25
jul
Seneste opdatering: 26/7-10 kl. 1039
50 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Julia Caesar ©

(teksterne er copyrightede af forfatteren til Snaphanen og Document.no, vi må på given foranledning minde om, at man overholder almindelig blogskik og nøjes med at citere uddrag og linker til resten.)

I Sverige är det bara svenskar som begår brott. Åtminstone om man ska tro massmedia. Svenska media praktiserar pressetisk apartheid, det vill säga rasåtskillnad i brottsrapporteringen. Svenska och invandrade brottslingar behandlas olika. Bilder på invandrade kriminella vitpixlas, signalement publiceras inte, etnicitet döljs. Genom en godtycklig och ängslig tolkning av de pressetiska reglerna skyddar media grova brottslingar. Dessutom mörklägger man följderna av en massinvandringspolitik som har gått överstyr och skyddar politikerna från att ställas till ansvar för ett gigantiskt politiskt fiasko. Det är ett förhållningssätt som inte är juridiskt straffbart. Men moraliskt faller ansvaret mycket tungt på press, radio och TV för en journalistik som inte längre går att försvara.

Invandrare är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken. Det är inte en åsikt. Det är fakta. Två stora undersökningar från statliga Brå (Brottsförebyggande Rådet),”Invandrares och invandrares barns brottslighet, 1996:2” och ”Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet, 2005:17” visar att invandrare generellt är överrepresenterade i brottslighet med drygt 100 procent. När det gäller grövre brott som mord, dråp och misshandel av obekanta är invandrares överrepresentation 400-500 procent. Vid våldtäkter är den 450 procent.

Av dem som dömdes för grova våldsbrott i Svea Hovrätt 2002 var 85 procent utlandsfödda eller har utlandsfödda föräldrar. Det visar en undersökning av domar i Svea Hovrätt det året som på uppdrag av Brottsoffermyndigheten gjorts av Ann-Christine Hjelm, doktor i juridik och universitetslektor vid Karlstads universitet. (Ann-Christine Hjelm: ”Är kulturgenererad grov brottslighet myt eller verklighet?” 2006.)

Invandrare är ingen enhetlig grupp, och de allra flesta invandrare begår inga brott alls, medan andra gör det i mycket stor omfattning. Störst överrepresentation har invandrare från Chile samt från muslimska länder som Algeriet, Irak, Libyen, Marocko och Tunisien. Minst brott begår invandrare från västra Europa, Sydostasien, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Politiskt styrd forskning

Sedan Brå gav ut sin första rapport 1996 har Sverige beviljat permanent uppehållstillstånd till mer än 700 000 invandrare. Framför allt har invandringen från muslimska länder ökat mycket kraftigt. Den som tror att en invandring av den storleken inte påverkar brottsligheten räcker upp en hand. Somalier – den största grupp invandrare som tas emot i Sverige, med en ökning med 70 procent sedan förra året – och irakier klättrar snabbt uppåt i våldtäktsligan. Den grova brottsligheten ökar i en omfattning som borde hålla regering och riksdag sömnlösa om nätterna.

Men hela sanningen kommer vi inte att få veta. Bortsett från rapporterna 1996 och 2005 upphörde Brå redan 1994 med att ange brottslingars etnicitet i sin statistik. Och när en person har fått svenskt medborgarskap räknas han/hon som ”svensk”. Brå – i folkmun kallat Brottsförnekande Rådet – bedriver en tillrättalagd och hårt politiskt styrd verksamhet. Myndigheten släpar fortfarande på reminiscenserna av den sanslösa flumkriminologi som växte fram under 1960-talet och sköter sitt uppdrag som i vilken diktatur som helst – man ger sittande regering vad den vill ha. Alla sittande regeringar vill ha lugnande besked om att tillståndet i landet är gott, att brottsligheten inte alls ökar, att vi inte ser några oönskade följder av en ansvarslös invandringspolitik. Kort sagt: vi lever i den bästa av världar. Och Brå levererar.

Forskningen har upphört

Sedan den senaste Brå-studien 2005 och Ann-Christine Hjelms undersökning 2006 har inga ytterligare undersökningar gjorts om brott kopplat till gärningsmännens etniska ursprung. Forskningsområdet ses som ”känsligt” och ”kontroversiellt”. Kejsarens nya kläder-syndromet vilar tungt över landet. Vi ska låtsas som om alla är lika – fast alla vet att invandrare är mycket mer benägna att begå brott än infödda svenskar. Fakta om massinvandringens konsekvenser för Sveriges invånare i form av en ökad och allt brutalare kriminalitet är icke önskvärda.

Det är naturligtvis ingen slump att forskningen har upphört. Om det inte finns någon forskning kan mångkulturanhängarna fortsätta att påstå att mångkultur är odelat positiv och berikande för Sverige. Man behöver över huvud taget inte låtsas om att tiotusentals människor utsätts för våldsbrott varje år. Det får bara fortsätta, år efter år. Var och en som drabbas av brott ska marginaliseras genom att tro att han/hon är ensam om att bli utsatt. Ett undantag.

Media mörklägger och desinformerar

Det är först när ett mönster blir synligt som det kan leda till krav på politiska åtgärder. Att visa och belysa mönster i samhället är massmedias ansvar. Men här, liksom på många andra områden sviker journalisterna sitt professionella uppdrag. Allmänheten får inte en allsidig och korrekt brottsrapportering. Istället bedriver media mörkläggning och styrning av informationen på ett djupt oetiskt och ohederligt sätt. Internet och bloggvärlden håller på att rita om kartan genom att förmedla politiskt inkorrekt information. Men de som fortfarande får sin verklighetsuppfattning enbart genom gammelmedia får en skev och felaktig bild av vilka som begår brott och hur helhetsbilden ser ut. (Grafik: Affe)

Under 2009 anmälde 111 700 personer att de utsatts för våldsbrott. Sedan 1975, det år då riksdagen enhälligt fattade beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle, har det totala antalet anmälda våldsbrott ökat med hisnande 312 procent. Under 2009 anmäldes 86 281 fall av misshandel inklusive grov. Läs siffran en gång till! Den närmar sig raskt 100 000. Per månad: mer än 7 000 anmälda misshandelsfall.

