9
maj
Seneste opdatering: 10/5-10 kl. 0018
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Boris Vian, 1920-1959, udgivet 7 maj 1954 under slaget ved Dien Bien Phu.

Faisal Shahzad: Hvad, oh hvad, drev ham til hans udåd?

Det ser ud til at sager som det fejlslagne terrorangreb på Times Square i New York følger en efterhånden fastlagt dynamik som vi også oplevede det med Nidal Hasan Maliks massakre på Fort Hood: Historierne i mainstreammedierne harmoniseres, homogeniseres og pasteuriseres på kort tid i det journalistiske Arlamejeri, og for begge sager ser det foreløbige slutresultat ud til at handle om ‘mysteriet’ om motivet. Ikke et mysterium man kan afdække og perspektivere, men smagen af ordet mysterium. Mere kræves åbenbart ikke, bare en ny dag på kontoret. Et lille check man altid kan lave er at bruge browserens ordsøgningsfunktion, og kigge på forekomsten af hhv. ‘muslim’ og ‘islam’, og hvordan de bruges. I the Telegraph er der to forekomster af hvert, og kun én kan associeres med noget negativt:

For answers to the mystery of what drove Faisal Shahzad to try to turn downtown New York into a fireball, a poke among the rubbish in the backgarden …. […]

[…]… US intelligence officials joined local colleagues in questioning four arrested members of Jaish-e-Mohammad, an Islamic militant group …. […]

… his father, who refused it, tartly reminding him that Islam did not permit a man to abandon his wife or child. […]

…. a representative of the Taliban denied having trained him, but expressed admiration for his efforts. “We have no relation with Faisal. However, he is our Muslim brother,” […]

…. old acquaintances recall him frowning at fellow Muslims for drinking whisky … […]

“What Shahzad shows is how hard it is to monitor people like him,” he said. “How many more are there? Many, and the worrying part is we cannot track them all.” Did hard times create the Times Square bomber?

Det er klart at opgaven vanskeliggøres af uviljen til at sætte de rigtige ord på. Psykologisk mumbo-jumbo (som jeg her nådigt har udeladt) vil ikke gøre det (LFPC).

Update: Taliban – denne gang er det officielt:

Saying they obtained new evidence, senior White House officials said Sunday that the Pakistani Taliban were behind the failed Times Square bombing. […] White House says Pakistan Taliban behind NY bomb

Sigende for den fortsatte ulyst til at gå nærmere ind på motivationens art er at artiklen her bruger den velkendte ‘mainstream media kitman’-konstruktion “militant groups” – militante hvad? Og igen fortælles at terroredderkoppen Anwar al-Awlaki (der jo i Dagbladet Politiken blev betegnet “præst”) nyder popularitet blandt “extremist Muslims”. Men dette handler jo netop om umuligheden af at skelne de mytiske moderate fra “extremists” (og artiklen her bidrager ikke til at udpege førstnævnte), og at selv på overfladen moderate i kritiske situationer kan finde hjem til de religiøse rødder – det som medierne kalder “radikalisering”. Dem kan vi sør’me heller ikke udskille. Yderligere sigende for denne udifferentierede pulje af moderate, ekstreme, og ekstremiseringspotentielle er forresten også at bidragende journalist her lyder navnet – Asif Shahzad, Islamabad.

England: Valgsvindel og inkompetence

Hung parliament or not, the General Election produced one clear result on the night. All the TV pundits agreed that this was one of the most shambolic, incompetent and fraudulent elections Britain has ever witnessed.
From widespread allegations of postal-vote fraud, to the hugely unreliable electoral register, to the scenes of mutiny outside polling stations that were closed before hundreds had been able to vote, this was a disgrace to the democratic process. These are abuses of process one might expect in a banana republic, not in the land that gave us the Mother of all Parliaments………..In many other nations I have visited, an election as incompetently managed as Thursday’s would result in riots in the street. In Britain, we just seem to shrug our shoulders.That is an insult to all those who have fought through the years to preserve a democracy we could once be proud of. Fiasco that would shame the third world,Oxford historian Mark Almond

FN basker Sverige: Egyptisk mand hjemsendt til tortur

Kalder Carsten Jensen …. kalder Carsten Jensen (LFPC).

