11
jul
Seneste opdatering: 11/7-11 kl. 2344
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

.He Should Have Worn a Burqa. Sultan Knish/Greenfield: Five Reasons To Ban the Burqa.New Australian law to make Muslims lift veil

Mea culpa fra floptillaens bagland: Det handlede slet ikke om nødhjælp

Via Elder of Ziyon:

It was never about aid.

Freedom Flotilla II is, like its assaulted predecessor of a year ago, a political act. The passengers came together in shared determination to challenge Israel’s five-year siege of Gaza and to exercise their right to travel through international waters to Palestinian shores and, by so doing, support the Palestinian right to freedom.

Many have misrepresented this political act as being about aid. If Palestinians had a dollar for every time the State Department bleated, “there are established channels for aid to Gaza,” they would never need another donated dime. Instead, because of U.S. policy the highly educated and enterprising Palestinians have been stripped of their dignity and forced to live on international charity. […] Nadia Hijab: Freedom Flotilla II: No to a Kinder, Gentler Siege

Intet håb for Egypten

Af Nemo

Mubarak er afsat, og der skal være valg. Det muslimske broderskab har udbredt støtte, og de stiller op ligesom alle andre (intet galt med det). Men vi hører, at der også er andre bevægelser – at Egyptens mange unge ønsker et liberalt demokrati. Åsne Seierstad har været af sted for at tale med folk, artiklen er i Weekendavisen. Hun finder da også en ung mand, Ahmed, som er 21 år, jurastuderende og partifunktionær i det liberale parti:

»Religionen er problemet!«, mener Ahmed, en ranglet jurastuderende på 21 år. Han er klædt i moderne jeans og en rød- og hvidstribet Lacoste-skjorte. »Alle de mennesker, der ikke har nogen uddannelse og besvarer alle spørgsmål med, at ‘Allah beder os gøre sådan’ eller ‘Koranen siger, at …’. Når nogen her siger, at Gud påbyder eller forbyder noget, så følger alle efter uden at tænke selv.« […] »Udfordringerne er mange, her mangler jobs til de unge, her er ingen industri. Vi er nødt til at have en politik, som tiltrækker investeringer. Løsningen er ikke mere religion eller sharia-love vi ønsker et sekulært politisk system.«

Åsne Seierstad fortsætter:

Jeg laver lakmustesten på den liberale jurastuderende:

Hvad ville du gøre, hvis nogen så på din søster i landsbyen?

»Jeg ville i hvert fald banke ham. Det ville være skamfuldt ikke at reagere. Vi kan ikke pludselig ændre flere århundreders traditioner.«

Ville du dræbe ham?

»At dræbe er aldrig let. Men hvis en kvinde bringer skam over sin familie, så skal hun dræbes. Eller hvis hun mod familiens vilje gifter sig ud af klanen. Så er man nødt til at gøre sig færdig med hende. Helt færdig.« Frihedsrusen, Weekendavisen 08.07.2011.

Ahmed støtter den liberale kandidat, Muhammed El Baradei, han er ung og veluddannet og tilhører middelklassen, han ønsker i modsætning til så mange andre et sekulært demokrati – og dog føler han, at han har ret til at myrde sin egen søster for den ’forbrydelse’ at træffe sine egne valg.

Og dog skal vi betragte Ahmed som det mindre onde og valgets dark horse. I realiteten vil Det muslimske Broderskab formentlig komme til magten. Der er intet håb for Mellemøsten som helhed, hvis der ikke er håb for Egypten, og problemet bliver vores, fordi omvæltningerne uundgåeligt skaber en blandet strøm af ægte flygtninge og lykkeriddere, der benytter sig af situationen.

Antijihadisme – hierarki eller decentral struktur?

Som vi kort har refereret i et par poster her på Snaphanen er nogle af de vigtige antijihadiske blogs gerådet i et af de hundeslagsmål der siden den legendariske strid i 2007 med Charles Johnson fra Little Green Footballs i centrum har lignet et grundvilkår for dette felt. Spørgsmålet er åbenbart ikke om den slags vil ske, for det vil det i et så følelsesladet område som dette, hvor et stort og komplekst problem uden oplagte løsninger uvægerligt vil kalde på forskellige tilgange, uanset hvor enige man er i udgangspunktet.

