12
sep
Seneste opdatering: 12/9-10 kl. 0052
77 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Julia Caesar

Copyright © Julia Caesar, Snaphanen och document.no. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Mitt under den smutsigaste valrörelsen någonsin i Sverige blir en ung politiker överfallen, misshandlad och bestulen i sitt hem i Malmö. Två vänsteraktivister ur den mobb som tidigare under fredagen saboterat Sverigedemokraternas torgmöte i Malmö släpar in den 24-årige mannen i hans lägenhet och tar god tid på sig att med kniv skära in ett hakkors i hans panna. Innan de avviker från platsen stjäl de hans dator och pengar. Det är ett politiskt hatbrott av grövsta dignitet, en stigmatisering av en ung fritidspolitiker som kandiderar till kommun- och landstingsval. De enda brott som har begåtts mot svenska politiker som är grövre är morden på statsminister Olof Palme (s) 1986 och utrikesminister Anna Lindh (s) 2003.

Detta är inte bara ett överfall på en aktiv politiker. Det är ett allvarligt angrepp på demokratin. Hur hanterar massmedia detta? Man ger brottet en undanskymd plats i nyhetsrapporteringen och betonar att 24-åringen bara har lindriga skador. Både Expressen och Aftonbladet skjuter nyheten så långt ned som möjligt på sina Internetsajter. Det är uppenbart att detta politiska hatbrott, detta angrepp på demokratiska fri- och rättigheter, ska tystas ned och smusslas undan. Tjugofyraåringen är nämligen Sverigedemokrat. Det betonas i rubrikerna. ”Ung Sverigedemokrat fick hakkors inristat”. I medias nyhetsbedömning är det mannens partitillhörighet som är det viktiga. Att han är Sverigedemokrat innebär nämligen att han inte riktigt är en människa. Att han kort sagt förtjänar att bli överfallen och misshandlad av vänsterhuliganer och få ett hakkors inristat i pannan. Är man Sverigedemokrat får man skylla sig själv.

Överfallet en följd av hatkampanj

Tydligare kan det inte bli. Demoniseringen och förföljelsen av ett enskilt parti drivs med gemensamma krafter av politiker och media. Möjligen intalar sig de som förföljer Sverigedemokraterna att de gör något bra, att de är goda människor, demokratins förkämpar. I själva verket är överfallet på 24-åringen en direkt följd av den hatkampanj som i många år har pågått mot Sverigedemokraterna, driven av svenska media. Signalerna är att det är fritt fram att destruera deras möten och begå vidriga hatbrott mot just dem. Makteliten sanktionerar det. Med illa dolt gillande åser de hur det för dem mest förhatliga partiet av alla mobbas och förföljs. De är fullkomligt vettskrämda för detta parti och för vad som ska hända när Sverigedemokraterna enligt folkviljan röstas in i riksdagen nästa söndag. De kommer inte att sky några medel för att mobba ut dem från alla former av inflytande. I Sverige kallas det demokrati.

Den som vill få en uppfattning om ångestnivån hos de etablerade partierna inför Sverigedemokraternas intåg i riksdagen ska inte missa att se det här inslaget i SVT Rapport:

Här varnar Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt (m) med djupt bekymrad min svenska folket för att rösta på Sverigedemokraterna. Han hotar och vädjar. Då är nämligen Sveriges finanser i allvarlig fara! Här passeras alla skamgränser med råge. Det är det absolut värsta övertramp jag någonsin har sett en svensk politiker sänka sig till, ett höggradigt desperat vittnesmål från en av företrädarna för de riksdagspartier som nu är panikslagna inför att den ”elefant i vardagsrummet” som invandringspolitiken utgör ska avslöjas med en skräll.

Statsministern har sett de senaste opinionsmätningarna som visar att SD kommer in i riksdagen och sannolikt får en vågmästarställning. I TV-inslaget blir det uppenbart att det alls inte är det röd-gröna blocket som är den borgerliga alliansens huvudmotståndare. De båda blocken är ju fullkomligt eniga i många stora frågor, inte minst att Sverige ska fortsätta bedriva en extrem invandringspolitik. Det står klart att det är SD som är det stora hotet. Mer avslöjande, mer under en statsministers värdighet kan det inte bli.

Sverigedemokrater får skylla sig själva

När Olof Palme och Anna Lindh mördades blev det statsbegravningar, tårefloder och hycklande tal om deras oerhörda betydelse. Palmes fräcka lögner och att han var hjärnan bakom Sveriges förvandling till mångkulturellt samhälle talades det inte om. Jag vet, för jag var utsänd reporter vid hans begravning. Människor hade rest långväga ifrån, många hade husvagnar med sig. De stod i små grupper på Adolf Fredriks kyrkogård i Stockholm och grät över sin mördade statsminister och ”fredsduva”. Varken de eller jag hade en aning om hur han hade fört oss bakom ljuset i de frågor som skulle döljas för svenska folket. Det fick jag reda på långt senare.

Om en sverigedemokratisk politiker mördas – så som det politiska klimatet ser ut ska vi inte vara främmande för tanken – vad händer då? Blir det fattigbegravning och en knappt synlig notis längst ned på sidan 37? Samt antydningar om att en Sverigedemokrat får skylla sig själv? Man kritiserar inte den svenska åsiktshegemonin ostraffat.

”En farlig man”

Samtidigt som den 24-årige Malmöpolitikern överfalls och misshandlas finner Expressen det lämpligt att publicera en ledare om Sverigedemokraterna, skriven med Ann-Charlotte Marteus´ omisskännliga fascistoida hand. Rubriken är ”En farlig man”.
Den som åsyftas är Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson. Det är han som är farlig, långt farligare än de vänsteraktivister som bekämpar meningsmotståndare med brutalt våld.

Några av läsarkommentarerna:

”SD har blivit en folkrörelse omfattande helt vanliga svenskar. Den totalt misslyckade integrationen har lett till vilsna invandrarhopar som i sin frustration (med en totalt annorlunda syn på heder och rättvisa) bränner, attackerar svenskar, räddningstjänst, byggnader och bussar. Vi ser att våra politiker också skiter fullständigt i att göra något åt saken.” (Lita aldrig på en sosse.)

”SD är det enda parti som främst värnar om svenska medborgare. De etablerade partierna i riksdagen har för länge sedan slutat att arbeta för sina väljare.” (Limhamnare.)

