9
maj
Seneste opdatering: 11/5-10 kl. 0257
119 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Julia Caesar

Jag har fått ett brev från Fredrik Reinfeldt. Det är inte var dag man får brev från statsministern, så jag känner mig hedrad och läser brevet noga. Fredrik Reinfeldt skriver:

”Jag vill lämna ett tydligt besked från Moderaterna. Vi ser er alla.”

Tack, det känns tryggt att veta.

Jag har funderat på vad jag ska svara Fredrik. För jag tillhör en generation som anser att man ska svara på brev. Jag hoppas att du vill läsa mitt svar, Fredrik. Nu börjar jag:

Bäste Fredrik!

Tack för ditt brev. Jag förstår att jag betyder mycket för dig, eftersom du gör dig besväret att skriva ett brev till mig. Du skriver att ni moderater kommer att göra allt för att Sverige ska bli ett föregångsland. Du vill att jag ska känna att ni ser mig och alla andra som bor i Sverige. Du vill ha min röst.

Ursäkta om jag låter en smula brutal. Men bäste Fredrik, känn dig blåst! Min röst får du inte.

Det Sverige som du och den övriga alliansregeringen har skapat är ingenting som jag vill ha. Allt det som var fint och tryggt i Sverige har ni med gemensamma krafter monterat ned och förstört. Det var det Sverige som jag och andra i min generation och generationerna före mig byggde upp, ett land som vi älskade och ville bevara.

Sorg över ett förlorat Sverige

Vi är många nu levande, ska du veta, som sörjer ett förlorat Sverige. Vi växte upp i ett land där det var tryggt att leva, där man kunde lita på varandra och där det fanns en framtidstro. Många av oss var fattiga, men med utbildning och eget arbete kunde vi bygga en framtid för oss och våra barn. Det landet har tagits ifrån oss. Sorgen bär vi ständigt i oss, djup och sårig. Om du bara visste hur många tårar jag har gråtit över mitt förlorade land. Inte så mycket för min egen skull som för dem jag älskar och som kommer efter mig. Det land som jag ville ge dem finns inte längre.

Ja, jag vet att du föddes 1965 och bara var en tioårig grabb när Sveriges riksdag 1975 tog det enhälliga beslutet att förvandla Sverige till ett mångkulturellt land. Antagligen spelade du fotboll och var duktig i skolan vid den tiden. Jag kan inte anklaga dig för det beslutet. Det var socialdemokraterna som lade grunden för massinvandringspolitiken och satte den i system. Men ni i det borgerliga blocket kan inte skylla ifrån er. Alla politiska beslut av betydelse på det här området har varit enhälliga. Och du och övriga i alliansen har inte bara fortsatt att föra en fullständigt ansvarslös politik. Ni har trappat upp vansinnet ännu mer.

Ursvenskt är bara barbariet

Jag trodde faktiskt på dig när du kom till makten 2006. Jag trodde att du kunde förändra något på invandringspolitikens område efter många års socialdemokratiskt vanstyre. Men redan när jag slog upp tidningen den 15 november 2006 – du hade varit statsminister en dryg månad – blev jag besviken. Du hade besökt det invandrartäta Ronna i Södertälje och sa ordagrant:

”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.”

I vilket annat land kan en statsminister ostraffat spotta på sitt eget land och dess befolkning och till och med tro sig skörda poäng på det? Dessutom är det du säger inte sant. Sverige har haft handelsförbindelser med resten av världen i mer än tusen år. Men om du med utveckling menar invandring så var den ända fram till 1950-talet ytterst begränsad. Efter 1970 har vi däremot importerat ett betydande barbari.

Du och dina alliansvänner bedriver världens mest extrema invandringspolitik. Jag undrar om du ens märker det? Med det liv du lever kommer du naturligtvis aldrig själv i kontakt med invandringspolitikens följder. I likhet med hela den övriga eliten lever du skyddat i ett etniskt isolat. Det är andras döttrar som blir våldtagna när Sverige har Europarekord i våldtäkter. Det är andras barn som blir rånade, misshandlade och mördade. Det är andras gamla föräldrar som blir liggande i timmar i sin avföring när äldreomsorgen går på knäna av resursbrist.

Jag har bott i mångkulturen

Du får ursäkta om jag blir en aning personlig. Men till skillnad från dig och andra som eftersträvar mångfald har jag faktiskt upplevt den i mitt eget liv. Under några år bodde jag i ett mångkulturellt område nära dig. Det är år jag helst vill glömma. Det eldades i hissarna. Väggarna till källarförråden klipptes sönder och förråden länsades. Min cykel monterades ned och stals. Ett helt dygn satt alla boende instängda i våra lägenheter sedan en invandrare eldat upp sin lägenhet. Trapphuset var så rökfyllt att man inte kunde ta sig ut. Tulpanlökarna som jag planterat i rabatterna slets upp innan de ens hunnit blomma. En morgon när jag satt och åt frukost hörde jag smällar utifrån trapphuset. Där stod en man i full färd med att slå in lägenhetsdörren mitt emot med en yxa. Ja, jag blev så berikad att jag fick kackerlackor i köksskåpen och måste evakueras medan lägenheten sanerades.

