11
maj
Seneste opdatering: 12/5-10 kl. 1614
95 kommentarer - Tryk for at kommentere!

SvD´s Gudmundsson rammer det umiddelbart centrale: Det skal slet ikke kunne lade sig gøre at overfalde Vilks til en offentlig forelæsning. Var folk blevet visiteret for våben ved indgangen ? Hvis ikke, så var det Vilks og Sveriges heldige dag i dag. Da Lars Vilks var i København, var bombehundene igang to timer inden mødet og alle deltagere tjekket af PET. Overfaldet startede da Vilks ville vise en filmen Allah ho Gaybar af den iransk- hollandske kunstner Sooreh Hera, som er en kommentar til behandlingen af homoseksuelle i muslimske lande. Da blev det mørke midt på dagen på Uppsala universitets filosofiska fakultet :

Aftonbladet har en lidt anderledes version af ovenstående video. (With English subtitles here.)Og filmet fra tilskuerpladserne og udenfor auditoriet. Portræt af en k…nå, ja, det kan enhver jo se. SVT særlige klipning sørger for at man netop ikke kan se det. You Tube lader os ikke slippe så nådigt:

Fler personer kastade sig över honom och måttade fler slag emot honom. Det är är i nuläget oklart om Lars Vilks blev skadad.Det var lugnt till en början men sedan kastade sig en man som satt på första raden över Vilks och plötsligt hade han ytterligare två personer över sig. Alla måttade slag emot honom, säger Tor Jonsson, UNT:s fotograf på plats.Ihressalen var fylld till sista plats och stämningen var till en början lugn. Men när lars Vilks började visa en film med sexuellt innehåll blev stämningen snabbt hätsk. “Stämningen var extremt aggresiv,” säger Tor Jonsson.Fler poliser slet loss männen som låg ovanpå Lars Vilks och dessa förde snabbt ut ur lokalen. Kvar på golvet låg konstnärens trasiga glasögon.
Hur vet du att de är muslimer? “De ropade Muhammed, Muhammad,” svarar Vilks.Han säger att det pågår tumult i lokalerna ännu vid 18-tiden.

Anders Montelius var en av cirka 260 personer som samlats när Lars Vilks skulle föreläsa under temat Konst och yttrandefrihet. “Innan föreläsningen var det omkring 40 personer som demonstrerade med plakat utanför lokalen,” säger han. “Inne i föreläsningssalen avvisades en kvinna som högljutt protesterade innan Lars Vilks hunnit börja sin föreläsning.”Fem minuter in på föreläsningen såg Anders Montelius hur en hel grupp åhörare som satt på första bänk rusade fram och gav sig på Vilks.

– Det känns inte som en tillfällighet att de satt på första raden. Åtminstone en av dem fick in ett knytnävsslag i ansiktet på Vilks som sänkte honom, säger Anders Montelius.De grep en hel del personer i lokalen, säger Montelius.Enligt uppgift skallades Vilks i bröstet och fick ett knytnävsslag i ansiktet så att hans glasögon gick sönder.”Det här är ett exempel på när toleransen besegras av intoleransen”, säger Anders Montelius. Lars Vilks överfallen under föreläsning. Lars Vilks misshandlad av tre män under föreläsning. Han blev vittne till misshandeln av Lars Vilks. Det var när Vilks visade videokonstverket ”Allah ho gay bar” som fick några åhörare att tappa besinningen. Uppsala har blivit en knutpunkt för högerextremistisk islamism. – Men Vilks skjebne vil bli alles skjebne. Til slutt kan man bare snakke høyt og si mening bak hjemmets fire vegger.
– Det er kun få uger siden et foredrag af forfatteren Benno Barnard på lignende måde blev saboteret på Antwerpens Universitet. “Noget er ved at finde sin bane”, og jeg vover knapt nævne det ved navn. En svensk ven gjorde for nylig: “De sender os ud i krig”, og jeg måtte svare efter min bedste overbevisning: “Ja, jeg anser det for uundgåeligt efterhånden.På den ene eller den anden måde,  vil det ske. Disse billeder er en krigserklæring, ikke mod Vilks, men mod Sverige. Disse antagonister vil aldrig bøje sig for andet end rå overmagt, de vil gribe til meget værre vold, men de burde kalkulere med, at nok er svenskerne et ubeslutsomt og tålmodigt folk, men hvis det pludselig ændrer sig, et det også et massivt bevæbnet folk. Det er ét af kortene i kabalen,  hvis situationen spinner ud  af kontrol en dag. Billederne viser også noget andet, nemlig hele Riksdagen og dens livsfarlige samfundsbyggeri i ren striptease.

