22
apr
Seneste opdatering: 23/4-10 kl. 2247
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Fra Timbros boglancering i Stockholm i går. Meier Carlsen er ikke nået frem på grund af en vis askesky. Lyden kommer på fra minut 2:00. Vi er ikke glade for al den populist-snak, der emmer af  distance og bedreviden, men vi mistænker bogen er bedre end titlen.

Vilks-forelæsning stoppet – “visse studenter syntes det var en dårlig ide”

I dag var det tänkt att den kontroversielle konstnären Lars Vilks skulle föreläsa om yttrandefrihet på Högskolan i Jönköping. Men nu är föreläsningen stoppad. I eftermiddag var det tänkt att han skulle föreläsa om yttrandefrihet. Han var inbjuden Utrikespolitiska föreningen. Men i sista stund stoppades föreläsningen av skolans ledning.
“Det finns väldigt starka känslor förknippade med besöket. Vi är verksamma i många islamska länder där det finns extremgrupper som kan förknippa vår verksamhet med de starka känslor som råder runt Lars Vilks,” säger Niklas Adler som är vd och akademisk ledare för internationella Handelshögskolan.Vilks själv hade gärna kommit och föreläst i Jönköping. “Det blir komiskt att man censurerar en debatt om yttrandefriheten, det är att gå rätt långt”, säger han.Men vissa studenter har tyckt att det inte varit en bra idé. Vilks stoppas på Högskolan, Lars Vilks: Del 993: Stopp stoppi-stopp-stopp, Troligaste förklaringen är att de muslimska studenterna har protesterat.

Frygtkultur og selvcensur: Nu er ordet “Muhammed” bandlyst på South Park

‘Islamisering’ skrives altid med anførselstegn i mainstreammedierne; det benægtes fra flere sider at der overhovedet eksisterer selvcensur; bilbrande, ghettooptøjer, voldtægtsepidemier og gader i Frankrig blokeret af fredagsbøn er fænomener der stort set er fraværende i samme medier; og journaliststanden er til fals for usle Euro i bundne opgaver om multikulturens velsignelser. Vi lever i sælsomme tider. En interessant fremtid venter forude (LFPC).

Now “South Park” can’t even say the words “Prophet Muhammad.” After last week’s episode of the Comedy Central series sparked a threat (and yes, it was certainly a threat) from a radical Islamic website, the network has cracked-down-for-their-own-good on creators Trey Parker and Matt Stone during last night’s continuation of the show’s storyline. […]

Last night, “South Park” continued the controversial Muhammad storyline, but with a key difference: every instance of the words “Prophet Muhammad” was bleeped out, making the episode practically incomprehensible, especially to anybody who missed the previous week.

The character of Muhammad was once again also hidden from view, covered by a large block labeled “censored.” A Comedy Central spokesperson confirmed it was the network’s decision to bleep the words. […] ‘Muhammad’ now a dirty word on ‘South Park’

This is why Islamic supremacists issue threats and practice intimidation in the first place: because it works. […] Comedy Central submits to Islamic intimidation — now South Park cannot even say the word “Muhammad”

The European Arrest Warrant: Nu også med overvågning i hjemlandet

“European Arrest Warrant” forekommer kun seks gange på Infomedia, og ingen af disse drejer sig om kritisk belysning af noget der ellers må kunne forventes at have danskernes største interesse: At man nu risikerer at kunne blive udleveret til et andet EU-land for lovovertrædelser begået der, forhold der måske ikke engang er strafbare herhjemme. Med mindre der har været anden omtale der ikke indeholder den engelske betegnelse, må man konstatere, at apatien ligger som en dyne over mainstreammedierne, og at disse endnu en gang groft har svigtet en hævdvunden rolle som magtens kontrolinstans. Storbritannien er efter sigende den vestlige verdens mest overvågede land, og derfor kan det umiddelbart undre, at britiske medier synes at være langt mere opmærksomme på EAW, men det hænger utvivlsomt sammen med traditionel britisk stolthed og Euro-skepsis (LFPC).

British citizens face being subjected to secret EU ‘Big Brother’ spying missions. Labour is supporting plans for a dramatic expansion in the powers available to fellow member states who accuse UK nationals of committing even the most minor crimes while visiting.

Under the plans, other countries could get the right to demand surveillance on a UK resident who has returned home, and access to his or her bank records. […]

Civil liberties groups across the continent are furious at the proposals, designed to bolster the controversial new European Evidence Warrant – a partner to the deeply controversial European Arrest Warrant.

