23
maj
Seneste opdatering: 28/3-13 kl. 1726
121 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Julia Caesar ©

(grafik: Affe)

Svenska folket är på flykt i sitt eget land. Vi flyr från den mångkultur som har tvingats på oss utan att vi någonsin blev tillfrågade. Vi flyr från städer och samhällen i upplösning. Det är folkets svar på en ohållbar politik. En smäll rakt i ansiktet på maktfullkomliga och verklighetsförnekande politiker. Var så goda, här har ni vår reaktion! När det inte går att påverka med röstsedeln röstar man med fötterna och drar. Invånarna flyr Stockholm, Göteborg, Malmö, Södertälje, Landskrona, Borlänge. Ja, flyttlassen rullar från varenda svensk kommun som har berikats med mångkultur. Det är den nya ”gröna vågen” som miljöpartiet inte säger ett knyst om, och inga andra partier heller.

Låt oss ta en paus i hycklandet och säga som det är: den mångkulturella politiken har havererat. Ingen människa med förnuftet i behåll kan längre försvara den omänskliga utopi som driver Sverige mot social, kulturell och ekonomisk katastrof. Det största och mest omdömeslösa samhällsexperiment som har ägt rum i svensk historia går mot en oundviklig kollaps.

På grund av en prestigedriven kartell mellan riksdagspartierna är demokratin helt satt ur spel när det gäller invandringspolitiken. Samtliga sju riksdagspartier är eniga om att fortsätta på den inslagna vägen med världsrekord i hämningslös invandring. Ingen vågar ta första steget och erkänna historiens största misslyckande, destruktionen av Sverige. Den har utlöst ett kraftfullt folkligt uppror som politikerna hittills inte har lyckats stoppa. När invandrarna flyttar in flyttar svenskarna ut. Även välintegrerade invandrare har fått nog och drar. Försökskaninerna lämnar skeppet. Om man inte har lust att bo i en kopia av Beirut, Bagdad eller Mogadishu är flytt det enda som återstår. Det är en utveckling som vi bara har sett början av. Politikerna står med tappade hakor. De räknade aldrig med folkets revolt.

Man kan fly åtminstone ett tag, tills mångkulturen har infiltrerat varenda kommun, vartenda bostadsområde. Tills det inte finns en enda fläck kvar i Sverige där man kan få leva sitt liv på villkor som man själv väljer. Beslutsfattarna och deras lakejer i den intellektuella och massmediala eliten har givetvis för länge sedan själva flytt fältet och satt sig i säkerhet i välavgränsade etniska enklaver utom skotthåll.

Svenskarna flyttar ut

Flykten från mångkulturen går att avläsa i statistiken. Om man granskar SCB:s statistik visar sig ett tydligt mönster. En rad svenska kommuner har ett negativt flyttnetto om inflyttningen från andra länder räknas bort från det totala antalet inflyttande. Här finns svart på vitt på att svenskarna flyttar ut när invandrarna flyttar in.

Paradexemplet är Stockholm med drygt 2 miljoner invånare. Cirka 30 procent är invandrare. Under 2009 flyttade 41 816 personer ut och 66 363 flyttade in. Nästan hälften av de inflyttade, 30 095 personer, kom från andra länder. En sensationell siffra. Det ger ett negativt flyttnetto på 5 548 personer. Det är invandrarna som håller inflyttningssiffrorna uppe. På det sättet döljer statistiken det faktum att kommunernas svenska befolkning snabbt håller på att bytas ut.

Bilden är densamma i Göteborg, med 507 330 invånare. 7 943 invandrare flyttade till Göteborg under 2009. Det negativa flyttnettot uppgick till 4 064 personer. Det är en bild av invasionen av Sverige, och det ser lika illa ut i samtliga kommuner som jag har granskat.

I Sveriges invandrartätaste kommun, Botkyrka med 81 195 invånare, är invandrarna redan i majoritet med 52,3 procent. I tätorten Fittja är 90 procent invandrare. Det negativa flyttnettot under förra året var 1 183 personer.

Det finns ingen statistik på hur många invandrare som flyttar ut från kommunerna. När de får svenskt medborgarskap bokförs de som svenskar. Men den kompakta inflyttningen från andra länder bildar ett mycket tydligt mönster.

Flykten från Slöddertälje

Södertälje med 85 270 invånare är Sveriges tredje invandrartätaste kommun med 42,7 procent invandrare. Staden kallas i folkmun numera ”Slöddertälje”. Utan den extremt höga invandringen skulle staden ha ett negativt flyttnetto på 1 623 personer. Under förra året flyttade 5 024 personer från stan. Inflyttningen var ungefär lika stor, 5 154 personer. 34 procent av de inflyttande eller 1 753 personer var utlänningar. Med en påfyllning av nästan 2 000 invandrare per år plus ett okänt antal som uppehåller sig illegalt i den lilla staden är det inte förvånande att ursprungsbefolkningen flyr. Våldtäkter, misshandel, inbrott, bränder och annan kriminalitet ökar lavinartat i invandringens spår. Södertälje är en förlorad stad. En tragisk manifestation av en havererad politisk utopi. Det finns inga exempel på att det mångkulturella samhället har fungerat någonstans, någonsin.

Under drygt 20 år har jag haft anledning att regelbundet besöka Södertälje. Jag har sett staden förvandlas från en vanlig trevlig svensk stad, känd för sina goda kringlor, till en stad i förfall. Mord, skottlossning, anlagda bränder, knivhot, misshandel och våldtäkter präglar Södertälje i dag. På gatorna är det inte svenska som talas. På kaféerna härskar grupper av sysslolösa irakiska män som gör sig breda, tränger sig före i kön och dominerar luftrummet med höga arabiska röster. En och annan skrämd pensionär hukar över sin kaffekopp. De irakiska kvinnorna syns inte till, deras plats är i hemmet.

Mannen som har förstört Södertälje heter Anders Lago och är kommunalråd (s). Inför den amerikanska kongressen stod han 2008 och skröt med att Södertälje har tagit emot 7 000 irakier, flest i hela världen, fler än USA och Kanada tillsammans. Nyligen fick han pris för sina insatser för det mångkulturella samhället. Det var Svensk socialpolitisk förening  som belönade honom.

