29
okt
Seneste opdatering: 31/10-11 kl. 0259
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

i en samtale med Weekendavisens Anna Libak diskuteres religion og politik i Egypten før og efter revolutionen. Vores læsere kender den tysk-egyptiske, dansk gifte politolog. Det foregår i Cinemateket torsdag den 3 november. Der tales engelsk. Billetter bestilles her.

Malmø og jødehadet der kom som ud af det blå

Man føler sig hensat til München 1935, alligevel fortæller svensk journalistik ikke med ét ord, hvem der har gjort dette ved Sverige på en halv generation. Ikke ét ord. Hvorfor? Er det deres egen politiske ideologi, de vil beskytte, eller er det blot det udvalgte offerfolk, jødernes plageånder? Malmøs virkelighed vidner imod dem ligegyldigt hvad.

Det finns ingen annan plats i Sverige där judiska män och kvinnor utsätts för lika många hatbrott. Trots förra årets debatt om utbredd anti-semitism i Malmö har inget förändrats. I stället har det blivit värre. I år ökar antalet anmälningarna, säger Jeanette Larsson på Malmöpolisen.Mest utsatt är judiska församlingens rabbin, Schneur Kesselman. Cirka hälften av anmälda antisemitiska hatbrott i år är riktade mot honom. Häromdagen kom ytterligare tio anmälningar.Glåpord och gesterMen också medlemmar i församlingen på väg till eller från synagogan vid Betaniaplan i Malmö utsätts.Det handlar om glåpord, kränkande omdömen och gester från förbipasserande och personer som åker förbi i bil. Här är hatets gata

Natten er ikke vores egen

Røde organisationer i Oslo gik i fakkeltog mod – sig selv.

Vi vil ikke la oss skremme til å bli hjemme! Fra angst til aksjon – Ta natta tilbake! runget gjennom Karl Johan.
– Vi vil møte noe av den frykten som har spredt seg på grunn av de mange voldtektene. Vi vil holde motet oppe blant Oslos kvinner og vise at de ikke trenger å sitte hjemme for å være trygge, sa leder Ane Stø i Kvinnegruppa Ottar, som tok initiativet tilfakkeltoget. Med seg hadde de fått SV, SU, Rød Ungdom, Mirasenteret, Oslo AUF og Krfu, som alle holdt hver sin appell på Jernbanetorget.Fakkeltog mot voldtekter: – Vi vil ta natta tilbake! (Screenshot: Overfaldsvoldtægter i Oslo i 2011:)

Occupy-bevægelsen: Fantasterier til magten

[…] The most amazing thing to me about OWS thus far isn’t that they lack specific demands, it’s that they seem to lack even general demands when it comes to the two pressing economic crises of the age, i.e. creating jobs/growing the economy in the short-term and reducing the national debt in the medium-term. […]

You might think OWS would be interested in the other half of the equation, how to generate jobs/growth, but that’s never a major theme in the scores of articles I’ve read about them. The major themes typically involve debt forgiveness and redistributing wealth from bankers to “the people” and/or the government, typically in the form of new taxes — which, of course, is the other big no-no during an economic slowdown. New tax revenue from “the one percent” would help solve our other major economic problem by reducing deficits over time, but that’s only if the revenue is applied to offsetting current expenditures.  […] Audio: Howard Stern’s crew interviews Occupy Wall Street protesters; Rabble without a cause: Mail undercover reporter at St Paul’s finds a shambolic crew of pot-smoking part-time protesters who put partying before politics

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] om ham i 2011, da han var her på sit første officielle besøg og Cinemateket derfor bad mig annoncere arrangementet. Lige siden har jeg lobbyet for at få ham tilbage hertil. (Han har boet i København tidligere, […]

JensF
JensF
10 years ago

Sikke dog et frastødende racistisk indlæg fra dc. Som al racisme er det baseret på overtro og gammelt vrøvl.

dc
dc
10 years ago

Hvis Koranen er primitivt skrevet, hvad er biblen og mosebogen så?! I er sgu selv primitive slaver…. I glemmer vist jeres herkomst fra tyvagtige nordiske pengeludere der kun røvede, voldtog og myrdede hindanden for at sejle hele vejen nedad volgafloden for at sælge koster og slaver mod guldbetalinger fra den arabiske halv-ø. Men en ting giver jeg jer ret i, araber er ligeså underdanige slaver som jer. Derfor var det ikke dem der spredte Islam til alle kontigenter, men Tyrkerne. Som jo alle ved er den reneste race og direkte oprindelse fra den første mand på jorden. Slå ordet caucasian… Read more »

Nils
Nils
10 years ago
Reply to  dc

Interessant oplysning, at tyrkerne er “den reneste race” altså verdens mest indavlede. Bare man leder længe nok, har alle har et område, hvor de bare er bedst. 😉

