30
jul
Seneste opdatering: 30/7-11 kl. 1828
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vi er lettede, fordi han var norsk. Denne lettelse bør bekymre os meget mere, end den gør. Det er her, vores sande sårbarhed ligger. Under overfladen, under appellerne, under det farverige fællesskab må vi ikke holde op med at stille os kritisk an over for alt, som skaber utryghed. Uanset hvilken side det kommer fra.Også venstrefløjen har forstået, at jihadisterne er lige så farlige for muslimer som for samfundet generelt.

Den 11. september 2001 skabte ikke bare frygt for muslimer. Vi må vi ikke glemme, at mange muslimske ledere blev tvunget til at se ind i sig selv. De var nødt til at se, hvordan deres foragt over for vestlige værdier gav næring til en ‘højreekstrem’ islamisme blandt unge muslimer og skabte utryghed blandt ikke-muslimer. Debatten var helt nødvendig for at stoppe rekrutteringen til vold og for at skabe lighed og åbenhed i de mere konservative minoritetsgrupper, der fik deres faldne: bandeskyderier, kriminalitet, æresdrab og tvangsægteskaber.[..]

Terrorisme tvinger os til at se dyret, som bor i mennesket, i øjnene. Det uhyre, som er vågnet op i alle historiske epoker og i alle dele af verden. Det uhyre, der ligger latent i menneskesindet, hvis ikke det bliver vækket. Det forvandler ideologi til vold, politisk kamp til selvudslettelse og frygt til forbrydelser mod menneskeheden. Dette dyr kender ikke til religiøse, kulturelle eller etniske grænser. Vi er nødt til at se det i øjnene, mens vi stadig bearbejder sorgen, chokket og traumet. Derfor må vi aldrig igen blive chokeret over, at uhyret kan vågne i en blåøjet, lyshåret knægt fra den vestlige del af Oslo. Det er sket før, og det kan ske igen. Hvis man dæmoniserer en fjende for meget, vil man aldrig kunne forstå ham. Og hvis man ikke forstår ham, kan man aldrig bekæmpe ham.Fra kartoffel til uhyre.

Lægen og forfatteren Theorodore Dalrymple har skrevet en analyse, der trænger dybt ned i morderens narcissisme og forurettethed over at være en nullitet. The Mind of Anders Breivik.. Jeg skrev forleden, at det er en skam, Norge ikke kan henrette ham, hvis (når) han bliver dømt. Det står jeg ved. I Sverige skriver Marcus Birro det samme: Jag tycker massmördaren förtjänar att dö.

Naivitet peggar för fler bomber

Jan Kallberg bor i U.S.A. Der er ingen af de gængse måder, der kan forhindre ham i at skrive, hvad han mener. Karrieremåden, for eksempel:

Norgeattacken är en av flera som kommer i Europa och det får ni lära er leva med så länge ni ger politikerna frikort att riskera era liv hur de vill.
Terroristerna kommer aldrig att kunna vinna – oavsett vilken politisk eller religiös rörelse de företräder – för de kan inte ta terräng och hålla den men de kan ta ihjäl dig och de dina. Därför är terrorister inget överlevnadshot mot Staten Sveriges överlevnad, men de är ett direkt hot mot dig och din familj. I princip har du ingen politiker som har råg i ryggen att så upp mot terrorism och därför är just du extra utsatt.
Terrorism tas inte på allvar eftersom man lever i en – det är alltid en engångshändelse – fantasivärld.
Sveriges misstag är att inbilla sig att moraliska argument biter på en fullkomligt omoralisk motståndare. Det är lika poänglöst att söka moraliskt nedmontera politiskt våld med argument eftersom de som utför våldet har redan slutat lyssna. Mot hemodlad extremism har vi svårt att skydda oss eftersom de har lättare att röra sig i samhället och enskild som bestämmer sig för att göra terroristgärningar utan samverkan med andra. Det är svårt att avslöja någon som inte talar med någon.
Däremot, om vi möter internationell terrorism är det en motståndare som ser mjukhet som vekhet och en blotta, en motståndare som helt ignorerar varje mänsklig moralisk grund i syfte att ha ihjäl för ett politiskt mål. Så när det svenska samhället ignorerar terrorismen i en källarlokal nära dig bygger det på tron att någon form av moralisk insikt skall kliva in och förändra de skäggiga alternativt helrakade männen i källarlokalen så att de kramas på Fryshuset och börjar läsa feminism på ABF. Det kommer aldrig att inträffa. Det är tragiskt naivt. Det är nästan motbjudande naivt.Låt mig ge sju snabba punkter varför Sverige är utsatt:……..Dagens PS

