19
sep
Seneste opdatering: 24/9-10 kl. 0855
74 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Julia Caesar

Copyright © Julia Caesar, Snaphanen och document.no. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

En osedvanligt smutsig och vidrig valrörelse är slut. Det urholkar själen på ett särskilt sätt att se och höra människor vräka ut sitt hat och förnedra sig i falskhet. Det gör ont i kroppen att se hur djupt människor är kapabla att sjunka. Vi har tvingats åse vandaliserade valstugor, hackade hemsidor, vrålande pöbelhopar som tutar i plasttrumpeter som dagisbarn, en utmobbning och demonisering av ett enskilt parti som saknar motsvarighet. ”Den som tycker om Sverige röstar inte på Sverigedemokraterna.” Orden är statsminister Fredrik Reinfeldts. På en minnessten med skammens ord hugger han in rad efter rad åt sig. Vi kommer att minnas dem länge.

I dag går svenska folket till val. Om valresultatet vet vi ännu ingenting mer än vad spekulationer och otillförlitliga väljarundersökningar har visat. Men om jag vågar mig på en gissning ska vi se fram emot de tappade hakornas afton och de svårdraperade anletsdragens parad i TV-rutan i kväll. Jag gläder mig som ett barn på julafton åt att få se Claes Elfsbergs, Anna Hedenmos och Karin Hübinettes mödosamt sammanhållna ansikten, höra inbjudna politiskt korrekta (annars förlorar de jobbet) statsvetares försök att slå knut på sig själva och Mats Knutsons knarriga försök att förklara Sverigedemokraternas röstsiffror. En stor del av journalistkåren kommer att vara i stort behov av kristerapi redan i morgon.

”Svensk ekonomi hotas av SD”

Vi kommer att få se rubriker i den här stilen:

 • ”VALCHOCKEN”.

 • ”Oväntad framgång för SD.”

 • ”För första gången tar ett FRÄMLINGSFIENTLIGT parti plats i Sveriges riksdag.”

 • ”Det gick inte längre att hålla de främlingsfientliga krafterna utanför maktens finrum.”

 • ”Besvärlig parlamentarisk situation på grund av SD.”

 • ”Svensk ekonomi hotas av SD.”

 • ”Alliansen vägrar samarbeta med SD.”

 • Svenska Dagbladet fastslog redan på fredagen: ”SD KAN SÄNKA KRONAN”.

”Sveriges finanser svävar i fara om SD kommer in i riksdagen”. Så har skrämselpropagandan från hela den moderata partitoppen låtit. Statsminister Fredrik Reinfeldt, finansminister Anders Borg och utrikesminister Carl Bildt har förnedrat sig själva och hela sitt parti genom sanslösa uttalanden om ”hotet från SD”. Partiledarna för alliansen och den röd-gröna oppositionen har i total enighet fallit i varandras armar inför den gemensamma yttre fienden, Sverigedemokraterna. Det är oerhört avslöjande.

En skrämsel, hot- och hatkampanj som saknar motstycke

Det är givetvis sin egen sjuka mor politikerna talar för – sin skräck för att ställas till svars för sina svek och för en invandringspolitik som trotsar allt förnuft. Sverige är ett sjukt land där demokratin på väsentliga områden är satt ur spel. Vi har haft en tvåpartistat med två politiska block. Men på det invandringspolitiska området har vi under decennier haft en enpartistat där samtliga partier är förkrossande eniga om att fortsätta med en besinningslös massinvandring. Närmare en diktatur kan man inte komma i ett land som ska föreställa demokrati.

Om Sverigedemokraterna mot alla odds inte kommer in i riksdagen vet vi orsakerna. Det är i så fall resultatet av en skrämsel-, hot- och hatkampanj som saknar motstycke i såväl Sverige som i andra länder, möjligen undantagandes Iran och någon avlägsen bananrepublik. Vi vet vilka vi ska tacka för det. Vi ska tacka företrädarna för samtliga sju riksdagspartier som inte har skytt några medel för att tiga ihjäl, marginalisera, demonisera och mobba ut ett enskilt parti. Vi ska särskilt tacka den svenska journalistkåren som har gjort sitt yttersta för att agera som eget politiskt parti, Journalistpartiet, med egen politisk agenda. Som av en händelse råkar den sammanfalla med den politiska maktens agenda. Vi ska gråta över den skamliga segern för de odemokratiska krafter som ostörda har fått härja fritt med hat och destruktivitet som enda ledstjärnor. Och vi ska noga besinna att varje brott mot ett demokratiskt parti och dess företrädare är ett brott mot demokratin.

”Medierna och politikerna bär skulden”

Merit Wager skriver i en artikel på Newsmill:

”Det är till största delen medierna och partipolitiker som bär skuld för att SD med allra största sannolikhet kommer att vara med och styra Sverige i fyra år framöver. De maktblinda “gammelpartierna” har inte haft örat mot marken utan huvudena ovanför molnen eller djupt nere i sanden och har vägrat se och höra vad som pågått bland dem vilkas vilja de är satta att omsätta i praktiken: folket. Och när det gäller media så har deras oförmåga (eller ovilja?) att rapportera korrekt och allsidigt om asylinvandringen bidragit till att för alltid förändra den svenska samhällsbilden, så på dem vilar också en betydande skuld.

Genom den tysta, kanske outtalade men ändå existerande, överenskommelsen som verkar råda mellan de nuvarande riksdagspartierna och medierna har folkets missnöje, irritation, frågor och oro ignorerats. Man kan undra om partiföreträdare och journalister någonsin läser de kommentarer som “verklighetens folk” skriver i kommentarsfälten på nätet varje gång en artikel om asylhanteringen publiceras? Troligen inte, för om de hade tagit del av folkets åsikter och insikter så hade de varit tvungna att reagera. Det går nämligen inte att avfärda alla dem som luftar sin oro och sin ilska som “rasister” eller “främlingsfientliga”. Ändå är det just det som skett, och därmed har folks legitima oro men också ilska stegrats så till den grad att de i desperation i större omfattning än vad politiker och media tror (och i hemlighet, eftersom det politiskt korrekta Sverige inte accepterar det) bestämt sig för att rösta på SD.”