”Han mer än andra visar att vi alla har ett ansvar att ta ställning och agera för mänskliga rättigheter och rätten till ett värdigt liv” lyder föreningens motivering. Att förstöra en stad prisbelönas i Sverige.

”Södertäljes uppgift är inte att rädda världen”

De mänskliga rättigheterna och rätten till ett värdigt liv tycks dessvärre inte omfatta dem som är födda och uppvuxna i Södertälje. Deras stad har tagits ifrån dem. I ett öppet brev till Anders Lago i Länstidningen går Södertäljebon Annika Thoresson till hårt angrepp mot den politik som tvingar henne och hennes familj att flytta från staden – trots att hon har bott där sedan hon var ett år gammal. Hon skriver:

”Vad händer med min barndoms stad? Vart är vi på väg? Hur ska det här sluta? Jag är uppväxt här, har mina rötter här. Jag har gillat mångfalden. Nu har jag fått nog.

Jag fick nog när allting föll samman, när man ostraffat fick skjuta på polishus, elda upp mataffärer, bilar och övriga byggnader, misshandla/våldta kvinnor, män, unga och gamla, trots vittnen. Det känns som att polisen har tappat kontrollen. Det känns som att i Södertälje kan du göra precis vad som helst och komma undan med det. Tyvärr har jag fått nog. Tyvärr kan jag inte låta mina barn växa upp där jag växte upp.

Vi tar emot enormt många flyktingar som vi inte tar hand om, för vi kan inte. Vi tar emot betydligt fler än avtalet med Migrationsverket. Varför? Södertälje har inte till uppgift att rädda världen. Du väljer att blanda kulturer, religioner och människor med olika politisk åsikt i samma lilla stad. Var gick det fel någonstans? Vad var det som gjorde att du trodde att det här skulle fungera?” frågar Annika Thoresson.

Hon avslutar sitt öppna brev till Anders Lago:

”Jag kommer inom en snar framtid – om inget mirakulöst och oförutsett händer – att lämna den här kommunen. Jag kommer att råda alla jag känner att göra samma sak. Jag kommer att göra det för att jag är rädd – inte så mycket för min egen del som för mina barns. Det som har hänt i Södertälje de senaste 20 – 30 åren kommer att ta alltför lång tid att reparera för att jag ska kunna chansa på att bo kvar.”(Länstidningen 7 oktober 2009.)

Strax därefter köpte Annika Thoresson och hennes familj ett hus i en annan stad och flyttade. De var glada och lättade över att lämna Södertälje.

”Se oss som martyrer”

I en artikel om utflyttningen Tusentals flyr från Södertälje väller 233 kommentarer in till Länstidningens redaktion i Södertälje. Det är som att öppna dammluckorna till en sedan länge uppdämd fors. Nästan alla talar om hoten, misshandeln, otryggheten. Nästan alla skriver att de har flyttat – eller kommer att göra det.

Blond tjej som flyttat nu: ”Jo, jag har blivit utsatt. För knivhot på biblioteket (!) när jag bad en kille prata i sin mobil någon annanstans eftersom det sitter stora skyltar som visar att man inte ska prata i mobil. För läskiga typer på pendeln hem. För att få bilen sönderslagen utan någon anledning alls. För klotter, fimpar och skumma människor i trapphuset och för allmänt nedgången stämning och för att skämmas inför andra när jag sagt att jag bor i Södertälje.”

Flytta från eländet nu: ”Jag har bott i Tälje i 35 år och sett den fasansfulla utvecklingen där. Jo, jag har flyttat . Två år sedan nu, och jag har lärt mig att det finns platser, också större städer där man fortfarande stannar upp och pratar vänligt med varandra . Så var det i Tälje förr. Jag blev till och med tvungen att se till att mina gamla föräldrar, 85 år, flyttar, därför att man inte törs ha dom kvar.”

Anders: ”Se oss som martyrer.”

Lasse: ”Min familj går före mitt “samhällsansvar”. Mina barn skall inte behöva vara i frontlinjen för att stödja ert experiment med mångkultur.”

Nina O: ”Jag flyttade för att barnen skulle ha en chans. Dottern gick i årskurs 7 och det var kaos i klassen. Lärarna kunde inte genomföra en enda lektion utan störningar och konflikter. Det var dagliga hot och slagsmål. Är övertygad att de flesta inte vill lämna Södertälje, som har varit en fin stad. Men som förälder har man ett ansvar att se till det bästa för sina barn. Och med tanke på hur det ser ut idag så är det inte ett svårt beslut.” (Länstidningen 21 januari 2009.)

Mordet på Malmö

Malmö har 293 909 invånare, varav 39,4 procent invandrare. Där styr ett annat socialdemokratiskt kommunalråd, Ilmar Reepalu. Staden fylls ständigt på med nya enorma invandrargrupper. Under 2009 flyttade 21 232 personer till Malmö. 37 procent, 7 856 personer, kom från andra länder. Då ska man betänka att de som uppehåller sig illegalt i Malmö inte är medräknade. Negativt flyttnetto: 2 302 personer.

Att släppa in i storleksordningen 8 000 – 10 000 invandrare år efter år är ett säkert sätt att ta livet av en stad. Man gör det genom att ta kål på ett samhälles största kapital, tilliten och tryggheten. Det är det Ilmar Reepalu, Anders Lago och andra kommunpolitiker gör när de tar emot invandrare i hämningslös omfattning utan att ägna en tanke åt konsekvenserna.

Och Malmöborna flyr. Under år 2000 flyttade 3 600 hushåll ut från staden. Malmö är en av få kommuner som har undersökt varför invånarna flyttar. Den sortens kartläggning ligger annars inte i kommunernas intresse. En undersökning som gjordes av Malmö kommun 2001 visade att kriminaliteten var det vanligaste skälet till att många valde att flytta. Många hade känt sig otrygga i staden.

I de personliga kommentarerna är de utflyttade familjerna mycket tydliga med sina skäl till flytten. En familj säger att måttet var rågat för deras del när barnen fick en dagisfröken som inte kunde svenska. En annan berättar att barnen ett år efter flytten har tappat sin utländska brytning och talar normal svenska igen.
Några andra kommentarer ur undersökningen:

”Malmö har blivit ett belägrat ghettoområde.”

”Vem vill ha 80 procent invandrare i en klass? Vem vill ha fyra fem tolkar på ett föräldramöte?”