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  dc

Koranen ER en primitiv, uorganiseret og forvirret rodebunke af selvmodsigelser og vås ( fx. om den flade jord ). Visse elementer er kraftigt “inspireret” af biblen og toraen ( for nu at sige det mildt 😀 ). Oprindeligt ser der endda ud til at have været mindste 7 helt forskellige koraner, bedømt ud fra relativt nye arkæologiske fund. Det tyder vist ikke ret meget på nogen guddommelig inspirationskilde, vel? 😉 Og, ja – der står også meget vrøvl i biblen – og sikkert også i toraen. Den (de) afspejler tankegangen i et primitivt stammesamfund for flere tusinde år ( 4-5-6000… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Jeg glemte dette link ang. “Caucasian”:

http://www.etymonline.com/index.php?term=caucasian

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Ha, det er faktisk dine ellers så forhadte kurdere – som du så charmerende beskrev dem andetsteds – ,
der menes at være hititternes efterkommere. Det er da et selvmål af dimensioner 😀

Det er altså med andre ord jer tyrkere, der er “gæsterne” i kurdernes & byzantinernes land –
ikke omvendt!
Og hvordan var det nu egentlig lige det gik de kristne armenere inden for Tyrkiets
grænser i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, nu vi er igang?

http://en.wikipedia.org/wiki/Hittites
http://da.wikipedia.org/wiki/Hittitterne

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Så kan “kulturberigerne” ånde lettet op – og sætte fornyet skub i deres planer om at producere endnu flere islamister til at overtage Danmark helt på længere sigt – og så skal vi ghm. endda selv betale for det og se glade ud. Jo, det skal nok blive muntert ;-( http://www.bt.dk/politik/nu-vil-regeringen-fjerne-loftet-paa-boernechecken Godt nyt til børnefamilierne [ Gæt selv hvilke … ] Nu vil regeringen fjerne loftet på børnechecken Søndag den 30. oktober 2011, 19:16 Regeringen lægger i deres finanslovsforslag op til at afskaffe loftet over børnechecken, fordi de vil styrke børnefamiliernes økonomier. Den tidligere regering besluttede i foråret, at der… Read more »

gren
gren
10 years ago

@ Hilmar

Jeg tror ikke, at Kåre Bluitgen er naiv. Han håber på det bedste i sine medmennesker. Men det er måske også naivt.

Tim Pallis
Tim Pallis
10 years ago

Sam Solomon er den største islam kritiske stemme i verden, fordi han er en frafalden insider på et meget højt plan. Det er ikke nemt at dokumentere koranens oprindelse. Luxemburg og Pressburg et gode forsøg, men ikke nok. Det vi kan gøre her i Vesten er at tage os af vor egen boldgade. Det vil sige at afsløre venstrefløjens og kulturradikalisternes og kulturrelativisternes og postmodernisternes enorme uvidenhed og humbug i den politiske og akademiske verden. Læs Sørlanders bog Den demokratiske forpligtelse! Han kommer ind på alle de problemer i vort samfund, som har med islam at gøre. Han har også… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

HVOR SVÆRT KAN DET VÆRE? Forstår I da ingen ting – I uforstandig mennesker? Det begynder med halal og ender i Allahs det levende helvede! “Der har aldrig været mere end én muslim i denne verden og det var Muhammed selv,,. Resten er slaver, fanger, trælle, lakajer og kustoder” -Citat: Sam Solomon. “Islam er ikke nogen religion og da slet ikke målt med den vestelige terminologi,,. Sam Solomon er tidligere Højesteretsdommer i sharia lov. I dag er Sam Solomon konverteret til kristendommen og bor på en hemmelig adresse i London. Jeg vil opfordre ALLE til, at læse – Modern day… Read more »

Hilmar
Hilmar
10 years ago
Reply to  Allan Hansen

Der er åbenbart nærmest ingen i det her land, heller ikke på universiteterne, der har læst koranen. En form for moderne anathema. Kåre Bluitgen har tilsyneladende læst den fra ende til anden. Han er næsten Bæk-simonsen’sk naiv i sine tolkninger, men til forskel fra de helt totalitære apologeter, dem som ville befinde sig fint på denne her arbejdsplads; Mee Allerslev’s slags, så nævner Bluitgen i det mindste nogle af de værste passager i den. Han gør alt hvad han kan for at trivialisere og relativisere og perspektivere koranens problemer væk. Ethvert menneskeligt forsonende træk der kan kommes i tanke om… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago
Reply to  Hilmar

Koranen. Den syge mands bog. Kun for forrykte. Mennesket er det eneste dyr, der hader. Jeg har læst flere hundrede bøger i løbet af mit liv og stadige nye kommer til, men koranen er uden tvivl det mest primitive lort jeg nogensinde har læst – ja, velsagtens det mest primitive lort, der nogensinde er skrevet og man forstår da godt, at ingen vil lægge navn til denne primitive bog, som Voltaire kaldte ” en besynderlig og komplet ubegribelige bog”. Det er ikke alene vantro men vanvid. Koranen er en lang, tung, usammenhængende, selvmodsigende og dermed komplet umulig at forstå. Man… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
10 years ago
Reply to  Allan Hansen

Dine sammenfatninger er glimrende og jeg kan også varmt anbefale Solomons bog: Trojan Horse.
Hvor der kan og skal sættes ind, er dokumentationen af koranens oprindelse og hvorfor den ikke kan være overleveret af Allah gennem Muhammed.
Dermed falder islam sammen af sig selv.
Det er vel også årsag til, at arkæologiske udgravninger i Saudi Arabien er stærkt kontrollerede eller direkte forbudt.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x