”Vi har helt enkelt fått nog”

”De som vågar representera SD offentligt är de absolut modigaste och mest rakryggade människor vi har i Sverige i dag. PK-medias hets och hat, som denna artikel är ett exempel på, legitimerar allt det otäcka våld som partiets representanter tvingas utstå. (jannejak.)

”Av alla reaktioner som hittills har strömmat in så måste detta vara redaktionens största självmål inför ett val! Har ledarredaktionen på Expressen tappat kontakten med verkligheten ute i övriga Sverige? Folk runtom i landet har tröttnat för länge sedan på allt flumsnack. Vi vill se handling och resultat. Vid varje fikabord (utom möjligen på Expressens ledarredaktion?) går samma tongångar: det eskalerande våldet och kriminaliteten i vårt samhälle måste stoppas, och det NU! Den svenska tryggheten är ju på väg att rasa samman. Därför måste vi försvara oss och vårt land. Vi har helt enkelt fått nog.” (Storsläggan.)

Bloggen Oskorei skriver:

”I normalfallet leder sådana individuella våldsdåd till reaktioner från samhället. Icke så i fallet med Sverigedemokraterna. Det är här känslan av äckel börjar växa sig stark, en stark känsla av olust inför hela det officiella Sverige. När en sverigedemokrat utsätts för detta övergrepp tycks nämligen det officiella Sverige främst vara intresserat av att begränsa de eventuella skadeverkningarna i form av ökat stöd för offrets parti.”

Journalisterna är demokratins dödgrävare

Oberoende av vilka partier som vinner valet vet vi vilka som förtjänar stora skampriset. Det är massmedia. Som demokratins tjänstvilliga dödgrävare uppför journalisterna sina piruetter i en motbjudande koreografi så att skiten stänker omkring dem. De har utnämnt sig till ett eget parti, Journalistpartiet, med en egen politisk agenda – men helt utan politiskt ansvar. Genom att systematiskt underlåta att ta upp frågor som är viktiga för landet och istället droga medborgarna med pseudofrågor och trivialiteter desinformerar och vilseleder journalisterna landets befolkning. Som en jagande vargflock med vittring av blod demoniserar och särbehandlar de ett enskilt parti, Sverigedemokraterna, och försöker med alla medel förhindra att partiet kommer in i riksdagen. Som om det vore journalisterna som bestämmer vilka som ska representera folket i Sveriges riksdag.

I alla jämförbara europeiska länder fullgör media sitt professionella uppdrag och tar upp frågor som har stor betydelse för landet, till exempel invandringspolitik och kriminalitet. Ett exempel från den brittiska valrörelsen i våras är Guardian, som granskar invandringspolitiken:

Journalisterna utnämner sig till politiska aktörer

Men inte i Sverige. Sverige är en skammens ö på demokratins kontinent. Här utnämner journalisterna sig själva till politiska aktörer och väljer självsvåldigt bort frågor som är viktiga för väljarna men som journalisterna tycker är obekväma och ”kontroversiella”. Väljarna omyndigförklaras och drogas med en absurd och totalt innehållslös teater som ska få oss att falla allt djupare ned i politisk koma och förbli okunniga om de verkligt stora och allvarliga frågorna. Allt fler i min omgivning – politiskt medvetna, välutbildade människor – säger att de har slutat läsa tidningar, höra på radio och se på TV. De orkar inte längre. Glappet mellan den verklighet de upplever i sina egna liv och det som återges i media är brett och oöverstigligt som en vallgrav. Det blir fysiskt plågsamt att uppleva. Mina vänner tillämpar mediefasta. De känner sig nedvärderade och idiotförklarade av tilltalet och nyhetsvärderingen i media. De har blivit allergiska mot de välmodulerade sagorösterna och verklighetsförfalskningens förljugna ansikten.

Det är skrämmande att se: för att lyckas i sitt odemokratiska uppsåt har journalisterna ingått en pakt med de sju riksdagspartierna om att konsekvent förtiga några av valets viktigaste frågor, invandringspolitiken och hur mångkulturen har förändrat Sverige och utarmar den svenska välfärden. De har gjorts till icke-frågor och berörs över huvud taget inte. Med självpåtaget tolkningsföreträde tar sig media rätten att fastslå vilka frågor som är ”valets viktigaste”. Dit hör inte den extrema massinvandring som Sveriges regering och riksdag bedriver sedan flera årtionden och som har slagit alla rekord sedan den borgerliga alliansregeringen kom till makten 2006 med en invandring på cirka 100 000 personer per år.

Sanningen får inte komma fram

Inte heller anser media det intressant att belysa den kraftigt ökande och alltmer brutala våldsbrottsligheten, Europarekordet i anmälda våldtäkter, de dagliga skol- och bilbränderna, splittringen av Sverige i alltmer segregerade områden, det ökande antalet bidragsförsörjda analfabeter som håller på att spränga socialbudgeten i en rad kommuner eller den allt snabbare anpassningen av det svenska samhället till muslimska särkrav. Den negativa utvecklingsspiral som Sverige är inne i på en mängd områden och som har en direkt koppling till den ansvarslösa invandringspolitiken får inte komma till allmänhetens kännedom. I synnerhet får inte det linjära sambandet mellan invandringspolitiken och urholkningen av välfärden uttalas. Det skulle ju innebära ett ifrågasättande av den förda politiken, att människor börjar se samband och mönster.

Här har journalister och politiker identiska intressen: sanningen får inte komma fram. Det skulle spräcka hela den offentliga lögn som politiker och journalister med sådan möda har svarvat på i så många år. Media sätter agendan och svenska folket förväntas dansa med som en skock viljelösa får. Som maktens högljudda megafoner rapar media villigt upp de senaste politiska flosklerna om hur allting borde vara istället för att skildra verkligheten som den faktiskt ser ut.

Problemet med pinjenötter

Jag skulle kunna ge hundratals och åter hundratals exempel på hur svenska journalister missbrukar sitt uppdrag. Men jag nöjer mig med några få som visar den nivå media väljer att hålla sig på. Det första är ett inslag ur SR:s ”Studio Ett” som handlar om ett mycket stort samhällsproblem – det smakar konstigt i munnen när man äter pinjenötter.

Nästa inslag tar upp det ytterst allvarliga problemet med att det kan vara farligt att bada bastu. Man kan till och med dö av det, vilket ”Studio Ett” omsorgsfullt belyser.

