16
jun
Seneste opdatering: 16/6-11 kl. 1608
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

BBC 2 sendte forleden The Invasion of Lampedusa, der også handler om presset på Schengen og EU´s handlingslammelse. Lampedusa og Berlusconi er et mikrobillede på den samme lammelse. Man kan se den her.

As many as 2,500 illegal immigrants a week are flooding into the continent from North Africa through Italy, the European Union’s border protection agency has revealed.The official figures, which came from Warsaw based Frontex, show that for the first three months of this year 33,000 people entered Europe illegally with 22,600 coming through Italy.Most of those were economic migrants from Tunisia and sub-Sahran Africa who had fled countries that had been hit by popular uprisings in what was dubbed the Arab Spring.

Mr Fernandez said that for the first quarter of this year just 7,200 illegal entries were registered in Greece – last year for the same period just 147 illegal migrants had been detected trying to enter Italy, compared to 13,085 attempting to get into Greece.He added that while it was difficult to predict what would happen in the rest of the year, ‘the situation will remain quite dramatic in the central Mediterranean.’ 2,500 illegal immigrants a week from North Africa flooding into Europe through Italy

Æreskultur? Jeg kunne godt finde på noget andet at kalde det

Aldrig i min vildeste fantasi havde jeg for tyve år siden forestillet mig, at vi i Danmark ville blive tvunget til at forholde os til så barbariske fænomener som tvangsægteskaber, familieære og æresdrab, men det er vi, og det koster. En god definition på, hvordan æresbegrebet fungerer i kollektive kulturer:

I mange ikke-vestlige samfund findes et æreskodeks, som er en række regler for, hvordan man opnår ære, og hvad der resulterer i vanære.

Ære kan både vindes og tabes.

En persons ære handler mere om offentlighedens vurdering af en person, frem for personens egen moralske standarder.

Ære ligger i, hvordan tingene tager sig ud. Derfor bliver rygtet alfa og omega. Snak og sladder kan ødelægge en families ære og omdømme.

Derfor er det vigtigt at undgå at få folk til at snakke. Hvad der sker indenfor familien, er lige meget, så længe det forbliver privat, og folk ikke snakker om det. Kilde: ”Ære og drab” af den norske antropolog Unni Wikan.

Det handler altså om facade, om socialt omdømme. Hvad der rent faktisk sker for dit barn er lige meget, bare det kan skjules, og det er da også karakteristisk for unge etniske piger, der bliver voldtaget, at deres primære bekymring er, at deres familie finder ud af det. Voldtægten er det mindste problem, deres forældres reaktion, derimod… Hvor sygt er det ikke?

Netop nu er det sæson for at rejse til ’hjemlandet’ og det gerne i flere måneder. Nogle skal jo omskæres, ikke sandt, og andre skal giftes med en, de ikke selv har valgt. Nogle bliver efterladt, så familien eller svigerfamilien bedre kan holde styr på dem (eller slå dem ihjel, som det skete for en dansk-pakistansk kvinde i 2008).

Havde nogen forestillet sig, at det danske udenrigsministerium en dag ville have behov for at råde danske statsborgere på denne måde:

Frygter du at din familie er ved at planlægge et tvangsægteskab eller vil sende dig på genopdragelse i udlandet, og har du brug for rådgivning, kan du kontakte Udenrigsministeriets globale vagtcenter, som har døgnåbent, på tlf.: 33 92 11 12 .

Konkrete råd i forbindelse med en forestående udlandsrejse:

* Medbring adresse, telefonnummer og mailadresse på den danske ambassade i landet

* Fortæl en ven du stoler på, hvor du skal bo i udlandet (præcis adresse eller beskrivelse) og hjemrejsedato, samt hvem vennen skal kontakte, hvis du ikke kommer hjem

* Medbring dine egne penge

* Medbring en ekstra hemmelig mobiltelefon med fungerende taletidskort

* Medbring kopi af dit pas og hjemrejsebillet

Udenrigsministeriet og de danske ambassader bistår danske statsborgere og personer med fast bopæl i Danmark i tvangsægteskabssager, sager om genopdragelse i udlandet samt sager hvor kvinder, evt. med børn, efterlades i udlandet og af deres ægtefælle hindres tilbagerejse til Danmark, fordi de har fået frataget de nødvendige rejsedokumenter.