Du ska veta Fredrik, att den erfarenheten och många andra har gjort mig tämligen kallsinnig till mångkultur. Jag vet att många duktiga invandrare har kommit till Sverige och arbetar och bidrar till välfärden. Det är inte dem jag talar om. Det är det enorma insläppet av människor som varken är flyktingar eller arbetskraftsinvandrare som bekymrar mig. Som du vet är de i förkrossande majoritet.

Jag har faktiskt läst på och försökt komma underfund med varför du och de andra i alliansen driver den mångkulturella politiken med sådan frenesi. Men ju mer jag läser desto mindre förstår jag. Det kan inte vara något annat än ursinnig prestige som driver er. Det är era egna skinn ni är rädda om. Inte våra. Bara era egna plånböcker är välfyllda tömmer ni gärna våra. Bara ni själva lugnt kan luta er tillbaka i fåtöljen från Svenskt Tenn i era trygga innerstadsvåningar och villor överlåter ni gärna åt oss att leva med mångkulturen i vår vardag.

Muslimsk massinvandring

Ni fick chansen 2006 att strama upp Sveriges invandringspolitik. Ni tog den inte. Istället har bidragsinvandringen från muslimska länder de senaste åren slagit alla rekord, och enligt alla prognoser ska den öka ännu mer. Mer än 100 000 nya PUT (permanenta uppehållstillstånd) beviljas per år som gratisbiljetter till den välfärd som svenska folket har arbetat ihop och som snart är ett minne blott.

Har du inte förstått vad muslimsk massinvandring innebär i form av ständigt större krav på anpassning till en totalitär, våldsam och förtryckande ideologi från 600-talet? Se dig om i Europa, Fredrik! Se hur västerländsk kultur och civilisation, social tillit och trygghet angrips i land efter land! Varför skulle Sverige skonas från islamisering och våld när vi släpper in fler invandrare från muslimska länder per capita än något annat land och dessutom har världens mesigaste politiker, helt oförmögna att sätta gränser?

Du tycker antagligen att jag är orättvis som enbart fokuserar på invandringspolitiken. Du har ju sysslat med andra och viktigare saker. Ja, jag vet att det kom en ekonomisk kris emellan. Du brukar framhålla det. Du och Anders Borg har haft fullt upp med arbetslinjen och att minska utanförskapet, som ni brukar säga. Men invandringspolitiken är det som har förändrat Sverige allra mest i modern tid. Och hur kommer det sig att ni importerar ännu mer utanförskap i form av tiotusentals analfabeter och andra som rimligt att döma aldrig kommer ut på arbetsmarknaden? Varför minskade ni inte ens under en djup ekonomisk kris den pengaslukande invandringen? Hur kan vi ha råd att vara hela jordens socialbyrå när det skärs ned på samtliga andra budgetposter? Jag och många med mig förstår det helt enkelt inte.

Den moderata stalinismen

Många, i synnerhet era kärnväljare, har röstat på dig och moderaterna för att ni betonar friheten. Du säger att du värnar om människors frihet att forma sina egna liv. Det låter så bra. Men vad tror du att de som röstade på dig för frihetens skull tänkte när de plötsligt konfronterades med moderaternas totalitära, stalinistiska sida?

Jag säger bara: Vellinge. Den lilla Skånekommunen där partisekreterare Per Schlingmann och migrationsminister Tobias Billström lät den moderata partipiskan vina så att ekot fortplantade sig i hela landet. Ni ställde Vellinge inför ultimatum: antingen frivilligt gå med på att ta emot så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” eller tvingas med lag. Den kommunala självbestämmanderätten stampade ni ned i gruset. Det finns ett namn för sånt, käre Fredrik. Det kallas stalinism. Moderat stalinism.

Eller när ni vill ha kvotering av kvinnor till näringslivets styrelser. Kalla det vad du vill Fredrik, men frihet är det inte.

Yoghurt, islam och bidragsmigranter

Under din mandatperiod har du hunnit vara EU-ordförande också. Sverige fick ligga i träda ett tag. Istället ägnade du din kraft åt att arbeta för att Turkiet ska komma med i EU. Du gjorde en fjäskturné i Turkiet där du hävdade att ”EU behöver Turkiet”. Ja, du påstod till och med att Sverige behöver Turkiet. Till vad, undrar jag? Vad ska vi med ytterligare ett underutvecklat land som inte ens ligger i Europa? Vad kan Turkiet tillföra Europa mer än yoghurt, islam och bidragsmigranter? Har vi inte nog med muslimska kravmaskiner som lever i självvald segregation och kräver allt från moskéer till könsapartheid i badhus, på sjukhus och i skolor? Räcker det inte med att Grekland måste försörjas av EU, det vill säga av oss? Vi kanske först skulle ägna oss åt Greklands, Storbritanniens, Portugals och Spaniens sönderfallande ekonomier innan vi drar på oss fler? Och kanske vår egen?

Det finns de som säger att invandringspolitik vinner inga val. Tror du det också, Fredrik? Är det därför du vägrar diskutera den? Eller är du bara smärtsamt medveten om att du inte har några argument? Tror du liksom krassa partistrateger att väljarna bara bryr sig om kronor och ören? I så fall har du verkligen skäl att befria de svenska skattebetalarna från den gigantiska börda som tynger våra axlar i kostnader för invandringen. Här har du ett riktigt spartips!