Lars Vilks: Att bestämma yttrandefrihetens gränser med våld

Jo, det blev lite livat i Uppsala. Min egen upplevelse var att jag under föreläsningen blev påhoppad av en aggressiv ung man från första raden. Men det gick fort och när händelseförloppet har rekonstruerats framgick att den pro9fessionelle säkerhetsmannen kastade sig emellan och gav mig en kraft knuff samtidigt som han blockerade den attackerades danska skalle. Sedan drog han ut mig i ett angränsande rum medan 4-5 andra väktare fick ta spjärn mot ungefär det dubbla antalet ilskna muslimer.

Den video jag visade och som upprörde en stor del av de närvarande muslimerna var av Soohra Heera, en iransk konstnär som gjort en video på det kritiska temat Islam, profeten och homosexualitet. Den skulle ha visats i Haag men av säkerhetsskäl blev den stoppad. Den blev också stoppad på YouTube. På en föreläsning om yttrandefrihet borde den vara ett intressant exempel på konsten och yttrandefrihetens gränser. När muslimerna krävde att den skulle stoppas kunde jag inte gå med på det. Vem skall bestämma agendan på ett svenskt universitet.

Nu vet jag hur det känns att utsättas för ett fysiskt attentat. Vilks.net

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

95 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] En intellektuel er én der tænker sig grundigt om, inden han skrider til handling. Lars Vilks blev overfaldet den 11 maj. Den 17 maj reagerede ledende politikere med nogle få ord. Den 18 maj skriver DN endelig et forsvar […]

trackback

[…] http://snaphanen.dk/2010/05/11/vilks-overfaldet-ved-forelæsning-i-uppsala/ Vi befinder os med andre ord i en børnehave befolket af infantile voksne. For sådan er det hele vejen rundt i det indavlede miljø, der står for autoriseret svensk opinion. Står det til dem, skal Sverige sejle videre mod sin uundgåelige skæbne: flere saudiske stormoskeer, større og større muslimsk befolkning og indflydelse, og tilsidst naturligvis den krig, som mere reflekterede væsener undenfor pressen efterhånden ser som en logisk følge af dagens tendenser. Ikke i morgen, ikke  om 10 år, men read my lips, I der har børn, det er den vej i bliver ført af skrivebordsgeneraler, der er… Read more »

Ammz
Ammz
14 years ago

Er utrolig forarget over de kommentarer jeg læser her. Det er dog første gang jeg er inde på “snaphanen”, er det udelukkende sådan et indhold, der et at finde her?

Mange har vist glemt hvad mellemøsten og “dem der” har gjort af gode ting. Men ak, det er vel så meget lettere blot at være subjektiv og være fyldt med had ligesom “dem der”.

LarsS
LarsS
14 years ago
Reply to  Ammz

Hej Ammz. Ja, her finder du mange der har valgt at tage stilling og dermed indtage en subjektiv holdning – ligesom dig!

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  Ammz

Hvis forargelsen kan få dig til at stoppe op og tænke, så er det ikke så ringe endda.

Christina
Christina
14 years ago
Reply to  Ammz

Hej och välkommen Ammz. Trevligt att Snaphanen får besök av människor med olika åsikter. Det skapar ett sunt debattklimat. Jag ser fram emot att få ta del av dina synpunkter framöver. Om du spenderar lite mer tid här på bloggen så kommer du också märka att alla här inte är fyllda av hat. Tvärtom så finns det faktiskt en hel del kärlek att finna mellan raderna. Försök att ge det en chans. …och jag är helt säker på att Lars inte är ‘fyldt med had’ i alla fall…det enda den mannen är fyldt med är skumma delfiner från topp till… Read more »

trackback

[…] fremmødte var ikke kommet for at høre Lars Vilks tale om kunstens grænser, men for at forstyrre forelæsningen. Da Lars Vilks ville vise filmen Allah ho Gaybar af den iransk-hollandske kunstner Sooreh Hera – […]

Robin Shadowes
Robin Shadowes
14 years ago

“Lad os få flere kvinder ind i politikorpset!”

Gärna sådana som praktiserar taekwando som Sarah Michelle Gellar, alternativt nån annan kampsport. Vi vill se fler Buffy The Muslim Slayer!! Rock on!!! 😀

Eyvind Dk
Eyvind Dk
14 years ago

TV-A har lige haft et indslag og også her er det kun en mand og grunden til at han gik amok var et indslag om homoseksualitet.
OMG!!!

