23
jul
Seneste opdatering: 25/7-11 kl. 0112
164 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Anders Behring Breivik (32) som er pågrepet for bomben i Oslo sentrum, og massedrapene på Utøya, har bodd på Oslos vestkant i hele sitt liv, før han meldte flytting til Hedmark for én måned siden.VG har fått bekreftet fra flere uavhengige kilder at det var Anders Behring Breivik som ble pågrepet av væpnet politi etter massedrapene på Utøya fredag.VG var også tilstede da beredskapstroppen aksjonerte mot leiligheten 32-åringen disponerte på Oslos vestkant. Flere utenlandske medier har også navngitt Breivik som gjerningsmannen.Etter det VG får opplyst er Breivik ukjent for politiet fra før. Han skal ha blitt dømt for mindre trafikkforhold for over 10 år siden.Pågrepet 32-åring kalte seg selv nasjonalistisk.Pictured: The blond Norwegian, 32, arrested over ‘holiday island massacre’ and linked to Oslo bomb blasts.

Der er mere end én løsagtig sladdertaske på nettet, der tror at Breivik er identisk med skribenten Fjordman. LGF i USA tror det også, der er mange mytomaner i omløb, der ser ganske stort på, at Fjordman har været online på GoV hele aftenen, og altså ikke siddet i politiforhør. Man kan tage mit ord, – da jeg selvsagt ikke poster et billede af Fjordman som bevis – for at han har et andet navn, en anden alder og et andet udseende, og hans våben er pennen og intet andet. – Terrorhandlingen i Norge – NRK sender live her.

Katastrofen på Utøya langt værre end frygtet

Det er ingen tvil om at 23. juli vil gå inn i historiebøkene som den mørkeste dagen i norsk historie siden andre verdenskrig.Til sammen er nå minst 87 personer drept i de to angrepene. Et ukjent antall personer er skadd.Dette er en situasjon som påvirker oss alle. Dette er en hendelse av helt katstrofalt omfang, sier politidirektør Øystein Mæland på en pressekonferanse klokka 03.30 natt til lørdag.Han sier at det er minst 80 personer som er drept på Utøya, og Mæland kan ikke garantere at tallene ikke stiger. Minst 80 mennesker er bekreftet drept etter et skytedrama på Utøya. Politiet: Minst 80 drept på Utøya. Frykter at dødstallene vil stige ytterligere.

Vidner fortæller om to gerningsmænd

Politiet sjekker om det kan være en gjerningsmann på frifot etter terrorangrepet mot AUF-leiren på Utøya.Som VG Nett meldte tidligere i dag forteller en rekke av ungdommene som overlevde skytemassakren på Utøya at det må være to gjerningsmenn. Flere har også beskrevet utseende på mann nummer to til VG. Vedkommende var ikke iført politiuniform, slik Anders Behring Breivik (32) var da han ble pågrepet og siktet for terrorangrepene i Oslo og på Utøya.
– Vi har hørt akkurat de samme vitnebeskrivelsene om at det skal være en gjerningsmann nummer to. Vi jobbet på høytrykk med å avklare situasjonen i går kveld og jobber fortsatt på spreng for å avklare om det er en nummer to, opplyser politiinspektør Einar Aas i Oslo politidistrikt til VG. Politiet undersøker vitneinfo om ny gjerningsmann

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
164 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
AndreasAbelsson
AndreasAbelsson
1 month ago

Jag har en fråga som du säkert gav svar till i artikeln men som jag fortfarande inte riktigt förstår. Själv grejen när man ska lära muskeln att aktivera https://pullahiiri.no flera snabba muskelfibrer är att ligga så nära sitt 1RM som möjligt när man tränar maxstyrka. Det är därför det är så viktigt att köra få reps med lång vila. Hur kan då ocklusionsträning öka maxstyrkan när man tränar så långt från sitt 1RM? 

trackback

[…] Det er en følelse. Hvor tit støder man på noget rigtig godt? Da jeg havde Stockholmbomberen eller Breivik med navn og foto inden nogen andre, vel at mærke uden at have været ude i gætterier først. Da […]

trackback

[…] når der sker  noget særligt: At have Stockholmbomberens navn og foto længe før MSM, at have terroristen Breiviks ditto længe inden MSM. Det er også ti år siden jeg efter 34 år afhændede fast ejendom i Sverige, […]

trackback

[…] fra Norge: 22.7: Mindst syv dræbt af kraftig terrorbombe i Oslo. Tidligt om morgenen den 23.7: Oslo: Anholdt identificeret – Anders Behring Breivik, Katastrofen på Utøya langt værre end fry…. 24.7: Til […]

