27
sep
Seneste opdatering: 27/9-10 kl. 1903
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Der føles meget derovre for tiden, så der står røg ud af ørerne på dem: Yalla Yalla, Sverige åt alla!, Sorgemarsch i Ronneby mot rasism, Flera tusen i sorgemarsch mot rasism.Hvem har infantiliseret den politiske samtale i Sverige og reduceret den til et primalt snøft ? Våra medier spelar på känslorna hos felinformerade människor Hvis vi går ud fra, at en del af de bløde,floskuløse mænd der optræder her, er en slags de-facto kvinder, kan der være yderligere en forklaring: Anne Sophia Hermansen: Kvinder stemmer med følelserne. Det var ikke Grundtvigs ideal om en oplyst borger i det unge folkestyre, hvor meget han end holdt af kvinder. Jeg har en tredje forklaring. Politik er til for at administrere virkelige uenigheder på en civilliseret måde, den svenske er i forfald af at administrere for megen enighed. Vi ser den afmægtig nu, fordi den forløfter sig på noget uvant: konkrete konflikter. Så gribes der til snøft og fakkeltog. Det er ikke modne demokrater, der taler sådan med hinanden. (Yalla : arabisk for “kom nu” eller “skynd dig”, og det gør de jo allerede.)
Merkel opdagede skriften på væggen


Chancellor Angela Merkel told conservative party members on Saturday that immigrants needed to do more to integrate into German society, including learning the language and obeying “every single” law.

“Anyone who wants to live here in our country has to obey our laws, want to learn our language and accept the rules of our society and every single article of our constitution,” Merkel told a cheering CDU party meeting in the western town of Mainz

Anti-immigrant parties are on the rise across Europe, throwing mainstream centre-right parties that have shied away from tough rhetoric on immigration onto the defensive.

“There will be demands made on those who don’t want to be helped,” Merkel said, calling integration a “vital task for the future.”

“If there is any corner of a city where police have the feeling they aren’t welcome anymore, there must be a public outcry,” Merkel said. “The state monopoly of power must be valid everywhere. Otherwise, it would be the end of our democracy.”Merkel takes tough line on integration to party cheers, Merkel warnt vor Tabus in der Integrationsdebatte,

Skriften på væggen hed Sarazzin og millioner af tyskere, der ønsker sig et nyt højreparti.Hvad de ser på væggen i Stockholm, er der endnu intet nyt om, men man skal nok ikke vente sig for dybe indsigter i “finrummet.” Stadig mere fantasifulde krumspring foreslås: ”S, MP – lägg ned två röster”. Politikens darling, den gamle maoist og kommunist Jan Guillou har et fænomenalt forsøg på debatobstruktion, med et stykke om sin egen hvide overklasseghetto:“Östermalm är nämligen ett av Sveriges mest invandrartäta områden….att det faktum att just Östermalm inte är känt som en invandrarstadsdel är väl så intressant. Invandrarna där har jobb och begår inte brott.” Det svarer til at beskrive indvandrerandelen i ambassadekvarterene Kristianiagade, Grønningen, Ryvangen og indre Gentofte. Det er vel 20 år siden, man kunne slippe afsted med en sådan offentlig fornærmelse af folks intelligens i Danmark.

German new liberal party may form

“Feminismen fjernede rygraden i den vestlige mand”