Spørgsmålet er snarere om disse stridigheder er ødelæggende for sagen (i hvilket fald udefra kommende kræfter naturligvis vil have en oplagt interesse i at yppe kiv), og om de forskellige grupperingers organisering kan spille en rolle, så én struktur kan være mere sårbar end en anden.

Graham Dawson argumenterer i dette essay for den distribuerede ‘bazar-model’ i modsætning til den hierarkiske ‘katedral-model’ som værende mere robust. Hovedargumenterne er opsummeret i det citerede, og jeg skal ikke vove et bud på en stillingtagen til hvad der er at foretrække. Spørgsmålet for mig er snarere om selvopfattelsen i vores absolut marginale miljø overhovedet spiller en rolle: Vi ved alt for godt at shaming på ingen måde behøver at udspringe af reelle forbindelser, og et stærkt fjendtligt mainstream (politisk og i medierne) vil ikke være det mindste interesseret i at udrede evt. forskelle mellem diverse aktører, tværtimod. På godt eller ondt vil vi formentlig udefra blive opfattet som ét fedt, og alene betegnelsen ‘netværk’ kan bruges i shamingøjemed som association med noget suspekt.

[…] What makes the bazaar a better alternative?

The Bazaar is locally responsive. As there is no central authority to be waited on, elements of the organisation can operate independently as local conditions require, without interrupting the activities of the organisation as a whole, yet its distributed nature still allows it to operate coherently on issues that affect the entire organisation. Imagine a school of fish reacting to a predator, and you may begin to see what I mean.

The Bazaar is robust. If any part of it fails, the rest of the organisation can route around the damaged part and fill in the gap. If the failed part is restored it can fit right back in without any interruption.

The Bazaar is creative and innovative. Ideas can be tried out by one element of the organisation without interrupting the overall operation. If they succeed, they can be quickly adopted; if they fail, no harm was done.

The Bazaar is greater than the sum of its parts. One voice at the head of an organisation may carry a lot of clout, but counts for little when a response is required in several places at once, or when that voice has to address an area outside its expertise. A distributed network can field a plethora of voices, respond in real time to a multitude of events, organise and collect information on a variety of apparently unrelated subjects and analyse it from every possible direction, before speaking with authority on any subject its members are well-versed in.

The bazaar — the distributed, centreless network of individuals with common cause — is, in short, the most effective means to disseminate information, define goal and fight against jihad and Islam. […] Graham Dawson: On Networks: A Brief Essay

50 tyrkere arresteret for profetfornærmelse

Omkring 50 medllemmer af et tyrkisk internetforum, er blevet arresteret for at have fornærmet profeten Muhammed. En diskussion udviklede sig på det populære tyrkiske forum Ekşi Sözlük, der har omkring 30.000 registrerede brugere,som kan poste anonymt under pseudonym på siden. En der læste med på forummet, blev forarget over noget og meldte sagen til politiet. Politiet lavede en ransagning af operatørens bolig og arresterede ham. Han gav dem på forlangende brugernes IP adresser, da det ville være strafbart at nægte det. Derefter arresterede politiet omkring 50 melemmer og tiltalte dem for fornæmelse af religion. Die Türkei verhaftet Foristen wegen “Beleidigung des Mohammed.” (Snaphanens oversættelse)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

Lidt islam forskning. Muhammed bærer alle de tegn, der kendetegner en falsk profet. Han gør krav på titlen den sidste profet – en titel, som allerede Moses gjorde krav på. ( se: Manden Moses og læren om én gud. Sigmund Freud 1950). Muhammed påstår, at han havde fået åbenbaret den sidste og endelige sandhed. Man kan derfor ikke undre sig over, at jøderne allerede i hans levetid betragtede ham, som falsk profet. De kaldte ham et fjols og hævdede, at Muhammed selv havde fundet på alt det, han sagde. Men allah lovede at slå hårdt ned på enhver, der spottede… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Allan Hansen

Han flög på en häst med kvinno-ansikte som hette Burak. Det var också med henne han flög till månen som han klöv i två delar med sitt svärd för att sedan sätta ihop dem igen. Märkligt att han aldrig såg att jorden var rund om han nu var på månen.

