9
sep
Seneste opdatering: 10/9-10 kl. 0057
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Joachim Gauck, a respected German pastor who was a human-rights activist in East Germany “I am filled with disgust when our advocacy of freedom is defamed in the culture pages as Western hegemony.”

And now, on Wednesday evening, just nine months later, the editor in chief of Kreye’s newspaper sat on the panel that gave Westergaard an award for courage. How the times can change! For Joachim Gauck, that was reason enough to ask during the ceremony in Potsdam, “Could it be that some of you are addressing this appeal to yourselves?” before quickly adding that it was only a “rhetorical question.”

“What a difference a day makes,” the old song goes, “24 little hours.” But sometimes it takes a little longer — five years, say — before someone who has been labelled a fire-starter, an evil-doer, an amateur artist and a would-be tiger trainer is praised as a pioneer of freedom of opinion — and by the chancellor, no less. In his acceptance speech, Westergaard said he would “never forget this day.”On Thursday evening, it’s Thilo Sarrazin’s turn to make an appearance in Potsdam. But he’ll be without the chancellor at his side. For the time being.

Henryk Broder ironiserer over den offentlige menings bevægelser i Tyskland. De citerede fra de sidste fem år må krumme tæer over at blive mindet om, hvad de har sagt og skrevet til referat. Journey of a Muhammad Caricaturist From Pariah to Guest of Honor in Five Short Years. (Merkels tale: “Das Geheimnis der Freiheit ist der Mut.”)

Styrter GZ-projektet i grus?

Alt for tidligt at sige, men det kan vist godt slås fast at den massive fokus på Ground Zero-projektets bagmænd og deres motiver er gået hen og blevet til mærkbar pression. Igen, det er for tidligt at konkludere noget, men det kunne se ud som om Floridapræstens planlagte Koranafbrænding reelt er blevet et led i dynamikken. Vil det sige …. vil det monstro sige at vi beskidte kuffar dermed har fået et fint og flunkende pressionsmiddel af aldeles uvoldelig karakter, et våben der vil kunne bruges mod ikke bare undergravende, supremacistiske kræfter, men også kan få de multikulturelle eliter til at ryste i bukserne? Nå, man må jo ikke tænke den slags grimme tanker (LFPC).

UPDATE: NBC just called me for comment and their version is that Rauf said he would move the Ground Zero mosque but thug developer Gamal said he wouldn’t. Good cop, bad cop? Is anyone else repulsed by how the the “imam” toys with the kuffir?

UPDATE: Hannity just said that Rauf said there is no deal and he has never spoken with the Pastor.

This is breaking and if it is true, it is indeed a very happy new year.

AP reporting: GAINESVILLE, Fla. (Sept. 9) — The leader of a small Florida church that espouses anti-Islam philosophy says he is canceling plans to burn copies of the Quran on Sept. 11.

Pastor Terry Jones said Thursday that he decided to cancel his protest because the leader of a planned Islamic Center near ground zero has agreed to move its controversial location. The agreement couldn’t be immediately confirmed. […] BREAKING NEWS: Church cancels burning of Qurans on 9/11 in a Deal to Move Ground Zero Mosque

Extremist Rauf’s threats against America last night sealed his fate and may very well have been the final nail in this god awful coffin. AP is reporting:

Donald Trump is offering to buy out one of the major investors in the real estate partnership that controls the site near ground zero where a Muslim group wants to build a 13-story Islamic center.

In a letter released Thursday by Trump’s publicist, the real estate investor told Hisham Elzanaty that he would buy his stake in the building for 25 percent more than whatever he paid.

