4
jan
Seneste opdatering: 2/11-13 kl. 0244
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En ikke helt uventet indrømmelse ovenpå de stærke indicier, der har været helt fra dag ét. Det umiddelbare indtryk af dette interview er, at Taimour Abdulwahabs sørgende men ikke synligt sønderknuste enke Mona Thwany, er på et strategisk tilbagetog. De løse ender flagrer i mange retninger. Hun var f.eks. en flittig gæst på mandens stærkt radikale, nu lukkede Facebookside, hvordan kan hun da påstå sig uvidende om hans radikalisme ? Det ene afgørende spørgsmål, som muligvis bliver besvaret af politiets undersøgelser, er hvad hun vidste om attentatet inden det skete. Var de to kluntede nok, og det kan man da tiltænke dem, ligger svaret på en harddisk, en server, en mobilsamtale et sted. Vi hører mere til Thwany inden længe. Yvonne Ridley er en yderst skånsom interviewer og Thwany er ikke sminkøse for ingenting.

Nu säger Taimour Abdulwahabs fru till TV4:s Nyheterna att det var hon som publicerade inspelningen. Orsaken var att hon ville slippa svara på det stora antal frågor hon fick om varför han begick dådet. Det gjorde ont att berätta om och om igen och naivt trodde jag att folk ville veta vad som hänt så jag la ut det på hans Youtube-kanal, säger hon till TV 4. Hustrun säger i intervjun att hon känner sig dömd av människor som inte känner henne och att hon inte längre vågar gå ut utan slöja. Jag har förlorat min man och mina barns pappa. Jag är också ett offer, säger hon i intervjun. Abdulwahabs fru lade ut inspelning

Intervjun är, precis som den häromdagen i News of the world, gjord av den kontroversiella journalisten och konvertiten Yvonne Ridley, vilket tycks innebära att inga kritiska följdfrågor ställs. Tittarna får inte veta varför ljudklippen bildsattes med martyrromantik (en hustru torde ha svårt att smälta konceptet med de 72 jungfrurna), varför hon lade ut alla tre filerna när “sanningen” rimligen enbart krävde en, eller hur det kom sig att hon att döma av aktiviteten på hans Facebooksida bejakade hans radikalisering (och inte tog avstånd som hon säger att hon gör nu). Man får heller ingen förklaring till varför hon ytterligare någon dag senare, efter att ha publicerat ljudfilerna, ändrade bakgrundsbilderna så att YouTubekontot närmast fick karaktären av hyllningssajt. Och så vidare. Gudmundsson: Självmordsbombarhustrun: Jag lade ut ljudfilerna

Sjældent har man set main-stream medier så langt agterudsejlet af net og blogs i så højprofileret en sag. Den 11 december kl. 17.02 indtræffer det mislykkede selvmordsattentat i Stockholm. Allerede 17 timer efter på et svensk debatforum: You Tube Hittas av “dreggel” og sættes kort efter i forbindelse med attentatmanden og hans kone: 12:53 Kopplas ihop med Mona Thwany av “batuta”, skriver att kanalen lade upp klippen från Taimour ca 8 timmar tidigare. Den helt nybagte enke har ikke søgt krisehjælp i de tidlige morgentimer den 12 december, hun arbejder ved computeren. Dette er flere døgn inden nogen bortset fra de særligt interesserede overhovedet kender deres navne.
18 december skriver Internet-Haganah (U.S. and Israeli counterterrorism and internet experts who track terrorist websites and online activity) om bla. bomberens You Tube og Facebook konti, som Gudmundsson refererer på sin blog den 19 december. Først den 3 januar, – efter næsten tre uger – skriver Aftonbladet sin artikel, der tvinger Thwany til at forsvare sig offentligt. Sidder svensk journalistik på hænderne og venter på at politiet ringer og fortæller dem en god historie ?
Aftonbladet nævner naturligvis ikke, at andre har gjort det arbejde de langt om længe refererer. Jeg skal gerne give svensk presse endnu et par arbejdstip: Skaf et langt uddybende interview med Helena Benouda, hun skylder er grundigere forklaring på sit bekendtskab med en terroranholdt, end den hun har givet. Kulegrav i det hele taget hendes forhold til Munir Awad. Gør det samme med Mona Thwany, hendes familie og hendes omgangskreds, indtil det kan udelukkes hun er sin mands medskyldige.
Svenske politikere er gået i flyverskjul. Ingen har hørt fra dem siden Reinfeldts intetsigende pressekonference den 12 december. Hvad foregår der i det åbne samfunds eventuelle ledelse? Faste læsere kender svaret på dette retoriske spørgsmål. I mellemtiden er foruden JP sagen endnu en sag landet på deres bord. Sveriges 3. hjemmedyrkede terrorist på lige så mange uger, noget af en “rivstart” på det nye år: 18-åringen från Sundsvall fick sitt svenska pass i slutet av november. Sex veckor senare greps han i Uganda misstänkt för att ha planerat att utföra ett terrordåd åt al-Shabab. (Expert skeptisk till Thwanys förklaring.)

