25
sep
Seneste opdatering: 13/7-14 kl. 0910
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En diskurs her der kan give enhver i Danmark til højre for Lenin og Enhedslisten et gedigent kulturchok. “ALDRIG som i Danmark,” siger kommende ambassadør Sahlin. Jeg måtte slå norske Anne Holt op. Hun har været justitsminister, nu er hun krimiforfatter. Jeg læser ikke kriminalromaner, men jeg hører fra Norge, at hun har været formand for foreningerne “Ikke-politikere i politik” og “Flere empatiske amatører i politik”, i Danmark nogenlunde svarende til de Radikale og nærmeste omegn. Se dagens gys uden suspense, når tre blinde analyserer for de tusinde døve.Via PI.

Her er et oplagt tidspunkt at se: The History of Political Correctness, hvis man ikke kender den allerede.

Mordforsøg på SD-kandidat politisk motiveret: “Du ska lämna partiet”
Det kan dårligt dreje sig om andre end Issa Issa, 31, väktare, Hjällbo. Issa betyder“Jesus” på arabisk. Søgning viser han er “syrianer”, dvs. kristen iraker.

Vid tiotiden på torsdagskvällen fick en kommunfullmäktigekandidat för Sverigedemokraterna ett föremål inkastat genom sitt lägenhetsfönster i Hjällbo.När politikern, som är i 30-årsåldern och har rötter i Mellanöstern, rusade ut för att se vad som pågick blev han attackerad av ett tiotal män.Enligt Sverigedemokraternas lokala partiledning ska förövarna vara från samma del av Mellanöstern som SD-kandidaten. Dådet var absolut politiskt motiverat, det har vi förstått.
– Vissa invandrare har tyckt att han inte ska vara Sverigedemokrat då han är från Mellanöstern och skrek att han ska lämna partiet. Det var en extremt våldsam misshandel som han råkade ut för, säger Mikael Jansson.SD-politiker misshandlad Update:SD-kandidaten som knivhöggs lämnar nu partiet.Jag är livrädd nu. När de högg mig tänkte jag på hur Anna Lindh knivmördades

Liberal: Svenska folket röstade rätt – stoppa SD-fobin
Når et sådant læserbrev overhovedet trykkes, så er der sket en mindre revolution i Sverige:

Fria ord. Jag är liberal och anser att de nära sex procent som röstade på Sverigedemokraterna i världens bästa, friaste och mest demokratiska val också hade full rätt att göra det och att de ska kräva sin fulla rätt också i Sveriges riksdag.De gjorde det trots den hat- och hetskampanj som de etablerade partierna och journalisterna bedrivit mot SD. Denna tidning, som kallar sig liberal, tycker att det är “trist” när medborgarna inte röstar som journalisterna vill.I TV 4 sitter Lena Sundström och vräker ur sig oförskämdheter mot SD-ledaren, som tidigare inte fått komma till tals och där man censurerar SD:s valfilm. Aftonbladet skryter med att de förbjöd SD att annonsera. [..]
SD är det enda parti som vågat diskutera invandringspolitiken och de problem som den kan medföra. Vi är många i det här landet som direkt eller indirekt drabbats av detta. Misstanken att journalister skyddar och döljer är stor.Ingen människa på det här jordklotet ska tvingas fly från sitt land på grund av religiöst och politiskt förtryck eller fattigdom. Många flyr från islamistiska regimer, där kvinnor stenas och homosexuella hängs.I inget enda land där islam dominerar finns riktig demokrati. Islamister är numera ledande när det gäller internationell terrorism. Skulle det inte finnas skäl att vara rädd för islam?Men det största hotet mot mänskligheten är överbefolkningen. På endast ett tjugotal år har Afrika fördubblat sin befolkning, men välståndet har förvisso inte utvecklats att ge dessa miljoner mat och arbete…..Svenska folket valde rätt – inga kommunister i en svenska regering men gärna sverigedemokrater i Sveriges riksdag! læserbrev i Kristianstadsbladet