Visserligen har du och alla politiker före dig konsekvent vägrat uppge kostnaderna för just denna budgetpost. Egendomligt, eftersom alla andra kostnader ständigt rannsakas på längden och tvären. Men du vet ju att det handlar om hundratals miljarder per år. Fast det får inte erkännas i den händelse svenska folket skulle få för sig att göra revolt.

Socialmoderaterna – ett totalitärt parti

Nu är för första gången ett invandringskritiskt parti, Sverigedemokraterna, på väg in i riksdagen. Jag är ledsen att behöva säga det, Fredrik, men du får nog lov att hacka i dig det. Istället för att gräma dig och tugga på naglarna föreslår jag att du rannsakar dig själv och övriga i alliansen – hårt. För det är inga andra än ni som har bäddat för SD. Med allt det ni har gjort och framför allt det ni inte har gjort under era fyra år vid makten har ni berett marken för SD och strött palmblad och rosor på deras stig. Ni har gjort det genom att istadigt som åsnor fortsätta bedriva världens mest extrema invandringspolitik och envist som bergsgetter vägra diskutera den. Maktens arrogans talar sitt tydliga språk. Tro inte för ett ögonblick att inte vi väljare noterar det.

Om inte annat noterade vi det när ditt parti och socialdemokraterna nyligen förklarade sig beredda att styra Stockholms kommun tillsammans i en blocköverskridande majoritet i syfte att stänga Sverigedemokraterna ute. Givetvis hade båda partierna förankrat planen i sina respektive partiledningar. Och givetvis finns samma plan på riksnivå. Socialmoderaterna, ett totalitärt parti.

Enpartistat och begravd demokrati

Kärleken till den egna makten och privilegierna övertrumfar med råge respekten för väljarna och för demokratin. Vi är inte dummare än att vi förstår. Tydligare kan väljarförakt inte demonstreras. Inget pris är för högt för att ni ska slippa respektera folkviljan. Ni är till och med beredda att bilda en enpartistat och begrava demokratin.

Vad ska det stå på gravstenen? Vad sägs om det här:

”Här vilar Sveriges demokrati som vi körde över otaliga gånger och slutgiltigt lyckades ta död på i september 2010. Oändligt sörjd och saknad av Sveriges folk.”

Men innan du beställer gravstenen, Fredrik, tycker jag att du ska ställa dig framför spegeln. Se dig själv i ansiktet. Titta djupt in i dina mörkbruna ögon och fråga dig själv om du orkar leva med fler svek. Det är inte bara vi väljare som har ett val. Det har du också. Tänk om! Lägg om kursen! Börja jobba för Sveriges och svenska folkets bästa! Det kommer säkert att kännas ovant i början, men jag försäkrar att det är värt det. Du kommer att må mycket bättre. Du tror det kanske inte, men jag vill ditt allra bästa.

Din tillgivna Julia

Tidligere søndagskronikker af samme forfatter: Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskhetenKriget mot läsarna og Tolvårig flygtning i eget land.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

119 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] I en rad andra krönikor ifrågasatte jag hans omdöme. Detta är bara ett litet urval. Brev till Fredrik Reinfeldt.  […]

trackback

[…] Sunday Chronicle:: Letter to Prime Minister Fredrik Reinfeldt, Sweden […]

trackback

[…] Sunday Chronicle:: Letter to Prime Minister Fredrik Reinfeldt, Sweden […]

Sven Hartvig Olsen
Sven Hartvig Olsen
12 years ago

Kära Julia

Jag vill bara tacka dig för ditt brev till Fredrik R.

Som dansk i Sverige (sedan 1978) har jag ju tyvärr ochså fått uppleva hur man förstörd detta underbara land.
Något måste göras – kanske bilda Snaphanepartiet???
Ett parti där inte bara skånska, blekingska och halländska män och kvinnor kan arbeta för att vi kan vara stolta över “vårt” land, men även alla andra svensker som hellre “dör stående än lever på knä” (i överförd betydelse).

Med vänliga hälsningar
Sven Olsen

lukaslukas
lukaslukas
12 years ago

Hej Julia! Tack för att du tog dig tid att svara Fredrik R. Väldigt bra formulerat. Har du fått något svar ännu på detta mail? Jag som jobbar i svenska kyrkan är otroligt rädd för att vår kyrka kommer att dö ut pga islam. Där jag jobbar är alla otroligt naiva och skall ställa sig in till varje pris. Redan för 10 år sedan började jag undra vad det är frågan om och nu vet jag. I vår församling kommer invandrare en dag/veckan och dricker kaffe, smörgåsar, och annat alldeles GRATIS. På söndagarna efter gudstjänsten är det också kyrkkaffe för… Read more »

Carl Anders Breitholtz
Carl Anders Breitholtz
12 years ago

Hejsan Julia! Stort tack för ditt välformulerade svar på statsministerns Fredrik Reinfeldt brev, något han tydligen skrivit i egenskap av partiledare för Moderaterna, inte som statsminister även om gränsen kan tyckas hårfin. – Jag undrar: var det bara det där lilla meddelandet som FR skrev (”Jag vill lämna ett tydligt besked från Moderaterna. Vi ser er alla.”) eller var det något mer I så fall vore det mycket intressant får veta vad det stod i hans brev utöver detta lilla kryptiska meddelande. Därför: får jag besvära dig om att publicera hela brevet här på snaphanen.dk eller om du hellre vill… Read more »