Trump said he was making the offer not because he thought the location was spectacular, but because it would end “a very serious, inflammatory, and highly divisive situation.” […] Trump Offers to Buy Out Thug Developer of Islamic Supremacist Ground Zero Mosque

UPDATE: Næppe: Imam Trumps America: No deal for Moving Ground Zero Islamic Supremacist Mega Mosque

Hamed Abdel-Samad: Morgenlandets undergang

af: Hamed Abdel-Samad
oversat fra Tagesspiegel “Der Untergang des Morgenlandes” af Victor

Skal man tro Thilo Sarrazin, er Islam stærk og i offensiven. Men det modsatte er tilfældet: Som kultur står Islam kort før sit sammenbrud. Den demografiske udvijkling iden islamiske verden og i Europa; den fundamentalistiske Islams blodige overgreb og skingre toner synes at give ham ret.

Men i virkeligheden føler den islamiske verden sig trængt i defensiven og protesterer heftigt mod det, denne verden ser som Vestens agressive magtpolitik og økonomiske styrke. I generationer har en assymetrisk kommunikation og en paranoia på begge sider defineret forholdet mellem øst og vest.

Når det gælder Islam, sådan som den for øjeblikket fremtræder, så kan man, mener jeg, kalde den for alt muligt. Der er blot én ting, den bestemt ikke er: Mægtig.

Tværtimod er den svært syg og befinder sig midt i et kulturelt og samfundsmæssigt tilbagetog. Religionen kan ikke byde ind med konstruktive svar på de spørgsmål, som det 21 århundrede stiller og barrikaderer sig derfor bag raseri og krænkethed.

Den religiøst motiverede vold, den voksende islamisering af det offentlige rum og den krampagtige insisteren på, at islamiske symboler skal være synlige – det er blot nervøse reaktioner på dette tilbagetog.

Islamismens fremmarch er blot en hidsig mobilisering. Den er et klart tegn på en mangel på selvbevidsthed og på handlingsmuligheder. Lidt som et fortvivlet forsøg på at male et hus – lige inden det styrter sammen af sig selv.

Men også et sammenstyrtende hus kan være farligt – ikke bare for dets beboere.

I lande som Iran og Ægypten trives både Islams radikale former – og de unge menneskers forsøg på at frigøre sig fra dem.

Fronterne er hårde og en bitter konfrontation er uundgåelig. Samuel Huntingtons “Kamp mellem kulturerne” er for længst blevet virkelighed. Den finder bare ikke alene sted mellem Islam og Vesten – men også i den islamiske verden, mellem individualisering og konformitetstryk, mellem kontinuitet og innuvation.

En politisk reform eller sågar en reform af Islam ligger dog langt ude i fremtiden, fordi uddannelsessystemerne endnu former eleverne til loyalitet i stedet for til fri tænkning.

Og de såkaldte islam-reformatorer tør heller ikke røre de fundamentale problemer der kommer af kulturen og religionen. Godt nok dukker der tit reformdebatter op; men de bliver aldrig ført til ende. Der er dårligt nok nogen, som spørger sig selv: “Er vores tro muligvis fødselsskadet”? Næsten ingen tør anfægte koranens ufejlbarlighed.

Globalt lever vi i en brydningstid. Men når det drejer sig om Islam, frygter jeg at sammenbruddet kommer før ombruddet. Især i den arabiske verden er både de regionale og de globale perspektiver temmelig truende. En hurtigt voksende fattig og undertrykt befolkning, en tilbagestående uddannelse(sektor), olieressoucer der er på vej til at være udtømte og dramatiske klimaforandringer, som æder store dele af agerlandet op, truer disse landes økonomiske grundlag og skærper de allerede eksisterende regionale og religiøse konflikter.

Det kan betyde, at staten mister indflydelse og bliver erstattet af en privatiseret vold. Borgerkrigene i Afghanistan, Irak, Algeriet, Pakistan, Somalia und i Sudan er kun begyndelsen. Den åndelige og materielle dødsstivhed får mig til at komme med denne prognose: Mange islamiske stater vil falde fra hinanden, Islam som politisk og samfundsmæssig idé, som en kultur, vil gå under. Det er så en nærliggende formodning, at den største folkevandring i verdenshistorien vil komme.

Og så vil vi endnu en gang blive konfronteret med Thilo Sarrazins angst.