Vælger de unge at flygte inden ferien snarere end at tage chancen i hjemlandet, driver det danske samfund et ganske særligt krisecenter:

R.E.D., Rehabiliteringscenteret for Etniske Kvinder i Danmark, huser kvinderne med de mest voldsomme historier. Det er landets eneste topsikrede krisecenter for unge kvinder med etnisk minoritetsbaggrund. Det ligger på en hemmelig adresse, har skudsikre vinduer og utallige kameraer til at overvåge hele området omkring krisecenteret. Siden R.E.D. åbnede i 2005, har 168 kvinder boet på krisecenteret. De unge kvinder har ikke fået hjælp tidligere, for ofte ved ingen – ikke engang de nærmeste veninder – hvad pigerne må gennemgå i hjemmet. (meget mere her)

Skudsikre vinduer? Siden maj 2010 har R-E-D også taget imod unge par, der frygter for deres liv, fordi de frit har valgt hinanden. Ja, vi kan sandelig lære noget af de etniske familiers tætte sammenhold.

Også Etnisk konsulentteam forsøger at dæmme op for æreskulturens forbandelser – åbenlyse ulovligheder i form af trusler, vold og ulovlig tvang – men både de og R-E-D fortæller samstemmende, at mange af de unge, nogle siger langt de fleste, stillet over for valget mellem et liv i total isolation fra deres familie og etniske gruppe, i værste fald i livsfare, vælger at vende hjem. De ved, at de går ind til et liv med endnu mere kontrol og tvang end før, men de kender dårligt det danske samfund, og de har ofte ikke haft lov til at knytte venskaber med danskere, så hvad er alternativet?

Hvor er det morsomt, at venstrefløjen er helt oppe på de høje nagler over ’trafficking’ og ’menneskehandel’, men ønsker at lempe familiesammenføringsreglerne, så der rigtig kan komme gang i den etniske menneskehandel. Tag ikke fejl: Et tvangsægteskab er en handel mellem to familier, hvor det, der sælges, uvægerligt er fast ophold i Danmark på bekostning af et ungt menneskes frihed. Den kvinde, der indgår, vil blive voldtaget, ofte med sine forældres og brødres billigelse eller aktive medvirken.

Skodkultur (Nemo).

Ole Hyltoft om Gammeltoft-Hansen

Den lyserøde eminence med ridderkors og tværfløjte, fadder til vore børnebørns krig:

Hans Gammeltoft-Hansen besidder en række af de egenskaber, som Det Radikale Venstre sætter højt, herunder selvsikkerheden. Han er også velanskrevet i kulturkliken. Han er blandt andet dommer i klassisk koncert-konkurrencer. Derudover er han velbegavet. Så han har selvfølgelig vidst, at en afsløring af Tamil-afhøringerne kunne være en måde at bane vejen for Ninn-Hansens fald og en socialdemokratisk-radikal regering. Hvilket næppe var ham ukært.
At Gammeltoft-Hansen var en politiserende embedsmand vidste man jo på forhånd. Han havde skrevet teksten til den indvandringslov, som de blinde politikere vedtog. Og som gør, at vi i dag har et parallelsamfund på 400.000 muslimer, overvejende u-uddannede, hvoraf adskillige siger, de ønsker Danmark lavet om til et sharia-samfund. Man kan roligt sige, at nok spiller Hans Gammeltoft-Hansen smukt på sin tværfløjte, men det er ikke »Danmark i tusind år« han spiller.[..] Da Gammeltoft-Hansen blev til en sag.

Fem svenske salmer

For at forstå, hvordan Freddie Wadling kan give ægthed til disse tekster, som envher kan høre, kan det nytte at vide noget om hans omvej til dem: Opvokset hos en dybt religiøs tante der indgav ham en sådan livsangst, at han ikke ytrede et ord i syv år. Dernæst over mange års alkoholmisbrug, og nu tilbage til et forsonet gensyn med barndommmen. Lån dokumentaren En slægtning til elverfolket om ham på biblioteket. Bedre findes ikke.

Det er sommer, vi skal ikke græde, blomstertiden er her også.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Prudentius
10 years ago

“I choose to live in Europe. Its my right.”

Jeg ville sige det samme hvis jeg var endnu en af Dar al islams talløse elendige, rodløse og brutaliserede sjæle.

Problemet er at Eurokratiet er helt, helt enige.

Mette
Mette
10 years ago

EU beskytter varulve.

Godt talt af Ole Hyltoft. Jeg forestiller mig, at lederne af inkvisitionen var jesuiterpræster af Gammeltoft-Hansens utrættelige type, der starter arbejddagen klokken fire-fem om morgenen efter få timers søvn.

“Hykleriet er lastens hyldest til dyden”

Rochefoucauld, 1665.

PK
PK
10 years ago

Jeg hører i DR, at EU er efter Sverige for ikke at beskytte sine ulve.
Det var noget med at miljøministeren havde godkendt en mindskelse af antalet af ulvene, og det er man nu vred over i
EU.
Ja, der kan man bare se…. EU vil beskytte ulve ,men f.eks. ikke det svenske folk.
Ak ja.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x