6
nov
Seneste opdatering: 6/11-10 kl. 2228
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Blandt hans elever var Johann Sebastian Bach, der 1705 vandrede gennem det halve Tyskland for at lytte til hans musik og lære komposition af mesteren. Især var Buxtehudes Abendmusik berømt, store kirkekoncerter ved advent, som folk kom langvejs fra for at høre. I Helsingborgs Mariakirke findes i dag en mindetavle over Buxtehude. Byen har dog ikke altid været lige så stolt over sin største søn: I 1849 solgte man Buxtehudes orgel på offentlig auktion, og det findes i dag i Torrlösa kirke nordvest for Eslöv i Skåne.Dietrich Buxtehude, Mästaren från Helsingborg (Buxtehude Toccata F-dur)

Angelsaksere på nettet kalder ganske vist Bachs læremester for “tysker”, men han var sandsynligvis født i Helsingør eller Helsingborg, og var altså dansk. Først var han organist ved Marikakirken i Helsingborg, men da svenskerne stjal Skånelandene i 1660, blev han organist ved Helsingørs Sankt Mariæ Kirke og kloster, et af Danmarks mest velbevarede klostre, se fotos 1, 2 og 3.

“Svenske medier raser mod Pia Kjærsgaard”

Nåh, nej, tyve år gammel nyhed. Der står jo “Danmark rasar mot Kjærsgaard”, “nu er hun gået for langt i sin “främlingsfientlighet, xenofobi” og man kender remsen. De antisemitiske Nationaldemokraters forståelse af sagen, er kun grader mere parallelforskudt i forhold til virkeligheden end svensk MSM : Israelkritik bör förbjudas i Danmark enligt Dansk Folkeparti. Er det virkelig essensen af paraboldiskussionen ? Så langt fra. Selvfølgelig er det er et problem, at muslimer radikaliseres og går til angreb på os, helt aktuelt illustreret af mordforsøget på labour parlamentsmedlemmet Stephen Timms og Englands vanskeligheder ved at udvise Abu Hamza, en livsfarlig fjende af staten. Det svenske billede af danske samfundsforhold, er som altid så pilskævt og ideologisk vinklet, at man må glæde sig over, at der trods alt er svenskere, der læser ikke-svenske medier:Statsministeren: Arabisk satellit-tv er et problem Statsministeren afviser forbud arabisk tv. Men han understreger, at parabolerne er symboler på et problem. Ulrik Høy giver også parabolproblemet den behandling i Weekendavisen,fredag, det fortjener:

[..] Det er den muslimske verden med millioner og atter millioner af fattige mennesker og kun ganske få rige. Disse få er – som enhver ved – ikke blot rige, de er stinkende rige og på den obskøne facon, der foragter fattigfolk. Det er denne blanding af betændt elite, betændt overklasse og betændte magthavere, den vestlige verdens ledere og forretningsfolk plejer omgang med. Det er ikke noget kønt syn. Hvad skal vi stille op? Som minimum skal vi gennemskue mekanikken.

Når arabiske tv-kanaler øser arabisksproget skidt og møg ud over Danmark og Vesten, så tjener det ét formål: at få pilen til at pege væk fra den muslimske verden og hen på den vestlige. For det er Vestens skyld. Det er den vestlige verdens skyld, at muslimer krænkes fra morgen til aften, at muslimer lider overlast, at muslimer er fattige, undertrykte, misbrugte og uden chance i livet. Alt sammen er det Vestens skyld, det er mekanikken, det er den enkle formel, der via parabolerne hældes ud over vore syndige hoveder.
Det er en religiøst funderet propaganda, der gør muslimer skyldfrie, også når de myrder og torterer og sprænger hinanden i luften. Det nedtones på de arabiske tv-kanaler. Det finder ikke rigtigt sted, når det finder sted, og er der katastrofale oversvømmelser i f. eks. Pakistan, så glider man uden om det. Om Pakistans overklasse ikke burde hjælpe deres nødstedte landsmænd? Hvorfor skulle den det, når Vesten gerne vil hjælpe, og man i tilgift kan give Vesten skylden for at blande sig? Om muslimer har menneskerettigheder? Absolut ja, når Vesten begår overgreb på muslimer.Absolut nej, når muslimer forgriber sig på muslimer.
Det er mekanikken. Det er hovedlinjen i den muslimske verdens tv-propaganda, og ved man det, så falder meget på plads. Vi skal næppe bruge overvættes mange kræfter på at forvandle den muslimske verden til en demokratisk mønsterenklave, og vi skal heller ikke spilde kræfter på at forbyde noget herhjemme. Tværtimod. Vi skal tillade paraboler, vi skal oplyse dem – sætte spot på dem, når det trænges.
Hvad parabolernes brugere angår, så skal de selvfølgelig forstå situationen. Det er i Danmark, de har chancen for at skabe sig et godt liv – i Danmark og den vestlige verden – for den propagandavideo er ikke opfundet, der gør det attraktivt for en muslimsk indvandrer at udvandre til et muslimsk land.Ulrik Høy: Oplysning – Weekendavisen 05.11.2010 (ikke online)