Lars
Lars
14 years ago
Reply to  Eyvind Dk

Der blev vist sagt “homoseksualitet og religion” . Man fik årsagen( homoseksualitet), men ikke virkningens sande ansigt (islam)

Liva
Liva
14 years ago

OT

Wau! Hvor er det godt at se at der kommer flere og flere til i debatten – både fra DK og og det øvrige Norden og nu også fra USA. 🙂

Jeg kan godt huske hvor få der var i starten. Tålmodighed betaler sig. – og en vedkommende, insisterende og interessant blog.

travelmate
travelmate
14 years ago

@ Egil

Igen er jeg enig, men når det drejer sig om Sverige, må man glæde sig over, at de i det mindste ikke møjedes med at sende en version lig den danske Ritzau-historie ud

Peter Andersen
14 years ago

Det forbandede ved det hele er, at vi bliver nød til, at række hånden frem til venstrefløjen. Vi kan ikke blive ved med, at sige “Hvad sagde vi!” Det forsvinder problemet jo ikke af. Vi må finde en konstruktiv måde, at fremfører og fremvise kritikken på, så selv Margrethe Vestager kan se det skal stoppes. Mediemennesker med indflydelse må iværksætte stævnemøder, hvor islam bliver indgående og ordenligt debatteret. Man bliver nød til, at hive Spencer, Sultan, Hirsi Ali og andre gode kræfter ind i mainstream-debatten. Dette er simpelthen alt for vigtigt til, at blive reduceret til internet-slagsmål og ligegyldig fløj-pingpong!… Read more »

Universalgeni
14 years ago
Reply to  Peter Andersen

Der er stadig 2 effektive midler: strammere udvisningslove (kriminalitet) og betalt udvandring. EUs domspraksis står i vejen for stammere udvisningsregler, men jeg er ikke overbevist om, at vi fra dansk side har udnyttet de muligheder, der er. Betalt udvandring er der perspektiver i i ret stort format.

Peter Andersen
14 years ago
Reply to  Universalgeni

Jamen, hvor umuligt det end lyder, så er det jo i EU-regi disse tiltag skal gøres. Et burka-forbud i Frankrig og Belgien gør det jo ikke. Det er og bliver jo EU-parlamentarikerne, som skal insisterer på, at få islam på dagsordenen. Hvis de er kloge kan de nok finde en måde, som gør at de ikke bliver buuhet ud af den anden del af salen. Dette arbejde, véd enhver med en smule organisations-virksomhed i blodet, skal gøres i korridorene. Det er hér alle disse gruopvækkende eksempler, ikke mindst i Brussel, skal fremvises og debattéres. Hele ytringsfriheds-debatten er blevet fastlåst så… Read more »

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  Peter Andersen

“Hele ytringsfriheds-debatten er blevet fastlåst så længe vi ikke gider, at diskuterer hvad vi vil finde os i og hvad vi ikke vil finde os i. Og det er her vi må og skal have venstrerfløjen på banen.”

Jamen, kære Peter, det er skønt hvis du gør noget for at det sker. 🙂 At venstrefløjen kommer på banen. Det skal ske både i debatter på nettet og sammen med kolleger, venner og familie.

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  Peter Andersen

Peter du har ret i at der bliver nødt til at findes en måde at nå til næste fase på. Der skal findes en måde at komme i tale mellem højre og venstrefløj. Og det sker også ganske langsomt. Heldigvis. F.eks. så ser jeg Trykkefrihedsselskabet som sådan en platform – og efterhånden også Uriasposten og Snaphanens debatspor – der er både debattører fra – traditionelt set – den ene fløj og fra den anden fløj. Men Rom blev som bekendt ikke bygget på en dag. Og vi skal så at sige lære at være i stue sammen.  Og jeg… Read more »

Karsten Larsen
Karsten Larsen
14 years ago

Haram og hallal. Sort og hvide: Dejlig enkel verdensopfattelse. Allah har skabt det hele. Hellige mænd bestemmer, hvad der er mam og hvad der er bæ. Gå i knæ for den muslimske verdensorden 5 gange daglig. Den almindelige muslim er fri for at tænke selv og tage stilling til den moderne verdensorden, hvor livet er nuanceret. Imamer bestemmer via brevkasser, hvad der er mam og hvad der er bæ. Stop det. Stop jeres enfoldige religionskultur og vær velkommen i friheden. Vi og andre vil ikke finde os i den fladpandet kriger-moral fra oldtiden, der diskriminerer kvinder og er racistisk i… Read more »

Lars
Lars
14 years ago
Reply to  Karsten Larsen

Smukt sagt!

trackback

[…] Læs mere her inkl. flere videoklip: Vilks overfaldet ved forelæsning i Uppsala […]

trackback

[…] Læs mere her inkl. flere videoklip: Vilks overfaldet ved forelæsning i Uppsala […]

tavsen
tavsen
14 years ago

For et stykke tide siden var der en lignende video fra et universitet i USA. Kan den findes??

