dem och att före valet också redovisa att det tänker vi inte göra,” säger Sten Nordin.Så ska S och M stoppa SD i Stockholm hør indslaget. Socialdemokraterna i samarbete med Moderaterna. Partierna har ingått en ohelig allians för att stoppa Sverigedemokraterna i Stockholm. SE også Mikael Jalving: Turen går til Fjendeland.

Ian Wachtmeister skriver: SD får minst 8%. Jeg tror, at SD kan få alt mellem 4 og 12 procent, men det er svært at komme med skud, når man har meningsmålinger  der adskiller sig op til over 100 procent, og som uvægerligt vækker mistanken om manipulation. Fra 3.2 procent til 7.2 procent, det er store udsving. Derfor gætter vi ikke nærmere før der foreligger en måling, vi tør tro på.

Tikkende bomber

Hugh Fitzgerald på Jihad Watch opstillede engang et sjovt hypotetisk dilemma: Hvis man nu skulle ud at flyve, og fik fortalt at piloten på det seneste var blevet stærkt religiøs, ville det så gøre en forskel for en selv om han var kristen, hindu eller muslim? Sådan hånden på hjertet? I mainstreamverdenen, hvor tv-serier kan laves om kristne fundamentalister der halshugger muslimer, eller hos neo-ateister af den lettere kaliber, gør dette måske ikke den store forskel. Men i virkelighedens verden er dette at blive ‘stærkt troende’ oftest ganske forskellige ting for kristendommen eller islam. Man kunne også henvise til vestlige konvertitter: Hvor forbløffende ofte at de får den – angiveligt – helt forkerte idé, at islam handler om hellig krig mod de vantro.

Eller sagt med andre ord: Når pæne mennesker nu rystes over at en multikulti-kæledægge, en fin og flunkende rollemodel, finder ind til noget man ikke havde fantasi til at forestille sig, og springer ud som frådende rabiat, ja, så siger dette kun noget banalt om dem selv. Så længe mainstream-islams aggressive og menneskefjendske dogmer er absolut tabu i debatten, og man antager eksistensen af – uden at udpege den – en moderat candy-floss-islam, så længe vil vi opleve pæne menneskers bestyrtelse. Og lige så længe vil der ikke komme noget pres for revision af den mentale bagage som smutter gennem toldkontrollen ved disse menneskers indrejse.

Mohamed Omar var indtil for nylig det kulturelle Sveriges maskot. Han blev båret på hænder, for han var drømmen om en rollemodel: en ung, talentfuld lyriker og kulturel debattør med indvandrerbaggrund. Omar blev alles yndling, en svensk kulturpersonlighed, der regelmæssigt skrev i landets store aviser og blev symbol på en brobygger mellem kulturer.

Nu er han med et brag faldet nedenud af de fine kredse og ingen rører ham med en ildtang. Omar er nemlig sprunget ud som islamist og optræder med flammende antisemitiske taler ved demonstrationer i Sverige. Han mener i dag at zionisterne stod bag terroren den 11. september 2001, at homoseksualitet skal straffes, og at Iran er en demokratisk nation. […]

I Svenska Dagbladet fortælles Omars historie, og avisen har talt med en række af de kulturpinger, der stod ham nær. Nogle giver Omar ret, når han selv hævder, at det var Gazakrigen, der radikaliserede ham – eller »åbnede hans øjne«. Andre mener, at han har narret alle og altid har haft de radikale holdninger. Han gik blot stille med dørene for at skaffe sig fordele. Det synspunkt har forfatteren Torbjörn Elensky. Han mener, at Omar endelig har »kastet masken« og først nu viser sit sande ansigt. Knut Lindelöf, webredaktør for Fib/ Kulturfront og gennem mange år politisk mentor for Omar, er af den mening, at eks-kulturpersonligheden har ændret standpunkt. […] Svensk rollemodel bliver antisemit [JP 13.4.2010, ikke online]

“Sprunget ud”, “radikaliseret”, “åbnede … øjne”, mummespil og opportunisme: Forskellen er uden betydning, og det er dén pointe som ikke kan trænge igennem i mainstreammedierne. Der vil komme et ukendt antal Omar’er igen og igen, fordi man hverken kan eller vil screene for denne mentale bagage, og ikke vil erkende at den er et grundvilkår, snarere end ekstremisme eller radikalisering (LFPC). SVT, der har ikke altid kontrol over direkte TV, i anledning af et lille kup Omar lavde i direkte transmission: “Det händer inte så ofta att någon säger något som inte var…tänkt.”