Den lancerede en systematisk mistænkeliggørelse af manden og »mandssamfundet«: Man benyttede den uudryddelige forståelseskløft mellem kønnene til at overbevise kvinder om, at mænd og mandssamfundet var årsagen til alle de vanskeligheder, kvinder møder på deres vej. Man appellerede effektfuldt til kvindens latente bitterhed over manden, der tankeløst træder på vores nyvaskede gulve og ikke lytter til vores ustoppelige talestrøm. Man talte til den indre, usikre pige inden i os: Når vi ikke kan klare os og få tingene til at hænge sammen, er det ikke vores, men mandssamfundets skyld. Man ville gøre kvinden til subjekt i sit eget liv, men endte med at gøre hende til det evige offer, mens manden fik rollen som the usual suspect. På den måde bidrog feminismen til at fjerne rygraden i den vestlige mand, der i dag også er fra Venus, med det resultat, at han af mangel på testosteron frygtsomt træder til side, når han møder den kvindeforagtende, islamiske macho, sådan som den engelske forfatter Fay Weldon har gjort opmærksom på. Kronik: Jeg anklager feminismen, Katrine Winkel Holm om sin nye bog »Rend mig i kødgryderne. Om kvinderne og det fælles liv«

Nekschot: Ud med en lille fisk, ind med en stor

Nekschot er ikke i tvivl om grunden til, at tiltalefrafaldet kom netop nu:”Jeg tror, anklageren ønskede at droppe hele sagen, fordi retssagen mod Wilders skal til at begynde”. Med andre ord: statsanklageren ville simpelthen have skrivebordet ryddet, inden han om 10 dage skal i gang med den store fisk, Wilders, der placeres på anklagebænken 4. oktober

Nekschot siger selv: ”Jeg tror jeres hjælp fra udlandet har været ekstrem vigtig. Den hollandske regering må har indset, at en sag mod mig kunne ende med at blive en international affære, der ville belaste den.”Og Nekschot slutter med denne salut: ”Som jeg har sagt før: The International Free Press Society er af allerstørste betydning!” Nekschots pointe er klar: Uden udenlandsk opmærksomhed havde man kunnet knuse ham uden det store ståhej.Nekschot: “Jeres hjælp har været ekstrem vigtig” 2009: »Once you trade your freedom for peace, you are doomed«

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ole Burde
Ole Burde
11 years ago

Den store forskel melem danmark og Sverrige ligger i den hastighed hvormed “man” har kunnet laere af sine fejltagelser . Tilbage i 70’erne gjorde mange regeringer den taabelige fejltagelse at importere et uloeseligt kulturelt problem . I Danmark har store dele af det politiske spekrum indeset at dette var en fejltagelse, selv om mange politikere selvfoelgelig naegter at indroemme dette offentligt .
I Sverrige er det stadig kun SD som i det hele taget er villig til at Taenke over problemet.

Cantor
Cantor
11 years ago

Congratulation, Til lykke……
– en forsinket lykønsning til de MODIGE Svenskere der turde ta’ en Sverig DEMOKRATISK stemmeseddel, hold fast det kan kun gå fremad, nu hvor der er gået hul på den betændte byld!!

Pk
Pk
11 years ago

Sikke et land, Sverige, sikke et land.
Indvandrernes vold mod svenskerne er godt.
Protester mod volden er ondt.
Om Sverige “Overlever”?
Tror det ikke.

Morten - - -
11 years ago
Reply to  Pk

Vi overlevede da! Vi har engang været lige sådan.

Har alle glemt firserne (ottitalet) ?

– – –

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago
Reply to  Morten - - -

> Du spørger, om alle har glemt firserne.
Hvad mener du? Her på bloggen bliver der ofte henvist til, at den danske debat i ca. 1995 var der, hvor Sverige er idag.
Men vi har aldrig været så langt ude som Sverige i dag. Vi havde langt færre uintegrerbare indvandrere, langt færre problemer, færre tåbelige demonstrationer, langt mindre politisk vold.
Alligevel skal Sverige nok overleve. Det svenske folk har store ressourcer, de skal bare kaste socialismens og feminismens lænker af. Det behøver ikke at være særlig dramatisk – et kryds sat rigtigt på en stemmeseddel kan gøre det.

Morten - - -
11 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Engang i mellem kan det se ud som om, Sverige opfattes som et særtilfælde, målt på de officielle, svenske reaktioner. Men målt på netop reaktioner, kommer vi selv fra det samme. I firserne. Mindre i halvfemserne.

