24
mar
Seneste opdatering: 24/3-11 kl. 2353
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er noget andet at blogge i Egypten. Der eksisterer en video fra Københavnsbesøget, men lyden er desværre uforståelig. Her træder The Sandmonkey frem for første gang som sig selv i midten af februar:

 

“Rantings from a Sandmonkey” læses i dag af millioner af mennesker verden over. Den vittige og speedsnakkende Salem, der er forretningsmand og demokrati-aktivist har været en af frontfigurerne ved demonstrationerne på Tahrir-pladsen i Cairo. Han har således på egen krop oplevet at blive gennembanket at sikkerhedspolitiet. Og han fortalte om, hvordan man kunne bruge de sociale medier, facebook og twitter: Facebook til at indkalde til demonstration. Twitter til at fortælle, at man var blevet arresteret.Salem begyndte at blogge da han kom hjem fra USA i 2004: “Egypten er et konformt samfund. Jeg ville være en afvigende stemme”.

Bloggeren fortalte om de første demonstrationer, han arrangerede for år tilbage. Han stod bag støtten til Danmark under Muhammed-krisen med blandt en opfordring til at boykotte boykotten af danske varer. Han arrangerede også en demonstration mod terrorisme, der blev forbudt i sidste øjeblik med den begrundelse, at den kunne være vendt mod Mubaraks styre. Men en demonstration mod den udbredte seksuelle chikane af kvinder i Egypten, blev gennemført.Det egyptiske samfund vil ikke tale om den seksuelle chikane af kvinder. Synspunktet er ofte, at hvis kvinder bliver chikaneret, er det deres egen skyld.Salem havde i øvrigt denne bemærkning om hovedtørklæder: -Begrundelsen for tildækning er, at ellers vil mænd kaste sig frådende over dem. Men de tildækkede kvinder er så grimme. Så jeg tænker: Du gør det for min skyld? Lad være, det er ikke nødvendigt.Hvilken europæisk mand kunne mon slippe afsted med en sådan bemærkning? Helle Merete Brix: Optimister i en revolutionstid

White Flight

Svenskere og nordmænd stemmer med fødderne. Første skribent er kulturgeograf i Örebro, og vil sikkert gerne beholde sit job. Nordmanden er mere “rakt på sak.”

Jag har undersökt skolorna i Örebro och på en del skolor har andelen elever med utländsk bakgrund tredubblats mellan 1992 och 2004 och ligger långt över 50 procent. Det bor elever med svensk bakgrund i närområdet men de väljer skolor i andra bostadsområden. Samtidigt finns det skolor där andelen elever med svensk bakgrund är väldigt hög, säger Anders Trumberg.
Skolorna måste locka till sig elever för att överleva. Men elevernas val av skola verkar inte styras av skolornas pedagogiska förmåga eller höga medelbetyg utan snarare skolans rykte och det hänger i sin tur samman med området som skolan ligger i.
Dessutom får tjänstemän och rektorer allt fler samtal från oroliga föräldrar. Det finns en viss desperation hos föräldrar över att göra rätt val och att komma in på rätt sorts skolor.Skolvalet ökar segregationen

Han har bestemt seg. Etter et helt liv i Groruddalen i Oslo, har de siste årenes utvikling skremt Patrick Åserud vekk. Til sommeren flytter han med kona og barnehagedatteren fra Furuset og ut av byen.Han flytter fra et lokalmiljø han mener er i ferd med å knekke sammen under vekten av mislykket integrering. Det finnes barnehager der nesten ingen barn eller foreldre snakker norsk, og skoler der barn blir truet med juling for å ha med seg salami på matpakka.- Jenter blir mobbet for å være blonde, og farger håret mørkt for å passe inn. Det er ikke greit å være homofil på skolen, ikke ateist og i hvert fall ikke jøde. Særlig de siste tre årene har det vært skremmende å se og høre om det som skjer, sier Åserud.

