31
maj
Seneste opdatering: 1/6-10 kl. 1010
65 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vi ser her, at vi går glip af ikke så helt lidt ved ikke at se dansk TV, men vi kan da nøjes med svenske aviser, der synger i kor over hele linjen. Det synes ikke overraskende at være i Sverige og England, at de største og fleste demonstrationer har været. I Sverige i Stockholm og Gøteborg og tretten andre byer, I England i bla. London og Manchester hvor BBC´s kontorer blev stormet og det palestinensiske flag hejst over bygningen. Som Krauthammer stilfærdigt nævner, blev Bülent Yildirims “fredsaktivister” også stoppet af egypterne i januar i år. Det er grunden til hans brandtale her. For Hamas og “aktivisterne” var det en win-win situation. De kunne bryde våbenblokaden eller blive “martyrer.” De blev det sidste, takket være deres egne handlinger og deres vestlige klakørers forudsigelige ramaskrig.Næsten synd at Jan Guillou ikke også nåede frem og blev statist i Ismail Hanyias teaterforestilling.

Hvem er Ship to Gaza egentlig?

Posten her blev startet for at ridse lidt i medifacaden/propagandaen, da ingen andre nyhedsjournalister nu havde gjort det. Vi vælger også IDF´s vinkel, ikke fordi den nødvendigvis er sandheden, men fordi  den er svært underbelyst. Som sædvanligt i Mellemøsten drukner alt lynhurtigt i spin og hysteri. Da det var gjort, indhentede begivenhederne i Middelhavet os. Følgende er altså kronologisk fra i morges tidligt:

Hvem er de ? Det viser sig ikke at være helt så ligetil, som svenske medier fremstiller det. Helle Klein skriver Ship to Gaza får hela världen att förstå, og Sveriges Bæk Simonsen, Matthias Gardell skriver ikke overraskende en højstemt svada i SvD I dag när solen gått upp över östra Medelhavet närmar sig Frihetsflottan Gazas territorialvatten. De er omtrent lige så undersøgende indstillet som denne Al Jazeera reportage fra igår, der viser fredelige appelsiner og bedende muslimer ombord frem. Der er ikke én eneste svensk baggrundartikel der prøver at ridse i overfladen.Hvis man vil forske lidt nærmere i det, skal man søge på hovedorganisationen bag, den tyrkiske Turkish Humanitarian Relief Foundation, IHH (hvis hjemmeside er nede) og deres formand Bülent Yildirim. En dansk rappport fra DIIS 2006 sætter IHH i forbindelse med Hamas og Det muslimske Broderskab og denne side tillige med Al Qaeda. Det er ikke til at vide, men det hører med i billedet. En af hr. Bülent Yildirims Gaza konvojer blev i januar stoppet af egyptisk grænsepoliti.

CIA har undersøgt IHH og fundet det knyttet det det tyrkiske, islamistiske Refah Parti. GoV sammenfatter det til “A Turkish probe“.Nu er man klædt lidt på til den kommende propagandakrig.Der står Tyrkiet smurt ud over hele affæren.  Background Information: Turkish Humanitarian Relief Foundation (IHH)

Update mandag morgen: Report: Israel Navy opens fire on Gaza aid flotilla; 2 activists killed. Protesters try to storm Israeli consulate in Istanbul. Først på pletten Iransk Press TV, Al Jazeera og George Galloway. IDF har en anden vinkel. Passengers tried to grab weapons away from soldiers boarding the Gaza protest flotilla, starting the violence. “Remember Khaibar, Khaibar, oh Jews” på al-Jazeera nedenunder henviser til Muhammeds massakre på den jødiske bebyggelse i Khaibar i år 628. Man var godt gejlet op inden israelerne bordede, som det ses.

Forbindelser IHH – Milli Görüs?

[…] As the newspaper states, two directors of Milli Görüs Amsterdam are also board members of the Foundation for International Humanitarian Aid, which works closely with the German Internationale Humanitäre Hilfsorganisation (IHH). According to Israel, the IHH is part of a network of organizations that fund Hamas. The Israeli Defense Ministry has banned IHH for that reason. […] engelsk oversættelse på Gates of Vienna af artikel på Elsevier.nl

[…] MEMRI has published a several excerpts from video from Arabic-language sources:

“Gaza-Based Yemeni Professor Abd Al-Fatah Nu’man: As Much As the Heroes on the Flotilla Want to Reach Gaza, the Option of Martyrdom Is More Desirable to Them – Al-Aqsa TV, May 28, 2010″

“Egyptian Expert on International Law Ahmad Hassan Omar: Turkey and Other Countries Should Use Aid Convoys to Transfer Weapons to Gaza and Returning Refugees to Acre – Al-Jazeera, May 18, 2010″ […] Rough Seas for Israel After Gaza Flotilla InterceptedHvordan kritik ikke gribes an: Et skoleeksempel

