8
sep
Seneste opdatering: 8/9-11 kl. 1452
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

The Guardian har en interessant interaktiv kortlægning af den norske morders netadfærd.Anders Breivik’s manifesto mapped. Avisen skriver trøstende: “To appear on it does not make anyone responsible for Breivik’s actions. Rather it shows how a conspiracist mind can twist perfectly normal stories into a threatening and dangerous pattern.” Åh, tak, vi er ikke medlem af en klub, vi aldrig har hørt om, eller? Vi tog testen for vores eget vedkommende. Morderen har tre henvisninger til denne blog, den ene post er den vidunderlige salme “Se, nu stiger Solen”, hvad han så har villet med den. Vi er orange for “Europæisk nationalist”, og man ser vi henviser til 10 andre “nationalister”, resten er til skikkelige main-stream medier (blå), tænketanke, nationale statistikker osv.:

An analysis of the Norwegian killer’s manifesto reveals the online network that features in his paranoid universe.Anders Breivik’s manifesto reveals a subculture of nationalistic and Islamophobic websites that link the European and American far right in a paranoid alliance against Islam and is also rooted in some democratically elected parties. The Guardian has analysed the webpages he links to, and the pages that these in turn link to, in order to expose a spider web of hatred based around three “counter-jihad” sites, two run by American rightwingers, and one by an eccentric Norwegian. Anders Breivik’s spider web of hate

Så går det trøstende og moderate ellers af The Guardian i artiklen der medfølger. Nu kan man ikke forlange at de skal vide hvilken klang “nationalist” har i Danmark, men hvis vi kaldte Guardian “kommunistisk”, ville de nok også synes, det var noget over the top. Ingen i Danmark kalder sig frivilligt “nationalist,” vi har andre ord for at være nationalt indstillet. Daniel Pipes, der har en phd i arabisk historie, Douglas Murray, Melanie Phillips og samtlige europæiske anti-immigrationspartier, ryger med i Breiviks net, Pipes endda under kategorien “Counterjihadist.” Skidt og kanel sammen, agtværdige akademikere bundtes sammen med den amerikanske damptromle med versalerne, Pamela Geller, der elsker at lade sine ansigtsløftninger fotografere med kändisser. Jeg har skam mødt hende i en hotel-bar engang, men jeg var jo ikke kendt nok, og desuden hader de fleste fotografer at blive fotograferet, på samme måde som læger hader at være patienter, så jeg ville alligevel have afslået. Bene vixit, qui bene latuit. Inden avisen i det sidste afsnit, der begynder med “What makes him particularly frightening is that he seems to have radicalised himself,” endelig skriver noget fornuftigt.

Det er ganske åbenbart, at den norske massemorder er det nyttigste der overhovedet er indtruffet for den værdipolitiske venstrefløj og deres valgslægtskab med islam i Europa, siden 9/11 for alvor kompromitterede islam i de brede befolkningers anseelse. Han er alt for god til at glemme foreløbig. Der er en åbenlys interesse i, at holde Breiviks paranoide spindelvæv, og de der befinder sig i det levende. Det ser man tydeligst i Norge, som Hans Rustad forklarede i København i går, der har deres daglige Breivik/Fjordman artikel. I dag hedder den Fjordman støtter retten til å forsvare seg med våpen «mot fienden». Fjordman citeres i artiklen for:

På spørsmål om han ville tydd til våpen dersom noen tok seg inn i hjemmet, og forklart handlingen med selvforsvar, svarer Jensen: – “Jeg eier ikke skytevåpen selv, men jeg mener at man har en moralsk rett til å forsvare sitt eget og sin families liv dersom dette er direkte truet. Det putter meg omtrent på linje med nordmenn flest, ville jeg tro.”

Hvad der er mest militant, fanatisk og voldsparat, Fjordman eller den norske muslim og islamist, Mohammad Mohyeldeen, der drømmer om at slå jøder og homoseksuelle ihjel, truer med at skyde norske journalister, og som direkte truede Norge med et 9/11 i februar 2010, kan enhver jo afgøre efter egen smag.