De stora förlorarna är svenska folket. Av politikerna ska vi inte vänta oss annat än floskler, mörkläggning och till intet förpliktande löften. När allt kommer omkring är det deras jobb att servera oss snyggt förpackade lögner. Men när journalisterna med hull och hår ställer upp på den offentliga lögnen förpassar de folket till osäkerhet, okunnighet och ett politiskt vacuum. Detta är raka motsatsen till demokrati. Det är elitvälde över folkets huvuden.

Journalistikens urspårning ger mig spykänslor

Det må ursäktas mig om jag blir en aning personlig. Jag är journalist med lång och gedigen yrkeserfarenhet från svensk dagspress. Jag har alltid varit stolt över mitt yrke. Att informera medborgarna om viktiga händelser, att gräva fram fakta som inte syns på ytan, att använda yttrandefriheten och att sprida kunskap är enligt min mening en av de mest angelägna och meningsfulla uppgifter man kan ha i ett demokratiskt samhälle. Men den urspårning i svenska media som har pågått i flera år och når ett crescendo under den här valrörelsen ger mig spykänslor. Jag skäms fast skammen ingalunda är min. Hur tänker mina kolleger? Hur orkar de se sig själva i spegeln? Vilka försvar har de för sitt agerande? Tycker de att det de gör hör hemma i en demokrati?

Jag säger det rent ut: det mina kolleger ägnar sig åt är skit. De gör allt som står i deras makt för att förhindra en öppen, fri och meningsfull debatt. De tar sig rätten att göra våld på demokratiska fri- och rättigheter genom att försöka styra vilka partier som ska sitta i Sveriges riksdag. Det är sannerligen makalöst! Journalisterna borde skämmas, och inte så få av dem borde sättas i karantän på livstid. Tills några insikter om vad demokrati innebär eventuellt når dem.

Valet gäller demokratin

Det här valet är Sveriges viktigaste på flera årtionden. Men det handlar INTE i första hand om bröstpumpar, kvoterad föräldraledighet, RUT-avdrag, könsneutrala toaletter eller butler i tunnelbanan. Den viktigaste frågan i det här valet är demokratin. Det är den som är i fara, det är för att rädda den som vi lägger våra röster.

Under de senaste decennierna har politikerna i riksdag och regering fjärmat sig alltmer från sina väljare. Tillsammans med journalisterna har de kommit att utgöra en egen klass i samhället. I sin bok ”Den politiska adeln” beskriver journalisten Anders Isaksson (1943-2009) framväxten av denna särskilda politiska klass som lever sina liv i en helt annan verklighet än andra människor. Liksom adeln i det gamla ståndssamhället skapade sina egna privilegier beviljar sig den politiska adeln sina egna förmåner och beslutar om sina egna lönehöjningar i oinskränkt suveränitet, utan inblandning av folket. De känner vida större gemenskap med andra i samma politiska klass, inklusive sina politiska meningsmotståndare, än med de människor som har röstat fram dem.

”Som romarrikets sista hundra år”

Jonathan Friedman, amerikansk professor i socialantropologi som under många år levde i Sverige, säger:

”Eliten har i kraft av den isolering som de lever i blivit mer och mer rädd för folket och vad det kan inrymma. Hållningen är att folk i allmänhet är dumma och farliga. Den politiska klassen har fjärmat sig från folket. Den är kosmopolitiskt inställd och ser sig själv som överordnad nationen snarare än som en del av den. Ekonomiskt understöds det av att den politiska klassens löner har vuxit snabbast av alla. Den har aldrig haft det bättre. I det avseendet påminner situationen om romarrikets sista 100 år.” (Jyllands-Posten 15 september 2002.)

Demoniseringen och förföljelsen av ett demokratiskt parti, Sverigedemokraterna, är bara ett symtom av många på ett land där demokratin inte längre fungerar. Den har satts ur spel genom rävspel och tvångsmässig konsensus bland samtliga sju riksdagspartier. Makten har blivit ett självändamål. Politikerna har glömt på vilkas uppdrag de arbetar. De är smärtsamt medvetna om att de har alltför mycket att förlora på Sverigedemokraternas intåg i rikspolitiken.

I riksdagshus och regeringskansli ekar sedan länge den spöklika tystnaden av väsentliga frågor som aldrig blir ställda. När de raka obekväma frågorna ställs – de som svenska folket har rätt att få svar på – kommer de svek som i flera decennier har begåtts mot folket att blottläggas. Det är just de frågorna som medlemmarna i Journalistpartiet har som uppgift att ställa men aldrig ställer. Skämmas ska den svenska journalistkåren över sitt gigantiska svek – mot sitt professionella uppdrag, mot sanningen, mot allmänheten. Det är fullkomligt ointressant huruvida man som journalist sympatiserar med ett eller annat politiskt parti. Principen är att alla partier ska behandlas lika. Privat tyckande får man ägna sig åt på fritiden.

”Det som retade folk mest var att man trampade på demokratin”

Lotta Gröning (s) skriver i sin blogg i Expressen:

”Jag måste återkomma till Sverigedemokraterna och demokratin. Jag läste just att en 24-årig politiker tillhörande SD blivit knivskuren i hemmet av “politiska motståndare”. Själv vill han ligga lågt och säger att han brukar ha skyddsväst när han går på politiska möten. Detta är inte ett demokratiskt samtal som pågår. Någon jävla måtta får det vara även om det rör ett parti som har åsikter vi föraktar. Jag blir förbannad på riksdagspartierna som bara bespottar och föraktar Sverigedemokrater offentligt och inte tar in dem i debatten. I alla utfrågningar av de båda blocken spelar Sverigedemokraterna en huvudroll. De behandlas som paria, som något ont som drabbat Sverige. De får aldrig svara eller delta i debatterna.
Nu undrar jag om riksdagspartierna och media på allvar tror att de på detta sätt kan bidra till att SD inte kommer in i riksdagen? Tror de på allvar att de genom att tysta frågor som SD driver och genom att förakta deras väljare krossar Jimmie Åkesson?
Jag förstår inte att vi inte tar lärdom från andra länder. Precis så här gjorde de i Belgien och Nederländerna. Det som retade folk mest även om de inte delade de främlingsfientliga åsikterna var just att man trampade på demokratin. Uppenbarligen trodde att det politiska etablissemanget att de var mer betydelsefulla än andra. Men där fick de fel. Nu sitter de främlingsfientliga på högsta makten i Nederländerna.”