”Känner mig inte hemma längre. För mycket kriminalitet. För mycket motsättningar mellan olika, svenska och utländska grupper. Jag upplever Malmö som en osäker plats att bo på.”

”Vill inte riskera att hamna på ett serviceboende med merparten av de boende som talar bristfällig svenska.”

”Vi uppskattar inte att våra barn börjar bryta på arabiska för att bli accepterade av sina klasskamrater.”

När skatteunderlaget flyttar

En grupp som har särskilt goda skäl att lämna Malmö är stadens judar. Deras situation skildrades i en artikelserie av Andreas Lovén i Skånska Dagbladet med början den 25 januari 2010. Under 2009 polisanmäldes 79 hatbrott mot judar i Malmö – en fördubbling jämfört med året innan. Det är främst muslimska invandrare från Mellanöstern som ligger bakom hatbrotten och trakasserierna. De har sökt asyl och beretts uppehälle och skydd i Sverige. Att förfölja judar är deras sätt att tacka för allt som Sverige har gett dem.

Utflyttningen från de mångkulturberikade kommunerna bildar ett mönster som borde göra kommunpolitikerna iskalla av fasa. Det är skatteunderlaget som flyttar, det vill säga de skötsamma, arbetande människorna, barnfamiljer och andra som bär upp vårt land. Kvar blir de som inte har något val – de som är för gamla, för sjuka eller för fattiga och rädda för att flytta. Och kvar blir bidragstagarna och svartjobbarna som inte bidrar med en skattekrona till de gemensamma utgifterna.

Uppror mot ett praktsvek

Svenskarnas flykt från mångkulturen är inte ett uttryck för rasism. Den är ett uppror mot det praktsvek som har begåtts mot befolkningen när den har påtvingats en mångkultur som den aldrig har bett om. Ingen har frågat Södertäljeborna om de vill ha sin stad förvandlad till ett Irak i miniatyr och få sina döttrar gruppvåldtagna. Ingen har frågat Malmöborna om de vill ha skottlossning på öppen gata och få sin stad förstörd av våld och judeförföljelser.

Vem har frågat göteborgarna om de vill ha landets största koloni av kattuggande somalier som måste försörjas med socialbidrag? Landskrona har 31,1 procent invandrare. Ingen har frågat Landskronaborna om de ville få sin stad ockuperad av tiotusentals människor från Libanon och det forna Jugoslavien, varav några ägnar sig åt att anlägga mordbrand i Lars Vilks hus och en annan misshandlar en 78-årig kvinna till döds på en parkeringsplats.

Svenska folket blev aldrig tillfrågat. Det har aldrig framgått av något politiskt partiprogram att Sverige skulle förvandlas till ett land med ohämmad invandring. Om folket hade fått möjlighet att ta ställning till att få sina städer skövlade och förvandlade till vålds- och oroshärdar med skottlossning, knivmord och mordbränder hade svaret knappast blivit ja tack. Den politiska klassen har gett bort något som inte tillhörde dem. Det är vår egendom som de har reat ut utan vår tillåtelse. Det är min innerliga förhoppning att alla dessa förrädare en dag ska ställas till svars för vad de har gjort mot sitt land och sitt folk.

Jag sörjer ett förlorat Borlänge

Även Borlänge skulle ha ett negativt flyttnetto om politikerna inte fyllde upp staden med invandrare. Den lilla socialdemokratiskt styrda industristaden med 48 681 invånare har länge varit på dekis. Spiken i kistan är att man på kort tid har tagit emot 1 000 somalier, varav mer än hälften är analfabeter. Bara 10 procent av dem arbetar. Somalierna skiljer ut sig från alla andra invandrargrupper genom att vara de som klarar sig allra sämst i Sverige. De har den lägsta utbildningen, den högsta arbetslösheten, de lägsta inkomsterna, det största socialbidragsberoendet, de sämsta skolbetygen och den mest misslyckade integrationen av alla. Brottsligheten i gruppen är hög. Hälften av de somaliska männen tuggar drogen kat, och missbruket leder till ännu större utslagning.

Bilderna från årets förstamajtåg i Borlänge är chockartade. De kunde lika gärna vara tagna i Mogadishu. I tåget går nästan enbart somalier. En somalisk man i fotsid klänning och muslimsk mössa bär ett plakat med texten ”SYSSELSÄTTNING FÖR ALLA”. Hur många dagar har deltagarna i tåget på arbetarrörelsens dag arbetat i sitt liv? Jag citerar Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg:

”När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. I Sverige regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag bostadsbidrag och alla andra bidrag. När man har det så bra, varför ska man då jobba?” (Göteborgs-Posten 1 november 2007.)

Borlänges kostnader för försörjningsstöd driver kommunen mot snabb utarmning. Under 2008 gick 66 procent av socialbidragen i Borlänge till utrikes födda, som utgjorde 11,7 procent av befolkningen.

Siffrorna gör ont i mig. Jag råkar ha en kärlek till Borlänge. Där bodde jag under några lyckliga barndomsår. Borlänge var en lummig idyll som andades harmoni och framtidstro. Det kom mängder av finska arbetskraftsinvandrare för att arbeta vid stadens två stora industrier, Kvarnsvedens pappersbruk och Domnarvets järnverk. De var behövda och önskade. De integrerades på nolltid. Aldrig att vi kände oss otrygga på grund av dem, tvärtom. Vi barn rörde oss tryggt överallt. Nu är allting förändrat och förstört. Jag sörjer en förlorad stad. Jag vill aldrig mer besöka Borlänge. Jag skulle inte klara att se förödelsen, jag skulle bara gråta.

The white flight

Stockholm, Göteborg, Malmö, Botkyrka, Södertälje, Landskrona och Borlänge skulle samtliga ha ett negativt flyttnetto om de inte packade in tusentals invandrare varje år. Svenskarnas flykt är en allvarlig varningssignal som borde ge incitament till omedelbar politisk kursändring. Några sådana tecken har dock inte synts till. Tydligen måste förfallet gå till the point of no return innan något händer.