Cases to which the arrest warrant has been applied include a man accused of the ‘theft of a dessert’ in a Polish restaurant. Under the proposed new regime, such a person could be placed under surveillance or have his bank records accessed to check that he had paid for the dessert, critics say. […] Labour ready to let in the EU snoopers

Tillidskulturen har skabt velfærdstaten – ikke omvendt

Kasper Støvring: Der hersker en udbredt forestilling om, at den høje grad af sammenhængskraft – tillid og samhørighed – der findes i Danmark, er skabt af velfærdsstaten. Men opfattelsen er forkert. Sammenhængskraften er snarere skabt i det civile samfund, hvor især de frivillige foreninger har stor betydning. – Danskerne er et folk, der er dybt forankret i en national kultur. Det vil sige, at de i generationer har levet sammen på bestemte måder på et bestemt territorium. Den fælles historie har præget borgerne med nogle samlende moralske værdier, sociale erfaringer og indforståede kommunikationsformer, og denne fælles kultur har fremmet en loyalitet, der er grundlaget for det liberale medborgerskab. [..]

Det bevaringsværdige ved den danske nationale loyalitet består i, at den hverken er totalitær, abstrakt eller politisk dikteret som for eksempel den tidlige tyske nationalisme og den franske.
Det er kort sagt den kulturelt baserede sociale sammenhængskraft, der tillader opbygning og vedligeholdelse af omfattende velfærdssystemer; det er ikke velfærdsstaten, der skaber tillidskulturen. Tværtimod risikerer velfærdsstaten at ødelægge den. Sammenhæng skabes i civilsamfundet.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  steen

Jes Stein Pedersen er balancegænger. Se hans udsendelser. Han er den, der sørger for, at Meier Carlsen, Sennels, Malene Busk, og Morten Uhrskov m. m. m. fl. kommer på dagsordenen. Hans betydning for en balanceret debat i Danmark kan ikke overvurderes.

Men det er sandt, at han prædiker ikke. Det kunne også bare lige mangle.

– – –

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Morten - - -

Den vurdering deler jeg ikke. Jes Stein Pedersen er udpræget venstreorienteret. Det er rigtigt, at han undertiden forsøger at balancere, men han plasker regelmæssigt i til op over begge ører. Og engang imellem bekender han kulør med fuldt overlæg. Han undslår sig ikke for at lyve, hvis han kan sværte sine politiske modstandere til. Det er os, der er modstanderne. Se her, hvad han siger om danskerne: http://www.uriasposten.net/?p=6671#comments

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago

Meier Carlsen er på Deadline 2. sektion lige nu. Se den – og se hvem Jes Stein Pedersen i grunden er.

– – –

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Southpark episode 1406 – 201 for de som måtte være interesserede 🙂

http://www.xepisodes.com/southpark/episodes/1406/201.html

Forvirringen er total. Nu går jagten så ind på at finde en ucensureret version 😉

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

” Det verkliga brottet har bestått i att inte smälla igen dörren och påbörja repatrieringarna omedelbart. Att de borgerliga partierna t.o.m. ännu idag deltar i utmålandet av Sverigedemokraterna som det största hotet mot demokratin är så upprörande befängt. Det visar på en fruktansvärd ansvarslöshet och/eller likgiltighet för människoliv. Det kan inte längre skyllas på naivitet. Det är bara ren feghet.” Det har ingenting med feghet att göra. Det är en medveten internationell konspiration för att bryta ned, inte bara Sverige men alla västliga nationer för att kunna införa en världs-regering men inte bara det, det behöves även en världs-religion som… Read more »

Erling
Erling
11 years ago

Med mindre der har været anden omtale der ikke indeholder den engelske betegnelse, må man konstatere, at apatien ligger som en dyne over mainstreammedierne, og at disse endnu en gang groft har svigtet en hævdvunden rolle som magtens kontrolinstans.

Jeg formoder dette er en lapsus. Mediernes hævdvundne rolle er at være statsmagtens og storkapitalens kamphund.