trackback

[…] Politiken hver gang skal ned med en lup i kommentarfeltet, for at finde noget puha? Omkring Utøya blev bloggen citeret for en kommentar nr. 145, som jeg aldrig havde læst, jeg sidder jo ikke her 24-7. Ærlig talt! Hvis jeg havde tid til at […]

trackback

[…] på Document.no for to år siden. Nu bliver det ondt.” Posten inden jeg gik i seng blev: Oslo: Anholdt identificeret – Anders Behring Breivik. Jeg har som mine venner ved, meget mere at sige om den sag, der kom til at præge resten af året […]

trackback

[…] etårsdagen for terrorbomberen i Stockholm den 11 nærmer sig, er der nyt fra CIA. Det var ligesom ved Utøya (158 kommentarer), én af de lange aftener vi gik i tabloid-mode, og havde hans navns og foto inden […]

Jesper
Jesper
11 years ago

Koranen er bevis nok i sig selv, den opfordrer jo muslimerne til alt den vold vi ser fra deres side med nedbrændinger, overfald, voldtægter, trusler, hærgen og nedbrydning af vores samfund, det er koranen som er racistisk. det indrømmer hr Naser Khader jo også i en blog i berlingske hvor han selv henviser til nogle af de mange hundrede vers i koranen som driver muslimernes vold mod den vestlige verden men også vold mod ikke vestlige som ikke er muslimer. Koranen er farlig men den er også et fantatastisk bevismateriale mod muslimerne så brug den dog. Brug en mand som… Read more »

trackback

[…] Ekstra Bladet i artiklen “Kan ord slå ihjel” af Henrik Dørge (ikke online). Disse to enkelte uappetitlige kommentarer blandt 156, der blev langt på mens vi hørte NRK og prøvede at danne os et overblik over, hvad det var, der […]

Universalgeni
11 years ago

The blame game. Det er Erlings skyld. Jeg kan ikke indse, at den citerede kommentar fejler noget. Ergo er jeg også en klaphat ligesom Erling.

Anonym
Anonym
11 years ago

Jeg lavede tidligere link til Ekstra Bladets løgnagtige historie, hvor provokatøren Erling var fremmeste kilde som udtryk for “Højreradikale”

BT har i søndagens trykte version også en kort historie med fokus på Snaphanen, hvor det forklares at højreradikale sympatiserer med galningen i Norge. Forklaring; et par citater af en enkelt person herinde fra. Gæt hvem; Erling

Det kunne være forfriskende hvis den venstreradikale gæst, Erling, selv lige ville give en lille kommentar om hvad han tænker om at to danske aviser har valgt at bruge hans kommentarer herinde til at dække over hvad “højreradikale” bloggere tænker og mener ?

LFPC
11 years ago
Reply to  Anonym

Jeg skal ikke tale for Erling, men siden han ikke er dukket op i dag vil jeg bare sige at det om noget lige nu handler om at være forbandet bevidst om de retoriske midler man bruger. Det siger sig selv at ironi må frarådes på det kraftigste. Vi bliver også her på Snaphanen nødt til at være mere restriktive i vores moderationspolitik end sædvanlig. Vi ved i mange tilfælde godt når kendte debattører er ironiske, men vi har mange nye besøgende p.t., og ikke alle ønsker eller evner at læse indenad.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  LFPC

Politisk korrekt, altså. Det er modtaget og forstået. Luk lortet. Luk Snaphanen!

LFPC
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Det er ikke rimeligt at udlægge det sådan. Du ved meget vel at bloggere som Kim Møller bliver taget til indtægt for ekstreme ytringer i kommentarsporet, når de vel at mærke kommer fra højre. At der også florerer venstreekstreme ytringer ignoreres. Jeg taler først og fremmest om formen her, Universalgeni. Det er ikke rimeligt at vi kommer til at hæfte for skødesløs omgang med sproget. Er det politisk korrekthed at udbede præcision? Jeg aner reelt ikke hvad Erling i går mente med de ord der nu er i EB, og måske er han heller ikke selv helt klar over det.… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Jeg mener ikke, det er rimeligt at give Erling skylden for terror i Norge. Specielt ikke eftersom han skrev sin kommentar efter at det hele var overstået. Der er tilmed uklarhed om, hvordan Erlings kommentar i det hele taget skal forstås. Her har pressen begået en klar fejl overfor en stakkels debattør. Og her begår Snaphanen så endnu en fejl overfor Erling og gør ham ansvarlig for pressens omtale af Snaphanen og terror. Vel vidende at havde de ikke fundet Erling, havde de bare taget en anden. Alt kan tages ud af sammenhæng og misbruges.