A Farewell to Newsmill

En kommentator skriver i anledning af Grandmos borttagne artikel:

Eftersom jag då får anta att debatten är slut och bara våld återstår så tackar jag för mig här på Newsmill och önskar alla lycka till. Kommer aldrig gå in här igen.Ingen ide att sitta här och låtsas att man har yttrandefrihet när det bevisligen inte finns någon kvar.Demokrati fungerar inte.

At “frisere” debatten på denne måde, er at købe tid til et projekt, der ikke har nogen lang fremtid for sig. I Norge gennemgår HRS enkeltpunkterne i artiklen: Grandmos artikkel ville knapt oppnådd oppmerksomhet i Norge. Sier det noe om hvor rasistiske Norge er blitt? La oss ta en titt på den.

Amnesty som politiske aktører

Min egen støtte til et ellers udmærket foretagende sluttede ved Irene Khans blanden sig i storpolitik omkring  Irak og Afghanistan, og efter hendes forsøg på at lægge sig i dansk fremmedpolitik. Her graver Document i den seneste sag: Amnesty som islamisternes våbendrager:

Seniorleder Gita Sahgal slutter i Amnesty International, etter at den stadig mer politiserte menneskerettighetsorganisasjonen suspenderte henne i februar som følge av hennes kritiske holdning til organisasjonens allianse med Storbritannias mest kjente Taliban-supporter, Moazzam Begg, og hans gruppe Cageprisoners. Begg ble holdt på Guantanamo i tre år frem til 2005, mistenkt for al Qaida-forbindelser, og blir nå fremstilt som en menneskerettighetsforkjemper av Amnestys ledelse. Gita Sahgal – som er ekspert på religiøs fundamentalisme og har jobbet med menneskerettigheter i 30 år – er imidlertid av den oppfatning at Begg og Cageprisoners aktivt fremmer radikale islamske ideer og individer. Sahgal mener derfor at Amnesty ødelegger sitt eget rykte som menneskerettighetsforkjemper ved å assosiere seg selv med mennesker som Begg og hans gruppe. Men bare timer etter at Sahgal offentlig kalte Amnestys forbindelser til den tidligere Guantanamo-innsatte Begg for en “seriøs feilvurdering”, ble hun suspendert fra sin stilling som leder for menneskerettighetsorganisasjonens avdeling for kjønnsspørsmål. Fredag 9. april valgte hun å avslutte sitt arbeid i Amnesty. Amnesty har kvalt sin egen samvittighets stille, lille stemme

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
34 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
z
z
12 years ago

Danmark har også sin Omar. Journalisten Tarek Omar fra Politiken.

Robin Shadowes
12 years ago

Det var härligt att se Larsen framträda inför drottningen. Försnacket påminde lite om Lennons inför det brittiska hovet på sin tid. Det där med att “ni kan rassla med juvelerna”. Får intrycket av att det danska kungahuset är mycket folkligare än det svenska och trots det så verkar dom ha mycket stöd och popularitet trots att dom uppträder arrogant och överlägset. Ut med fransoserna!!

Liva
Liva
12 years ago

Skønt at se og høre Kim Larsen være med til at fejre den danske dronning. Og så foran de flotte gobeliner.

Dronningen blev til ‘Larsens kvinde min’. 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=mNC1G3IQH7E&feature=related

Eyvind Dk
Eyvind Dk
12 years ago

Ja, hold da op!!
Kim Larsen gjorde det sgu’ godt – flot indledning og fantastis sang derefter.
Smukt smukt smukt!!!