LosKrikon
LosKrikon
12 years ago

Mycket bra skrivet! Det är precis sånt här de som styr och resten av folket behöver läsa. Ta hit en begränsad mängd flyktingar och en begränsad mängd arbetskraftinvandrare, resten har inte här att göra. Den största anledningen till den stora invandringen är inte att vi behöver vara fler för att säkra “framtiden”. Ett land som behöver öka sin befolkning för att säkra framtiden kommer få ännu större problem när de nyas framtid ska säkras. Således måste befolkningen växa åter igen, exponentiellt. Den verkliga anledningen till invandringen är att håla lönderna i schack. Ju fler som kommer hit ju mer lönedumpning… Read more »

SM811
SM811
13 years ago

Det som Fredrik vill ha är makt och åter makt till varje pris.
Såg ni i Jan Millds film från publicistklubben hur Fredrik shestikulerar.
Påminner start om en annan historisk person.

Martin Lindegren
Martin Lindegren
13 years ago

Skcikade ett liknande brev till honom själv för ett tag sen. Kommer inte ihåg om det var invektivtfritt men det var kort och koncist. Jag bad honom återkomma när han fått det vita pulvret ur snoken. Det var för flera månader sen så jag antar att dom knarkar hejfriskt i regeringen.

Navn
Navn
13 years ago

“Åh Julia vilken bra skribent du är och tur att nån vågar säga sanningen…!”

Fy fan vilken dyngpropaganda, och så jävla uppenbart att “Julia” själv skriver sina egna kommentarer. Jaja, detta inlägg är väl strax censurerat, det ligger ju liksom i fascismens natur.

LFPC
13 years ago
Reply to  Navn

Og når vi så ikke censurerer dit indlæg, hvad vil du så konkludere ……. ?

Dette er Danmark, ikke Sverige. Brug af nazikortet har ikke rigtig nogen vægt her. Grow up.

Tony
Tony
13 years ago

Dom är ju folkvalda,så det måste den politiken som folket vill ha som de genomför….
Eller har jag missuppfattat någonting…?

trackback

[…] kränker mig (100530) Flykten från mångkulturen (100523) Till yttrandefrihetens försvar (100515) Brev till Fredrik Reinfeldt (100509) Kriget mot läsarna (100502) Moster och svenskheten (100425) Sverige sjunker som en sten […]

trackback

[…] kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, […]

Vicktoria
Vicktoria
13 years ago

Bästa och mest ärliga politiska brevet på länge.

trackback

[…] kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, […]

trackback

[…] kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, […]

trackback

[…] kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, […]

trackback

[…] kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, […]

trackback

[…] kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, […]

Jeanette Efstathiou
13 years ago

En eloge till Julia!!! Jag önskar fler kunde öppna ögonen för de problem vi står inför… Jag kommer att sprida din länk och följa dina inlägg med stort intresse! Även om SD kanske inte är rumsrent så verkar det vara det enda valalternativet för tillfället!!!

trackback

[…] kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, […]

trackback

[…] kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, […]

Bra
Bra
13 years ago

Mycket bra formulerat.

Helly
Helly
13 years ago

Det är kört för Sverige. Tyvärr! Synd på ett sånt fint land.

trackback

[…] forfatter: Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, […]

trackback

[…] kronikker af samme forfatter: Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, […]

trackback

[…] kronikker af samme forfatter: Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget […]

trackback

[…] søndagskronikker: Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget […]

Julia Caesar
Julia Caesar
13 years ago

@ Liva.

Jag läser inte Politiken, så jag har ingen aning om vilka uttryck de använder sig av.

Jag tror att alla tjänar på att man försöker hålla en hyfsad ton när man skriver. Jag vänder mig starkt mot Gunnar Söderström, som i sitt första inlägg lyckas klämma in inte mindre än fem svordomar och dessutom håller en mycket aggressiv ton i samtliga fyra inlägg. Det är inte konstruktivt, det leder ingenstans. Dessutom fanns det ingen saklig grund för hans vrede, han hade bara inte kunnat läsa innantill i min text. Mycket adrenalin i onödan.

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Julia Caesar

Okay, sådan skriver så du og mener du, men der skal vel også være plads til andre måder at formulere og udtrykke sig på. Det mener jeg i hvert fald at der skal. Og det har der da også hidtil været plads til hos bl.a. snaphanerne. Jeg er enig i det du skriver i dine artikler – meget – men ikke i det du skriver om tonen. Der skulle gerne være et frirum for en anden tone end den pæne som bl.a. danske forfattere prøver at styre debatten med. Der er forskellige måder at udtrykke sig på – og jeg… Read more »

ESSO
ESSO
13 years ago

Julia, Julia TACK! Hur kan en människa träffa så precis, klockrent, fullträff, tioetta, bullseye, utan att vara övermänniska! Du måste vara en framtida Nobelpristagare! Det är så bra, vackert, och klokt att tårarna kommer trillande! Baksidan är, att detta, troligen “bara”, når ut till de redan frälsta vännerna. Ditt pseudonymnamn, (Snapphanen), får mej dock att tänka på, att vi, engång Danskar (Skåningar), kommer att tillsammans med Svenskarna behöva fly ut i skogarna igen för att kämpa mot de nya ockupanterna, (som har krulligt mörkt hår och kroknäsor), adjöss med våra söta svenska tjejer med uppnäsa, solfräknar och ljust hår. Vår… Read more »

trackback

[…] Brev till Fredrik Reinfeldt Av demokratbloggen Från Snaphanen […]