Varken i Sverige eller internationellt är de här kommunerna ensamma om att se en snabbt växande ström av flyende invånare. Fenomenet kallades ”the white flight” när det visade sig i USA under 1960-talet, men det är väl känt och dokumenterat ända sedan tidigt 1800-tal. Då flyttade stora mängder irländare in i Boston, USA. Deras ankomst undergrävde den protestantiska kulturen i en av de städer som haft den största betydelsen för protestantismens utveckling under hela dess historia. När klimatet i staden blev alltmer våldsamt och korrupt flydde stora delar av den infödda befolkningen. Av Bostons befolkning 1820 bodde bara hälften kvar 30 år senare.

Minskad social tillit

Invandring följs alltid av sekundär migration. När ursprungsbefolkningen får sina levnadsvillkor radikalt försämrade genom invandring flyttar den. Samma mönster ses över hela världen. Uttrycket ”white flight” är missvisande, eftersom den här formen av migration inte har med ras eller hudfärg att göra. Den handlar istället om vilken kulturell innebörd den etniska förändringen har. Vissa kulturella skillnader går att överbrygga och leva med, andra inte. Över hela världen isolerar sig muslimer i självvald segregation för att i enlighet med koranen inte beblanda sig med ”otrogna”. Flertalet västeuropéer har å andra sidan svårt att uppskatta det våld som kännetecknar den muslimska kulturen och som bland annat visar sig i att invandrare från muslimska länder är kraftigt överrepresenterade i all våldsbrottslighet.

Önskan att bo tillsammans med människor som liknar en själv gäller alla folkgrupper, oavsett ras och religion. Igenkännandet och gemensamma värderingar är en viktig grund för att känna trygghet där man bor. Den amerikanske statsvetaren Robert Putnam har funnit att det sociala kapital i form av tillit och trivsel som människor bygger upp tillsammans minskar i multietniska samhällen. De som lever i etnisk mångfald präglas av minskad tillit och ökad misstänksamhet. De ”hukar sig”, litar mindre på sina grannar och är mindre benägna att solidariskt betala skatt, eftersom de i sin omedelbara närhet ser exempel på vart pengarna tar vägen.

Mångkulturalisterna ljuger

Om vi ska ta på allvar vad Sveriges framträdande mångkulturalister har propagerat för i decennier borde ”the white flight” från invandrartäta områden inte alls vara något problem. Det borde tvärtom gå en strid ström av flyttlass från Stockholms innerstads mer fashionabla delar ut till exempelvis Akalla, Fittja och Tensta. Om vi tänker på företrädarna för humanism och ”alla människors lika värde” inom organisationer som Amnesty, Rädda Barnen och Röda Korset – för att inte tala om Svenska kyrkan – så är det rent häpnadsväckande att de inte i stora skaror tar sin tillflykt till den mångkultur som de prisar så högt. Varför ser vi aldrig en tidningskrönika där en bekännande mångkulturalist glädjestrålande meddelar att han nu tar familjen med sig och flyttar till Rinkeby för att njuta av mångfalden?

Svaret är att propagandisterna ljuger. Den mångkultur som de med allt stelare läppar bekänner sig till vill de för allt i världen inte uppleva på eget skinn. Den gäller de andra. Det är andra människor som ska offra sin trygghet och trivsel för att leva upp till en havererad politisk ideologi. Det är andras barn som ska gå i skolor med 80 – 90 procent Muhammed, Ali och Ahmed och börja prata svenska med arabisk brytning. I dubbelmoralens förlovade land ställs hycklarna aldrig till svars utan kan obehindrat fortsätta predika sitt lögnaktiga evangelium.

Att servera till intet förpliktande slagord är lätt. Att själv leva upp till dem verkar stört omöjligt. Vilken trovärdighet anser de sig kunna göra anspråk på som så uppenbart lever med dubbel bokföring? Vem inbillar de sig ska tro på deras falska trossatser? Deras besvärjelser ekar av tomhet, som lögnens eviga tomt skrällande cymbaler.

Af Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter:

Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot läsarna .

Vi og forfatteren henstiller at man holder sig til at citere udvalgte passager,
0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

121 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Caeasr skriver ironiskt om […]

trackback

[…] “Sødertälje har vældig meget til fælles med Sicilien”. Klantænkning er en årtusindgammel mentalitet, dvs. man skal lave folk om inde i hovedet, hvilket ikke er for stor en mundfuld for svenske politikere. Byen havde i 2009 45 % udenrigsfødte, hovedsageligt kristne irakere. Se også Tusentals flyr från Södertälje, Søndagskronik: Flykten från mångkulturen […]

trackback

[…] demografiska, sociala, ekonomiska och kulturella experiment är på flykt i sitt eget land. Försökskaninerna lämnar skeppet. De som orkar och har råd flyr från städer och samhällen i förfall. Nu rullar flyttlassen från […]

trackback

[…] er ikke det første, Malmø mister. Tusinder af svenskere, der ikke behøver bo der, er flyttet. Virksomheder tænker sig om to gange på grund af kriminaliteten. Om sossbystyret skammer sig ? […]

trackback

[…] Tusentals flyr från Södertälje Man ska känna sig stolt över Södertälje Anders Lago i Gomorron Sverige Politiskt inkorrekt Julia Caesars krönika ”Flykten från mångkulturen” […]

Magnus
Magnus
13 years ago

Tack för ännu en lysande artikel! Tyvärr tror jag att problemet är ännu större än vad som beskrivs, men kan inte bevisa med med statistik eftersom sådan troligen inte finns. Förstahandsalternativet för många är säkert att flytta inom orten, bland annat därför att det kan vara knepigt för ett par att båda få jobb på ett nytt ställe. Samt att det tar emot att flytta från sina vänner. Istället väljer man att flytta inom orten (och syns då inte i utflyttningsstatistiken), eftersom det i det flesta städer finns områden där det mångkulturella inslaget är rätt litet och i varje fall… Read more »

nellie999
nellie999
13 years ago

Man får inte glömma att enligt en muslimsk/arabisk “mindmap” så har de tagit över de ställen där de huserar.
De har erövrat området och nu är det de som bestämmer.
Och eftersom “de otrogna” inte är värda någonting, så ska de sättas på plats och helst trampas på.
I synnerhet kvinnorna.