I mødet med den overvældende mængde information vi alle vælger og vrager iblandt, har vi hver især vores mere eller mindre bevidste sorteringsmekanismer, der måske indebærer mere eller mindre uudtalte kriterier. Jeg har ved enkelte lejligheder kastet et blik på JP-blogger Claus Elholms skrivearbejde, og sorteringsmekanismen har hver gang sagt: En klon, en medløber, ligegyldigt, dur ikke – væk. Da han så i dag har sat sig for at sætte Morten Uhrskov Jensen på plads, læste jeg ham undtagelsesvis, om ikke andet for at finde evt. faktuel gendrivelse af den grundigt dokumenterende Uhrskov. Der er ingen grund til at citere fra indlægget, for der er absolut ingen gendrivelse af nogen slags, kun infantil pegen fingre. Dog kan der være grund til at opremse Elholms ankepunkter: Uhrskov er “en klog mand”, en “højtuddannet akademiker” – hvilket altså skal opfattes negativt. Hernæst søges Uhrskov marginaliseret med Elholm som den besindige iagttager, der ikke ved selvsyn har oplevet de ting Uhrskov har angivet kilder til, eller links til videoklip af. “Det er kun Morten, der skriver om det”. Oversættelse: Uhrskov er en fantast, ha ha. Dernæst lægges det Uhrskov til last at han bor på fjerde sal på Frederiksberg, og der bruges flittigt citationstegn om sætninger der ikke fejler det mindste. Elholm opstiller en modsætning mellem argumenter og fakta, og Uhrskov bygger ene og alene på argumenterne, mens hans fakta er frit opfundne.

Elholm giver ikke et eneste eksempel til efterprøvelse. Projection alert, som Robert Spencer gerne skriver: “Den type personangreb og mudderkastning har intet at gøre med saglig debat”. Tredjesidste afsnit viser at Elholm ikke kender forskellen mellem multietnicitet og multikultur.

Det er måske meget tid og plads at bruge på absolut ingenting, men den barske sandhed er at Claus Elholm er ekstern lektor og tv-korrespondent, og at det derfor er tofoldt sigende at det er denne virkelighed vi er oppe imod:  En lektor og tv-journalist der ikke har skænket det en tanke at hans opgave er at komme med faktuel debunking, i stedet for blot at spille overlegen og overbærende. Uhrskov lægges til last at bruge udtrykket “argumentresistent”; jeg taler gerne om kognitiv dissonans. Hvis Elholm kunne gendrive Uhrskovs informationer faktuelt ville han have gjort det. Han gjorde det ikke, fordi han ikke kan. Det er denne underligt bagvendte måde vores side får bekræftet at vi har fat i den lange ende – altså rent bortset fra virkeligheden i ghettoer, moskeer osv. (LFPC). Claus Elholm: Den fabelagtige Morten Uhrskov Jensen

Badepersonale på selvforsvarskursus

Kurser i självförsvar och att lära sig möta besvärliga personer startar i morgon för personalen på Aq-va-kul.Malmö. Senaste incidenten var för två veckor sedan då ett ungdomsgäng på 25 – 30 personer fick avhysas med hjälp av polis och ordningsvakt. [..]

Personalen ska bland annat lära sig självförsvar men också inhämta kunskaper från olika håll, från öppna ungdomsanstalter till exempel, och hur de får ungdomar att följa de regler som finns.Gordana Vincic betonar att incidenterna inte sker varje dag och att de flesta badgästerna faktiskt sköter sig. Hon säger också att ingen har sagt upp sig från badhuset på grund av ökad osäkerhet eller hotfulla situationer.Badvärdar lär sig möta stök på självförsvarskurs.

»A broken 13th-century country«


“We are not in Afghanistan for the sake of the education policy in a broken 13th-century country. We are there so the people of Britain and our global interests are not threatened.” Englands forsvarsminister, Liam Fox.

Små mennesker skal agte sig for stor politik, men når Kim Larsen kan mene noget om Afghanistan på et minimum af viden, så kan selv undertegnede, der dog har en pc med internet også. De fleste ved hvordan vi havnede der, men er der nogen der ved, hvorfor vi stadig er der 1789 døde koalitionssoldater senere? Englands forsvarsminister er i det ovenstående kommet til at sige i al fald en halv sandhed, men hvordan forholder det sig med “forsvaret englændernes globale interesser.” Det lyder noget utroligt, hvis det skulle være tilfældet samtidigt med at England lukkede flere hundredetusinde muslimer ind i landet sidste år, hvoraf i al fald nogle vil blive landets bitre fjender og en betydelig sikkerhedsrisiko.

Og hvordan med vores egen forsvarsminister, der stadig fortæller soldaterne, at kampen for vores sikkerhed finder sted i Helmand? Det er ikke overbevisende, så hvordan skal det nærmere forstås?  Enten er der ingen der aner hvorfor vi er der, eller også bliver vi spist af med kvarte sandheder, hvad der jo er ganske almindeligt, når det drejer sig om samtidig storpolitik. Der  kan altså være  gode grunde, selvom vi ikke har hørt dem. Mit eget forsøg på at få mening i galskaben er, at man forventer et showdown med mullaherne i Teheran engang i år eller senest næste år. Et kig på kortet giver mening. Masser af militær i Afghanistan, en del i Irak, NATO landet Tyrkiet i nord og nogle  hangarskibe og Diego Garcia-basen i syd. Iran kan være bæltefikseret på få timer. Men det er min private teori, der indtil videre kun støtter sig på Google Maps. Endelig er der endnu et broken 13th-century country, atommagten Pakistan der kunne få brug for et militært støttekorset.Og hvor er Kina i det hele, der deler en kort grænse med Afghanistan? Der er  6000 kilometer fra København til Kabul. Vores sikkerhed?

