14
sep
Seneste opdatering: 15/9-10 kl. 2053
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Horisont interviewer bla. Richard Jomshof, Jimmie Åkesson, Jan Axelsson,SR, Göran Rosenberg og professor Ulf Hedetoft, der giver en historisk redegørelse tilbage til 1975 og Olof Palme over Lucia-beslutningen til i dag. Hedetoft er her i nærheden af én af de centrale, svenske sandheder: Samtlige landspolitikere er fanger af deres egne gamle beslutninger og deres egen retorik, nøjagtig som danske socialdemokrater præ- 2001 var. I modsætning til danske, har de været uhørt beskyttede af pressen fra en grundlæggende opposition til deres fremmedpolitik. Dette har muliggjort den eksplosive og farlige situation, vi ser blive hobet op i dag. Uden pressens svigt og indsats for at eliminere det folkelige korrektiv gennem årtier, havde det aldrig kunnet lade sig gøre. Denne dødspagt mellem dem alle, understreges af Aftonbladets og DN´s fælles forslag idag om at eliminere politisk uenighed én gang for alle, også på papiret: ”Mona och Fredrik – ni bör regera tillsammans.”
Absurd eller helt følgerigtigt at proklamere landet uden uenighed ? Jeg synes, at Mona og Fredrik lige så godt kan få det overstået og få papir på hinanden, efter nu at have levet på polsk i 70 år. Det ville, som Sahlin sagde idag, være sand “jämställdhet, det vackraste ord jag vet.” Ikke noget kratluskeri længere, de befinder sig alligevel i et skæbnefællesskab ombord på en dødssejler, motoren er slukket for længst og tilbage er kun inertiens fremdrift. Tragisk nok har de et helt land og et helt folk ombord som gidsler.
Men et rigtig glimrende DR program. For hver dag træder der i Danmark et stadig tydeligere røntgenbillede af Sverige frem. Det er en fattig trøst, men så småt kan det blive. (screenshot: Richard Jomshof, gymnasielærer, fyret flere  gange for sine politiske synspunkter.)

Valget i Sverige tiltrækker sig enorm opmærksomhed – ikke mindst i Danmark. Partiet Sverigedemokraterna, som på mange måde ligner Dansk Folkeparti, ser nemlig ud til at komme i Riksdagen for første gang nogensinde.13-09-2010 21:25 Horisont: Sveriges valg

»Hur har vi kunnat låta det gå så här?«

Det kan vara nyttigt att se Sverige med en utomståendes ögon. Israeliska IBA har gjort ett 25 minuter långt tv-reportage om Sverige och hur den cirka 20.000 personer starka judiska minoriteten har det. Den bild som visas är skrämmande.Här intervjuas en av alla judar som flytt Malmö på grund av antisemitismen. Här får vi möta läraren som inte vågar säga att hon har judisk börd. Här träffar vi rabbinen som fått rådet av polisen att bära en hatt för att dölja sin traditionella Kippa.

Som fond ligger Sveriges integrationsproblem, ett judehat i vissa muslimska invandrargrupper, ett politiskt betingat Israelhat som går över i judeförföljelser, samt flata politiker såsom kommunalrådet i Malmö – Ilmar Reepalu – som jämställt antisemitism med sionism.Se reportaget, och ställ dig själv frågan: Hur har vi kunnat låta det gå så här?Se judehatet i Sverige med israeliska ögon. Per Gudmundsson

Video: The Jewish Community of Sweden 2010 from Israel Up Close  hvor man også ser Mehmet Kaplan fra Miljøpartiet, deltager på Gaza Flotillaen, bruger det gamle kneb at dynge angrebene, truslerne og forfølgelsen af svenske jøder sammen med “islamofobien” i Sverige. Hvor er historierne så om den korporlige forfølgelse af muslimer i Sverige ? Hvor er de muslimer, der pakker kufferten og flytter fra Sverige fordi de ikke ser nogen fremtid for deres børn ? Unge svenske jøder flytter til Israel “eller til København,” som Lena Posner Korosi siger i minut 22:15. Sandheden er, som en jøde der er flyttet siger i filmen, at situationen for svenske jøder vil forværres, og selv om viljen var der, er der ikke længere meget at stille op imod det.Derfor flytter svenske jøder, der kan forestille sig fremtiden allerede. Nogle vil blive tilbage, enten fordi de er for gamle eller fordi de tænker som for 70 år siden, at det ikke kan være sandt. Men de er kanariefuglene i Sveriges jernmalmsmine, det største eksperiment i Sveriges historie. Gudmundsson ved det også, han kan bare ikke skrive det lige up på SvD, det ville kollidere Moderaternas såkaldte “integrationspolitik” midt i valgkampen.” Det kom så vidt, på grund af hele Riksdagens udlændingepolitik, og nu er der ingen der har modet til at kalde en spade for en spade. Det ville også være ansvarpådragende, men ansvar er noget den har i munden. Det er ikke “Sveriges integrationsproblem”, det er islams indtog i Sverige. Sådan kunne det “gå så här”.

Når en svensk statsminister appellerer til fornuften
så er der knive i ærmet. Det er i denne uge det værste smuds hvirvles op, bunden er næppe skrabet endnu. Hvor mange tunger taler Reinfeldt med her ?

Vid sitt framträdande på Lilla torg i Malmö i dag var statsminister Fredrik Reinfeldt (M) tydlig med att framhålla vikten av möjligheten att bilda en majoritetsregering. Han vädjar till människors ansvarstagande och förnuft:

“Efter den senaste tidens attacker mot SD-politiker och störningar av partiets valmöten tar han avstånd från alla former av våld och hot.” Han tillägger samtidigt att SD inte ska bli förvånade:Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.Han beskriver det som Sverigedemokraternas hela idé att utnyttja allt i egna syften och att försöka framställa sig som värnlösa. Reinfeldt vädjar till förnuftet.

