25
jun
Seneste opdatering: 27/6-10 kl. 0219
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!


Samme sted, dagen efter. Lidt tidligere på aftenen.

Klik f. helstr.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] var nogle dødkedelige græsbilleder forleden, men jeg har aldrig tænkt over at fotografere græs før, ikke engang når jeg tog fodboldkampe. […]

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
11 years ago

Ja, den ‘anden Ulla’ får en til at tænke på ord som ‘ærefrygtindgydende’.

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
11 years ago

Forresten, Thomas Bolding Hansen: Det er ikke lige meget, hvilken udgave af ED, du læser. Jeg kan anbefale den her:

http://www.elounge.com/pages/ProductDetails.aspx?ProductIndeks=2940382

Nøgleordet er R. W. Franklin – den seneste forskningsbaserede udgave. Mange af de andre er forfupsede.

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
11 years ago

Een mere om græs. Det billede af kløveren er nu ikke til at slå:

http://levnedogmeninger.wordpress.com/2009/01/28/emily-dickinson-nr-333/

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Ulla Lauridsen

Det er så gu’ saligt at lægge sig i det græs der hedder digte. Tak for at linke til dine oversættelser af Emily Dickinson. For nyligt så jeg i øvrigt en gravsten med et citat af hende.

Noget andet er at det er ret skægt at den anden Ulla tilsyneladende bruger det at kigge på kommunale regnskaber som en overspringshandling …hahaha..

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Liva

Ja, man kan blive helt høj af det, ligesom med Shakespeare.

Her er også en rigtigt godis, og så endda fra Politiken.

http://politiken.dk/videnskab/article1006045.ece

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
11 years ago

Inger Christensen har skrevet to samlinger ved navn ‘Lys’ og ‘Græs’. Kahænde man skulle genlæse …

Mette
Mette
11 years ago

Herligt, der er kommet flere vandbilleder.

Mette
Mette
11 years ago

Jeg kom igen til at sende et anonymt indlæg

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Mette

Det gør ikke noget, Mette – vi ved godt det er dig! 😀

Har du overvejet at begynde at bruge burqa i stedet? – hehe

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Tror ikke, at det hjælper. 🙂

Anonymous
Anonymous
11 years ago

Kometen er vel grøn, fordi temperaturen falder. Den er ved at brænde ud, ikke sandt? Jeg kiggede forgæves efter den i aftes.

Mit nye skrivebordsbillede giver mig en glad og lykkelig fornemmelse, hver gang jeg ser på farverne og formerne. Det er ikke dårligt at kunne sætte i gang på bestilling. Ganske gratis og kun sundt. Mon billedet er fra det fynske øhav?

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Anonymous

Nah, nok mere på grund af nogle af de grundstoffer den består af. Hvem ved – måske er denne snavsede komet-snebold ligefrem lavet af pistache is ? 😀 Jo tættere den kommer på solen, jo mere varmer den op og bliver klarere, men desværre også sværere at observere pga. sollyset eller den meget lyse nordlige nattehimmel – og så står den nu også meget lavt over den “nordlige” horisont, så det kan være svært at få helt frit udsyn til den mange steder – jeg har det fx. ikke længere her på Nørrebro. Så vidt jeg kunne forstå, så er… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  steen

Ja, ikke? – Jeg fik godt nok måbet en hel del der – underligt, at den – så vidt jeg da ved – slet ikke har været nævnt den danske presse. Og jeg mente naturligvis “lysspor” – ikke “lydspor” 😀 – hvilket det i øvrigt så altså slet ikke, den er bare så lang. Det ER et “øjebliks”-billede set på den skala – IKKE noget lysspor ala det man kan fange af billygter, hvis kameraets lukker holdes åben længe nok. Jeg har lige siddet og leget med et astronomi-program for at checke observationen – nemlig dette glimrende program i demoversionen… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

UPS! En meget pinlig fejltagelse – det var slet IKKE en komet! SUK Der var derimod en refleks i min kameraoptik fra en gadelampe uden for billedet. Hvad er mon sandsynligheden for, at den dukker op netop på det rigtige sted i billedet på nøjagtigt det rette tidspunkt og i den retning, hvor en virkelig grøn komet befinder sig – uden min vidende! – , og den så også selv har et grønligt skær i hovedenden og et kometagtigt udseende med en lang hale, der bliver stadigt svagere i den modsatte ende? Jeg var blevet mere og mere mistænksom både… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  steen

Steen, jeg er vokset op ved havet og tog et vandbillede – det med pynten i baggrunden. Det ser forrygende ud på mit “skrivebord”, jeg har ladet det fylde hele skærmen. Tusind tak, det kommer jeg til at glæde mig over i lang tid. Det afløste et fra County Clare i det vestige Irland.