På fredag offentliggør forfatteren sin bog „Der Untergang der islamischen Welt. Eine Prognose“, Droemer, 240 S., 18 Euro.

Hamed Abdel-Samad udgav i december 2009 “Min afsked med himlen”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] er ikke problemet..”, ’Islam Is Like a Drug’, Undergang og overlegenhedsfølelse, Morgenlandets undergang. DR Deadline har optaget et interview med ham, der sendes snarest. (klik fotos f. […]

trackback

[…] er ikke problemet..”, ’Islam Is Like a Drug’, Undergang og overlegenhedsfølelse, Morgenlandets undergang.(klik fotos f. […]

Peter Andersen
11 years ago

Homofobi, kvindeundertrykkelse, slaveri, opdeling af mennesker i forskellige værdier, alt samme kommer fra religion! Ergo religion er hatespeach og burde behandles som sådan. Men hvem er det lige der benytter sig af hatespeach-lovene? De religiøse, herunder éen i særdeleshed!

Tankevækkende…

Nils
Nils
11 years ago

Apropos bogbrænding: Der hvor man brænder mennesker, brænder man også snart bøger. Hvorfor er det ikke racisme, når “svenner” eller hr og fru Danmark bliver udsat for potentielt krænkende behandling? Det skyldes jo, at racismeparagraffen og “hets”-lovgivningen kun opregner grupper, der af staten defineres som andenrangs. For at kunne definere noget som andenrangs må man implicere det normale eller førsteklasses menneske. Paragrafferne i sig selv og hele tænkemåden er dermed selv med sit eget begreb racistisk ad h til. Selve racismebegrebet er opstået sammen med velfærdsstaterne, som bygger på, at der skabes svage grupper, der spiser af statens hånd og… Read more »

Pk
Pk
11 years ago

Åh, alle I vantro.
Nyd lige denne her!
Formanden for den tyrkiske menighed(?) i Tyskland, Kenan Kolat,
beskylder Angela Merkel for at mangle “Interkulturel kompetance”.

Her vil een prøve at glemme at højdepunktet for muslimsk interkulturel kompetence
er, at overfalde f.eks redningstjenesten i europæiske byer.
Ellers bare vold vold vold vold vold vold vold vold vold….som aldrig stopper.

JacobCT
JacobCT
11 years ago

Hamed Abdel-Samad: Morgenlandets undergang
———————————————————————

Islam er MÆGTIG og FARLIG
Islam sidder på olien, kernevåben, stort befolkningsoverskud samt hensynsløs fanatisme.

Netop deres paranoide krænke-mentalitet vil kanalisere deres vrede mod vesten, selvom de burde
kigge indad mod deres egne fejlslagne samfund.

Victor
Victor
11 years ago
Reply to  JacobCT

“Islam er MÆGTIG og FARLIG Islam sidder på olien, kernevåben, stort befolkningsoverskud samt hensynsløs fanatisme.” Nå ja – historien vil vise, hvem, der har ret. Men jeg tror faktisk det er værd at tænke lidt over Hamed Abdel-Samads idé…. Hvis vi nu tager UNDPs rapporter som udgangspunkt, så har det længe været klart, at den muslimske verden befinder sig på en taberkurs, hvis den ikke allerede har tabt – var det 1,5 mia. mennesker med en industriel basis, der ikke er større end Spaniens? Og antallet af oversatte bøger, analfabetisme, marginaliserede kvinder osv. osv. Måske er der en parallel til… Read more »

JacobCT
JacobCT
11 years ago

Styrter GZ-projektet i grus?

Hvor ville det være morsomt, hvis VI havde et effektivt pressionsmiddel mod alle de
muslimske galninge !:

Hvis i ikke straks stopper med terrorisme, kernevåben, kvindeundertrykkelse, narko, sharia mm og mm, SÅ
brænder vi et bjerg af Koraner og tegner en tegning af den falske profet…..

