26
feb
Seneste opdatering: 27/2-11 kl. 1811
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Da vi forleden kunne høre en af DR velanskrevet akademiker, der ikke kendte Pew´s rapport, eller måske ikke ville kende den, må vi hellere bringe den. Da debatten handlede om Egypten, skal vi bla. henlede akademikeren på side 14, hvor man kan læse at 82 % af egypterne går ind for stening for utroskab, 77 % går ind for pisk eller håndsafhugning for tyveri og 84 % mener der skal være dødsstraf for at forlade islam. Ikke så underligt, at 95 % af egypterne også mener at islam (sharia) skal spille en stor rolle i politik, hvor “kun” 45 % af tyrkerne mener det samme. 25 % af egypterne er venligt stemt overfor Al Qaeda, og ligestilling er ikke noget stort hit: 44 % går ind for kønssegregerede arbejdspladser. Akademikeren var alligevel skeptisk overfor rapportens metodologi – den står på side 22 og fremefter. – Hvilken slags demokrati disse 80 mio. egyptere kan blive enige om, kan man måske forestille sig – og så er 25 mio. endda analfabeter. Flest kvinder, naturligvis.
Da P 1 debatten også kom ind på Lara Logan, bør man høre Phyllis Cheslers How To (Not) Treat a Woman. – Michael Irving Jensen blev rigtignok af P 1 introduceret som “forsker”, men på denne lytter virkede han først og fremmest som en politisk-psykologisk tilstand, der bestyrker min gamle antagelse, at nogle mennesker ganske enkelt ikke kan tåle at gennemgå et universitetsstudium.

Pew Global Attitudes Muslim Report – Public Support for Radical Islam

Half of Britain ‘would vote for far-Right parties if they gave up violence’

Hvor hypotetisk denne mulighed er kan man få et skøn over ved at se hvor mange manipulerende antagelser som bare denne artikel indeholder – the Daily Mail er formentlig en af verdens bedste mainstreamaviser hvad angår dækningen af dette område, og alligevel kaldes EDL ureflekteret “far-Right”; St George-flaget kaldes i en billedtekst for “fascist imagery”; islam kaldes en “race”; og den venstreekstremistiske organisation Searchlight, en pendant til danske Redox, kaldes lige så ureflekteret for “anti-racism campaigners”. Det kræver ikke megen fantasi at forestille sig dækningen i the Guardian og på BBC – man gyser ved tanken. EDL kan klæde sig i lyserøde kaninkostumer og dele blomster ud til tilskuere ved deres demonstrationer, de vil aldrig få en fair mediedækning.

Skal man blive bare lidt paranoid kan man nok også roligt antage at den politiske mainsteam og MI5 vil tage alskens black ops i brug for at holde dem uden for indflydelse. Forandringer i det britiske politiske landskab med dettes status quo-bevarende valgsystem vil næppe være en mulighed, og alle forandringer vil ske reaktivt som følge af det fatale demografiske masseødelæggelsesvåben som Labour har bragt til sprængning i vor tids måske største forræderi (LFPC).

Almost half the country would back a far-Right party if they gave up violence, an astonishing new poll revealed today. A total of 48 per cent said that they would support a group that vowed to crack down on immigration and Islamic extremists.

They would also restrict the building of mosques and order the flag of St George or the Union Jack be flown on all public buildings.

Anti-racism campaigners said the findings were a clear sign that Britain’s mainstream parties were losing touch with many voters on the issue of race.