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  steen

Nej, det må jeg jo indrømme, at jeg ikke så. Den måne er ellers fantastisk, så den skifter jeg til på et tidspunkt. Jeg fulgte i nogle år nogle hyggekurser i astronomi på Ole Rømer observatoriet i nærheden af, hvor jeg voksede op. En gang sagde jeg noget om fantastiske solnedgange på Hawaii, hvortil astronomen svarede, at solnedgange er ligeså farvestærke herhjemme. Jo, det er de tit, men ikke det voldsomme farvespil hver aften, som jeg så på Oahu. Du har fanget det blide danske pastellys, der har noget perlemorsagtigt over sig.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  steen

Ha, Steen – inspireret af dine billeder af det nordiske lys forsøgte jeg mig på selveste Midsommer nat med at tage et billede af vores lyse nordlige nattehimmel og fik så helt uvidende en komet (!) med i billedet, som, jeg slet ikke anede, skulle være der, endsige overhovedet havde hørt om før. http://tinypic.com/r/2d7gdo7/6 ( 1/4 størrelse – 768 x 576, 266 kb ) http://yfrog.com/f/2dhpim5488cometmcnaught20j/ ( original – 3072 x 3204, ca 3 MB ) Den er lige på grænsen af det synlige for det blotte øje, så jeg bemærkede slet ikke noget – eller har måske bare taget den… Read more »

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
11 years ago

Mette, du skal højreklikke på billedet, så kommer der en menu, hvor du vælger ‘gem billede’. Så lægger du det et sted på din computer, og så åbner du det, højreklikker på det og vælger ‘brug som skærmbaggrund’.

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Ulla Lauridsen

Tak, Ulla. Det er jo forbløffende nemt. For mig er det med pc’ere som med biler, jeg har ringe tålmodighed, når det gælder at læse brugerhåndbøgerne og har ikke noget i mod at spørge dumt, jeg nægter også at skifte dæk, selv om det er nemt. Men jeg har da engang fået en topkarakter ved en amerikansk eksamen, der handlede om store dataanlægs tekniske indretning, og hvor der var mange ingeniører, der dumpede.. Da var jeg enlig mor, og det gjorde hele forskellen. Mødre kan jo løfte biler, hvis børnene ligger under dem og skal reddes. Nu er barnet selvforsørgende.… Read more »

Liva
Liva
11 years ago

Snaphanen kan både male med ord og med sit kamera. Jamen kære hvad vil du mere. 🙂

Mette
Mette
11 years ago

Åh, så skønt. Jeg ved ikke, hvordan man stjæler Steens billeder til skrivebordet, for så havde jeg fo rlængst stjålet det mytiske fra Gurre. Tom Kristensen har – så vidt jeg husker – også skrevet om noget helt andet græs. Det er snart længe siden, at han og Johannes boede på Thurø. Johannes kendte vi i vor familie, og han begravede det kære menneske, der havde fungeret som min mormor. Kirken var stuvende fuld, og jeg var 16 år og havde udstyret mig selv med bourgognefarvede handsker. Sad stiv og strunk som min farmor, der var en pompøs dame. Dybt… Read more »

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
11 years ago

Er det okay at hugge til skærmbaggrund? Jeg er især forelsket i kløveren. Hvilket minder mig om et digt af Emily Dickinson:

http://levnedogmeninger.wordpress.com/2009/01/30/emily-dickinson-nr-26/

Thomas Bolding Hansen
11 years ago
Reply to  steen

Emily Dickinson (1830–86). Complete Poems. 1924.

Part Four: Time and Eternity

XXXV

NO rack can torture me,
My soul ’s at liberty.
Behind this mortal bone
There knits a bolder one

You cannot prick with saw, 5
Nor rend with scymitar.
Two bodies therefore be;
Bind one, and one will flee.

The eagle of his nest
No easier divest 10
And gain the sky,
Than mayest thou,

Except thyself may be
Thine enemy;
Captivity is consciousness, 15
So’s liberty.

http://www.bartleby.com/113/

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Ulla Lauridsen

Uha hun var skønt gnistrende intens i sin lyrik, Emily Dickinson.

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
11 years ago

Hvor er det smukt.

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x