Carsten Jensen mente forleden, “at vi griber Afghanistan helt forkert an,” og han har jo været der, så det er da trøstende, der er nogen der har styr på det. Samme Jensen siger om vores soldater: »Vi ser dem smykke sig med de dræbte fjenders våben og ligne grinende bersærkere fra en fortid i menneskehedens historie, et stykke barbari, vi troede, vi for længst havde ladt bag os.« Sådan har enhver soldat reageret til alle tider, der har overlevet stor fare, og ikke er brudt sammen. Det er elementært. Det skriver Sørine Godfredsen glimrende om i Den enfoldige forfatter. Hvis man for eksempel tænker på, hvordan amerikanske tropper opførte sig overfor tyskere, der ville overgive sig umiddelbart efter Omaha Beach slagteriet eller efter Malmedy-massakren, så er de danske soldater i Afghanistan at sammenligne med Harrys civilliserede kammertjenere, og de skal i al fald glæde sig over, at de ikke oven i købet skal spekulere på, hvorfor i alverden de er i “A broken 13th-century country.” Så ville de blive kaldt “racister”, som den engelske forsvarsminister også netop er blevet det for sin udtalelse.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
65 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] osv. Man tør ikke tænke på lyrikken, når historien når svenske medier eller Uffe Ellemann. Belært af sidste gang, vil vi komme os selv i forkøbet med en alternativ kilde, Israels Intelligence and Terrorism […]

trackback

[…] er  ikke dummere end at han kunne  have gjort det samme. Umiddelbart efter vores post den morgen Hvem er Ship to Gaza egentlig?, var voldepisonden i radionyhederne, og resten er […]

Hans Jensen
Hans Jensen
12 years ago

Hmmm, husk stavekontontrolle til at pille slåfejl ud. Meningen går vist igennem alligevel.

Hans Jensen
Hans Jensen
12 years ago

Jeg havde ikke lige tænkt den med at et tyrkisk skib ænket af Israel vil udløse NATO’s musketerklausul.

Det er i sandhed interessante tider vi lever i, og det meste af bfolkningen og dele estabsklishmentet af journalister, kunstnere, og pilitikere har slet ikke forstået det. Selvmord.

En ting har vi lært nu: “Blogosfæren, hvis de vil vide sandheden.”

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago
Reply to  Hans Jensen

Ro på nu. En eventuel israelsk sænkning af et tyrkisk skib under de omstændigheder vil absolut ikke automatisk eller på anden måde medføre, at NATO skal erklære Israel krig. Og Erdogan kan absolut ikke tvinge NATO til noget som helst. Resten af NATO-landene skal selv vurdere, om der er tale om et angreb på Tyrkiet, hvad der naturligvis ikke ville være.

Selv under Falklands-krigen var NATO jo ikke i krig med Argentina – det var UK vist ikke en gang, rent folkeretsligt. Det er heldigvis ikke så nemt at starte en egentlig krig.

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Tyrkisk flådeeskorte til den næste “nødhjælpskonvoj” til Gaza som næste skaktræk ? Det går efter bogen, med at man præparerer Vestens befolkninger til Politisk Korrekt version om at Israel er aggressor mod et “nødhjælpsskib”. Man kan næsten regne sig frem til de næste skaktræk i oprustningen : Trods efterretningsrapporter om at en atombombe med skib kan smugles til Gaza, så vil der komme politisk pres mod Israel til at tillade fremtidige “nødhjælpsskibe” til at sejle til Gaza. Og med Erdogan som bekender kulør, og som vil sikre sine tyrkiske skibe til Gaza. Så kan det tænkes at et tyrkisk krigsskib… Read more »

Hans Jensen
Hans Jensen
12 years ago

Der er forlydende om at denne flotille skulle have haft tyrkisk flådeeskorte, og den den næste helst sikker vil få det. Er der nogen der ved noget? Hvis det er rigtigt, så har Tyrkiet de facto erklæret krig mod Israel.

Hans Jensen
Hans Jensen
12 years ago

Hvor pengene kommer fra? Jamen dollars og euro hældes jo i spandevis ned over de kun 1.4 millioner indbyggere i Gaza. Sidste år fik Clinton udfærdiget at de fik 950 mio dollars ekstra. En gruppe donorer med base i Ægypten skaffede 4.5 Mia dollars, EU betaler hele pensionsvæsenet plus et p. t. ukendt milliardbeløb, plus hvad der kommer fra resten af verden. De har s’ gu ikke brug for et skib med nødhjælp og 7-800 mennesker, heraf en del kendte terrorister, til at uddele den. Israel har erklæret en blokadezone, og advaret mod de folkeretsligt anerkendte konsekvenser ved at bryde… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til Vivi Andersen. Og hvorfra kommer pengene både til at leve for og at formere sig uhæmmet for? – Den offentlige hemmelighed sammen med EU’s skinhellige forargelse over, at Israel både må forsvare sig imod den ravage EU-midlerne forvolder demografisk og oprustningen financieret af den islamiske verden truer Israel med. EU er på langt sigt i færd med at fuldbyrde Det tredie Riges Endlösung bl.a. ved hjælp af et endeløst, politisk pres mod Israel og ditto milliarder af euro til palæaraberne. Lutter fredelige midler. Men de virker. ‘Man merkt die Absicht und wird verstimmt’. Israels overlevelseskamp er lige så tæt… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