Sweden breached the rights of an Egyptian man when it deported him to his home country where he was later tortured, the United Nations Committee on Torture ruled on Friday. “The committee has found that… the guarantees given by Egypt were not enough to assure that Mr. Ahmed Agiza was not at risk of torture,” the committee said in a statement from Geneva.

The committee had already condemned Sweden in 2005 for having expelled Agiza despite international laws that governments should not send suspects to countries where they are likely to be tortured. […] UN blasts Sweden over Egypt expulsion

Himmelråbende hykleri

[…] The simple question for Comedy Central is: why is Jesus perfectly okay to poke fun at in a “a playful take on religion and society with a sprinkle of dumb” [sic], but Muhammad is out of bounds? Could it be, for example, that the followers of the latter religious figure are not quite as peaceful, patient, and tolerant as advertised? Could it be that daring, “edgy” comedy actually depends on the existence of no actual risk? Comedy Central developing half-hour cartoon about Muhammad — no, wait…

Jesus Christ is regularly depicted as a supporting character on one of Comedy Central’s staple programs, “South Park,” but now he might star in his own animated series. The network announced their programming plans for the upcoming year Thursday, and among some of the shows in the script development phase is a half-hour cartoon called “JC.” The series would be about “JC (Jesus Christ) wanting to escape his father’s enormous shadow and to live life in NYC as a regular guy. […] Jesus Christ cartoon in development at Comedy Central

“Folk kaster pistacienødder ind til os”

Et lille uddrag fra Weekendavisens interview med den egyptiske islam-kritiker, Sayed al-Qimni.

»Videnskaben og moderniteten vinder frem, og jeg siger til dem, at de skal ændre opfattelser, ellers ser verden os som aber. Den muslimske verden er ved at blive til en Jurassic Park, hvor folk kaster pistacienødder ind til os. Og våben så vi kan slå hinanden ihjel,« erklærer han med endnu en veltilfreds latter, idet han tilføjer, at de kan komme og slå ham ihjel, men at de ikke skal komme gratis til det. Med vanlig egyptisk galgenhumor indføjer han også, at han alligevel snart skal dø, fordi han har kræft. [..]

»Jeg nægter at skulle være en Fatmas søn eller en Qureish. Jeg er egypter. Araberne erobrede Egypten og udsatte det for den værste og længste besættelse nogensinde. De ødelagde vores sprog og stjal vores historie og kaldte den faraoniske civilisation vantro. De plyndrede os og påtvang os islam. De registrerede alt på arabisk, og de, der ikke talte eller skrev arabisk, fik skåret tungen ud. Nu kalder de os arabere. Jeg er ikke araber.

Romerne gav os noget, de byggede byer og universiteter. Selv Napoleons erobring bidrog til videnskaben med La Description de l’Egypte. I dag er al-Azhar Universitetet i Cairo arabernes højborg, men de har ikke engang skrevet en bog om Hussein-kvarteret, hvor al-Azhar ligger. Araberne bør sige undskyld for al den ødelæggelse, som deres jihad har forårsaget gennem tiden,« siger Sayed al-Qimni, idet han ledsager sine ord med en meget levende mimik og fagter. Han er ikke nogen fan af araberne, forstår man. Da araberne erobrede Egypten i år 639, havde landet været kristent i cirka 300 år og lagt jord til verdens første klostre. Befolkningen talte koptisk, det gamle egyptiske sprog som også blev talt i faraonisk tid. I dag er cirka 15 procent af befolkningen kristne, koptere, og sproget har overlevet i liturgien. Weekendavisen  07.05.2010 Interview: Araberne skal sige undskyld (ikke online)

Richard Jomshof: Det brinner i förorten

Jag vet inte hur många gånger vi har kunnat ta del av nyheter som rapporterar om oroligheter i någon av våra invandrartäta förorter. Nu är det dags igen. I går lördag brann det nämligen än en gång i stadsdelen Rosengård i Malmö. För vilken del i ordningen vet jag dock inte. Det rapporteras om bränder i ett underjordiskt garage på Ramels väg med flera förstörda bilar och om en brand i ett förråd vid en förskola på Bennets väg. En personbil ska också ha brunnit i ett annat område i närheten. Till detta kommer flera olika falsklarm om bränder.