I disse dage er som man ser, bare Jimmie Åkesson der introducerer en politisk samtale: Jimmie Åkesson intervjuad i Aktuellt

UK: Med (mange) regler skal utopien bygges – svigermorvitser bandlyst

Måske vil den nye koalitionsregering, i pauserne mellem at ligge på maven for Tyrkiet, rydde lidt op i det kvasi-totalitære regelregime som voksede ud over alle grænser under Labour. Men én ting er at ophæve lovgivning og afprogrammere og gen-genopdrage utallige embedsmænd landet over; noget andet er at fratage disse små kommissærer den søde følelse af magt. Man er oppe imod både systemisk inerti og menneskelig natur (LFPC).

[…] Mother-in-law jokes, once the bedrock of British comedy, have been banned by the London Borough of Barnet because they are ‘offensively sexist’ and disrespectful to ‘family elders’.

In a council publication, staff are told not to indulge in the gags, which made the careers of classic comics Les Dawson and Bob Monkhouse.

The booklet, Cultural Awareness: General Problems, warns: ‘Humour can be incredibly culture-specific, and is very open to misinterpretation or even offense [sic] by other cultures. And don’t forget when you don’t know what people are laughing at, it is very easy to imagine that they are laughing at you.’

The guide, obtained by The Mail on Sunday through a Freedom of Information request, adds: ‘British mother-in-law jokes, as well as offensively ­sexist in their own right, can also be seen as offensive on the grounds that they disrespect elders or parents.’ […] Sense of humour failure: Council slaps ban on mother-in-law jokes for being ‘offensively sexist’

Sveriges väg från folkhem och optimism till polarisering och demontering
Af Thomas Nydahl

När jag var ung på 1950-talet hade Sverige just blivit ett land dit man sökte sig för att få sin försörjning. Från Jugoslavien, Grekland och Turkiet kom de allra flesta som blev sömmerskor i Borås, varvsarbetare i Malmö och Göteborg, fabriksarbetare i stora och små samhällen och bilbyggare och hundra andra yrken. Många som jag kom att arbeta tillsammans med, främst på Nordsjö Färgfabrik, var unga män uppvuxna på landsbygden, de visste ytterst litet om stadskulturer när de omplanterades i Sverige. Många av dem hade dessutom värvats av lokalkontor för stora företag som Volvo. Kort sagt: de behövdes för den expanderande industrin i ett ännu optimistiskt och framtidsinriktat samhälle. De unga sydeuropeiska kvinnor som inkvarterats i Borås frågade hur de skulle hitta till konfektionsfabriken och fick svaret: “När ni vaknar imorgon bitti ska ni bara titta ut genom fönstret, så ser ni vilken väg människor går, och det är bara för er att följa efter…”

I Malmö blev jag vän både med greker som arbetade på färgfabriken och med albaner som kommit från Kosova. De få som inte arbetade i industrin var hemspråkslärare, som D. från Kosova och B. från Makedonien. Den enda konflikt jag blev vittne till handlade om en svårt torterad grekisk litteraturprofessor, S. som var städare på Nordsjö färg, som av en tillfällighet en gång stod öga mot öga med en av sina torterare på Skolgatan i Malmö. Det krävdes många starka armar för att förhindra den misshandeln. Annat som låg lite i bakgrunden men blossade upp med jämna mellanrum var de politiska spioner som skickats från Belgradregimen och som ibland bara visade upp sig i den albanska kulturföreningen för att markera att de visste och såg allt. Om man tvivlade kunde man alltid fästa blicken på deras illa dolda vapen i byxlinningen.

Men hur det nu var, så uppfattades dessa arbetare aldrig som ett hot. Jag tyckte tvärtom att de berikade mitt liv. Tidigt blev jag starkt intresserad av Balkans olika kulturer, av litteraturen, musiken och historien. Mina vänner kom från dessa länder, och 1972 gjorde jag min första resa till Tirana.

