4
nov
Seneste opdatering: 5/11-11 kl. 0206
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Normalt behøver vores videos ingen regi-bemærkninger, men i dette tilfælde er et par få nødvendigt. Samtalen udspiller sig efter visningen af filmen TAHRIR 2011: the Good, the Bad and the Politician, der viste sig at spille længere end Anna Libak havde regnet med. Derfor blev denne debat fra scenen efterpå desværre meget kortere, end den burde have været, men der var en filmforevisning i lokalet bagefter. Lige som samtalen var blevet varm, var den desværre overstået. Yderligere, mit videokamera befandt sig uden strøm af grunde, der ikke kan interessere nogen, så jeg måtte improvisere og filme med spejlreflekskameraet, som jeg ikke har nogen rutine i. Man skal kende sit værktøj som sin baglomme. Alligevel er det meste kommet med her, dog mangler enkelte minutter. Jeg vil virkelig håbe, at nogen inviterer Hamed Abdel-Samad til København en anden gang, så han kan øse af alt det, han har at give af med rigtig lang taletid. – Ved nogen hvornår Deadline sender deres interview, så post det venligst i kommentarerne, vi ser det gerne You Tubet. Hamed Abdel-Samad indleder med at kommentere filmen – “Sharia is a trojan horse”: (se også Hamed Abdel-Samad i København.) -(Hamed Abdel-Samad, etwas stiller bitte!)

JP afblæser alarm: Tunesiens nye regering mener det godt nok

Inde bag sikkerhedssluse, kampesten og hegn læser Morgenavisen Jyllands-Postens reportere tanker hos statsoverhoveder i et fjernt land mod syd: Erklærede hensigter er lig med virkelige intentioner på længere sigt. Det er åbenbart så givet en sag at der ikke ses nogen grund til at kigge på virkeligheden i muslimske lande, sharia i grundloven eller ej. Ordet “islamisme” er her frataget enhver mening.

Tunesiens islamistiske regering vil fokusere på demokrati og menneskerettigheder. […]

Ifølge nyhedsbureauet AP vil den kommende regering, som indsættes i næste uge, modsat Libyen ikke introducere begreber som sharia eller andre islamiske koncepter, der kan ændre de verdslige træk i forfatningen. […]

Ennahda, som tidligere var forbudt og blev først blev registreret som politisk parti i marts, oplyser, at det har det tyrkiske regeringsparti, AKP, som forbillede. […]

[Rachid Ghannouchi] mener ikke, at der er behov for love, der skal gøre folk mere religiøse. De nye magthavere er også indstillet på fortsat at tillade alkohol og vestlig beklædning og fokusere på en fri markedsøkonomi, der skal tiltrække udenlandske investeringer. […] Tunesisk grundlov uden sharia

I det mindste er oplysningen om regeringspartiets forbillede i tyrkiske AKP brugbar, i og med at læserne derved selv får mulighed for et reality check – når nu JP ikke gider: Turkey’s Christians under Siege ; Turkey: Christians in Danger ; The Vanishing Act of the Church in Turkey ; Turkey Christian Missionaries Horrifically Tortured Before Killings ; også her kønne hensigtserklæringer på de resterende mindre end 1% kristnes vegne: Committee Grants Christians Freedom in Turkey (LFPC).

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Uploaderen har desværre skåret introduktionen fra, men det hele kan ses på DR 2 her. Se vores egne: Hamed Abdel-Samad i København, Hamed Abdel-Samad in Copenhagen. […]

anno
anno
10 years ago

Hamed Abdel-Samad DEADLINE TORSDAG D.10 November 22.30 (- skal måske posteres her og ikke – som først gjort – under ‘Hver 10′ græker er illegal immigrant’) DEN MUSLIMSKE VERDENS UNDERGANG Islam og demokrati ikke er en forenelige størrelser og den Islamiske verden er, ligesom Titanic, dømt til undergang. I bogen ‘Der Untergang der Islamischen Welt’ forudser den kendte politolog Hamed Abdel-Samad, de arabiske revolutioners komme – og det bestemt ikke det lykkelige Arabien der står tilbage efter autokraternes flugt. Land efter land viser det sig imidlertid, ifølge Abdel-Samad, imidlertid ikke at være demokrater der kommer til magten. I Libyen skal… Read more »

Prudentius
10 years ago

“(Rachid Ghannouchi) mener ikke…”

Betryggende.