Neutrality will not shield Sweden from terrorism

Sweden was the poster child for isolationism in the war on terror. While Abdulwahab’s bomb failed to achieve his desired result, it did obliterate the myth that nations can remain neutral to global terrorism. Abdulwahab’s failed attack typifies the jihadis’ all-out war against “infidels.” He was a doctrinaire jihadist with ties to a local militant Islamist organization, and his attack didn’t spring up out of nowhere. […]

European authorities have a lot of catching up to do. Whether or not they wish to admit it, they are at war. Even when jihadists act as “lone wolves,” they always have ties to some kind of radicalizing environment. The internet is always a vehicle for radicalization, but small cadres of global jihadists create the habitat that cultivates terrorists like Abdulwahab. Luton had been a known hotbed of radicalization since July 7, 2005…..The Swedes have now joined the community of nations besieged by Salafi terrorists. They may entertain notions of neutrality, but the jihadists who attack them don’t care. Walid Phares

Holland: Koptisk kirke tilbudt mafiøs islamisk ‘beskyttelse’

Et tilbud man ikke kan sige nej til? Man får i det mindste et indblik i hvor lang vej der er igen når den slags ikke bliver gennemskuet umiddelbart, og når ikke engang et kirkesamfund under bekrigelse selv kan se parløbet mellem ‘good Muslim’ og ‘bad Muslim’, og at heller ikke nok så mange af førstnævnte kan garantere dem  et liv i fred og frihed i deres eget hjemland Egypten (LFPC).

Muslim organizations are offering to protect Coptic churches in the Netherlands against possible attacks. The spokesmen of the Dutch Muslim Council (NMR), the Council of Moroccan Mosques in the Netherlands and the Federation of Islamic Organizations (FION) said so this Tuesday.

It concerns three Coptic Orthodox churches in the Netherlands that feature on an al-Qaeda list as possible targets for a bomb attack. The churches are located in Eindhoven, Utrecht and Amsterdam. In all, there are seven Coptic churches in the Netherlands.

The priest of the Coptic church in Amsterdam said in a response Tuesday that he received the offer by email. The church board replied with a thankful email, saying that they are “seriously considering” the proposal. […] Muslims offer to protect Coptic churches (engelsk oversættelse på Gates of Vienna fra De Telegraaf)

“Nigger” bortredigeret i ny udgave af Huckleberry Finn

Én ting er historisk ….. farvet sprogbrug i et litterært mesterværk. En anden er vulgær/populærkultur. Det vil ikke ændre sig, never the Twain shall meet (LFPC).


Mark Twain’s classic novel Adventures of Huckleberry Finn is to be censored to remove racially insensitive terms from the text.

The 1884 book has been removed from the curricula of dozens of U.S. schools due to 217 uses of the word ‘n****r’ and two Twain scholars plan to release an expurgated version.

A new edition replaces the ‘N word’ with ‘slave’ and also expels all uses of ‘injun’, a derogatory reference to Native Americans.