There has been a recent wave of support for extremists such as the English Defence League and the British National Party. […] Half of Britain ‘would vote for far-Right parties if they gave up violence’

Uhellige enfold: Time Magazine til undsætning for Europas multikulturalister

Jeg har udviklet en lidt spøjs hypersensitivitet for artikler som denne som giver sig udslag i at jeg ‘hører’ teksten blive læst op af en kælen, affekteret mandsstemme. Der er egentlig ikke så meget at kommentere historien med andet end at den ene og alene er mulig i kraft af grænseløs uvidenhed om virkeligheden i jordhøjde i Europa hos Time Magazines pæne læserskare. Man leder forgæves efter henvisninger til banlieues, antisemitisme, aggressiv gadebøn og bilafbrændinger hos Bruce Crumley. Manden nøjes med at trække det nazikort der har en særlig klang i USA – at en altid slumrende nazisme hvert øjeblik kan komme op til overfladen hos den gamle verdens borgere. Dette, og så rørstrømsk fremvisning af en kvindelig muslimsk reformator, hvis særlige “humanist brand” af islam på en eller anden ikke nærmere beskrevet måde er et reelt alternativ til tung dogmatik fra al-Azhar i Cairo eller Saudi-Arabien (LFPC).

[…] French writer and anthropologist Dounia Bouzar has been iconic of that “moderate Muslim”, authoring books and articles on how mutually acceptable compromise can be found when Islam and Western societies do clash. Now, however, that effort has landed Bouzar in the uncomfortable position that moderates of various kinds have found themselves in over the ages, when their centrist positions made them targets for extremists to either side.

This week Bouzar discovered a car and motorcycle she owns had been vandalized by suspected militants of extreme-right groups who presumably resent her efforts to make Islam an integrated, uncontroversial part of France’s social landscape. […]

Bouzar’s humanist brand of Islam — yet one that remains faithful to of the religion’s true tenants and strictures — earned her a place on Time’s 2005 Heroes list. Her work since then includes books on how to resolve conflicts involving Muslims, like her 2009 sociological study Is There Room For Allah In The Workplace?, offering employers ideas on how, why, when, and when not to compromise with employees on observance issues. […] Europe Conservatives’ New Scapegoat: Multiculturalism

Ytringsfriheden under afvikling: Serge Trifkovic nægtet indrejse i Canada

I posted yesterday about Dr. Srdja Trifkovic’s planned speech at the University of British Columbia in Vancouver. A Bosniak pressure group had written a letter to President Stephen Toope of UBC protesting Dr. Trifkovic’s appearance, but as of yesterday he was still scheduled to speak.

If President Toope was hesitant about suppressing free speech at UBC, the Canadian government was more forthright: it denied Dr. Trifkovic entry at the border. Our Serbian correspondent Gray Falcon quoted the following explanation from the Canadian government:

Inadmissible on grounds of violating human or international rights for being a prescribed senior official in the service of a government that, in the opinion of the minister, engages or has engaged in terrorism, systematic or gross human rights violations, or genocide, a war crime or a crime against humanity within the meaning of subsections 6 (3) to (5) of the Crimes Against Humanity and War Crimes Act. […] Banned From Canada

Trifkovic var i København i foråret 2009 uden problemer, hvor han holdt foredrag om “Den grønne korridor på Balkan”, drak en del grøn Tuborg og røg ukorrekte cigaretter i rå mængder.

Kriminalitet i Marseilles

Twenty-six assaults per day in Marseilles. Is there any need to comment on the figures when the figures speak for themselves? When the Superior Court reopened after the New Year, district attorney Jacques Dallest (photo above) used the occasion to explain the figures in more detail. And this year, they are more painful than before. They paint the portrait of a city that is suffering from crime: a 19% increase in armed robberies over 2009. With, as the attorney said, “assaults” executed “only for lucre” rising at a frightening rate. Three hundred crimes, major and minor, take place each day within the precinct (Marseilles-Aubagne-La Ciotat) of the Superior Court. “Marseilles is a minefield of criminal infractions,” attorney Dallest declared in summary.