Skriften på væggen efter Norge: Flertal støtter Wilders

Poll: 52% of Dutch say anti-immigration politician doesn’t need to tone down remarks. Polling firm Maurice de Hond said on Friday that 52 percent of those surveyed thought Wilders did not need to moderate his stance on the supposed “Islamisation of Europe” in the wake of the Norway killings, while 44 percent said Wilders should tone it down.Some Dutch question their country’s traditionally generous immigration and aid policies, worried by the deteriorating economic climate, higher unemployment, ethnic crime and a belief that Muslim immigrants have not fully integrated into mainstream society. In the opinion poll published on Friday, 29 percent of those questioned said they supported the Freedom Party’s approach to Islam and Muslims in the Netherlands, more than those who agreed on the issue with the Liberals and the Christian Democrats combined.Survey: Wilders anti-Islamic rhetoric fine, Over half of Dutch say Wilders anti-Islamic rhetoric fine-poll,Flertall i Nederland støtter innvandringskritisk politiker

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
mette
mette
10 years ago

Racisme? “Erik Kjøsen la fredag i 12.30-tiden ned et hjerte på Den blå steinen med dikt og hilsener til de omkomne etter terroren. Der oppfordret han også folk til å gi penger gjennom stiftelsen «Peace for the families», som han selv opprettet tre dager etter terrortragedien. Fredag kveld var han innom Den blå steinen og så hjertet ligge der, omringet av tente lys. Lørdag morgen var minnemerket borte. – Jeg forstår det bare ikke. Jeg er veldig lei meg og skuffet , sier tobarnsfaren som kom til Norge i 1996 fra Irak. Kjøsen arbeider som frisør i Bergen.” http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Derfor-ble-minnesmerket-hans-fjernet-2546628.html Fra… Read more »

Durotrigan
10 years ago

Apologies if you have already seen this, but the following short video news report from Oslo is horrific: all rapes over the past year in the city have been carried out by non-Western (often Muslim) immigrants, as have almost all recorded rapes in the Norwegian capital over the last five years: http://durotrigan.blogspot.com/2011/07/rape-gift-from-norways.html

LFPC
10 years ago
Reply to  Durotrigan

We have indeed featured this very telling story. With all the current howling of “hate” with no specific address and with no examples, let alone any definition of what constitutes hate, one must wonder if the mere reporting of facts such as these rape statistics will be banished. My guess is it won’t. The genie of truthtelling is out of the bottle, and the most vocal critics of the free debate on the internet have never ever read any posts here or elsewhere. The moment anybody tries to scrutinize what we actually write and stand for this whole charade will… Read more »

mette
mette
10 years ago

http://www.vgtv.no/#!id=42548

“muslimer og norske” siger den muslimske pige på videoen.

mette
mette
10 years ago
Reply to  mette

Aldrig har jeg set noget lignende. Overvældende glæde og begejstring ved en sørgehøjtidelighed.

HVILKEN EMPATI!

mette
mette
10 years ago
Reply to  mette

Danske BT’s udlægning af festligheden.

http://www.bt.dk/udland/stoltenberg-mindes-med-muslimer

mette
mette
10 years ago
Reply to  mette

Jeg beklager, at jeg lod mig rive med af stemningen og kom til at skrive festlighed i stedet for sørgehøjtidelighed.

Bikere i sorg.

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/MC-folket-sa-nei-til-terror-2546471.html

Fra Bergens Tidende i den blå by.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x