14
jun
Seneste opdatering: 15/6-10 kl. 1653
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Steyn: YouScrewed by YouTube

Som Pamela Geller allerede er citeret flittigt for, Truth is the New Hate Speech, og som kontrast kan nævnes at den åbenlyst terror- og jødeudryddelsespromoverende site Revolutionmuslim ikke har fået frataget sin konto hos PayPal. Der er selvfølgelig også mange modeksempler til disse seneste sager om politisk skævvreden kundeservice hos YouTube og PayPal, og vi trækker som bekendt flittigt på dokumentation fra YT. Den tilsyneladende inkonsekvens antyder måske at der ikke er tale om en egentlig firmaudstukken politisk prioritering af hhv. jihadister og antijihadister. Mere sandsynligt er måske at jihadister og deres vestlige apologeter er langt mere drevne til at angribe modparten med målrettede klagekampagner. Det kræver ikke megen fantasi at se hvilken side der vil have lettest ved at anslå de rette strenge om ‘krænkelse’, hvilket jo også harmonerer fint med hvilket politisk og religiøst hold det er der ønsker brug af hate speech-love (LFPC).

YouTube has removed Caroline Glick’s pro-Israel parody song “We Con The World“. PayPal is threatening to deny its services to Pamela Geller.[…]

If I understand Caroline correctly, someone in the Warner-Chappell legal department thinks “We Con The World” infringes their copyright. I’ve dealt with Warner-Chappell innumerable times over the years and I cannot believe any of their lawyers seriously believes that. Rather, somebody has decided they don’t want any trouble. And, instead of pointing out that Warner-Chappell’s complaint has no merit, YouTube (an enterprise founded on widespread copyright violation) has gone along with it. Because they also don’t want any trouble – of a certain kind. […] Mark Steyn: YouScrewed by YouTube

Are Muslims censoring sexy posters in London?

Artiklen nævner det ikke, men det er ikke så lidt sigende for den tid vi lever i at man strengt taget ikke kan udelukke at vestlige feminister er gerningskvinderne . Via EuropeNews (LFPC).

A series of posters featuring models in bikinis have been defaced or torn down in east London in what appears to be a targeted campaign. Police have not yet linked it to any religious group, but the use of black paint is reminiscent of attacks on billboards in Peshawar, Pakistan, reported by The First Post.

The east London targets include street-level bikini ads for the popular chain store H&M and the Australian swimwear brand Sea Folly, as well cinema posters for the recently released Bollywood film Kites .

The H&M bus shelter ads are behind perspex cases, which have been daubed with black paint, covering the models’ faces and bodies. […] Are Muslims censoring sexy posters in London?, Bus shelter bikini ads covered with paint in ‘censorship’ attacks.

Jihad “så amerikansk som apple pie og så britisk som eftermiddags-te”

Anwar al-Awlaki kan selvfølgelig have ret i at jihad er blevet en del af livet i fjendens hovedstæder, men hans ironi er dobbelt, og næppe hvad han selv har ment: Ironisk, fordi vi selv har tilladt og tillader denne undergravning at finde sted, og ironisk fordi Awlaki og trosfæller både bekriger og drages af dem der kan opbygge velfungerende samfund (LFPC).

The security services fear that a new generation of British extremists is being radicalised by Awlaki, who recruited the Detroit plane bomber. They are concerned that Awlaki’s followers could unleash a wave of easily planned guerrilla-style terrorist attacks, similar to the massacre in Mumbai. Such small-scale attacks could be carried out cheaply by individuals with little terrorist training and without the need for the support of a large organisation. […]

[Awlaki] said in a statement in March: “Isn’t it ironic that the two capitals of the war against Islam, Washington DC and London, have also become among the centres of Western Jihad [holy war]. Jihad is becoming as American as apple pie and as British as afternoon tea.” […] Anwar al-Awlaki: MI5 warns of the al-Qaeda preacher targeting Britain

Dutch synagogue vandalized with red paint in Amersfoort

The list of attacks against Jews in the Netherlands keeps on growing. Here is the latest sad news: a synagogue was vandalized with the smearing of red paint, most likely tied to the “outrage of the Muslim street” over the “Flotilla of the Huns” incident. […] Dutch synagogue vandalized with red paint in Amersfoort

Maj Grandmo: Upplopp eller utlopp?