So it is that eighteen people a day are sent before the judge. Seventeen hundred cases of armed robbery were recorded in 2010 in the department of Bouches-du-Rhône. Half of these took place under threat of a weapon. In one night in January nine robberies of this type were committed. The commando action has become a favorite tactic of criminals. One hundred persons were assaulted last year, and in the ghettos of Marseilles violence is prospering: 84 homicides or attempted homicides in 2010, of which 47 involved neighborhood vendettas……….se videre på Gallia Watch: Crime in Marseilles.(der har oversat fra La Provence.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Karen
Karen
11 years ago

@ Jørn P 1) Farshad har aldrig været muslim. Hvis dette er udtryk for dit almindelig informationsniveau i forhold til islam-debatten kan jeg bedre forstå din optismisme, men omvendt så er det næppe værd at spilde krudt på dig. Jeg vil i stedet anbefale dig at bruge det næste års tid på at studere emnet lidt nærmere, og derefter kan du vende tilbage. Så vil vi givetvis være mere enige, omend jeg da ikke betvivler at du da vil kunne finde et hår i suppen. 2) Igen, hvis du fulgte lidt bedre med, og lod dine fordomme blive hjemme, så… Read more »

Jørn P.
11 years ago
Reply to  Karen

Hmm.., – vores talen forbi hinanden her er vist et klassisk eksempel på dårlig kommunikation, og jeg påtager mig gerne en del af skylden, idet jeg godt kan se, at jeg gi’r indtryk af at opfatte Farshad Kholghi som muslim. Det gør jeg imidlertid ikke, og jeg kender udmærket hans baggrund, – har oven i købet hilst på ham personligt, – Jeg omtaler ham jo heller ikke som muslim, men “Mullah-bekæmper”, hvilket for mig er det væsentligste kriterie. Nå, – men jeg kan altså forstå, at sætningen “vi har endnu til gode noget sted på kloden at se MUSLIMER gøre… Read more »

Karen
Karen
11 years ago

Det er jo også nærmest ligegyldigt hvad de svarer i den slags pseudo-akademisk misk mask. De fleste egyptere er for dumme/dårligt uddannede til at det giver mening at stille dem den slags spørgsmål. Dertil kommer naturligvis alle de traditionelle problemer med den slags spørgeskemaer. Og endeligt er det jo fuldstændigt gratis at svare hvad der lyder “godt”. Og også i den islamiske verden kan alle jo blive enige om at de gerne vil have frihed. Problemet er jo om de også er villige til at acceptere andres brug af denne frihed. (det er jo også derfor det er så latterlig… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 years ago
Reply to  Karen

Nok ret rammende analyse. Det er ikke befordrende for materiel velstand, at leve efter Koranens forskrifter. Derfor er alle muslimske lande, der ikke har olie, fattige. Allerede Koranens forfatter(e) havde tilsyneladende øje for dette problem. De forsøgte at rette op på problemet ved at lægge en særlig skat på de vantro; de skal betale 50 % af deres indkomst til muslimerne. Dette fungerer nogenlunde, så længe der er en del produktive ikke muslimer i samfundet (mest jøder og kristne), men når denne ikke muslimske befolkning udrydes accelererer problemet. Så når alle Ægyptens muslimer kan blive enige om: at det er… Read more »

Peter Andersen
11 years ago
Reply to  Anonymous

Ja, det bliver sgu aldrig anderledes, når de har det syn på alting…

JensA
JensA
11 years ago
Reply to  Anonymous

Anonymous = JensA
Burde måske og have nævnt, at den økonomiske udvikling i de muslimske lande i Sydøstasien (Malaysia og Indonesien) i høj grad skyldes de ikke muslimske kinesere.

Jørn P.
11 years ago
Reply to  Karen

“vi har endnu til gode noget sted på kloden at se muslimer gøre oprør når det skulle være i mod islamisk tyranni” En letsindig.., – nej, snarere TUNG-sindig og decideret usand påstand og en hån imod de utallige modstandsgrupper i Iran såvel som overalt i verden. – Må håbe at en hædersmand som Farshad Kholghi ikke læser din bedrøvelige kommentar, eller hvad med Jaleh Tavakoli fra “Frit Iran”, eller bunkevis af andre Mullah-bekæmpere. – Har iøvrigt lige besøgt Frit Iran’s hjemmeside, http://www.fritiran.dk/ , – og set følgende: Demonstrationer på tirsdag i Iran – samt Tirsdag d. 1. marts kl. 18.30… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Jørn P.