Statsministern legitimerar våld mot oliktänkande

Valrörelsen har avslöjat en demokratibristsjukdom som härjar djupt under ytan i det påstått demokratiska Sverige. En vidrig blandning av å ena sidan en politiker- och medieelit och å andra sidan gatans skränande parlament med visselpipor, skramlor och plasttrumpeter har tagit sig rätten att avgöra vilka åsikter som får framföras. Eliten har tillgång till medias megafoner och legitimerar aktiviteterna i den mobb som beter sig som dagisbarn eller hormonstinna pubertetsyngel. Kulmen nåddes med det uppseendeväckande uttalandet av Sveriges statsminister efter misshandeln av den 24-årige SD-politikern David von Arnold i Malmö:

”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”

Lägre kan en statsminister inte sjunka. Med det här uttalandet har Fredrik Reinfeldt i breda lager av svenska folket förbrukat sitt förtroende som ledare för Sverige. Han legitimerar och uppmuntrar brutalt våld mot människor som hyser andra åsikter än de egna. Det är skrämmande, man vill inte tro att det är sant. Det är att slutgiltigt förvandla Sverige till en totalitär stat där medborgarna berövas sin åsikts- och yttrandefrihet. En stat där bara statligt sanktionerade åsikter får komma till uttryck, och angiveri och förföljelse av oliktänkande ges fri lejd. Jag har sagt det förut och jag upprepar det igen: oavsett vilka politiska åsikter man har ska alla partier behandlas lika. Allt annat är odemokratiskt och orättfärdigt.

Journalister är ett trolöst släkte

Med ett invandringskritiskt parti i riksdagen har Sverige eventuellt en möjlighet att tillfriskna. Ett parti utanför den odemokratiska åsiktshegemonin hos sjupartiet kan åstadkomma ett välbehövligt korsdrag i maktens unkna korridorer. Men vi ska ha klart för oss att sjupartiet inte kommer att sky några som helst medel för att ignorera folkviljan och förhindra att SD får inflytande. Dock kommer förunderliga ting att ske redan på valnatten om SD når över fyraprocentsspärren. Journalister är ett trolöst släkte. De böljar med vinden oavsett från vilket håll den blåser. Samma yttrandefrihetens spjutspetsar som har använt sin makt till att med alla medel förhindra att SD kommer in i riksdagen och utmåla dem som djävulens avkomma kommer att obesvärat vända på en 5-öring. Med upphetsat vidgade näsborrar, en icke föraktlig skådespelartalang och fyllda av den extas som bara vittringen av en nyhet ger kommer de att låtsas som om de i själva verket aldrig har haft det minsta emot partiet. Jag vågar till och med påstå att åtskilliga journalister i hemlighet röstar på SD. Men de skulle aldrig säga det högt.

Nej, journalister är inga offer. Det finns absolut inga ursäkter för hur de missbrukar sin makt och mörklägger sanningen för sina läsare/lyssnare/tittare. De är utsatta för ett enormt likformighetstryck från sina arbetsgivare och hela journalistkollektivet. De vet att de lever med dubbel bokföring, och det mår de inte bra av. Men ingen vågar vara den första som tar bladet från munnen och frågar ”Vad f-n är det vi håller på med?” De har sin fasta tjänst och räntorna på bostadslånen att tänka på. De lever dessutom oftast mycket privilegierade liv med höga löner och hög status, har nogsamt sett till att bosätta sig så långt från invandrartäta områden som möjligt och umgås för det mesta bara med likasinnade i samma välmående journalistmedelklass som de själva tillhör.

Vilket Sverige vill vi ha?

Vad är det för land som valets segrare har att ta över? Och vilket Sverige vill vi, deras väljare, ha? Dagens Sverige kämpar med stora problem som både massmedia och politiker har förskjutit långt utanför synfältet. De låtsas som om problemen inte finns, möjligen i en naiv förhoppning om att de ska försvinna av sig själva. När journalisterna rapporterar om den ökande brottsligheten görs aldrig någonsin en koppling till massinvandringen. Den framställs som någonting som bara har dumpit ned från himlen, helt utan sammanhang och orsaker.

Samma sak med skolans pågående sammanbrott. Aldrig har så få elever klarat att gå ut grundskolan med godkända betyg som i år. Hur ska de någonsin kunna ta sig in på arbetsmarknaden när de inte ens klarar gymnasiekompetens? När ska de yrkeskategorier som i dag går i den yttersta frontlinjen i det mångkulturella samhället ta bladet från munnen, ropa ut sin frustration över en orimlig arbetssituation och våga peka på de verkliga orsakerna? Jag tänker på till exempel poliser, socialsekreterare, lärare och sjukvårdspersonal. Det är några av de grupper som tar de stora smällarna av en urspårad invandringspolitik.

Sverige är ett land som splittras alltmer enligt etniska och kulturella skiljelinjer. Starka krafter kan försöka förneka det, men det är ett faktum. Sedan väljarna insett det hopplösa i att försöka påverka med röstsedeln röstar allt fler med fötterna och flyttar från de invandrartäta områdena. Många må med munnen bekänna sig som troende mångkulturalister, men i praktisk handling flyr de från mångkulturen. Även välintegrerade invandrare flyr från följderna av den ansvarslösa invandringspolitiken. Flykten från mångkulturen har jag beskrivit i den här krönikan.

Invandrare i majoritet år 2050?

Vi ser en utveckling där segregationen bara ökar trots alla hundratals miljarder som kastas ut på olika integrationsprojekt. Det pågår en enorm demografisk omvandlingsprocess i Sverige. Och den går snabbt. År 2050 kommer svenskarna att vara i minoritet i tretton av de 25 största svenska kommunerna: Botkyrka, Eskilstuna, Göteborg, Haninge, Helsingborg, Huddinge, Kristianstad, Linköping, Lund, Malmö, Stockholm, Södertälje och Växjö.