När Sverigedemokraterna på sina väljares uppdrag tar plats i Sveriges riksdag ska var och en som ondgör sig över detta faktum placera ansvaret där det hör hemma. Nämligen hos de sju riksdagspartierna och deras enastående förakt för och svek mot sitt eget folk. Genom att totalt nonchalera de viktiga frågor som kräver resoluta åtgärder och med medias energiska bistånd sopa de svåra problemen under mattan har de sju undergrävt demokratin på ett ytterst allvarligt sätt. Valet 2010 kommer att gå till historien som det val när politiker och journalister vältrade sig i samma smutsiga gegga av lögner, svek och total avsaknad av anständighet.

Af Julia  Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter:

Landet vi ärvde,Mina drömmars stad,Batikhäxorna och makten,Sverige – våldtaget land,Allas olika värde,Medias pressetiska apartheidKedjeinvandring utan slut,Fler ministrar borde gråta, Den svenska asyltombolan,Juvelerna i maktens krona,Medlöparnas förräderi, Den livsviktiga tilliten, Ett paradis för krigsförbrytareSlöjan kränker migFlykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvarBrev till Fredrik ReinfeldtSvenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en stenMoster och svenskheten, Kriget mot läsarna .

Denne blog har samlet links til alle 22 kronikker.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

77 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Då får vi gå till vad bloggaren Julia Caesar anser själv. Och hon är tydlig med vad hon anser bör vara journalisters roll. De ska gräva fram sanningen, de ska granska och vara en pain in the ass för alla makthavare. Gräva upp det som inte syns på ytan. […]

trackback

[…] valet 2010 var målsättningen för stora delar av journalistkåren att med alla medel förhindra att SD kom in i […]

trackback

[…] to the 2010 election the goal for large parts of the journalist corps was to use any means necessary to prevent SD from entering the […]

Bellan
Bellan
12 years ago

Hur känns det så här efteråt, när det visade sig att den rakryggade unge mannen hade ristat in hakkorset
själv?

MartinA
MartinA
12 years ago

Julia Caesars bästa krönika hittills tycker jag. Och ett stort stort stort stort tack till Julia Caesar, det ger mig in liten strimma av hopp inför framtiden att läsa dina ord och vetskapen att det finns människor som du. Så mycket lögn och förvanskning produceras i sverige så man till sist tvivlar på om upp är upp och ner är ner. Du är en livlina!

Mette
Mette
12 years ago

sophia. Du har fået mig til at tænke på nogle ulykkelige forhold, der gjorde indtryk på mig, da jeg studerede historie og specialiserede mig i forholdene i de nordamerikanske kolonier, der med Den amerikanske Uafhængighedserklæring rev sig løs fra moderlandet England. Der opstod da i mange familier et voldsomt skel især mellem den ældre og den yngre generation, og det udviklede sig med frihedskrigen til, at mange af de ældre forlod kolonierne og bosatte sig i New Foundland eller England, fordi de forblev loyale mod det gamle. Sidstnævnte sted blev de stærkt upopulære og befandt sig derfor ilde, ligegyldigt hvor… Read more »

trackback

[…] bästa översikterna hittade jag på en dansk blogg, på svenska! Läs noggrant denna länken från Snaphanen! Den är skriven under pseudonym av en svensk journalist med lång […]

Calle
Calle
12 years ago

Nu är förvisso långt ifrån alla flyktingar att betrakta som mer-eller-midre kriminella eller fanatiska muslimer. Men andelen som har en på vår nuvarande arbetsmarknad efterfrågad kompetens (teknisk, social, språkmässig) är tyvärr miserabelt låg bland våra asylsökande (vilka ju är fler än astronomiska 100,000 PUT per år!). Nej, sådana resursstarka individer söker sig definitivt inte i första hand till Sverige utan vill långt hellre pröva sin lycka i Kanada, USA, Storbritannien, Australien. Däremot har vi desto fler asylsökande “papperlösa” muslimer, romer och folk från södra Balkan varav många får betraktas som analfabeter utan någon större jobbpotential. Och hur definieras då en… Read more »

Notarien
Notarien
12 years ago

Julia! När kommer böckerna?

Julia Caesar
Julia Caesar
12 years ago
Reply to  Notarien

@ Notarien:

Världsmästarna trycks i dag den 15 september och kan beställas här:

http://booksondemand.e-butik.se/?artnr=2044

Jag läser just korrektur på krönikeantologin Fler ministrar borde gråta. Den trycks i morgon eller på fredag.
Vidare upplysningar kommer här på Snaphanen inom kort.

Med vänliga hälsningar
Julia Caesar.

sophia
sophia
12 years ago

Vill tillägga att jag idag har fått höra att jag inte får umgås med mina barnbarn om jag fortsätter att uttrycka mina åsikter! Och märk väl att jag inte uttrycker mig i rasistiska ordalag utan jag enbart kritiserar den rådande politik och förnekelse som sker i media dagligen.

Bättre sätt att täppa till munnen på en mormor kunde väl inte ens åsiktsfacisterna inom det politiska etablissemanget hota med!
Men läsa kan ingen förbjuda mig så fortsätt och skriv dina söndagskrönikor Julia, till tröst för oss förtryckta.
TACK!

Julia Caesar
Julia Caesar
12 years ago
Reply to  sophia

@ Sophia: Tack för din berättelse som jag tror att många kan känna igen sig i. Invandringspolitiken splittrar oss i dag och skär som osynliga väggar genom samhällets minsta beståndsdelar, familjerna. Det är en oerhört tragisk utveckling när de som ska hålla ihop och ge varandra skydd och trygghet slås sönder av en vanvettig politik. Våra barn har drillats till politisk korrekthet i den socialdemokratiska skolan och barnomsorgen och känner sig tvingade att förbli politiskt korrekta för att inte få sina yrkeskarriärer spolierade. Som mormor och farmor kan man göra skillnad för sina barnbarn genom att lugnt prata med dem… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago
Reply to  sophia

Det er forfærdelig trist at høre sådanne beretninger. Det påfaldende er, at det er indvandringstilhængerne, der bruger den slags metoder mod os skeptikere – det går aldrig den anden vej! De, der vil ødelægge samfundet, som vi kender det, viser had mod os, der prøver at bevare det, der er tilbage. Det burde vel være omvendt, men det er det ikke. Hvad viser det om bevæggrundene hos dem og os? At de er drevet af tro på egen godhed, og så må vi, der er uenige, jo være onde, mener de, og derfor skal de hade os, mener de. Bare… Read more »

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Jo, Gunnar Biering, behovet for retfærdighed fremkalder had. Eller som den antikke forfatter Publius Terentius Afer skrev: Veritas odium parit (Sandhed avler had).