Øh, hvornår er det lige Farshad Kholgi er konverteret til islam, Jørn? Han og hans familie hører til en lille minoritet i Iran (bahai), som bliver og er blevet forfulgt på det groveste af muslimerne. Han var i øvrigt også nødt til at flytte fra området omkring Blågårds Plads pga. grove trusler og chikane, da muslimerne der ikke syntes, han skulle have lov at udtale sig kritisk om islam. http://da.wikipedia.org/wiki/Farshad_Kholghi http://en.wikipedia.org/wiki/Bah%C3%A1%27%C3%AD_Faith http://kpn.dk/article218520.ece 😀 Tavakoli bliver næppe betragtet som en ægte muslim af de øvrige, når hun ikke kender sin plads som kvinde. Hun er også blevet truet. I øvrigt er… Read more »

Jørn P.
11 years ago

Måske denne opinion af Steven Fish: “Muslims too prefer secular government” er af interesse :
http://www.mercurynews.com/opinion/ci_17274154

Fish’s konklusioner behandles også glimrende på religion.dk
http://www.religion.dk/artikel/408351:Globalt-nyt–Forsker–Muslimer-oensker-ogsaa-sekulaere-samfund?rss

Da ingen undersøgelser er omfattende og præcise nok til at stå alene, må vi jo selv stykke et mere nuanceret billede sammen ved at inddrage “bits and pieces”, – alt imens vi forholder os yderst kritisk til dem alle..

Som udgangspunkt bryder jeg mig hverken om lyseslukkere eller jubelidioter..

Jesper Jensen
Jesper Jensen
11 years ago

Hej Jørn. Mange tak for at nuance billedet ved at inddrage andre undersøgelser. Dem kendte jeg ikke. En undersøgelse bør omfatte spørgsmål, som er så konkrete, at det ikke lades op den enkelte at tolke hvad der spørges om. Her har Pew rapporten da i hvert fald en styrke : Går du ind for dødsstraf for frafaldne muslimer ? ja eller nej. Pechterpolls har en del værdiladede spørgsmål som f.eks : Går du ind for sharialov eller demokrati ? Her kan den spurgte jo selv tillægge sin egen light eller hardcore version af hvad sharialov er. Og hvad½et demokrati er.… Read more »

Jørn P.
11 years ago

“Ufatteligt at (Pew) rapporten fylder så lidt i debatten om Egyptens mulige fremtid” Men er det nu også sandt ? – Netop citatet “84 % mener der skal være dødsstraf for at forlade islam” har jeg set gentaget ad nauseam, hvilket man jo godt forstår, for det er jo desværre vand på pessimisternes mølle. På min egen blog refererer jeg også til Pew rapporten, men supplerer med en anden undersøgelse, som gi’r et langt mere positivt billede. Man kan og bør forholde sig kritisk til begge polls, men samlet set gi’r de et mere nuanceret billede af, hvad vi kan… Read more »

Jesper Jensen
Jesper Jensen
11 years ago

Pew rapporten giver Egypten ringe muligheder for et demokrati, som respekter bare de mest fundamentale menneskerettigheder.

Det ligner vejen mod et nyt Iran. Hitler kom jo også til magten via demokratiet.

Ufatteligt at rapporten fylder så lidt i debatten om Egyptens mulige fremtid.

Er den ikke pålidelig ?

Nu er spørgemetoden sådan, at man har spurgt “face to face”,

I hvilket omfang har man kunnet svare i fuld fortrolighed ?

For hvis man har følt sig presset til at afgive et “islamisk set korrekt svar” af frygt for omgivelsernes reaktion, har det vel påvirket undersøgelsen ?

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x