På gården där jag växte upp från sex års ålder till sjutton, i förorten Lorensborg som 1958 var alldeles nybyggd, fanns det två kategorier som vi betraktade som exotiska: några danska familjer och så de judiska familjer som kommit med vita bussarna. Pappa undervisade oss om dem, så när jag fick tre judiska klasskamrater var jag väl införstådd med deras bakgrund. Vi kom kanske aldrig så nära varandra, men det fanns ytterst lite spänningar och jag kan egentligen inte minnas några konflikter hemma eller i skolan. De kom senare, när man högre upp i tonåren blev vänsteraktivist och såg palestinafrågan som en del av den globala problematiken.

Några av de sydeuropeiska invandrarna skulle förbli mina vänner.

När jag på 1980-talet tog mig an en flicka, då knappt tolv år gammal, från Chile, fanns väl samma mekanism kvar i mig. Idag är hon 39 år gammal, tvåbarnsmamma och språklärare. Hennes äldsta barn är mitt gudbarn. Någon klyfta mellan hennes chilenska barndom och skånska liv finns inte. Hon är vad man i ordets bästa mening kallar för “integrerad” (även om jag personligen aldrig använder ett sådant ord). Hon och hennes barn talar flytande svenska och lever liv som inte skulle kunna kalla för avvikande, hotfulla eller ens exotiska.

Vad är det som hänt i Sverige de senaste femton-tjugo åren? Den frågan ter sig ibland så onödig för mig. Vad som hänt är ju uppenbart! För det första har Sverige inte mycket kvar av tillverkningsindustri. Vi bygger varken båtar eller syr kostymer längre. Skor tillverkas på andra platser och det är väl, trots allt som hänt de senaste åren, också en tidsfråga innan det mesta av vår biltillverkning flyttat till Kina, där arbetarna är tillräckligt kuvade och underbetalda för att vinsterna ska kunna öka. Vad händer då med de människor som kommer hit? Några arbetsplatser ropar inte efter dem. Om man bor på Rosengård eller i liknande områden behöver man inte ens kunna svenska för att klara vardagen: gettot och polariseringen är självklara resultat. Islamismen som politisk ideologi uppmuntrar denna utveckling. Dess teorier, djupt förankrade i Koranens lära, om Krigets hus och Islams hus är som ett stort lysande pekfinger om vart vi är på väg. Vill vi följa med dit? Nej, jag tror inte det. Och jag tror mig veta att alltfler människor i hela Europa vänder sig emot denna utveckling.

Är detta den åldrande mannens klagosång? Det hade varit alltför enkelt att avfärda mig med sådana argument. Jag tror att den livserfarenhet som spänner från 1950-talet till 2010-talet på något förunderligt sätt också sammanfattar något som kunde kallas välfärdens eller folkhemmets uppgång och fall. Den förändringen har ingen bett om. Men den har ägt rum i hela Europa, mer i vissa länder och mindre i andra. Sverige utmärker sig, jag höll på att säga som vanligt, med en förändring som i många avseenden är extrem. Kanske är det bara britterna som gått ett steg längre än vi.

Thomas Nydahl (m. fotos  en tidligere tids Malmø)

Her blot mit eget foto – udsigt over Malmø fra 1960 ernes prestigebyggeri Hotel Kronprinsens øverste 26. etage.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
beezy
beezy
11 years ago