Universalgeni
14 years ago
Reply to  tavsen

Dem er der mange af, Tavsen. Wafa Sultan, Robert Spencer, Daniel Pipes, Don Feder, David Horowitz og mange, mange flere har alle fået forelæsninger eller taler afbrudt og aflyst pga. (muslimsk) sabotage. Oftest med hjælp fra eller på initiativ af venstrefløjsere. For nylig blev Nonie Darwish’s forelæsning aflyst i sidste øjeblik pga. ildspåsættelse.

http://formermuslimsunited.americancommunityexchange.org/2009/12/04/two-courageous-women-visit-boston-nonie-darwish-and-wafa-sultan/

tavsen
tavsen
14 years ago
Reply to  Universalgeni

Jeg fandt også klippet, jeg tænkte på. Viser virkelig, at dialog er vejen frem 😀 😀

Muslims angry about Israels ambassador
http://www.youtube.com/watch?v=Rct9r_qZeWM

SHAME ON ALL OF YOU

Casper | Borgerlig bums

Ritzaus version går ud på at “en mand” i publikum lod sig provokere til at angribe Lars Vilks, og det betones at Vilks var “forholdsvis uskadt”.

Sikke fredeligt, kun en enkelt ballademager ud af 250 fredelige foredragstanter, og han kom kun til at knuse et par briller.

Forholdsvis uskadt, jvf. forholdsvis lidt gravid og lignende udtryk.

Julia
Julia
14 years ago

Bilden där en av islamisterna blir pepparsprayad borde ha texten:

“Bus ticket to art seminar: $1
Pepper spray: $20
Freedom of speech: Priceless!”

Hans ansiktsuttryck säger väl egentligen ALLT?

(Och tack Danmark, för allt “politiskt inkorrekt” stöd. Vi uppskattar det.)

Egil
Egil
14 years ago
Reply to  Julia

Ja, det må være ydmygende for en muslim-macho at blive pacificeret af en kvindelig politibetjent. Jeg har læst et sted at de tror at en mand som bliver dræbt i kamp af en kvinde ryger lige lukt i helvede.

Lad os få flere kvinder ind i politikorpset!

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago
Reply to  Julia

ROFL @ Julia 😀

Den var bra!

JonBannerUSA
JonBannerUSA
14 years ago

The video exposes muslims as irrational barbarians, and enemies of western civilization. There is only one way to deal with irrational people, that is by force. We are seeing creeping sharia here in the US and it is nothing less than a cancer, choking off free speech and trying to kill the good parts of the country.

Islam approves of terrorism, murder, rape, mutilation of infidels, clitorectomies, & pedophilia. Islam is the largest negative force on earth.

Universalgeni
14 years ago
Reply to  JonBannerUSA

Amen! Ain’t that the truth! :twited:

KenUSA
KenUSA
14 years ago

Unless you folks take back control of your country from the savages of Islam your country is doomed. That may mean expulsion, prison, punishment, quarantine … whatever it takes. Otherwise the Scandinavian culture will be non-existent in 100 years. Unfortunately you must fight evil with force – not love. Hitler was not stopped with olive branches and clichés – he was stopped with tanks. (I apologize for not speaking your language.)

Universalgeni
14 years ago
Reply to  KenUSA

Thanks for stopping by, KenUSA. You are absolutely right. But it’s out of our hands. It all runs on rails: the EU treaties. It no longer matters what government we elect nationally. They too can’t stop it. We no longer have democracies in the European countries. 👿

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago
Reply to  KenUSA

Yes, more and more people are beginning to realise this here in Denmark – and in even in Sweden and Norway of lately. The Swedish election in the fall is going to be very exciting to follow, because an anti-immigration ( of muslims!) party, Sverigedemokraterne ( The Sweden Democrats ), for the first time has a realistic chance of gaining seats in the Swedish parliament “Riksdagen”, since they have consistently been well above the 4 pct. representation limit ( 6-7.5 pct. in many ) in several opinion polls in a row for the past 6 months or so. And if… Read more »

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  KenUSA

Ken

Great that you stop by. 🙂

Universalgeni
14 years ago

Der ligger en video på YouTube (ny), der siger, at der blev fundet et skydevåben på gulvet i auditoriet, men jeg kan ikke finde andre kilder. Synes, sådan en påstand kræver mere dokumentation.

travelmate
travelmate
14 years ago

@ Egil

Jeg er enig i dine betragtninger. Men da vi har at gøre med Sverige, må vi glædes over, at det overhovedet nævnes, at det er muslimer, der står bag.

Egil
Egil
14 years ago
Reply to  travelmate

Det kan du have ret i, men det ser ud til at de største svenske aviser er støvsuget for ordene Islam og Muslimer i denne omgang. Man kunne få det indtryk at svensk presse kun vil nævne muslimer hvis det er DE som er den forulempede part. Indtrykket SKAL være at de undertrykkes i et islamofobt og “högerorienterad” samfund. Islams uhyrligheder og fascistoide verdensanskuelse må ikke nævnes med et ord.