‘… For Hamas og “aktivisterne” var det en win-win situation. De kunne bryde våbenblokaden eller blive “martyrer.” De blev det sidste, takket være deres egne handlinger og deres vestlige klakørers forudsigelige ramaskrig…’ Og i TV kom Morten Messerschmidt og ham Kofoed fra S (ham med den mindreårige) på banen for at krydse klinger over Israel i går. Kofoed luftede rituelt Socialdemokratiets evige skabs-antisemitisme camoufleret som de svages (Hamas og Ghazas) beskytter. Han var dybt bevæget, så man kunne se, at han mente, hvad han sagde helt ned i sin professionelle politiske sjæls dyb. Føllelsespornografisk Bull-shit. Når røgen har lagt sig,… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

Sandheden kommer frem, endda ganske hurtigt og video-dokumenteret: Israel var kun forberedt på at skulle stoppe freds-aktivister. I stedet blev deres soldater overfaldet med livsfarlige våben af velforberedte voldelige aktivister. Israel havde ikke forestillet sig, at NATO-landet Tyrkiet ville tillade en sådan flotille at udgå fra tyrkisk havn. Derfor var de israelske soldater primært bevæbnet med paint-ball geværer – netop til brug mod genstridige aktivister. Israelerne havde også pistoler, men måtte kun bruge dem som absolut sidste udvej, da de var ved at blive myrdet, og efter chefens tilladelse. Danske og andre politifolk ville have skudt før, og på eget… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Glistrup anså også Naser Khader for at være den farligste mand med muslimsk baggrund for danerne.
Man spurgte en gang i en artikel om Glistrup i JyllandsPosten om hvem det skulle være hvis der kun var én
muslim som Glistrup måtte udvise fra Danmark. Glistrup svarede : Naser Khader!

li
li
12 years ago

Vivi Andersen Nu må du forstå, at de tykke “udsultede” maver i galza betyder for meget cola-drikkeri og fluerne i øjnene er i tilfællet galza rykket op til fluer ihoved som muhammeds efterlevelses krigeriske adfærd! Så nødhjælpen!! ville nok være bedre givet ud til dem der virkelig sulter, fx de børn som ikke fik røde-kors pengene som fattig poul-mange-pengepure-stak-i-lommen-poulsen, men de ser nok ikke noget til appelsinbådene med de humane krigs-aktivister! De sulter jo bare! Det jeg ikke kan ta’ er at vi skal se disse “freds-aktivister” som redningsplanke for selvfede! islamister der sender “udsultet” præste-gernings-margrethske auuuuunske SF pap-raketter i… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Hvad i alverden skal de kornfede Palarabere have nødhjælp til ? Det er sågu da ikke fødevare de mangler – spørg Egypterne hvad det er Palaraberne forsøger at smugle over til Gaza fra Egypten via deres underjordiske gange . Palaraberne både i Vestbredden og Gaza får årlige overført af milliarder af euro og dollars fra EU og USA i en grad, og over så lang tid, at de ikke kan finde ud af at forsørge sig selv. Hvad jeg finder er hårrejsende er løgnene der serveres for vesterlændingene om hvor elendigt disse Palarabere har det . Samtidig kan man ved… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago

I følge Ekstra Bladets “Breaking News”, skulle svenske Henning Mankell være blevet såret i forbindelse med “angrebet”. Der står ordret under et billede af Mankell: “Henning Mankell er blandt ofrene, der blev angrebet af den israelske ambassade. (Foto: AP)”. Man bemærker påstanden om, at det var den israelske ambassade, der stod bag. Ak ja, ha ha, det er blevet rutine at skrive “nyheder” om Israel. Linket er her: Mankell blandt de sårede efter angreb Den svenske succesforfatter var med på et af de seks nødhjælpsskibe, som Israels hær i morges angreb Læs artiklen (http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article1354942.ece?utm_source=breaking&utm_medium=email&utm_campaign=breaking201005311801&rid=t) Jeg kan ikke hitte ud af… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Morten - - -

Det passede vistnok ikke. Men han blev arresteret 🙂 .

http://jp.dk/udland/mideast/article2084061.ece

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago
Reply to  Morten - - -

Jeg har ikke et sekund troet, at Henning Mankell var i fare 🙂 – Heller ikke, da jeg læste den sensationelle overskrift.

Gå-med-fjolser står aldrig i forreste linje. De går jo netop bare med.