Våldet har blivit vardag. Förra året anmäldes 5 937 våldtäkter. Mörkertalet är många gånger större än antalet polisanmälda fall. Från 1975 har antalet anmälda våldtäkter ökat med ofattbara 673 procent. Men vem höjer längre på ögonbrynet för en våldtäkt? Den är inte ens värd en tidningsnotis i dag. Invandringspolitiken är givetvis inte den enda orsaken till den ökande brottsligheten. Men den har medfört en ökning och brutalisering av kriminaliteten som regering, riksdag och myndigheter står handfallna inför. Och massmedia gör sig till maktens lakejer som tjänstvilligt hjälper till med att dölja sanningen om en av invandringspolitikens allvarligaste följder.

Svenska brottslingar hängs ut

Fråga vilken svensk som helst om han kan namnen på några kända grova brottslingar, vilka som helst. Namnen kommer antagligen som ett rinnande vatten:

• Ulf Olsson (dömd för morden på 10-åriga Helen Nilsson och 26-åriga Jannica Ekblad i Skåne 1989).
• ”Hagamannen” Niklas Lindgren (dömd till 14 års fängelse för två mordförsök och en lång rad mycket grova våldtäkter i Umeå).
• Anders Eklund (dömd för morden på 10-åriga Engla Höglund i Stjärnsund 2008 och 31-åriga Pernilla Hellgren i Falun år 2000).
• Toni Alldén (dömd för mordet på 29-åriga Carolin Stenvall 2009).
• Förre länspolismästaren Göran Lindberg, misstänkt för våldtäkter och sexuella övergrepp på minderåriga 2010.
• Mats Alm, nyligen dömd för brott mot griftefriden sedan hans fästmö Linda Chen hittats mördad.
• Sture Bergwall, känd som Thomas Quick. Har erkänt omkring 30 mord.
• Ragnar Nilsson, 21, mördade i år sin styvfar och två styvsyskon.
• Clark Olofsson, riksvärsting, dömd för otaliga rån och narkotikabrott.
• Tony Olsson, dömd för polismorden i Malexander 1999.
• Mattias Flink, dömd för att ha skjutit ihjäl sju personer i Falun 1994.

De här svenska brottslingarna har alla ägnats enormt utrymme i media och i flera fall fått skylta med sin identitet långt innan de har dömts för sina brott. Om man utgår från massmedias bild av kriminaliteten i Sverige är det nästan bara svenskar som begår brott. Med medias sätt att se är det inte bara svenskar som är svenskar. Principen är att alla som bor i Sverige är svenskar och följaktligen ska kallas svenskar – även om de är invandrare.

De dolda gärningsmännen

Exemplen på uthängning av svenskar är oräkneliga. Men fråga någon vem Amr Mahmoud El Hossanly Taha, Shino Mohamed Hashi, Justin Kikuni Longoma eller Samir Husein Ali Ehsan är. Du möts antagligen av frågande ansiktsuttryck. Deras namn har inte figurerat i media, trots att de har begått grova brott.

Amr Mahmoud El Hossanly Taha, svarttaxiförare, född 1975 och egyptisk medborgare, dömdes i tingsrätten till sju års fängelse och livstids utvisning för sex våldtäkter, ett våldtäktsförsök och ett fall av sexuellt ofredande. Hans specialitet var att plocka upp kvinnor i sin bil och sedan våldta dem. Hovrätten för Skåne och Blekinge sänkte i juni straffet till sex år och utvisning i 15 år.

Shino Mohamed Hashi, född 1962, är en av de värsta serievåldtäktsmännen i svensk historia. Han kallades ”Smygaren” och hade för vana att tyst ta sig in genom öppna fönster och dörrar hos ensamma kvinnor som bodde på bottenvåningen. Sedan våldtog han dem under knivhot. Hashi är somalier och kom till Sverige som flykting 1989. Han dömdes 2008 till sluten rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för fyra grova våldtäkter och två grova våldtäktsförsök. Hans offer har fått men för livet.

Justin Kikuni Longoma, 45, boende i Boden men medborgare i Kongo, dömdes i december 2009 av Luleå tingsrätt till fängelse i fyra år för våldtäkt mot barn. I mer än ett och ett halvt år, från februari 2008 till september 2009 har Longoma haft upprepade samlag med sin minderåriga dotter. Vid tidpunkten för domen var flickan gravid med sin fars barn.

Samir Husein Ali Ehsan, irakisk medborgare, född 1976, mer känd som ”Kaninmannen”, bluffade sig till uppehållstillstånd och lurade under tre års tid Försäkringskassan på mer än tre miljoner kronor genom att låtsas att han var förlamad. Tillsammans med sin familj iscensatte han en storsvindel med familjemedlemmarna anställda som personliga assistenter. Lögnen sprack när han fotograferades dansande med en Lisebergskanin i nöjesparken Liseberg i Göteborg förra sommaren. Samir Husein Ali Ehsan dömdes av Halmstads tingsrätt till tre års fängelse för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott. Fadern Husein Ali Ehsan Abdallha, född 1949, dömdes även han till tre års fängelse.