@ vivi. Rette ord på rette sted. Dette bedrag og selvbedrag er i selv en grund til at stoppe denne donationssyndflod og dialog for lukkede ører og øjne. Bedraget blokerer tilmed for mediernes indsigt i hvilke kræfter, der er på spil i Gaza og Vestbredden med Israel som rutinemæssig syndebuk. De er optagede af norske soldaters udtalelser om sex og kamp, mens fjenden hver dag trænger dybere og dybere ind i vores fysiske, økonomiske og mentale territorium.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Jutta Tak for henvisningerne til disse foundations ! Nu har disse jo været i sving i nogle år og det er ikke småpenge som de europæiske befolkningerne har fået lov til at donere til de arabisk-islamiske Middelhavslande ! Faktisk drejer det sig om ENORME summer i euro. For ikke at nævne de donationer som USA har sendt, og ligesom europæerne STADIG sender dertil, og som handler om enorme beløb i dollars. Som eksempler på disse modtagere af ikke-muslimernes “velvillighed” står GAZA og VESTBREDDEN. Velvillighed har jeg sat i citationstegn fordi den almindelig borger i USA og i Europa ANER IKKE… Read more »

Hans Jensen
Hans Jensen
11 years ago

den 2′ oktober i Berlin. Øhh, kunne du være lidt mere specifik? Kortet er interessant. Det er endnu mere interessant hvis man selv laver sit kort ved at farve euromed landene og EU. Så får man noget, der i betænkelig grad minder om Romerriget, da det var størst, men de kom dog ikke så lang nordpå. Dengang ville de nordiske folk ikke forgå. Når man har kigget lidt på kortet over det kommende EU, med grænser til Mali (hvor EU har en “arbejdsformidling”), Niger, Sudan, Ethiopien, Somalia, SaudiArabien, Irak, Iran, Kaukasuslandene og Rusland, skal man huske EU’s indblanden i georgiske… Read more »

Håkan Liljeberg
Håkan Liljeberg
11 years ago

Vad menar Anne Holt med att Fremskrittspartiet inte kan jämföras med Sverigedemokraterna? FP har liksom SD invandringskritiska frågor/spørsmål på sitt program. SD har inga nazister i sitt parti. Om de finner några så blir de sparkade ut ur partiet. För länge sedan när SD hette BSS(Bevara Sverige Svenskt)så säger de att det fanns några sådana. Allting är en del av en socialdemokratisk smutskastningskampanj av de röda. På 30-talet var alla nordiska socialdemokratiska partier djupt imponerade av Tysklands förmåga att planera och ordna samhället. SD har musskelett i sin garderob-socialdemokraterna har elefantskelett i sin. Det blir svårt för S att fortsätta… Read more »

Jutta
Jutta
11 years ago

@steen og @Jonny Jeg siger mange tak Jo, steen det er traettende – hver dag de samme dagens skud, dagens mord i Europa, og EU-censeret MSM. Aakeson/SD er lys i moerket. Jonny, jag tror ogsaa, at han försöker att vara lustig. Det er vel dette EudSSR-Aftonbladet, som giver ham muligheden. Og ja, du har forklaret det godt – infantil, som “hjaelper” börn og svage gaar godt, kan ikke anklages – men i Tyskland – koncentrationslager??? ——— Som en tysker “udefra” (med en mor, der har svensk mor og far, Victor) er Anna Lindh Sveriges aasyn. Vi kender hendes venstre kamp… Read more »

Jutta
Jutta
11 years ago

Jeg har lige laest det her i Göteborgs-Posten. “Sverigedemokraterna sårar mig djupt ” Henrik Wallgren

“…Sverigedemokraterna sårar mig djupt.

Inte för att de har en så tragisk världsbild.

Inte för att de knappt kan räkna till tio och lever på socialbidrag.

Det som gör mig upprörd är att de klär sig så fult.

Vad gör dom här egentligen? Kan vi inte bara KÖRA UT DOM UR LANDET eller skicka dom med godståg till KONCENTRATIONSLÄGER i DALSLAND? De tar våra jobb. Och våra kvinnor….”
——-
Er det for sjov? Hvad er det?
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.454910-sverigedemokraterna-sarar-mig-djupt

Jonny
Jonny
11 years ago
Reply to  Jutta

Alltså, jag tror att han till en del försöker vara lustig i sitt avståndstagande. Han tar nidbilden av vad många tror att SD anser om utlänningar, och sedan sätter han så att säga dit “sverigedemokrat” istället för t.ex. “turk”. Samtidigt så är hans egna fördomar och okunskap (och då inte bara om Sverigedemokraterna) så skärande, och hans formuleringar så infantila, att jag skäms å hans vägnar.

