5
okt
Seneste opdatering: 6/10-11 kl. 0025
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Med blandt andre Walid al-Kubaisi, Hege Storhaug og Hanne Herland. Klippet er en del af et længere program, der blev sendt den 4 oktober 2011.

Postbude i Malmø udstyres med overfaldsalarm

Brevbärare utrustas med överfallslarm för att kunna arbeta runt Sevedsplan.– “I nuläget råder vi dem att lämna området så fort de känner sig det minsta hotade,” säger Mårten Pavlov, huvudskyddsombud på Posten i Malmö. Sedan en veckas tid har brevbärarna larm som är direktkopplade till SOS Alarm. Brevbärarna har också blivit fler i området för att postutdelningen ska gå fortare.Anledningen till de skärpta säkerhetsrutinerna är att brevbärare har blivit antastade, utsatts för raketskjutning och känt sig hotade när de ska dela ut posten på Rasmusgatan och intillliggande gator.Brevbärare får överfallslarm. (Emnet var kildent for Sydsvenskan, der måtte igennem tre forskellige rubrikker, inden de bestemte sig. Brevbärare utrustas med överfallslarm, Brevbärare tvingas ha överfallslarm, Brevbärare får överfallslarm.) Tungen lige i munden! Sveriges Radio ramte den i første hug: Hotade brevbärare får överfallslarm.

Slut med ghettoer – fra i dag hedder det “udsatte områder”

Selvom, eller netop fordi, der er blevet flere af dem. Får man ikke andet med en ny regering, får man i al fald et mere vandkæmmet sprog. Den slags, der skaber glæde hos madammerne m/k på Dagbladet Samarbejds-Politiken.

Vi har tidigare publicerat listan på 200 ställen i Sverige där du nog inte vill bo. Och senare kompletterat med 751 franska orter man av hälsoskäl förmodligen gör klokt i att hålla sig borta från. Nu har turen kommit till Danmark, ett land vi för övrigt gärna besöker för ølens, smørrebrødens och hyggets skull.

Men säg den lycka som varar beständigt. Eller den sol som inte har sina fläckar. Idag hittar vi en motsvarande lista på danska områden och stadsdelar där man nog inte vill bosätta sig, eller besöka för den delen. Det är Hodjanernas blog som bjuder på det man kallar ”Ghettolisten 2011″. Listan är sammanställd och utgiven av danska Socialministeriet. I Sverige var det Folkpartiet som under två år publicerade en lista på vad man kallade ”utanförskapsområden”, en betydligt snällare formulering än den danska. Bland områdena finns förstås det ytterst kulturberikade Nørrebro i Köpenhamn och Vollsmose i Odense där knappt polisen vågar sig in längre. Här är listan:Semester i Danmark? Här är ställena du nog inte vill besöka. Regeringen vil gøre op med ghettoerne

Muezzin-kald fra moskéen i Hamborg

Lars von Trier, modstræbende udvalgt af historien

Lars von Trier må være doggone nu. Først var det en vis megaloman massakremand der fandt hans massakreskildrende Dogville prima filmkunst. Og nu kommer et øjebliks dumsmarthed i Cannes (eller kalkuleret imagepleje, alt efter temperament) til at betyde at den selviscenesættende kunstner bliver Exhibit A for et af de paranoide scenarier som den resterende nationalbevidste borgerlighed har fremmanet: At danske statsborgere kan komme i den situation at adfærd og ytringer der ikke på nogen måde er strafbare i Danmark kan blive genstand for efterforskning af myndighederne hos fremmede magter, med det danske politi som tvangsindlagte håndlangere. Hvor går helt præcis grænsen mellem Frankrigs fangarme i denne sag, og et fremtidigt Tyrkiet i EU der ønsker krænkelser af Muhammed straffet? (LFPC)

Nordsjællands Politi har efter fransk anmodning afhørt Lars von Trier. Men filminstruktøren er ikke sigtet.

Den danske filminstruktør Lars von Trier blev onsdag afhørt af Nordsjællands Politi efter sine naziudtalelser under filmfestivalen i Cannes.