Et debatindlæg, refuseret af debatsitet Newsmill:

Samhället – detta ansiktslösa och anonyma bygge av våra samlade lagar, regler och värderingar – står i fokus när det gäller de allt fler upploppen i förorten som sker i Sverige av idag. Orter och stadsdelar som Rinkeby, Biskopsgården, Rosengård, Gottsunda och Stenhagen har idag hamnat på världskartan och är vida berömda långt över vårt lands gränser. “Samhällets fel” är ett mantra som upprepas i det oändliga och som bekant; om en åsikt upprepas tillräckligt många gånger blir den sann. Men man glömmer alltid individen och individens eget ansvar.

Sveriges förorter brinner. Det verkar som om det upprepas med ett slags oregelbundet intervall, och vad som egentligen startar dem spekulerar nu de offentliganställda experterna på snart slags alla områden om.

Nyamko Sabuni, vår utmärkta integrationsminister, har dock en avvikande uppfattning jämfört med de sedvanliga socialdemokratiskt inarbetade floskler som dagligen strömmar över oss.

“Det är en trend över hela Europa just nu”, säger hon, utan att problematisera det ytterligare.

Och visst är det så. Vi människor är i själva verket en högre utveckling av apan och som bekant gäller där “apa ser, apa gör”. “Apa efter” ägnar vi oss också åt. Nog är det ironiskt att medan stat och kommun sätter miljonerna i rullning för att åstadkomma en politiskt korrekt förklaringsmodell i känd socialdemokratisk anda säger ungdomarna själva om du frågar dem (Upsala Nya Tidning 2009):

Det är coolt, man får respekt”

Alla har vi varit med om det, oavsett varifrån vi kommer: Det där med hur oerhört viktigt det är att bli uppskattad och accepterad av sina kompisar under ungdomsåren. Låt vara att begreppet “respekt” idag har en annan innebörd än för 40 år sedan. Det handlar i grunden om de utvecklingspsykologiska stadier vi alla går igenom.

Pannloben är förhållandevis outvecklad under ungdomsåren. Det är där personligheten sägs vara belägen, men det är också där människans mera ädla karaktärsdrag håller till, till exempel empati och förståelse för konsekvenserna av just mitt handlande.

Jakten på acceptans, respekt och tillhörighet, parad med den bristande empatin är egentligen grundorsaken till förortsungdomarnas agerande. Men om detta gäller oss alla under uppväxten, hur kommer det sig då att det inte brinner i villaområden i företrädesvis svenska bostadsområden utan nästan enbart i invandrartäta stadsdelar?

Det är här politiker och media krumbuktar sig vindögda för att krysta fram en förklaring som ändå utmynnar i samma vänstertänkande som har dominerat samhällsdebatten sedan 70-talet: Samhället tar inte hand om dessa människor ordentligt, de hamnar i utanförskap, råkar ut för diskriminering och rasism och känner sig maktlösa.

Visst är det maktlösa människor som startar bränder, men är det egentligen det enda man kan göra? Maktlöshet kan väl ändå bara brytas genom ett aktivt agerande. Då finns det olika lösningar, om man är beredd att satsa själv. Konstruktiva lösningar är ett val man gör, men det är också ett aktivt val att välja en dålig lösning. Fram till 20-årsåldern är vi fortfarande beroende av våra föräldrar, då är det deras uppgift att agera om deras telningar inte sköter sig. Det är också föräldrarna som måste ta konsekvenserna för om deras barn förstör.

Därför är det bra att regeringen nu har lagt ett förslag om att föräldrarna blir skadeståndsskyldiga om deras barn begår brott. Det är en tydlig markering från samhället att “er lösning på era problem tycker inte vi är ok”. Det är tydligt och rakt, inte inlindat i nickande, förstående socialtanters ofärdiga, verkningslösa samtal.

