1
sep
Seneste opdatering: 2/9-11 kl. 1724
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Når man har politisk chikane i Danmark, så er det i Sverige ren terror, som kommer til at koste nogen livet. Ikke bare tier de andre partier om det, men med luskede udtalelser som denne om et knivoverfald på David von Arnold Antoni i valgkampen, medvirker statsminister Reinfeldt aktivt til at opmuntre til mere. Et andet knivoverfald i valgkampen 2010 var nær endt dødeligt.

Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer

Sverigedemokrater%20uts%C3%A4tts%20f%C3%B6r%20attentat

Se videre på Ny attack mot Therese Borg

Moskvas grønne hær agiterer for revolutionen

Ramadanfestlighederne er slut slut for denne gang, og blodsukkerreguleringen kan så småt komme ind i den normale rytme for de næste 11 måneder, Vi siger pænt tak for god ro og orden, og glæder os til næste omgang. Tænk ikke på oprydningen, det klarer kuffar (LFPC).

Video: Massengebet von Moslems in Moskau

Varnade om arbetslöshet hos invandrare redan 1997

I SVT Aktuellt igår (fra min.2:50 – 14:02) advarer Swedbank i en ny rapport om unge indvandreres kroniske og øgende arbejdsløshed i Sverige, der indtager en anden plads i Europa efter Spanien, for risiko for sociale uroligheder i lighed med de nylige engelske. At det er så slemt, er langtfra nogen nyhed. Det er antagelig den mest forudsigelige, ulykkelige effekt af Sveriges europarekord i indvandring, der overhovedet findes. “Kan problemet løses” spørges der tilsidst. Det er så stort, at jeg gerne vil påtage mig at svare: “Nej, det kan ikke løses.” Ikke mindst af den grund, at mange af de unges kundskaber ikke engang rækker til, at de komme i det svenske lighedsgymnasium. Et stort proletariat af uanvendelige udlændinge, kan ikke bruges om så Sverige skulle komme til at lide af akut arbejdskraftsmangel. Samtlige partier har skabt det, nu kaster de med aben. Självskadebeteende er udbredt blandt unge svenske kvinder. Måske Riksdagsmedlemmer burde scannes for den sygdom, inden de blev sluppet løs på befolkningen. Vores læser M. Nilsson belyser problemets størrelse og dets forudsigelighed:

Proposition från 1997 med förra s-regeringen och statsminister Göran Persson

Regeringen

Arbetslösheten har blivit det svåraste hindret för människor att skaffa sig jämbördiga levnadsvillkor. En konsekvens av arbetslösheten är att de som aldrig lyckas få ett reguljärt arbete även ställs utanför detgenerella trygghetssystemet i form av arbetslöshetsförsäkring och ytterst hänvisas till socialbidrag för sin försörjning. Det finns stora skillnader mellan olika invandrargrupper när det gäller deltagande i arbetslivet. Invandrare från Afrika och Asien samt relativt nyanlända invandrare har i gemen stora svårigheter att få fotfäste på arbetsmarknaden

Denna utredning varnade alltså redan 1997 om arbetslöshet hos invandrare och hur svårt det var för invandrare år 1997 att få jobb

Utanförskapsområden växer drastiskt

Den bild som den nya “Utanförskapets karta” ger är tyvärr ännu mer bekymmersam än föregående. 26 nya områden kan nu klassas som utanförskapsområden, medan bara tre lämnade denna kategori. Utanförskapsområdenas antal ökade på detta sätt från 131 till 154 mellan 2002 och 2003. Utanförskapet blev dessutom allt djupare i dessa områden.

Välfärdsbörda

Redan nästa år kommer 73 kommuner att ha en försörjningsbörda över 2,5. Tre år senare, 2015, är det enligt SCB-studien över 100 kommuner som har en ansträngd försörjningsbörda på eller över den här nivån. Det är jämförbart med hur kommunernas läge var under 90-talskrisens värsta år. Om 20 år finns enligt SCB över 200 kommuner med en försörjningsbörda på 2,5 eller högre. Kommuner som i dag är väl fungerande kommer då, år 2031, att ha en ansträngd försörjningsbörda. Dit hör till exempel Danderyd, Norrköping, Vellinge, Malmö, Lund, Helsingborg, Uddevalla och Sandviken.