Ytterligare sex kommuner kommer att ha mer än 40 procent invandrare: Borås, Jönköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro. Gävle och Halmstad kommer att ligga mycket nära 40-procentsgränsen. Sammanlagt 19 av de 25 största kommunerna kommer alltså att ha mer än 40 procent invandrare 2050. Det blir resultatet om invandringen fortsätter i samma takt som den haft sedan den borgerliga alliansregeringen kom till makten 2006. Scenariot bygger på en prognos som har gjorts av Affe på Affes statistikblogg

och som jag skrev om i den här krönikan.

Invandringen slår rekord i år – igen

I år kommer invandringen att slå alla tidigare rekord – igen. Fram till 1 september hade 70 720 utlänningar beviljats permanent uppehållstillstånd, PUT. Om invandringen fortsätter i samma takt under årets sista fyra månader hamnar Sverige på ett nytt all time high vid årsskiftet med drygt 106 000 invandrare. Tittar man närmare på Migrationsverkets statistik

visar sig intressanta siffror. Den största grupp som fått PUT under årets första åtta månader är asylsökande, 18 698 personer. Som god tvåa kommer anhöriginvandrarna, 16 237 personer. Den tredje största gruppen är de som fått PUT som arbetskraftsinvandrare, 15 559 personer. Med samma tendens kommer de vid årets slut att uppgå till fler än 23 000 personer. Detta när Sverige har en arbetslöshet som bara har ökat under den borgerliga alliansens år vid makten och nu uppgår till närmare en halv miljon människor! Var finns logiken?

Men den allra intressantaste siffran är den här: Av de 70 720 personer som fått PUT före 1 september är bara 1 374 flyktingar enligt Genèvekonventionen. Det är 1,9 procent av alla som har fått PUT hittills i år. En uppseendeväckande minskning av andelen flyktingar som var sensationellt låg redan tidigare. Bara 5 procent av de cirka 1,3 miljoner utlänningar som beviljats PUT i Sverige sedan 1980 är flyktingar. 95 procent är ekonomiska migranter.

Allt färre måste försörja allt fler

Här har vi en viktig del av förklaringen till att den borgerliga alliansen driver den så kallade arbetslinjen så hårt att även mycket svårt sjuka människor nekas sjukpenning och kastas ut på arbetsmarknaden. Vi ska alla arbeta mer och mer och högre och högre upp i åldrarna för att ”klara välfärden”. I klartext betyder det att vi måste arbeta mer för att bekosta en vansinnig invandringspolitik som inget etablerat riksdagsparti har några planer på att begränsa. Vi måste försörja allt fler invandrare har tagits emot i Sverige i en aldrig sinande ström men som aldrig kommer in på arbetsmarknaden. Sug på den, svenska folk.

Ibland är det bra att titta i backspegeln för att se absurditeten i det som pågår. Den 17 december 1988 skrev Anders Ferm (s), då ambassadör i Köpenhamn och en av Olof Palmes ”pojkar”, en helsidesartikel i den senare insomnade tidningen Arbetet i Malmö. Det är en artikel som ska gå till historien. Rubriken är ”Befolka Sverige! Låt oss bli 25 miljoner”. Sveriges befolkning uppgick då till 8,4 miljoner. Alldeles för lite, tyckte Anders Ferm med hänvisning till Sveriges stora areal och oändliga vidder med glest växande tallar.  Minst 25 miljoner får plats i Sverige! Då skulle vi kunna få ordentliga storstäder! Vad människorna ska leva på ägnade Ferm inte en tanke. Huvudsaken är att de blir riktigt många.

Vill vi ha ett Sverige med svenskar i minoritet?

”Det borde gå att pressa upp befolkningsökningen med några tiotusen per år, till 100 000. Håller vi på så i hundra år så är vi uppe i omkring 20 miljoner invånare. Det förutsätter en mycket mera generös och medveten familjepolitik och en ökad invandring, och något stort invandrarland är vi inte trots allt skriande i bygderna. Det är viktigt att komma ihåg att en befolkningsökning i sig själv är en stark stimulans för ekonomisk expansion, en investering i framtiden som är lika betydelsefull som investeringar i industri, forskning och infrastruktur. En tredubbling av Sveriges befolkning på 100 år! Se där ett projekt som skulle kunna lyfta oss ur stagnation och provinstänkande” jublar Anders Ferm.

Så såg de socialdemokratiska tankegångarna ut på 1980-talet. Av någon outgrundlig anledning drivs borgerlig politik enligt samma riktlinjer. Är en fortsatt ansvarslös invandringspolitik och ökande segregation vad svenska folket vill ha? Är ett Sverige med svenskar i minoritet det land vi vill ha? Jag vet att många svarar ett rungande nej på den frågan. Valresultatet kommer att visa hur många som markerar sin vilja med röstsedlarna.

Frågorna som kräver svar

Bloggen Two Invandrare

räknar upp några av de frågor som den kommande regeringen måste svara på. Att fortsätta mörka är inte längre en framkomlig väg.

 • Hur många asylfall ska vi ta emot per år och totalt?
 • Vad får det kosta per år?
 • Varför döljer ni kostnaderna?
 • Varför vill ni inte identifiera flyktingarna?
 • Varför vill ni inte undersöka deras brottsliga bakgrund?
 • Varför får kända kriminella och terrorister asyl?
 • Varför vill ni inte utvisa kriminella flyktingar?
 • Varför vill ni inte utvisa flyktingar som dömts till utvisning?
 • Statliga rapporter visar att 95 procent inte är flyktingar, varför får de asyl?
 • Varför säger ni aldrig något om invandrarbrottsligheten?
 • Är det inte bättre att hjälpa tusen flyktingar i deras hemregion för samma kostnad som en falsk flykting i Sverige?