LFPC
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Jeg giver ham på ingen måde skylden for noget. Men dette ligner velkendt mafiasprog vi kender fra ‘moderate’ muslimske talsmænd: “Vi tager naturligvis afstand fra alle former for vold, men der er jo fanatikere alle steder, og hvis den tiltagende kollaboration mellem fædrelandsfjendtlige, radikale muslimer og landsforræderiske socialister fortsætter i samme spor som hidtil, bliver det svært at undgå en gentagelse af Utøy. Det er ikke en trussel, det er en advarsel, skriver Erling på Snaphanen“. Mit gæt er at han netop laver en pastiche på denne sprogbrug, men det er altså alt, alt for subtilt lige nu – og… Read more »

Huvudbry
Huvudbry
11 years ago

Breivik för ett krig mot mångkulturen genom att angripa förespråkarna till densamma. Politikerna har skapat Breivik och detta klimat själva genom att inte lyssna på ursprungsbefolkningen. Oförlåtligt att döda unga människor,han gjorde det för sin mission.Samma sak kan hända också i Sverige där situationen är värre än den i Norge.Alla vi som inte vill ha massinvandring av 3:e världens folk såsom araber och afrikaner,aggresiva muslimer som inte passar in i vårt öppna och fria samhälle vad ska vi göra som påtvingas detta? Jag anser att vi ska ha en folkömröstning om invandringen så att folket får välja vilket samhälle majoriteten… Read more »

Universalgeni
11 years ago

Det mangler et ord: være. Steen eller LFPC, sæt det lige ind…

Universalgeni
11 years ago

Jeg synes, Dante har ret. Lad os alle sammen udtrykke noget sorg. Jeg udtrykker min sorg over tab af MENNESKER. Alene i dette kalenderår, sørger jeg – ud over min dybe sorg for de norske tab – også over – se denne liste: http://www.thereligionofpeace.com/attacks-2011.htm

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Universalgeni

PS: Altså jeg sørger selvfølgelig også hende der Winehouse og mobiliserer gerne alt hvad der ellers skal til af sorg for ikke at blive beskyldt for at terrorsympatisør. Men jeg sørger ikke over at være borgerlig. Det er jeg ret glad for, at jeg er.

trackback

[…] Generaliserer Stine Thomsen på eb.dk, og botaniserer helt hovedløst i kommentarspor fra henholdsvis Hodjas blog og Snaphanen. […]

Tim
Tim
11 years ago

@Dante
Hvor dum er du ikke? Tror du ikke samtlige herinde tager afstand fra alt det der er sket? Det er jo rent vanvid
DU er jo en komplet tosse
Dante nu snakker du meget, men kunne du heller ikke lige tage afstand fra muslimske mord i Mellemøsten på kristne? Jeg tror nemlig du sympatiserer med dem og at du har et had….kan du høre hvor dumt det lyder?

LFPC
11 years ago

Rystes over slet skjult sympati og bortforklaringer af det hele som en gal mands værk. Ønsker i tilfældige drab på mørklødede personer“.

Kom med eksempler på dette, og hvis du har ret skal jeg nok slette disse kommentarer. Vis mig bare ét eksempel på at folk her har noget imod “mørklødede personer”. Men det kan du ikke, vel?

mette
mette
11 years ago
Reply to  LFPC

Jeg synes også, at du skulle spørge, hvorfor Dante ikke kan få øje på al den medlidenhed og sorg, der er blevet givet udtryk for på Snaphanen.

LFPC
11 years ago
Reply to  mette

Alle uden undtagelse jeg har bedt om dokumentation og citater for grove påstande er efterfølgende forduftet fra debatten.

Dante
Dante
11 years ago

Bare en kort kommentar. Hvor ville det glæde mig at se at majoriteten herinde fordømte det helt forfærdelige angreb på MENNESKER i Norge. I stedet taler i om hvor forfærdeligt i får det fordi i ytrer jer i hvort frie land. Rystes over slet skjult sympati og bortforklaringer af det hele som en gal mands værk. Ønsker i tilfældige drab på mørklødede personer som i Sverige og øget samarbejde med russiske nazister der dræber 100 vis af mennesker hvert år. jeg har to mørkhårede adopteredes sønner og jeg frygter ærligt talt for deres fremtid i JERES danmark. Brug dog denne… Read more »

Svend
Svend
11 years ago

Fra RT: Expert say Multiculturalism is to blame for 22/7 in Norway

http://www.youtube.com/watch?v=0Ll-STT2pLY

Axel
Axel
11 years ago
Reply to  Svend

Tak for linket, Svend.

Klippet er en oplagt kandidat til forsiden af Snaphanen i morgen.

mette
mette
11 years ago
Reply to  Axel

Jeg takker også.

LFPC
11 years ago
Reply to  Axel

Ja, virkelig forfriskende og frygtløs journalistik. Og nej, man skal selvfølgelig ikke opfatte “multiculturalism is to blame” som bortforklaring eller apologi. Svinet er først og fremmest selv ansvarlig for sine handlinger.

anonym
anonym
11 years ago

Ekstra Bladet har undersøgt de danske “højreekstreme” sites, og gæt engang, blandt andet citeres “Erling” herindefra.

