31
aug
Seneste opdatering: 23/5-14 kl. 1642
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Formelt er det selvfølgelig svært at fange den svenske-mediepolitiske klasse i flagrante demokratibrud, men de har årtiers rutine i at balancere på kanten. Det er muligvis lige akkurat lovligt, set med lokale og internationale retsøjne, men det er i særklasse uskønt: Deres politiske skøn falder ud til samme side hvergang, nemlig for dem selv og imod oposition og opkomlinge, der udfordrer deres magtmonopol. Den onde, udemokratiske vilje tvivler ingen der har overværet det i årtier et sekund på. Hvis svenskerne var revolutionært anlagte – hvad de mildest talt ikke er – ville denne elites ageren have fremtvunget en folkelig opstand forlængst.

Også fra Norge er der kritik: Frp: – Svensk brudd på demokratiske spilleregler. Ledarsidorna teg om dansk kritik.

Ellemanns ævl

Det kræver åbenbart ikke ret meget at have en blog på Berlingske Tidende. I et indlæg kloger Uffe Ellemann sig på svenske valg.“Vi kan lære lidt af svenskernes mere tænksomme og hensynsfulde debatkultur.” Ja, men nu snakker vi ikke kultur, vi snakker grundlæggende demokratiske og valgtekniske principper. De sidste 15 år, har der været “urelgelmæssigheder” ved svenske valg. Svindel, for at sige det som det var. Allerede i 2002 kritiserede Helsinki Watch den svenske demokratiske proces, både mediemæssigt og rent valgteknisk. Stemmesedler der systematisk forsvandt, plejehjemsansatte der stemte for 300 af deres beboere, partier der ikke havde adgang til medierne osv. Kunne man ikke forlange af en fhv. udenrigsminister, at han satte sig bare rudimentært ind i hvad han skrev om, fremfor at skrive ufunderede tonemester-causerier? Er Ellemann venstremand, når det kommer til stykket? Det han hylder i sit blogindlæg, er AFA og Enhedslistetanker. Han vender det blinde øje til mange års censur, vold, forfølgelse og berufsverbot. Helsinki Watch: Swedish General Election 2002

As nationalism rises, will the European Union fall?

Det er altid interessant at se Danmark eller Europa anskuet udefra. Enten får man indsigt i store linjer man ikke selv ser for bare træer, eller også afsløres iagttagerens eget udgangspunkt i nærmest pinlig grad, uagtet dennes kvalifikationer. Jeg tillægger således ikke amerikanske akademikeres fascinerede skræk for dunkle, folkemorderiske kræfter i folkedybet af The Old World større vægt, andet end som en perspektivering af deres egen historie. Jeg håber selvfølgelig at Charles Kupchan langt væk har ret i dette scenarie, men her i europæisk jordhøjde virker EUs kvælertag nu ikke til at blive sluppet. Kupchan er professor i ‘international affairs’ ved Georgetown University (LFPC).

The European Union is dying — not a dramatic or sudden death, but one so slow and steady that we may look across the Atlantic one day soon and realize that the project of European integration that we’ve taken for granted over the past half-century is no more.

Europe’s decline is partly economic. The financial crisis has taken a painful toll on many E.U. members, and high national debts and the uncertain health of the continent’s banks may mean more trouble ahead. But these woes pale in comparison with a more serious malady: From London to Berlin to Warsaw, Europe is experiencing a renationalization of political life, with countries clawing back the sovereignty they once willingly sacrificed in pursuit of a collective ideal.

For many Europeans, that greater good no longer seems to matter. They wonder what the union is delivering for them, and they ask whether it is worth the trouble. If these trends continue, they could compromise one of the most significant and unlikely accomplishments of the 20th century: an integrated Europe, at peace with itself, seeking to project power as a cohesive whole. The result would be individual nations consigned to geopolitical irrelevance — and a United States bereft of a partner willing or able to shoulder global burdens. […]

Europe is hardly headed back to war; its nations have lost their taste for armed rivalries. Instead, less dramatically but no less definitively, European politics will become less European and more national, until the E.U. becomes a union in name only. This may seem no great loss to some, but in a world that sorely needs the E.U.’s aggregate will, wealth and muscle, a fragmented and introverted Europe would constitute a historical setback. […] Charles Kupchan: As nationalism rises, will the European Union fall?