The scholars say the new version is a bid to make the book’s treatment of race more in line with 21st century values but critics say the censorship is taking political correctness too far.

Publishers Weekly magazine notes the novel has been ‘relegated to optional reading lists’ at U.S. schools or banned entirely, thanks to the repeated use of a ‘single, singularly offensive word’. […] Political correctness takes on a great American novel: Huckleberry Finn removes N-word

Strange niggers would stand with their mouths open and look him all over, same as if he was a wonder. Niggers is always talking about witches in the dark by the kitchen fire; but whenever one was talking and letting on to know all about such things, Jim would happen in and say, “Hm! What you know ’bout witches?” and that nigger was corked up and had to take a back seat. Jim always kept that five-center piece round his neck with a string, and said it was a charm the devil give to him with his own hands, and told him he could cure anybody with it and fetch witches whenever he wanted to just by saying something to it; but he never told what it was he said to it. Niggers would come from all around there and give Jim anything they had, just for a sight of that five-center piece; but they wouldn’t touch it, because the devil had had his hands on it. Mark Twain: Adventures of Huckleberry Finn, kap. II

UK: Mænd fra kulturelt/religiøse bander udnytter indfødte piger

Her på Snaphanen synes vi også der er ord der ikke bør benyttes, så hvis verdenslitteraturen kan retoucheres kan en avisartikel vel også. I det følgende har vi derfor nænsomt bortredigeret omtale af r*ce og h*df*rv*, da det efter vores overbevisning ikke hører hjemme i moderne debat, når det nu ikke er det det handler om (LFPC).

Top detective says [Pakistani] sex gangs are pimping [native British] girls… but police and social services keep quiet for fear of being branded [bigoted].

Police and social services were today accused of fuelling a culture of silence which has allowed hundreds of young [native British] girls to be exploited by [mainly Pakistani] men for sex.

New figures suggest that an alarmingly high proportion of prosecutions for on-street grooming of girls aged between 11 and 16 have involved men of Pakistani heritage. […]

A senior officer at West Mercia police has called for an end to the ‘damaging taboo’ connecting on-street grooming with [religion and culture]. Chief Inspector Alan Edwards said: ‘These girls are being passed around and used as meat. […]Top detective says Asian sex gangs are pimping white girls… but police and social services keep quiet for fear of being branded racist

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] kun,at han er sluppet fri fra fængsel, hvad han altså ikke er. Terroristens enke, Mona Thwany, der postede hans selvmordsvideoer efter sprængningen, ser ikke at have ytret sig. Sin hjemmeside nedlagde hun i sommeren […]

trackback

[…] havde vores anelser i december og januar. Hendes solointerview til islamisten Yvonne Ridley, afkræftede dem ikke […]

anno
anno
11 years ago
Vivian
Vivian
11 years ago

Skulle ordet ‘slave’ være mindre nedværdigende end ordet ‘nigger’ i 1884, især som slaveriet var ophævet i 1865?
Som sædvanligt opnår pk-isterne et meget værre resultat end det de vil råde bod på.

Skåning
Skåning
11 years ago

Är detta seriöst menat?

“Her på Snaphanen synes vi også der er ord der ikke bør benyttes, så hvis verdenslitteraturen kan retoucheres kan en avisartikel vel også. I det følgende har vi derfor nænsomt bortredigeret omtale af r*ce og h*df*rv*, da det efter vores overbevisning ikke hører hjemme i moderne debat, når det nu ikke er det det handler om (LFPC).”

Snaphanen goes PC, eller hvad?

LFPC
11 years ago
Reply to  Skåning

Neeeej da, det var egentlig bare en ironisk formulering af noget jeg har skrevet flere gange: At britiske medier konsekvent fremstiller religiøst/kulturelle problemer med vanvittigt misvisende termer som “race” og “Asian”, og at det er trættende at se på. Her altså à propos posten om Huck Finn.