Hvad siger Erling mon selv til denne udlægning som den grundige EB research tildeler ham, og hvad tænker man mon det fortæller om mediernes generelle omgang med såkaldt “højreekstremisme”

http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article1590976.ece

Universalgeni
11 years ago
Reply to  anonym

Jamen, det er da klart, at der sparkes igennem nu da lejlighed byder sig. De borgerlige er trods alt tilhængere af demokrati og ønsker at standse embedsmandsvælde, domstolsstyre, venstrefløjsaktivisme i råd, nævn, organer og lignende tilfælde. Ikke et ord om venstreekstremisters “væbnede revolution” og lignende kampskrifter. Det ville jo minde folk om de rette proportioner i denne sag.

LFPC
11 years ago
Reply to  anonym

Citat: “På den dansk/svenske højrefløjsblog Snaphanen, vælter det også ind med kommentarer til massakren. Adskillige indlæg bakker op om Esben Kristensen, formand for de danske nazister, vurdering af, at massakren med stor sandsynlighed vil ske igen i et af de Skandinaviske lande“. WTF? Godt nok er her mange indlæg, men er der nogen der kan fortælle mig hvor jeg finder dette? “Vi tager naturligvis afstand fra alle former for vold, men der er jo fanatikere alle steder, og hvis den tiltagende kollaboration mellem fædrelandsfjendtlige, radikale muslimer og landsforræderiske socialister fortsætter i samme spor som hidtil, bliver det svært at undgå… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  LFPC

Jeg har ikke set nogen her, der bakker nazister op…

Bendt Weinstein
Bendt Weinstein
11 years ago
Reply to  LFPC

Det stinker af bevidst manipulation. “Stine Thomsen,” husk det navn.

Aglet Xander
Aglet Xander
11 years ago
Reply to  LFPC

Hun skulle bankes med en tør phthalat fyldt kinesisk gummikusse hende Stine Thomsen !

Nøj en heks . . . .

LFPC
11 years ago
Reply to  Aglet Xander

Jeg hader at spille streng skolelærer, men gider du ikke godt droppe sprogblomster og retoriske overdrivelser lige nu? Jeg ved godt du ikke mener det bogstaveligt, men netop folk som hende kaster sig over alt de kan bruge, når de ikke lige digter.

Aglet Xander
Aglet Xander
11 years ago
Reply to  Aglet Xander

Jo sry , men det er godt nok grove løjer det der , det kunne selv modkraft ikke havde gjort bedre .

“Enig med Esben Kristensen” hvad bilder hun sig !

mette
mette
11 years ago
Reply to  anonym

Jeg er også citeret i Ekstrabladet som “højreekstremist”, man har fordrejet det, jeg skrev ved at udelade konteksten. I mit hele liv har jeg kun en gang haft Ekstrabladet mellem mine hænder, og det var på et oversøisk fly på vej hjem til Danmark efter en lang ferie. Det var det eneste danske blad på flyet, og jeg har aldrig ønsket at forny bekendtskabet. Ekstrabladet er åbenbart ikke klar over, hvor hårdt det psykiske pres har været på mange nordmænd, der ikke deler venstresidens idealer. Eller også mener bladet, at man ikke har ret til at kritisere, at det finder… Read more »

Universalgeni
11 years ago

Ja, nu går de nok ud og pander borgerlige ned. Zenia Stampe, hjælp os! Der kommer et backlash! Skal statsministeren ikke ud og advare?

Tim
Tim
11 years ago

Nej det er det ikke. Der er andre reaktioner på forskellige terroraktioner som er min pointe. Der er absolut ingen som giver en rød reje for Anders, men de muslimske terroraktioner er talrige flere og der er mange der støtter op omkring det. Derfor er der mange muslimer der ikke tager afstand. Derfor er der stort set ingen muslimer når vi protesterer mod Hizb Ut Tahrir, eller vi hører intet når der er terror, osv. Det viser lidt om det landskab vi befinder os i.
Det er to vidt forskellige ting når man zoomer ud

Ole Burde
Ole Burde
11 years ago

Som Sagt foer ,er enhver form for konsistens eller sammenhaeng noget totalt fremmed for venstrefloejen. Hvor mange gange har vi ikke hoert fra deres side at vi ikke maa “stigmatisere” alle muslimerne bare fordi en lille gruppe paa et par tusind ekstremister (eller “asiater” som englaenderne kalder dem ) render rundt og slaar folk ihjaeld i islaams navn ? Naa , men nu er der saa EEN norsk psykopat som har lavet en masakre i islaamkritikkens navn. Det maa i foelge venstrefloejens indre kompas helt klart vaere acceptabelt grundlag til at “stigmatisere” en hver form for kritik af islaam .… Read more »

Tim
Tim
11 years ago

Det findes 1000+ sider blandt nordmænd og andre der hader Anders og det han har gjort. Vi har at gøre med 99.99999 procent af befolkningen der tager TOTALT afstand og fordømmer.
Det ser man ikke hos muslimer når de laver terror eller dræber 105.000 kristne hvert år.
Hvorfor mon?