Peter Andersen
14 years ago
Reply to  travelmate

De spurgte faktisk Vilks hvordan han kunne vide det var muslimer.

De råbte Muhammed, Muhammed!

li
li
14 years ago

Nu må det da gå op for de mest tomme hjerneblæste socialister, at vi må slippe vores indespærrede aber i Zoo fri, og overlade deres bur indespærringen til racen muslimerne!

Robin Shadowes
Robin Shadowes
14 years ago

Varför i helvete är dom så jävla dumma att dom släpper in mohammedaner på en sådan där tillställning? Bjuder man in räven till hönsgården?

Universalgeni
14 years ago

De kan forresten lige få en til, nu jeg er i gang:

…………………./´¯/)
………………..,/¯../
………………./…./
…………./´¯/’…’/´¯¯`·¸
………./’/…/…./……./¨¯\
……..(’(…´…´…. ¯~/’…’)
………\……………..’…../
……….”…\………. _.·´
…………\…………..(
…………..\………….\…

Victor
Victor
14 years ago

En lille ekskurs:

For nogle dage siden fangede en gruppe russiske elitesoldater 10 somaliske pirater, der havde forsøgt at kapre et russisk skib.

De ti pirater blev sat på fri fod igen. I en lille jolle. 600 km ude på åbent hav. Uden kompas og madpakker.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10005989

Jeg er bange for, at russerne er ved at være slemt islamofobe.

Henrik Jørgensen
Henrik Jørgensen
14 years ago
Reply to  Victor

Hvad skulle de dog også med et kompas, jeg mener, retningen mod Mekka må da være tilstrækkelig i deres situation.

Universalgeni
14 years ago

Her er min kommentar til de svenske muslimer:

     ▂▃▅▅▅▃▂   ▲◢◤▀◥◣▃ ▍◢◤
    ▂▅▓▓▅██████▇▅◢██▀  〓 ★ 〓
   ◢▓▓▅███■▀████▓▓█◤  ◢◤ ▍◥◣
  ◢▓▓▆███▀▐ ▊▀▓▀█▓ ▓▲
  ◢▓▓▆██▀ ▼▍▍▲▌▐▓◥█▓▓██◣
 ▃ ▓▆███▓ ▍▎▌▍▍▼▍▌▓ █████▅
▐█▓█████▃▼▌▐ ▐ ▌▍▼ ◢█████▓█◣
█▊■██████◣▓ ▌▍▲◥◤ ▅██████▓█▊
◥■ ████████▅▼▀▃▆███████▓▓▼
◢█▲▓████████▆█▀▓▓▓█■▀▓▓▓█▅
███▓▓▀██■▀  ▀■▓▓█▓▓▓▓███
▐██◣▓▓■▀  ▍▎   ▀■▓▓▓▓█■▀
 ▀■◢▅▂▅▃ ▐ ▍ ▃▅▂▃▅ ▼◢▓██◤
  ▌ ▀█■▆▓▓▇■█■▀ ▲█▀
  ▲▀▓◣▀ ◢▍ ▐◣▀ ◢〓◤ ◢■▀
  ◢▓█◣ ◥〓▌ ▐◥〓◤ ▃▓◢▉
 ▐▓█▓◣ ◢▍ ▂◣  ◢▓███▋
  ███▓▓ ▐◣▃▅█▅ ▃▓████
  ▼██▆▇█▅ ▀██▅▓▓▓████
  ▀███■▀  ◥▌▀■▇█■▀
  ███▀▓▓〓▃〓▓▓▀■▀
  ▀■▓▓▓▓▓▓▓▓〓▀
    ▀■▓▓〓▀

Kometen
Kometen
14 years ago
Reply to  Universalgeni

Du er for cool.

Universalgeni
14 years ago
Reply to  Kometen

Takker. :mrgreen:

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago
Reply to  Universalgeni

Som Inspector Closseau ville have sagt: “Yu ‘ave tu be verri cairfyl – zhis iz a prophit bømbe!” 😉

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  Universalgeni

Universalgeni Fantastisk flot billede du har lavet! 🙂 Som der siges i vist nok en reklame for et morgenmads produk: Det vækker en tiger i mig. Lad truslerne fra islamister og islamisme vække en humoristisk og satirisk tegner i os – OG en tiger. 🙂 Nå det er sagt, hvad søren gør vi så for at støtte mere op om Vilks og Westergaard og mange andre som også er blevet chikaneret og truet af islamister? Det er ikke nok at vise deres tegninger – og det må vi jo så heller ikke hvad Westergaards tegning angår – tilsyneladende. Hvad kan… Read more »

Universalgeni
14 years ago
Reply to  Universalgeni

Jeg kan desværre ikke tage æren. Det er et, jeg har hugget, da jeg fandt det på nettet….