Sverige står vid randen av ett paradigmskifte

Det finns ett gammalt ordspråk som jag bekänner mig till. Det är ”Hut går hem till sist”. Förnuft och sanning segrar alltid till slut, helt enkelt för att ingenting annat är möjligt. Sverige står vid randen av ett paradigmskifte. Oavsett valutgången är det dess första dag i dag. Men inget paradigm skiftas över en natt. Det är en lång process som till största delen sker i det fördolda och mognar fram i människors undermedvetna. Som på en given signal sker förändringen, och den är stor och ter sig för vissa som en total överraskning. Så gick det till när Berlinmuren öppnades den 9 november 1989. Inom loppet av några timmar kunde människor strömma fritt genom den mur som hade skilt Öst- och Västberlin åt sedan1961. Det blev början till DDR-diktaturens kollaps. Då hade starka demokratiska krafter under lång tid arbetat på murens fall i det tysta.

Signaturen Gunseng2 skriver i en kommentar på Affes statistikblogg:

”Dagens paradigm är det obestridliga ja:et till ökad invandring. Det är den blinda tron på det mångkulturella samhället som ett praktiskt fungerande ideal utan nästan några problem alls. Man finner ofta politiker tävlandes med varandra om att visa hur positiva de är till invandring. De som förlorar den tävlingen riskerar att hamna i rasistfacket. Det är också det absoluta nej:et till att ställa några seriösa krav på anländande invandrare. Det är alltså en allmän överenskommelse mellan politiker och media om att det fungerar på ett sätt och vis. Den som säger motsatsen är en idiot.

Saken med ett paradigm är att när det kommer överväldigande bevisning på att paradigmet är en missuppfattning så kan det ändras. Först gradvis när den nya uppfattningen vinner mark hos någon grupp i samhället och aktivt börjar sprida sig till flera så att paradigmet börjar utmanas. När det så sprider sig till någon grupp med seriöst inflytande och makt så faller det gamla paradigmet ned som ett dammigt korthus. Det kommer att ske, det kommer dock att krävas verkliga effekter på samhället först: en drastisk upptrappning i invandrarrelaterat våld tillsammans med skenande kostnader för staten eller något liknande som börjar vinna över media (jag gissar att media är gruppen som behöver vinnas över). Alltså verkliga destruktiva effekter, chockterapi. Först då kommer ett nytt paradigm, en ny allmänt gällande uppfattning att etableras.”

Internet en sylvass nål i maktens ändalykt

Vi är många som har dragit ett lass i den här valrörelsen. Då tänker jag inte i första hand på dem som har fått sitt arbete rikligt finansierat ur de politiska partikassorna. För första gången har Internet funnits med som en demokratisk maktfaktor att räkna med i valrörelsen. Internet är en demokratirevolution som kommer att växa sig allt större. Här arbetar eldsjälarna, människor som är besjälade av att delta i en demokratisk process, att uttrycka sina åsikter och dela med sig av sina kunskaper. Flera av oss känner att vi har en viktig uppgift, ett slags kall. Vi kan helt enkelt inte tiga när samhällsutvecklingen går åt fel håll. Vi arbetar ideellt, ingen betalar oss för alla de arbetstimmar vi lägger ned. Belöningen är responsen från läsarna och känslan att man har åstadkommit någonting, kanske en ökad medvetenhet. Jag vill tacka alla som har kämpat och sända ett varmt tack till mina fantastiska läsare här på Snaphanen.

Nu drar vi oss tillbaka, många av oss för en tids välförtjänt vila. Men jag vill varna makthavarna för att slappna av det allra minsta. Våra ögon och öron finns överallt. Och vi tvekar inte att berätta om det vi hör och ser. Internet och bloggar kommer för all framtid att vara en sylvass nål i maktens ändalykt.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

74 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hakke
Hakke
13 years ago

Bra jobbat!

En eloge till SD:are som nu går i i frontlinjen och tar all skit för att sätta den Sveriges slappa invandringspolitik på riksdagens agenda.

Idag har jag beslutat att för första gången i mitt liv bli medlem i ett politiskt parti.

Gissa vilket!
🙂

Jonny
Jonny
13 years ago

Benke, din argumentation haltar, minst sagt. Invandringen av läkare är en rännil. Den allra största delen av invandringen utgörs av människor vars kvalifikationer inte räcker till på den svenska arbetsmarknaden. Därtill kommer ju problemet att många, även invandrade läkare, inte klarar att lära sig fullgod svenska. Professor Ekbergs uppskattade kostnader på 40 miljarder/år anses av många ligga i underkant, men ändå: Förstår du hur mycket 40 miljarder/år är? Lite artiklar för förkovran: “Den demografiska bomben är en myt. Visserligen ökar antalet äldre över 65 år. Men den yrkesverksamma grupp som ska försörja oss har mer eller mindre varit konstant sedan… Read more »

Benke
Benke
13 years ago

Hur kan man tro att alla samhällets problem har sitt ursprung i invandringen? Sverige BEHÖVER invandringen för att överleva. Vi kommer inom ett par år vara alldeles för få för att kunna få detta samhälle att gå runt. Jag undrar om någon i SD-partiet någonsin har sett befolkningskurvan i Sverige, där kan man se tydligt att antalet pensionärer kommer öka markant de närmaste åren. Vi kommer behöva mer arbetskraft än någonsin för att klara av att ge dem en vettig pension och en värdig äldreomsorg. Ta en yrkesgrupp som läkare, där klarar inte svenska utbildningar av att fylla alla arbetsplatser… Read more »

trackback

[…] Hvad er de så bange for, svenske politikere og medier ? Valget er overstået og alligevel er de mere perplexe og konfuse end inden. Der kan være mange gode grunde. For første gang i en generation bliver det svært at undertrykke, fordreje og tilbageholde faktuel kritik. Man kan ikke længere vedtage én gang for alle, at en Sverigedemokrat aldrig kan tage til genmæle, aldrig kan skrive på DN Debatt eller på SvD Brännpunkt. Eller kan man fortsætte den udgiverpolitik ? Og Riksdagspolitikere, de får invaderet deres tavshedszone, de skal til at sætte sig ind fakta om emner de mageligt… Read more »