Ibn Warraq: Terrorismens ofre (og arabisk TV)

Giulio Meotti, who is neither an Israeli nor a Jew but a concerned and compassionate Italian journalist and author (his work has appeared in Il Foglio in Rome, the Wall Street Journal, and Commentary), has written A New Shoah, a necessary book on the “unsung dead of Israel.” As Uri Baruch, a French Jew born to Holocaust survivors who lost a daughter in a terrorist attack, said, “Just as for the victims of the Holocaust we say ‘every Jew has a name,’ so also the victims of terrorism today have names.”
In Meotti’s book, we see beyond the brutal statistics to the individuals, to the souls, to the names of terrorists’ victims. The numbers, of course, are gruesome enough: In the last 15 years, there have been more than 150 suicide attacks, and more than 500 have been prevented; 1,557 people have been killed and 17,000 injured. [….]

In Rwanda, Hutu journalists were prosecuted and found guilty of using Radio-Télévision Libre des Mille Collines and a biweekly magazine to incite the extermination of Tutsis. Palestinian journalists spread hatred of Jews in a similar fashion, but do so with impunity, using the Palestinian Authority’s TV station — with their televised sermons, cartoons, comic books, and schoolbooks, often describing Jews as “children of monkeys and pigs,” echoing passages in the Koran. For the anti-Semite, this demonization is a necessary process in the dehumanization of Jews, and comes before genocide. The poignant stories collected here are sometimes hard to bear, as so many of the victims were survivors of the Holocaust, or the children of survivors: For example, Holocaust survivor Linda Roznik, 92 years old, was buried under the rubble of her home; the same thing happened to Haya Fried, also a survivor. Ibn Warraq: Terrorism’s Victims A journalist documents what Islamist attacks have done to Israelis.

“Muslimsk indvandring adskiller sig fra alle andre former for indvandring”

Marks Steyn hos Michael Coren, tirsdag den 2 november. Har været bragt andre steder, men da han nu var i København for nylig ( I og II) må den med. Hør ham f.eks. fortælle om sit besøg i Rosengård, Malmø i afsnit II, eller om sit møde med Lars Vilks i afsnit III.0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Donald Axel
8 years ago

Tak! Forsinket tak for smukke billeder og forklaringer. Det var alle tiders indlæg. Jeg var specielt interesseret i at se om de orgler, Buxtehude spillede på, virkelig var så store barok-orgeler som dem JS-Bach var med til at indvie, store, drøn-stærke orgeler med al tidens kunsthåndværk og med dybe basser, der kunne ryste sjælen og mellemgulvet 🙂 At man i 1848 solgte et dengang 200 år gammel orgel har ikke været set som helligbrøde, men snarere som en nødvendig fornyelse, og samtidig måtte en orgelbygger ved opstilling et andet sted gennemgå hele det gamle orgel og på den måde få… Read more »

anno
anno
11 years ago

Tip!

Entweder Broder – Die Deutschland-Safari! (1:5)
So, 07.11.10 – 23:35 Uhr Länge: 30 Minuten

In der ersten Folge der Deutschland-Safari machen sich Henryk M. Broder und Hamed Abdel-Samad im Dienste der Aufklärung auf den Weg, um herauszufinden, wie es wirklich um die Integration in Deutschland bestellt ist.

h t t p://programm.daserste.de/pages/programm/detail.aspx?id=BD94794EE7F4A9B6FFFBDBE206068770

Vigilius Hafniensis
Vigilius Hafniensis
11 years ago

Tyskerne kalder Buxtehude for “der grosse Däne”.
Så ligger det lige som fast at han bestemt ikke var Tysker.