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Tim

Nu er det så underordnet om en terrorhandling bliver udført af en muslim eller af en ikke-muslim. Vesterlændinge er altid de egentligt skyldige, – altså dem til højre for midten, forstås. Læser du ikke aviser? Blogge som Snaphanen og Document.no har i årevis blogget imod ekstremisme og terror, så det er da helt klart at man vælger at bebrejde præcis det segment. Hvad ellers?

Robin Shadowes
11 years ago

Fjordman fick sannerligen rätt men att det skulle gå så fort hade jag aldrig trott. Det formligen kryllar av vänstertroll på sverigedemokratiska och andra islam-kritiska bloggar här i Sverige. Det tog verkligen inte många timmar för dem att krypa fram från under sina stenar och förfölja oss med sina hånfulla kommentarer. Fy fan vilka vidriga människor som uttnyttjar den här tragedin bara för att ta billiga politiska poäng och få en chans att sparka på SD. Iskalla bestar var det vad ett av trollen kallade oss. Och det skall komma från dessa cyniska kulturmarxister som vi nu ser gråta krokodiltårar… Read more »

benny
benny
11 years ago

hvad var det for en frimuer logie han var med i ???
noget zionistisk ???

thorr
thorr
11 years ago

Øyvind Strømmen skylder på antijihadistene.

http://oyvindstrommen.be/2011/07/23/kven-er-terroristen/

Erling
Erling
11 years ago

@Endnu en vantro
Helt enig.

Endnu en vantro
Endnu en vantro
11 years ago
Reply to  Erling

Nu har du en ny kamp at kæmpe, i din desillusionerede verden. Kampen for muslimer rundt om i verden og i Danmark ikke? Kampen for “socialisme” som her blev ramt direkte i hjertet. Massakreret. Socialismen der i sidste ende skal ende i en stor fælles glad verden, hvor alle er lige og alle får en stor bid af kagen. Jo du terrorhandlinger imod civile er altid afskyelige ligeså deres sympatisører. Mange på venstrefløjen og vi snakker slet ikke ude på det ekstreme, viger ikke for sympatitilkendegivelser, BLOT det går den rigtige vej. Så er det frihedskamp og en kamp imod… Read more »

Endnu en vantro
Endnu en vantro
11 years ago

@Erling Er det tankepoliti du drømmer om? At man skal kunne straffes, eller i hvert fald på en eller anden måde stå til ansvar for ens drømme og tanker? UANSET om folk sympatiserer eller ej med hans handling, hvilket jeg kan forsikre dig om at kun et fåtal gør herinde, så er det TANKER og intet andet. Det er kun ham og hans eventuelle medsammensvorne der bærer ansvaret for hans skyderier og bombesprængninger i sidste ende. Hvis du vitterligt bliver stødt og forarget og har lyst til at pege fingre over folk der støtter drab på uskyldige civile, så kan… Read more »

mette
mette
11 years ago

Jeg håber, at nordmænd kommer forbi og ser denne video, der viser, hvordan der bliver lagt blomster ved den norske ambassade København.

http://jp.dk/jptv/nyheder/indland/article2496125.ece

Erling
Erling
11 years ago

@Ole Burde
Tak.

Hans synspunkt er et han har ret til at have , og vi andre har brug for at nogen fremfoerer dette synspunkt , fordi EN DEL af sandheden ligger her , og at det er strengt noedvendigt at klargoere hvorfor det kun er en en mindrebetydende del .

Der er stadig nogen, der fatter hvorfor ytringsfrihed er vigtigt.

Det er ikke nok for os at reagere mod Breivik med et forvirret “ja men det kan man da ikke ! ”

Netop. Vil man fordømme ondskaben, må man først forstå den.