Ellers er det rigtigt, at målt på situation er der forskel. Sverige har mange indvandrere i forhold til landets naive diskurs, men også mere plads at vige ud på – naturligvis især for eliten. Set i sammenhæng, kan der trods alt udledes en vis mening – midt i galskaben 🙂

– – –

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
11 years ago

Det var ikke Grundtvigs ideal om en oplyst borger! skriver du. Jag tror att du träffar huvudet på spiken. Den upplyste medborgaren är sedan mycket länge ersatt av konsumtionsidealet. Man är en kund, inte en medborgare, man är “vi som bor i det här landet” och inte en medborgare, man är “väljare” och “invånare” men aldrig en medborgare. Grundtvig skulle, om han vore bekant i Sverige, betraktas som en “främlingsfientlig” och “reaktionär” man. Hans “levende ord i de levendes land” skulle tolkas som ett politiskt manifest för ett “rasistiskt parti”. Känner ni igen klagosången? När tusentals svenskar nu känner sig… Read more »

Maria Due
Maria Due
11 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Et nøgleord til Grundtvig er åndsfrihed.

Det har jeg efterhånden skrevet en del om ikke mindst på JP Blogs, hvor medlem af folketinget Yildiz Akdogan, der er tyrkisk muslim og dansk statsborger, pludselig begyndte at citere Grundtvig. Det varede lidt, førend jeg fandt den høviske tone frem, for det var simpelthen for grotesk og ligefrem krænkende at opleve, hvordan muslimer nu også forsøger at stjæle det brand, der følger med Grundtvig.

Islam og åndsfrihed er helt inkompatible størrelser.

Liva
Liva
11 years ago

“Man benyttede den uudryddelige forståelseskløft mellem kønnene til at overbevise kvinder om, at mænd og mandssamfundet var årsagen til alle de vanskeligheder, kvinder møder på deres vej. ” – ja, vestlige mænd og det vestlige, sekulære samfund.

Morten - - -
11 years ago

“Feminismen fjernede rygraden i den vestlige mand”. Er det udsagn virkelig sandt ?

Hmnja … jeg synes afsnittet desværre fortsætter ud af det spor, som er det virkelige problem: At vi ikke selv tør tage ansvar for vores liv! Hvis feminismen havde magt dengang – som islam har det i dag – så må problemet jo have forudgået den! Feminismens magt kan altså ikke have været årsagen til islams magt. Der må være tale om en historisk mekanisme og ikke om et attentat.

– – –

Anonymous
Anonymous
11 years ago
Reply to  steen

Jamen – det gør skam en forskel, Steen! Men det sjove er i øvrigt, at jeg oplever faktisk slet ikke muslimske mænd som specielt “macho”. Nogen har derimod sammenlignet dem med hyæner: Modige i flok, ikke så modige enkeltvis. Jeg tror en helt anden ting er, at vi i forbifarten har glemt, at de europæiske kulturer er verdens eneste chevallereske kulturer. Vi kan ikke bekvemme os til at bruge kniv mod de ubevæbnede eller angribe i overtal. Det er simpelthen fejt og ikke fair i vore øjne. Og så længe vi ikke vil “slå under bæltestedet”, så må vi finde… Read more »

Morten - - -
11 years ago
Reply to  steen

Jamen – det gør skam en forskel, Steen! Men det sjove er i øvrigt, at jeg oplever faktisk slet ikke muslimske mænd som specielt “macho”. Nogen har derimod sammenlignet dem med hyæner: Modige i flok, ikke så modige enkeltvis. Jeg tror en helt anden ting er, at vi i forbifarten har glemt, at de europæiske kulturer er verdens eneste chevallereske kulturer. Vi kan ikke bekvemme os til at bruge kniv mod de ubevæbnede eller angribe i overtal. Det er simpelthen fejt og ikke fair i vore øjne. Og så længe vi ikke vil “slå under bæltestedet”, så må vi finde… Read more »

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x