3
okt
Seneste opdatering: 3/10-10 kl. 2106
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

På 20 årsdagen for Tysklands genforening kan man sende sine tanker mange steder hen. Mine går til de danskere, der ikke just utrætteligt bidrog til, at den dag nogensinde skulle indtræffe: Det “alternative udenrigspolitiske flertal fra 1982 til “atomvalget” i 1988, personificeret af Lasse Budtz, Svend Auken, Gert Petersen og Niels Helweg Petersen. Til Tysklands og Eurpas store held, var “afdankede b-skuespiller” og “skydegale cowboy” Reagan amerikansk præsident i hele perioden. Aukens forgænger H.C. Hansen, tidligere medlem af Frihedsrådet, vidste at verden var et farligt sted. Han ville aldrig have tilladt sit parti at forråde en stor allieret med så lavt et motiv som at genere en siddende regering. Anderledes med De Radikale, de har 100 års øvelse i den slags.

Sammen med Det radikale Venstres 9 mandater og Fremskridtspartiets 16 mandater var der præcis 90 mandater, der støttede regeringen, eller i al fald undlod at kræve regeringens afgang. Imidlertid kunne Det radikale Venstre også danne flertal sammen med Folketingets venstrefløj, VS, SF og Socialdemokratiet havde tilsammen 85 mandater. Det betød, at Det radikale Venstre havde muligheden for at føre politik med Folketingets højre- og venstrefløj efter forgodtbefindende. Det radikale Venstres mulighed for at være “tungen på vægtskålen” holdt frem til Folketingsvalget i 1988.Det radikale Venstre førte i perioden økonomisk politik sammen med regeringen, men var uenige i udenrigspolitikken. Partiet var traditionelt kritikere af NATO og stemte mod medlemskabet i 1949. VS og SF var også traditionelt kritiske overfor NATO-samarbejdet, og socialdemokratiet var i perioden mellem 1982 og 1988 i stigende grad enige med de øvrige tre partier i det, der blev kaldt “det alternative flertal”. Fodnotepolitikken

Fear and Loathing in Sweden

Forfatteren Anders Johansson, der også har skrevet nogle klummer til denne blog, skriver om den svenske stemning efter valget. Post coitum triste omni est – en rejse ind i den svenske drøm:

”Sverigedemokraterna har mobbats och hånats och utsatts för direkta hot och våld på ett sätt man inte trodde var möjligt i vårt land. De etablerade partierna har en skyldighet att ta Sverigedemokraternas framgång på ett annat allvar än att rikta hatfyllda okvädingsord mot ett parti som röstats in i vårt parlament av svenska folket. Särskilt illa uttryckte sig journalisten och den moderata riksdagskandidaten Maria Abrahamsson från Kalmar som högdraget talade om det civiliserade rum där Sverigedemokraterna ännu inte varit.”

”Jag finner det otillständigt att vanliga väljare ska behöva okvädas av omdömeslösa och indoktrinerade journalister i medierna för att de vågar kritisera en invandringspolitik som i sin lättsinnighet inte äger sin motsvarighet i världen. Samtliga partier erkände på valnatten att integrationspolitiken är ett stort misslyckande. Ändå pläderar man för en politik i samma fotspår!”      [..]

”När jag läser och begrundar deras innehåll grips jag av samma känsla som under valdebatterna: Vårt land har sju vänsterpartier och ett parti som man gemensamt utsett till mobbningsobjekt. Skälet är att detta parti tar upp frågor som man i sin godhet och räddhåga inte betraktar som rumsrena.”