Ole Burde
Ole Burde
11 years ago

Ole P , Erling Erling er ikke nogen “troll” . Hans synspunkt er et han har ret til at have , og vi andre har brug for at nogen fremfoerer dette synspunkt , fordi EN DEL af sandheden ligger her , og at det er strengt noedvendigt at klargoere hvorfor det kun er en en mindrebetydende del . Det er ikke nok for os at reagere mod Breivik med et forvirret “ja men det kan man da ikke ! ” eller diverse foelelseses ladede musikalske udgydelse r. Breivik har U-ret fordi man ALDRIG har ret til at draebe uskyldige civile… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Allerede nu lever vi som israelerne, hvis vi tænker os om. Sikrede rum, afspærringer, kontrol, væbnede styrker nær, om muligt. Drabene på den amerikanske militærbase blev ikke flere da bevæbnede stoppede drabsmanden relativt hurtigt. Når våben og sprængstoffer er tilgængelige, og det er de jo, er det kun et spørgsmål om tid før de benyttes i sammenhæng hvor våbene, de ikke skulle kunne findes eller gerningerne optræde. Ikke alle er konstant opfyldt med fred,venlighed og omsorg for næsten. Peter Hummelgaard Thomasen udtaler: Jeg tror ikke, at man forsvarer demokratiet ved at stille vagter op osv. Vi skal i stedet have… Read more »

Aglet Xander
Aglet Xander
11 years ago

Hvordan i alverden kan et så tolerant og inkluderende parti skabe sig sådanne fjender ?

Måske Socialdemokrater i hele Europa skulle stille sig selv det spørgsmål .. . . . . . . .

mette
mette
11 years ago
Reply to  Aglet Xander

Der finder en informationsstyring sted, som stadig kan byde på overraskelser i flere retninger. Mellem kl. 21 og 22 så jeg i aftes en direkte transmission fra Norge, hvor en repræsentant for politiet flere gange oplyste, at der var mellem ni og ti omkomne på Utøya. Dette blev senere gentaget i de store avisers netudgaver. Men øen er ganske lille, og som det også tidligere forlød, kan man gå omkring den på ti minutter, hvilket luftfotos også har vist. Jeg undrer mig over, hvordan så mange unge mennesker kan stuves sammen på så lidt plads. Det er klart, at politiet… Read more »

mette
mette
11 years ago
Reply to  mette

Det viser sig, at NRK også havde folk i luften over Utøya, og billedet kan være vandret den vej til danske journalister.

http://www.dagbladet.no/2011/07/23/nyheter/utoya/drap/17427253/

Jesper
Jesper
11 years ago

Well done, er vel det eneste rigtige at sige i denne sammenhæng.

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
11 years ago

Dådet utfört av en Israelvän? Att islam och många muslimer kanske har visat sig vara, och också är, både verkliga och potentiella fiender till Israel, till judar och också kanske till judendom, det verkar vara en verklighet. De bråk och konflikter, och motsättningar som funnits, bl. a. redan ”från början”, till att staten Israel över huvud taget skulle få bildas där hon fick bildas, (som ju faktiskt FN trots allt godkände), och som alltsedan dess förevarit mellan ”palestinier” (till stor del arabiska muslimer) och Israel är ju en mycket tråkig och sorglig historia. Att det judiska folket ville ha och… Read more »

Peer Pedersen
Peer Pedersen
11 years ago

Det verkar finnas vissa likheter mellan Norge-tragedin och Oklahoma-bombningen… Man kan ställa sig frågan vart kedjan ramlar av och varför. Har vi ett demokratisk problem pga stigmatisering av nationalism och detta medför ett politisk tomrum där lämnar plats för högerextremism? Man ser inte helt samma bild på vänstersidan, där har man i alla tider förmått att härbärgera de mest extrema i sina olika fraktioner där ofta innehåller halva alfabetet i sina partibeteckningar. Sen kan man jo frukta att detta vansinnesdåd inte är det sista i sitt slag och sannolikheten att en annan extremist kommer ta liknande initiativ kommer öka genom… Read more »

LFPC
11 years ago
Reply to  Peer Pedersen

Har vi ett demokratisk problem pga stigmatisering av nationalism och detta medför ett politisk tomrum där lämnar plats för högerextremism?

Der ER et interessant spørgsmål her, men i den nuværende situation kan det alt for let udlægges som apologi og fokusflytning.

Peer Pedersen
Peer Pedersen
11 years ago
Reply to  LFPC

Du kan jo läsa vad Jan Guillou nyss har kläckt ur sig i svenska Aftonbladet, han pekar redan ut bytet för häxjakten…
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13366071.ab

LFPC
11 years ago

Disclaimer: Alle synspunkter i læserkommentarer står for skribentens egen regning. Evt. manglende afstandstagen fra blogredaktionens side er ikke udtryk for enighed. Vi fører en lempelig moderationspolitik, og fjerner normalt kun indlæg der indeholder åbenlys opfordring til strafbare handlinger, eller skønnes at være postet i trollende øjemed.

