19
maj
Seneste opdatering: 19/5-10 kl. 2239
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Sverige diskuterer ytringsfrihed og  ingen diskussion  er  mere velkommen. Den danske efter “karrikatur krisen” var ikke om masseindvandringen, den var begyndt længe forinden. Man kunne f.eks. datere den til EB´s artikelserie om indvandringen i 1995 og DF´s opståen. I Sverige kunne Vilks blive den indirekte anledning til en debat om indvandringen, måske endda et valg. Et sådant er det mindst velkomne overhovedet, derfor hvisker  politikerne næsten uhørligt og med en uges forsinkelse. De er gennemsigtige som i et røngtenkamera på Arlanda. Som man kan se af danske Gallups fra firserne og halvfemserne, var der ikke på noget tidspunkt et folkeligt flertal for den førte fremmedpolitik. Den var et diktat fra oven. Det samme er uden tvivl tilfældet i Sverige. Svenske politikere har derfor al mulig grund til at være nervøse for, hvad Vilks kan sætte i skred, selvom et sådant politisk skred slet ikke er hans egentlige ærinde. De svenske, politiske kontrolfreaks har lagt landet og sig selv pivåbent for tilfældigheder. I dag hedder tilfældet Vilks, i morgen kan det hedde noget andet. Når der nu findes et “Stockholmssyndrom”, kan vi måske lancere udtrykket “svensk roulette,”  i betydningen “en vandkæmmet politikers hemmelige drift mod hasard.”

Alle svenske partiledere fordømmer angrebet på Lars Vilks , men to af de rødgrønne kvalificerer deres svar med kritik af kunstneren.To svenske partiformænd giver kunstneren Lars Vilks en del af skylden for de angreb, som vrede muslimer har udsat ham for. I en rundspørge foretaget af dagbladet Sydsvenskan tager alle svenske partiformænd tager afstand fra attentaterne, men Västerpartiets Lars Ohly og Miljöpartiets Peter Eriksson kvalificerer deres svar.

“Det er vigtigt at være bevidst om, at Vilks har til hensigt at styrke racismen og islamofobien med sin kunst,” påpeger Ohly efter først at have fordømt angrebet på kunstneren.Peter Eriksson fra Miljöpartiet er inde på samme linje, hvad gælder Lars Vilks tegning af profeten Muhammed som en såkaldt “rundkørselshund”, der har vakt nogle muslimers vrede.“Det kan være tåbeligt, unødigt usmageligt og dumt at provokere og håne. Men det indgår i vores ytringsfrihed,” siger han.To brødre fra Landskrona med albansk baggrund, Mensur og Mentor Alija på henholdsvis 21 og 19 år, blev i går varetægtsfængslet for forsøg på mordbrand. JP. Svenske politikere kritiserer Lars Vilks.

Jyllands Posten navngiver de sigtede attentatmænd, det gør eller kun ExpressenTvå partiledare ger Vilks del av skulden. Per Gudmundsson: Gissa vilka partiledare som inte stöttar Vilks. Der står altid en moské bag et attentat, tar´Sverige affære ? Behövs det tre gånger så mycket arbete för att garantera yttrandefriheten i Danmark som i Sverige? Sigtet for Vilks-attentat er ven med islamisk hadprædikant: (Svenske aviser indtil videre har strøget enhver henvisning til Khalifa, Expressen havde den oprindelig.)

Den ene af de to brødre med svensk-albansk baggrund, der er sigtet for forsøg på mordbrand på den svenske Muhammed-tegner Lars Vilks, er på Facebook venner med den berygtede islamiske hadprædikant Anas Khalifa. Mensur Alija har udover Anas Khalifa 40 Facebook-venner. Alle med ikke-svenske navne, og de fleste med meget islamiske profilbilleder.

De seneste måneders eksempler på terror i Vesten har lignet elendigt, men absolut ikke ufarligt, amatørarbejde, skriver Erslev Andersen i Politiken. Man går nok ingen for nær ved at sige, at lillebror Alija ligner en, der godt kunne  komme til skade med sin egen Molotovcocktail.

