3
nov
Seneste opdatering: 26/8-14 kl. 0455
32 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Filmmuseet, nu om stunder Cinemateket, torsdag aften. Fra venstre den tysk-egyptiske politolog Hamed Abdel-Samad, Anna Libak, Weekendavisen og professor Jakob Skovgaard-Petersen. Vi ser på videomaterialet til i morgen. – Hamed Abdel-Samad er et enestående menneske, der har foretaget en længere indre rejse, end de fleste kommer ud på. Hans to bøger: Mein Abschied vom Himmel: Aus dem Leben eines Muslims in Deutschland, og Der Untergang der islamischen Welt: Eine Prognose, har vi tidligere omtalt. Sammen med journalisten Henryk M. Broder har han lavet tv serien Die Deutschland Safari, som vi har vist på denne blog. – Et udvalg af vores tidligere artikler og oversættelser: “Islamkritik er ikke problemet..”, ’Islam Is Like a Drug’, Undergang og overlegenhedsfølelse, Morgenlandets undergang. DR Deadline har optaget et interview med ham, der sendes snarest. (klik fotos f. helskærm)

Venstreavis udgiver Charlie Hebdo som tillæg

Men Jyllands Posten skriver en “sorry exuse” af en leder, udgiver det venstreorienterede dagblad Liberation, grundlagt af Jean-Paul Sartre and Serge Juli i 1973 Charlie Hebdos tidsskrift som særtillæg i protest mod den muslimske meningsterror i Frankrig. Man kan være nok så truet, man kan altid publicere, JP. Hvorfor skulle det ellers hedde publicist ? Et indhegnet fort med pressestøtte er ikke nødvendigt. Et netværk, skribenter, laptops og en internetforbindelse, det er alt hvad den frie tanke og det frie ord behøver. Den kan endda klare sig med de to sidst nævnte, ja mindre, hvis man overgår til mobilt bredbånd, hvad vi har glimrende erfaringer af. Less is more.

I går blev det satiriske tidsskrift Charlie Hebdos redaktionslokaler ødelagt af en brandbombe.I dag er Charlie Hebdo atter på gaden, denne gang som et tillæg til avisen Liberation.»Efter Grækenland må vi redde Charlie«, står der på forsiden ved en tegning af Catherine, en af Charlie Hebdos faste tegnere.Tidsskriftets medarbejdere er rykket ind i Liberations redaktionskontorer, skriver det franske nyhedsbureau AFP.Fransk avis udgiver bomberamt satiremagasin. «Charlie Hebdo»: «Il nous reste nos cerveaux, nos mains, et nos idées».

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
32 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Abdel Samad er dansk gift. Se også Hamed Abdel-Samad i København og video ©Hamed Abdel Samad, Copenhagen, Cinemateket […]

trackback

[…] interview med forfatteren, der stadig lever under fatwa og mordtrusler. Han var i København for to år siden, men alt for kort. En diskussion med Jakob Skovgaard-Petersen nåede kun at kradse lidt i overfladen […]

trackback

[…] Sendt på 3 SAT 5 august 2013 Han medvirker også i et debatprogram her 2 august Chaos in Ägypten, Bürgerkrieg in Syrien – wie explosiv ist die Lage im Nahen Osten? Lærd og outspoken, ikke en kombination, man er forvænt med, og så har han ligesom en anden egypter, Kareem Amer, fortaget den mest utrolige åndelige rejse fra religiøs undertrykkelse og mishandling til en ihærdigere forsvarer af vestlig frihed end mange vesterlændinge. Der er en tredje tysktalende, som hargjort den rejse: Sabatina James De ahr alle tre været i København. Jeg tror ikke, det er at tage munden for… Read more »

trackback

[…] På den første Islamkritske Konference i 2008 i Köln, kom især ikke-religiøse islamkritikere og eks-muslimer til orde, skal i 2013 også liberale muslimer finde stærkere gehør, for hvis vi skal imødegå dobbelttruslen fra politisk islam og chauvinisme, har vi brug for en bred alliance af sækulære og liberalt-religiøse kræfter. Arrangørerne af den “kritiske Islam Conference” opfordrer alle interesserede parter til at deltage i denne vigtige debat om fremtiden for vores samfund. Kritische Islamkonferenz 2013 (Snaphanens oversættelse, Foto Hamed Abdel-Samad i København, nov. 2011.) […]