År 2011 ser det ut så här hos arbetslösa invandrare

Var 3 ung invandrare arbetslös

– Det är tufft. Arbetsgivarna säger att de ska höra av sig, men gör det inte, säger arbetssökande Robin Ivars i södra Stockholm. Han är en av 19 500 invandrare mellan 19 och 24 år som just nu saknar jobb. Gruppen har på kort tid växt kraftigt. 2008 var ungefär var femte invandrad ungdom utan jobb, i fjol var tredje, enligt statistik som Statistiska centralbyrån tagit fram åt TT

Saknar gymnasiekompetens

Mer än var femte invandrad ungdom saknar gymnasiekompetens och dubbelt så många fastnar i långvarig arbetslöshet jämfört med de svenska, fyra mot två procent.

Saknar gymnasiekompetens

60 procent har minst gymnasieutbildning. Trots det har många svårt att få ett arbete. Så kan det inte fortsätta. Vi behöver allas kompetens för att lösa den kommande generationsväxlingen.

Tar invandrare 7-10 år att få jobb

-Det är så stora problem med flyktingmottagandet i dag. Det tar sju till tio år innan man är självförsörjande och vi har en stark koncentration till ett antal bostadsområden. Vi vill sprida flyktingarna över hela landet. Vi kallar det för ”Lex Vellinge”, ett tvång på att alla kommuner ska ta emot flyktingar, säger Anders Lago (S), kommunalråd i Södertälje.

Skyhög arbetslöshet hos irakier

Många sverige-irakier saknar sysselsättning. Arbetslösheten bland de irakier som varit i Sverige i tio år är skyhög – 73% av kvinnorna och 60% av männen födda i Irak saknar sysselsättning enligt SCB. I två reportage från maj 2008 försöker Studio Etts reporter Katarina Gunnarsson ta reda på varför det är så.

Skyhög arbetslöshet hos irakier

Invandringen av irakier har ökat stort de senaste åren och enbart år 2007 kom det runt 10 000 irakier till Sverige. Idag bor det nära hundra tusen irakier i Sverige och en stor del av dessa är arbetslösa.
– Min fru är arbetslös. Hon har varit mammaledig vid två tillfällen, och nu efter mammaledigheten är hon redo för att arbeta men hittar inget arbete. Det kan vara svårt. En stor del av Irakier invandrade till Sverige på 80 talet, då kriget med Iran pågick. Av de hundratusen Irakier i Sverige så är det mindre än 30 procent som har ett arbete

Stor arbetslöshet hos somalier

I Göteborg så bor det cirka 3000 somalier och i hel Sverige omkring 22 000. Här i Göteborg bor de flesta i stadsdelarna Lärjedalen och Bergsjön. Bland alla invandrargrupper är somalierna den gruppen med störst arbetslöshet.

Stor arbetslöshet hos somalier

Mer än hälften av Örebros somalier lever på socialbidrag och varannan vuxen man hade noll i inkomst 2005.
Med landets högsta arbetslöshet bland utrikesfödda är det svårt för invandrare att få jobb i Örebro. Men tuffast är det för afrikaner, och bland dem är somalierna flest. Bara i Stockholm, Göteborg och Malmö bor fler somalier än i Örebro.

Invandrare sjukskriver sig mest

Var tredje inrikesfödd som förra året fick besked om sin ansökan om sjukersättning (förtidspension) fick avslag av Försäkringskassan.För personer födda i Turkiet, Mellanöstern eller Nordafrika var andelen avslag mer än dubbelt så stor. En faktor som Magdalena Brasch tror spelar in är hög arbetslöshet inom de grupper som sticker ut i den här statistiken. Generellt sett är arbetslösa överrepresenterade bland dem som får avslag och indrag.

Förtidspensionerade invandrare

Fortfarande toppar greker över 45 år listan över förtidspensionärer i Sverige. 39 procent av 45 – 64 åringar födda i Grekland har sjukersättning, enligt Försäkringskassan. Därefter kommer jugoslaver och turkar. Bland svenskarna är siffran 13 procent. Gemensamt för dessa grupper är att de kom till Sverige under 1960- och 70-talen och har slitit ut sig med tunga jobb. Bland de unga är skillnaderna mellan olika nationaliteter nästan obefintlig, skriver Dagens Nyheter.