Johansen
Johansen
12 years ago

Det bliver en stor fejring af dronningen på Amalienborg slotsplads, med karetturen og på Rådhuspladsen på fredag i København. Jeg vil være på pletten. Lidt royal har man vel lov at være. :o)

Fint med Kim Larsen ord og sang til hendes majestæt i aftes. Henriks pige.

Jens A
Jens A
12 years ago

@ flere
Er det ikke selve ideen med kulturberigelse, at danskerne skal tage ved lære?

Christina
Christina
12 years ago

“Jeg har også tænkt det der med afsmitning. Det ser ud, som om nogle danske, unge voldmænd og kriminelle lærer af indvandrernes metoder og skruer op for råheden.”

…och vice versa…

Christina

Förresten, är det någon här som minns den heta debatten om det amerikanska videovåldet på 80-talet…?

http://www.youtube.com/watch?v=Lgj6gR-Kbt0

Christina

“Med ett schysst järnrör slår man hela världen med häpnad”

http://www.facebook.com/group.php?gid=22940780151

(Christina – gider du spare på pladsen i samme kommentarspor ? mvh S )

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago
Reply to  Christina

Det er jo helt irrelevant, hvad vi hver især tror, tænker eller føler på området kriminalitet og indvandrere. Der findes jo statistiske data, altså FAKTA om forholdene.

Christina
Christina
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

“Der findes jo statistiske data, altså FAKTA om forholdene”

Facts are stubborn, but statistics are more pliable.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago
Reply to  Christina

Og så kan man jo også vælge at benægte de fakta, der ikke understøtter ens følelser.

Christina
Christina
12 years ago
Reply to  Christina

“Og så kan man jo også vælge at benægte de fakta, der ikke understøtter ens følelser”

Det tycker jag nog att du ska försöka undvika, Gunnar… 😉

Matti från Finland
Matti från Finland
12 years ago

Jag kom på att tänka om valfusket nu igen. Undrar om PK-laget komer att till slut att greppa till helt enkelt valfusk, om det verkar så att SD skulle komma in precis över 4 % -spärren ? Steen skriver, att SD kan få allt mellan 4 och 12 % , men det är ju (fortfarande) inte sagt, att SD kommer över spärren med mer än typ 4.01 %. Då skulle det räcka med till och med några hundra valsedlar i strategiska kretsar ifall det ser ut att bli en rysare. Om SD kommer in med dörrkarmarna runt axlarna är det… Read more »

Casper | Borgerlig bums

Jeg tror ikke rigtig på valgfusk i stor stil, det vil trods alt være umuligt at organisere og hemmeligholde i et åbent samfund. Det foregår sikkert i meget lille skala (spontant) ude på nogle valgsteder og især ved brevafstemning. http://sv.wikipedia.org/wiki/Valfusk Fusket ved svenske valg består i selve afstemningsmodus, som gør at valget ikke er 100 % hemmeligt, altså udsat for social kontrol og selvkontrol, men svenskere har en anden tærskel for privat og ikke-privat end os. Derfor føler de ikke noget pågående behov for at ændre det. Jeg har været ude for en svensk veninde der skældte mig ud over… Read more »

Matti från Finland
Matti från Finland
12 years ago

Jag tror också att SD kommer att få ensiffrigt men snarare 4-5 % istället för 6 %. Detta vill säga att man tar den sämsta gallupen 3.2 % och lägger till 1-2 % i skamlighetsfaktor. Och detta resulterar i siffror typ 4.2 – 5.2 % Varför tar jag då den sämsta gallupnoteringen som utgångspunkt ? Nåja, det är ju Sverige: i sådana gallupar där SD får 7.6 % bör man komma ihåg att en del av dom som säger sig rösta kommer trots allt under valdagen snällt och lydigt rösta socialdemokraterna. Gallup-siffror slår alltså åt två håll i Sveriges fall:… Read more »

Ulla Lauridsen
12 years ago

Jeg har også tænkt det der med afsmitning, Borgerlig bums. Det ser ud, som om nogle danske, unge voldmænd og kriminelle lærer af indvandrernes metoder og skruer op for råheden. Men det er bare noget jeg har tænkt ud fra artikler i formiddagsbladene – nogle gange har jeg bemærket en metode – f.eks. optræden i større grupper omkring et offer, brug af jernstang m.m., hvor jeg har tænkt – okay, det er helt sikkert indvandrere. Og så har de vist sig at være danskere. Det er ærgerligt, at politifolk bliver fyret eller truet med fyring lige så hurtigt, som de… Read more »

Universalgeni
12 years ago

Helt ærligt: det islamiske menneskesyn er da det værste af alle. Hverken den danske eller den svenske presse har nogensiden defineret, hvad de mener med Pias eller SDs menneskesyn.