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Interessant kronik af Mchangama: “Danmark – En oase for racister?” Hvorfor er det mon ALDRIG racisme, når hvide, kristne eller jødiske danskere igen-igen bliver myrdet, overfaldet, voldtaget, røvet, stenet (fx. politi og redningsfolk ), ydmyget eller forhånet på det groveste ( fx. “luder”, “urene vantro”, “kuffar” ) af ISÆR muslimske indvandrere, som åbenbart har en stærk tilbøjelighed til at gå efter folk som “os”, når de udvælger deres ofre? ( Måske endda fordi de faktisk mener, at de har en gudsgiven ret til det, som er overleveret til dem fra deres forældre og andre familiemedlemmer? ) Hvornår har man sidste… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Flertal af befolkningen står bag DF-forslaget om såkaldt “vestlig indvandring”. http://www.altinget.dk/artikel.aspx?id=114051 Flertal støtter forskelsbehandling 8. september 2010 kl. 12:20 MENINGSMÅLING: Et relativt flertal af befolkningen står bag DF-forslaget om, at det skal være lettere for personer med vestlig baggrund at få en ægtefælle til landet, end det skal være for personer med ikke-vestlig baggrund. Af Erik Holstein Hver anden dansker bakker om DF-gruppeformand Kristian Thulesen Dahls forslag om positiv forskelsbehandling af personer med vestlig baggrund, når det gælder om at få en ægtefælle til Danmark. Præcis 49,4 procent bakker op om forslaget, mens 38,7 procent er imod. Det er det… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Kronik i Berlingske: “Sverige er et beskyttet demokrati” Jeg tror ikke Snaphanen har nævnt denne interessante kronik før (?) – god at kunne slå PK-tosserne oven i hovedet med, når nu selv en SVENSK filosof er i stand til at få øje på de barske realiteter 😉 http://www.berlingske.dk/kronikker/sverige-er-et-beskyttet-demokrati Lars Östman: Sverige er svøbt i politisk korrekthed i en sådan grad, at det er blevet en hæmsko for demokratiet, fordi intet egentligt diskuteres, og fordi den politiske virkelighed ikke synes at spille nogen rolle. Man følger autoriteten, ikke fordi det er rigtigt, men fordi det er autoriteten. [!!! Just Precis –… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Skal man le eller græde? Zenia Stampe på vej ud. Tja, det kan man vel næppe blive værre for de radigale end med ZS på den post – på den anden side har hun jo været helt vildt god til at latterliggøre det verdensfjerne parti endnu mere – om muligt – og at trække dem nedad i meningsmålingerne. Så alle vi realister, selvtænkende og kulturbevidste kommer vel paradoksalt nok til at savne hendes “enestående” kvalifikationer i denne henseende? http://politiken.dk/politik/1055833/de-radikales-naestformand-staar-til-at-blive-vaeltet/ De radikales næstformand står til at blive væltet Stampe. »Zenia har ført en masse politik frem på sin egen konto, og… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Thilo Sarrazin går selv

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1407475.ece

Sarrazin trækker sig efter kontrovers

Det tyske forbundsbankmedlem Thilo Sarrazin har indgivet sin afskedsbegæring efter flere kontroversielle udtalelser om indvandrere

21:30 – 09. sep. 2010

Efter stort postyr om udtalelser om indvandring træder Thilo Sarrazin frivilligt tilbage fra sin post som bestyrelsesmedlem i den tyske centralbank.

Det oplyser forbundsbanken i en meddelelse.

Dermed skal forbundspræsident Christian Wulff ikke længere tage stilling til, om Sarrazin skal afskediges i kølvandet på kontroversen om hans udtalelser og en bog om muslimerne i forbundsrepublikken.

….

Victor
Victor
11 years ago

Henryk Broder har et – engelsksproget – bidrag om Kurt Westergaard på Spiegel:

Journey of a Muhammad Caricaturist From Pariah to Guest of Honor in Five Short Years

http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,druck-716665,00.html

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x