Dette oplevede jeg tidligt og har ofte fået det bekræftet.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
12 years ago
Reply to  sophia

“jag idag har fått höra att jag inte får umgås med mina barnbarn om jag fortsätter att uttrycka mina åsikter! ” Ja, inte är det kul, inte…. Själv har jag förlorat många bekanta (som jag trodde var vänner…) när jag har vägrat att lulla med om den fantastiska mångkulturen. Men sophia, vem har du röstat på de senaste 20 åren? Jag lämnade landet för 15 år sedan, till stor del pga. det var omöjligt att leva ett normalt familjeliv i Sverige om man publikt tog avstånd från massinvandring. Vem stod upp för min rätt att fritt få uttrycka min åsikt… Read more »

sophia
sophia
12 years ago

Jag är oerhört sorgsen över utvecklingen i denna valrörelse. Känner mig arg, besviken på att alla sviker, journalister, politiker på alla nivåer i samhället, människors totala likgiltighet och ovilja att ens försöka att se vad som jag tycker borde vara uppenbart för alla. Och nu en statsminister som förespråkar att det är ok att använda våld emot Sverigedemokrater, att de får skylla sig själva eftersom de förespråkar en politik som inte är korrekt i hans ögon. Vad är demokratin och allas rätt att få uttrycka sin åsikt? Det är skrämmande att man inte ens kan få tala öppet utan man… Read more »

Cavatus
12 years ago

Med tanke på att Reinfeldt idag uttalat sig om att de som förespråkar den politik som Sverigedemkraterna för, får finna sig i att bli utsatta (mot bakgrund av David von Arnolds knivskärning som du refererar till i din krönika) (se artikel i Helsingborgs Dagblad) så har vi nu i Sverige att vänta en kristallnatt där sympatisörer till SD och partianslutna till SD får sina hem och tillhörigheter sönderslagna. Jag jämställer nu Reinfeldt, efter detta uttalande, med Hitler. Jag undrar om karln är vid sunda vätskor. Inser han vad han står och säger????

Stefan K
12 years ago
Reply to  Cavatus

Jag vet inte om det är valrörelsen som tröttat ut Reinfeldt eller om det är hans maktbegär som stigit honom om huvudet?
Om man som statsminister och högst ansvarige för ett land, nedvärderar sig själv till ett sånt ställningstagande är man inte längre värdig att leda ett land. Om inte väljarna visar detta inför söndagen, hoppas jag att den gamla stammen moderater lyfter ut honom från partiet.
Man blir uppriktigt sagt skrämd över hans inställning till att ge extremvänstern fritt fram i jakten på Sverigedemokrater.

joffe
joffe
12 years ago

G´day Julia and thank you from my heart for all your articles ! – Jag hoppas många svenskar har hittat att läsa dem. Jag har nära till ättestupan och är mycket besviken på utvecklingen i mitt kära gamla älskade fosterland. Som gammal gube boende utomlands i 28 år, av politiska skäl. Frågade nämligen redan på tidigt åttiotal politiska partier vad man sysslade med som accepterade ankommande som kastat sina indentitetspapper i sjön och ljög sig in i landet utan krav och kontroll? Svaren kan ni gissa! – Vi genomgick tester och fick permanent uppehållstillstånd till ett renhårigt demokratiskt land där… Read more »

Erling
Erling
12 years ago

Godt brølt, løve.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Michelle opgiver ghettoen

Michelle flyttede for fire år siden til Nordvestkvarteret i Kbh. for at deltage i integrationen, men nu giver hun op.

http://video.tv2.dk/index.php/id-33516467.html

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Uriasposten har den:

http://www.uriasposten.net/?p=17742

– – –

sandbuzz
sandbuzz
12 years ago

De svenska politikerna i sjuklövern och journalisterna i media är inget annat än landsförädare och bör behandlas därefter. Långårigt fängelsestraff eller arkubusering. Tänker närmast på vad man gjorde mot en annan landsförädare, Saddam Hussein.
De brott de har begott mot Sverige och dess befolkning kommer aldrig att glömmas och förlåtas…
Jag hoppas innerligen de är vettskrämda för det Svenska folket nu, de bör de vara…

Alexander den store
12 years ago

Tack!
Suveränt bra skrivet!
Jag har saxat delar ur din artikel och länkar givetvis!
Fortsätt med ditt suveräna skrivande, du kommer att få ännu mera anhängare nu!
Bästa hälsn : Alexanderds

Nimrod
Nimrod
12 years ago

Tack Julia, du är underbar

Skåning
12 years ago

Jaha. Vi kan alltså räkna Lotta Gröning till en av de få som kan bibehålla någon form av heder efter det kommande systemskiftet. Ulf Nilsson är en annan. Kanske kan vi även räkna in Per Gudmundsson.

Micke
Micke
12 years ago

Tack än en gång för en otroligt läsvärd krönika som verkligen slårt huvudet på spiken.

Fortsätt att kämpa, det är människor som dig som gör att fler och fler inser hur saker och ting verkligen ligger till så att opinionen sakta men säkert kan vända

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago

Her er håb til alle svenskere! Læs denne bekendelse fra en dansk journalist hånd, som skrev i firserne (80-talet):

http://www.uriasposten.net/?p=17698

Jeres nutid – vores fortid. Vores nutid – jeres fremtid.

