11
sep
Seneste opdatering: 12/9-10 kl. 2256
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

20 meter rundt om hjørnet fra Hotel Jørgensen stod jeg en nat for præcis 25 år siden, længe inden nogen havde tænkt på 9/11, da der gik tre terrorbomber af i København signeret “svenske” palestinensere, viste det sig. Én i Vendersgade. Helt så tæt kunne jeg ikke komme i går aftes, men jeg fik et flashback til dengang. Jeg husker en yngre og mere velskrivende Carsten Jensen fra publikummet den aften. Men medierne knævrede ikke i døgndrift uden at vide ret meget. Det ligner også en terrorsag denne gang, og jagten ser ud til at være pågående i København endnu i dag. Gu´ ved om den anholdte fransk- og engelsktalende, muligvise araber ved, at det er en bøssebar, der ligger i Hotel Jørgensens kældeetage ?

“Hvis tørklædet er 30 gram stof, så må Koranen være 800 gram papir”

Et af de mest sælsomme træk ved den vanvittige fortrængningens tid vi lever i er de par håndfulde ‘memer’ eller ureflekterede floskler der definerer virkeligheden, til trods for at de ikke holder til en nærmere efterprøvelse. Faktisk kan man ligesom med psykologiens ‘kip-billeder’ switche umiddelbart mellem den ene eller den anden betragtningsmåde, med diametralt modsatte implikationer for virkeligheden. Man kan nævne antagelsen om at muslimer er automatoner der ikke er ansvarlige for deres egne handlinger, men agerer ud fra vores valg. Der er den moralske ækvivalens der umiddelbart tryller fokus væk fra Koranen, og over på Bibelen. Denne her dekonstruktion ville jeg ønske jeg selv havde kommet på, men det var altså Kim Møller på Uriasposten der plukkede den ud af luften.

Sketchen med Monty Python har en vis berøring til disse overvejelser. Ingen kan i 2010 se den uden kraftige associationer til hændelser der i halvfjerdsernes begyndelse endnu var uformet fremtid. Den skærende slutning fire minutter inde går à propos hvad jeg skrev her netop på en virkelighed der kun indtræffer hvis man tror på den. Slipper man illusionen, sker der dramatiske ting og sager – kig selv (LFPC).

Hvis tørklædet er 30 gram stof, så må Koranen være 800 gram papir. Deres tabu – deres problem. Kommentar af Kim Møller, Den hellige Koran (et sted i Danmark), 11. september 2010

»Når jeg ser to tårne, går jeg«

»Når jeg ser tre appelsiner, jonglerer jeg; når jeg ser to tårne, går jeg«

Philippe Petit

Tomrum mellem tårnene
af Uwe Max Jensen

WORLD TRADE CENTER: 11. september 2001 styrtede World Trade Centers to tårne sammen.

Det var en oplevelse, som brændte sig fast på nethinden og i bevidstheden hos samtlige tilskuere. Ikke bare hos dem, der var til stede på Manhattan den skæbnesvangre morgen, men også hos os, der var vidner til terroranslaget på tv. For nogle en menneskelig tragedie og skændselsdåd. For andre et kærkomment angreb på frie og åbne samfund og en udstilling af deres svaghed. Således spændte reaktionerne fra gråd og bestyrtelse til jubel og skadefryd.

Den 11. september 2001 kommer vi til at huske længe, da det blev begyndelsen på en konfrontation mellem vesten og den radikale islam. En konfrontation, der langt fra er slut, og hvis udfald vi kun kan gisne om.Men der er grund til at huske de imposante tårne for andet end død og ødelæggelse. En anden næsten lige så vigtig dato i tårnenes historie er den 7. august 1974.

.

Der gik en ung franskmand ved navn Philippe Petit på line mellem de to tårne.

Forhistorien er ligeså fantastisk som den imponerende gåtur i himmelrummet.1968 sidder Philippe Petit i venteværelset hos en tandlæge i Paris. Han læser i et blad, og hans blik bliver fanget af en model af de to kæmpeskyskrabere, der er under opførelse i New York. Han ved med det samme, at han må gå på line mellem tårnene.

Det var ikke min ide, det var tårnene, der kaldte på mig, fortæller Philippe Petit i bogen “To Reach the Clouds – My High Wire Walk Between the Twin Towers” udgivet i 2002.

Philippe Petit bruger seks år på at træne sig op. Han flytter til New York, hvor han optræder som jonglør og linedanser i Washington Square Park. Samtidig studerer han byggeriet af World Trade Center, der langsom skrider frem.

m aftenen 6. august 1974 skaffer Petit Philippe og et par venner sig adgang til Sydtårnet. De medbringer en tung trækasse med udstyr. På toppen af Nordtårnet er et par medhjælpere på plads. Med flitsbue skyder de et stålkabel af sted. Philippe Petit og hans venner fastgør det til Sydtårnet.