En annan Julia
En annan Julia
13 years ago

Jag känner mig splittrad av att läsa dina krönikor, Julia. Å ena sidan förstår jag att det som du i grunden kritiserar är hur demokratin urholkas i Sverige, men å andra sidan använder du SD som instrument för att belysa denna urholkning. Jag är själv, vad du skulle kalla invandrare, trots att jag känner mig helsvensk. Du har rätt i att invandringspolitiken är galen, men samtidigt så fel i vilka konsekvenser den får för individen. Jag har bott i ett invandrartätt område och jag vet precis hur få människor som var påväg till jobbet på morgonen, hur några av grannbarnen… Read more »

Realist
Realist
13 years ago
Reply to  En annan Julia

Det är inte invandringen i sig som är farlig, men det är mängden av den som gör den farlig och som får onekligen negativ effekt för hela samhällssystemet. Det är inte alls så att vissa människor jagas, det är politiken som jagas. Jag tror alla är goda innerst inne, men i fel omgivning så kan allt bli fel. För hög invandring på för kort tid leder onekligen till fattigdom, segregering och kriminalitet. Sverige var världens 4e rikaste land på 80-talet, idag är vi på 37 plats. Poängen som alltid är det är MÄNGDEN av invandringen i förhållande till vad landet… Read more »

Henrik
Henrik
13 years ago

Otroligt bra skrivet. Hoppas du kommer ha ork och motivation att kämpa för demokratin även åtminstone 4 år till. Ibland tänker jag att svenska folket inte förtjänar det men å andra sidan är dom ju grundlurade av ett vedervärdigt förljuget etablissemang.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
13 years ago
Reply to  Henrik

Ja, man fornemmer, at denne kommentar giver et særdeles godt indblik i, hvordan den typiske svensker tænker politisk. (Desværre var det kun 5,6%, der så afgav deres stemme ligesom Michael, så helt typisk er han altså ikke – han er nok mere reflekterende og mere konsekvent end flertallet).

trackback

[…] “Hvad handlede den svenske valgkamp om” spurgte en dansk avis. “Hvem der skulle have magten,” varede den selv. Og så handlede den om Sverigedemokraterne, ikke om deres politik, men hvad man “følte” for dem. Derfor ser man at Hetskampanjen har gett resultat og derfor hører man Sahlin tale lige ned i unge tøsers m/k hjerter uden at sige en politisk sætning. Det er muligt at svenske politikere taler politik med hinanden, men når de henvender sig til folket, er der ikke meget politik i det og det er at tale ned til en befolkning. I Danmark har vi hevet… Read more »

Mikael Halvardsson
Mikael Halvardsson
13 years ago

Ditt inlägg är det bästa och nyanserade jag läst och som jag letat. Mina tankar i kronologi kommer här När SD tidigt “kastade hansken” så tänkte jag att mitt parti Röd-Grönt skulle ta upp den, jag förväntatde att alla partier skull slänga sig efter den. O ack vad jag hade fel! Till min stora förvåning hoppade dom på precis på allt annant. Debatten med SD Iinvandringspolitik o kriminalpolitik behövdes tydliggöras av alla partier. Dessa frågor inför valet låg dock endast på 6-7 plats i mina intressen men tyckte bra att SD skulle göra jobbet åt mig o liva upp dom… Read more »

trackback

[…] Har du läst Julia Cesar? En av de mest klarsynta när det gäller Sveriges politik och “demokrati”. Den sista veckoartikeln ligger här, men där är många tidigare. […]

elwee
elwee
13 years ago

Tack Julia. Ett riktigt uppriktigt tack för all tid du lagt för att söka sanningar, formulera konsekvenserna av dessa och införliva oss i dina så förståndiga tankar. När jag skriver detta är massmedia i upplösningstillstånd tillsammans med kulturetablissemanget och de partier som suttit i riksdagen. De har alla så mycket som de gömt för folket och de är stela av skräck eftersom de vet att undan för undan kommer deras svek mot medborgarna att läcka ut. Kostnaderna för invandringen kommer att bli offentliga … statistik kommer inte att kunna friseras så lättvindigt, missförhållanden kommer att komma upp i dagen, osv.… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
13 years ago

Oj, glömde ett viktigt råd!
OBS!
Titta så lite som möjligt på tv! (Eller rörliga bilder och främst filmer!)
LÄS nyheter, LYSSNA på intressanta program (radio, även tv).
OCH, glöm inte, lyssna på svensk klassisk musik!
Var goda, varsamma och vänliga mot era fränder. Stötta, lyft upp, försvara och beskydda.
Tro och hoppas på en god framtidsutveckling för er själva, era familjer, era släkter, era ätter och för er folkstam, svenskarna.
Var vaksamma mot fientlig massmedia!
V.h. JB

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
13 years ago

Pps. Några ytterligare idéer, när jag ändå är i farten:
Följ inte “klädmodet”, eller den senaste “modetrenden”! Det är inte sällan perverterade modeideal som man försöker pracka på människor, inte minst ungdomar!
Därför:
Klä dig klassiskt, naturligt, enkelt och respektingivande.
Laga din egen mat och ät nyttigt.
Baka ditt eget bröd.
Drick inte för mycket alkohol.
Rök inte.
Åter igen: Lyssna på svensk klassisk musik.
V.h. JB

Gunnar Biering
Gunnar Biering
13 years ago

Stort til lykke til det svenske folk!
Det er svært at ændre kurs på en supertanker på katastrofekurs, især når den herskende klasse på kommandobroen blæser på søkort, fyrtårne og mandskabets lidelser.
Vi håber, at det går alligevel!