JacobCete
11 years ago

Medierne og de politisk rettroende ELSKER simpelthen at manden er blond og med “arisk udseende”.
Ligesom med Geert Wilders er det nærmest grund nok til at hade manden

Peter Andersen
11 years ago

Det der er sket i Norge må vel netop fører til en diskussion omkring hele multikulturalismen. Vi kan jo sagtens blive enige om, at det der er sket er forfærdeligt men det tyder jo også på, at noget i vores samfund er gået helt galt. Sådan kan det jo ikke fortsætte. Vi lever idag med en høj grad af ekstremisme, på begge sider, som vi bliver nød til, at tage stilling til. Hér handler det sgu ikke om hvilken side der “vinder”, men om hvad der er gået galt og hvordan vi kan komme videre. Det er dét denne, helt… Read more »

Mackety
Mackety
11 years ago
Reply to  Peter Andersen

“Hvis vi fortsat har tænkt os at bedrive tiden med shaming af hinandens synspunkter er det ret op og ned kynisme.”, sagde Peter Andersen. Det er jo det jeg og en del andre siger. Venstrefløjen er kyniske ud over enhver grænse, og du kan godt regne med, at de vil bruge det her til at shame alle, der ikke har nøjagtigt de samme holdninger til multikultur, som de selv. Din tanke med at vi skal holde fred, er da en smuk tanke, men desværre med forkert adressat. Du skulle prøve at sende den besked til Politiken i stedet – der… Read more »

Peter Andersen
11 years ago
Reply to  Mackety

Det er da også det jeg håber, at Politiken-segmentet snart vil prøve at forstå! Noget er gået galt. Så meget kan vi da konkluderer. Men er det alle de skrækkelige mennesker med nationalfølelse der skal “omvendes” eller hele projektet der skal gentænkes? Hér er svaret vel ikke så svært igen – eller?

Det er det jeg både håber og tror vil blive udfaldet. Men naturligvis ikke allerede imorgen…

li
li
11 years ago
Reply to  Peter Andersen

Forvent ikke de politiske korrekte virkeligheds resistente Pølletiken-demente……øh, segmentet kan udlede noget som helst fornuftigt, de vil trælle videre i deres utopitiske fantasi verden, hvor de tror totalitær islamist ideologien bare kan “integreres” ind i vores stik modsatte sekulære demokratiske samfund.

Nej, Pølletiken-segmentet vil snart konventer til deres islamiske venners racistiske ideologi.

trackback

[…] motiv, se nationell.nu Den norska siten Document.no – Snaphanens kollega – publicerar alla inlägg av massmördaren Anders Behring Breivik. Är det en […]

mette
mette
11 years ago

http://politiken.dk/udland/ECE1343461/formodet-gerningsmand-er-staerkt-nationalistisk/

Politiken har travlt på den der særligt infame radikale måde. At tænke sig, at Breivik er både kristen, direktør, frimurer, våbenejer, nationalist og kommenterer på document.no. Jeg forestiller mig, at Zenia Stampe og Lone Dybkjær er gået i permanent orgasme af lutter fryd.

Og så citerer man ellers et indlæg, som der findes tilsvarende tusinder af i hele den vestlige verden, de vælter ind hver dag. Hvorfor mon? Hvad vil man gøre med alle disse mennesker, der ikke passer ind i det radikale mønstersamfund? Den psykiske terror fra radikale kredse er næppe nok til at kue dem.

Mackety
Mackety
11 years ago
Reply to  mette

Den artikel er et fabelagtigt godt eksempel på, hvad vi kan vente os i fremtiden, desværre. Jeg har såmen stor sympati med ofrene, og man kan indvende at vores tanker burde gå eksklusivt til ofrene, men man kan roligt regne med at rødfascister over hele Danmark lige nu sidder og spekulerer på, hvordan de kan lave propaganda, af det der er sket. Det er sindsygt deprimerende at tænke på, at vi nu skal trækkes med artikler af den art i hobevis. Imens sidder islamister over hele Europa og jubler over det skete. Demokratiet har lidt et nederlag i disse dage.… Read more »

mette
mette
11 years ago
Reply to  Mackety

Mackety. Prøv at læse denne artikel i Aftenposten, der går på samme melodi men er endnu værre, alle islamkritiske er hermed udskreget til jaget vildt af den ekstreme slags. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4181195.ece Hykleriet er stort. Aftenpostens debatforum har i mange år været leveringsdygtig i islamkritiske indlæg af langt mindre stueren art, end document.no tillader. Redaktør Rustad er ganske striks. Aftenpostens netudgave havde også i flere dage Muhammedtegningerne liggende, men det blev der aldrig talt om. Nu har Aftenposten indført forhåndscensur af debatindlæg, og det er jo at smide benzin på det flammende bål. De burde i stedet lette trykket, for man kan… Read more »