Invandrarungdomar har ofta mixad identitet med dubbla lojaliteter. Man är inte helt svensk, men man är inte heller helt irakier, somalier osv. Det skapar en vilsenhet som helsvenska ungdomar inte har lika mycket av. Man blir frustrerad och orolig, taggig och omedgörlig. Men är det hela förklaringen?

Det är också den kulturella bakgrunden som spelar roll. Islam är inte bara en religion, det är ett helt system av regler och värderingar som inte helt passar med våra egna. Till skillnad mot helsvenskar så är inte muslimska invandrare individualister på samma sätt. De är en del av en auktoritär organism, ett slags grenar på ett träd där det är rotsystemet som helt förser dem med näring och identitet.

Att vara trogen denna auktoritet är därför långt viktigare än det är för helsvenskar. Det innebär dessvärre också att man som individ inte är särdeles ansvarig för vad man gör. En annan effekt av denna kollektiva identitet är att man tenderar att förakta andra system. Islamister föraktar demokrati som samhällssystem, det gör som tur är inte alla muslimer, men tendensen finns där.

Som det politiska och mediala etablissemanget nu gör, offerförklarar dessa ungdomar, är i själva verket det värsta man kan göra. Ungdomarna är alltså “offer” för det system som man delvis lärt sig förakta. Det ger dem alltså rätt att attackera det. Vad vi måste gå till botten med är att integration inte bara handlar om att lära sig språket och få ett jobb. Det handlar om att acceptera och assimileras till vårt samhällssystem. Först då förstår man vad det nya samhället förväntar sig och hur man konstruktivt bör agera för att bryta utanförskapet.

Maj Grandmo, psykolog, Uppsala.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Cantor
Cantor
11 years ago

Det er senere end du tror! Dutch synagogue vandalized with red paint in Amersfoort – det er ikke den eneste! På Dansk TV2 har der i et stykke tid kørt en serie om “Hitlers Holocaust” det er en serie autentiske film, billeder og interwievs med overlevende fra KZ-lejrene og tyskere der oplevede det som Nazister og Ikke-Nazister, samt soldater fra England, U.S.A. og Sovjet, oplevede at befri nogle af lejrene, man skal være ualmindelig følelseskold og Jødefjendtlig hvis det ikke rører en dybt at se hvilken djævelsk umenneskelig foragt for medmennesker disse fanatiske Nazister “Herrefolket” udviste. – men der er… Read more »

Liva
Liva
11 years ago

OT DR2 har i dag vist et program om litteratur og i det program hørtes Gyldendals litterære direktør Riis omtale Jacob Ejersbos roman Liberty i rosende toner. Ved samme lejlighed citeredes en passage fra Liberty hvor der ryges tobak ved hjælp af sider fra biblen. Det synes jeg er helt i orden. Vi har heldigvis ytringsfrihed her i Danmark. Religionsfrihed. I hvert fald når det gælder kristendom. Det skurer dog lidt at høre den litterære Gyldendal direktør væres så frisindet når det gælder biblen, når han ved en anden lejlighed angiveligt har givet udtryk for at mere selvcensur vil være… Read more »

peerpede
peerpede
11 years ago

“Det är en trend över hela Europa just nu” säger Nyamko Kabonka; det är Islam också i alla de områden var det bränner.

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
11 years ago

“Som det politiska och mediala etablissemanget nu gör, offerförklarar dessa ungdomar, är i själva verket det värsta man kan göra. Ungdomarna är alltså “offer” för det system som man delvis lärt sig förakta. Det ger dem alltså rätt att attackera det. Vad vi måste gå till botten med är att integration inte bara handlar om att lära sig språket och få ett jobb. Det handlar om att acceptera och assimileras till vårt samhällssystem. Först då förstår man vad det nya samhället förväntar sig och hur man konstruktivt bör agera för att bryta utanförskapet.” Det är extremvänstern som driver på denna… Read more »

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x