Julia Caesar
Julia Caesar
13 years ago

@ Gunnar Söderström. Jag föreslår att du försöker hålla en anständig debattnivå, även om det kostar på. Jag räknar till 5 svordomar i ditt första inlägg. Det är faktiskt du som bör läsa på. Ingenstans i min krönika finns ord som “kamelskötare” och “kattuggande bönder”. Det har du läst någon annanstans. Jag känner mycket väl till Migs statistik över uppehållstillstånd och att den dominerande andelen av dem som beviljas PUT är anhöriginvandrare. Det förändrar inte på något sätt det jag skriver. Anledningen till PUT är ointressant i det här sammanhanget. I samma ögonblick som någon beviljas PUT – oavsett orsak… Read more »

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Julia Caesar

Julia

Please, vær venlig ikke at bruge Politiken sprog her – hvis jeg må være så fri. Jeg tænker på det med det “anständig debattnivå”. Uha, så trist mange andre debat fora bruger netop det argument for at vestlige borgere ikke skal kunne skrive deres mening – uanset hvilken den er.

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Liva

Hvis der på snaphanen gåes ind på Politiken debat kultur – hvor har vi så et debat fora – hvor der er plads til vestlige borgere – der snakker lige fra leveren?

Christina
Christina
13 years ago

Freedom is the freedom to say that two plus two make four.

http://www.youtube.com/watch?v=fZ9WiuJPnNA

Gunnar Söderström
Gunnar Söderström
13 years ago
Reply to  steen

Citerar ur artikeln: “Mer än 100 000 nya PUT (permanenta uppehållstillstånd) beviljas per år som gratisbiljetter till den välfärd som svenska folket har arbetat ihop:

Vadå, gratisbiljetter?
Ex:2008 var det ca 8.000 som fick asyl. (Kamelskötarna enlig Er?)
Dock var det ca 35.000 s.k. anhöriga som fick uppehållstillstånd.
I denna grupp var det många från Asien.
Några SD:are som importerade en Thailändska kanske?
Nåväl, läs Migrationsverkets tabeller själva.

Jens
Jens
13 years ago

Hvad vil Hr. Soederstroem med sin infantile anklage og forsoeget paa break down af angivelige svenske indvandringstal for 2008?
Det anfaegter jo ikke en toeddel ved sandheden i hele Julias kloge og overbevisende fremstilling.

Maja Dacke
Maja Dacke
13 years ago
Reply to  Jens

Denne Söderström tillhör förmodligen dem som tjänar stora pengar på invandringen av analfabetiska bidragstagare. Du vet väl, Jens, att många privata verksamheter vuxit upp kring mottagandet av “flyktingar” och i synnerhet av “ensamkommande barn” i 30-årsåldern. Massor av nya jobb har tillkommit för vissa grupper, och tjänstemän i vissa yrken har fått en väldig framgång på statens bekostnad. Här finns gigantiska summor att tjäna, nämligen. Och till och med släktingar till riksdagsfolk etc håller sig framme med utsträckta händer. Privata pengar har samma arom som honung för bin … Livet kan inte levas fullt ut, anser vissa, om man inte… Read more »

Gunnar Söderström
Gunnar Söderström
13 years ago
Reply to  Maja Dacke

Kan du inte läsa? Det var värst vad du tar i bara för att man ber er läsa på hur uppehållstillstånden fördelats? Att en i övrigt bra artikel ska få besudlas av felaktigheter som vem som helst kan kontrollera och visa på att Ni ljuger. Om man för övrigt gillar era åsikter så har man rätt att ställa lite höjd på det ni förmedlar, ev Riksdag och allt. Jag kan dela mycket av kritiken om invandringen men när vissa av Er tycks sakna den där lilla vitala delen i huvudet som behövs i sådana här sammanhang så tror jag att… Read more »

Martin Lindegren
Martin Lindegren
13 years ago

Vilken hänvisar du till? Brås våldtäktsstatistik… Ursäkta mig mister skitnödig. Oavsett om det var en “lögn” eller en olycklig miss från Julias sida så är det skitnödiga personer som du som inte ser skogen för alla träden. I ditt fall kan man ju misstänka någon identifierad/oidentifierad lågfungerade autismdiagnos typ Kanners eller Retts.. Det är den “vitala” delen som saknas i ditt huvud så att säga.

Gunnar Söderström
Gunnar Söderström
13 years ago
Reply to  Jens

Han (Söderström) ville uppmärksamma Eder högvälborne Herre och några till att Ni bör studera fördelningen av alla de som fått uppehållstillstånd.
Jag tog bara 2008 som ett exempel men hade likväl kunnat ta 2009 också då fördelningen ser likartat ut.
Ni vill ju gärna göra gällande att det årligen och formligen strömmar in 100.000 kamelskötare och kat-tuggande bönder?
Det är en jäkla LÖGN och det kan vem som helst kontrollera i Migrationsverkets tabeller.