trackback

[…] at blive bevæget over hans dramatiske skæbne. Den er ikke uden ligheder med Hamed Abdel-Samads, der var i København i november sidste år, men betydeligt hårdere. Jeg vil ikke gå i detaljer med den, selvom det frister. Man må vente […]

trackback

[…] har desværre skåret introduktionen fra, men det hele kan ses på DR 2 her. Se vores egne: Hamed Abdel-Samad i København, Hamed Abdel-Samad in […]

trackback

[…] Normalt behøver vores videos ingen regi-bemærkninger, men i dette tilfælde er et par få nødvendigt. Samtalen udspiller sig efter visningen af filmen TAHRIR 2011: the Good, the Bad and the Politician, der viste sig at spille længere end Anne Libak havde regnet med. Derfor blev denne debat fra scenen efterpå desværre meget kortere, end den burde have været. Yderligere – mit videokamera befandt sig uden strøm, så jeg måtte improvisere og filme med spejlreflekskameraet, som jeg ikke har nogen rutine i. Man skal kende sit værktøj som sin baglomme. Alligevel er det meste kommet med her, dog mangler enkelte… Read more »

Frank P
Frank P
10 years ago

“Muslimer kan ikke leve i fred med ikke-muslimer.” Det kan vi nok blive enige om herinde. Se her hvordan man fuldstændig forvansker og fordummer debatten til: “Jamen, mænd kan ikke leve i fred med kvinder.” http://www.dagbladet.no/2011/11/04/kultur/debatt/debattinnlegg/multikulturalisme/fjordman/18885589/ Det er rystende, virkeligheden SKAL prelle af! Og, altid sjovt, lidt ligesom herhjemme, debatterne i aviserne er gennemsyrede af venstreorienterede holdninger, men går man lidt længere nede og læser hvad skriver læserne, så bliver det straks lidt mere – skal vi sige – højreorienteret: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10031190 SV frygter højreorienteret facist-bølge i Europa. Læser: “Jamen, det kan lige så godt være socialister og kommunister, der går… Read more »

Marit
Marit
10 years ago
Reply to  Frank P

Å nei ! SV er totalt både blind og døv for terroren som skjer mot norske kvinner ! Bedre da å advare mot “fascisme”.
Som om ikke islam og muslimske voldtektsmenn i Norge nettopp er fascister. Kjønnsfascister av verste sort ! Enda et latterlig utspill fra minipartiet SV.

JensH
JensH
10 years ago

@Victor

“Øøøh. Hvor længe har de norske aviser skrevet om problemer med voldtægter i Oslo…?”

Præcis. Mig bekendt startede denne voldtægtsbølge i Oslo lang tid før Breivik begik sin massakre i juli 2011.

Victor
Victor
10 years ago

PÅ mine gamle dage er der een ting, som virkelig hidser mig op:

Det er når eksperter kommer med en politisk forklaring, som de ved intet har med noget at gøre og som ikke kan tåle et fem minutters realitetscheck.

Sådan et eks er der i dagens BT.

“den svenske voldsforsker Peter Gill fra Højskolen i Gävle” citeres for at mene, at det er den norske massemorder – hvis navn jeg ikke mere vil sige eller skrive – der er skyld i voldtægtsepidemien i Oslo….

Øøøh. Hvor længe har de norske aviser skrevet om problemer med voldtægter i Oslo…?

http://www.bt.dk/udland/kan-breivik-vaere-skyld-i-norsk-voldtaegts-boelge

Marit
Marit
10 years ago
Reply to  Victor

Nivåsenkningen i skolen har også nådd “professorstanden”. Tydeligvis kan hvilken idiot som helst, kalle seg “professor”.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Flyv SAS – nu også med spændende multikulti-arrangementer. Hvad de flinke folk i SAS dog ikke gør for at rette op på de svigtende passagertal … 😀 Muslimsk foredragsholder smidt af SAS-fly http://politiken.dk/udland/ECE1439864/muslimsk-foredragsholder-smidt-af-sas-fly/ En egyptisk foredragsholder, Fadil Suleiman, fik ikke lov at komme med, da et SAS-fly skulle lette fra Oslo. Årsagen er, at mandens opførsel ifølge medpassagererne var ganske påfaldende. Han forekom uhyre nervøs og blev ved med at arbejde med sin bærbare computer, selv om kabinepersonalet beordrede den slukket. … Fra 2010 & 2005 😉 http://politiken.dk/udland/ECE873179/usa-kraever-saertjek-af-muslimer-inden-flyrejser/ http://politiken.dk/udland/ECE202469/seks-imamer-smidt-ud-af-amerikansk-fly/ Måske burde man bare overveje at lave flyselskaber for CIVILISEREDE mennesker,… Read more »