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
13 years ago

Ps. Om du tillhör den svenska folkstammens ungdom, så gift er tidigt, vid 18 eller 20 års ålder, och skaffa tio barn per familj!
Varför skulle inte den svenska staten vilja försörja er med socialbidrag, bostadsbidrag och barnbidrag, osv., så som den försörjer många invandrarfamiljer?Ds
(Delvis skämt och delvis allvar!)
V.h. Josefina B

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
13 years ago

Tack för en bra, välskriven och grundlig text! Det är många som kan känna en vrede, som hänger ihop med den sorg som väldigt många människor känner, och som är en fullkomligt berättigadoch naturlig känsla, inför de alltmer uppenbara att deras fosterland och hemland på ett svekfullt sätt överges till förmån för globalisternas och världsbyggarnas fantasier och människofientliga agendor. Det är folkblandning och därmed folktillintetgörelse, dvs. långsiktigt folkmord, som gäller för dem. Det är viktigt att lära sig tänka två, tre, fyra och flera generationer framåt, och samtidigt också ha respekt och tacksamhet för vad tidigare generationer har uppoffrat och… Read more »

trackback

[…] Julia Caesar redovisade nyligen siffror på en ny rekordinvandring under detta år. Inte av flyktingar utan av välfärdssökare, som vårt samhälle ska försörja. 70.000 PUT bara hittills i år. […]

Dalkulla
Dalkulla
13 years ago

Tack Julia för dina upplysande krönikor. Kan glädja dig med att i din barndomsstad Borlänge fick S.D. 10,9% och är därmed 3:e största parti i denna sossestyrda “mångkultur” (somaliekoloni). Tydligen räckte inte röstskola med löfte om buffé efter röstningen(gällde endast nysvenskar) till för att få den importerade valboskapen till valurnorna. Tror nog att Borlänge marknad drog mer igår.
Sossarna tappade stort och luften känns lättare att andas än på länge i vår barndomsstad.Äntligen tändes ett hopp om att man ska kunna bo kvar och att ens barnbarn ska kunna leva där släkten funnits i åtskilliga hundra år.

C
C
13 years ago

Tack för alla dina krönikor, Julia. De har varit både upplysande, tankeväckande och energigivande (fast energin grundar sig på en ilska över sakernas tillstånd vilket gjort att energin utmynnat i en ork att gå vidare och jobba stenhårt för att sprida sanningen). Vi får nu hoppas att de vi inte nått fram till, som endast är matade med fulmedias trick och lögner, inte faller till föga utan kan tänka själva och rösta efter både hjärta och hjärna. Ibland funderar man på vad som kan vara grunden till denna huvudlösa och tabubelagda massinvandringspolitik. I veckan fick vi reda på att Sverige… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Et stort grattis til Sverige – och til alla våra “nya” svenska vänner här på Snaphanen.

Och detta är ju bara början – ni har inte sett nånting als än, mina fränder 😉

Cavatus
13 years ago

Tack för alla dina krönikor, Julia. De har varit både upplysande, tankeväckande och energigivande (fast energin grundar sig på en ilska över sakernas tillstånd vilket gjort att energin utmynnat i en ork att gå vidare och jobba stenhårt för att sprida sanningen). Vi får nu hoppas att de vi inte nått fram till, som endast är matade med fulmedias trick och lögner, inte faller till föga utan kan tänka själva och rösta efter både hjärta och hjärna. Ibland funderar man på vad som kan vara grunden till denna huvudlösa och tabubelagda massinvandringspolitik. I veckan fick vi reda på att Sverige… Read more »

MartinA
MartinA
13 years ago

Tack Julia! All lycka och välgång till dig som har gjort så mycket för sanning och förnuft!

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

Hoppas att mina landsmän stannar kvar på Snaphanen trots att Julia nu lämnar bloggen som gäst-skribent.

Matti från Finland
Matti från Finland
13 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Jag är ju inte ditt landsman, men i alla fall är jag inte på väg någonstans. 🙂

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

“Kan just undra över hur det gått för två ledare i andra Europeiska länder om dom uttryckt sig lika förklenande om sitt land!”

Hade det hänt i Frankrike så hade politikerna vaknat upp med ett Mont Blanc av gödsel utanför parlamentet dagen efter.

Tony Ingman
Tony Ingman
13 years ago

Tack julia för enormt fina och sanningssägande kröniker, tänk om det funnits fler journalister av din kaliber som inte var rädda att förmedla hur illa det är, för Svensken verkar leva i en bubbla, och behöver verkligen ruskas om. Vi har två Politiker för vars ett block, som båda är unika , så till vida att båda har uttryckt sig förklenande om det land och dess invånare som man försöker att bli ledare för, Herr Reinfeldt anser att Svenkarna bara har varit barbarer, Fru Sahlin anser likaledes att Sverige bara har töntiga midsommarlekar och komma med: Fina ord från två… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Tony Ingman

Om någon dansk politiker nånsin hade sagt något så otroligt dumt och respektlöst
om sit eget folk och dets kultur, då hade hans/ hennas karriär strax varit övre, og
han/ hon kunna lige gärna ha “köpt kistan själv” 😉

Kanske börjar svenska folket att vakna på alvar nu, så politikerna kommer att få se
upp med, vad dom säger utan att tänka först i PK-hetens anda. Vi får ju hoppas det.

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Bjovulf

“lika” skulla det vara, inte “lige” – GRRR! 😀

Hans Nilsson
Hans Nilsson
13 years ago

Jag vill TACKA DIG Julia Caesar för ALLA dessa Söndagar som DU med ditt idoga arbete har givit oss den VERKLIGA BILDEN av Sverige. Vi skall NU SE hur många som har tagit till sig av ALL den info som har varit tillgänglig hos DIG på BLOGGAR och i den övriga BLOGGOSFÄREN. Detta går att utläsa på SDs valresultat det kan tyvärr vara så att alla är SKRÄMDA av Sjuklövern(nn)s HOT om TOTALT KAOS I LANDET om SD når Sveriges Riksdag.Jag ser fram emot de böcker som jag har beställt av dig som kan bli ett bra bivis för framtida… Read more »

Ördög
Ördög
13 years ago

Hälsningar från andra sidan Östersjön. Jag har trots koncentrationsproblem ägnat söndagen åt ett par skrivuppgifter, och först nu på kvällen kan jag logga in på nätet för att följa med nyheterna och debatterna om dagens ödesval. Svenska mediers kampanjjournalistik är i sanning grotesk. Här i Finland talar vi ofta om hur våra medier under 70-talet tillämpade självcensur, kröp för president Kekkonen och fjäskade för Sovjetunionen … men något lika bisarrt som den svenska slaskpressens löpsedlar idag presterades här inte ens under finlandiseringens midnattstimme. Jag tycker inte om stora ord och svassande fraser, men när jag ser hur lågt de svenska… Read more »