Henrik Wallgrens artikel är inte bara totalt misslyckad, den är ett lågvattenmärke som lär bli svårt att slå – även i svensk media!

Jonny
Jonny
11 years ago
Reply to  Jonny

Henrik Wallgren – musiker, författare, dramatiker och krönikör i GP.

Hans musik har beskrivits som “neoprogg”.
“För Henrik har alltid den lilla människan stått i centrum. Där finns en omsorg om barnens framtid och de “svaga” i samhället.”

Måske förklarar det en del?

N. Bacon
N. Bacon
11 years ago

Måste erkänna att jag lyfte på ögonbrynet över att denna blogg länkar till organiserad brottslighet (OG) som nyhetskälla utan att varna. Well, jag får väl passa på att köpa ett EU-körkort för 10.000 Kr när jag ändå hamnat där..

Vagn Henning
Vagn Henning
11 years ago

Godt de engelske embedsmænd har fattet det: Humor er farligt! Uha.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Dom fria nyhets-bloggarna Fria Tider och Fria Nyheter har inte uppdaterat på flera dagar. Jag börjar bli orolig att diktaturens kreatur har nånting stort på gång. Politiskt Inkorrekt verkar funka normalt – än så länge. Det kan ju inte bara vara en slump att två så likartade bloggar upphör att uppdatera i stort sett samtidigt. Luktar diktatur-fasoner och SÄPO lång väg.

Anonymous
Anonymous
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Det kan jo osse bare være, de har voldfejret efter valget?

Høgsbro
Høgsbro
11 years ago

Anne Holts position er mildest talt besynderlig: At lovprise at der er ting vi ikke snakker om er absurd. Og samtidig at efterlyse konfrontation for netop ikke at snakke sammen? Hvor sært kan det blive? Det hun siger er: Vi skal kaste et ben til den dumme racist, så den indre svinehund får noget at gnave på. Så kan vi andre i mellemtiden fortsætte vores politik uændret. Altså på den ene side respektere folkets valg, men på den anden side lade som om intet er hændt? Og så lige dæmonisere og hatespeeche lidt samtidig. Gad vide hvor Skavlan selv står… Read more »

Conny Lingus
Conny Lingus
11 years ago

OT:

University of Tampere (Finland) – Undervisningsmateriale om SD (2009?):

http://www.uta.fi/laitokset/politiikka/opiskelu/VALTA1_VALTS1_Arter_5.pdf

Umiddelbart fra et kursus ved navn “Apes, Populism and the Extreme Right in Western Europe” ( http://www10.uta.fi/opas/teaching/course.htm?id=6634)

Endnu en situation hvor man må grine for ikke, at blive gal!

Anonymous
Anonymous
11 years ago

Sverie landet med ægte uhyre.

Kæreste venner hvorfor bliver jeg udsat igen og igen udsat for disse helt reelle horror oplevelser? jeg hopper snart i øresund og håber at jer vil flyde ud i kattegat mod bedre og mere normale mennesker men ak hvor kan jeg finde det.

Sørgelist Per N.

Liva
Liva
11 years ago

OT

Kommunalt betalt koran fest i år igen. Det kaldes af politikere for en kulturfest.

