20
dec
Seneste opdatering: 21/12-10 kl. 0138
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Islamization’ of Paris a Warning to the West, September 26, 2010

NICOLAS Sarkozy will take another lurch to the Right with a speech on New Year’s Eve calling Muslim prayers in the street “unacceptable”. After his expulsions of gypsies and a crackdown on immigrant crime, the French President will warn that the overflow of Muslim faithful on to the streets at prayer time when mosques are packed to capacity risks undermining the French secular tradition separating state and religion. He will doubtless be accused of pandering to the far Right: the issue of Muslim prayers in the street has been brought to the fore by Marine Le Pen, the charismatic new figurehead of the National Front, who compared it to the wartime occupation of France. According to his aide, Mr Sarkozy agrees with the junior Le Pen that the street cannot be allowed to become “an extension of the mosque” as it does in some parts of Paris, which are closed to traffic because of the overflow of the faithful. Local authorities have declined to intervene, despite public complaints, because they are afraid of sparking riots.Nicolas Sarkozy to target Muslim prayers (Se også 20.12: Resisting the Islamization of Paris m. bla. Tom Trento og Oskar Freysinger.)

Hijab – et religiøst, politisk og sexistisk symbol

Debatindlæg af Rachel Adelberg Johansen og Britta Mogensen,  (refuseret af Ugeskrift for Læger)

Hjælp! lød overskriften på et indlæg af speciallæge i psykiatri, Ole Bjørn Skausig d. 6/12 om patienters ret til at sige fra over for hospitalspersonale, som insisterer på at skilte med religionspolitiske markører som hijab (det islamiske hovedtørklæde rettet mod kvinder) i arbejdstiden. Og Skausig har i sandhed brug for hjælp. Det er påfaldende, at Skausig helt undlader at reflektere over, at offentlige hospitaler er verdslige samfundsinstitutioner, hvor repræsentanterne burde fremtræde neutrale og upartiske.

Hvorfor forholder Skausig sig mon slet ikke til hijabens symbolværdi, som både er religiøs, politisk og sexistisk? Og hvorfor har hospitaler bøjet sig for religiøst pres om at indføre hijab som en del af en hospitalsuniform, der ellers indtil slutningen af 1990`erne har levet op til netop ordet uniform, det vil sige ensdannet. Hospitalspersonale bør naturligvis udvise empati og respekt over for patienterne, blandt andet ved at man gemmer sine personlige præferencer til fritiden, herunder ønsket om at tilsløre sig med islamisk kønsuniform som hijab. Ergo, væk med hijab i arbejdstiden, og det offentlige er fri for at bruge ressourcer på at transportere patienter unødigt rundt på baggrund af misforstået og konfliktskabende skiltning på personalet.

Lægeløftet forpligter, og det gør de etiske regler for plejepersonale også. Men Skausig afslører, at han ikke har forstået, at det er lægen, der er til for patienten og ikke omvendt. Han bringer sig i strid med lægeløftet, der som omdrejningspunkt har, at alle patienter skal behandles uagtet baggrund. Han er også i uoverensstemmelse med Lægeforeningens etiske regler §§ 2 og 4 vedrørende krav om støtte til såvel syge som raske, om omhu og samvittighedsfuldhed samt indlevelse i patientens samlede situation. Disse regler har udgangspunkt i Lægelovens § 6 om omhu og samvittighedsfuldhed.

– Nu er det gået op for ham, at lægeløftet sørme stiller sig hindrende i vejen for en rimelig beskyttelse af personalet og alene beskytter patienterne. Derfor må det, med den efter hans mening ringe aflønning, være rimeligt, at han kan trække sit afgivne lægeløfte tilbage og så afgive et alternativt – helst ét, der er i overensstemmelse med hans begrænsede indtjening. Man kunne dog overveje at aflønne ham noget bedre, så han ikke skal ”lide” under at skulle tage sig af ”uønskede elementer” (stammer denne tingsliggørelse af mennesker ikke fra 1930’ernes Tyskland?), eller man kunne tilbyde ham den psykiatriske hjælp, han så tydeligt har et øjeblikkeligt behov for. Det er en win-win situation: Ingen uønskede elementer risikerer at komme i kløerne på ham, og han har en chance for at blive normal.