Imorgen “mener” han måske noget andet. Taqiyya gør manøvren halal.

Vi vil utvivlsomt se alle de, og de er mange, der har baseret sig på ønsketænkning de sidste 10 år, gå planken ud, efterhånden som virkeligheden nikker dem serievis af skaller.

Tilsidst vil al-Queda blive erklæret moderate. Mens Talibanerne allerede nu, kun er centimeter væk fra dette ridderslag.

Prudentius
10 years ago
Reply to  Prudentius

Når muslimerne ikke i et antal der batter noget vil komme til moderationen, ja så må Vesten udstede moderationen til muslimerne.

Skide værd med at sandhed bliver til løgn og løgn til sandhed undervejs, sålænge millioner kan rubriceres som “moderate”.

😉

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

Som man måske har bemærket har jeg brugt mange år på, at sætte mig godt og grundigt ind i islam fra A til Z. Den hellige løgn – Taqiya. Det er mig en gåde hvordan det er lykkes muhamedanerne, at bilde den vestlige verden ind at islam er en ” slags religion” for det har det aldrig været. Hele islams historie er ét langt blodbad! Så derfor stop med at kalde islam for en “religion,,. Der har aldrig været nogen “profet Muhammed,,. Så derfor stop med at kalde Muhammed for en “slags profet,,. Vold og løgne hænger nøje sammen på… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
10 years ago
Reply to  Allan Hansen

Hvad med at komme videre med på dansk at udgive Sam Solomon, Trojan Horse?

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago
Reply to  T. Snorrason

Sam Solomon på dansk her: [Sura 68:4 “Og sandelig, du (O Muhammad) er på en ophøjet standard af karakter”. S 21 Sura 53: 2-5 “Din følgesvend (Muhammad) har hverken faret vild eller har begået en fejl. Heller ikke han taler om (hans egen) lyst. Det er kun en inspiration, der er inspireret. Han har været undervist af en mægtig ved magten ” Sura 33:21 “Ja, i Allahs Sendebud du har et godt eksempel at følge efter ham, han håber i (Møde med) Allah og den sidste dag og husker Allah meget.” Sura 4:80 “Den, der adlyder Budbringeren (Muhammad) har faktisk… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
10 years ago
Reply to  Allan Hansen

Jeg mente med at udgive bogen på dansk, jeg har den engelske udgave.

Stirner
Stirner
10 years ago
Reply to  Allan Hansen

Det er sgu da ikke dansk, men en form for danglish, der uden doubt har været igennem a maskinoversætter. That’s a good vending, den skal vi da’ use i another blogindlæg!

ThorG
ThorG
10 years ago

Ja, ærgerligt der ikke blev noget diskussion. Det havde ellers været et rigtigt interessant forum at præsentere en anden opfattelse af islam i end den, som næsten udelukkende præger den intellektuelle eller akademiske debat. Og hvad siger professoren egentlig – ud over at formane til at have det rigtige sindelag i forhold til udviklingen: “….We have this kind of attitude that if we are a bit pessimistic and skeptic, we are probably smart and wise – but that’s not how you should think about this – that would be a big loss…..” Der er simpelthen ingen nysgerrighed – det handler… Read more »

Svenskasvensson
10 years ago

Arbetsförmedlingen i Sverige fuskar, läs mer här http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2011/11/04/arbetsformedlingen-fuskar/

Frank P
Frank P
10 years ago

Jeg tror helt personligt, at der fuskes mere med data og statistik i Sverige end i Grækenland. Og journalisterne enten dækker over fuskeriet, de er jo som bekendt subsidieret af staten til ikke at ødelægge nogen illusioner, eller så er de simpelthen for dumme og måske for dovne til at gøre mere ved det.

Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Frank P

Många svenska journalister kan ärligt talat inte gå och tugga tuggummi samtidigt.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x