SVT förvandlade irakisk identitet till svensk

De här gärningsmännen och andra med utländsk bakgrund skyddas regelmässigt av svenska media. När fängelsedomarna föll mot ”Kaninmannen”och hans far nämndes i medias rapportering inte mannens irakiska ursprung och medborgarskap eller att han hade bluffat sig till sitt uppehållstillstånd. Inte heller sades någonting om åklagarens yrkande på utvisning. Den här gången räckte det inte heller med den traditionella metoden att vitpixla bilder på bedragaren. SVT lät istället en tecknare rita Samir Husein Ali Ehsan där han dansar med Lisebergskaninen. Och där är irakiern plötsligt förvandlad till blond svensk. Tittarna skulle ges uppfattningen att det var en svensk som hade blåst försäkringskassan på mångmiljonbelopp.

Uppgifter som kan leda till slutsatsen att gärningsmannen är invandrare, till exempel hud- och hårfärg, utelämnas nästan alltid i brottsrapporteringen. När grova brottslingar av utländsk härkomst döms till långa fängelsestraff och utvisning ur Sverige utelämnar media oftast utvisningsdomarna i sin rapportering. En uppgift om att brottslingen ifråga har dömts till utvisning leder självklart till slutsatsen att den dömde inte är svensk medborgare. Och den slutsatsen tillåter media inte allmänheten att dra.

Utvisning – men till vilket land?

En artikel byggd på TT-material i Dagens Nyheter nyligen handlar om ytterligare en irakier, ”Kaninmannen 2”, som bluffat till sig flera miljoner från Försäkringskassan genom en spelad cp-skada – men obehindrat deltog i en bordtennisturnering. “Kaninmannen 2” heter Ali Radhi Raheema al-Mozani.

Där står ingenting om mannens nationalitet. Däremot att han har dömts till tre års fängelse och utvisning. Här vilseleds läsaren att tro att gärningsmannen är svensk, eftersom ingen annan uppgift ges. Men vart ska han då utvisas? Till Sverige? (Dagens Nyheter 19 juli 2010.)

Och den ”danske skräckpappan” som han kallas i Expressen,som dömts till nio års fängelse och utvisning på livstid för att han i åratal utsatt sina tre döttrar för sexuella övergrepp – vart ska han utvisas? Till Danmark? Eller till Tyskland? Han har nämligen två fruar, en dansk och en tysk, och bodde med dem och sina sammanlagt elva barn i en villa utanför Sönderborg i Danmark.

Svenska media ensamma om praxis

Svenska massmedia skiljer sig markant från andra länder vad gäller allmänhetens rätt till relevant information om etnicitet. Ett exempel:
En januaridag 2010 mördades den 56-åriga socialarbetaren och socialdemokratiska politikern Birthe Christiansen utanför sin arbetsplats, socialkontoret i Holstebro i Danmark. Mördaren var en av hennes klienter, den 28-årige somaliern Kamal Omar Youssuf. Han hade gömt sig bakom några cykelställ och överföll henne med kniv. Birthe Christiansen hann uppge hans namn innan hon avled av sina skador.

Kamal Omar Youssuf kom till Danmark 2008 och Birthe Christiansen var hans jobbrådgivare. Hon hade tagit honom från hans praktikplats för att han hade visat sig våldsam. Mordet var hans hämnd. I danska Ekstra Bladet uppgavs mördarens somaliska ursprung (27 januari 2010.) I svenska Aftonbladet var det ”en knivman” som hade mördat Birthe Christiansen. Det föranledde Peter Karlsson på nyhetsbloggen Fria Nyheter att fråga Aftonbladets reporter Jessica Balksjö varför hon hade utelämnat de uppgifter som av danska media bedömts vara av intresse för allmänheten.
Jessica Balksjö svarade:

”Enligt svensk pressetik så ska nationalitet inte skrivas ut om det inte är avgörande för sammanhanget. Du gör bedömningen att det somaliska ursprunget är det. Jag håller inte med. Danska tidningar har en annorlunda syn på detta och jag tycker personligen att våra regler är mer demokratiska och rättvisa.”

Rättvisa för vem? Varför är det rättvist att skydda gärningsmannen? Är det mer synd om mördaren än om offret? Och varför är det ”demokratiskt” att skydda en mördare?

”Mörkhyad person kan vara solbränd”

Ett utförligt signalement kan avsevärt underlätta polisens arbete att gripa en brottsling. Det är inte massmedias uppgift att underlätta polisens arbete. Massmedias uppdrag är publicistiskt. Men det är å andra sidan inte heller medias uppdrag att försvåra för polis och domstolar att gripa och lagföra brottslingar. Vilket man faktiskt gör i dag. Här finns en mycket djup förtroendeklyfta mellan gammelmedia och läsarna/lyssnarna/tittarna som ser särbehandlingen av svenska respektive utländska brottslingar och upprörs av den. När ansvariga tidningsutgivare ställs inför läsarnas frågor, som i Nerikes Allehandas chefredaktör Ulf Johanssons chatt med läsarna den 22 april och Expressens chefredaktör Thomas Mattssons chatt med läsarna den 16 april blir det uppenbart att området är minerat. Ulf Johansson säger så här när han får frågor om varför tidningen inte går ut med signalement på misstänkta brottslingar:

”Vi går ut med signalement när vi kan bedöma att det är ett någorlunda säkert signalement och dessutom ett signalement som verkligen kan underlätta för polisen. Att bara skriva exempelvis mörkhyad ger knappast stöd för vilken person det kan handla om. Det säger väldigt lite. Är det en solbränd person?”

Thomas Mattsson förnekar att Expressen behandlar svenska och utländska brottslingar olika:

”Detta påstående faller ju på sin egen orimlighet: varför skulle Expressen förhålla sig annorlunda till olika etniska grupper?”

Ja, varför?

Medias principer kolliderar

Media arbetar utifrån principer som är mer eller mindre heliga. En är den så kallade konsekvensneutraliteten. Media ska presentera ett allsidigt och korrekt material utan att snegla på vilka konsekvenser en publicering kan tänkas få. Att tillämpa konsekvensneutralitet skulle innebära att alla brottslingar behandlas lika, oavsett etnicitet. Det görs inte i dag. I särbehandlingen av svenska och invandrade brottslingar lämnar man konsekvensneutraliteten därhän.

