30
sep
Seneste opdatering: 1/10-11 kl. 0734
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Al-Awlaki: Fra dialogpartner til modtager af Hellfire-missil

Man mindes Arnold Schwarzeneggers klassiske replik i True Lies: “You’re fired!“. Det er jo ikke første gang at det hotteste hotte inden for religionsdialog foretager et karriereskift der kun kan synes besynderligt hvis man har gjort virkeligheden til tabu. En pæn lille bonus i dette amerikanske pletskud var redaktør på terrorismens glittede magasin Inspire Samir Ahmad – han blev med andre ord gjort til ‘ansvarshavende redaktør’.

The DC area mosque where recently departed Al-Qaeda cleric Anwar al-Awlaki served has put out a press release where they provide us with this insight:

From 2001 to 2002, al-Awlaki served as an Imam at the center, according to a release from Imam Johari Abdul-Malik, director of outreach for the Falls Church-based Islamic center. In the release, he said al-Awlaki was known for his interfaith outreach, civic engagement and tolerance in the Northern Virginia community. […]

Awlaki’s DC mosque: AQ cleric was known for interfaith outreach, tolerance and civic engagement

U.S-born cleric Anwar al-Awlaki and Samir Khan, who edited the slick Jihadi Internet magazine, were killed in an air strike on their convoy in Yemen by a joint CIA-U.S. military operation, according to counterterrorism officials. Al-Awlaki was targeted in the killing, but Khan apparently was not targeted directly.

After three weeks of tracking the targets, U.S. armed drones and fighter jets shadowed the al-Qaida convoy before armed drones launched their lethal strike early Friday. […] US officials: US attack in Yemen kills al-Awlaki

Venstrefløjen fordømmer drabet og krænkelsen af en amerikansk statsborgers retssikkerhed:

[…] What’s most striking about this is not that the U.S. Government has seized and exercised exactly the power the Fifth Amendment was designed to bar (“No person shall be deprived of life without due process of law”), and did so in a way that almost certainly violates core First Amendment protections (questions that will now never be decided in a court of law). […] The due-process-free assassination of U.S. citizens is now reality

Problemet her er jo imidlertid at Awlaki havde dobbelt statsborgerskab – amerikansk og ummaens, og at forfatningsmæssige rettigheder ikke tager højde for den mulighed at en statsborger kan have større tilknytning til det internationale broderskab end til USA. Det er Bjørn Elmquist-syndromet i fuld udfoldelse – rigid henholden til retsbeskyttelser undergraver i sidste ende den statsmagt der garanterer disse rettigheder (LFPC). Left-wing commentator annoyed that al-Awlaki didn’t get “due process”

Talibanhustrun i Sveriges Radio

Nog är det delikat, att en talibanhustru, konvertiten Ann Ferm, med många fingrar i syltburken, får representera muslimer bosatta i Sverige med två morgonandakter i Sveriges Radio. Per Gudmundson berättar en sällsam historia från denna statliga radioinstitutions korridorer. Läs för all del hela hans text, men smaka på detta:

“Hennes förre make, den svenske medborgaren Redouane Laadjal, kallades Abu Bilal Moazaz, den algeriske emiren. Efter att ha genomgått al-Qaidas vapenutbildning i träningslägret Khalden i Afghanistan stupade han 1999 i strid för talibanerna mot Norra Alliansen (enligt hans nyligen publicerade ‘martyrbiografi’ på arabiska).Inte heller nämns att hennes näste man, algeriern Farhi Saiid, som ska ha utbildats på träningslägret i Derunta, blev fånge nummer 311 på Guantanamo. “

Det blir spännande framöver, man skulle kanske rentav börja lyssna till de skenheligas morgonandakter? Af Thomas Nydahl (Per Gudmundsson: Ska en talibanhustru representera Sveriges muslimer? Der er en længere udredning af SR´s andægtige medarbejder her: Bin Ladin är död, men vi tvivlar på att denna svenska kvinna jublar idag. )

Det nye Egypten: Koptisk kirke nedbrændt af vilde horder

St George’s Church in the village of Al Marinab of the province of Edfu was attacked and burned by Muslim fanatics from the same and neighboring villages. No one was inside the church during the attack. This church was attacked several weeks ago by the same mob of Muslims who demanded to remove its cross. Today, they succeeded in doing so as they have been threatening for several days. They prayed their Friday prayers in front of the burned church. The fanatics numbered approximately 150. Three adjacent homes, a store as well as a building, all of which are owned by Copts, have also been burned. […] St George’s Church in Al Marinab, Edfu, attacked and burned by Muslim fanatics

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PBr
PBr
10 years ago

Det nye Egypten: Koptisk kirke nedbrændt af vilde horder

“St George’s Church in the village of Al Marinab of the province of Edfu was attacked and burned by Muslim fanatics .
The fanatics numbered approximately 150. ”

Det endnu engang tydeliggjort, “The fanatics”, som ikke behøver at udgøre et stort tal, sætter dagsordenen, din lille fredelige muslimske grønthandler/nabo er en del af det hav ” The fanatics” svømmer i.

Svenskasvensson
10 years ago

Man undrar hur hon kunde bli så, något måste ha gått fel. Hon kan gå med i Moderaterna, bli deras Muslim expert :p

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Et godt sted for hende at repæsentere sverriges muslimer ville være i Modagishu

JensA
JensA
10 years ago

Hvorfor skulle en “talibanhustru” ikke kunne repræsentere Sveriges muslimer. Taliban (= islamisk studerende) forkynder da islam rent og purt. Ikke sandt?

Flemming Hansen
Flemming Hansen
10 years ago
Reply to  JensA

Det eneste man kan være sikker på er, at en kvindelig konvertit altid vil iføre sig hele forklædningen. Ellers er der jo ingen der ser den store forvandling. Snak om at være opmærksomhedssøgende?

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x