”Det är rörande att se hur gamla ärkefiender som moderater och vänsterpartister numera är såta vänner. Att liberalerna bjuder med så yviga gester att de vill famna hela världen är knappast en nyhet. Problemet är bara att de bjuder med andras pengar och sådant brukar straffa sig i längden.Barometern via ” TACK ANDERS JOHANSSON” – Thoralf Alfsson, der nu er riksdagsmand. Tillykke! (I dagarna släpps en ny bok om författaren och fotografen Anders Johansson. Införlivad – röster om Anders Johansson (Solvändan)

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg selv trænger til en gevaldig pause. Efter over 40 år med Sverige, så ved jeg dog, at jeg kan ikke rigtig flygte, jeg kan ikke vende ryggen permanent mod øst. En god svensk blog er så neslået, at han drosler helt ned på skrivningen. Men verden tilhører de uforknytte, i Politiken skriver den Radikale Zenia Stampe om Sverige. Jeg antager at uvidenhed og mangel på politisk tæft netop er en kvalifikation i det parti. Historien vidner om det. Mens ghettoerne skyder som svampe op om ørerne på hende i Danmark, og Sverige har påført sig selv dobbelt så store, uløselige problemer, kagler hun videre som ingenting og Politiken mener hun kvalificerer til en fast klumme i avisen. Gør hende til formand. Jelved og Vestager har ikke kunnet klare at udslette partiet, hun kan ! Frygt og væmmelse – Sverige får pauseknappen medmindre det er noget helt særligt, og Politiken læser jeg alligevel normalt ikke.

De ikke-helt-frivillige 30g stof

Yderligere ressourcer er spildt på en sag der aldrig burde kunne have opstået. Hvad der måske er af særlig interesse her er den udefinerede grænsedragning mellem hhv. muslimer, ikke-praktiserende muslimer og beskidte kuffar. Den dømte arbejdsgiver her betragtede jo stadig sagsøgeren som underkastet muslimske indpakningsregulativer, til trods for at hun opfattede sig selv som “ikke-praktiserende”, og han stillede ikke samme krav til kvindelige kuffar-ansattes ærbarhed – hvilket jo er afslørende for hvad han tænker om dem. Men sådan bliver disse historier jo aldrig vinklet (LFPC).

A Muslim woman has been awarded more than £13,500 after she was sacked for refusing to wear a headscarf at the estate agency where she worked.Ghazala Khan – a 31-year-old non-practising Muslim – was fired less than two weeks into her job at a company run by traditional Muslim businessman Masood Ghafoor simply because she refused to cover her hair.

Mr Ghafoor told Miss Khan, who had nine years experience in the trade, that his wife and female relatives all wore full veils or burkas, telling her that her parents had given her ‘far too much freedom’.

A tribunal heard that Miss Khan had been employed to run Mr Ghafoor’s Go Go Real Estate office in Leeds, West Yorkshire, in June 2009.

However, within days of working there she was left feeling ‘very uncomfortable and intimidated’ when Mr Ghafoor put it to her that she had not been brought up as a ‘good Muslim’ and that if she had been his daughter she would not be allowed to work and would have been long since ‘married off’.

He asked her to wear a headscarf at work – even though white non-Muslim women he employed in the same office were never asked to and never did. […] Muslim woman sacked from estate agency for REFUSING to wear a headscarf

UK: Lille sejr over halal-luskeri

Waitrose is to introduce a range of non-halal lamb products as a response to customers’ concerns about its meat supplies.

Until now, all lamb sold by the store has been slaughtered in accordance with Islamic law, with a Muslim reciting a prayer in Arabic over the meat.

But Waitrose said last night that, from now on, organic Welsh lamb from its Duchy Originals range – established by Prince Charles to market produce from his estates – will no longer be halal.

Waitrose said they made their decision in order to give customers ‘more choice’. But their reversal of policy comes a week after The Mail on Sunday revealed how most British supermarkets were secretly selling halal meat – especially lamb – without telling customers. […] Waitrose forced to ditch halal lamb from Duchy range

Ekstra Bladet tør ikke – Expressen tør slet ikke

Ekstrabladet tør vise royal gruppesex, men ikke tegningene. Avisen har flere gange illustreret artikler med denne plakat skabt af kunstnergruppen Surrend.

AF UWE MAX JENSEN

Kunstnerduoen Surrend har skabt en plakat, ”Dusken er tilbage”, hvor den royale familie dyrker gruppesex. Dronning Margrethe er placeret, som gud har skabt hende, i centrum af et tableau, hvor Prins Joachim har sex med et får, mens Kronprins Frederik tager sin far, Prins Henrik, bagfra. Kronprinsesse Mary sidder overskrævs på en uidentificerbar mand, mens Prinsesse Marie udfører felatio på en maskeret mand.