Men i den af Ekstra Bladet udsendte “breaking-news”-mail står der rent faktisk, at Henning Mankell er “blandt sårede” fra begivenheden. Men man kan vel også godt – strengt taget, sådan, rent sprogligt betragtet – være “blandt sårede”, uden selv at være såret 😉 Eller sågar være helt tæt på sårede …

– – –

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Morten - - -

Det er ellers lige ud af landevejen, Morten 😉 Brug fx. det glimrende lille, gratis billedbehandligsprogram IrfanView, som indeholder netop sådan en “screen capture” funktion. http://www.irfanview.com/ Den findes under Options / Capture screenshot. I menuen kan du så vælge mellem “capture” af hele skærmen, et helt vindue, indholdet af et vindue eller et rektangulært omåde af skærmen, som du udvælger med musen. NB. Det er det aktive vindue, der “captures” fra, så når du trykker på Start og Irfanview-vinduet midlirtidigt lukkes ned, så skal du om nødvendigt sørge for, at det vindue, du ønsker at kopiere fra, er det aktive… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago
Reply to  Bjovulf

@ Bjovulf

Tak 🙂

– – –

Ole Burde
Ole Burde
12 years ago

Den Israelske komandooperation viser igen at det er den politiske vilje som er altafgoerende, dvs viljen til at betale prisen for at opnaa de maal man har defineret . Det er erosionen af denne vilje til selvforsvar for enhver pris som er “aktivisternes” egentlige maal. Soldaterne PROEVEDE at undgaa ildkamp , men i det sekund da den viste sig uundgaaelig , broed den oeverstkomanderende for det operationelle nivau igennem paa alle radiofrekvenser og gav oejeblikkelig tilladelse til at aabne ild . Det havde han ikke brug for at faa godkendt nogen steder, og hvis nogen eller noget havde kraevet en… Read more »

li
li
12 years ago

Hvad er dog dette for noget stupid rod! Hvorfor sejler nogle “freds-aktivister” nødhjælp! til galza? er galza da ramt af en naturkatastrofe, udover iSlam! Hvis de såkaldte “freds-aktivister” kun har appelsiner! i lasten, hvorfor er de så krigeriske ufredsommelig så de angriber nogle få Israelske soldater, der venligst bare vil kontrollere lasten af appelsiner! Næ, det hele handler om, at de utålmodige naive vensterfløjs godheds tosser ikke kan vente på at omstyrte kapitalismen! (de vestlige værdier ) og indfører socialismens arbejdslejer diktatur! så de “røde” i fællesskab med islamisterne, hvis dagsorden er en anden, nemlig udryddelse af jøder , som… Read more »

Henrik Petersen
Henrik Petersen
12 years ago

Tænk, at det er i Politiken, man skal finde denne: http://politiken.dk/udland/article983985.ece

Personligt vil jeg gerne vide, hvad der er op eller ned, men politikerne har vældig travlt med – på et ufuldstændigt grundlag – at fordømme Israel.

Israel har nu ellers en årelang tradition for en glimrende efterretningstjeneste.

Øh, og hvorfor er det nu lige, der skal sejles ‘nødhjælp’ til gazanerne, som i forvejen svømmer i international bistand? Som de så, på vanlig uduelig vis, ikke formår at forvalte fornuftigt.

Mette
Mette
12 years ago

Ja, jeg spekulerede også over, at Politiken sendte den så kvikt til torvs. Naser Khader derimod giver den hele armen på sin blog på Berlingske, hvor han overgår sig selv i savlende “humanisme”, og det siger ikke så lidt. Hans nye slyngven Y Jensen er en ræverød ekstern lektor på RUC, som Khader skriver, at han er blevet inspireret af vedr. Gaza. Selv er Khader vel nu blevet førstespindoktor for Lene E, og sammen skulle de nok kunne magte at bringe de borgerlige yderligere til fald i det kommende års meningsmålinger, så det er absolut tid at få Connie Hedegaard… Read more »

li
li
12 years ago
Reply to  Mette

Hej Mette 🙂
Ja, overalt hvor erdogans “islam er islam” khader erober sig frem, breder uvidenheden sig!
Demokrati og islam, kan aldrig forenes, tro mig.
At påstå andet er enten dumhed, uvidenhed eller bevidst islamisering!

Desværre tror jeg khader opfylder alle tre kedelige ord!

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  li

Hej li.

Den fyr får det værste op i mig!

Nielsen
Nielsen
12 years ago
Reply to  li

Det er også mit klare indtryk af hele Danmarks yndlingsperker.

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

Ja, ja, da. Fjumre ved tasterne og sende dobbelt kan man da finde ud af! Beklager.

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

Steen, så vidt jeg husker er du søfartskyndig og kan måske hjælpe mig med en gåde vedr. dagens episode: Angiveligt skal konvojen til Gaza medbringe over 10.000 tons nødhjælp. 1) Hvilke skibe i flotillen har en sådan tonnage? Mavi Marmara er et passagerskib, og det eneste andet skib, jeg kan finde noget på, er på 1.400 TDW. Så hvordan og på hvad er de 10.000 tons lastet? 2) Hvor skal de losses? Gaza’s eneste havn er mig bekendt fortsat ubrugelig og kan kun modtage åbne fiskerbåde. 3) Ikke en gåde, mest retorisk: hvorfor har ikke en eneste journalist stillet disse… Read more »

bl
bl
12 years ago
Reply to  Poul Højlund

“Mavi Marmara” er en passagerfærge, den ligner mere en af de gamle spritbåde fra Flensborg Fjord. Der kan ikke være megen nødhjælp om bord. Nuvel det hele er jo også mere et publicity stunt fra de islamisterne og de venstreorientere europæere side. Ikke megen nødhjælp at finde måske skulle man have lukket dem ind for dernæst aldrig at lukke dem ud igen? Jeg kunne godt undvære lidt flere Gutmenschen og flere munde at mætte i Gaza betzder jo ikke så meget? Ja Gazas havn er nok ikke bleven repareret endnu, hvor skulle cementen komme fra? Men M/F “Mavi Marmara” har… Read more »