– – –

Tony ingman
Tony ingman
12 years ago

Ja Julia det som äcklar en mest, är journalisternas oehörda svek mot sina läsare och lyssnare. Det kan ju knappast vara deras
uppgift att tillsammans med politiker förfalska och undanhålla verkligheten för folket, utan istället att informera om allt som inte
står rätt till i samhället. Det enda som skulle få dessa medier på andra tankar är, om tillräckligt många tar tag i saken och
skippar deras ohederliga allster.

integrerad
integrerad
12 years ago

Viktor: För var det är värt – Jag är också irriterad om det är sant att danska politiker inte visar rätt ledarskap efter terrorattacken i Köpenhamn. Den danska befolkningen behöver höra hela sanningen om attentatsförsöket – Motivet, och om det finns en fortsatt hotbild mot Danmark. Politiker och massmedia borde säga som det är.

integrerad
integrerad
12 years ago

Tack till Julia Caesar för att du genom dina krönikor sprider lite grand förnuft i ett Sverige som blir allt vansinnigare. Massmedia i nordens minst demokratiska land har inför valet slängt masken och bedriver aktivt valarbete på en så låg, så feg och så skamlig nivå att det förmodligen handlar om något slags rekord. Någon motvikt mot media etablissemanget finns knappast i det här landet (bortsett från ‘nätet’ som ingen politiker på planeten ännu lyckats censurera helt.) Låt Sverige få EN sakligt neutral TV kanal som inte levererar politisk propaganda och smutskastar motståndare. Jag kan nästan garantera att en sådan… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

Nu vil jeg lige skifte emne. Er der andre end mig, som er hamrende irriterede over myndighedernes uld i mund i kølvandet på fængslingen af bombemanden. Justitsminister Lars Barfoed stiller sig gud døde mig op og siger, at der ikke er nogen grund som panik. Det gør han så EFTER en historie i pressen om, at manden – som de endnu ikke ved, hvem er eller hvad hans mål er – ifølge Jørgensens Hotel, faktisk havde booket værelser til flere personer. Ikke for at male en vis herre på væggen, men vi ved også, at al q forberedt sig på… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Ytringsfrihed / Yttrandefrihet på svensk og dansk

http://ekstrabladet.dk/nationen/article1408728.ece

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Wow, der er vist lys i horisonten 😉 Det ligner en fremstrakt hånd til DF. http://jp.dk/indland/indland_politik/article2180366.ece Rønn: Kun plads til dem, der vil bidrage Af DORTE IPSEN BODDUM | ORLA BORG Offentliggjort 12.09.10 kl. 06:00 I fremtiden skal udlændinge kun kunne få adgang til Danmark, hvis de kan bidrage til vækst og velstand, siger integrationsministeren. Det skal være slut med at give opholdstilladelse til udlændinge, der ligger det danske samfund til last. Kun udlændinge, der kan bidrage til regeringens vækststrategi, skal kunne få opholdstilladelse i Danmark. … Derfor skal dansk udlændingepolitik i fremtiden have det klare og nye sigte, at… Read more »

Anonymous
Anonymous
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Det er jo det, jeg hele tiden har skrevet og fået på puklen for. Birthe Rønn Hornbech er god nok blot handicappet af, at hun ikke tidligere har forstået, at islam er mere end en religon. Hendes egen religion har skygget for forståelsen, hun har haft for stor respekt for muslimer bortsat fra pakistanere, som hun allerede røg i kødet på for næsten ti år siden. Nå ja, hun førte også en sag mod Langballe, som hun efter min mening burde have holdt sig for god til. Læg også mærke til, at JP i søndagsudgaven har hele fire sider om… Read more »

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Det er jo det, jeg hele tiden har skrevet og fået på puklen for. Birthe Rønn Hornbech er god nok blot handicappet af, at hun ikke tidligere har forstået, at islam er mere end en religon. Hendes egen religion har skygget for forståelsen, hun har haft for stor respekt for muslimer bortsat fra pakistanere, som hun allerede røg i kødet på for næsten ti år siden. Nå ja, hun førte også en sag mod Langballe, som hun efter min mening burde have holdt sig for god til. Læg også mærke til, at JP i søndagsudgaven har hele fire sider om… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Mette

Hmm, hvad var det nu lige det drejede sig om mht. Birthe Rønn vs. pakistanerne, Mette?

Ja, meget imponerende.

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Bjovulf. Birthe Rønn skrev først i dette årti nogle stærkt kritiske artikler om social kontrol – der har form af en slags terror – indenfor de pakistanske miljøer i København. Meget frastødende forhold. Hun var således meget tidligt ude i så henseende, og jeg har hele tiden følt mig overbevist om, at hun pukler som en lille hest i sit job og talte sandt, da hun ved overtagelsen betegnede det som en ikke ønsket pligt. Hun er jo blevet bundet på hænder og fødder. Som jurist og tidligere ansat i politiet er Birthe Rønn ret autoritetstro. På den anden side… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf

OK, ja, nu dæmrer det så småt 😉

Ja, BRH var på et vist tidspunkt ved at blive meget populær
på venstrefløjen og hos de frelste PK-tosser, men det er
vist gået af det sidste par år. Hun mente vist alligevel ikke
helt det de troede eller håbede på.

Mange tak.

Marit
Marit
12 years ago

Takk, Julia for at du hjelper oss å sette ord på det stadig flere skandinaver føler. Våre en gang så fredelige land, er i ferd med å gå i oppløsning innenfra. Hvordan skal vi få snudd skuta ? Er repatriering en vei å gå ? Takk også til Bjovulf ! Det erhelt i orden at danskene vinner alle fotballkamper ! Det unner jeg dere virkelig ! Mht. skandinaviske språk, så leser jeg lett både dansk og svensk. Men svensk muntlig er lettere å forstå enn dansk. Antagelig fordi vi nordmenn er mere påvirket av svensk kultur enn av dansk. Vi… Read more »

Maj
Maj
12 years ago

Ja, Julia, ditt intensiva engagemang imponerar verkligen. Det löjliga är att övergreppen mot SD och dess företrädare kommer att slå tillbaka hårt mot etablissemanget. Folk förstår nämligen hur illa det är ställt, allt fler jag känner säger att de kommer att rösta på SD. Sedan vid valurnan fegar de förmodligen ur. Nåväl, hur man kan försvara det svenska mångkulturella samhället med tanke på hur det ser ut, är en gåta. Var och såg Mikael Wiehe i fredags kväll och blev fullpepprad med socialistisk propaganda. Otroligt hur de utesluter uppenbara fakta för att uppnå lämlig effekt. Dock, jag gillar Wiehe för… Read more »

Sven Svensk
Sven Svensk
12 years ago

Själv har jag inte haft TV på 27 år och naturligtvis aldrig prenumererat på DN sedan de ledrsidan i mitten av 80-talet argumenterade för straffskärpning på hembrännare, samtidgit som statliga sossestyrda “Vin & sprid” marknadsförde Absolut Vodka med massiv marknadsföring i marknadslandet USA. Idag på P1 och P3 får vi Svenskar oss till livs: – Ett program om och av zigenare, som är strukturellt diskriminerade och är kränkta. Intervjupersonerna “jobbar” givetvis, som företrädare för just Romer, dvs försörjs av den skattebärande arbetarklassen. – Nyheterna: Alliansen egen majoritet, (plötsligt är det positivt) M och S backar. Alla andra partier går upp.… Read more »

Imagine
12 years ago

Tack Julia för denna och tidigare krönikor!