Han har ingen god oppskrift på hvordan utviklingen kan snus. “Det er ikke godt å si. Jeg frykter Rosengård-tilstander (belastet forstad i Malmø, journ.anm). Der avfyres skudd på gaten i gjennomsnitt en gang hver uke. Jeg ønsker det beste for byen, men jeg føler ikke jeg kan bære integreringen på mine skuldre,” sier Åserud.Det er vanskelig å være etnisk norsk her – Patrick Åserud har fått nok av press om salamifrie matpakker, blondinehets og elendige språkmiljøer – (Oslo og demografi)

En belastende forstad i Malmø

Med baggrund i en skelsættende kommentar af lektor Michael Skovmand (Pseudotransitiv: Krænkelsens grammatik, Weekendavisen 5.3.2010) har vi flere gange henledt opmærksomheden på et sprogligt fænomen i mainstreammedierne der formentlig oftest bunder i ureflekteret efterplapren af klicheer i miljøet, men som har stærkt politiserende og skævvridende implikationer der gør voldsmænd og ballademagere til ofre. Vi taler om vendinger som “udsatte” eller “utilpassede” unge (hvem har udsat dem eller gjort dem utilpassede?). Det norske eksempel herover hvor ukendte kræfter har “belastet” sagesløse Rosengård, illustrerer at fænomenet ikke er unikt dansk, og at brugen af passivformer med skyldfritagende implikationer også kan hidrøre fra folk der jo godt ved bedre – og så meget desto mere nederdrægtig og uudryddelig bliver den sproglige manipulation (LFPC).

Med løgnen som dogme

Sverige hade ett topphemligt militärt flygförband som tränades för krig ända fram till 1997. Den hittills okända ”flygenhet 66” gjorde övningar tillsammans med Nato-länderna ­Norge och Danmark, avslöjas i nya boken Den dolda alliansen.Hotet om en invasion från öst hängde kvar över Sverige långt in på 1980-talet. Sju miljoner gasmasker fanns magasinerade för ett eventuellt anfall. I skolan lärde sig barnen var skyddsrummen låg och alla svenskar hade en identitetsbricka av stål.
Utåt sett stod Sverige ensamt och alliansfritt under kalla kriget, som pågick mellan 1945 och 1991. Vid krig skulle vi vara neutrala enligt officiella besked. Men någon försvarsplan för neutralitet fanns inte. I själva verket förekom en rad topphemliga samarbeten med de nordiska Nato-länderna Norge och Danmark. Det bevisar SvD:s Mikael Holmström som också avslöjar att samarbetet gick längre än så.En säkerhetsgaranti från USA gick ut på att amerikanska marinkåren hade styrkor som kunde sättas in i Norrland eller Skåne. Amerikanska flygvapnet kunde landa i Sverige inom sex till åtta dagar. Hemligt förband flög Nato-agenter (Hög tid att diskutera svenskt medlemskap i Nato.)

Sveriges neutralitet under anden verdenskrig tjente visse formål, selvom det ikke altsammen var lige kønt, som Julia Caesar har beskrevet i to kronikker om Klaes Åmarks bog “Granne med Ondskan”. Hvilket formål neutraliteten tjente under den kolde krig mellem kommunisttotalitarismen og de vestlige demokratier, mangler jeg endnu at forstå. En svensk toppolitiker sagde midt i firserne: “Vi ved jo godt, hvem vi holder med.” Det skulle han aldrig have sagt højt. I dag lever illusionen om neutralitet videre som et forlængst kompromitteret spøgelse. Hvilket formål tjener alliancefriheden i dag, andet end at man sparer de militære udgifter, som et NATO medlemskab forpligter et land til ? Alligevel lever Sverige videre som vestlig gratist beskyttet som hidtil at hemmelige forsvarsgarantier, især nu hvor landet knapt nok har nogen hær. Der var engang noget der hed “Mentalhygienje” i Danmark. Spørgsmålet er, hvad det gør ved et folks kollektive bevidsthed, at leve på løgn og illusioner i generationer. At leve på nas er heller ikke sundt, skal man tro de mange svenske liberalister. Den svenske, moralske overhøjhed ligner til forveksling et liv i evig barndom. Hvis “Sandheden skal gøre Eder frie,” som Kristus siger, er det måske på tide at søge sin frihed og forpligte sig.