Anonymous
Anonymous
12 years ago

Steen, jeg mener at huske, at du eller andre her på sitet har en fortid til søs, og derfor måske kan hjælpe mig med nogle spørgsmål. Vi hører igen og igen, at den såkaldte nødhjælpskonvoj skulle have mere end 10.000 tons nødhjælp med. Jeg kan ikke af diverse fotos fra dagens episode se skibe i den størrelsesorden, og det angiveligt største skib, Marmara, kan jeg kun finde på nettet som en Panamabåd uden passagerfaciliteter, mens der angiveligt skulle være adskillige hundrede passagerer ombord. Endvidere ved jeg, at Gazas eneste havn fortsat er mere eller mindre smadret, og at der næppe… Read more »

Nielsen
Nielsen
12 years ago

Godt gået Israel. En god tyrk er en…

LFPC
12 years ago
Reply to  Nielsen

…. tyrk der pænt rækker snitterne i vejret når han kigger ned i en israelsk geværmunding.

Henrik Petersen
Henrik Petersen
12 years ago
Reply to  LFPC

Good one, LFPC, griner stadig.

Gad vide, hvad Mankell og de øvrige svenske gutmenschen gjorde? De hejste vel et hvidt lommetørklæde og råbte, at de er svenskere. Så ved alle, at de er aldeles ufarlige for andre end sig selv. Hvornår har svenskerne i øvrigt sidst stået op for deres land????

På den anden side set er der vel behageligere i et israelsk fængsel end i Södertalje eller Malmö?

Nielsen
Nielsen
12 years ago
Reply to  LFPC

Det var nu ikke lige det jeg mente. Jeg synes såmæn bare det er mægtigt, at israelerne forsvarer sig effektivt mod sådan nogle terroristsvin.

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
12 years ago

Mehmet Kaplan heter den miljöpartistiske islamisten (och riksdagsledmoten), inget annat.

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
12 years ago

Har suttit bakom ratten under en stor del av dagen och därför kunnat lyssna till SR:s s.k. nyhetsutsändningar. Israelhatet har fullständigt exploderat – det var som om den samlade journalistkåren gått och väntat på att det som hände skulle hända så att man äntligen, utan några som helst hämningar, kunde fördöma Israel. Lögnerna har stått som spön i backen. Inte en antydan om att “Ship to Gaza” från första stund varit avsett som en provokation, utan det framställs som detta vore det enda sättet att få in “förnödenheter” till “de lidande i Gaza”. Att det uttalade målet varit att senare… Read more »

jdm
jdm
12 years ago

Mette, ang. Claus Elholm. Du kan mene hvad du vil om ham og mulighederne for at diskutere tingene med ham, men jeg, som amerikaner, mener at han er et spild af tid i alle henseender. Navnet på hans klumme eller blog er Amerikanske Perspektiver, men alle dem jeg har læst er pæredanske og åh-så behagelige røde. Han gentager de sædvanlige floskler og holder de sædvanlige meninger, som om han aldrig nogensinde har været væk fra lille mor Danmark for ikke at nævne bosat sig i USA. En træls fætter der var med til at gøre JP ulæselig. Føj.

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  jdm

Tak. Så du droppede altså i modsætning til mig Morten Uhrskov helt. At smidet et “Føj” efter ham er nu efter min mening at gå for langt, og hans sammenfattende kronik den 22. ds. er sikkert blevet læst af mange. Også af mig. Jeg er glad for JP’s insisterende intifada mod Mallorca-Lene og diverse journalisters dræbende kritik af fagfæller,spindoktorers og politikers uægthed. Fx fremhævelsen af Pia Kjærsgaard udtalelser om, at Poul Nyrup til sidst var så uægte, at han lignede en parodi på sig selv. Grundige læsere af papiravisen mangler bestemt ikke dræbende kritik og satire af islam og muslimer,… Read more »

jdm
jdm
12 years ago
Reply to  Mette

Så du droppede altså i modsætning til mig Morten Uhrskov helt.

It’s a fair cop. 😉

Som man ka’ tænke sig, var min svada (hedder det ikke det?) resultatet af en længere tids forberedning med forskellige klummer som ingredienser. Lige så vel kunne man påstå at den var ikke så godt sigtet ind før den blev fyret af.

Jeg takker for lejligheden at give min mening til kende og undskylde hvis du følte dig ramt.

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  jdm

Næh, jeg føler mig ikke ramt, jeg her hverken lod eller del i JP og da slet ikke Elholm. Vi skal bare passe på ikke at skyde de mulige (fremtidige) venner fra os. Når jeg ser det koppel af fanatiske venstreorienterede, der fx overfalder Kathrine Lilleør, slår jeg bak. Den grøft skal vi ikke ende i, men jeg indrømmer, at balancen ofte er vanskelig. fordi det kan virke så håbløst med al den enfoldighed 🙂

Mette
Mette
12 years ago

Det er trist, at der var skandinaviske naboer med i konvojen. Både norske og svenske, men det kan jo efterhånden ikke undre. Ang. Claus Elholm. Selv om man er uenig med ham, lader det sig faktisk gøre at diskutere med ham på en gensidig høflig måde, og det har jeg sat pris på. Elholm har vel efterhånden boet længe i USA og er præget af det. Jeg værdsætter Morten Uhrskovs engagement, men det er sjældent, at jeg læser hans blog, for også jeg synes, at den er usædvanlig monoton og forudsigelig. Hvor meget han end kan have ret i sine… Read more »

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  steen

Steen. Genialt eller banalt er for så vidt ligegyldigt i denne forbindelse, hvis motivet ætser sig ind. Lige på og uden dikkedarer, så at enhver forstår det. Og det vil jeg mene, at det gør.