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Kasper Støvring: ‘…Det bevaringsværdige ved den danske nationale loyalitet består i, at den hverken er totalitær, abstrakt eller politisk dikteret…’ Jeg ved ikke, om der i teksten er lagt særlig (ensidig) vægt på brugen af ordet ‘loyalitet’, men det er altså ikke ligegyldigt for det efterfølgende, om der faktisk menes ‘loyalitet’, eller om der snarere menes ‘solidaritet’, eller om der måske menes begge dele. I det spørgsmål vil jeg meget gerne have lov til at pindehugge af hensyn til det, der udsiges og dermed betydningen for forståelsens dybde, når man læser. Loyalitet er udelukkende et tillidsforhold i et over-under… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

OT

Så lægger Sverige op til en ny amnesti for afviste asylansøgere. Denne gang dog ‘kun’ for 1.200 Irakere:

http://svt.se/svttext/web/pages/126.html

Universalgeni
11 years ago

I Sverige har embedsværket en betydeligt større autonomi end det har i Danmark – det gælder helt ud i de svenske kommuner. Her til lands har vi en højere grad af politisk styring. Det er gået op for mig, at det er et væsentligt element i udviklingen. Skrankepaver sidder tungt i alle dele af den offentlige sektor derovre. Som Sundhedsstyrelsen herhjemme. De har det så bare mentaliteten fra Sundhedsstyrelsen over det hele. Derfor kan de undertrykke folkestyret i næsten alle sektorer. Det er derfra mentaliteten med bagvaske svensson stammer. Alt imens bureaukraterne selv sidder på den høje hest. De er… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 years ago

@Julia Caesar

“Valfrihetsmålet innebär att invandrare har rätt att utöva och utveckla sin kultur på svensk jord och själva bestämmer om de vill integreras i Sverige.”

Det er da ihvertfald den multikulturelle idelogi i sin mest rendyrkede form. Men tak for alle oplysningerne, og iøvrigt en glimrende krönika du havde her å Snaphanen i søndags.

Universalgeni
11 years ago

Det var en fuldstændig surrealistisk tv-debat. New speak. Debattørerne talte ikke bare ned til svenskerne, de svinede dem til på det mest uanstændige. Dæmonisering af normalbefolkningen. Og de snakkede om, at der var for meget ligestilling i Sverige. Det er præcis det, der ikke er. Den selvbestaltede pseudoelite føler sig højt hævet over pøblen. Føj for den lede.

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
11 years ago

@Bjovulf, Min egen uppfattning är att någonting har hänt de 2 senaste åren. Tidigare kunde folk rätta varandra om någon råkade “säga fel saker” i fikarummet. Det gör man inte längre. Det är snarare så att de flesta är mycket bekymrade, men samtidigt tror man att man inte kan göra någonting åt det, att spelet redan är förlorat. Den främsta orsaken till det är förstås att det inte finns något ledarskap. Det är väldigt få som vågar stå upp offentligt och utmana “sanningarna”, men saken är ju den att till att börja med räcker det faktiskt att bara sluta delta… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Många tack for din analyse, Varmt Konservativ 🙂 Meget interessante informationer “indefra” – kanske är inte allt helt hoplöst på hinsidan likevel? 😉 Det (på)minder om, hvordan situationen var her på sista halvdelen af 90-tallet, hvor flere og flere danskere mere og mere åbent begyndte at diskutere indvandringens “berigelser” offentligt – på arbejdspladser, i tidninger, hvor flere og flere stærkt negative læserbreve/ insändare kom igennem nåleøjet, särskillt i visse tidninger, og hvor der blev længere og længere imellem smilene og klapsalverne / applåderna, når PK-“eliten” talte om “kulturberikningen”, og hvor god den var for os og for vort samfund –… Read more »

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
11 years ago

om någon riktig forskare har samlat på artiklar från den tiden skulle det vara mycket intressant att få ta del av dem. Klart är att den extrema vänstern var mycket stark då, men samarbetet med PFLP och PLO hade ju inte pågått så länge, så frågan är hur många som redan då var medvetna om att en stor muslimsk invandring till Europa skulle vara det bästa sättet att genomföra Revolutionen. Jag tror faktiskt att det mest handlade om naivitet den gången. Extremvänsterns allians med Muslimska Brödraskapet kom nog till först efter östblockets fall på 90-talet, men egentligen bryr jag mig… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
11 years ago

@ Jens H. @ Bjovulf. Redan i riksdagsbeslutet 1975 drog man upp detaljerade riktlinjer för hur den mångkulturella politiken skulle bedrivas. Det var alltså inte bara ett principbeslut. Tre delmål ställdes upp: Jämlikhet, Valfrihet, Samverkan. Jämlikhetsmålet innebär att alla invandrare har rätt till exakt samma sociala förmåner som den infödda befolkningen, i vissa fall större förmåner. Det gäller till exempel bostäder, där invandrare går före svenskarna i kön. Valfrihetsmålet innebär att invandrare har rätt att utöva och utveckla sin kultur på svensk jord och själva bestämmer om de vill integreras i Sverige. Samverkansmålet innebär att svenskarna är tvungna att acceptera… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Julia Caesar