“Jeg føler mig som udlændingebetjent”

“… jeg ved hvad jeg hver dag ser og hører som gadebetjent i København. Og det er ikke et opløftende billede der tegner sig, når man bevæger sig på gader og stræder og i øvrigt hører med på en politiradio 8 timer pr. vagt. Når mine kollegaer og jeg sidder i bilen og lytter med på HS (HovedStationen – københavns radiotjeneste), hvor vi får vores opgaver fra, er det næsten en stående joke at gætte på, hvordan de rundkastede gerningsmænd signaliseres…

Faktisk vil jeg med min helt uvidenskabelige og tendiøse analyse gætte på, at 7 ud af 10 opgaver har med ”udlændinge” at gøre. Et typisk signalement af en gerningsmand kan lyde: A: Mand, ca. 20 år, andengenerations-indvandrer, kort sort hår og iført sort jakke og blå jeans. Når et signalement som ovenstående rundkastes, kan hverken jeg eller de fleste af mine kollegaer lade være med at trække på smilebåndet og med slet skjult undren tænke over hvorfor mon, at der er så mange i etaten, der stemmer på Dansk Folkeparti (Igen min helt egen subjektive vurdering af forhold, der næppe er uvildigt og videnskabeligt undersøgt)…………..Så som ivrig tilhænger af Liberal Alliance kan jeg kan jeg kun være glad for, at politiets nye radiosystem ”Sine” er krypteret. For hvis alle kunne lytte med ville DF med statsgaranti få sig en hel del flere medlemmer og ditto stemmer. Jeg spår f.eks. en mand som Nicolai Sennels til at blive en rigtig stemmesluger for mine kollegaer, og det er ren logik set med politi-øjne. Desværre.” Københavnsk politibetjent anslår at “7 ud af 10 opgaver har med ”udlændinge” at gøre”.  (Lars Kragh Andersen, Født i 1980. Ansat som politibetjent i Københavns Politi siden 2006.)

Lille fremskridt for marokkanske homoseksuelle

giver anledning til svær, religiøs erektion hos fundamentalister. Nu er  homoadfærd blandt hetero mænd ganske udbredt i Mellemøsten, så hvor mange af islamisterne føler deres hykleri gået for nær ?

Just 200 copies of North Africa’s first gay interest magazine have been sold in Morocco since April, but Islamists are already warning of a threat to traditional family values.Homosexuality is taboo in the Arab world and Moroccan law punishes “lewd or unnatural acts with an individual of the same sex” with prison terms of up to three years and a fine.The owners of the magazine Mithly (an Arabic word meaning “the same as me” which has come to mean gay) were prepared for a backlash and already had a back-up plan – a web version which will carry its second edition this week. Moroccan gay mag defies taboo. (Panbladet: Hollandsk kunstner trues efter overfald på Lars Vilks.)

»Sammmenhængskraft«

Er blevet et overvældende populært ord, og det er godt fordi det var tiltrængt og fordi det drejer sig om noget af det vigtigste, der er på spil i disse år. At miste tillid er værre end at miste milliarder. Det er mindre godt at det er blevet en kliché, at kokken bruger det når bearnaisen ikke skiller. Men det er underordnet. Det handler om tillid, møjsommelig at opbygge, hurtig at ødelægge og hvis fravær ingen love eller politistyrke kan kompensere for.Her en en rigtig veloplagt samtale på et højt niveau mellem Støvring og professor i filofofi Vincent F. Hendricks – uden forstyrrende indringere. Faglitteratur på P1 18. maj 2010 kl. 15:03 på P1, min 26:10. (Kasper Støvring medvirker også i Kulturkontoret sammen med Egon Clausen, Christian Schmidt-Rasmussen, og Suzanne Brøgger.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Emeritus
Emeritus
12 years ago

Om Sammenhængskraft på P1 ‘…Her en en rigtig veloplagt samtale på et højt niveau mellem Støvring og professor i filofofi Vincent F. Hendricks – uden forstyrrende indringere…’ Kasper Støvrings bog er en velargumenteret gave. For at forstå et begreb, må man kunne folde det ud, og det kan Kasper Støvring, så enhver kan forstå, hvad han skriver og mener. Ingen tilløb til fagslang. Og så er han hæderlig i fremstillingen. Dertil får han bogen til at fungere lidt på samme måde som den viittige forklaring på, hvad distraktion egentligt er for noget. Jo, ser I, det er, når man opdager,… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
12 years ago

“svensk roulette =
russisk roulette med revolveren rettet mod en anden persons hoved, for en sikkerheds skyld”

Man kör med fullt magasin redan från början.

“Burde landskrona så ikke rejse en skamstøtte for Brigitta Friggebo på byens hovedtorv??”

Det är obligatoriskt att stå på rådhustorget varje lördag klockan 12, “on the pain of death” och sjunga We shall overcome. Bara i diktaturen Sverige.