Sarrazin: Tyskland om 100 år – drøm eller mareridt?

Pågrund af Sveriges rejse kom vi bort fra oversættelserne fra “BILD.” Vi genoptager dem her.

Tyskland diskuterer Thilo Sarrazins nye bog.. I den udvikler han to scenarier for Tysklands fremtid: “Jeg lader min fantasi løbe frit . Den er tilspidset, den er satire, men den er ikke urealistisk, “skriver SPD politikeren.

af Thilo Sarrazin

I Tyskland år 2017 er den politiske klasse faktisk ganske tilfreds med sig selv, økonomien vokser langsomt, men den vokser dog. Siden efteråret 2017 er Angela Merkel leder af en sort-grøn regering.

Koalitionsregeringen bebuder et lovforslag der kriminaliserer fremmedhad og islamofobi. Jürgen Trittin havde under valgkampen vakt opsigt med sin udtalelse: “50 procent af araberene er mig kærere end de fem procent af højreradikale.”

Med stærk modstand fra EU, var kurser i tysk blevet fjernet som en betingelse for familiesammenføring.

I koalitionsforhandlingerne havde De Grønne fremlagt en videnskabelig rapport af professor Gideon Botsch fra Moses Mendelssohn Center ved Potsdam Universitet. [Note Bemærk: I en undersøgelse i januar 2010 havde Gideon Botsch erklæret Thilo Sarrazins udtalelser som “klart racistiske” ].

I den påviste han, at det var et udtryk for en “latent fascistiske holdninger med racistiske overtoner,” hvis man i Tysland krævede forret for det tyske sprog. .

Den nye minister for familie-og migration – en ung kvinde fra venstrefløjen af Nordrhein-Westfalens CDU – gjorde det klart:

Når man iagtager den globale overbefolkning, miljøet, Tysklands tvivlsomme fortid og dets lave fødselstal, kan vi faktisk yde et positivt bidrag til menneskehedens fremtid. Faldende befolkningstal skaffer nemlig plads.

I den offentlige debat lægger Patrick Bahners, kultur redaktør af FAZ, omsider det afgørende lod i vægtskålen.

I en meget intelligent artikel, ingen forstod, viste han overbevisende: Det er i det tyske borgerskabs kulturelle selvopofrelse, at vi ser det endelige bevis for, at de tager liberalismen virkeligt alvorligt. Han gentog også det, han ytrede allerede i 2010 , at ” kritik af islam faktisk sammenlignes med den anti-semitisme, de intellektuelle lagde for dagen havde i kejseriden.”

Allerede i 2015 var den årlige indvandring steget betydeligt, og omkring halvdelen af de indvandrere kom som familiesammenførte, den anden halvdel var det for det meste flygtninge fra fattigdom i Afrika og Nær-og Mellemøsten.

Bruttonationalproduktet var omkring 2020 stagneret i sin vækst. På den anden side fortsatte pensionsudgifterne og udgifterne til sociale overførsler, fordi antallet af modtagere voksede uden ophør. Da momsen blev allerede var 25 procent, var der kun tilbage at øge indkomstskatten.
I 2040, flyttede en støt stigende andel af del velhavende til andre lande og tog deres privatformuer med sig.

I ubemærkethed havde man i mellemtiden oplevet en ændring i vælgerkorpset.

Som Allensbach [tysk menigsmålingsinstitut] allerede ved det føderale valg i 2045 kunne registrere, havde 30 procent af førstegangsvælgerne muslimsk baggrund.