Sven
Sven
13 years ago

De har väl alla varit inbjudna till Biderbergarnas möten och där fått direktiv, och då får de spader om ett nytt parti hotar att rubba deras målsättning! Det är tydligen NWO som klampar på i marchkängorna! Detta val kan vara det sista fria, om vi alla ska vara chippade 2015? Sedan har vi den omfattande ändringen i grundlagen, som ger regeringen befogenhet att beordra ut legosoldaterna mot oss svenskar om vi protesterar för mycket, och klarar de inte av att tysta oss kallar de på NATO som har resurser att terrorbomba oss till underkastelse, de överlevade sänds till domstolen i… Read more »

Hans Nilsson
Hans Nilsson
13 years ago

Göran Andersson. Jag har själv haft dessa tankar att invandringen ÄR JOBBSKAPANDE och detta är anledningen att den INTE
STOPPAS. Nästan alla SVENSKAR jobbar med något som är invandringsrelaterat, POLISER:BRANDMÄN; AMBLANSFÖRARE,
BYGGARE, ADVOKATER. ÅKLAGARE, etc etc etc om detta har jag för en tid sen skrivit om på DEMOKRATBLOGGEN.

Göran Andersson
Göran Andersson
13 years ago
Reply to  Hans Nilsson

Tack Hans, roligt att slippa se sig som ensam i försöken till att analysera orsak och verkan. Den förlängda armen till plundringen av pensionskassan måste ju på något sätt amputeras. Statligt ägande i olika företag har sålts av. Statsskulden är fortfarande över 1100 mdr . Invandringen pågår oförminskat. Statstjänstemännen sitter i knät på varandra. Offentligadministrativas löner år snuskigt höga. Ansvarslösheten finner inga gränser. Allt medan pensionerna urholkas. Sveriges folk plundras på 300 mdr årligen för att ge ägarna till skrämselbranschen kanske 10 mdr. En Mammons pyrrusseger.

Hans Nilsson
Hans Nilsson
13 years ago

Även jag vill TACKA dig Julia C för ALLA dessa Söndagar som jag sett fram emot med SKRÄCKFYLLD FÖRVÄNTAN vad är det för galenskaper och vansinnig VERKLIGHET som kommer att djupanalyseras och som VI läsare näst intill inte kan fatta att det är VÅRT LAND SVERIGE det handlar om. Jag ser verkligen fram emot Valvakan som förmodligen blir en GASTKRAMANDE tillställning som jag HOPPAS SLUTAR i en STOR TRIUMF för det SVERIGE och SVENSK vänliga partiet ALLA KATEGORIER ” S V E R I G E D E M O K R A T E R N A “. Jag… Read more »

Göran Andersson
Göran Andersson
13 years ago

Hej Julia och tack för att Du ståller så lätta frågor. Aldrig någonsin har någon ställt så många frågor som man kan ge ett enda svar på. Förvisso kanske svaret blir tämligen långt, men alla svar på Dina frågor ryms i detta enda svar. Det är marknaden som styr invandringen. Den invandring som innehåller så mycket människospillror som av någon orsak inte klarar av att lära sig våra lagar och bestämmelser är en guldgruva för de företag som är verksamma inom skrämselbranschen. Denna skrämselbransch innehåller företag med verksamheter som går hand i hand. Försäkringsbolag, säkerhetsbranschen med olika slags låssystem och… Read more »

Rita
Rita
13 years ago

Julia! Du är som en mor åt alla oss som behöver tröst i eländet! Tack för alla dina kloka och informativa krönikor, det får oss att morska upp oss och fortsätta kampen. Jag ser fram emot att läsa dina kröinkor snart igen!

Peter Krogsten
Peter Krogsten
13 years ago

Pinlige avisforsider, at de vil være det bekendt. Når sådanne midler er nødvendige, så er det et sikker tegn på at man har en dårlig sag.

Lotta
Lotta
13 years ago

Jag skulle vilja tacka våra danska och norska systrar och bröder för ert stöd. Visst vi kan vara råa och elaka mot varandra ibland men när det väl blir allvar då står vi tillsammans. Stort tack.

Anonymous
Anonymous
13 years ago
Reply to  Lotta

Vi krydser fingrene for jer, Lotta!

ilskpiggan
ilskpiggan
13 years ago

Tack kära Julia för dina krönikor! Du sätter ord på känslor som många har, men i ren frustration inte får ur sig. Det blir mest bara ett “#¤%&#¤?/%&¤#” och hyttande med nävar då man dels aldrig får komma till tals, och OM man nu får det så bemöts man med diverse invektiv som dessutom är osanna. Det rådande samhällsklimatet har resulterat i att ytterst få öppet vågar stå för åsikter som av etablissemanget anses som politiskt inkorrekta, och de få som vågar utsätts för våld, hot och smutskastning. Det är tur att vi har haft PI och dina underbara krönikor,… Read more »

Emeritus
Emeritus
13 years ago

‘…Sverige står vid randen av ett paradigmskifte. Oavsett valutgången är det dess första dag i dag. Men inget paradigm skiftas över en natt…’ Det er aldrig de mange, der er problemet. Men kan Mona Sahlin være en del af problemet? Problemet er nemlig, hvad de få magter at gøre ved de mange. Medierne, politikerne og eliten er jo de få, men det var dem, der skabte et utopisk og irrationelt paradigme, som de satte sig tungt på både i Sverige, Danmark og Norge – ja, i hele den vestlige verden. De mange, som var resten, de enten troede på paradigmet… Read more »

Theodora Emerentia
Theodora Emerentia
13 years ago

Julia!
Du har vunnit mitt hjärta!

Tyckarn
Tyckarn
13 years ago

Tack, Julia. Jag kommer aldrig att glömma ditt engagemang och dina träffsäkra krönikor.