/ Imagine

trackback

[…] krönikan i sin […]

peerpedersen
peerpedersen
12 years ago

TV är ute ur huset sen ett par år, 30/30 bredband fyller mina behov mer än väl och jag påtvingas inget sanslöst PK-dravel.

Rune
Rune
12 years ago

Jag har också för flera år sedan slutat att titta på nyheterna i Rapport och Aktuellt. Jag brukar sätta igång TVen när det blir dags för vädret för att sedan kanske övergå till någon utländsk kanal.

Nordbo
Nordbo
12 years ago

Jättebra artikel. Även jag har slutat titta på teve och jag läser bara nyheter på nätet, oftast för att sedan kritisera vinklingen. Det har gått 11 år nu sedan jag hade en teve. Det var ett bra beslut att göra sig av med den.

Sven Svensk
Sven Svensk
12 years ago

Psykologiska aspekter är intressanta. Förnekelse, tom självförnekelse, är ett vanligt mänskligt drag. kallas även inadekvat verklighetsbild. Vår elit orkar inte psykologiskt med att tänka och ska i första hand alltid rädda sig själva. SÅ man håller ihop ända till slutet. Mot undergång, för det blir alltid undergång om du inte korrigerar problem i tid. Finns inte en möjlighet att det går att ställa detta rätt. Media och etablissemang är sig själv skyldiga, och SD:s perfekta valarbetare. Mer självmål kan du inte göra. Likt Adolf på Östfronten, varje rapport som kom in med förslag på lösningar från Paulus och Co, förnekades.… Read more »

Hans Nilsson
Hans Nilsson
12 years ago

En LYSANDE krönika som ALLTID när den är signerad dig Julia S. Jag såg igår på Rapport när en reporter frågade Pia Kjaersgaard efter att hon hållit tal på SDs valfinal om ANSTÄNDIGHETENS GRÄNS. Denna fråga kom från en reporter som tillhör ett SKRÅ som inte har en SUSNING om vad ANSTÄNDIGHET ÄR och vad det INNEBÄR att besitta denna förmåga att vara ANSTÄNDIG. Pia Kjaersgaard ansåg att hon inte visste var denna gräns gick, jag anser att hon borde ha frågat vad reportern menade med att ställa frågan för detta var ju ett valmöte hon talade på så hon… Read more »

"Putte"
"Putte"
12 years ago

Tack, Julia C. Ett fantastiskt dokument nu i sista stund. Borde sitta på anslagstavlan i Regeringskansliet, på Sveavägen, hos Expressen och Aftonbladet.

Pk
Pk
12 years ago

Så på TV her den anden dag at Margit Walstrøm??, er ikke helt sikker på navnet.
Denne sosse, tidligere EU Parlementet, er nu FN ansat og sad så på TV og læste op
ang de forfærdelige voldtægter i Congo.
Har denne gode kvinde været på svensk TV og talt om voldtægter I sit eget land,Sverige?
Eller er der ikke penge i det?
Måske er en sosse et dårligt menneske, hvis det viser medfølelse med vanlige svenskere?

Regimkritiker
Regimkritiker
12 years ago

Tack för ett lysande inlägg. Jag håller med. Gammelmedia håller på att göra sig själva irrelevanta. Jag har nästan helt sluta att följa den fantasivärld de debatterar och diskuterar. Vad jag finner helt obegripligt är att inte medieföretagens styrelser och ägare inser faran av att deras investeringar är på väg att driva sig själva i konkurs när publiken sviker och väljer andra nyhetskällor som Politiskt Inkorrekt och Fria Tider. Det borde vara grundkurs för kommersiella medieföretag att en tuff och rak kriminalrapportering är ett säkert kort för att dra läsare och tittare. Det har de flesta tabloider och TV-kanaler i… Read more »

Stefan K
12 years ago
Reply to  Regimkritiker

Länken har adressen http://www.box.net/shared/dn4vryl63j/1/43386316/497751078/1
Uppmanar er besökare att följa “Regimkritikers” råd.

Stefan K
12 years ago

Tack Julia! Det är nästan så man blir tårögd och när man läser hur en journalist skäms över sina kollegor så kan man bara nicka instämmande. Jag skäms själv över Sveriges journalister och jag tillhör inte ens yrkeskåren. Jag har sagt det förr och säger det igen. Journalister är den enda yrkesgrupp där flertalet av dem gör ett medvetet dåligt jobb och njuter av det. Det som hände i Malmö under fredagen hör inte hemma i något demokratiskt land, ja inte i något land, men media och våra folkvalda ställer sig inte upp och tar ett gemensamt avstånd. Varför? Jo,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Fra Jalvings blog på JP – Stemmeseddel for Sverigedemokrater iflg. WA 😀

http://blogs.jp.dk/frontalt/2010/09/10/hvem-er-de-intolerante/

C. B. Olafsson, 4230 | Skrevet: 10. sep 10 kl. 17:58

Weekendavisen bringer i dag en “STEMMESEDDEL FOR SVERIGEDEMOKRATERNA” på bagsiden:

[Sæt kryds i boksen]

[_] FY FAN

[_] HAR DU SPIST UMBRAKONØGLER?

[_] IKKE UNDER NOGEN OMSTÆNDIGHEDER

[_] ER DU GALEN

[_] SLET IKKE

[_] NEJ, NEJ, NEJ, NEJ, NEJ

[_] ØHMMMM, MÅ MAN DET?

[_] KUN, HVIS I LOVER, AT MIN STEMME IKKE GÆLDER, HVIS PARTIET KOMMER OVER SPÆRREGRÆNSEN

[_] JA, ALTSÅ, DET TROR JEG IKKE, JEG VIL

Pk
Pk
12 years ago

Julia, godt du skriver…..Får nogle år siden var der et yderst brutalt overfald på nogle ældre
danskere, som skulle et protestmøde mod islam i Danmark.
Det var i København, blev begået af facister fra venstrefløjen.
Overfaldet var grusomt, ældre kvinder og mænd slået med jernstænger.
DET TOG PRESSEN NÆSTEN 10-14 DAGE FØR DER BLEV SKREVET OM DET.
VI har en presse vi ikke fortjener.
Tak for din indsats.
Som Helsingoraner er Sverige mit andet fædreland.

peerpedersen
peerpedersen
12 years ago

Samma dag David von Arnold överfölls på kvällen i sitt hem hade jag en insändare i Kristianstadsbladets papperstidning och på närtidningen var jag varnade för de konsekvenser medias hets och stigmatisering kommer få och det våldet denna hets legitimerar.
Aldrig hade jag trodd att jag skulle bli sannspådd redan samma kväll..