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
10 years ago

Sartre og Simone de Beauvoir var stærkt opreklamerede på universiteterne og Information Annodazumal, men er heldigvis på vej i glemselen. Schopenhauer og Nietzsche skal nok blive husket. Det samme gælder Camus, som blev karaktermyrdet af “kongen og dronningen” over caféexistentialisterne på Rive Gauche. “Helvede er de andre!” Det var Sartre, der anbefalede tavshed om de infernalske tilstande under kommunismen “for ikke at bedrøve arbejderne”. Læs en kommentar fra 2008 om det stakkels fjols: http://www.telegraph.co.uk/culture/books/3562081/A-N-Wilson-how-Sartre-came-to-be-sidelined.html ………. But funnily enough, Sartre, the greatest populariser of existentialism, has faded from view. He would surely be unreadable today. His extreme self-importance would make us… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

Apolog: Rousseau blev født i Genéve i 1712 og døde i nærheden af Paris i 1778. De mellemliggende sekogtres år er en uafbrudt kæde af kaotiske hændelser ægte og indbildt ulykke, forbitrede kontroverser med venner og fjender. Rousseau kaster sig skiftevis ud i febrilsk foretagsomhed og synker hen i drømmerier og dorsk vegeteren, eller han undslipper den onde verden i nervøse sammenbrud. I sin ungdom udøver han næsten alle de professioner, der findes for en ung mand, der er stukket af fra et ærbart hjem; han bliver skriverlærling, håndværker, elev på et præsteseminar, musiklærer, kammertjener, sekretær, opdrager, omstrejfende musikant, ansat… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

Verden som vilje og forstilling, af Arthur Schopenhauer ( 1788- 1860 ) udkom 1818 og findes nu endelig i sin fulde udstrækning på dansk. Måske den mest helstøbte filosofiske afhandling denne verden endnu har set (siden Platon). Man forstår hvorfor Schopenhauer blev så stor en inspiration for så mange – ikke blot for andre filosoffer som F. Nietzsche, J. P. Sartre, M. Heidegger, K. Marx, J. Habermas. Villly Sørensen, også S. Kierkegaard læste Schopenhauer men han ( K )forstod ikke helt hvad S talte om. Men også mange forfattere så som Franz Kafka, August Strindberg, Thomas Mann, Per Lagerkvist, Hermann… Read more »

Tim
Tim
10 years ago

150.000 kr. for ulovlig brug af Muhammed-tegning
Okay Kurt Westergaard. Prøv lige at slappe af…hvad er jeres meninger?
http://jp.dk/indland/article2596988.ece

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Grunden til at det er så svært at spå om fremtiden , er at vigtige begivenheder somregel sker som totale overraskelser !
En af de mest overraskende begivenheder som kan ske , er hvis den franske venstreføj med Liberation i spidsen går hen og bliver til Isaamkritikkens fortrop eller spydspids . Hvis dette kan ske er alt muligt , og jeg lover til alle højere magter at læse Sartres samlede værker på fransk !

Tim
Tim
10 years ago

Australienske muslimske stregede ikke under på at de var muslimer, så der er langt flere end forventet.

Australian Muslims recruiting for power – Sharia 5:38 “(thiefs) cut off his or her hands”
http://www.youtube.com/watch?v=gxn0AijPTvA

Svenskasvensson
10 years ago

Muslimer vet inte vad humor är , det tycks inte ingå i deras religion.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago

Ayatollah Khomeini har faktiskt uttalat att det inte finns någon humor i islam.

Marit
Marit
10 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Nei, islam er dødsens alvår !

JensH
JensH
10 years ago

OT

Så har Robert Spencer igen været på ‘The Peter Boyle Talk Show” (KHOW – Denver Talk Radio), hvor han taler om udviklingen i det “Arabiske Forår”, Islamisk krænkelseskultur i USA samt udviklingen i den muslimske verden iøvrigt, (November 03 2011 6am):

http://www.khow.com/cc-common/podcast/single_page.html?more_page=1&podcast=fullshow_boyles&selected_podcast=110311pete6am_1320331746_22185.mp3

Tim
Tim
10 years ago

Okay det er da diskrimination af værste klasse

Partileder udelukket fra Nobelfest
http://jp.dk/udland/europa/article2596935.ece

PK
PK
10 years ago

off topic…Hørte Ry Cooder spille Maria Elena. Er på You tube…..