Det er en stund siden Mohammad Mohyeldeen satte en støkk i oss i forbindelse med demonstrasjonen mot karikaturtegningene. Hvor er det blitt av mannen som truet Norge med et 9/11 hvis vi ikke viser respekt overfor islam? Noen lurer kanskje på om han har roet seg ned og blitt mer moderat. Dessverre har han nylig publisert en del videoer på YouTube som mer enn antyder det motsatte. I en av videoene driver han skytetrening, akkompagnert av ”Allahu Akbar”. I en tidligere nettdebatt taler Mohyeldeen varmt for ”militær jihad” og definerer Norge som ”krigens hus”. Ingen debattanter avviser væpnet jihad for å nå målet om kalifatet. Hvem bygger fiendebilder? HRS.NO

Mohammad Mohyeldeen skydetræner i Norge

Svensk venstrelogik

ER underholdende, den deles i øvrigt af alle andre end Sverigedemokraterne, alle vil forære landet væk. Vänsterpartiets formand, kammerat Lars Ohly, der kaldte sig kommunist indtil 30 oktober 2005, mener i ramme alvor, at det er udemokratisk af SF vil samarbejde med Dansk Folkeparti, og på mandag krydser han den åndelige, «antifascistiske beskyttelsesmur» i Øresund, og rejser han ned for at tale nogle alvorsord med SF, selvom hans egentlige søsterparti er Enhedslisten. Kammerat Ohly tror i sin forvildelse, at han kan hjælpe SF, i virkelighedens verden kan han nemt skaffe SF af med endnu et par mandater. Det bliver ikke kedeligt.

Villy Sövndal, partiledare för Vänsterpartiets danska systerparti, Socialistisk Folkeparti, har sträckt ut en hand till Dansk Folkeparti. Lars Ohly kommenterar:
– När jag läste detta i Jyllandsposten reagerade jag med bestörtning. Inviten bidrar både till att göra Dansk Folkeparti rumsrent och att förespegla väljarna att det går att samarbeta med ett sådant parti om andra frågor än migration och integration. Detta spelar bara rasisterna i händerna, säger Lars Ohly. När den socialistiska vänstern förirrar sig i taktiska valfunderingar har rasisterna redan vunnit poäng. Det finns partier som vi aldrig någonsin ska bidra till att legitimera och aldrig någonsin ska samarbeta med. Sverigedemokraterna är ett sådant parti, Dansk Folkeparti ett annat. Vi i Vänsterpartiet hoppas att Socialistisk Folkeparti drar tillbaka sin utsträckta hand och istället verkar för en politik med utgångspunkt i alla människors lika värde, och en human och rättssäker flyktingpolitik i hela Norden, säger Lars Ohly.Lars Ohly bestört över SF:s invit

Danske muslimer mere radikale efter 2001

10 år efter terrorangrebene på USA er radikale muslimers had til Danmark større end nogensinde. Den særlige trussel herhjemme skyldes Muhammed-sagen. Unge muslimer er gennem de forløbne 10 år efter terrorangrebene på USA blevet meget bevidste om, at de i dele af den danske befolkning betragtes som ikke-hørende til nationen.
Lektor ved arabisk- og islam-studier på Aarhus Universitet Thomas Hoffmann mener, at det, han kalder ”vækkelsesdelen” blandt muslimer i Danmark, lige nu er stærkere end den del af de herboende muslimer, som går den liberale og progressive vej.
”De såkaldte diaspora-muslimer, der lever i Danmark, vil altid mobilisere moralsk, måske som modvægt til deres sociale status. Nogle af dem bliver mere ’halal og haram-orienterede’ (arabisk for tilladt og forbudt, red.) i forhold til de lande, hvor deres forældre eller bedsteforældre kom fra. Også selvom de har valget mellem at kaste traditionen over bord eller at lade sig inspirere af islam,” siger Thomas Hoffmann.[..]