Menig 442
Menig 442
12 years ago

Der findes mange forskellige former for menneskesyn. Men den form som Socialdemokraterne og Moderaterne har taget patent på, vil før eller siden ekspedere dem ud på møddingen. Man kan så gætte på, om det bliver dem de vil gavne eller dem de vil skade med deres menneskesyn, som får æren af at sparke dem ud.

Casper | Borgerlig bums

Man må ikke glemme at Sverigedemokraterne primært et et sydsvensk parti. Ved sidste valg fik de 7 % i Skåne vest (bl.a. Helsingborg og Landskrona) og 5-6 % i resten af Skåne og Blekinge. I hele resten af landet var man under de 4 %. I Stockholm så lavt som 1,6 %, og Västerbotten 1,1 %. På landsplan fik de 2,9 %. Jeg er ikke i tvivl om at det har noget med den gamle grænse at gøre. Skånelændingene (i mindre grad i Halland) tænker som danskere. Det svenske forhold til udlændinge er anderledes – på godt og ondt. Jeg… Read more »

Skåning
12 years ago
Reply to  steen

Steen: Det är knappast 10 000 nazister i Sverige. Det är förmodligen inte ens en tiondel av den summan. Vad du däremot faktiskt har rätt i, är att invandringskritiker i Sverige av tradition har varit mer av den “naziliknande” sorten, om uttrycket tillåts. Det är därför ND har en programpunkt om “degenererad konst”. De är självfallet inte ett nazistiskt parti, men påminner mer om tyska partier av samma sort, än om danska och holländska.

Skalman
Skalman
12 years ago
Reply to  steen

OK. Då förstår jag din siffra lite bättre. Jag hade snarare gissat på ca 1000 nynazister, give or take. ND räknar jag inte dit även om du har en poäng i att de använder sig av uttryck och retorik som även användes av NSDAP. Jag kan i och för sig förstå vad de menar med “entartete kunst” men jag menar att den sortens konst visst kan få visas. Däremot anser jag kanske inte att staten ska ge bidrag till konsten som sådan oavsett vilken sorts konst det är och i all synnerhet inte konst av typen “Ecce Homo” och “Piss… Read more »

Skåning
12 years ago
Reply to  Skalman

Svensk lag ger jag förstås inte så mycket för. Både du och jag har skrivit hundratals inlägg som bryter mot svensk lag. Jag tror mer på en något “högre” princip. Att sprida lögner om enskilda personer eller att uppmana till våld mot personer eller grupper bör vara olagligt. Övrigt ska vara tillåtet, oavsett vad svenska lagstiftare har att säga om den saken.

Skalman
Skalman
12 years ago
Reply to  Skåning

Hehehe. Touché mon frere. Visst har vi bägge brutit mot den delen av den svenska lagen men nu tänkte jag ju mer på konst som stred mot svensk lag som tex barnpornografisk “konst” och liknande. I övrigt skiter jag i vad konstnärerna syslar med. Jag gillar bara inte att staten ska försörja “konstnärer” eller lägga skattebetalarnas pengar på konst av den nämnda typen.

Förutom det så är jag helt och hållet enig med vad du skriver.

Skalman
Skalman
12 years ago

: 10.000 nynazister i Sverige? Det tror jag inte ett ögonblick på. Då är de fler än soldaterna i försvaret och kunde ha gjort en kupp när de ville. Men jag kan ju ha fel även om jag inte hoppas att det finns så många stolpskott i Sverige.