Istället utgår journalisterna från en dogm som uttalat eller outtalat svävar över varenda redaktion, nämligen att ”inte publicera någonting som kan bidra till att öka främlingsfientligheten”. Det vill säga: journalisterna tar på sig uppgiften att dölja sanningen och uppfostra allmänheten till godkända åsikter. Här är media ute och cyklar i dubbel bemärkelse. Det finns för det första inga bevis för att det existerar en utbredd främlingsfientlighet bland svenskar. Däremot talar mycket för att svenska folket har fått nog av en omdömeslös massinvandringspolitik.

För det andra är regeln uttryck för en politisk/ideologisk målsättning som syftar till att svenskarna inte bara ska fråntas rätten att protestera mot den förda invandringspolitiken – de ska inte heller ha rätten att hysa känslor inför Sveriges förvandling till ett mångkulturellt och mångetniskt samhälle. Om man hyser andra känslor än ohejdad entusiasm är man med medias sätt att se ”främlingsfientlig”. Men det är inte medias uppgift att överta och gå i bräschen för politiska mål.

De pressetiska reglerna är förlegade

Allra heligast är spelreglerna för press, radio och TV. Den viktigaste punkten är den här:

”Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”

Det är den här regeln som media ständigt hänvisar till när de får frågor om varför de inte anger etnicitet eller signalement på brottslingar. Framför allt stöder man sig på formuleringen ”om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande”.

De pressetiska spelreglerna är förlegade. De speglar en annan tid och ett annat samhälle. Verkligheten har sprungit ifrån dem med snabba steg. Från att invandrares brottslighet i en svunnen tid har utgjort enstaka fall bildar den i dag ett mönster som inte längre går att blunda för. Det handlar inte längre om undantag eller enstaka fall. Därmed faller argumentet ”om det saknar betydelse i sammanhanget”. Det är medias ansvar att belysa sammanhang och mönster i samhället på ett allsidigt och ärligt sätt. Formuleringen ”är missaktande” saknar relevans. Den utgår från brottslingens välmående istället för allmänhetens säkerhet. Det är att begå brott, inte i första hand publicitet om brottet, som framkallar missaktning.

I dag har gammelmedia kniven mot strupen. Bloggvärlden går före med stormsteg. Där publiceras namn och etnicitet på brottslingar när de bedöms vara av allmänintresse. Indirekt underlättar det polisens och övriga myndigheters arbete med att gripa och lagföra brottslingar. Till syvende och sist handlar det om vem eller vilka media ska skydda – allmänheten eller brottslingarna.

”Vi spelar på det sjunkande Titanic”

Brottsjournalistiken är bara toppen på ett isberg. Svensk journalistik är i allvarlig kris. Upplagorna sjunker i takt med allmänhetens förtroende. I lördagens P1-program ”Medierna” fra min. 23:25 säger den tidigare Expressenjournalisten Maria-Pia Boëthius:

”Berättelsen om världen är fullständigt riggad. Den är helt förljugen. Vi är orkestern som spelar på det sjunkande Titanic. Vi spelar samtidigt som vi kör den livsviktiga journalistiken rakt in i isberget, rakt mot undergång. Media skapar opinioner som passar dem. Verkligheten beskrivs säljande snarare än sant. Vi bygger en låtsasvärld som tar över den verkliga världen och hindrar oss från att se den. Människors syn på världen styrs av media, men det finns en stor omedvetenhet om vilket inflytande mediemakten har på våra sinnen. Massor av barfotajournalister och bloggare på webben som inte sitter fast i medievärldens klor har möjlighet att ge motbilder till den riggade berättelsen. De är mycket modigare än de fast anställda högavlönade journalisterna.
Det gigantiska misstag vi har gjort i medierna är att vi har lämnat mediemakten och varandra ogranskade. Men i samma sekund som man börjar granska och ifrågasätta mediemakten blir det helt omöjligt. Var ska man föra den debatten? Media vägrar ju föra den!”

Först när journalistiken har nått botten kommer journalistrollen att förändras. Gammelmedia har ett val – självprövning eller att gå under.

Af Julia Cæesar

Tidligere kronikker af samme forfatter: Kedjeinvandring utan slut,Fler ministrar borde gråta, Den svenska asyltombolan, Juvelerna i maktens krona,Medlöparnas förräderi, Den livsviktiga tilliten, Ett paradis för krigsförbrytareSlöjan kränker migFlykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvarBrev till Fredrik ReinfeldtSvenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en stenMoster och svenskheten, Kriget mot läsarna .

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

50 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Vi detaljister har set det komme på to års afstand. SD får et enkelt læserbrev ind, Åkesson kommer pludselig i TV mer end en gang om året, han skriver en kronik i Aftonbladet sidste år. Og vupti, den 19 når Sverigedemokraterna sidder i Riksdagen, så tror vi allesammen at de har nydt samme selvfølgelige frihed som enhver anden politisk bevægelse i et vestligt demokrati, selvom sandheden er, at “Blåsippan” så at sige er skudt op igennem en ren klippegrund af mediebojkot, også fra såkaldt public service. Det vi nu ser, er en positionering så hvis nogen kommer om tre… Read more »

trackback

[…] och majoriteten av dem som får ÄFS är invandrare Tidligere kronikker af samme forfatter:  Medias pressetiska apartheid, Kedjeinvandring utan slut,Fler ministrar borde gråta, Den svenska asyltombolan,Juvelerna i […]

trackback

[…] för att bli brännmärkt som ”främlingsfientlig>Tidligere kronikker af samme forfatter: Medias pressetiska apartheid, Kedjeinvandring utan slut,Fler ministrar borde gråta, Den svenska asyltombolan,Juvelerna i […]