Ekstra Bladet har skrevet flere artikler om plakaten, der skulle have været med på en udstilling på Plakatmuseet i Den Gamle By i Århus. En udstilling, der nu er aflyst. Ekstra Bladets artikler om Surrends plakat er illustreret med gengivelser af plakaten .Dermed lever Ekstra Bladet op til sit gamle slogan om at turde, hvor andre tier. I dette tilfælde tør Ekstra Bladet i hvert fald, hvor Den Gamle By aflyser. Til gengæld omfatter Ekstra Bladets mod ikke modet til at offentliggøre Muhammed-tegninger.

Ekstra Bladet tør ikke

Ligesom den øvrige danske presse har Ekstra Bladet underkastet sig det islamiske billedforbud. I en intern mail betitlet ”Ikke flere kanonkugler i turbanen!” fra november 2009 udsendt til alle Ekstra Bladets redaktioner nedlægger bladets ledende chefredaktør Poul Madsen forbud imod, at Ekstra Bladets medier offentliggør Kurt Westergaards Muhammed-tegning .På lederplads kommer Poul Madsen få dage senere (“Skrot den åndssvage tegning”, Ekstra Bladet 1. november 2009) med et direkte angreb på Kurt Westergaard, hvis tegning Poul Madsen beskriver på følgende facon:

“Westergaards tegning har alle dage været åndssvag og helt uden kunstnerisk betydning. Den er alene blevet taget alvorligt som symbol på, at man ikke kan true os til tavshed.”

Ekstra Bladet undlod også at offentliggøre Lars Vilks’ tegninger af Muhammed som en rundkørselhund, da den svenske Muhammed-krise var på sit højeste. I stedet bragte avisen som illustration til en artikel om Lars Vilks den perifere Vilks-tegning af en ”jødeso” .

Nyt tabu
Ekstra Bladets ageren i denne sag illustrerer, at nok er kongehuset faldet som tabu, men et nyt er rykket ind på dets plads. Nemlig islam og den til religionen knyttede profet.

Måske er det utilsigtet fra Surrends side, at man har afsløret denne udvikling/afvikling. Men det er under alle omstændigheder et interessant afkast af gruppens mediekunst.

Også Danmarks Radio viser i øvrigt Surrends plakat på sin hjemmeside

Uwe Max Jensen

Expressen – der slet ikke tør noget, men har et horn i siden på Danmark og monarkier. Avisen viser sin komplette naragtighed, ved at bringe tegningen og pixellere den (!)

Danska kungafamiljen dyrkar gruppsex i salongen. De annars så frisinnade danskarna satte kaffet i vrångstrupen när de såg bilden. Nu rasar en debatt om rätten att få skildra kungligheter på det här nakna sättet.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Det er FREMRAGENDE at der eksisterer folk som bl.a. Ulfkotte .

Det er dem der skal vække de endnu slumrende og hvis folk ikke gider vågne op, så får den næste finanskrise dem måske til det !

Over 1 milliard euro om året koster det tyskerne at have tyrkere ombord i skuden Tyskland.

Eller sagde han en billion ?

Hvis ikke så kan vi stille et væddemål op om hvornår dette sidssyge store beløb nåes !

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  steen

Steen – vi bliver aldrig enige her. Hvis du f.eks. tager Angela Merkels udtalelser fra forleden om den demokratisk valgte hollandske regering, så er det sådan et tysk Hoheitsanspruch over nabolandet lyder. Helt ærligt – hvad bilder præstedatteren sig egentlig ind? Det kan kun forstås som endnu et bevis på at hollænderne, polakkerne, tjekkerne -og OS – er og bliver untermenschen for tyskerne. Det vil ikke ændre sig. Min tipoldefar kæmpede i 48-51, min oldefar blev såret i Dybbøl i 1864, min farfar var i Slesvig i 20 – og flere af mine familiemedlemmer havde den tvivlsomme oplevelse at lære… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