Som sagt, gå hem och läs på och gör om så blir ni lite mer trovärdiga för det är synd på en i övrigt alldeles utmärkt artikel.

Martin Lindegren
Martin Lindegren
13 years ago

Spring hem till BRÅ och sätt dig där och gråt o förvanska våldtäktsstatistiken för 2010 eller något. Har bara sett 2005. Och just nu är “vi” bara Silvermedaljörer. “men men men men det beror ju på anmälningsbenägenhet, men men men men men men det beror på utökat kriterium för våldtäkter”. Ska du inte dra till med Sarneckis Argument att det beror på eu-mopeder också? (då relaterat till ökade handväskstölder). BRÅ kan gärna dela upp gruppvåldtäkter för sig självt. Såna hörde jag aldrig talas om innan Rissnevåldtäkten 94(?). Och vad om utökade kriterium? Finns det inget som heter Sexuella trakasserier i… Read more »

kafka
kafka
13 years ago

Ord och inga visor. Visa ord dessutom. Tak for de kloge ord!

Svensk
Svensk
13 years ago

Väldigt välskriven artikel. Jag hoppas att Sveriges invandring uppmärksammas mer i Danmark, för Sveriges journalistik har blivit censurerad. Jag kan inte förstå att SD endast får 4 procent. Vad gör de resterade 96 procenten? Sover?

Rune
Rune
13 years ago
Reply to  Svensk

Varför SD i senaste räkningen får dåliga siffror?
Jag har funderat på om inte opinionsinstituten räknar bort dem som valde SD i tidigare mätning?
Man vet ju vilka som svarade SD som bästa parti. Om man då inte frågar dem i nästa mätningsomgång så får ju SD sämre siffror.
Jag vet inte om det kan förhålla sig så? Men troligen använder man alla fula knep man kan inför årets valrörelse?

Morten - - -
13 years ago
Reply to  Rune

En væsentlig grund til, at SD ikke får flere stemmer kan meget vel være, at man i Sverige ikke tør stå ved, at man stemmer på SD. Og da en svensker er en ærlig sjæl, kan han ikke stemme på et parti, han ikke kan stå ved, at han stemmer på. Det samme problem kendes fra Danmark, omend vi forsøger at overkomme det med større held. Endelig overskygger den økonomiske debat tilsyneladende debatten om – mit ord – kolonidannelserne. Mange mennesker er ikke klar over, at indvandringsgraden er en meget betydningsfuld faktor i vore nationers økonomi. De har den fejlagtigt… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
13 years ago

@ Bjovulf!

Sat måste komma från Satan. En satkäring är alltså djävulens kvinna.

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Julia Caesar

Aha, ja – naturligtvis – det borda jag ju ha gissat omedelbart LOL

Många tack 😉

Mats
Mats
13 years ago
Reply to  Julia Caesar

Betr ordet “käring” eller “kärring” – eller “kaelling” – så behöver det ju inte vara negativt. Det kan ju faktiskt vara något positivt också, allt beror på sammanhanget och hur det sägs – åtminstone på senare år.
Vad har vi mer för ord: Krutgumma – inte helt detsamma – men det kanske passar på Julia C?

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Mats

LMAO @ krutgumma 😀

Jag får verkligen utvigat mit svenska ordförråd i dag.

Gunnar Söderström
Gunnar Söderström
13 years ago

För h-e, läs på lite bättre! En i övrigt bra artikel besudlas av en jävla LÖGN. Läs nu jäkligt noga och kom ihåg det här sedan riktigt ordentligt. Ett litet FEL förstör nämligen trovärdigheten på hela artikeln, var lite ÄRLIG för tusan. Ex 2008 så beviljades det totalt 90.000 uppehållstillstånd. Ca 60% bestod antingen av tillstånd p.g.a. familjeanknytning = 33. 687 eller att man kom från EU/EES-området = 19.398 och på så sätt har rätt att bosätta sig i Sverige. Ca 15.000 kom hit och fick uppehållstillstånd p.g.a. arbete och knappt 10.000 var gäststuderande. 8300 asylsökande fick uppehållstillstånd i Sverige,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Jeg formoder du henviser til nævnte: “Mer än 100 000 nya PUT (permanenta uppehållstillstånd) beviljas per år…”, det er, så vidt jeg ved korrekt.

Universalgeni
13 years ago
Reply to  Peter Buch
Julia Caesar
Julia Caesar
13 years ago

@ Bjovulf! Käring, på danska kaelling, är ett nedsättande epitet på kvinnor över 30 som ej kan definieras som lobotomerade sexbomber. Man avser gärna kvinnor som har fräckheten att hysa åsikter och till råga på allt ge uttryck för dem. Gotländska “källing” (besläktat med det danska uttrycket, Gotland har ju varit danskt, är dock INTE nedsättande utan rymmer tvärtom en ömhet och uppskattning. Utan källingar stannar världen.) Med tillägget “sat” till käring har man trappat upp innebörden till att mena en riktigt elak hagga, det vill säga en kvinna som inte bara hyser åsikter och uttrycker dem utan insisterar på… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Julia Caesar

Jag tackar många gånger för denna fina förklaringen, Julia –
din ironi fick meg även att skratta högt 😀

Jag tror, jag kännar typen, men kommer inte på just nu vad vi egentligen
sägar om sånna “fruntimmer” på dansk – en “rejekælling” är ju bare en med
et forfärligt språk och dårlige manerer, så det täckar inte.