Begge personer befinder sig på gadeplan, og begge har ryggen mod baggrundens lukusverden. Men den usynlige mur imellem dem er ikke desto mindre hovedmotivet. På den ene side er personen begravet i noget, der ligner håbløshed og ligegladhed med omgivelserne. På den anden side lyser fysisk uvilje ud af billedet, personen ønsker afstand men kan ikke få den under de omstændigheder. Den spænding er uholdbar.

Victor
Victor
12 years ago

I øvrigt har Thomas Mattsson fra Expressen i dag et, forsøg på, en forklaring på, hvorfor etnisk svenske forbrydere må se deres navne på tryk, mens Ahmad Akileh – stadig – anonymiseres:

http://www.expressen.se/Nyheter/1.2007082/thomas-mattsson-darfor-visar-vi-bilder-pa-alm

Henrik Petersen
Henrik Petersen
12 years ago

“FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, har udtrykt forfærdelse og chok over det israelske angreb.”. En glimrende lakmusprøve: Hvis de skiftende FN-generalsekretærer er bekymrede, er det typisk, fordi der sker noget fornuftigt. Kofi Annan, hvis nogen husker denne, var også altid chokeret og bekymret. Kunne Danmark ikke også stoppe sin eksorbitante bistand til gazanerne, som jo ikke formår at styre sig selv og forvalte den formidable bistand? Det er naturligvis synd, at palaraberne i Gaza ikke har fået appelsiner og lidt svensk følelsesporno, undskyld krimi, ind i landet. Muligvis var der dog nok også noget andet ombord på skibet. Dette ‘andet’ er… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

øøøh – hvis Israelerne virkelig, som nogle medier skriver, har bordet skuderne i interationalt farvand, så har de faktisk nosset i det….noget så gevaldigt. Jeg undrer mig også over, hvor meget de vinder ved at smide tyrkerne fra kridthuset over i blækhuset.

Henrik Petersen
Henrik Petersen
12 years ago
Reply to  Victor

Mon ikke vi skulle vente på den sandfærdige beretning: Lige nu veksler det mellem 2 og 30 døde, og der er enten en svensk forfatter eller arabiske terrorister på skibet eller skibene. Kort sagt, sludder og vrøvl over hele linien. At Israel forsvarer sine grænser, også mod kommende angreb, hvor de måtte komme fra, også i internationalt farvand, er for mig helt forståeligt og meget fornuftigt, rettidig omhu, om man så må sige. Nato forsvarer sig jo også langt fra eget område, fx i Afghanistan. USAs medvirken til invasionen i Nordmandiet i WWII var jo også noget uden for USAs… Read more »

Hans Jensen
Hans Jensen
12 years ago
Reply to  Victor

Nix. Israel har deklareret en lokadezone. Det anses som forsøg på at bryde blokaden så snart man siger at det har man tænkt sig. Blokaden gælder kun PA, så alle andre skibe er neutrale. De har pligt til at lade sig undersøge på anmodning. Afslår de det, har man ret til at borde dem – også i internationalt farand hvis hensigten om at bryde blokaden er tydelig. Det må den siges af være i det her tilfælde. Det antydes at man vil prøve igen, denne gang med eskorte at tyrkiske krigsskibe. I så fald har Tyrkiet erklæret krig mod Israel.… Read more »

Henrik Petersen
Henrik Petersen
12 years ago

Gaza går nu i generalstrejke: Hvilket formentlig betyder øjeblikkeligt stop for daddelproduktion, børnefødsler og terrorbombebælter.

Av, av, dén bliver svær for Israel……….

Victor
Victor
12 years ago

Mange af kommentarerne her er præget af et stakåndet forhold til historien. Den kinesiske premierminister Zhou en Lai blev en gang spurgt, hvad han mente om den franske revolution. Hans svar: “Det er for tidligt at sige noget om”. En gang synes jeg, det var lige morsomt nok; men manden havde faktisk ret. Når vi nu – ni år efter – snakker om at trække os ud af Afghanistan, så er det direkte kontraproduktivt. Vi er nødt til at blive, måske i 30 eller 50 år mere. Måske længere. Ellers vil læren på Mullah Omar militærakademiet være, at hvis man… Read more »

Kometen
Kometen
12 years ago

Kære Snaphaner, er dette ikke en oplagt mulighed for at belyse MSMs “backlash”-historier? De er åbenlyst manglende i aviserne, med hensyn til Flotillaen og jøderne generelt.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