trackback

[…] Pressen kan faktisk hjælpe politiet Hvorfor skrive sådan noget så selvindlysende ? Jo, fordi en succes som denne – som vi ser med efterhånden meget jævne mellemrum i Danmark – ikke kan se i Sverige, ganske enkelt fordi forbrydere som ham på billedet her, tilhører en særlig journalistbeskyttet “race.” De svenske “presseetiske regler” er til skade for samfundet og ofrene og til stor glæde for mordere, volds- og voldtægtsmændmænd, bortset fra at pressen i mine øjne gør sig til medskyldig i forbrydelser.Efterlyst: Slog kvinde med flaske. – En offentlig efterlysning gav resultat, da den formodede gerningsmand til et voldeligt… Read more »

trackback

[…] kronikker af samme forfatter: Medias pressetiska apartheid, Kedjeinvandring utan slut,Fler ministrar borde gråta, Den svenska asyltombolan,Juvelerna i […]

Realist
Realist
13 years ago

Jag rekommenderar alla att läsa Den norska författaren Ole Jørgen Arfinsens bok ”Selvmordparadigmet – Hvordan politisk korrekthet ødelegger samfunnet” http://www.selvmordsparadigmet.no Ole Jørgen genomfört flera års forskning runt begreppet politisk korrekthet och dess påverkan på det västliga samhället. I sin bok är författarens hypotes att den västerländska civilisationen är på väg att begå självmord, och håller på att förstöra hållbarheten i våra samhällen, som beror på en rad förhållanden som för det mesta har sina rötter i en intellektuell paradigm som vägrar att berätta sanningen om den mänskliga naturen och därför leder oss in i vackra orealistiska utopier i det ena… Read more »

trackback

[…] Medias pressetiska apartheid Av demokratbloggen af Julia Caesar © […]

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

Vad mer har eliten stövsugit från nätet det senaste året? Nu vet vi att inslaget om Lilla Saltsjöbads-avtalet och Jens Orbacks famösa uttalande om “när vi blir i minoritet”. Finns det fler sådana kontroversiella uttalanden som bara försvunnit?

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Fortvivl ej, Robin – Jens Orback er genopstanden 😀 Og nu kommer han med garanti aldrig til at forsvinde igen. Hans “uheldige” fortalelse ligger på masser af harddiske og på mange filhoteller. Den afslørende udtalelse kommer fra 2:41: ” … Och det är också ett försvar för … för deg och meg … att nångång kanske vi hamnar i minoritet … och försvarar vi dom andras rätt … då går vi lite tryggare … ” ?!?!? Han må jo åbenbart have en fornemmelse af, at “vi” har brug for denne beskyttelse – dette møde mellem EUs integrationsministre foregik nemlig i… Read more »

Hans Jensen
Hans Jensen
13 years ago
Reply to  Bjovulf

En af internettes gode ting, eller forbandelser, er at har det først været publiceret en gang, kan det ikke fjernes igen. Ligesom tandpasta, er det først ude af tuben kan man ikke få det derind igen. Mange der har klumret med at udgive forkerte oplysninger, ingen nævnt ingen glemt, skynder sig altid med at sige at nu er det fjernet fra hjemmesiden. Sikkert, men det ligger i internet cachen få utallige PC’er rundt omkring i verden, plus de steder hvor man direkte har downloadet dokumenterne, eller hele siden (save page as..). Bruger man Windows og IE, på en PC med… Read more »

DexterSverige
DexterSverige
13 years ago

Bra sammanfattning “Julia”, som vanligt. Vill tillägga att omfattningen av medveten desinformation på detta område är betydligt större än vad gemene man är medveten om. Ett klockrent och färskt exempel var när Aktuellt sände ett reportage om högsäkerhetsavdelningarna på landets anstalter. På dessa avdelningar befinner sig intagna som gjort sig omöjliga på annat håll, de sk “stolpskotten”, och där de hålls inlåsta 23 timmar/dygn. Aktuellt annonserade närmast triumferande detta reportage från Kumlanstalten i början av sändningen. Inga mediareportage har nämligen gjorts från svenska anstalter på närmare ett decenium. Vad är det då tittarna får se? Jo minsann, två slitna misslyckade… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
13 years ago
Reply to  DexterSverige

DexterSverige, kan du göra en uppskattning – mellan tummen och pekfingret – hur fängelseklientelet i genomsnitt ser ut, om man tittar på hela fängelsepopulationen?

Intagna med invandrarbakgrund, eller icke-svensk etnicitet utgör ca 90% av klientelet på de tyngsta anstalterna. Vad utgör de för andel av *hela* fängelsepopulationen? 80%? Mer än så? Mindre?

Vilken andel utgör personer med invandrarbakgrund, eller icke-svensk etnicitet av klientelet på SIS-anstalterna? 70%? Mer än så? Mindre?

DexterSverige
DexterSverige
13 years ago
Reply to  Arvid Falk

Egentligen inte, eftersom jag rör mig på de tyngre slutna anstalterna (A/B/C) och inte vill spekulera om procentandelar på D/E/F anstalter. Man får dock en ganska bra bild om man tar BRÅ:s senaste undersökning och extrapolerar den med ytterliggare ett halvt decenniums MENA-invandring. Man ska dock ha klart för sig att “tunga” intagna drar betydligt mer resurser från rättsväsende & kriminalvård än intagna på öppna anstalter/lägre säkerhetsklasser, samt att intagna från MENA-länder kräver större personalresurser pga starkt utåtagerande beteende och andra kulturparametrar som försvårar umgänget med vårdare och medintagna (oftast placeras dessa därför efter etnicitet). Ur det perspektivet är det… Read more »

Anonymous
Anonymous
13 years ago
Reply to  DexterSverige

Stor tack för svar, DexterSverige!