JensH
JensH
12 years ago

“Stan är ökänd för att hysa en mycket stor population av kosovobabianer”

Burde landskrona så ikke rejse en skamstøtte for Brigitta Friggebo på byens hovedtorv??

Robin Shadowes
Robin Shadowes
12 years ago

Speciellt inte när det gäller Landskrona. Stan är ökänd för att hysa en mycket stor population av kosovobabianer.

Skåning
Skåning
12 years ago

Det är så det är. Ingen är förvånad över att det visar sig vara kosovoalbanska ungdomar. Det är mer naturligt än att det skulle vara svennar. Vilken svensk/skåning/dansk skulle få för sig att driva detta till mordförsök?

Robin Shadowes
Robin Shadowes
12 years ago

Här i Svedistan skulle jag snarare tro att dom politiskt korrekta politikerna skulle ropa:
Låt ropen skalla! En burka åt alla!

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Ja, och en burka åt Allah 😉

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

og så er der “tysk roulette”: her bruges 6 øldåser (burker), hvoraf en er rystet meget grundigt 😀

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Tysk Roulette – jeg troede det var at besætte fem naboer og lade en være i fred.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Victor

Ja, min er så den milde version.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

svensk roulette =
russisk roulette med revolveren rettet mod en anden persons hoved, for en sikkerheds skyld 😀

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Jeg har altid troet at svensk roulette var 5 p-piller og en lækkerol. (Og at finsk roulette var fem patroner og et tomt kammer).

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Victor

Ah, ja – den version, som jeg beskrev, er en moderiseret udgave for politikere &
journalister, hvor man bare tørrer regningen for og konsekvenserne af sin endeløse
godhed af på andre.

LMAO @ finsk roulette – ja, det skal nok passe. Victor.
De bliver vel mærkelige af at rende rundt ude i de store, dybe skove
og så af al deres hjemmebrændte træsprit … 😀

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Der er lys for enden af tunnellen – trods alt 😉 Frankrigs regering vedtager burkaforbud – forhåbentligt kan dette skridt sprede sig til andre europæiske lande og føre til mange flere hårdt tiltrængte begrænsninger på muslimernes evindelige provokerende affærd og endeløse krav – samt strenge krav ( for muslimer ) mht., hvad man kan og ikke kan komme til Europa med. http://jp.dk/udland/europa/article2072930.ece Frankrigs regering vedtager burkaforbud Offentliggjort 19.05.10kl. 14:45 Den franske regering har vedtaget et forslag om ved lov at forbyde kvinder at bære det heldækkende muslimske slør, burkaen, i det offentlige rum. Den positive behandling baner vejen for, at… Read more »

peerpede
peerpede
12 years ago

Jag får sätta min inlaga här på Snaphanen då ingen svensk tidning eller Newsmill låter denna släppa genom, så håll tillgodo bästa läsare. Oavsett vad man menar om Vilks, är hans teckning av Muhammed som rondellhund ett gränssökande verk där ligger i tiden. Man kan inte använda argument om kränkta religiösa känslor när ett konstprojekt som Vilks debatteras då knappast någon kan, vill eller vågar placera verket i det sammanhang det bör, Rushdie, Westergård, filmen Fittna, Theo Van Gogh med flera där alla genom gränsöverskridande projekt har villat uppmärksamma människor på den begränsning av uttryck och yttrandefriheten med muslimska förtecken… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

“Alvorlige brandskader” —- er det det, vi andre kalder for flamberet fæhoved.

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  steen

Det man ser her er en funktionsfejl – og resultatet af Uday Husseins korruption. Han stod for en stor del af Iraks våbenproduktion og havde, for nu at sige det pænt, nået niveauet for sin inkompetence. I Bob Woodwards bog-serie om Irak-krigen er det beskrevet nøje.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Victor

Jeg vil gætte på metaltræthed, forårsaget af dagevis af jammer og skrål fra fanatiske islamister 😉

Er sådanne morterer overhovedet beregnet til at affyre med så høj frekvens under normale forhold?
Skal de ikke lige have nogle sekunder til at køle af mellem hvert skud?

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  steen

Allah – hu ….. [ not so ahkbar ]

Gad vide, om man når at opdage det, før lyset slukker? 😀

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Bjowulf – ja, det gør man. Nok. Har en gang set en fyr blive ramt midt mellem øjnene….der gik lige et par sekunder, før han kippede om. Jeg er stensikker på, at han vidste, hvad der var sket – selvom halvdelen af hans grå allerede var væk. Mit gæt er noget i retning af Shit. Hvad skete der. Curtain.