trackback

[…] Sverige är ett land som splittras alltmer enligt etniska och kulturella skiljelinjer. Starka krafter kan försöka förneka det, men det är ett faktum. Sedan väljarna insett det hopplösa i att försöka påverka med röstsedeln röstar allt fler med fötterna och flyttar från de invandrartäta områdena. Många må med munnen bekänna sig som troende mångkulturalister, men i praktisk handling flyr de från mångkulturen. Även välintegrerade invandrare flyr från följderna av den ansvarslösa invandringspolitiken. Flykten från mångkulturen har jag beskrivit i den här krönikan. […]

trackback

[…] förräderi, Den livsviktiga tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska […]

Lia
Lia
13 years ago

Jag kommer att rösta på SD för första gången och detta trots mina ”socialdemokratiska” bakgrund. Anledningen till det är att jag har gått och grubblat ganska länge över det som jag ser varje dag på jobbet. Som invandrare själv kände jag mig förpliktad med att visa solidaritet med andra invandrare som ”diskrimineras på arbetsmarknaden”, ”har rätt till sin kultur” osv. Men när jag kunde se lite längre fram såg jag att jag hade integrerat mig i det nya landet ganska snabbt: jag hade utbildat mig på universitet, skaffat både familj och fast jobb. Visst kommer man från ett europeiskt land… Read more »

trackback

[…] förräderi, Den livsviktiga tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska […]

trackback

[…] förräderi, Den livsviktiga tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska […]

trackback

[…] förräderi, Den livsviktiga tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska […]

trackback

[…] förräderi, Den livsviktiga tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska […]

trackback

[…] förräderi, Den livsviktiga tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska […]

trackback

[…] Nedan en bild från förstamajtåget i Mogadishu…nej jag bara skojar, Mogadishu har inga första maj tåg. Men det har de i Borlänge där bilden är tagen. Jag undrar vilka jobb våra myndigheter tänker sig att de 53 % som är analfabeter och de övriga med mycket låg utbildning ska kunna ta som räddar Sverige i framtiden. Bilden är från Snaphanen. […]

trackback

[…] förräderi, Den livsviktiga tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska […]

trackback

[…] förräderi, Den livsviktiga tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska […]

trackback

[…] förräderi, Den livsviktiga tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska […]

Peter
Peter
13 years ago

När bostadsområden i USA förslummats pga av att medelklassen flyttat ut och nya grupper av problemfamiljer flyttat in brukade ofta fastighetspriserna kollapsa. Vad jag vet har detta inte inträffat ännu i Sverige men det är nog bara en tidsfråga. I riskzonen är insprängda bostadsrätter i höghusområden samt små öar av villor nära de svenska betonggettona. Hittills tror jag att efterfrågan hållts uppe pga av att det funnits en del inflyttade invandrare som varit beredda att köpa sig bostäder nära sina gamla områden samt att socialförvaltningarna köpt lägenheter åt sina klienter. Men risken att förlora sitt livs besparingar om ens bostadsområde… Read more »

trackback

[…] kronikker af samme forfatter: Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska […]

Simon Johansson
Simon Johansson
13 years ago

Tack för en mycket välskriven artikel även om det är hemsk läsning! Det som inte får sägas men många känner har du fångat på ett bra sätt.

trackback

[…] kronikker af samme forfatter: Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska […]

ESSO
ESSO
13 years ago

Julia o Julia, åter igen, en klockren berättelse, om den Svenska nationens förfall, samt orsakerna därtill! Min tanke är, att nån gång på 70-talet, drog Palme och det innersta gänget i sosseiciteten igång den agenda som vi nu börjar se resultatet av! Man insåg redan då, att partiet långsamt skulle förlora makten, på grund av att deras egen politik, att”bekämpa klasskilnaderna”, hade lyckats väldigt bra! Man hade sågat av den gren man själv satt på! Lösning: skapa en ny underklass, som med bidrag blir beroende av oss! Underlaget till detta hade Sten “Arafatkramaren” Andersson redan byggt upp med sina vänner… Read more »

nellie999
nellie999
13 years ago
Reply to  ESSO

Ack, denne Pierre Schori som med sitt höga EQ stövlade in till brandmännen efter 9/11 för att bjuda dem på svenska kokosbollar!! För att inte tala om Stina Dabrowski som med sin ypperliga känslomässiga närvaro (för att inte tala om hennes bildningsnivå) hade med sig ett filmteam som dokumenterade händelsen. Glöm det aldrig!! Aldrig!!!

Det är sådana personer vi vill ska få feta lägenheter i NYC samt riktigt höga löner på skattebetalarnas bekostnad.
Så måste det vara!!

Christian
Christian
13 years ago

Deprimerande läsning eftersom du som alltid har rätt… Ibland misströstar jag och tror att det inte kommer att gå att vända på den negativa utvecklingen. Hoppas att ni andra kan se mer hoppfullt på situationen än jag.

trackback

[…] kronikker af samme forftter: Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska […]

Karin
Karin
13 years ago

TACK Julia. Än en gång läser jag dina sanningsrader med stor respekt. Ska länka hit till Snaphanen och dina inlägg från min blogg.

Johnny
Johnny
13 years ago

Stort tack för informationen Julia Caesar.

Julia Caesar
Julia Caesar
13 years ago

@ Johnny. Svenskarna flyttar i stor utsträckning ut på landsbygden. Det var därför jag skrev “den nya gröna vågen”. Enligt SCB:s statistik har Ovanåkers kommun i Hälsingland landets lägsta andel invandrare, 4,2 procent. http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____290738.aspx Efter topplaceringen för Ovanåker följer i tur och ordning: Lekeberg Storuman Berg Öckerö Piteå Vilhelmina Vansbro Rättvik och Nordmaling. Alltså övervägande nord- och mellansvenska kommuner. Det kan dock vara på sin plats att varna för Norrlandskommuner som nu är i full färd med att fylla upp tomma lägenheter och “förbättra befolkningsstatistiken” med flyktingar och invandrare. Exempel: Vännäs. Ibland ger massmedia oavsiktligt hjälp i valet av bostadsort.… Read more »

Johnny
Johnny
13 years ago

@ Rudolf Jag instämmer med Rudolfs bedömning att även om Sd får 5-10% så kommer det att göra liten skillnad, men invandrarfrågan kommer in i riksdagen. Liten skillnad är bättre än ingen. Geert Wilder i Holland är Europas hopp, men han måste få majoritet i nästa val för att kunna göra riktig skillnad, även om hans parti blir störst, så kan en koallition av vänsterpartier bilds regering. Det är Vänsterpartiet Moderaterna och Vänsterpartiet Socialdemokraterna som måste ändra invandringspolitiken i Sverige och för att de skall göra det måste ett riktigt paradigm skifte ske i Sverige. En revolution, katastrof, krig eller… Read more »

Universalgeni
13 years ago

Det er forresten en fed strategi at true danskerne på den måde: enten bliver I længere på arbejdsmarkedet eller vi lukker flere muslimer ind. Hvilken bedstefar eller bedstemor vil ikke give 2 år ekstra for at undgå det? :mrgreen:

Universalgeni
13 years ago

Glemte at skrive, at vi forsømmer at satse på industrirobotter. Det har japanerne gjort med stor succes i årtier på pga. af et faldende fødselstal. Og de har gjort det uden indvandring.

