26
mar
Seneste opdatering: 19/9-14 kl. 1726
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Interviewer: What do you see as the likely prospect now? Still the “River Tiber foaming with blood”?

Enoch Powell: The likely prospect is that politicians of all parties will say: “Well, Enoch Powell was right, but we don´t say that in public but we know it in private… Enoch Powell is right and it will no doubt develop as he says. But perhaps its better for us to do nothing now, and let it happen, perhaps after our time, than to seize the many poisonous nettles, which we would have to seize if we at this this stage were to attempt to revert the outcome. So let it go on until a third of central London, a third of Birmingham and Wolverhampton are covered, until the civil war comes. Let it go on, we won´t be blamed. We will either be gone or slip out from underneath somewhere.” (Enoch Powell i 1977 i tilbageblik på 1968 talen.) fra minut 7:00:

Hvad er god journalistik?

Nu havde vi lovet os selv, ikke at omtale Lena Sundström, men fordi hendes svar her er principielt og gælder for så mange andre journalister end hun selv, skal det alligevel citeres. God journalistik er “at gøre politisk forskel i sin rapportering og at sørge for at dem man ikke kan lide, ikke får deres synspunkter frem i det offentlige.” Selvom de fleste svenske journalister udtrykker sig noget smartere end Sundström, er det alligevel rart at få den nøgne sandhed på tryk: God journalistik er politisk propaganda, siger Sundström på et seminarium i Växjö refereret i Journalisten. Det er nogenlunde klar tale, for så vidt som “vi skal behandle SD ligesom andre partier, bare anderledes” overhovedet kan siges at være klart formuleret.

Hon menar att de flesta journalister ändå tar ställning och inte tycker att SD är som vilket parti som helst. Därför måste vi också bevaka SD på ett annat sätt, säger hon.
Det är bättre att vara tydlig med att SD inte står för demokratiska värderingar och att jag anser att det ligger i mitt uppdrag att vara demokratisk. Jag är alltså inte konsekvensneutral när det gäller mänskliga rättigheter, demokratiska värderingar och Sverigedemokraterna.Men det gäller också att inte vara strategisk i bevakningen av SD, anser Lena Sundström.Man kan inte se till vad som gynnar dem eller inte, då gör man fel. Det går inte att säga vad som gynnar dem.Istället ska vi fokusera på oss själva, menar hon.
Vi måste hålla ett öga på vår egen retorik, se till så att den inte förändras. Och vi måste ställa följdfrågor, hela tiden gå på fakta och se till att de inte får ut sitt budskap, så som vi gör med andra partier. Vara bra journalister, helt enkelt, säger Lena Sundström. ”Vi kan inte bevaka SD konsekvensneutralt”

Gutefåret

Vikingetidens får lignede nutidens gutefår. Arkæologiske fund på Öland i Sverige viser sådanne ligheder, at gutefåret kan udpeges som direkte efterfølger. Men gutefårets historie er endnu ældre. Gutefåret har sin oprindelse i et gammeldags svensk landracefår, og har urgamle aner i den svenske dyrehusholdning.
Fund som arkæologerne har gjort, tyder på dets nære slægtskab med den type får, som tidlige forfædre førte med sig til Nordeuropa allerede i stenalderen. Man antager, at det er meget nær jernalderens og vikingetidens får og derfor Sveriges mest oprindelige fårerace med de karakteristiske primitive træk, som samtidig er racens styrke.Kun lidt ud over de nævnte arkæologiske fund antyder noget om former, farver, uld eller behorning, men der er ikke tvivl om, at den gamle svenske landrace – grundlaget for gutefåret – i middelalderen var en vigtig leverandør af uld til vadmel, som omtales i skrifter fra år 1292. Portræt af Guteracen. Klik foto for helskærm.

UK: Orwell i klasselokalet – i tolerancens navn, forstås

Children as young as 11 could soon be asked about their sexuality without their parents’ consent, it emerged yesterday. Teachers, nurses and youth workers are being urged to set up pilot studies aimed at monitoring adolescent sexual orientation for the first time.

A report commissioned by the Government’s equalities watchdog found that it was ‘practically and ethically’ possible to interview young children about their sexuality. […] Fury at equality watchdog after it calls for teachers to ask 11-year-olds if they are gay.

Sultens Oxford-uddannede slavehær

With a first class English degree from Oxford University, he is the sort of chap you might expect to find sipping £18-a-pot tea at Fortnum & Mason.

But this weekend, Thom Costello was more interested in masterminding his hundreds of followers to storm the luxury grocer.

As the leader of protest group UK Uncut, the 22-year-old graduate set up the group that directed the mob of activists who broke through police lines.

UK Uncut is Britain’s newest campaign group and Mr Costello has created a remarkable following numbering more than 24,000 in just five months.

The middle class activist founded the anti-capitalist outfit after a brainstorming session with friends in a trendy pub in Islington, North London, last October. […] Face of the Oxford graduate behind invasion of Fortnum and Mason (who is probably more at home there than most shoppers)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Enoch Powell i 1977. Hele interviewet og en udskrift på Hvordan tænker politikerne egentlig? […]

trackback

[…] Politiker erkänner aldrig offentligt att de har gjort något fel. För att slippa ta en obekväm fajt låter de bara allting få pågå – trots att de vet att det kommer att sluta i katastrof. När kraschen kommer är de antingen döda eller har smitit iväg någonstans utom skotthåll och slipper få skulden för vad de ställt till med. (Hvordan tænker politikerne egentlig?) […]

trackback

[…] Politiker erkänner aldrig offentligt att de har gjort något fel. För att slippa ta en obekväm fajt låter de bara allting få pågå – trots att de vet att det kommer att sluta i katastrof. När kraschen kommer är de antingen döda eller har smitit iväg någonstans utom skotthåll och slipper få skulden för vad de ställt till med. (Hvordan tænker politikerne egentlig?) […]

trackback

[…] medvirker. Ikke nok, det er et værre rod, Reinfeldt er smuttet ud af bagdøren fra. Enoch Powell forudså Reinfeldt karrieretræk i 1977.  SVT Debatt, 58 […]

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x