Det er glædeligt, at formanden for Lægeforeningens Etiske Udvalg, Poul Jaszczak, melder så klart ud og minder Skausig om lægeløftet. Her gik man og forestillede sig, at lægegerningen gik ud på at varetage patientens tarv og sikre patientens helbred. Men det er åbenlyst ikke hjerteblod for den svært politiserende Skausig. Tværtimod ønsker han patienter, hvis holdninger han er uenig i, udstødt af hospitalssystemet. Han fremmer ikke just tilliden til lægestanden med disse hadefulde udtalelser. Hans motiv? Forstå det, hvo der kan.

Af Rachel Adelberg Johansen, Sygeplejerske – Britta Mogensen, Antropolog

Anelser

Første gang jeg hørte den, var i efteråret 1966. Jeg vidste ikke den var fra 1923 og at det var Bessie Smith, der først gjorde den populær og senere Sidney Bechet, Nina Simone og Sam Cooke. Jeg vidste kun én ting, der var fester på den svenske ambassade på Sankt Annæ Plads med lyst øl og jeg var femten år, og havde gået på drengeskole siden jeg var seks, hvor vi fik masser af tæsk af lærerne på den Krebs´ske anstalt i Stockholmsgade, hvad vi hurtigt kom til at betragte som en naturlig del af livet. Men der var piger, unge kvinder på Sankt Annæ Plads, de fjerne uopnåelige væsner man kunne danse tæt med og mærke og snuse ind, så man nærmest besvimede. Øreringene, nylonstrømperne, parfumen, brystholdere, der fandtes endnu. Det er Autumn 66. Den har givet mig et begreb om, hvad erotik er. Nemlig uskyld, uvidenhed, uerfarenhed, udsathed, at skulle opdage det hele på egen hånd uden voksne eller skolers indblanding i form af f.eks. seksualundervisning, et måske nødvendigt følelsemæssigt overgreb på børn, som vi Gudskelov aldrig var udsat for. Vi anede simpelthen ikke et klap og skulle famle os frem centimeter for centimeter. Jeg ved ikke om 15-årige er affortryllede af den voksne verden idag, om de skal kunne det hele med det samme og aldrig komme til skade, men jeg håber det ikke for dem.
Bare det om vinteren, når man kørte i sporvogn hjem fra skole, at passere pigeskolen i Nordre Frihavnsgade, hvor det smukke køn stod på, var dagens højdepunkt. Herfra var turen elektrisk. Allerede da jeg gik i børnehave på den skole som fireårig, var udvalgte hunkønnede en besættelse, og forlod de børnehaven græd jeg af….kærestesorg, et lidt for konkret udtryk stærke følelser og tab. Alle børn har det sådan, det er ikke noget specielt for mig eller noget Freud har fundet på, voksne har bare glemt det.
Erotik er som kantareller, svære at fange og umulige at dyrke kunstigt. Jeg tænker på Dirk Bogardes replik i Alain Renais´ “Providence”: “My God, does he think that´s erotic?” om en mandlig tumpe, der gør sig til, en ingeniøragtig type, der tror der findes en opskrift. Nogle tror det jo, men så er det porno, græsk for prostitueret “porni”. “Erotikmesser” er altså rent svindel. Erotik er anelser, som regn – man skal være mere en god medicinmand, for at kunne nedkalde den. Det er at have sin opmærksomhed et andet sted, men samtidig være pivåben for det uventede, der rammer én. Den er svær at hegne ind i et ægteskab, den må erstattes med venskab og fortrolighed, der også er godt, men noget andet. Det er utroligt, at Stevie Winwood med sin stemme på videoen kun er knapt 18 år gammel. Den lille, blege, tynde dreng og den stemme !

Spencer Davis Group – Georgia on My Mind
live Finland 1967


0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
Mette
10 years ago

Bjovulf

🙂

Sharron Clemons
10 years ago

Tak til Rachel og Britta for utrætteligt at blive ved med at kritisere islamisk/sharia uniform til kvinder som del af dresskode i offentlige, verdslige institutioner i Danmark. Religiøse demonstrative magtmarkører skal UD af offentlige institutioner NU.