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  Universalgeni

Dit billede af ‘trompeten’ kan bruges som grundlag for vævning og broderi hahaha… ja, muhammedkrisens vestlige billede af en såkaldt profet er i sandhed blevet en klassiker – som f.eks. Bayeux-tabetet er blevet det. http://www.laer-it.dk/fag/his/eks/bayeux/tapetet/hif2269d.jpg I Vesten tegner, maler, skriver, synger, syer, væver og strikker vi selv hvordan vi ser verden. Vi lader os ikke stække af religiøse tabuer og utidig religiøs magtdemonstration. Heller ikke selvom den nuværende amerikanske præsident bukker og skraber for ikke-vestlige lande. Se ny artikel fra Sappho. Det er sgu ikke noget kønt syn at en sort præsident bukker og skraber på den måde, som det… Read more »

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  Liva

Ok Universalgeni – forhåbentlig er det uden copyright – det er der i den grad brug for. ‘Trompet’ billeder uden grænser.

Universalgeni
14 years ago
Reply to  Liva

Ja, jeg vil ikke tilråde at tage copyright på den gafik, vedkommende ejer jo ikke rettighederne til originalen. 😆

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  Liva

Universalgeni

Go’ humor. 🙂

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  Liva

Det er rystende så passive de svenske tilhørere er under overfaldet. De sidder bare og glor. Og politiet render rundt som en joke med peberspray. En passiviseret svensk befolkning og ditto politi er et uhyggeligt godt grundlag for netop det der skete mod Vilks. Jeg er vred – så vred!! Hvad kan vi gøre for på demokratisk vis at vise vores støtte til Lars Vilks og vores frihedsrettigheder? Kom med nogle bud. Hvad med at der laves en friheds demonstration. De mennesker der løber rundt og råber allah er stor virker jo gale. Fuldstændigt hjernevaskede – og uden kendskab til… Read more »

Peter Andersen
14 years ago
Reply to  Liva

Man skal måske også lige tænke på, at et fakultet normalt ikke er et sted, der tiltrækker AK81 o.l.

Men det havde klædt dem, at stå lidt mere imod.

Næste gang et arrangement, af en sådan art, kan mistænkes for,at ville blive underløbet af islamisterne, ville det måske være meget godt, at have “rigtige mænd” skjult blandt publikum…

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  Liva

Peter

“Man skal måske også lige tænke på, at et fakultet normalt ikke er et sted, der tiltrækker AK81 o.l.”

Hvad mener du? er det nu AK81-agtigt at forsvare mennesker der bliver overfaldet? Eller hvad mener du?

Peter Andersen
14 years ago
Reply to  Liva

Jeg mener såmændt bare, at de svenskere der var tilstede ved forelæsningen sikkert, og med rette, er blevet skræmt fra vid og sans, af en sådan form for opførsel.

LFPC
14 years ago

Marisol Seibold på Jihad Watch er altid god til at opsummere det væsentlige:

Meanwhile, this just might not be the rich tapestry (or mosaic, if you prefer) of diverse viewpoints that idealistic politicians were likely hoping for. There can be no stable society, and therefore no prosperous society, if its members do not possess the self-restraint and humility not to fly into a rage at when their sense of entitlement not to be offended is ever challenged.

tavsen
tavsen
14 years ago

Du godeste, hvor er det dog nogle ynkelige væsener. Totalt uegnede til at leve i et civiliseret samfund.

Fuldt forståeligt de aldrig har været i stand til at opbygge et samfund, der er værd at leve i.

Allah er stor råbes der. Herligt, herligt. Men altså ikke stor nok til at kunne skabe et paradis for muslimer 😀 😀

MUSLIMER KAN KUN FÅ ET GODT LIV I ET KRISTENT PARADIS.

Det må være en trist erkendelse. Så giver det lidt mere mening, at de ønsker at ødelægge Vesten

Men festlig underholdning er det. Her er lidt mere muslimsk humor

http://www.youtube.com/watch?v=UFJ2GgxYqpE

LFPC
14 years ago

Jeg er meget spændt på at se hvordan dette bliver spinnet fra anstændigt hold. Disse primater opsøgte selv en de vidste havde ‘krænket’ dem før, og som sikkert ville gøre det igen. Skal man ikke være ret kreativ for at gøre dem til ofrene?

tavsen
tavsen
14 years ago
Reply to  LFPC

Ja, det er netop det grinagtige. De bosætter sig steder, hvor deres sarte følelser kan blive krænket 😀 😀

Gunnar Biering
Gunnar Biering
14 years ago
Reply to  LFPC

Som Casper skriver nedenfor, vil håndteringen blive: Man vil nedtone, helst ignorere sagen. F.eks. 3-4 enspaltede linier uden billede fra Ritzau på Berlingskes midtersider. Med en meget underdrevet tekst.