Men vad betyr “sat” i seg själv då?

PS. Ved du, att ordet “käring” / “källing” ( tidigare “kærling” !) på vikingatiden
användtes om det hållet, som masten stod fast i? 😉

Julia Caesar
Julia Caesar
13 years ago

Tack igen alla! @Lars-Erik Lembrant! Ja, Julia Caesar är en pseudonym. Den verkliga Julia Caesar var skådespelerska och gjorde många roller som satkäring, ända från 16 års ålder. Satkäringrollen passar mig utmärkt. Självklart är jag en fysisk person. Jag är journalist och författare med lång erfarenhet från medievärlden. Som du säkert vet är samtliga svenska media stängda för invandringskritiska texter. Därför skriver jag på Snaphanen. Jag skriver inte under pseudonym för att jag är feg eller vill spela martyr, inte heller för att skydda mig själv. Jag är en tuffing som står pall även när det blåser kallt om öronen.… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Julia Caesar

Ja, mycket bra, Julia 😉 – keep up the good work!

Får en okunnig dansk fråga: Vad i BEEEP är en “satkäring” ?!?!”
Jag forstår “käring” (kælling), men vad menas med denna kombinationen?

Christina
Christina
13 years ago
Reply to  Julia Caesar

“Det är mina barn jag vill skydda. Jag vill inte att de ska komma till skada för att deras mamma aldrig kan hålla käften”

Tänk på att vissa av dina ordval faktiskt kan skada andra människors barn också.

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Christina

Meget af det du skriver, er faktisk med til at overbevise mig om hvor nødvendigt det er at kritisere multikultur ideologi – og islam.

Universalgeni
13 years ago
Reply to  Christina

Det var helt usandsynligt lavt, Christina. Julia siger jo udtrykkeligt, at hun har valgt et pseudonym for at kunne tale frit. Og så prøver du på at dreje den replik, for at kunne udøve følelsesmæssig afpresning. Endda ved at bruge andres børn. Et hidtil nyt lavpunkt fra din side. Det er lige før det begynder at ligne trusler. Føj! Det er dig, der ikke er stueren. Du skal ikke have held til at bringe folk til tavshed og derved udvande Snaphanen. Når det gælder os, der skriver i kommentarerne, drejer sig endda om folk, der for dig er udlændinge. Og… Read more »

Universalgeni
13 years ago
Reply to  Universalgeni

@ Christina: vi blogger og kommenterer for at forsvare ytringsfriheden. Fatter du overhovedet ikke et klap af, hvad der foregår omkring dig? Havde Snaphanen været min blog, kunne dette meget nemt have udløst en banning. Du har kørt dit halalhippieflip lidt for længe.

Christina
Christina
13 years ago
Reply to  Universalgeni

“Vi blogger og kommenterer for at forsvare ytringsfriheden. Havde Snaphanen været min blog, kunne dette meget nemt have udløst en banning.”

Oxymoron… 😉

Universalgeni
13 years ago
Reply to  Universalgeni

Nej, lille ven. Her deltager man for at forsvare ytringsfriheden. Og der går en klar grænse. Man kan ikke i længden tolerere det intolerante, hvis man vil bevare sin frihed. Den, der vil stække andres ytringsfrihed, skal ikke regne med, at der levnes uanede mængder af plads. Frihed indebærer ikke retten til at afskaffe den. Du er bare endnu en udlænding, der vil bestemme, hvad danskerne må sige og ikke sige. Og den går ikke, Granberg.

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Julia Caesar

“Det är mina barn jag vill skydda.”

Det har jeg stor forståelse for. Det er den virkelighed som bl.a. multikultur ideologi desværre har bragt vestlige mænd og kvinder i. Men vi skal kunne tale frit her i Europa – og derfor er det nødvendigt at kritisere multikultur ideologi – og islam.

Marie Stensby
Marie Stensby
13 years ago

Mycket bra skrivet! Vore perfekt som flygblad att dela ut, “glömma” på utvalda ställen o s v

Andreas
Andreas
13 years ago

Tack underbara Julia!

Julia Caesar
Julia Caesar
13 years ago

Varmt tack för alla vänliga och uppskattande ord om min krönika. Med sådana läsare är det roligt att skriva. Vi ses på söndag igen!

Lars-Erik Lembrant
Lars-Erik Lembrant
13 years ago
Reply to  Julia Caesar

Hej Julia Caesar

Jag läste ditt “brev till Fredrik Reinfeldt” och kan bara lyfta på hatten. Jag tror att 95% av svenska folket instämmer i det du skriver, men den stora gåtan, om varför detta aldrig får någon inverkan på svenk politik, är lika frustrerande idag som igår och kommer troligen att så förbli.