Om morgenen 7. august 1974 er Philippe Petit klar til sin dåd. Til new yorkernes forbløffelse går den 24-årige franskmand otte gange frem og tilbage mellem tårnene i en højde af 400 meter.

Politiet bliver tilkaldt, men de kan ikke få linedanserne ind i sikkerhed. I stedet fortsætter Philippe Petit sit nummer. Lægger sig på linen for at tage et hvil. Og danser på linen uanfægtet afgrunden, der åbner sig under ham.

Da Petit endelig – efter næsten en time – kommer ind i sikkerhed, bliver han anholdt af politiet.

Alle anklager mod ham bliver senere droppet, og Philippe Petit får en symbolsk dom, som indebærer, at han den følgende weekend skal underholde børn i Central Park ved at gå på line.

I retten forklarer Philippe Petit om baggrunden for sit nummer:

“Når jeg ser tre appelsiner, jonglerer jeg; når jeg ser to tårne, går jeg.”

Der er grund til at huske Philippe Petit, fordi han risikerede alt ved en overdådig og ubegribelig agt, hvor han netop får os til at skønne på livet ved at sætte det på spil. Helt ulig terroristerne, som ikke havde andet at tilbyde verden end deres selvmorderiske mindreværd.

Nordjyske.dk

Reprise fra 11 september 2008. Bloggen er på “rejse”.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Bedømmelse af hoteller:
http://www.bedoemmelse.dk/emner/hotel-joergensen.html
Pænt og rent, god beliggenhed, venligt personale. Der er meget meget lydt. Man kan tydeligt høre hvad der bliver sagt på naboværelserne.
5.0 stjerner
nn – 08.02.2010
det er ikke et sted jeg vil anbefalde til ander for det første var det et meget lille vær til 5 mand og morgenmaden så ud til at værer fra dagen før og mælken var ikke kold og smagte ikke godt og det var ikke dem alle der kunne dansk der for giver jeg det lave karakter
1.0 stjerne
nn – 02.08.2008

Casper | Borgerlig bums

Hvad hedder den bøssebar der angiveligt skulle ligge i Hotel Jørgensens kælder?

Peter
Peter
11 years ago

At finde de standarder, kriterier, memer, værdier mv. som bruges ensidigt og vise konsekvensen af at bruge dem universelt, er en af de mest effektive strategier vi har.

Marit
11 years ago

Takk Mette ! Jeg setter stor pris på Arnulf Øverland selv. Vi kunne trenge en mann av hans kaliber i dag, når vi føler oss squiset i vårt eget land. Jeg har ganske nylig “våknet” selv, og snudd 180 grader politisk.Jeg har innsett at det IKKE er USA og Israel som er skyld i all verdens elendighet..For å bli sterkere, er det viktig at vi Skandinaver, som har så mye felles, står sammen. Vi er jo det samme folket med det samme språket. Jeg er skremt over det som skjer i vårt broderland Sverige, og all sensur og desinformasjon folket… Read more »

Marit
11 years ago

Takk til BJOVULF og NETTE for kloke ord ! Her oppe i steinrøysa i Norge prøver vi også å følge med på hva som skjer i verden. Personlig mener jeg at alle koraner i hele verden bør brennes, jo før, jo heller! Den boka har da kun brakt død og fordervelse over alt hvor den er blitt tatt alvorlig. Få den vekk ! Og spar 1.5 milliarder mennesker for lidelse , død og kulturell stagnasjon! For ikke å snakke om kvinnemishandling ! Den fascistiske ideologien islam bør selvfølgelig forbys i sivilisert samfunn. I likhet med nazisme. For islamismen er egentlig… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Marit

Tak Marit. Jeg har citeret Arnulf Øverland flere gange og gør det gerne igen, nu du giver mig stikordene på et sølvfad. De er fra digtet “Du må ikke sove”, Den røde fane, 1937. Kommunister som Øverland håbede dengang på hjælp fra Sovjetunionen i øst, og det var der også mange, der gjorde i Danmark. De var velrepræsenteret i den danske frihedskamp, i det første krigsår kaldte de sig Kommunistiske partisaner (KOPA) men ændrede senere navnet til Borgerlige partisaner (BOPA): Jeg roper i mørket – å, kunne du høre! Der er en eneste ting å gjøre: Verg deg, mens du… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Marit

Selv tak, Marit – dejligt at se, at min opsparede indignation / “vrøvl” kan vække glæde helt oppe i det vidunderlige Norge 😉 Det er også fantastisk at opleve, hvor let vi har ved at forstå hinanden, når BARE det foregår skriftligt 😀 – det mundtlige må vi så se at få gjort noget ved – vel nok mest vi/ os hernede i DK SUK!. Og godt at se, at der er mange tegn på at flere og flere nordmænd ( og nordkvinder! 😀 ) begynder at vågne op til realiteterne og kan se lige igennem den frelste “elites” og… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
11 years ago

Det ER tankevaeggende stof med den koranafbraending……..Den idele maade maa vaere at goere det simultant mange forskellige steder, annonceret kun en time foer ceremonien, lagt op paa nettet fra adskillige internetcafeer, eller biblioteker.
Maaske oplaese en DOM over koranen foer afbraendingen…

Mette
Mette
11 years ago

P.S. Der er tale om en kommentar til Elholms oplæg, hvor han ganske vist ikke tager endeligt stilling men lader general Petraeus’ opfordring til at opgive koranabrændingerne veje tungt. .