Skåning
Skåning
11 years ago
Reply to  LFPC

OK. Visst är det så att länder som varit “mångkulturella” sedan 50-talet och tidigare, tenderar att tala om “ras” snarare än det mer logiska/moderna “kultur”, är förvisso sant. Storbrittanien och USA är exempel på det. Men det är ju heller inte så att “hudfarve” helt saknar betydelse. I USA är den svarta befolkningen i praktiken amerikansk kulturellt sett, men motsättingarna finns där likförbannat. Tänk dig en invandring av fem miljoner Ekvatorialguineaner till Danmark. Oavsett om de hade alla avsikter att assimileras så hade det slutat med motsättningar. “Race” är inte helt irrelevant heller.

LFPC
11 years ago
Reply to  Skåning

Jeg tvivler på at du har ret hvis dit hypotetiske eksempel i stedet omfattede et meget stort antal Ækvatorialguineanske adoptivbørn hos danske familier. Det drejer sig ikke om pigmenteringen, heller ikke her.

De britiske sprogkonventioner er her helt ved siden af. Disse piger bliver ikke udnyttet fordi de har lysere pigmentering eller hår end pakistanerne, men fordi de er mindreværdige kuffar, fordi de er lettere at lokke med end pakistanske piger, og fordi konsekvenserne af misbruget slet ikke kommer i nærheden af hvad de ville udsætte sig for i deres egen klan- og ære/skam-kultur.

Per
Per
11 years ago

Hvordan kan du se at en araber lyver?

Svar: Leppene beveger seg….

Sune
Sune
11 years ago

Det næste bliver vel, at eufemismer også bliver omfattet af politisk korrekthed,
som fx ‘Strange Fruit” med Billie Holiday.

http://www.youtube.com/watch?v=h4ZyuULy9zs

Jeg har en saglig historiebog liggende af Palle Lauring – Her står der: ‘negrene i Afrika’.

Sidste efterår, var jeg på Nolde Museet i Nordslesvig. Emil Nolde omtalte
beborerne på Ny Guinea som: ‘de vilde’ – Hvad jeg fandt meget ‘amusant’

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Meningsforstyrrende fejl: jeg skrev: ‘…Hvad skal vi dog prakke fejlslagne stater vort imaginære demokrati sammen med vore industriprodukter og know-how for?…’ – Ikke kun ‘…for?’ men ‘…på for? !!

Klebager fejlen.

Emeritus
Emeritus
11 years ago

‘…Mark Twain’s classic novel Adventures of Huckleberry Finn is to be censored to remove racially insensitive terms from the text…’ Til Snaphanens tekst. Censur, selvcensur, moralisme, puritanisme og pønitense er i hele sit væsen en afsporing. Den, der løfter sin pegefinger mod andre, har sjældent rent mel i posen, men ender ofte med at blive så rasende, at det ikke er nok at løfte fingeren, fingeren peger pludselig på dem, der skal hænges. Hvad skal vi dog prakke fejlslagne stater vort imaginære demokrati sammen med vore industriprodukter og know-how for? De samfund fatter alligevel ikke, hvad de kan bruge demokrati… Read more »

Galne Gunnar
11 years ago

Den nyblivne amerikanske kongressledamoten, den karismatiske Allen West, begriper hotet från den växande radikala islamismen och formulerar det som ingen annan:

http://www.youtube.com/watch?v=cijuUceT_ow

Johansen
Johansen
11 years ago
Reply to  Galne Gunnar

Det er politikere af denne kaliber vi har brug for i Vesten.
Sikke en gedigen republikaner, denne Allen West. Han har lige fået sig en fan. :o)

NB: Allan West – Greatest Hits * Steen

Limewoody
Limewoody
11 years ago

“Sidder svensk journalistik på hænderne og venter på at politiet ringer og fortæller dem en god historie ?”

Nej da. Svensk journalisme går ud på at afsløre de mørke “højrekræfter” inden for SD og iøvrigt interviewe Jan Guillou om de dumme svenskere og Carsten Jensen om de samme Dãnen.

Jens A
Jens A
11 years ago

Er tilbudet til den koptiske kirke i Holland ikke af samme art, som det der praktiseres ved Gellerup Kirke i Århus?

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x