Jag är själv aktiv Sverigedemokrat och ser det naturligt att titta mig över axeln, låsa noga om mig och inte släppa okända in.
Fullständigt surrealistisk häri 2010 i ett så kallad demokratisk land.

http://www.kristianstadsbladet.se/fria-ord/article1233913/Den-svenska-debatten-aumlr-helt-snedvriden.html

Anonymous
Anonymous
12 years ago

(1) Sweden is a DEADLY cocktail of Islam, Multiculturalism, Political Correctness, Socialism, Feminism, and Environmentalism. Say No To Islam!!! Say No To Multiculturalism!!! Say No To Political Correctness!!! Say No To Socialism!!! Say No To Feminism!!! Say No To Environmentalism!!! (2) April 6, 2010, I criticized Mr. Christer Sturmark on his blog, at http://www.sturmark.se/ , and April 23, 2010 I supported artist Lars Vilks on his blog, 18 days before the attack of Mr. Vilks at Uppsala University, May 11, 2010, at http://www.vilks.net/ , I wrote the following: (2.1) “1. Mr. Sturmark, you´re a HYPOCRITE, and a COWARD, due to… Read more »

Hosten2010
Hosten2010
12 years ago

Lysande som alltid……Personligen håller jag Fredrik Reinfeldt som ytterst ansvarig på alla övergrepp på SD politiker, den skamfläcken till stadsminister har lyckats med konststycket att hålla tre tal under söndagen utan att med ord fördöma övergreppet på demokratin det faktiskt handlar om. Utan snarare ägnat fortsatt tid åt att spy galla över SD och varna för vilken katastrof det innebär att rösta på dem och genom detta ge AFA terroristerna “carte blanche” att fortsätta sin smutsiga verksamhet….Verkligheten har en tendens att komma ikapp en förr eller senare och hoppas tiden nu är inne för landsförrädarna i sjuklövern.

Mats
Mats
12 years ago

Du skäms som journalist. Jag skäms som jurist över att inga i mitt skrå höjt rösten mot det som pågår. I den här valrörelsen sker grundlagsbrott på löpande band. Varje uraktlåtenhet från polisens sida, varje brist på objektivitet från statstelevisionen, varje förtigande av regeringen när politiker misshandlas och hotas – varje sådant brott eller försummelse måste alltid, och alldeles särskilt under en valrörelse betraktas mot bakgrund av överordnad författning, i det här fallet Regeringsformen.

Skammen är delad. Den tragiska sanningen är att ingen del av samhällets fundament går igenom den här krisen helskinnad.

Göran Andersson
Göran Andersson
12 years ago
Reply to  Mats

Svenska regimpolitiker har lärt sig en svår konst. Att inte ens rycka på axlarna i sin likgiltighet. Det är som om de besatt rätten att visa denna totala maktfullkomlighet. Denna likgiltighet ryker all världens väg med Sverigedemokraterna i Riksdagen. De gamla betonghäckarna vet att den komfortabla vägen till furstlig pension kommer att bli mycket besvärlig med SD som revisorer.

Robin Shadowes
12 years ago

Jag har i praktiken också slutat titta på tv och lyssna på radio. Bara lyssnar på Karlavagnen och Vaken ibland för att det är skönt att höra mänskliga röster. Annars lyssnar jag mest på DR’s P4. Jag har också slutat av precis samma skäl som Julia nämner. Jag bara inte orkar längre! Varje dag samma jävla radio gaga och meningslösa sörja av politiskt korrekta röster. Tack gode gud för internet!

Robin Shadowes
12 years ago

En annan sak som retar mig är hur dessa dass-papper tystar dom folkliga rösterna. Dom raderar inlägg flitigt som fasen, stänger av kommentators-funktionen så fort det börja bränna lite under fötterna men framför allt för att kritiken mot krönikan/artikeln vida har överstigit ja-sägarnas. Det retar mig också hur pass lättvindigt dom stänger av en från att kommentera över huvud taget. Man kan bli avstängd för rena struntsaker medan dom mångkulturella får hålla på att orera samma floskler om och om igen ad infinitum. Folk har vittnat om att dom visst hållt sig till tidningens code of conduct-regler men dom har… Read more »

Bernt
Bernt
12 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Tyvärr är det ju också så som Julia Caesar skriver att”folket förväntas dansa med som en skock viljelösa får”.
Jag hävdar att folket dansar ännu bättre än vad t ex en tidnings kommentatorsgranskare hinner. Dom klickar fort på “Anmäl” för att få bort en “inkorrekt” kommentar. (90% av svenskarna dansar med, tror jag.)

Tror inte heller på Julia Caesars jämförelse mellan Holland-Belgien och Sverige. Svenskarna är för annorlunda!

Julia Caesar
Julia Caesar
12 years ago
Reply to  Bernt

@ Bernt:

Det är Lotta Gröning och inte jag som gör jämförelsen med Holland och Belgien. Men jag tycker att den är relevant. Svenskar är inte så annorlunda att vi i evighet kan undgå den utveckling som pågår i hela Europa med växande protester mot islamisering och en ansvarslös invandringspolitik. Eftersom just Sverige har den mest extrema invandringspolitiken är reaktionen allra mest befogad här. Den kan fördröjas men aldrig stoppas.

Med vänlig hälsning
Julia Caesar.

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago
Reply to  Bernt

@ Bernt “Tror inte heller på Julia Caesars jämförelse mellan Holland-Belgien och Sverige. Svenskarna är för annorlunda!” Nej. Situationen var præcis den samme i eksempelvis Danmark i firserne (80-talet). Det er ikke svenskerne, der er for “annorlunda” – det er Sveriges omgivelser, der har flyttet sig fra deres oprindelige udgangspunkt. Engang var det faktisk Danmark – og ikke Sverige – der havde “verdens mest progressive udlændingelovgivning”. Ja, minsandten 🙂 Vores “udlændingedebat” dengang, begrænsede sig til at handle om, hvorvidt man skulle “møde racister med argumenter”, eller “møde dem med udelukkelse” – for at demonstrere overfor især ungdommen, at man ikke… Read more »

77
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x