Det är inte orimligt att tro, att 80% av kriminalvårdens resurser eller mer förbrukas av utlänningar.

Jag försöker få ett grepp om hur det är rimligt att tro, att den totala fängelsepopulationen ser ut (s.a.s. räkna huvuden). Finns det andra (mindre tunga) anstaler, där det skulle kunna råda omvända förhållanden t.ex. vara 70% svenskar? Även om du inte har besökt sådana anstalter, så kanske du kan bedöma sannolikheten av att sådana anstalter skulle kunna finnas?

Arvid Falk
Arvid Falk
13 years ago
Reply to  DexterSverige

Anonym ovan var alltså Arvid Falk.

A propos “BRÅ:s senaste undersökning” – syftar du på 2005:17 eller på någon annan undersökning?

Realist
Realist
13 years ago

Otroligt bra Krönika. Jag har hoppats på att du skulle skriva något som framhävde och ställde upp fakta om just inkonsekvensen i media om blottläggning beroende på etnicitet. Det framkommer tydligt att svensk journalistik är rasistisk, den diskriminerar vanliga svenskar om och om igen. tack, ser fram mot nästa söndag.

Marit
13 years ago

Cavatus : Desverre er statistikk tilrettelagt og frisert i Norge også. Men vi har ikke direkte sensur, slik som i Sverige., enda…Vi har alltid ligget 10 år bak Sverige i utvikling, på godt og nå også vondt, er jeg redd. MartinA : Helt enig med deg; Fan ta dom.

MartinA
MartinA
13 years ago

Fan ta dom.

Tony Ingman
Tony Ingman
13 years ago

Som vanligt mycket bra skrivet av Julia ceasar. Min önskan till henne/han är att alla dessa välskrivna kröniker

så småningom ges ut i bokform, det kommer att bli en bästsäljare, ty det är många av den älldre generationen

som använder sig av dator, och således missar mycket av alla dom sanningar som sägs här..

Tyckarn
Tyckarn
13 years ago

Julia, så jädra bra skrivet. Ditt patos för sanningen, hur obekväm den än må vara för pk-media, och din skrivskicklighet är imponerande. Jag skulle gärna vilja att så många som möjligt läser dina texter, skulle du inte kunna kontakta Sverigedemokraterna så att de kan använda dina texter och försöka sprida så gott det bara går? En myt som pk-folket bankat in i svenskens huvud är ju att de som protesterar mot massinvandringen är arbetslösa och outbildade. Lite dumma, sådär. Men du bevisar ju motsatsen så det bara stänker om det. Valet närmar sig med stormsteg och dina texter är på… Read more »

Marit
13 years ago

Takk Julia fra Norge ! Vi blir stadig flere her også som verdsetter dine treffende artikler. Mye av det du skriver skjer her også. Man må ikke kritisere den multikulturelle utopien. Da er man rasist ! Men folk har sett så mye jævelskap nå, at de begynner å våkne og forstå at politikerne har gitt bort landet vårt og tryggheten vår til fremmede som ikke ønsker oss vel. Desverre er det 3 år til neste stortingsvalg i Norge. Innen den tid, har vel islamiseringen eskalert…

Cavatus
13 years ago
Reply to  Marit

Men Marit, i Norge kallar man ändå en spade för en spade, och statistiken är inte tillrättalagd eller friserad med politiskt korrekta benämningar för att inte väcka anstöt. Ni har kommit mycket längre än Sverige, och det kan bero på Framskrittpartiet, enligt vad jag tror.

Theodor K. Afka
Theodor K. Afka
13 years ago

En liten kommentar till.

Du ställer frågan:

“Och den ”danske skräckpappan” som han kallas i Expressen,som dömts till nio års fängelse och utvisning på livstid för att han i åratal utsatt sina tre döttrar för sexuella övergrepp – vart ska han utvisas? Till Danmark? Eller till Tyskland? Han har nämligen två fruar, en dansk och en tysk, och bodde med dem och sina sammanlagt elva barn i en villa utanför Sönderborg i Danmark.”

Mitt svar är att han vare sig ska utvisas till Danmark eller Tyskland, då svinet ifråga är egyptier. Så till Egypten med honom.

Theodor K. Afka
Theodor K. Afka
13 years ago

Väldigt bra skrivet Julia! En liten önskan dock: Varför publicerar du inte dina alster ÄVEN på PI, då du skulle nå tiofalt mer läsare. Snaphanen i all ära, men en parallell publicering på PI skulle inte skada!

Rudolf
Rudolf
13 years ago

Vad tror ni skulle hända om valdeltagandet sjönk med hälften i ett modernt land som Sverige?Skulle det möjligen dra till sig lite mindre blinda journalister från andra länder,inte minst Danmark?Skulle vårt svenska pennpack få lite svårt att förklara sitt beteende för sina internationella kollegor?Hur skulle vår negerkung Reinfeldt besvara frågor från dom stora TV-bolagen när mikrofonerna trycks upp trynet på honom.Eftersom vi svenskar tydligen inte ens klarar av att styra in media i en ärligare riktning får vi väl försöka väcka lite internationell uppmärksamhet?Nätsurfande o rösta på SD kommer inte att räcka,får dom under 10% kommer dom ingenstans,får dom dubbelt… Read more »

Tenore 36
Tenore 36
13 years ago
Reply to  Rudolf

Du har tittat för mycket på PK-media Rudolf. Vem skulle kunna hantera massinvandringen sämre än Maud, Fredrik och Göran?