– For cirka 14 dage siden fik vi via den franske anklagemyndighed en henvendelse fra det franske politi om at foretage en afhøring af Lars von Trier, fortæller politiinspektør Karl Erik Agerbo. […] Politiet: Von Trier er afhørt uden sigtelse 

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Johansen
Johansen
10 years ago

Tænk at det allerede er kommet så vidt, at der udskriges Allah-u-akbar fra råbetårne på en moské i Tyskland. Det løber mig koldt ned ad ryggen. Hvornår ophører den islamiseringsbølge, som Vesterlandet er udsat for?
En bekendt fortalte mig for nylig, at han på sin køretur fra lufthavnen ved Manchester og ind til byen havde bemærket , at der nu kunne tælles fem moskéer. Som han sagde, før lå her pubber.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Nu jeg er igang med Malmø:
Sabah Hameed, 52 år, der bor på Södervärn, udtaler til lokalavisen på spørgsmålet om bydelsens placering på en skala fra 1 til 10 hvor 10 er mest utryg hvor han vil placere området:
På dagen är det rätt tryggt men på nätterna…för mig själv – en fyra. Men för mina tonårsdöttrar skulle jag ge
det en åtta. Jag låter aldrig mina döttrar vara ute i Södra innerstaden själva mitt på natten.
Alldeles för farligt då.
http://www.malmo.se/download/18.29c3b78a132728ecb5280003610/SI-tidning_nr_3_2011_web.pdf

Jeg formoder alle adspurgte med unge piger ville svare med en mindst lige så hård bedømmelse som han.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Et projekt med ny sporforbindelse/metroforbindelse Malmø-København har jeg ikke hørt eller set noget om før, side 42, 43:
http://wp03.malmo.se/wp-content/uploads/2011/05/utb-strat.pdf

Er den ny forbindelse alment kendt eller vedtaget overhovedet?

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  Peter Buch

Svaret er vel at oplægget kunne være alment kendt. Projektet er ikke vedtaget. Mig bekendt.
http://www.b.dk/koebenhavn/borgmestre-vil-have-metro-til-malmoe

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Postomdeling og trusler:
Stadsdelen kallar till möte efter att brevbärare hotats

Med anledning av den senaste tidens oroligheter i Seved, då brevbärare blivit antastade och känt sig hotade, har stadsdelen bjudit in till diskussion på tisdag i nästa vecka.

— När vi fick signaler om det här agerade vi förstås direkt. Det finns grupperingar i området som måste betraktas som hotfulla, vilket vi tar på stort allvar, och vi samarbetar med polisen för att lösa problemen, säger Hjalmar Falck, områdeskoordinator i Seved…
http://www.malmo.se/Kommun–politik/Om-oss/Stadsdelar/Sodra-Innerstaden/Arkiv/Nyhetsarkiv/10-5-2011-Stadsdelen-kallar-till-mote-efter-att-brevbarare-hotats.html

Skjoldungen
10 years ago

Minareter med polkaprikker…?

Anna Frick
Anna Frick
10 years ago

OT Hi, skulle du vilja skriva om detta? Idag fick Dan Shechtman nobelpriset i kemi. Detta kan vara stötande för muslimer eftersom israeler får priset vartannat år (och judar varje år) medan muslimer gör insatser för mänskligheten på “annat håll”. I ett kort pressmeddelande skriver vetenskapsakademin: “Aperiodic mosaics, such as those found in the medieval Islamic mosaics of the Alhambra Palace in Spain and the Darb-i Imam Shrine in Iran, have helped scientists understand what quasicrystals look like at the atomic level. In those mosaics, as in quasicrystals, the patterns are regular – they follow mathematical rules – but they… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

“Udsatte Områder“ …..det lyder som noget fra vejrudsigten måske ! “ ,…. overvejende islamisering med udsigt til sharia i udsatte områder …opklaring henmod 2050….dog nogen mulighed for borgerkrig med sydfrakommende atmangreb…..“

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Chefen for UNHCR om multikulturalisme, flygtninge med videre, bemærk venligst kommentarerne:
http://www.news24.com/World/News/UNHCR-Multiculturalism-inevitable-20111003

PK
PK
10 years ago

Jeg læser at vor nye statsministers største opgave er at opdrage
borgene til samfundssind.
På socialdemokratisk nye sprog, muslimsk. betyder det, at vi skal
lære at betragte den frygtelige indvandrervold som en berigelse.
Helle ønsker et Fis Fis land, men jeg vil ha det fredelige danmark igen.

Svenskasvensson
10 years ago

Norge var ett fint land, hoppades att dom skulle stå emot, men men 🙁

Hans Und
Hans Und
10 years ago
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x