Mvh. Vigilius Hafniensis

Høgsbro
Høgsbro
11 years ago

Jeg mindes en artikel i tidskriftet Skalk for nogen år siden som behandlede et fund fra restaureringen af Helsingør Kirke. I lydhimlen over prædikestolen fandt man en rotterede, foret med papirstumper. En af papirstumperne var et brev skrevet på dansk. Nærmere undersøgelser godtgjorde at brevet var skrevet af Dietrich Buxtehude, til han far, og omhandlede et forestående besøg og diverse indkøb. Konklusion: Buxtehudes modersmål var dansk.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  steen
Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  steen

Det må vel være Oldesloe i Stormarn, hvis mærke forresten er svanen med en krone nede om halsen på mange gamle billeder med mere, der i første omgang er interessant for sønnens vedkommende, og ikke så meget byen Buxtehude, der geografisk er og var i Tyskland, (ikke øst men vest for Hamborg).

Jonny
Jonny
11 years ago

“Angelsaksiske barbarer på nettet kalder ganske vist Bachs læremester for “tysker”, men han var sandsynligvis født i Helsingør eller Helsingborg, og var altså dansk.”

Tysk och tysk, dansk och dansk. Talade Buxtehude överhuvudtaget danska? Vad säger Victor? Många spörsmål…

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

När vi ändå är inne på musik, det härär givetvis inte lika bra som mästaren Bach men ändå. Få en liten försmak på hur det är att se en koncert i den alternativa verklighet som i vardagslag går under namnet Second Life. Har aldrig sett Frogg Marlowe och Jaycatt Nico förut men videon är ganska gullig ändå. 🙂

http://treet.tv/promo/bestmusic

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  steen

Steen. Hej igen. Jeg siger tak for de dejlige billeder, der er flyttet ind på min nye luksuspc, som jeg er i gang med at indrette mig på. Alt for dyr og sofistikeret til mit brug, men designet var ikke til at stå for. Ang. Buxtehudes forældre kaldes hans far åbenbart på skift Hans, Johan og Johannes, og det var fuldstændig almindeligt. Da hans patronymikon er Jensen, kan farfaderen også have været dansk, men eftersom både Buxtehude jur. og sen. begge døde i Lübeck, har de vel stadig haft et tæt tilhørsforhold til Nordtyskland, og det var også ganske almindeligt.… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  Mette

Kiels universitet i mange år det mest respekterede, ja, jeg måtte nu engang slå noget op for at vide mere. Uddrag fra universitetes egne ord: Am Ende des 16. Jahrhunderts tauchten dann erstmals Pläne auf, in den Herzogtümern eine eigene, “richtige” Universität zu gründen. Doch die Kriege zu Beginn des 17. Jahrhunderts und die Rivalität zwischen der königlichen und der herzoglichen Linie ließen die Pläne scheitern. In der selben Zeit entwickelte sich Gottorf zu einem geistigen und kulturellen Zentrum Norddeutschlands. In dieser Umgebung war es nur natürlich, sich um eine Universität zu kümmern. Seit 1640 bemühte sich Herzog Friedrich III… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Peter Buch

Peter Buch Et interessant indskud. Og her skal du lægge mærke til, at uddannelsestilbuddet i Kiel fra starten var langt større end på Københavns Universitet, hvor man først en tredjedel inde i 1700-tallet fik mulighed for at læse andet end teologi. Det næste fag blev jura, med henblik på at uddannelsen skulle kunne bringe den nye oplyste borgerstand ind i centraladministrationen og de gode embeder, som adelen og dens venner indtil da næsten havde haft “hals- og håndsret” til. Vi er kommet bagefter, og jeg flytter universitetsdebatten frem til Emeritus indlæg fra i dag’, for den er langtfra udtømt. Følg… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  Peter Buch

Mette Under hvilken overskrift skrev Emeritus om universiteter/undervisning i dag, jeg kunne ikke finde det? Det passer ikke at man først en tredjedel inde i 1700-tallet fik mulighed for at læse andet end teologi ved Københavns Universitet. Wiki: Københavns Universitet Ved oprettelsen i 1479 var der som nævnt fire fakulteter: Teologi, Jura, Medicin og Filosofi. I 1675 blev der indført embedseksaminer i teologi, i 1736 i jura, og ved det ny fundats i 1788, blev det indført for alle fakulteter. I 1842 blev universitetes medicinske fakultet slået sammen med Kirurgisk Akademi, og blev til Det Lægevidenskabelige Fakultet. Seks år senere,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  Mette

Mette

Hvor, under hvilken overskrift skrev Emeritus i dag om universiteter?