Jeg vil gerne bidrage med mine amatør-betragtninger: Jeg kan ikke tro, at Afghanistan overhovedet kan bruges som base for angreb på Iran. Terrænet et vanskeligt, og forsyningslinierne er allerede i dag et problem. Det ville være næsten umuligt oveni at forsyne en angrebsstyrke. Jeg synes heller ikke, at meget tyder på, at “NATO-landet Tyrkiet” er til rådighed for et angreb på Iran – i hvertfald ikke under den nuværende tyrkiske regering. Desuden vil en landkrig med Iran kunne udvikle sig helt uoverskueligt. Et eventuelt angreb på Iran vil snarere foregå med fly – som bombardementer af deres atomanlæg og militærbaser.… Read more »

z
z
12 years ago

Angående Afghanistan

Al Qaida havde baser i Afghanistan under taleban. Baser de brugte til at planlægge en række terrorangreb mod vestlige mål. De fleste terrorister bag angreb mod vestlige mål har været vejen omkring Afghanistan. Hvis vesten ikke var til stede i Afghanistan, ville Al Qaida eller lignende sandsynligvis etablere sig i landet igen. Disse grupper skal stresses, og vi skal have mulighed for at slå dem ned med kort varsel. Det er derfor, vi er i Afghanistan.

JensH
JensH
12 years ago

Selvfølgelig bør man støtte vore soldater i Afghanistan. Om end ikke andet, så får den Danske hær en uvuderlig erfaring i bekæmpelse af islamiske oprørere, hvilket en dag kan komme vise sig at være en uvuderlig erfaring herhjemnme. I løbet af de næste 5-10 år vil gruppen af “ikke-vestlige” unge i “lømmelalderen” stige med op mod 40.000 personer, og med de erfaringer vi har oparbejdet med disse ‘ikke-vestlige’ indvandrere og deres efterkommere, så tror jeg roligt vi kan fastslå, at vi går interesante tider i møde. Vores ‘Dialog-Politi’ tror jeg ikke kan stille meget op, og den antagelse bygger jeg… Read more »

bl
bl
12 years ago

Ja, nu er møllen igang igen, Israel bliver sablet ned. Her tyske Hürriyet, som jeg kalder Welt, kommentarfunktionen er forhündslukket, det siger sig selv

Egentlig er jeg for indsatsen i Afghanistan, hvis man nu bare havde smækket vore grænser helt i. Men lad Indien nu klare naboerne, det er inderne som vil lide under muslimerne i det lange løb.

polinos
polinos
12 years ago

-> Steen En frygtelige svær problemstilling! Ulla har selvfølgelig ret i, at ét eller andet sted handler det om, at Afghanistan blev brugt som base for et angreb på Vesten, og at et militært modsvar var uomgængeligt. Det modsvar var faktisk ganske effektivt; uden de store omkostninger i menneskeliv (for amerikanerne og englænderne) fik de væltet Taliban-styret; havde de også fanget Osama bin Laden kunne man sige, at missionen var fuldført. Derefter kunne de have overladt landet til afghanerne med trussel om, at hvis det igen blev brugt som udgangspunkt for angreb mod Vesten, ville modsvaret blive massiv anvendelse af… Read more »

Universalgeni
12 years ago

Problemet er, at den vestlige alliance er ved at falde fra hinanden. England, eksempelvis, har så mange muslimer nu, at de ikke kan holde ro på hjemmefronten, hvis de deltager i endnu en krig imod et muslimsk land. Gør de det alligevel, kan de få en optrapning i den hjemlige vold. Man vil kalde det alt andet end borgerkrig, men det det vil i realiteten være det, de får.

Den vestlige verden står overfor et breaking point, – den muslimke verden bliver ophøjet til en magtfaktor pga. det pjalteproletariat, de har installeret rundt omkring.

Ulla Lauridsen
12 years ago

Angående Afghanistan, så synes jeg, det er meget enkelt. ‘De’ – i form af Talebanstøttede Al-Qaida – angreb ‘OS’ (vores nære allierede, USA), med base i Afghanistan. Så slår man ganske enkelt igen. For at vise, at den slags ting koster. Hvad var alternativet? At sige ‘vil I ikke nok lade være med at gøre det en anden gang?’

Sejler de appelsiner til Gaza? Det er eddermame morsomt.

Casper | Borgerlig bums
Reply to  Ulla Lauridsen

Ah. Så enkelt synes jeg nu ikke Afghanistan er. Og jeg er heller ikke så sikker på det er så rigtigt. I øvrigt er det jo ikke lykkedes at udrydde Al Qaida. Om man har forhindret nogle terroraktioner skal jeg ikke kunne sige. Men der har jo været andre. Man kan måske udrydde nogle terrorreder, men ikke islamismen, som bare trives i modgang. Det er ligesom med antibiotika. Hvis det ikke er effektivt nok, er det bedre at vælge andre metoder, ellers bliver baktussen resistent.

Casper | Borgerlig bums

Jeg ved heller ikke hvad vi skal i Afghanistan. Jeg hører venstrefolk (det er især dem) i forskellige versioner udlægge visioner om at udbrede oplysning og fremskridt med våbenmagt. Det er samme tanke som Napoleon, imperialisme og kulturel arrogance i fornuftens forklædning. Søren Pind vil invadere Nordkorea, og Mikael Aastrup Jensen vil gøre Helmand-provinsen til en dansk mønsterkommune. Forklaringen om at Iran skal indesluttes – i det mindste trues, eventuelt invaderes – er indlysende. Den har jeg ikke tænkt på før. Jeg har i nogle år tænkt på at man burde besøge Iran nu snart før det går løs, måske… Read more »

65
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x