Lars Åke Månsson
13 years ago

Julia.. När jag i kväll sitter vid valvakan och njuter segern sötma,kommer mina tankar och min stora tacksamhet för allt arbete du gjort, för att bevara vår ursprungliga demokrati.Många är vi som kämpat i motvinden,under hot,överfall,förljugenhet och allmän skrämselpropaganda från de “korrekta sju..Men med vetskapen om att vi i slutändan, segrar över allt förtal, har kampen fram till mållinjen pågått.Med intresse ser jag också fram emot morgondagens PK-press,och deras förklaringar att “idiotförklara” hela vårt folk. Redan idag ,har landets PRAVDA (AB), i en egen undersökning,med hjälp av “sakkunnig” expert, kommit fram till att man har fört en “balanserad” journalistik mellan… Read more »

Imagine
13 years ago

Tack Julia!

Ha en trevlig kväll, valnatt och tiden som ligger framför!

/ Imagine

Hosten2010
Hosten2010
13 years ago

Lysande som alltid Julia och nu gör vi vårt bästa för att väcka upp soffliggarna och få även dem att rösta på SD, sanningen segrar alltid till slut så det kan egentligen bara sluta på ett sätt. SD växer så det knakar och ingen kan stoppa en lavin som kommit igång.

nellie999
nellie999
13 years ago

Den konflikträdsla som kännetecknar den svenske mannen fungerar inte i en värld med “multikulti”.
Svaret på dina frågor “varför” är vanligtvis denna rädsla för konflikter.
Var kommer den ifrån?
Att bli kallad för “coward” är väl något av det värsta en engelsktalande man kan råka ut för.
(Under krig delades det ut “white feathers” förr i världen.)
En svensk man förväntas vara feg.
Det är det absolut sista man kan vara öga mot öga med de flesta utlänningar.

Maja Dacke
Maja Dacke
13 years ago
Reply to  nellie999

Varför skriver du, Nelli999, den svenske ‘mannen’ när så många svenska kvinnor är minst lika fega och räddhågsna? Jag känner flera som helst inte vill tänka själva – och som inte kan tro att jag som kvinna kan känna till fakta eller förstå hur illa ställt det är i Sverige. En gång i tiden lärde jag mig att skilja mellan individer och slutade dela in människor i olika kategorier utifrån biologiska kriterier. Men inte bara dessa – man får använda hela sitt psykologiska och socialpsykologiska register och framför allt lära känna individen ensam och i grupp. Just nu i och… Read more »

Cavatus
13 years ago

Tack för alla dina krönikor, Julia. De har varit både upplysande, tankeväckande och energigivande (fast energin grundar sig på en ilska över sakernas tillstånd vilket gjort att energin utmynnat i en ork att gå vidare och jobba stenhårt för att sprida sanningen). Vi får nu hoppas att de vi inte nått fram till, som endast är matade med fulmedias trick och lögner, inte faller till föga utan kan tänka själva och rösta efter både hjärta och hjärna. Ibland funderar man på vad som kan vara grunden till denna huvudlösa och tabubelagda massinvandringspolitik. I veckan fick vi reda på att Sverige… Read more »

Landsortsmupp
Landsortsmupp
13 years ago

I en demokrati byter folket ut politikerna, i Sverige byter politikerna ut folket

Utlandssvensk
Utlandssvensk
13 years ago
Reply to  Landsortsmupp

DEN VAR BRA!!!!!

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Landsortsmupp

Godt at se, at selv /även svenskere har humor 😀

Tony Ingman
Tony Ingman
13 years ago
Reply to  Landsortsmupp

Ja sanningen kan inte sägas bättre.

Marit
Marit
13 years ago

Kjære Julia ! En hjertelig takk fra norske lesere for dine innsiktsfulle kronikker ! Vi skandinaver blir sterkere når vi står sammen. Vi trenger hverandres støtte mer enn noen gang tidligere, for å motarbeide den destruktive utviklingen vi ser gripe om seg. Vi kan ikke la dette vanviddet få fortsette ! Det som skjer i vårt kjære broderland, Sverige, er veldig skremmende. Men det er å håpe at det er et varsku for norske myndigheter om ikke å gjøre samme feil. Vi kan umulig være sosialkontor for hele verden. Spesielt ikke for folk som vil terrorisere oss, bryte ned vår… Read more »

Naivtive
Naivtive
13 years ago

Tack Julia för vad du så träffsäkert har formulerat, det är ett nöje att ha fått ta del av dina krönikor och förhoppningsvis så kommer de att dyka upp lite då och då i framtiden vid behov. För min del så är detta valet med SDs inträdande bara början på förändring. Det har skett ett bedrägeri som få alla andra att blekna i jämförelse. Detta brott skall naturligtvis lagföras och de ansvariga, svenska politiker och de som utnyttjade detta, brottsliga utlänningar skall alla få sin beskärda del av den bittra konsekvens denna brottslighet medför. Det är medvetenhet om detta som… Read more »

trackback

[…] Läs mer av Julia Ceasar […]

BigRoaster
BigRoaster
13 years ago

Otroligt bra skrivet och sakligt. Frågorna du räknar upp måste besvaras. Annars kommer Sverigedemokraterna ha majoritet i nästa val. Eller Svenskar vara i minoritet i sitt eget land. Vilket väljer vi?

trackback

[…] Läs hela artikeln här: […]

M
M
13 years ago

Kul att vi är fler som tycker likadant! Jag blir uppriktigt sagt ledsen när politiker jag respekterade (Reinfeldt, Bildt, Borg) beter sig som de gjort under denna valrörelse. Lika ledsen blir jag när demokratin urholkas allt mer och respekten för den försvinner. Jag noterar att Aftonbladet som väntat lägger in en sista attack mot SD. Man kan ju hoppas att det får motsatt effekt. Alla dessa attacker får mig att tänka på Prodigys låt “People like you just fuel my fire”. Det är otroligt frustrerande att inte kunna prata med någon om sina politiska funderingar och att inte våga engagera… Read more »

Svea
Svea
13 years ago

Julia
Tack för alla högtidsstunder du har bjudit oss på med dina sylvassa söndagskrönikor.

74
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x