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Peter Buch

Peter Buch Emeritus’ indlæg findes under overskriften om Teheran og de norske moskéer II. Jeg kunne ganske rigtigt have udtrykt mig mere præcist. Men det er sandt, at man først kunne få en dansk embedseksamen i jura fra 1736, og at embedseksamen førhen kun kunne erhverves i teologi. Desværre var det stadig sådan efter 1736, at mange uddannede jurister ikke kunne få et juridisk embede, fordi de priviligerede samfundslag uden nogen form for specialuddannelse kunne købe sig ind i et embedt eller erhverve det gennem adelige venner eller ditto familie. Eksempelsvis var dommerne i landsretten sjældent jurister. Herredsfogeder, der var… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Peter Buch

Mit indlæg røg afsted, mens jeg sad og læste korrektur og var i færd med at rette stavefejl ex privilegeret. Jeg har ikke vænnet mig helt til min nye pc.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  Peter Buch

Mette

Tak for det.
Jeg hører selv til blandt de, for hvilke universitetsstudier udsprang udelukkende af interesse og ikke blev set som element i en levevej, at være del i en flerhundredeårig tradition er det måske ikke så dårligt at være. Det dårligste som studerende på den vis, var på en måde det manglende privatiseringselement, der for mit vedkommende havde været velset.

Mette
Mette
11 years ago

Et skønt billede. Den korte afstand mellem hovedstaden og Helsingør gav Buxtehude særlige muligheder for at udvikle sin kunnen udover det, som hans far kunne lære ham i Helsingør. På den tid befandt orgelspillet i København sig nemlig på et højt niveau, og især hørte organisten ved St. Nicolai Kirke Jacob Prætorius’ svigersøn Johan Lorentz til tidens største. Forklaringen på det frodige musikliv er Christian IV’s store musikinteresse og støtte til musikkens fremgang. Samme Christian holdt meget af sin søster Anne, der var gift med James I af England, som også var konge af Skotland og Irland. De forstod at… Read more »

Peter Andersen
11 years ago

Pia Kjærsgaard må og skal bare blive véd! Hendes fornemmeste opgave er, at sætte en dagsorden. Dernæst vil hun, naturligvis, blive svinet, indtil selve kernen i problemet ender med, at blive diskuteret. Hvad det dog ikke altid ender med at blive – desværre!…

EH
EH
11 years ago

Stemningen bliver lidt lettere når man læser et så glimrende indlæg. Der er altså liv derude. Forslaget om forbud mod visse kanaler på parabolantennen er måske ikke en af Pia´s største succeer, men hun fik da gjort danskerne opmærksom på at nogle af disse kanaler sender et indhold, som er dybt fjendtligt mod den vestlige civilisation og som fuldstændig opfylder defenitionskravene på både racisme og hate speach. Jeg må indrømme at jeg efterhånden tager de svenske desperate råb om hjælp ganske roligt, Så videoen Stackelbeck on terror. Værsgo og spis Susanne, Carsten, Klaus og hele det pukkelryggede kulturslæng.

falkeøje
falkeøje
11 years ago

Det ville nu være rigtigst, om vi startede med at lukke alle moskéer
i Vesten.
Derefter kunne muslimerne få lov at oprette én moské for hver kirke,
de lod opføre i den muslimske Verden.
Så var der saglighed i tingene.
Vestlige politikere opfører sig totalt hjernetomme med deres nuværende
indstilling.

falkeøje

Limewoody
Limewoody
11 years ago

Med hensyn til om den muslimske verden kan demokratiseres relativt nemt som Ulrik Høj synes at mene er et åbent spørgsmål. For det er jo i høj grad et spørgsmål om hvad der kom først – hønen eller ægget. Efter 1400 års indoktrinering med en totalitær ideologi – glem ikke at islam oversættes ved “underkastelse” – er det klart styreformerne nødvendigvis må ende i en lunefuld vilkårlighed. Man kan se dette i modsætning til f.eks kristendommen hvor det “at tjene” – Herren eller Næsten – er et ret centralt tema – man kan måske illustrere det ved ordet “minister” som… Read more »

Limewoody
Limewoody
11 years ago
Reply to  steen

Jeg tror, at Ulrik Høj lider af den anakronistiske indstilling at den muslimske verden og Europa er skarpt opdelt som i de gode gamle dage. Dette er jo ikke tilfældet. Den vigtigste lære af den såkaldte Muhammedkrise viste dette. Nemlig den at den muslimske verden med sin totalitære verdensforståelse ville og vil i fremtiden forsøge – med vold og magt – påtvinge os sit verdensbillede. Med den accellererende muslimske indvandring bliver dette problem påtrængende dag for dag.

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x