Elefanten
Elefanten
10 years ago

Egypterne vil have islamiske regler og en vestlig levestandard. Så idealet for en egypter må være at bo i Vollsmose.

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Off-subjekt , men alligevel…
Paa Cypern har der lige vaeret en GIGANTISK eksplosion , flere tusind ton paa en gang . Landets stoerste kraftvaerk blev beskadiget.
Det som eksploderede var indholde af et IRANSK vaaben-smugler skib som var blevet beslaglagt af den GRASK-cypriotiske regering…. Hmmmm… Graekerne har lige hjulpet Israel med flotilla-affaeren…Hmmmm….

BE
BE
10 years ago

“On the other side, Amr Hamzawy, political expert and one of the founders of Masr Al-Horreya Party, said that liberals want a constitution that guarantees a civil sate where all citizens are equal regardless of religion or race, social justice in the form of a market economy that is socially disciplined and the rule of law.

He also called for balance between authorities in which the legislative authority is the center and guaranteeing political, social and economic freedoms that don’t contradict Islamic sharia.

http://www.thedailynewsegypt.com/egypt/salafi-liberal-representatives-disagree-on-main-source-of-legislation.html

Olav
Olav
10 years ago

Hvor mange liberalere som Ahmed betaler vi livsopophold til her i Skandinavia pt, mon tro?

Tim Pallis
Tim Pallis
10 years ago

Ahmed er ung og veluddannet og tilhører middelklassen, han ønsker som liberal muslim et sekulært demokrati – og dog føler han, at han har ret til at myrde sin egen søster for den ’forbrydelse’ at træffe sine egne valg. Han er altså én af de moderate muslimer, som vi har så svært ved at finde. Marco Polo traf muslimerne på sine rejser og sagde: ”Den militante muslim er personen, der skærer hovedet af den vantro, mens den moderate muslim holder offerets fødder” . Vågn nu op Politiken og Danmarks Radio!

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Li
sandsynligheden for at det allerede ER “endt galt” vokser hver dag . Maaske har den allerede passeret de 50 %…

li
li
10 years ago

Hvor er det dejligt at høre på et rigtigt mandfolk som Ezra Levant. Det er virkelig opløftende at høre og se på et sådan virilt og tiltalende modigt mandfolk, der tør tale de klamme imamer og deres lydige dhimmie politiske korrekte mandslinge imod og oprigtigt fortælle om affaldssækkens forbandelser. Kællinger der frivilligt ifører sig affaldssække, skal vi huske at behandle som andenrangs mennesker eller mandslinge ejet ting, så de kan forstå at vi vantro heller ikke respektere dem som selvstændige individer, for det er jo netop det de fortæller os ved at ifører sig Pædofeten muhammeds kravs plads placering af… Read more »

morlille
morlille
10 years ago

Jeg bliver helt arrig og river mig i håret, når medier og selv folk, jeg ellers sympatiserer med, over en kam kalder muslimernes idol for “profeten” Muhammed. Hallo…hvornår har man hørt Jesus omtalt som “Guds søn” Jesus eller “frelseren” Jesus?! At omtale Muhammed som “profeten” indebærer vel, at ALLE accepterer ham som en profet! Kan det ikke snart stoppe?

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Sjovt nok er det lige netop den “metode” der er kendetegnende for forholdet mellem islam og jihadisterne.

Det er, mener jeg, en glimrende metode til at forvirre ens modstandere hvis der kæmpes politisk og over lang tid men den holder ikke hvis der er brug for en hurtig, samlet eller blot større indsats.

Tim
Tim
10 years ago

Anna Mee Allerslevs arbejde og udtalelser er simpelthen til at skrige over. Den kvinde fatter ikke en brik af islam, mellemøsten og muslimer. Det er simpelthen til at hidse sig op over hver gang man ser noget fra hendes side.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x