Mette
Mette
10 years ago

Muddy “Mississippi” Waters røg i spamfilteret.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Franskmændende burde blokere den gade, INDEN muslimerne ankommer og begynder
at skabe sig. Og så se, hvad de har tænkt sig at gøre ved det 😉

Eller arrestere de allerførste, der prøver at sætte afspærringer op, og stille dem en
hjemsendelse i udsigt – hver eneste gang man forsøger! Det ville sandsynligvis have
en glimrende præventiv effekt.

Marit
Marit
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Dette er et fenomen som vil spre seg. Vent og se…

Mette
Mette
10 years ago

Det er godt skrevet, Steen, og du har ret, vi vidste ingenting men masser om erotik. Apropos Bessie Smith modtog jeg i går en sneforsinket pakke fra Amazon fuld af jaaazz indkøbt for få kroner. ”The Essence of Bessie Smith” med hele 46 numre. Big Mama Thornton, Muddy Waters, Chris Barber sammen med Ottilie Patterson og Monty Sunshine og meget andet. Der er månelys over sneen, Mood Indigo og varme minder fra jazzklubber ned overfyldte dansegulve og islandske sweatere. Om lidt er kaffen klar, lunt morgenbrød med knasende blå birkes, fransk brie og solbærsyltetøj. Appelsin når de smager bedst. Derefter… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Mette

Haha, man får jo – næsten – helt lyst til at komme og hjælpe til, Mette 😀

Mette
Mette
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Er du god til at skure gulve, Bjovulf?

http://www.youtube.com/watch?v=JhyjFfZTGHk&feature=related

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Mette

Nja, sådan nogenlunde, men jeg er ekspert udi resten –
altså kaffe, lunt morgenbrød med knasende blå birkes, fransk brie og solbærsyltetøj 😉

PK
PK
10 years ago
Reply to  Mette

Mette. Dejligt indlæg, når en stor del af ens liv er glæden ved Jazz.
Mette, den glæde vi føler ved musikken og det andet køn står i skærende kontrast
til den islamist, som stiftede det muslimske broderskab.
Denne livshader skriver om sit ophold i USA, at han er dybt dybt rystet over
den liderlighed som han føler der er i danselokaler.
Ja, han følte sig nærmest syg…..Ja, hvad har vi? Et fint eksempel på
muslimsk tankegang.
Desværre også i vores land…

PK
PK
10 years ago
Reply to  Mette

Hej Mette….forstår ethvert ord du skriver, men hvad er brun sæbe???????
Ho ho,,,Een har været ungkarl for længe….tager dog bad… Poul.

Mette
Mette
10 years ago
Reply to  PK

Hej Poul Brun sæbe er det, der dufter dejligt af, når der er gjort rent med gode gamle virkemidler, og de er igen kommet på mode. I Norge hedder det grøn sæbe. http://da.wikipedia.org/wiki/Brun_s%C3%A6be Da BigDaddy var her, overvejede jeg at sende Big Mama i hovedet på ham med “Hound Dog”, og det kan jo nås endnu. Det var forresten hende, der gav Janis Joplin et afgørende løft i karrieren, Der var ingen synd i vores århusianske jazzklub, der krævede medlemsskab. Man fik højt en hektisk kulør af at blive krammet af en islandsk sweater og var selv i rød angora… Read more »

Liva
Liva
10 years ago

Vedr. Georgia on my mind – helt vildt imponerende STOR stemme der kommer ud af munden på den lille tynde mand. Næh, det er sgutte altid størrelsen… men gørelsen, der er afgørende haha..

Liva
Liva
10 years ago

Tak til Rachel og Britta for utrætteligt at blive ved med at kritisere islamisk/sharia uniform til kvinder som del af dresskode i offentlige, verdslige institutioner i Danmark. Religiøse demonstrative magtmarkører skal UD af offentlige institutioner NU.

Liva
Liva
10 years ago

“Erotik er som kantareller, svære at fange og umulige at dyrke kunstigt.”