10 av 4000 invandrare fick jobb

Av 4 000 personer som anlänt till Sverige sedan december har Arbetsförmedlingen bara kunnat stryka tio för att de har fått jobb. Och bara 50 jobbar inom ramen för en så kallad etableringsplan, enligt en ny rapport.

Skapar socialbidragsberoende

– Vi upplever att vi producerar socialbidragstagare på löpande band nu. Så kommenterar Åke Carlsson (C), kommunalråd i Uppvidinge kommun, Arbetsförmedlingens utvärdering av det nya systemet med etableringslotsar för nyanlända.

218.000 arbetslösa invandrare

På Arbetsförmedlingen finns i dag 218.000 inskrivna med utländsk bakgrund.

Arbetslösa invandrare kostar 34 miljarder

I Sverige finns det uppskattningsvis 50 000 romer och 80 procent av dessa är arbetslösa och det skulle innebära att i princip merparten av alla romer i arbetsför ålder lever på försörjningsstöd. Kostnaderna för skattebetalarna uppskattas till 12 miljarder kronor per år, enligt Maria Leissner (FP). Övriga arbetslösa invandrare kostar samhället omkring 34 miljarder kronor årligen, förmodligen mycket mer.

Erik Ullenhag

De integrationsutmaningar som finns i Sverige återfinns i övriga Europa – trots en i många länder skenande arbetslöshet behöver vi ökad invandring. Göteborg, Sverige och Europa står inför en demografisk utmaning där allt färre ska försörja allt fler. Givet att sysselsättningsutvecklingen står sig beräknas EU:s arbetsföra befolkning minska med 50 miljoner de närmaste 50 åren.

Angeles Bermudez-Svankvist

Tidigare spanske premiärministern Felipe González visar i en rapport till EU-kommissionen att EU-länderna kommer att behöva invandrad arbetskraft i storleken 50 miljoner personer för att klara framtidens välfärd.

Af M. Nilsson

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] angreb på Sverigedemokrater i 2011 « Snaphanen 50 angreb på Sverigedemokrater i 2011 via snaphanen.dk Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna […]

JensH
JensH
10 years ago

Det her kommer vi sikkert heller ikke se i København:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2032447/A-bolt-bleu–Dramatic-moment-thunderbolt-lights-Eiffel-Tower.html

Fantastisk billede.

JensH
JensH
10 years ago

OT

Her er et nyt Hollandsk TV quiz-show vi med 100 % sikkerhed ikke vil se nogen Dansk TV-station købe rettighederne til at kopiere:

“New Dutch game show where failed asylum seekers can win cash to spend AFTER they’ve been deported
‘Consolation prizes’ for losers include bulletproof vest and bag of tulip bulbs”

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2032647/New-game-failed-asylum-seekers-win-cash-spend-AFTER-theyve-deported.html

En smule smagløst ville jeg mene.

MetteD
MetteD
10 years ago
Reply to  JensH

🙂

Her er så en af de makabre, som vi heller ikke har oplevet før.

http://jp.dk/udland/article2533060.ece

naymlap
naymlap
10 years ago

Den spanske “Skomagarn” = Zapatero, är en olycka för Spanien. I sann socialdemokratisk ordning lider även han av sk. “megalomania” storhetsvansinne. Han legaliserade uppehållstillstånd för miljoner illegala invandrare. Nu kan dessa miljontals människor kassera in arbetslöshetsbidrag samtidigt, liksom i Sverige arbeta svart. Över en miljon marrockaner skickar varje månad stora summor till sitt hemland och spanjorerna betalar. Sjukvården är inte längre vad den har varit. Ej heller Spanien för den delen. Märk: “Högmod går före fall!” Hur skall det då inte bli i Sverige? Där megalomanian florerar ohämmat i hela samhället, fegheten har blivit ett nationaldrag och dumheten en meriterande… Read more »

16830911
16830911
10 years ago

Det kommande inbördeskriget
kommer att skapa massor av jobb
i samband med återuppbyggnaden.

Under förutsättning att vår sida vinner.

trackback

[…] hela denna rapport på Snaphanen. Inlägget skrevs: 2011-09-01 18:53 Kategori: Blandat ← Tidigare nyhet // […]

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x