Jag förmodar att Julia Caesar är en pseudonym, men jag antar att Du är en fysisk person och jag tycker att det vore intressant att veta mer.

trackback

[…] hu läst  Thoralf Alfsson hade du förstått hur fel du har. Hade du läst Julia Ceasar hade du förstått hur fel du har. Hade du läst Jyllands Posten hade du förstått hur fel du […]

Andreas
Andreas
13 years ago

Stämmer in i varje ord. Jag är själv uppväxt i en mindre stad i Sverige men bor nu i en annan ort, när jag besöker den stad jag tillbringade min barndom i nuförtiden går det inte att se att det är samma stad längre. Massor med slöjbeklädda människor, våldtäkter och mord som var icke existerande för 15 år sedan förekommer nu varje år. Staden styrs av “de röda” och varje försök att påtala problemen, många invandrare kan till exempel inte ett ord svenska efter att ha bott många många år där, så viftas bort som intollerans och rasism. Det är… Read more »

Svensk
13 years ago

Och här i Sverige togs den upp på PI, politisktinkorrekt.info – Reaktioner lät ju inte vänta på sig 😉 Eftersom jag är en Svensk, men inte en tam Svensk, är jag såklart förbannad över att folk är så bekväma av sig här, att de hellre tittar på VM än engagerar sig i den frihet och demokrati man anser sig behöva och leva i. Men att lyfta arslet från soffan och ta bort ögonen från TV:n – nej, nej, nej… Jag slåss lika mycket för att vi här ute på landet i Sverige skall kunna leva (överleva) med de små resurser… Read more »

Peter Nordlund
Peter Nordlund
13 years ago

Några tankar om en söndagskväll i centrala Oslo. Igår kväll bjöd en av våra grannar till gårdsfest för några vänner. Hon är norska, men de hon bjudit in från alla möjliga delar av världen. Främst från andra platser än norra Europa. Kanske var de hennes arbetskamrater, vem vet. Med sig hade gästerna sina barn. Många barn. Vad hände? För första gången sedan jag flyttade in här för sju år sedan såg jag barn som förstörde leksaker, kastade runt trehjulingar, hoppade i rabatter.. och lite till. Vad gjorde deras föräldrar? Ingenting. Vad gjorde kvinnan som bjudit till kalas? Ingenting. Tyvärr förbjöd… Read more »

Christina
Christina
13 years ago
Reply to  Peter Nordlund

Har du själv barn, Peter…?

Peter Nordlund
Peter Nordlund
13 years ago
Reply to  Christina

Japp, jag har barn. Nu talar jag inte om att man lånade någon annans cykel och att den råkade gå sönder. Barn på vår gård lånar saker av varandra hela tiden och leksaker finns att finna lite varstans. Jag har inte sett några av barnen som bor här slå sönder andras leksaker medvetet (barnen som kom hade inte med sig egna), kasta runt andras cyklar (jag tittade på en trasig trehjuling när jag kom hem från jobbet nu) eller hoppa sönder rabatter, där nyutprungna tulpaner växer. Inte heller karva i späda träd, med bordsknivar som de tagit med sig från… Read more »

Christina
Christina
13 years ago
Reply to  Peter Nordlund

“Jag ogillar att städa upp efter andra”

Ja, det är många nordbor som ogillar det. Det är antagligen av den anledningen som många av våra lokalvårdare har icke-skandinavisk bakgrund.

Exakt vart vill du komma med ditt ‘barnargument’ förresten…?

Martin Lindegren
Martin Lindegren
13 years ago
Reply to  Christina

Till ditt svar nedanför? Tror du det är dom som folk tycker är problemet eller ? Är det så långt du kan komma med ditt s.k resonerande ? tillåt mig flina.

Stefan L
Stefan L
13 years ago

Det märkligaste av allt är ju ändå att SD ligger under 4% i väljarundersökningarna. Den enda anledningen till detta jag kan finna är att människor i allmänhet inte känner till problemens vidd. P.g.a. segregeringen vet man inte hur det ser ut i Ronna och liknande ställen. Mediernas mörkläggning gör att man man hålls ovetande om att det är kurder och somalier som står för en mycket stor del av överfallsvåldtäkterna. Intressant är hedersmordet på Beatrice i Västerås i förra veckan – inte ett ord om detta i DN på två dagar och en kort notis i lördags. Vi har alltså… Read more »

Svensk
13 years ago
Reply to  Stefan L

Jag tror inte det hjälper med facebook eller fler bloggar, de ignoreras eller censureras på ett eller annat sätt, vad som behövs är oberoende media i form av TV, dagstidningar folk vågar köpa och läsa. Jag vet tyvärr ingen finansiär som skulle ställa upp med pengar och fler statskontrollerade media behöver vi inte. Att t.ex få in ett kort inslag på MTV eller sportkanalerna mitt under det bästa de sätt är en variant, men allt kostar och ingen har pengar. i Sverige har vi ju t.o.m reklam på statskanalerna i form av “Detta program sponsras av..” och så räknar de… Read more »

leifdottir
leifdottir
13 years ago
Reply to  Stefan L

Min uppfattning är att orsaken till att SD åter igen kommer att falla på målsnöret, är den ekonomiskt
orättfärdiga politik som förts av aliansregeringen. Det ekonomiska utanförskapet har gjorts gigantiskt och
cementerats hårt. Många är vi SD-anhängare, med en socialkonservativ syn, som inte “har råd” att lägga vår röst på SD, utan måste gå på den vänstra sidan för att försäkra oss om det absolut nödvändiga maktskiftet.

119
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x