Hvor er det skønt at læse – hele afsnittet – og kantareller gøres til noget med ben – nogen der kan bevæge sig. Aktive i stedet for passive..

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Næppe noget der på nogen måde gavner sigtede eller tidligere dømte lokalt…

Denn kein westlicher Bürger „kann sich das Ausmaß des moralischen Zerfalls, der alle Aspekte des Lebens in den islamischen Gesellschaften erfasst hat, vorstellen.

Den schlimmsten Terror erleiden im Islam schon immer die Frauen. Sultan: „Die Situation der Frauen in islamischen Ländern ist eine humanitäre Katastrophe, die die Welt seit Jahrhunderten ignoriert und für die sie jetzt den Preis zahlt.“

Wafa Sultan i http://www.bayernkurier.de/index.php?option=com_content&task=view&id=31771&Itemid=228
Via http://www.pi-news.net/2010/12/bayernkurier-ein-gott-der-hasst/#more-168854

Notarien
Notarien
10 years ago

Vårdförbundet i Sverige utesluter SD-medlemmar för att de inte delar “värdegrunden”, alla människors lika värde osv.
Då är man olämplig som vårdanställd!

Mette
Mette
10 years ago

Johansens og Mogensens debatindlæg egner sig efter mening heller ikke til Ugeskrift for Læger. Det skriver jeg ikke i nedsættende betydning, for jeg er ganske enig i, at de forbandede tørklæder vidner om, at det personale, der går med dem, vurderer forholdet til patienterne lavere end deres personlige demonstration af køn og tro. Den slags hører ganske rigtigt ingen steder hjemme på et hospital.

Psykiateren har dummet sig gevaldigt, og mon ikke der er bred enighed om det, uanset hvad man ellers mener om den islamiske paradedragt.

PK
PK
10 years ago

Læge Skausig behøver ikke at tage stilling til noget som helst.
Han er et godt menneske, og derfor behøver han ikke tænke over
tingenes tilstand.
Måske han er et medlem af den store danske terrororganisation:
Dansk Frisind Og Tolerance?
De ved, danskere, som glæder sig over muslimeres vold i Danmark
mod danskerne.
Kendt fra utallige læserbreve.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
10 years ago

Uhhhh….sikke en oplevelse –

Jeg fik i den grad emotioner fra dengang op til overfladen ved at høre Stevie Winwood !

Emotionerne ligger lige neden under det førbevidste …. jeg har sgu helt hjertebanken !

Mette
Mette
10 years ago
Reply to  Vivi Andersen
Goten
Goten
10 years ago

Providence. Fantastisk rulle. Tack för minnet!

Så här kan det låta i Julian Assanges memoarer när han skriver om Anna Ardin:
http://www.youtube.com/watch?v=rVSa_pHN0Ig#t=01m23s

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Men arrested in anti-terror raids http://www.bbc.co.uk/news/uk-12037673 20 December 2010 Last updated at 09:31 GMT Men arrested in anti-terror raids Police officers – generic The operation was described as large-scale, pre-planned and intelligence-led Twelve men have been arrested during a major anti-terrorist operation, West Midlands Police said. The men – five from Cardiff, four from Stoke-on-Trent and three from London – were detained on suspicion of the commission, preparation or instigation of an act of terrorism in the UK. The suspects, aged between 17 and 28, were detained by unarmed officers about 0500 GMT. …. The BBC’s Danny Shaw said counter-terrorism… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Terrorgripnas plan: Stort dåd i England – hyggeligt 😉

http://www.expressen.se/nyheter/1.2261371/terrorgripnas-plan-stort-dad-i-england

Terrorgripnas plan: Stort dåd i England

12 personer har gripits i tre olika städer i England. De är misstänkta för att ha planerat storskaliga terrorhandlingar.

Planerna ska ha varit långt gångna.

….

trackback

[…] den aldrig. Fick en känsla av att Allain  Resnais drev med Ingemar Bergman. Tack för minnet, Steen! Och Johanna, bra skrivet, men tänk om du ljuger om erotiken – bara för att vara till […]

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x