“Den muslimske fastemåned ramadanen sluttede tidligere i september, og det blev fejret i Odense midtby med en kæmpe fest.
For fjerde år i træk samarbejder integrationsrådet i Odense med Odense Kommune om festlighederne på Flakhaven”

h t t p://www.tv2fyn.dk/article/254702:Muslimer-festede-paa-Flakhaven?rss

HelgeD-H
HelgeD-H
11 years ago

Smid Den Politiske Korrekthed ud! Politisk Korrekthed hindrer os i at gøre noget imod islamiseringen i Den Vestlige Verden. Politisk Korrekthed er en større trussel end selve muslimernes islamisering i Danmark såvel i Europa, thi Politisk Korrekthed lægger bånd på hvad den jævne befolkning må sige og mene. Politisk Korrekthed er noget Fanden og Satan må have skabt tilsammen. Jord Den Politiske Korrekthed. Gør Den Politiske Korrekthed til grin 😀 Smid for Guds skyld den Politiske Korrekthed ud på historiens mødding, inden man selv bliver besat af at opføre sig irationelt og hysterisk Politisk Korrekt selv. Jeg kan ikke finde… Read more »

Dag Selander
11 years ago

William Linds utläggning om politisk korrekthet borde höra till basfakta varje riksdagsledamot tog till sig. Själv undrar jag om Mona Sahlin och Anne Holt egentligen vet vad begreppet betyder. Wikipedia torde vara Mona Sahlins & de övriga 348 svenska riksdagsledamöternas källa (inkl. Fredrik Reinfeldt, den svenske statsministern – tänk ändå om Alliansen i Sverige kände till William Linds def.). Här är Wikipedias definitioner: Illustrated Oxford Dictionary (här översatt till svenska): – Politisk korrekthet: att undvika uttryck och handlingar som exkluderar, marginaliserar eller förolämpar vissa etniska, kulturella eller andra grupper. Nyordsboken (Norstedts Ordbok) begreppet politiskt korrekt på följande sätt: – Politiskt… Read more »

Egil
Egil
11 years ago

Jeg har med interesse og en vis undren, undren over partienes og medias hadefulde kampagne imod dem, fulgt SD igennem valgkampen, og jeg har aldrig grebet dem i noget som bare ligner nazisme eller højreradikale synspunkter. Antisemitismen og jødehadet, som jo er så kendetegnende for den yderste højrefløj, er hos dem totalt fraværende. Det samme kan ikke just siges om sosserne og den ”intellektuelle” venstrefløj, her så smukt repræsenteret af Anne Holst. I de kredse har antisemitismen, nænsomt pakke ind i cellofan under varemærket ”antizionisme” fået lov at grassere frit siden Olof Palmes tid, og har vel eksisteret længe inden.… Read more »

Egil
Egil
11 years ago

De to damer finder det opportunt at ride på deres ophøjede, moralske kæphest mens verden omkring dem, især i Sverige, brænder. De hadefulde udfald mod valgets reelle vinder, og derved mod den sidste rest af det svensk demokrati, fortsætter de med uformindsket kraft. De hårde problemer, f.eks. den politisk motiverede vold og de florerende halal-voldtægter kommer de slet ikke ind på. Det ville da også for farligt, for dem altså! Virkeligheden har som bekendt en tendens til at sætte højtflyvende ideologier i et ubehageligt, skarpt lys. Men, fortsæt bare i samme spor Mona Sahlin, og lad dig endelig sekundere af… Read more »

Nina Hjerpset-Østlie
11 years ago

For de som er interessert i hvordan Anne Holts egen politiske korrekthet ser ut på trykk:

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article1929583.ece (om den såkalte Farah-saken, der Holts og andres groteske forhåndsdømming av de to ambulansesjåførene er tilbakevist i flere rettsinstanser og nemder).

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article3052696.ece (om kloakk som tydeligvis er helt feil når den kommer fra andre, men som er helt super når den kommer fra Holt selv).

En justisminister en hvilken som helst Bananrepublikk hadde hatt all grunn til å være stolt av, mao 😀

Mvh,
Nina
http://www.document.no/2009/05/en_tur_i_kloakken.html

M Larsen
M Larsen
11 years ago

History of political correctness anbefales ! Det lyder i mine ører som om speakeren siger “Frontfort”-skolen, han mener vist Frankfurt-skolen.

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x