Genforeningen: Hvad er nu dét for noget sludder. Thatcher og Mitterand – og Schlüter – var bestemt ikke forelskede i ideen om et genforenet Tyskland. Schlüter (Ham med “Jeg holder så meget af Tyskland, at der altid skulle være to”) havde 2 forbandet gode grunde: Hans fødested og fødselsår. Og Thatcher – hvem kan fortænke en pige, der som teenager oplevede både Battle of Britain og de hundrede af amerikanske flyvere, som var stationerede i hendes hjemby – og blev skudt ned. Og inden jublen over 20-års-dagen tager overhånd, så vil jeg da gerne citere et par linjer fra præsidentens… Read more »

Jonny
Jonny
12 years ago
Reply to  Victor

Ja, jag hör redan stöveltrampet från Grossdeutschistans stormtrupper! Turkmenbashi leder själv styrkorna och inleder den nya besättelsen.

Liva
Liva
12 years ago

Vedr. at Ekstrabladet viser nøgen maleri af kronjuvelerne, så overrasker det ikke at samme underafdeling af Politiken ikke viser når islam er klædt af til skindet. Men det gør jo så bare at Ekstrabladet alt for billigt giver teten til andre – f.eks. bloggere. Ekstrabladet gør det næsten for nemt for blogverdenen at skabe et korrektiv – og et væsentligt alternativ til papiravisen Ekstrabladet.

Liva
Liva
12 years ago

“But Waitrose said last night that, from now on, organic Welsh lamb from its Duchy Originals range – established by Prince Charles to market produce from his estates – will no longer be halal.”

Det var på tide! Og så vil jeg ikke kommentere det vanvittige i at engelske får i første omgang skulle halal slagtes. Halal slagtning bør erstattes af mere dyrevenlig slagtning – og en slagtning uden religiøs overtro.

morlille
morlille
12 years ago

Den danske kongefamilie er nuværende dødelige mennesker. Jeg kan ikke forestille mig, at nogen nulevende dødelig dansker vil bryde sig om at se sig selv og sin familie portrætteret som gjort af af en dødsyg gruppe, der kalder sig selv for kunstnere. Enhver ville vel indgive politianmeldelse. Kunstnerne selv kunne passende udstille deres egne koner, mænd, børn, søskende og forældre på samme vis.Hvad venter de på?

Henrik Petersen
Henrik Petersen
12 years ago

” Kunstnerne” er nogle små bange mennesker. Det er ligesom i skolegården, en gruppe ubegavede fyldt med mindreværd og deraf følgende trang til at hævde sig udser sig et lille forsvarsløst offer og så tager mobningen fart og de fører sig frem og klasker hinanden i ryggen og bekræfter hinanden i at de er mægtig modige og seje. Så kommer der en mørklødet bredskuldret og truende fyr hen til dem og pludselig ændrer situationen sig totalt, så er der pludselig ingen ende på underdanigheden og deres smisken. Kujoner til hobe er de såkaldte kunstnere.

osiversen
osiversen
12 years ago

Hvordan kan det være kunst? Det handler mere om at provokere med tegning. Til alle jer som syntes det er i orden: Ville I syntes om at blive udstillet på den måde overfor forældre, familie, venner og hele landet? Og til “Kunstnerne:” Hvis I så gerne vil provokere, så tegn Mohammed i sammen stil med alle hans koner. Men tør I garanteret ikke!

Limewoody
Limewoody
12 years ago

Uha, uha Ekstra Bladet dyrker vel nok den farlige kunst. Især når målet er mennesker i en position der i den grad er udsat for offentlighedens – dvs mediernes – folkedomstol. For tænk hvis en af de kongelige tillod sig, at ytre mishag, Så ville EBs hammer falde lige med det samme og kongehuset ville kunne fremstilles som latterlig og forældet institution og mediernes blodhunde vil kaste sig frådende over de formastelige, som ikke ville kunne forsvare sig behørigt. Anderledes er det naturligvis med organisationen “Muhammedanism” hvis tilknyttede medlemmer er tilhængere af et dybt reaktionært og totalitært tankesæt. Her er… Read more »

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x