Kaddafi’s soldiers couldn’t understand why we are siding with pro-al Qaeda and Islamist rebels

In hindsight, the rebels and the army, or militia, didn’t seem separated by all that much. They were really gangs of young men with guns, each convinced of the other’s evil.
The rebels’ story was more familiar: They were fighting nearly 42 years of dictatorship, wielded by a man whom the vast majority in opposition-held Libya deemed insane. To the soldiers around us, they were fighting Al Qaeda or homegrown Islamists, and they couldn’t understand why we, as Americans, didn’t understand their battle. 4 Times Journalists Held Captive in Libya Faced Days of Brutality

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jonny
Jonny
11 years ago

Al-Qaida slåss på rebellernas sida… In an interview with the Italian newspaper Il Sole 24 Ore, Mr al-Hasidi [Libyan rebel leader] admitted that he had recruited “around 25” men from the Derna area in eastern Libya to fight against coalition troops in Iraq. Some of them, he said, are “today are on the front lines in Adjabiya”. Mr al-Hasidi insisted his fighters “are patriots and good Muslims, not terrorists,” but added that the “members of al-Qaeda are also good Muslims and are fighting against the invader”. His revelations came even as Idriss Deby Itno, Chad’s president, said al-Qaeda had managed… Read more »

Jonny
Jonny
11 years ago

Richard Clarke om Libyen: In Libya, for all that was undesirable about the Qadhafi regime, including two decades of state sponsorship of terrorism and several attacks on Americans, in recent years the Libyan government had become a virulent enemy of al Qaeda. Qadhafi’s secret police activity against al Qaeda drove many of its Libyan adherents out of the country to places such as Iraq and Afghanistan. In those war zones, Libyans were disproportionally represented in attacks on Americans. More troubling is the fact that most of those terrorists came from Benghazi and the area around it. When I asked an… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Rigtig godt tænkt og skrevet indlæg om Sveriges tidligere som nuværende neutralitet !

Det er utroligt at folk som er så høje i hatten i den grad lever på forventet redning fra udlandet HVIS…….

Hvordan kan de holde sig selv ud ?

Nå, men det kan de jo endog ganske glimrende, så måske det skadevoldende ved at leve på en/flere løgne er slået igennem.

Det er muligvis forklaringen, men alligevel …….det er sgu sørgeligt !

JensH
JensH
11 years ago

Endnu en skudepisode i Malmø, og en person er ramt af skud. Selvfølgelig en triviel hverdagshistorie for Snaphanens læsere, men bemærk at Information ikke kan lade være med at undlade at fortælle, at: “Malmø har gennem et par år været ramt af adskillige skuddramaer. Ved de fleste tilfælde er personer med udenlandsk baggrund blevet ramt. En knap 40-årig mand blev i oktober i fjor anholdt efter en lang og omfattende politijagt og mistænkt for at stå bag en snes skud mod indvandrere og et drab. Manden nægter sig skyldig, men politiet siger, at der er omfattende tekniske beviser mod ham.”… Read more »

Jonny
Jonny
11 years ago

“It wasn’t supposed to be like this in free Benghazi”… The young gunmen at the roadblock took no chances. They put a knife to the throat of the driver before hauling the three men and one woman from the car, dragging them through the street into a nearby mosque for a rough round of interrogation. “They were beaten on their feet and the woman was slapped around the face until she admitted planning an attack on the mosque,” said Basim Mohamed, muezzin at Quiche mosque. Inside the car they say they found an AK-47 and 10 cartridges of ammunition. A… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

OT

Video: Børn leger “selvmords-aktivister”, (menes at være optaget et sted på græsen mellem Afghanistan og Pakistan):

http://jp.dk/jptv/nyheder/udland/article2380107.ece

Jeg synes egentlig brugen af ordet “selvmordsaktivister” kan virke lidt stigmatisernde i forhold til islam. Hvorfor ikke bruge ordet “Engangs-aktivister”. Det er da langt mere ‘neutralt’, og kan dermed ikke fornærme nogen 🙂

Peter Andersen
11 years ago
Reply to  JensH

“Engangs-aktivist!”

Det var sgu godt nok et genialt ord! Må det straks blive optaget i nydansk ordbog, med snarlig udbredelse over hele verden!

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Peter Andersen

Ha, endnu bedre på engelsk: “disposable activist” – a la “disposable lighter” = engangslighter -,
altså en ‘brug og smid væk’-aktivist 😀

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x