Mackety
Mackety
11 years ago
Reply to  mette

Jeg læste artiklen du henviste til, og du har helt ret – den er styg. Desværre kan vi godt regne med at se mere af den slags. Hvis du vil se hvordan den allermest rabiate og hadefulde del af venstrefløjen syder lige for øjeblikket, kan du bare tage et kig i kommentarspalterne hos den overordentligt radikale http://www.politiken.dk For mit eget vedkommende tager jeg heldigvis på ferie en uges tid fra i morgen, og jeg har definitivt IKKE tænkt mig at tage computeren med. Jeg kan tidsnok finde ud af, hvordan politiken-segmentet har tænkt sig at udnytte tragedien til at slå… Read more »

mette
mette
11 years ago
Reply to  mette

Ja, det er deprimerende, men forhåbentlig får jeg det på afstand, når min ferie starter i morgen. I går græd jeg, i dag har jeg forsvaret ytringsfriheden og er blevet udskreget i Ekstrabladet som højreekstremist.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  mette

EBs angreb er for langt ude. Enhver, der ikke er socialist, er åbenbart højreekstremist. Sådan hamrer man løs i både den danske og den norske presse. Pludelig skimter man med gru årsagen til, at der er folk på højrefløjen, der advarer. Kan venstrefløjspressen ikke selv se, hvad det er, de laver?

JacobCete
11 years ago
Reply to  Mackety

Det er sindsygt deprimerende at tænke på, at vi nu skal trækkes med artikler af den art i hobevis. Imens sidder islamister over hele Europa og jubler over det skete.

Ja for pokker – dette er nærmest det mest skadelige man kunne forestille sig, for at få bremset multikulturen.
Der sidder sgu ikke nogen højre-bloggere og triumfere i dag – jublen kan kun findes blandt islamisterne.

jeg græmmes og jeg sørger med nordmændnene

Erling
Erling
11 years ago

Mackety Jeg prøver bare at udlede konsekvensen af al den macho-retorik, siden her normalt flyder over med. Anders Breivik er ‘one of us’, som Conrad siger, forskellen er at han har tro, ikke kun interesse. Og det er derfor der går 99 af din slags på een af Breitviks slags. Havde det så for fanden bare været Al Qaeda eller en anden tilsvarende gruppe… Jeg tror det siger alt om din medfølelse for ofrene, men… …alle de døde mennesker bare fordi en psykopat ønskede at fremskynde en borgerkrig, der desværre ikke virker som et usandsynligt fremtidsscenarie. …borgerkrigen ER her jo… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Erling

Du er godt nok langt ude i hampen, Erling 😉

JacobCete
11 years ago

Det store forskel er (forhåbentlig) at dette er een mands gerning, hvorimod muslimernes
terror er med store organisationer som Al-Qaeda og med Saudi Arabien som finansiel backup!

Prøv at sammenligne det med en enkelt galgning, som køber våben og kunstgødning!

Ole P
Ole P
11 years ago

Hold op med at reagere på Erling. Han er en klassisk “troll”, der blot er ude på, at provokere svar frem. Lad ikke ham afspore en ordentlig og interessant debat om, hvad der er sket.

Erling
Erling
11 years ago

“Mor, jeg er vildt forarget over at USA er sådan nogle imperialist-svin, så jeg har meldt mig ind i Radikal Ungdom. Der er landslejr i næste måned, og…”

Not.

Lavard
11 years ago

Zionister er koldblodige mennesker.

http://blog.balder.org/?p=1241

Mackety
Mackety
11 years ago

Det der er sket i Oslo og på Utøya er en katastrofe for alle tænkende mennesker, omend Erling muligvis ser anderledes på det? Først og fremmest fordi en masse mennesker er døde – dernæst fordi det der er sket, vil være den perfekte anledning for rødfascister i hele Europa til at accelerere nedmonteringen af demokratiet. For det tredje fordi multikulten vil se det som en anledning til at accelerere afskaffelsen af nationalstaten. Disse tre ting hænger sammen. Nationalstaten og demokratiet hænger sammen – afskaffer du nationalstaten er der høj sandsynlighed for at du også afskaffer demokratiet. Slår du dusinvis af… Read more »

Erling
Erling
11 years ago

Piben skal nok få en anden lyd. Om tredive år lever vi som israelerne, bag sikkerhedshegn og kontrolposter. Så får vi se, hvor langt din medmenneskelighed rækker.

Boel Tammes
Boel Tammes
11 years ago

Breiviks massemord er et udtryk for vanvid og den rene og skære psykopati. Andet er der ikke at sige til det. Massakren har desuden ødelagt ufatteligt meget arbejde for alle, der stiller sig kritisk til det mulitikulturelle samfunds velsignelser. Erlings bemærkninger om, at “vold er den ultimative valuta i politik”, og han forsikringer om, at han selv personligt “tager naturligvis afstand fra enhver form for vold. HÆ HÆ …” er det sidste, der er brug for. Infantilt og umodent pjat!!

164
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x