Inte nog med detta; till råga på allt utsattes räddningstjänsten för stenkastning. Trots att polis kallats till platsen, som för övrigt också blev utsatt för stenkastning, blev det så oroligt att räddningstjänsten valde att lämna brandplatsen i förtid, vilket innebär att man inte kunde stanna kvar för efterkontroll och ventilering. Polispatruller finns nu på plats för att förhindra att det blossar upp nya bränder.

I morgon måndag ska räddningstjänstens chefer ska hålla ett akut möte om hur man ska hantera garagebränderna – tydligen rör det sig om ett 25-tal i området bara i år. I nästa skede är tanken att man ska hålla möte med polis och fastighetsägare om den allvarliga situationen. Frågan är dock vad man tror att man ska komma fram till.

Jag kommer att tänka på en diskussion i mitten på 80-talet om just förortsproblematiken. Jag hade då precis börjat gymnasiet och en lärare på skolan menade att de problem som då fanns skulle lösas om bara invandrarna kom ut i arbete, om bara de styrande var villiga att skjuta till mer pengar till dessa förorter och om bara svenskarna kunde släppa in invandrarna i samhället och anpassa sig till det ”nya Sverige”. Jag minns att många politiker resonerade på precis samma sätt. Så naiva de var.

Det tragiska är att jag själv resonerade så vid denna tidpunkt. Som tonåring hade jag nämligen väldigt liberala åsikter vad gäller invandring och trodde på en värld med mer eller mindre öppna gränser. Så naiv jag var. Under 90-talet kom jag dock att bli allt mer övertygad om att riksdagspartierna var helt oförmögna att hantera situationen, som bara förvärrades för varje år som gick, och att det mångkulturella samhället i bästa fall är att likna vid en utopi.

Det riktigt tragiska är dock att våra riksdagspartier är precis lika naiva i dag. Sanningen är att man står mer eller mindre handfallen inför problemen. Jag vet inte hur många gånger jag i exempelvis Karlskrona fullmäktige fått höra att lösningen på problemen är att invandrarna måste komma ut i arbete, att det måste skjutas till mer resurser till dessa problemområden, men också att ”vi” måste bli bättre på att släppa in invandrarna i samhället och anpassa ”oss” till det ”nya Sverige”. Har ni hört det förut?

I Malmö ska räddningstjänsten hålla möte med polis och fastighetsägare. Det kanske är dags att bjuda in Sverigedemokraterna.

Stenkastning och bilbränder på Rosengård fredag  och lördag

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nielsen
Nielsen
12 years ago

Araberne skal ikke bare sige undskyld. De skal skrubbe hjem til Arabien. Og det kan ikke gå hurtigt nok.

Julia Caesar
Julia Caesar
12 years ago

Efter att ha hört Boris Vians starka text och fina insjungning av Le déserteur från 1954 letade jag upp den mest kända svenska inspelningen, en klassiker insjungen av Ulla Sjöblom 1956. Lars Forssell skrev texten, “Jag står här på ett torg”. Lyssna och rys:

http://www.ravjagarn.se/blogg/2009/08/ulla-sjoblom-sjunger-dar-pa-ett-torg/

Christina
Christina
12 years ago
Reply to  Julia Caesar

Tack för patafysikern Boris Vians Le déserteur och även tack för Ulla Sjöbloms version, Julia.

http://www.youtube.com/watch?v=7zACS7BHdYg

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Julia Caesar

Hej Julia, mange tak for sangen på svensk. Den vil jeg gemme. Her er en dansk sang til gengæld, desværre kunne jeg ikke finde den som sang med Lulu Ziegler, det ville jeg ellers rigtig gerne! En stor dansk kunstner af ældre dato. Men google er ikke en historie- og kulturbevidst søgemaskine – ‘kun’ en teenager. Den er stadig i sin vorden. Så her får du noget af sangen som tekst. Følg linket og du kan se resten af sangen. (jeg er ikke så meget inde i copyrigt, så jeg ved ikke om det er lovligt at kopiere hele sangen… Read more »

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x