Regimkritiker
Regimkritiker
13 years ago

Det är obegripligt att PK-journalisterna inte fattar att de sågar av den gren de själva sitter på. Fallande upplagor kommer att leda till uppsagda journalister. Cheferna kanske klarar sig i en första omgång av avskedanden men de vanliga murvlarna borde väl inse att den massiva mörkläggningskampanjen hotar deras egna jobb. Förekommer det aldrig några interna bråk och skrik på svenska redaktionsmöten om detta? Om inte annat borde ägarna av svensk media vara oroliga. När en blogg som Politiskt Inkorrekt går från noll till topp-14 av alla svenska nyhetssajter på mindre än två år (och snart är ikapp GP och Sydsvenskan)… Read more »

Hans Nilsson
Hans Nilsson
13 years ago

Jag glömde att informera om jag lever efter mina åsikter nämligen att jag har helt slutat med att abonnera på morgontidning
och även slutat köpa kvällstidning all info söker jag via nätet och kan välja och vraka i informationen och sen själv bilda mig
en uppfattning. MÅNGA BORDE FÖLJA MITT RÅD SLUTA KÖP PAPPERSTIDNINGAR VAR INTE MED OCH GÖRA
LÖGNEN LEGAL OCH RUMSREN.

Cavatus
13 years ago

Tack, Julia, för ytterligare en krönika som avslöjar sanningen bakom Sverige tjusiga fasad. Jag vill gå så långt att jag kallar dessa journalistiska medlöpare för ondskan personifierad. Dumheten, personifierad. Maria-Pia Boëthius uttalande är en rak käftsmäll på hennes egna kolleger. Just därför kan jag förstå att hon inte längre får figurera fritt i gammelmedia. Folk som serverar obehagliga sanningar har ju aldrig stått högt i kurs. Ylva! Tack för att du är EN klarsynt och självständigt tänkande journalist. Ett sätt att lobba för sanningen är att sprida Julia Caesars krönikor här på Snaphanen. Jag har en sammanställningsida med länkar och… Read more »

Hans Nilsson
Hans Nilsson
13 years ago

TACK JULIA CAESAR för ännu en söndagskrönika som belyser på ett kusligt sätt hur man kan manipulera mörka trixa och medvetet undanhålla information och detta i ett land som POLITIKER OCH MEDIA OFTA OCH GÄRNA PÅSTÅR ÄR EN DEMOKRATI alla dessa JÄVLAR TALAR ENBART I EGEN SAK DETTA ÄR EN FALSKHET AV VÄRSTA SLAGET. Jag är av den uppfattningen att även om den sk GAMMELMEDIAN ändrade åsikt och insåg att det är viktigt att förse allmänheten med korrekt information så är tilliten och förtroendet kört så långt ner i botten för dessa medier så det kommer att ta åratal att… Read more »

ylva
ylva
13 years ago

Det här är så bra skrivet så jag ryser! Den här informationen måste fram till svenska folket, det är jätteviktigt. Jag vill berätta att mina kurskamrater på den journalistutbildning jag gick, levde i förnekelse och vägrade se till fakta om invandrares överrepresenterade brottslighet. Jag blev anklagad för att “specifikt” ha letat fram fakta som svartmålade invandrare gällande våldtäkt. Jag vet att det är en journalists uppgift att leta fram fakta. Jag vägrar att gå i “mångkulturens förljugna och vilseledande spår”, både som journalist och som människa. Och framför allt, i valet i september. Till sist så reagerar jag ofta på… Read more »

Pesodym
Pesodym
13 years ago

Det siges, at svenskerne i 60-er tallet opdagede at moral er godt og at dobbelmoral derfor må være dobbelt så godt. Svenske politikere oplyser at udsmidte romaer i DK skyldes rasisme – udsmidte romaer i S skyldes—– nå ja – hvad? Allerede Machiavelli vidste i 1400-tallet, at et folk har de politikere de fortjener. Ta´ den i svenskere ; I har fortjent Sahlin, Bildt og alle de andre.

Pk
Pk
13 years ago

Vores gode Steen omtaler ofte dejlig musik,
og mens een skrev om denne verdens svenske elendighed,
så hører een underskøn musik.
Sam Cooke`s” Night Beat”.
Kære venner tænk jer denne tanke.
Vores politikere er valgt for at beskytte vore lande for alt ondt.
Sværere burde det ikke være; beskytte os.
Børn, voksne.
BARE BESKYTTE OS.

.

Pk
Pk
13 years ago

Kære Julia. Det helvede,du skriver om, er kommet på film. For nogen tid siden vidste DR Filmen:”Mænd som hader kvinder”, tror jeg den hed. Nå, handligen fik een til at næsten ikke tro sine egne øjne og hjerne. En ung kvinde blev svinsk behandlet af en aldre hvid advokat. Gennemført dumt svin. Hvid. Samme pige blev overfaldet at fordrukne hvide svenskere på en metro station. Samme pige var med til at opklare, at en hvid svensker havde dræbt den ene jødiske pige efter den anden. Sådan er de hvide svenskere! Dræber jøder. Gerningsmanden boede i noget stort,sort/brunt og her manglede… Read more »

Svea
Svea
13 years ago

Mycket bra som vanligt, Julia. En skribent (tyvärr minns jag inte signaturen) på PI myntade ett uttryck som är klockrent: Presset(n)iska regler.

Bengt
Bengt
13 years ago

Eftersom jag är morgonpigg så lyssnar jag på nyhetsutsändningarna på radion senast från kl. 7 på helgerna oftast ännu tidigare. När det har hänt ex bilbränder ,allvarliga våldtäkter och som i dag bränderna i Eslöv och våldtäkten i Göteborg av den 15 åriga flickan nämns de i de riktigt tidiga sändningarna men efter ca kl. 8 när de lediga människorna har vaknat så nämns dessa nyheter inte. Antingen är jag paranoid eller så görs det helt medvetet. Man kan hävda att man visst rapporterat om invandringsrelaterad kriminalitet. Jag tror på det senare alternativet.Det här har jag lagt märke under en… Read more »

Stefan K
Stefan K
13 years ago

Tack Julia!
En välförtjänt spark i arslet på dina misslyckade journalistkollegor i Sverige.