Universalgeni
14 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Jo, men en udenrigsminister og en statsminister er blevet myrdet derovre. Og talløse andre politiske mord. Mulimer hærger alle byer, både store og små. Der er mord en masse.

Der sker ikke en disse som følge af denne sag.

Der er indført brugerbetaling for ytringsfrihed. Vilks eller arrangørerne skal selv betale for sikkerhed. Det gælder alle i samme situation. De svenske politikere ved lige præcis, hvad det indebærer. De er villige til at ofre deres systemkritikere. Beskeden til svenskerne er: hold kæft eller du bliver nakket. Staten hjælper dig ikke.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
14 years ago

Man må antage, at tilhørerne er blevet visiteret inden mødet. Ellers havde Vilks næppe overlevet. Det er selvfølgelig skandaløst, at de kan komme helt ind på livet af ham. Ellers synes det at være en flok hysteriske, udadreagerende unge, der laver balladen – dem over 30 virker mere som deres dukkeførere. Det er påfaldende, som der er mange unge piger, der skriger op mod Vilks. Det må være Stockholmssyndromet! Man kan godt forstå, at Helle Thorning ikke ønsker, at hendes børn går i skole med ret mange af dem. Det er sværere at forstå, at de radikale (og Christina!) stadig… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
14 years ago

fremhævelse

Peter Buch
Peter Buch
14 years ago

Svensk wiki
Historisk-filosofiska fakulteten är en av nio fakulteter vid Uppsala universitet. Ett humanistiskt centrum har funnits på olika platser i flera omgångar och ibland har institutionerna legat utspridda på olika platser i Uppsala. Idag finns ett humanistiskt centrum för institutioner inom humaniora, samhällsvetenskap, språk och teologi på Thunbergsvägen, i det gamla kvareret Kemikum. Det officiella namnet är Engelska parken. Humanistiskt centrum….

HUMANISTISK CENTRUM- min femhævelse.

Kometen
Kometen
14 years ago

Det er det værste jeg nogensinde har set…

Skarprättarn
Skarprättarn
14 years ago

Det blir allt lättare att börja hata alla muslimer faktiskt. Min uppfattning är att innan det sker något hemskt bör de återvända till medeltiden, men så blir det naturligtvis inte. Deras invandringssiffror i Europa och USA och födelsetalen visar klart på att det pågår ett erövringskrig i det tysta. Ser man det här filmklippet går det inte att undvika rysningar… http://www.youtube.com/watch?v=4wqHdR1tDD4&feature=player_embedded#! och tänker jag på barn och barnbarn vill jag gråta. Våra politiker har för länge sedan övergett oss. Ibland undrar jag om de fattat vad de ställt till med? Sveriges sista hopp är verkligen Sverigedemokraterna vid valet i höst…

Egil
Egil
14 years ago

Det er ret underholdende at se en svensker, specielt en svensk journalist, slå knude på sig selv for at forklare det selvindlysende. I det aktuelle tilfælde er Lars Wilks blevet overfaldet af ”högerorienterade” islamister. Hvornår lærer de satans svenskere at der ikke findes nogen højreorienteret Islam lige så lidt som der findes en særlig højreorienteret nazisme. Begge dele kan stå selv i deres hæslighed uden yderligere prædikat. Men selvfølgelig, for en svensk journalist må jo alt som han ikke kan lide eller forstå være ”åt höger”. Jeg venter bare at de begynder at beskrive kommunismen som ”högerorienterat” når den ikke… Read more »

peerpede
peerpede
14 years ago

Svenska “Aktuellt” (SVT) nämnde inte ens attentatet i sin ingress till programmet och efter vad man än så länge kan se i svensk media, kommer denna händelse att sopas under mattan av rent politiska hänsyn, man vill helt enkelt inte främja SD då detta jo 100% säkert är ett planerat Islamist-attentat. Om nu svensk polis hade varit sin uppgift vuxen, hade man jo visiterad alla närvarande och man hade dessutom registrerad varje besökare efter attentatet på Vilks, allt för att få en bild av vem var på platsen, vilka relationer har de och vilken i “källaremoské” har dessa planer smidets?… Read more »

frank
frank
14 years ago

“Uppsala har som bekant blivit en knutpunkt för högerextremistisk islamism”
– genial formulering

Marius
Marius
14 years ago

Det værste er at den slags overfald virker. Lars Vilks er mange henseender en éner. Der kan fra modpartens side sagtens ofres et dusin radikale tabere fra det muslimske segment på at lukke hans mund – men der findes kun én Vilks. Næste gang vil et attentat ske mere målrettet. Det primitive overfald og de magtesløse svenskere er ulækkert at skue og vækker til mere end eftertanke – vi iagttager simpelthen det svenske samfunds henfald til mellmøstlige tilstande. Vi har stadig alternativer til væbnet konflikt eller kapitulation i Dk, selvom det næppe er dialog der vil bide på disse personer.… Read more »

Universalgeni
14 years ago

Kan arrangørerne så få pengene fra brugerbetalingen for sikkerhed tilbage fra Säpo? Den var der jo ikke?