Niels Hansen
Niels Hansen
13 years ago

Den er uddybet på JP: Vi skal gøre det nemmere at indvandre, lave flere pladser til udlændinge og afskaffe vores sprog, hvad siger i så!

“Vi er afhængige af, at de kommer, og derfor skal vi forberede os på det, lovgivningsmæssigt og mentalitetsmæssigt,« siger hun og påpeger, at der derfor f.eks. er brug for at se på, hvordan man kan reducere antallet af komplicerede regler for indvandring, øge antallet af pladser på internationale skoler og gøre arbejdsmarkedet mere dualt i sproget, så man ikke er så afhængig af at lære dansk for at arbejde i Danmark.”

http://epn.dk/samfund/arbmarked/article2077234.ece

Universalgeni
13 years ago
Reply to  Niels Hansen

Den groteske sandhed er, at udvandring kan skaffe flere hænder til det arbejdsmarked, der mangler dem. I noget der må være hundredtusindvis af danskere er beskæftiget med at babysitte ikke-vestlige indvandrere i fængselsvæsen, politi, skoler for både børn og voksne, socialvæsen, sundhedsvæsen og en lang, lang liste. Problemet er strukturelt og vi har selv skabt det. Jeg påstår, at manglen på arbejdskraft er politisk skabt gennem import af uarbejdsdygtige klienter, der skal passes op i hoved og r*v. De kunne frigøres til fornuftig beskæftigelse andre steder. Problemet med det faldende fødselstal skal også adresseres Hver sjette skattekrone går til finansiering… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  Niels Hansen

Lad dig ikke provokere, Niels. Det er ren li’r.

“Vi kan og vi skal og vi vil og vi bør og vi må gerne” – “min-mor-si’r-jeg-skal-gå-lige-ud-min-mor-si’r-jeg-skal-gå-(o. s. v.)”.

Det rigide ophidser nogle mennesker seksuelt. Det er det, der er tale om her 😉

– – –

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  Morten - - -

Rigoristisk, snarere end rigid, skal der vist stå.

Vi bliver nødt til det Ikke sandt … 😉

– – –

Niels Hansen
Niels Hansen
13 years ago

Haha skal man grine eller græde, EB skriver: “Danmark skal bruge 100.000 udlændinge” “Rapporten viser samtidig, at de 100.000 medarbejdere ikke bare kan hentes i nabolande som Sverige, Tyskland og Polen, som Danmark i høj grad gjorde under højkonjunkturen for få år siden. De skal primært hentes i lande som Kina, Indien eller Rusland, siger fremtidsforsker Sally Khallash, der står bag rapporten” http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1351146.ece Hvem er hun mon hende fremtidsforskeren? “Sally is active in societal debate. She’s a board member and spokesperson for Democratic Muslims, where she works to create intercultural dialogue and further mutual integration and community. She’s also active… Read more »

anno
anno
13 years ago
Reply to  Niels Hansen

– Lige et link til ‘The fear society’ på dansk: “Denne gruppe er de ‘defekte forbrugere’, som ikke har mulighed for at vælge lukrative fællesskaber, nyde af samfundets goder og skabe deres egen nye identitet. Mens samfundets eksklusionsmekanismer forsætter ufortrødent med at marginalisere mennesker i denne gruppe, vil flere og flere i gruppen samtidig føle sig stavnsbundet til kategorien. Mange vil leve i fattige kvarterer og sociale boligbyggerier, der vil fungere som menneskelige lossepladser, det er svært at undslippe fra. Denne gruppe er både en skræmt og skræmmende størrelse, som konkretiserer sin frygt og får afløb for sine frustrationer ved… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

“Kulturberigelsen” af DK forløber planmæssigt: http://www.bt.dk/krimi/30-anholdte-efter-ballade-paa-amager 30 anholdte efter ballade på Amager – Mandag den 24. maj 2010, 23:05 | Opdateret: 23:09 En stor gruppe unge af anden etisk herkomst end dansk er blevet anholdt på Amager i København. Det sker efter de kastede sten og flasker efter hundepatrulje. 30 unge blev mandag aften anholdt på Amager i København. Anholdelserne skete efter en stor gruppe af unge af anden herkomst end dansk kastede med sten og flasker efter en hundepatrulje. …. ——————————————————————————————————— Gad vide, hvor de har fået den ide fra med at kaste sten efter diverse repræsentanter for de… Read more »

Universalgeni
13 years ago
Reply to  Bjovulf

Nej, det er konventioner som for eksempel den europæiske menneskerettighedserklæring, der står i vejen.

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  Bjovulf

@ Bjovulf

Nej. Ikke “eller rettere vore lallenaive
politikere”. Det er desværre os, der har besluttet, det skal være sådan. Vi har et valg.