Den dag en Sverigedemokrat måtte have mistet livet, hvordan lyder statsministeren så? Udtalelsen ligger lige til Jimmie Åkessons højreben: “Jag hoppas att Reinfeldt är felciterad. Om han verkligen fällt de uttalanden som TT tillskriver honom och desutom i anslutning till en diskussion kring tortyren av David von Arnold, så är det nog det värsta jag har hört en svensk statminister säga.” Sådan her lyder “en fordømmelse af politisk vold” på ny-svensk:

Update: Bunden var langtfra skrabet med Reinfeldt – svenske medier nappede begærligt løgnehistorien, og se om ikke norsk TV 2 løber med den løseste sladder også. Og Gud døde mig om ikke der er hele fire dage tilbage af denne pinagtige forestilling.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Casper | Borgerlig bums

Overraskende nok kan der godt udskrives valg i utide i Sverige, men det sker yderst sjældent:
http://www.riksdagen.se/templates/R_Page____1541.aspx
Det er svært at se hvorfor man skulle udskrive valg på en sag hvor regeringen blev væltet af SD. Det kan vist kun give fremgang til SD og oppositionen.

Casper | Borgerlig bums

Jeg synes såmænd også en S-M-regering kunne være det ærligste, for den ville vise hvordan den svenske konsensus egentlig er. Imens ville de små borgerlige partier samt SD vokse sig stærke i opposition. Og så kunne man måske vende tilbage til en styrket borgerlig regering støttet af SD om fire år. Virkeligheden bliver dog nok en borgerlig regering, som tolereres (ikke støttes) af SD. Men hvis venstrefløjen ikke tør vælte sådan en regering sammen med SD’s stemmer, så betyder det altså at S holder hånden over en borgerlig regering, hvilket betyder en svækket og tandløs opposition, altså næsten det samme… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Fredrik Reinfeldt tycker att ursvenskt är bara barbariet. Han kanske föredrar den här kulturen…

http://www.truthtube.tv/play.php?vid=2139

peerpedersen
peerpedersen
11 years ago

Svensk antisemitism idag tecknas av Jan Helin/Lena Mellin på Aftonbladet, radarparret där släppte fantasten Donald Boströms artikel om “Judar där stjäl organ och säljer” på AB-kultur ( http://www.aftonbladet.se/kultur/article5652583.ab ) Att Sveriges tredje stad genom sin kommunordförande Ilmar Reepalu matar på med allehanda antisemitiska uttalanden gör bara pogromen värre. Sverige är på väg att bli det samhälle de varnar för om SD får inflytande och närmer sig dag för dag en Orwellsk mardröm var obekväma politiker överfallas, lagliga politiska möten störs ut av vänsterextremister utan polisen på allvar skyddar demokratin. Massmedia, SVT/SR förtiger övergreppen och tidningar får genom nyspråk vänt olika… Read more »

Victor
Victor
11 years ago

Nu må I lige bære over med mig. Det her burde jeg have opdaget før; men havde ikke tid.. Lad mig begynde her – med en ny tyrkisk bestseller, som blev omtalt i Berliner-avisen Tagesspiegel – “Haliç’te Yaşayan Simonlar” – Simons in the Golden Horn på engelsk. http://www.tagesspiegel.de/politik/buch-ueber-islamistische-unterwanderung-wird-bestseller/1915470.html Bogen handler om den islamistiske offensiv i Tyrkiet. Citat fra Tagesspiegel: “In dem 600-Seiten-Wälzer „Die Simons am Goldenen Horn“ vertritt Avci die These, dass Anhänger des islamischen Predigers Fethullah Gülen zu einem Marsch durch die Institutionen des türkischen Staates angetreten sind und Polizei, Justiz und sogar die Armee infiltriert haben. Die Islamisten… Read more »

Jonny
Jonny
11 years ago

Arvid Bengtsson

Tvärtom, jag tror att moderaterna förlorar på det här. Reinfeldt är inte så smart som han vill göra sken av.

Jonny
Jonny
11 years ago

Ursäkta att jag kommer med samma invändning som vanligt vid era inlägg om problemen som hopar sig för Sveriges judar. Men… I princip alla judiska företrädare – Judiska Centralrådet, ledare för de judiska församlingarna, ledande judiska intellektuella och kulturpersonligheter – har stött och propagerat för massinvandring och mångkultur. De har angripit varje ansats till kritik av den förda politiken. De har inte dragit sig för att spela ut nazistkortet för att tysta debatten och riktigt svina till sina motståndare. Tänk er att alla som uttalar sig är en Melchior… Det är synd om de enskilda, helt oskyldiga, människor av judisk… Read more »

Jonny
Jonny
11 years ago
Reply to  steen

Vi får verkligen hoppas att det går på samma sätt i Sverige!

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
11 years ago

Reinfelts uttalande är – för att uttrycka det milt – häpnadsväckande. Han legitimerar ju faktiskt våldet. Han är ett kräk – något annat ord finns inte. Efter detta är väl sverigedemokrater fritt villebråd. Jag befarar att detta var sista gången vi faktiskt hade ett reellt alternativ att välja på i riksdagsvalet.

rksmrgs
rksmrgs
11 years ago

Intressant och avslöjande. Tråkigt att de råkade träffa på två av de värsta spökena för att få ..”expertkommentarer”, Fredrik Malm som är gift med en muslimsk kurdisk aktivist, och Mehmet Kaplan, ord är överflödiga i hans fall. Istället borde de intervjuat Ilmar Reepalu, eftersom han är ansvarig för förhållandena i Malmö, men han omnämndes bara.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x