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago

Den slags opførsel og angreb på en kunstner og på svenska polisen burde være hjemsendelsesgrund.
Bemærk, hvordan det ligefrem synes at være organiseret – det er ikke bare et par stykker, der tilfældigvis
“kommer til” at gå amok.

Hvad i alverden skal vi dog samle på den slags letantændelige, bindegale fanatikere for, som ikke tåler
kritik af deres balladereligion og deres vanvittige profet og ytringsfrihed, her i vore førhen så fredelige lande?
Hvilken glæde har vi egentlig af dem? Hvorfor skal vi dog betale til “elitens” sindssyge og uansvarlige
godhedscirkus på andres bekostning???

polinos
polinos
14 years ago

-> peerpede

Ja, du har ret. Husker det, fra dengang jeg var soldat. Jeg vil væbne mig med tålmod, så!

polinos
polinos
14 years ago

Hej derovre, Christina! Vi venter spændt på din kommentar!

peerpede
peerpede
14 years ago
Reply to  polinos

Ha tålamod polinos, det kan ta ett par timmer att få bort pepparsprayen ur ögonen så man ser igen.

Henrik Jørgensen
Henrik Jørgensen
14 years ago
Reply to  peerpede

😀

pukke
pukke
14 years ago

Second photo ROFL

Ulla Nørtoft Thomsen
Ulla Nørtoft Thomsen
14 years ago

Hvad er det, ham i den mørke vest og røde t-shirt roder med i sin højre lomme?

Kometen
Kometen
14 years ago

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article7114073.ab

Dette klip er i lidt højere opløsning. Han tager et objekt fra sin ene hånd til den anden, og fumler det i lommen. Han blik er fikseret imod Lars Vilks. Det kunne meget vel været et våben. Han stive blik og koncentration, får mig til at gætte på at han vil forsøge noget.

Niels Hansen
Niels Hansen
14 years ago

Jeg tror at hand tager en hands free telefon af venstre øre og kommer i lommen. Han har sikkert været med til at koordinere angrebet via mobil telefon

Julia
Julia
14 years ago

På svenska forum misstänker man att det är en kniv eller något slags vapen.

peerpede
peerpede
14 years ago

Det ser ut som han hanterar en “butterfly” kniv…

Universalgeni
14 years ago
Reply to  peerpede

Et par screenshot ville jo være fint. Den her video hævder, at der blev fundet et skydevåben på gulvet. Sker efter 20 sekunder: http://www.youtube.com/watch?v=QVT-bpX5nMs

LFPC
14 years ago

Ja, den slags er en ydmygelse som vi slet ikke kan forestille os. En nydelse at skue 🙂 .

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago
Reply to  LFPC

“Allah ho gay bar” ROFLMAO

Han forstår sgu da virkelig også at puste til ilden, ham Vilks.
Hvornår mon den film kommer på DR2?

Victor
Victor
14 years ago

Du burde have hvidpixeleret billedet….

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago
Reply to  Victor

😀

Men ellers et fantastisk billede:

“Bindegal, voldelig islamist stoppes af modig svensk polis-kvinna med peberspray” –
det burde jo i glas og ramme 😉

Victor
Victor
14 years ago
Reply to  Bjovulf

Kvinden der havde flere nosser end mange af de andre mænd i lokalet. Læg mærke til, hvordan hun lidt senere ligger og slås med en anden fætter på gulvet.

Til gengæld er der mange af de etniske svenskere i salen, som er alt, alt for pæne. Jeg havde brugt en kuglepen til at hamre ind i øje eller adamsæble på en af de båtnakker.

trackback

[…] ref: Dn Svd PI Exp Flashback Snaphanen […]

Pk
Pk
14 years ago

Hvor almindeligt er det at kunstnere overfaldes her i skandinavien?
Har lidt kendskab til at kunstnere kunne føle sig dårligt behandlet
af det borgerlige samfund, men overfald??
Mon det er fordi profeten var glad for at en muslim skar halsen over på en
kvindelig digter, der havde kritiseret denne voldelige profet?
Er islam mon er stort gode som venstrefløjen siger?

95
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x