– – –

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Morten - - -

Nja, kun på papiret – IKKE når man forholder befolkningen informationer om sine reelle hensigter og tingenes sande tilstand og gennem fler årtier undertrykker ethvert tilløb til en åben og demokratisk debat vha. mistænkeliggørelse af ens få modige modstandere med anveldelse af sprogets værste skældsord, ivrigt sekunderet af en sammenspist flok af “intellektuelle”, “eksperter”, PK-tosser, frelste “kunstnere” og en kun alt for villig og ukritisk presse med forudindtagede journalister, der aldrig vovede at stille de yderst presserende, kritiske spørgsmål til politikerne og deres frelste kumpaner af bare angst for at gå de “fremmedfjendskes” ærinde. Læg dertil, at toppolitikere fra flere… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  Bjovulf

@ Bjovulf Alt det husker jeg godt. Jeg var med siden 70’erne, da jeg var purung teenager. Det betyder desværre også, at jeg husker, at man godt var klar over disse “gentleman-agreements”. Uffe har jo også selv berettet om, hvordan han som formand for Venstre, modstod presset “fra neden” for at sætte indvandringsspørgsmål på dagsordenen. Mange vidste det. Og alle kunne vide det. Jeg konstaterer derfor, at dette ikke kun er problem med “sygdom”, der er “påført” os – det er også et sundhedsproblem. Og sundheden er vores eget ansvar. Vi kunne være resistente, det mener jeg, vi må indrømme.… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
13 years ago

Morten Fejhed er et naturligt adfaersdmoenster som er blevet opmuntret af en kultur som ikke har haft en militaer tradition i snart mange generationer. En kultur hvor det kvindelige adfaerdsmoenster er blevet dominerende via kvinders forventninger om ,hvordan maend helst skal opfoere sig.. Det er overraskende nemt at faa langt de fleste mennesker til at “laere” hvordan de holder op med at opfoere sig som kujoner . Det eneste der behoeves er, at det et par enkelte gange er en anden person som traeffer beslutningen om at udvise en “aggtressiv adfaerd” istedet for at flygte eller overgive sig , hvorefter… Read more »

Menig 442
Menig 442
13 years ago

Mængden af de kulturfremmede vokser eksponentiel Det betyder, at flugten fra multikulturen på et tidspunkt ikke længere er en mulighed. For hvert år der går med den nuværende politiske kurs, rykker de oprindelige beboer af Sverige nærmere den samme skæbne, som Amerikas indianere. Vi andre har lidt længere snor. Sangfuglen ved ikke, at den opfostrer en gøgeunge. Men vi mennesker burde dog være klogere skabninger? Som Søren Kierkegaard skrev, så kræver det ikke den store indsats, hvis man vil være god, men vil man være ond så kræver det talent. Når vi dovner os i gennem tilværelsen, kan ingen beskylde… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

US, då jag är anhängare av teorin om den mayanska kalandern så anser jag att det totala sammanbrottet kommer inträffa någonstans inom dom närmsta 2-2½ åren helt enkelt. Så det sker snart!

Nielsen
Nielsen
13 years ago

Gid vi dog kunnne stå sammen om at kaste muslimerne på porten.

Julia Caesar
Julia Caesar
13 years ago

Apropå SOM-institutets undersökning:

Det är Valium för folket. Och i synnerhet för politikerna.

Vilket väger tyngst: vad människor säger eller tror att de måste säga i en undersökning – eller vad de ger uttryck för i praktisk handling? I praktiken flyr svenskarna från mångkulturen, SCB:s statistik bevisar det. Det är ett mycket tydligt ställningstagande som inga attitydundersökningar i världen kan rubba.

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  Julia Caesar

@ Julia Caesar

Vi ved fra Danmark, at de islam-sympatiserende mennesker, der flygter fra Nørrebro, ikke skifter holdning eller politisk ståsted! De bebrejder tværtimod os andre, at vi “undergraver integrationen med vore uansvarlige og stigmatiserende udmeldinger”. Angiveligt føler de sig snarest “bestyrkede” i deres beskrivelse af verden.

Jo mere, de føler sig nødsaget til at flygte – jo vigtigere bliver det for dem at bekræfte “gruppens” credo’er. så de ikke ender i den frygtede sociale isolation. Det er jo “holdningerne”, der kitter dem ind i “gruppen”.

Fejhed er en faktor, man må regne med.

– – –

Arvid Falk
Arvid Falk
13 years ago
Reply to  Morten - - -

@ Morten,

Det finns en minoritet, som aldrig “skifter holdning eller politisk ståsted” – oavsett vad de själva upplever. De är, som sagt, en minoritet (kanske 20%).

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Lad mig lige komme denne indvending i forkøbet: Ja, men indgår kultur i kke netop i forestillingen om multi-KULTUR?
Jo, men kun som ord, ikke som betydning. Der er i -kulti mere tale om, hvor ‘velassorteret’ bolchebutikken skal være – så vi etnisk kan vælge og vrage og sutte lidt på bolcherne i nærmiljøet. Hvad de mange bolcher virkelig består af, interesserer ikke og indgår derfor ikke i utopien. I hvert fald ikke før børnene skal i skole, så bliver mange politisk-ideologisk korrekte multi-kultier pludselig særdeles nøjeregnende og vælger både multi og kulti fra.

Med venlig hilsen

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  Emeritus

@ Emeritus

Glimrende billede. Det er hermed købt !

Aj, hvis vore opponenter turde tage handsken op – hvad i alverden ville de så svare os med ?

– – –

Emeritus
Emeritus
13 years ago

‘åt oss ta en paus i hycklandet och säga som det är: den mångkulturella politiken har havererat. Ingen människa med förnuftet i behåll kan längre försvara den omänskliga utopi som driver Sverige mot social, kulturell och ekonomisk katastrof. Det största och mest omdömeslösa samhällsexperiment som har ägt rum i svensk historia går mot en oundviklig kollaps…’ Det er ikke kun sandt i Sverige, Julia: Kasper Støvring bruger faktisk en hel bog ‘Sammenhængskraft’, hvori han temmeligt konkret gør op med manglen på omtanke i de snakkende mellemlags ukonkrete, ideale og utopiske forestillinger om, hvordan Verden bør være og ikke, hvordan den… Read more »

Fluenes Herre
Fluenes Herre
13 years ago

“Svenskene mer positive til innvandring

Svenske blir stadig mer positive til innvandring, og aller mest positive er kvinner, de unge og folk som bor i by, viser en ny undersøkelse.”
http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/svenskene-mer-positive-til-innvandring-3213680.html

Er det slik?