LFPC
11 years ago
Reply to  Mette

Sker det at jeg kigger på Elholms blog, prydet af det pæne, pæne, glatte ansigt, falder øjnene øjeblikkeligt på dræbende banaliteter og pinligt forudsigeligt medløberi. En artig dreng.

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  LFPC

Jeg ser mere, og der er mange som Elholm.

Efter de sidste dages oplysninger om Forsvarsminiseriets departementschef skulle du måske selv overveje et navneskifte. 🙂

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Mette

eller evt. til HJBPS? ( Gæt selv 😀 )

Mette
Mette
11 years ago

Hentet fra JP Blogs “Amerikanske perspektiver”, hvor den i USA boende danske blogger Claus Elholms skriver om Koran-afbrænding i dag. “- pour la vie! I går blev et ungt medlem af Sverigedemokraterna, overfaldet i sit hjem i Malmö og fik skåret et hagekors i panden. Han har det dårligt, men hans parti tordner frem i meningsmålingerne. Her kl. 16 i dag går et muslimsk ledet optog fra den gamle arbejderbydel Grønland i Oslo mod Stortinget for at fortælle “sandheden” om 11. september. Vi må formode, at budskabet handler om noget andet, end al Qaidas terrorangreb. I København efterforskes i øjeblikket… Read more »

Victor
Victor
11 years ago
Reply to  Mette

Er ked af at måtte sige det; men juryen er stadig ude – for mig – når det gælder overfaldet i Malmø. Det ville ikke være første gang, under en overophedet valgkamp, at en aktør hævder at være blevet overfaldet. Siger ikke, at det ikke er sket; men jeg ville være forsigtig.

LFPC
11 years ago
Reply to  Victor

Nogen er i hvert fald blevet inspireret af Inglorious Basterds.

Mette
Mette
11 years ago

Så de fornuftige, moderate vordende teknikere jublede også, rosset var ikke ene om det. .Det har jeg ikke svært ved at tro på. Det bliver mere og mere tydeligt, at mange af dem foragter og hader os og blot går rundt og spiller komedie i mange sammenhænge. Jeg ønsker Snaphanerne tillykke med det velfortjente store antal læsere, lad os håbe, at svenskerne holder ved også efter valget og både med artikler og kommentarer. Pia Kjærsgaard er ikke min partileder, men jeg beundrer hendes energi og politiske tæft, og her er et ganske charmerende og anderledes billede af hende hentet fra… Read more »

PBr.
PBr.
11 years ago

http://www.uriasposten.net/?p=4911

Jens Blauenfeldt er, så vidt jeg ved stadig ansat på DR ?

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Endnu en “velintegreret”, “moderat” “kulturberiger” melder ærligt ud … Måske burde man være bare en ‘anelse’ mere selektiv mht., hvem man tillader at komme til DK og så letsindigt giver asyl, PERMANENT opholdstilladelse eller endog statsborgerskab ?!?! Fx. burde det ikke ære lovligt at forhåne værtsbefolkningens værdier, love og kultur og så samidigt selv konstant forlange respekt og særregler på snart sagt ethvert felt, uden nogensinde at have ydet noget som helst positivt for at fortjene det og uden nogensinde selv at have udvist nogen form for respekt eller mindste vilje til integration – for slet ikke at tale om… Read more »

Victor
Victor
11 years ago

Det bliver sværere og sværere at holde fast i den store fortælling om indvandringens lyksaligheder. Nu er også bladet på Rådhuspladsen kommet til at lægge spalter til et nødråb:

http://politiken.dk/debat/1056407/nu-redder-jeg-mine-egne/

Beretningen her minder mig forbløffende om den norske familie, hvis historie jeg linkede til for et par måneder siden.

Børge
Børge
11 years ago

Jeg husker det som var det i går. En dejlig lun solbeskinnet sensommerdag. Jeg var færdig med de faste pligter, og ville lige se de sidste nyheder fra Jyllands Postens hjemmeside. – Der stod det ene WTC-tårn i flammer – og snart efter også det andet. Ingen kunne være i tvivl om, hvad årsagen var. Jeg sad længe forstenet af de mange kaotiske tanker, der sortnede mit hoved, men efter en tid fik jeg samlet mig, og begav mig hjemad. Nede i hall’en på min arbejdsplads, en videregående uddannelse, havde der samlet sig en stor gruppe jublende og råbende mennesker,… Read more »

Slyrgraff
Slyrgraff
11 years ago

“Denne video er blevet fjernet på grund af overtrædelse af servicevilkårene” Hmm….

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x