Men allerede siden 2030 havde der været et stigende antal byer med muslimskeflertal, og i 2050 havde mere end halvdelen af Tysklands byer en borgmester af en tyrkisk, arabisk eller afrikansk indvandrerbaggrund. Dette påvirkede den lokale politik.

I 2045 havde der igen været en påsat brand i Hertuginden Anna Amalia Bibliotek i Weimar. Borgmesteren, en tænksom og dybt religiøs mand med arabisk immigrantbaggrund, gjorde ikke tingene let for sig.

Men tilsidst gik han til pressen og meddelte, at denne verdens privillgegier tilhører de levende og ikke de døde. Byens knappe ressourcer var derfor bedre investeret i en bedre udformning af forpladsen til den nye moske.

I de følgende årtier satte kirker, slotte og museers forfald ind. De tyskere, der ville besøge dem, blev ældre og ældre, og færre og færre.

Mod stor modstand foreslog forbundsregeringen i 2080 et særligt program i 2080 for at redde den tyske kulturarv. Flertallet for foreslaget var lille, fordi en hævelse af pensionerne derfor måtte udskydes.

Med skælvende stemme sagde en repræsentant for “De Grå Pantere” til forbundskammeret : “Hvad gavner det den tyske pensionist i kørestol, at Bamberg og Køln Domkirker renoveres, når der ikke betales for pensionisternes pleje?”
I en skelsættende afgørelse besluttede Bundesverfassungsgericht i 2030, at det er i strid med princippet om ligestilling i grundloven, hvis en ansøger ikke kan få job,fordi han ikke taler tysk.

Endnu vigtigere var domstolens beslutning fra år 2037 om modersmål. I storbyområderne har flertallet af børnene tyrkisk og arabisk som modersmål. Deres menneskerettigheder krænkes hvis de skulle tvinges til at tale tysk i stedet udtrykke sig frit på deres eget sprog.

Analysen af statistik viser, at i 2045 valgte kun 48 procent tysk modersmålsundervisning, i 2075 kun 30 procent og i 2105 kun 20 procent . I Bayerischen Wald og Uckermark var andelen i 2105 stadig 50 procent, i Hamburg, Frankfurt og Berlin, kun omkring ti procent.

I år 2100 kunne kritiske historikere med tilfredshed konstatere, at Tyskland havde løst sin demografiske problemer forebilledligt og multikulturelt korrekt. Selvom Forbundsrepublikken var faldet langt bagefter levestandarden i Kina og i Indien i indkomst pro-capita, havde den vist verden, at problemer kan løses på fredelig vis.
Enkelte muslimske brushoveder har krævet et nyt tysk nationalflag. En en sort baggrund med rød halvmåne og gyldne stjerner. Det var måske en smule overdrevet, Men de havde ret til at gøre det, de var i demokratisk flertal. Og Tyskland ville forblive sort, rødt og gult.

(Snaphanens oversættelse fra Deutschland in 100 Jahren – Traum oder Albtraum?)

Man kan se Sarrazin her på You Tube. Man kan også se hele progammet (77minutter) her.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Spandauer
Spandauer
11 years ago

“Hirsi Ali kommer til DF’s årsmøde! – kan jeg læse på DF’s hjemmeside. Og det samtidig med at SF holder ramadanmiddag på Christiansborg.”

Meget sigende, Liva. 🙂

Liva
Liva
11 years ago

Det er sjovt at se hvordan intervieweren sidder løst og uroligt i stolen under interviewet med Wilders. Det er ikke nemt for den drevne journalist at holde masken. : ) Wilders klarer det tværtimod godt – og hvor er det skønt at se et stor portræt af Churchill i baggrunden i udsendelsen. …V… Og årh, hvor der mangles noget venstrefløj der ikke har gjort sig så fatalt afhængig af islam og som ikke kalder meningsmodstandere for islamofober. Netop fordi venstrefløjen ikke kan komme fri af de uvaner, er bl.a. Wilders nødvendig som politiker. Så kan jeg forstå at Hirsi Ali… Read more »

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Liva

Det er sgu rigtigt! Hirsi Ali kommer til DF’s årsmøde! – kan jeg læse på DF’s hjemmeside. 🙂 Og det samtidig med at SF holder ramadanmiddag på Christiansborg. nNtop disse forhold forklarer vist meget godt en del af grunden til at der sives fra den såkaldte venstrefløj i disse her år.