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  steen

Ordet har haft en længere “karriere” – jeg tror det kommer fra de latinamerikanske kirkekredse….hørte det vist i starten af 90´erne. Derfra gik det over i sociologien og endte i den angelsaksiske verden – mon ikke via Frankrig.

tavsen
tavsen
12 years ago
Reply to  steen

Jeg bemærkede først ordet, da Karen Jespersen brugte det. Syntes, det var et godt argument. En søgning på google. giver disse 3 resultater Undervisningsministeriets tidsskrift “Uddannelse” 19. feb 1996 – Den anden væsentlige grund til at det er overordentligt vigtigt at opprioritere kendskabet til egen kultur vedrører samfundets sammenhængskraft. … udd.uvm.dk/gammel/jan2.htm http://udd.uvm.dk/gammel/jan2.htm Institut for Filosofi, Pædagogik og Retorik 24. apr 1996 – 2.11 Sameksistens uden common sense – fortsat arbejde med manuskript, der behandler det moderne samfunds sammenhængskraft og normativitet med afsæt i … http://www.ku.dk/aarbog/96/4/4451.html Klasseanalysen og den ny “underklasse” / Solidaritet 3 – 1997 5. mar 1997 – Også… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Reply to  steen

Ikke helt samme ord stavet, men noget nært relateret vil jeg mene, der er i følgende: ODS-

Sammen-hængen-hed, en. (afl. af -hængende; sj.) det at være sammenhængende || (jf. Sammenhæng 2.1 slutn.) m. h. t. personer: sammenhold. Der er rigtig noget Rørende i disse to Stubejseres (dvs.: natmændsfolks) indbyrdes Sammenhængenhed. Blich.(1920). XXX.51.

tavsen
tavsen
12 years ago

Var det ikke Karen Jespersen, der først brugte ordet Sammenhængskraft??

Hun lærte eet og andet som socialdemokratisk socialminister i 90’erne. Var det ikke også hende, der oplyste, at over 30% af alle socialudgifter på landsbasis gik til indvandrere? Eller var det økonomiminister Jelved? Sidstnævnte udtalte i alt fald, at hvis vi løftede erhversfrekvensen hos indvandrerne, kunne der spares 2 cifrede milliardbeløb hvert år.

I starten af firserne brugte den populære borgmester Thorkild Simonsen i Århus over 20% af socialbudgettet til indvandrere. Mine venner var kommunister. De mente ikke, det var noget problem 😉

tavsen
tavsen
12 years ago
Reply to  tavsen

Fik også lige tjekket Karen Jespersen. Hun var Socialminister fra 25. jan. 1993 til 28. feb. 1994. Socialminister fra 27. sep. 1994 til 23. feb. 2000.

Så det kan meget vel være hende, der brugte det først her i DK

Asger Trier Engberg
Asger Trier Engberg
12 years ago

Mht. tillid, så er det det Løgstrupske perspektiv der her præsenteres. For dem som ikke kender, Løgstrup, så var han Danmarks sidste store metafysiker. Altså en spirituelt orienteret filosof. Til forskel for en filosof som Kierkegaard, så opererede han bevidst med en med “psykologisk” orienteret filosofi. I erkendelsen af det pres der reelt er imod den spirituelle opfattelse af verden, så lavede han en acceptabel “moderne” version af filosofien. Hans filosofi er meget enkel, og også meget smuk, synes jeg. I hans perspektiv er mennesket født med et sæt “spontane livsytringer”, det vil sige et sæt psykiske grundkompetencer. Vi fødes… Read more »

Asger Trier Engberg
Asger Trier Engberg
12 years ago

Det med sammenhængskraften knytter sig til et begreb, som vi endnu ikke har taget i vores mund, men vi måske ønsker at tage i vores mund. Det er begrebet “folkesjæl”. Dette begreb er på linje med folkeoplysning og poesi, i hvert fald i det Grundtvigianske perspektiv. Jeg tror, efter at have forsket lidt i Grundtvigs inspirationskilder, at Grundtvig havde ret. Der er tale om en “kollektiv ubevidst” størrelse, som måske har et element af spiritualitet. Det har det i hvert fald i Grundtvigs forståelse. Men det er ikke en aggressiv spiritualitet eller forståelse. Det er bare noget der er, og… Read more »

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x