Tack for de ekstra informationer, Julia – og for din fremragende krönika i søndags 😉 Det svarer godt til, hvad vi tidligere har hørt, set og læst, om hvad der er foregået, men det er godt, at “høre det fra hestens egen mund”, som vi siger i DK 😀 Og du ved jo tydeligvis en masse om emnet, så fortsæt endelig med at berige os med alle disse interessante fakta, om hvordan de folkevalgte i Sverige svigtede deres eget folk – uden nogensiden at have bare skyggen af demokratisk mandat til at føre en så vanvittig ( vansinnig), naiv og… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

@Julia Caesar Okay, mange tak. Jeg vidste ikke Sverige var så tidligt ude som 1975. Jeg troede først denne ‘Multikulralisme’ kom på ‘mode’, da man fandt ud af, at specielt muslimske indvandrere ikek havde nogen som helst planer om at integrere sig i de vestlige samfund som de generøst havde fået asyl/opholdstilladelse i. Den ‘erkendelse’ kom vel først I Danmark i løbet af 1990’erne, hvorefter Politikere og menningsdannere begynndte at argumetere for det multikulturelle samfund, (hvad man kan kalde at gøre en dyd ud af nødvendigheden). I Danmark var det sådan, at efter vedtagelsen af den ekstremt liberale udlændingelov af… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  JensH

Ja, det er rystende – helt uden nogensinde at have spurgt den stakkels svenske befolkning, om de var med på en så vidtgående omkalfatring af det svenske samfund. Men i stedet luskede man det nærmest igennem, og aftalte mellem partierne, at det var totalt tabu at stille spørgsmålstegn ved denne type beslutninger eller forsøge at få dem omgjort senere – fx i forbindelse med valgkampe. ( Noget lignende foregik også i DK mht. indvandrings- og flygtningespørgsmål i 80’erne og 90, hvor partilederne havde lavet “gentleman”-aftaler om, at den slags ubekvemme problemer ooverhovedet ikke burde diskuteres, fx. i valgkampe – det… Read more »

Victor
Victor
11 years ago

For lige at snakke om noget helt andet, så har jeg “moret” mig over Københavns Kommunes mega-fiasko, skolemaden.

Egentlig lyder retterne OK – havde det ikke lige været for “tvangs-halalificeringen”. Jeg kender selv forældre, som ikke vil bruge en ordning, hvor kødet kommer fra halal-slagtede dyr. Og dem er der åbenbart en del af:

http://politiken.dk/indland/article951433.ece

Julia Caesar
Julia Caesar
11 years ago

@ Jens H. Du har både rätt och fel. Beslutet att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle fattades av en enig riksdag 1975 (proposition 1975:26): http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=37&doktyp=prop&rm=1975&bet=26&dok_id=FY0326 Detta var det grundläggande beslutet. 1997 antog riksdagen enhälligt propositionen ”Sverige, framtiden och mångfalden”, signerad invandrarminister Leif Blomberg (s). Nu skulle hela samhället baseras på ”mångfald” i betydelsen mångetnicitet. Alla politiska områden skulle underordna sig detta samhällsmål; arbetsmarknadspolitiken, socialpolitiken, skolpolitiken, kulturpolitiken. Förändringen skulle genomdrivas med ”massiva propagandainsatser” på arbetsplatserna, i skolor och på universitet, på biblioteken och landets museer. Samtliga partier tog mångfalden till sitt hjärta. Riksdagsbeslutet fattades i största enighet. Under årens lopp… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

“Sveriges Riksdag har vedtaget multikulturen (i 1975, såvidt jeg husker),”

nej, det var noget senere. Jeg mener det var i enten 1997 eller 1998 den Svenske Riksdag højtideligt vedtog, at Sverige var et multikulturelt land. Det var ved den lejlighed, at man med et pennestrøg ‘afskaffede’ Svensk national historie ud fra devisen, at nu hvor der var flere forskellige kulturer i Sverige, (med forskellig historie), så kunne man jo ikke tale om en speciel ‘Svensk national historie’ for det territorium der nu tilfældigvis hedder ‘Sverige’.

Per N
Per N
11 years ago

Wow efter 5 min lukkede jeg, eksrtem – usvensk – alle betagnelserne blev brugt i introen alene.

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x