Tillykke til DF at Hirsi Ali kommer til årsmøde. 🙂

Spandauer
Spandauer
11 years ago

@ Uslehund

Jeg synes, at du går over stregen. Jeg finder, at det er en rimelig observation, som Mette kommer med. En observation, der jo også siger noget om, at det koster at kæmpe for friheden, som Geert Wilders gør det, og at det derfor er nødvendigt, at vi andre efter bedste evne bakker op.

Mette
Mette
11 years ago

jdm. Ja, hvis det skal være, kan vi jo alle komme til at ligne spøgelser. Jeg hæftede mig også ved den sære humoristiske og overfladiske stemnning, journalisterne omgav sig med. Tilsyneladende totalt ligeglade. Og ved et nyt rasende glimt i Wilder øjne.

jdm
jdm
11 years ago

Mange tak for den Wilders video. Jeg fandt det meget interessant, fascinerende faktisk, at de to australske journolister var totalt ligeglad med hvorfor Wilders fik saa mange stemmer og hvorfor hans meninger er blevet saa populaere. De opfoerte sig som om det var en eller anden mystisk haendelse, noget uheldigt, at Wilders er blevet til.

Hovedrystende.

Mette, tiderne taerer nok paa manden, men produktionen (lights, camera, action) var da ogsaa traelse.

Mette
Mette
11 years ago

Wilders ser tynd og elendig ud.

Uslehund
Uslehund
11 years ago
Reply to  Mette

Skal han nu have “styling” eller hvad fanden det hedder? Han bruger de fleste af hans penge på sikkerhed.. Han har måske råd til et lille fint hotel værelse og lidt sprut (håber jeg) Ikke FRISØRER…(måske 1liter klorin) Fuck dig Kvindemenneske, og pak dig ind… DU FORSTÅ JA? Mænd er sgu da ligeglade hvordan han ser ud.. han siger hvad han mener! Du behøver ikke skifte ble på ham……. Han er nok den mest hadte person på jorden omkring nu. ja? Han har ikke brug for moderlig sympati, men seriøse mænd som kan forsvare ham! PS: du kan da Umuligt… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Uslehund

Hold din kæft og få dig et ærligt arbejde.

Magnus
Magnus
11 years ago

Reinfeldt: “Jag tycker att vi har en tillräckligt…”

Okej, han tycker det. Då så! Nästa ärende… Vad tycker Mugabe?

JacobCT
11 years ago

Om den danske kritik og manglen på referencer i svenske medier
http://www.friatider.se/ledarsidorna-teg-om-dansk-kritik

Victor
Victor
11 years ago

Expressens valgkalkulator er rimeligt morsom:

http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2094465/valkalkylator

Hos mig stod SD, Feministisk Initiativ (!), Venstrepartiet, Miljøpartiet og Piratpartiet fuldkommen lige……

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Victor

Mener du ikke U-rimeligt morsom, Victor? 😀

Victor
Victor
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Jeg må snart se at få skrevet en nordjysk-køvenhavnsk ordbog…..