Men jag håller med. Man ska vara försiktig med att tysta folk. Det har inte slutat väl någonstans. Jag bara väntar på att den första cellen av en organisation av typen “IRA” ska dyka upp. Det finns gott om folk med ilska, låg våldströskel, vapenkunskap och tillgång till vapen.

Casper | Borgerlig bums
Reply to  steen

En film kan jo godt være en god historie selv om den ikke handler om et stort samfundsproblem. Nu synes jeg du kritiserer ikke-samfundsrelevant kunst for at være unyttig, ligesom en ægte socialist ville gøre.

Casper | Borgerlig bums
Reply to  steen

“ER det for eksempel nazister, der nu om dage forfølger homoseksuelle i DK og banker dem ned i Ørstedsparken”

Ja, det har forekommet, ligesom rockerlignende typer og almindelige machomænd, men det er oftest muslimske teenagere, som også er de mest beslutsomme og bestialske i de sager.

Casper | Borgerlig bums
Reply to  steen

Angående statistikken har LBL, eller hvad de nu kalder sig, længe krævet en sådan, men politiet og politikerne er modstræbende. Her har jeg foreslået DF at gå ind i sagen og kræve en etnisk opdelt statistik, så de for en gangs skyld kunne gøre et homo-emne til en vindersag. DF har da også nævnt det på nogle vælgermøder, hvor jeg på forhånd havde tippet DF, men så interesseret er partiet vist heller ikke. Alle regner vist med at homo-vold er meget marginal, indtil de konfronteres med fakta. Selv har jeg aldrig været udsat for noget, men mange har (husker ikke… Read more »

Casper | Borgerlig bums
Reply to  steen

LBL er heller ikke noget skalkeskjul for venstrefløjsmennesker, de valgte bl.a. Louise Frevert som næstformand, ganske vist uden modkandidater, men alligevel. LBL har på et tidspunkt været bonkammerater med VU, men ellers er radikale og SF’ere nok stærkest repræsenterede, eller i hvert fald de mest synlige. De virkelig venstreorienterede bryder sig ikke om LBL, som de finder for mainstream og kommerciel, derfor har de jo deres egne små queer-bevægelser: Kom og vær med til at udvikle og planlægge ’ad-bust’-aktioner rettet mod Priden i Queer-cafeen ’Cafe under Dekonstruktion’ part III fredag d. 15. august. Københavns Pride Parade har i mange år… Read more »

Skalman
Skalman
12 years ago

Steen: Jo, men man behöver ju inte vara professor för att kunna räkna ut det. Om två personer stoppar en tredje, med foul play, så brukar en normal människa reagera och tycka att det är för djävligt. Politik fungerar likadant.

Vad som kan ske? Weimar är ett exempel. Inget jag vill veta av men leker man med eld och bensin så brukar det ta fyr och envisas man med att hälla mer bensin på brasan så tar det fyr hus i helvete. Där någonstans befinner sig Sverige nu.

Skalman
Skalman
12 years ago

Det jag kan läsa ut av det här är ju att det är uppenbart hur nära varandra M och S står om de kan tänka sig att regera tillsammans i koalition och det i sin tur visar ju på den minimala spridningen i det svenska politiska livet. Rent politiskt så innebär det ju att de, de svenska hjärntvättade och fördummade valboskapen till trots, riskerar att skjuta sig rejält i foten. På andra ställen där man har försökt sig på såna dumheter har det slutat med att SD har fått ÖKAT snarare än minskat inflytande. Dessutom begriper ju vanligt folk att… Read more »

Matti från Finland
Matti från Finland
12 years ago

Det är alltså [i]Cordon Sanitaire[/i] som det heter i Belgien, betyder att man under inga som helst omständigeter samarbetar med Vlaams Belang.

Tyvärr funkar cordon sanitaire enbart i sådana fall där partiet som ska diskrimineras är så pass liten att det överhuvudtaget går. Det går inte i Belgien, där VB har 20 % av rösterna i Flanders. Journalisterna påstår annat, men så är det bara att på vissa orter VB är så pass stor att det ej går att blockera.

34
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x