Kan huske, at en svensk gruppe havde en smuk udgave af denne milodi…
Hvem var de? Hørte den i sverige i 60-erne, i meget smukt selskab… Lyse sommernætter og masser
af natur plus musik, der kunne spilles uden at genere naboer. Der var ikke nogen.
Nyd lige Ry Cooders udgave…

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

”Vi er en frihed, der vælger, men vi vælger ikke at være frie. Vi er dømt til friheden,,,, Jean-Paul Sartre. Jean-Paul Sartre (1905-80) er efterkrigstidens største´folkelige´filosofiske idol. Kendt som eksistentialismens moderne far og frihedens utrættelige frontkæmper. Det er Sartre, der for alvor har dømt os til frihed og sat os fri til ansvar. Og det er også ham, som kaster lys over vores dramatiske forhold til´de andre´. For Sartre skal filosofi sige noget om kærligheden og forholdet imellem mennesker. Det gør hans egen. Og det bringer den i tæt kontakt med kunsten. Men Sartres eksistentialisme afslørede samtidig, hvor nøgne, skrøbelige,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  Allan Hansen

Marx en frihedens mand. Hele sit liv igennem var Marx en humanist. Han tilhørte den åndsretning, hvis mål var at skabe en kultur på et rent menneskeligt grundlag – humant i modsætning til det religiøse. Humant betyder menneskelighed, menneskevenlighed, den indstilling over for mennesket, der lader dette være et mål i sig selv, og som ikke tåler, at det kun behandles som et middel til at fremme kapitalens interesse. Hans syn på menneskerne var, at de ikke var, hvad de burde være – eller hvad de kunne blive. Han var fast overbevist om, at menneskene ville forvandle sig til det… Read more »

Stirner
Stirner
10 years ago
Reply to  Allan Hansen

Du påstår om Marx: “Han tilhørte den åndsretning, hvis mål var at skabe en kultur på et rent menneskeligt grundlag – humant i modsætning til det religiøse. Humant betyder menneskelighed, menneskevenlighed, den indstilling over for mennesket, der lader dette være et mål i sig selv, og som ikke tåler, at det kun behandles som et middel til at fremme kapitalens interesse. Hans syn på menneskerne var, at de ikke var, hvad de burde være – eller hvad de kunne blive. Han var fast overbevist om, at menneskene ville forvandle sig til det bedre i et socialistisk samfund – blive til… Read more »

Frank P
Frank P
10 years ago

JP og deres ansatte er trætte, slidte, terror-forskrækkede… en ny karikatur-krise vil for evig tid kun komme ubelejligt. Erkendelsen af, at i zombieland er zombierne i overtal, er jo skræmmende! JP kan jo heller ikke bliver mere dødsdømt end den allerede er, kun lyse mere op radaren.

JP er fej, men jeg læser den alligevel.

LFPC
10 years ago
Reply to  Frank P

Jeg har det ikke godt med at kræve mod af nogen der har levet under dette pres i seks år. Hvad der derimod er fuldstændigt utilgiveligt for mit vedkommende er at avisens redaktionelle linje mht. islam ikke adskiller sig det mindste fra den øvrige elendighed af mainstreammedier. Fokus på islams dogmatik, og umuligheden af at udskille en moderat mainstreamretning? Ikke i JP. Forsøg på at lave prognoser for Europas fremtid med islam inden for grænserne, i lyset af erfaringerne fra samfund over hele verden? JP har slet ikke tænkt så langt. Hvad kunne vi helt konkret gøre for at bevare… Read more »

Tim
Tim
10 years ago

Det var jo sådan den gamle venstrefløj var. I dag er de bare ALLER HELVEDES kiksede.

JensH
JensH
10 years ago

OT Var der ikke noget om, at Tory-leader David Cameron i valgkampen i 2010 lovede Briterne, at nu skulle der nok komme kontrol over grænserne og indvandringen. Well, here one for you Dave: “Illegal immigrant who murdered ex-girlfriend by pushing her off a bridge had been deported from Britain THREE times An illegal immigrant who killed his ex-girlfriend when he shoved her off a footbridge into a busy road 30ft below had been deported from the UK three times, a court heard. Yonas Beraki, 33, had been sent back to his native Eritrea on each occasion but he had smuggled… Read more »

32
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x