Hans Jensen
Hans Jensen
11 years ago
Reply to  Victor
Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Victor

OK, jeg venter i stor spænding 😀

Det var skam ikke for at rette dig, Victor – bare lidt spas 😉

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Rigtige meninger ( om Sverige & SD etc. ) http://jp.dk/opinion/leder/article2168732.ece Rigtige meninger Offentliggjort 01.09.10 kl. 03:01 Sverige har ganske alvorlige problemer med indvandringen fra ikkevestlige lande. Der er ballade i ghettoerne, der er kriminalitet, og der er uroligheder, som ikke på nogen måde står tilbage fra de mest belastede områder i nabolandet Danmark. Men i Sverige taler man helst ikke om det, og skriver om det gør man yderst nødigt. Gør man det, er man nemlig indvandrerfjendsk, nationalistisk og det, der er værre. Det kan være en af grundene til, at Sverige i modsætning til de fleste andre lande ikke… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Sahlin: Danske politikere useriøse og umodne 😀 http://www.berlingske.dk/politik/sahlin-danske-politikere-userioese-og-umodne Sahlin: Danske politikere useriøse og umodne Den socialdemokratiske partiformand i Sverige, Mona Sahlin, skyder med skarpt mod de danske politikere, efter VKO har foreslået at sende valgobservatører til Sverige. Af Eva Jung, Annette Bonde, Philip Egea Flores Tirsdag den 31. august 2010, 22:01 STOCKHOLM/KØBENHAVN: De svenske statsministerkandidater har ikke meget til overs for den ualmindeligt hårde kritik af det svenske valg, som Naser Khader (K), Michael Aastrup Jensen (V) og Pia Kjærsgaard (DF) i går sendte over broen. I Jyllands-Posten gik de danske politikere til angreb på broderlandet, efter at de højrenationale… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

http://www.berlingske.dk/kommentarer/fra-broderfolk-til-slagsbroedre Udefra: Fra broderfolk til slagsbrødre Jesper Beinov: I disse dage er der mere slagsbrødre end broderfolk over de dansk-svenske relationer. Den svenske debatkultur er meget anderledes end vores. I Sverige er det en helt normal indstilling i de ledende lag at se befolkningen som umyndige, der skal opdrages. Af Jesper Beinov, nyhedsredaktør, daglig leder, Debat Tirsdag den 31. august 2010, 22:01 Allerede Henrik Stangerup påpegede dette i et pragtfuldt og polemisk essay, der viste svensk formyndermentalitet. Selvom der er et væld af emner, som bringer sindene i kog, er stridens kerne reelt den kontroversielle udlændingepolitik. Den svenske elite, uanset… Read more »

LFPC
11 years ago
Reply to  steen

Jeg begriber heller ikke hvordan teksten kan læses som omhandlende ytringsfrihed. Måske er det dette: “Kunne man ikke forlange af en fhv. udenrigsminister, …” For mig at se kræver det læsning med negativ forhåndsindstilling at tillægge “forlange” en betydning der har det mindste med jura at gøre. Sætningen betyder som jeg ser den “hvis UEL skal gøre sig nogle forhåbninger om at blive taget alvorligt, burde han …” Langt mindre juridisk ønsketænkning eller tonefølsomhed end “ytringsfriheden skal bruges med ynde”, eller “med ytringsfrihed følger også et ansvar”, og hvordan alle de vamle, tågede klicheer der tilsyneladende handler om jura, men… Read more »

Ulla Lauridsen
11 years ago

Svensk demokrati vs. Ellemans ævl. Går Snaphanen ind for en pluralisme, der inkluderer en fremtrædende tidligere udenrigsministers idiotiske synspunkter eller ej? Hvis vi mener det der med ytringsfrihed er det ikke et problem i sig selv, at fjolser udtaler sig.

Peter Andersen
11 years ago
Reply to  Ulla Lauridsen

Nemlig! Hvis ikke fjolserne udtalte sig kunne vi jo ikke vide hvem fjolserne var!
Og Ellemann?… Jamen han er et fjols. Det beviser han til fulde ved enhver given lejlighed…

Teknikken
11 years ago

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1400775.ece

“Videoen bliver vist i programmet torsdag aften, hvor Sverigedemokraternes formand, Jimmie Åkesson, også er gæst. Han er ikke blevet inviteret til den afsluttende partilederrunde på svensk tv, så i ‘Debatten’ får Åkesson to minutter til at præsentere sit partis valgoplæg – i tradition med en dansk partilederrunde. “

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x