JensH
JensH
13 years ago

På en halv-kølig forårsdag er det rart, at SVT kan levere et par jubel-historier fra multikulturens Sverige, som man kan varme sig på. Først kan SVT glædestrålende meddele, at ifølge den seneste meningsmåling, så styrtdykker SD i menningsmålingerne, og vil ikke komme ind Riksdagen: http://svt.se/svttext/web/pages/114.html Men den multikulturelle harmoni og lykke stopper ikke der. SVT kan også fortælle om en rapport fra SOM-instittutet, der viser at Svenskerne er blevet betydeligt mere positive overfor indvandring og flygtninge. Det er således nu ‘kun’ 36 procent der mener der er for mange udlændinge i Sverige, mens det i 1993 var 52 procent:: http://svt.se/svttext/web/pages/115.html… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

Allt fler postiva till invandrare Publicerat: kl 03:31, Ekot Aldrig tidigare har svenskarnas attityder till invandrare och flyktingmottagning varit så positiva som nu. Enligt en rapport från SOM-institutet som presenteras på DN Debatt ansåg 36 procent hösten 2009 att det finns för många utlänningar i Sverige, jämfört med 52 procent 1993. Andelen som tyckte att det var ett bra förslag att ta emot färre flyktingar har minskat från 65 till 46 procent. 12 procent svarade att de inte skulle tycka om att få en invandrare från en annan del av världen ingift i familjen, jämfört med 25 procent 1993. 9… Read more »

Cavatus
13 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Mulitkulturalismen är som en cancer, som bara växer och växer och växer … Snart är svulsten för stor att åtgärda och metastasterna har spridit sig ohämmat, vilket också omöjliggör en framgångsrik behandling. Ska Sverige gå under anser tydligen svenskarna att det ska ske med flaggan i topp!

Skämt åsido, jag tror att svenskarna är okunniga då fakta regelmässigt undanhållits dem i alla år. De VET inte vilket socialt experiment de utsätts för, då det hela skönmålas överallt i de offentliga medierna.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
13 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Robin, “Svenne Banan vill ha mer multikulti och har tydligen inte fått nog av kulturberikningen.” Ja, det är svårt att dra någon annan slutsats. “Har mångkulturen blivit som en drog han inte kan vara utan eller är han helt enkelt bara dum i huvudet?” Vem vet? Jag finner det nästan omöjligt att man nu kan bo i en större svensk stad och INTE märka de massiva negativa konsekvenserna av “mångkulturen”. Men tydligen har 97% av väljarna inga problem med detta. Du vet att jag är pessimmist, Robin. MEN du får gärna förklara att jag har fel. Finns det något som… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  Utlandssvensk

@ Utlandssvensk Udviklingen kan ikke “vendes”. Historien går aldrig tilbage – altid frem. Måden, man skaber fremtiden på, er gennem at så et kim, som kan blive til en bæredygtig fremtid. Et sted her på siden, giver jeg nogle anvisninger på, hvordan man gør det. Praktikken i sig selv er ikke svær. Den svære kunst er, at tage den smule personligt ansvar, der først og fremmest er forudsætningen for, at det lykkes. “Det multikulturelle samfund” er så systemafhængigt, at hvis det egentlige Sverige bryder sammen – så går det til grunde! I virkeligheden er det dér, grænsen for vækst går… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  Rudolf

Stem personligt på Åkesson. Det ville jeg gøre. SD skal ind. Sverige har det SD, Sverige fortjener, og i hvertfald ingen alternativer. Skal det blive bedre, må partiet have magt. Det kan kun ske i den rækkefølge. Ved at stemme personligt på Åkesson, stiller man ham et tillidsvotum, og tilkendegiver sit standpunkt, så godt man nu kan i en vanskelig situation. Jeg fatter ikke, at man kan være i tvivl – er I ikke desperate over meningstyranniet ? Åkesson gør helt ret i at gå efter hbt-stemmer. Det er på alle niveauer en korrekt prioritering. Godt gået og forstået af… Read more »

Victor
Victor
13 years ago

Dommeren Kirsten Heisig fra den indvandrert(r)ætte bydel Neukölln i Berlin, har skrevet en bog, som udkommer til efteråret. Hendes hovedbudskab – ifølge Berliner Morgenpost: “„Wenn wir nicht rasch und konsequent handeln, wenn wir unsere Rechts- und Werteordnung nicht entschlossen durchsetzen, werden wir den Kampf gegen die Jugendgewalt verlieren“.

http://www.morgenpost.de/berlin/article1313125/Eine-Berliner-Richterin-am-Ende-der-Geduld.html

Niklas
Niklas
13 years ago

Ja, Sverige är utan tvekan ett sjunkande skepp.

En fråga till danskarna:

Är situationen likadan i Danmark? Bor det ungefär lika mycket icke-västliga invandrare i städer som Köpenhamn, Odense, Ålborg, Århus, Esbjerg och Randers som det gör i Stockholm, Göteborg, Malmö, Södertälje, Helsingborg, Örebro och Landskrona?

Vart i Danmark ska man söka sig om man vill undvika kulturberikningen? Skagen? Laesö? Bornholm? Als?

/ Med vänliga hälsningar

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  Niklas

De steder, du nævner, er desværre ikke fristeder. Det kan godt lade sig gøre at finde områder i Danmark, der ikke er præget af indvandringen – men det samme gør sig formentlig i endnu højere grad gældende i Sverige. Forskellen i mulighederne for at “undvige” er muligvis lig forskellen i måden at omtale problemerne på i de to lande. Danskerne kan ikke slippe for konsekvenserne af indvandringen – kun ved rent fysisk at lukke øjnene, kan vi “lukke øjnene” for dem. Derfor har vi nu en debat, og vi reagerer omsider, som de fleste efterhånden ved, på visse af vore… Read more »

Hans Jensen
Hans Jensen
13 years ago
Reply to  Niklas

Niklas du skal ikke søge geografisk, du skal søge økonomisk. I København er der ikke ret mange muslimer i: Klampenborg Hellerup Trørød Vedbæk Gentofte Charlottenlund Ude i resten af landet (jeg hader ordet provinsen) skal du flytte til Hasseris i Ålborg Skåde Bakker i Århus Risskov i Århus Strandhuse i Kolding Tved i Kolding Nørresø i Viborg Hjerting i Esbjerg Hunderup i Odense Bredballe i Vejle Og jeg har aldrig set en muslimsk familie i nattøj, 2 koner 8 børn og en barnevogn gå hen ad gaden i Skagen, og jeg kommer der ellers tit. Der er stadig håb. Det… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago
121
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x