Två andra exempel är värda att nämna:
Den notoriskt brottsbenägne 16-åring som bl.a. begått väpnade bankrån, Rami El Mohamad, alias “Metro-Gustav”.
Expressen som 2008, inte bara pixlade en bild på en brottsling med ursprung i ett afrikanskt land, utan gjorde den hy som syntes på bilden ljus, så att han därmed skulle likna en etnisk svensk.

tavsen
tavsen
13 years ago

5 937 våldtäkter i Sverige. Afskyeligt. http://www.dkr.dk/det_kriminalpraaventive_raad/emner/undersaagelser/voldtaagt_der_anmeldes_2009_/composite-627.chtm “Undersøgelse af politianmeldte voldtægter fra 2000 – 2002. De sidste 25 år har omkring 500 kvinder årligt anmeldt til politiet, at de er blevet udsat for voldtægt eller forsøg på voldtægt. Voldtægt er et alvorligt overgreb, og det er yderst vigtigt, at der gøres, hvad der er muligt for at forebygge og mindske antallet. Det er også vigtigt, at de, der alligevel udsættes, får den bedst mulige behandling og at de behandles optimalt af og i retssystemet. …” — Den store forskel skyldes nok de mange massevoldtægter i Moralens Årti i 90’erne. De… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Att visa och belysa mönster i samhället är massmedias ansvar… Det är medias ansvar att belysa sammanhang och mönster i samhället på ett allsidigt och ärligt sätt. Det er svensk sprog og muligvis tillige en udbredt tankegang, men det gør ikke selve udsagnene til mere sande, hvorfor private eller selv statslige massemedie-interesser ikke ansvarligt på en alsidig og redelig facon skulle kunne vise sammenhæng og belyse mønstre i samfundet, det overgår min forestillingsevne. Noget belæg for begrundelserne for hvorfor det partout skal være ansvarlighed af denne type, der skulle være styrende for massemedier er udeladt. Människors syn på världen styrs… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

Dags att igen erinra om Lilla Saltsjöbads-avtalet igen. Många journalister förnekar till och med att det skulle existera något sådant. Får nog be min läkare skriva ut lite Journafobil åt mig.

Affe
Affe
13 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Även om nu ett möte ägde rum i Saltsjöbaden eller om det inte gjorde det så fungerar “Lilla saltsjöbadsavtalet” precis lika bra som ett planterat villospår i syfte att få alla som tror på det att framstå som foliehattar. Om det inte kommit fram några hårda bevis på att detta möte har ägt rum på 20 år så lär det väl inte komma några. Men man ska inte kasta ut barnet med badvattnet. I programmet Åsiktsmaskinen 2007 kom det fram uppgifter från Susanna Popova och Thomas Gür som definitivt är intressanta. Programmet går inte att se längre på nätet men… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
13 years ago
Reply to  Affe

Popova avslöjade .. att journalisterna mycket väl vet om vilken oerhörd makt de har. En makt som de har utan att folket har valt dem eller har möjlighet välja bort dem. Makt som de alltid vill tona ned och rentav förneka. Hon berättar att de träffas på möten och konferenser och diskuterar hur de ska hantera den här makten. Hur mycket de ska berätta för sina läsare. Om de ska “lägga locket på” angående känsliga ämnen, eller om det är dags att “ta av locket”. Instämmer helt, Affe! “Lilla Saltsjöbadsavtalet” är ju bara en humoristisk benämning för att beskriva, att… Read more »

Cavatus
13 years ago
Reply to  Affe

En till som råkade försäga sig om det finns ett lock på debatten, är Lena Sundström. Det var i Studio 1 som hon hävdade att det nog är bra om locket får fortsätta att ligga på i debatten i Sverige, detta med anledning av hennes famösa bok om Danmark, där man tillåts tala om invandringens baksidor, något hon uppenbarligen jobbar hårt för att förhindra i Sverige. Har skrivit om det här:

http://aktualia.wordpress.com/2010/02/25/locket-fortsatt-pa/

oveg
oveg
13 years ago
Reply to  Affe

Och vart tog Popova vägen. Det verkar som att hon försvann från media efter avslöjandet

Affe
Affe
13 years ago
Reply to  steen

Steen,
Tackar! Tyvärr finns inte den intressanta sekvensen med. Här finns det däremot.

ca 1:05 in i videon
http://www.dailymotion.com/video/xb5dej_makten-och-media_news

om nån kan spara det så gör gärna det.

@ Affe : Takker, byttede den lige ud, jeg mente nok, at Milld havde den et sted.

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  steen

Ja, det var meget mystisk, Steen & Affe. Jeg havde hele dette Axess-progam liggende i tre dele på YouTube indtil sidste efterår eller vinter, men den konto blev pludseligt lukket, helt uden forklaring eller en tidsfrist til at fjerne videoerne ( som vist er det normale i den slags sager om ophavsret? ) Jeg har dem stadigvæk, men desværre ligger de på en extern harddisk, som nægter at samarbejde ( hmm, gad vide om den også er med i komplottet? 😀 ). Vi må så håbe på, at nogle andre derude i Cyberspace har nået at downloade dem, mens de… Read more »

Affe
Affe
13 years ago
Reply to  steen

@ Bjovulf,

Ja, svenska journalister har en enorm makt. 😉

Rudolf
Rudolf
13 years ago

Mycket bra igen Julia! Ett av det effektivaste sätten att påverka kommersiella krafter är ju att helt enkelt sluta köpa deras produkter o helst tala om för dom VARFÖR.Har själv provat detta med pren.säljare från Göteborgsposten t.ex.,dom hörde inte av sig efter det.Rent teoretiskt tror jag ett valdeltagande på kanske 40% i Sverige skulle tvinga fram förändringar mycket snabbare än om SD hamnar i det parlamentariska träsket.Tiden rinner ifrån oss!

50
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x