Politiets Efterretningstjeneste vurderer fortsat, at terrortruslen mod bestemte danske personer og lokaliteter er høj. Kristeligt Dagblad. Se også Thomas Hoffmann: – vanskeligt for mig som forsker at påstå jihadister fortolker islam forkert.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] skriver Hans Henrik Fafner & Ole Bjørn Petersen i en ny lærebog for 16-19 årige på forlaget Systime: Radikalisering og terrorisme. Passagen bygger på The Guardians artikel Anders Breivik’s spider web of hate fra september 2011. Desværre er den ikke interaktiv længere, for der kunne man se, hvor perifere Uriasposten og Snaphanen var i Breiviks digitale spindelvæv. […]

pæl
pæl
10 years ago

Thomas Hoffmann er en af de mere ædruelige danske forskere.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Ang. “Mohammad Mohyeldeen skydetræner i Norge”

Dette må vel så høre ind under kategorien “liggende skydning” – eller hvad? 😉

De har altså åbenbart ikke hjernekapacitet nok til at rotere videoen til lodret,
FØR de uploader den til YouTube 😀 Måske har vi i virkeligheden slet ikke
så meget at frygte?

Hans Und
Hans Und
10 years ago

Jeg erindre at have set et eller andet i TEEEEVEEEE om at lave mapping af netværk, terrorister eksempelvis.

Har man interesse i emnet…

jeg gogglede: terrorist spotting data program mapping

Et spændende resultat er: http://www.orgnet.com/tnet.html

Måske noget man kunne bruge til at spotte venstrefløj med, på privat basis?

Nils
Nils
10 years ago

Hjælp jeg bliver forfulgt af paranoide… Pressen er den fjerde statsmagt, eller tredje i Sverige – den kontrollerende – siger man. Men er avisen Vogteren ikke snarere en del af den udøvende magt, der skal tæske visse borgere på plads med bagtalelse og vrøvl? Og hvad er egentlig pressens rolle generelt i det såkaldte moderne samfund? Er det ikke snarere borgerne, der bliver kontrollerede, end det er statsmagten? Der MÅ jo være en dybere mening med alt det tænderskærende vås, vi skal udsættes for. Vrøvl er magtens sprog par excellence. Det er nemt at afgøre, hvem der har magten i… Read more »

Limewood
Limewood
10 years ago

Hvem sagde 9-11

Med den paranoia der hersker på venstrefløjen går der vel ikke længe inden, at Breivik bliver udråbt til i virkeligheden at være styret af venstrefløjens hemmelige broderskab af indspiste old boys for at kompromittere højrefløjen.

Nå ikke.

Thomas Nydahl
10 years ago

När jag läser om de gripna i Berlin – bombingrediens-köpare precis som den norske massmördaren – kan jag inte låta bli och undra om de läst olämpliga bloggare som Snaphanen eller Fjordman, eller om det rentav är en tjock grön bok som inspirerat dem.
De blev i alla fall gripna för inköp av just de kemikalier som behövs för bomben, och moskén de tillhörde har fått polisbesök. I DN kan man läsa en helt liten notis om dem:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/terrormisstankta-gripna-i-berlin

JensH
JensH
10 years ago

Apropos Pamela Geller, så er hun imorgen på FOX NEWS’ program “FOX & Freinds Show”, hvor hun skal tale om sin nye bog “Stop Islamization of America: A Practical Guide to the Resistance”:

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=342585

Thomas Bolding Hansen
10 years ago

Vänsterpartiet i Sverige trækker vel strengt beset både de vælgere Enhedslisten og SF ville trække i Danmark? Altså det er både fabianske socialister og revolutionære kommunister?

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Han nævnte faktisk også Baader-Meinhof-banden/RAF fra 70’erne og 80’ernes Tyskland (teknisk inspiration til bombe !).
Skal venstrefløjen og BM-RAF-sympatisørerne (BZ, Antifa &amp AFA) i DK så også til at tage afstand fra hans afskyelige handlinger og gøre bodsgang for alle deres synder?!

Og hvad med Shakespeare-, Churchill- og Obama-fans? 😉
Folk, der interesserer sig for den engelske liberale filosof John Stuart Mill?

PK
PK
10 years ago

Breivik skulle have radikaliseret sig selv….
Og indtrykket af muslimer/ indvandreres volden og hærgen
i Norge havde så ingen betydning.
Ja, så er han jo en socialdemokrat.
Tja,,,,,

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x