16
nov
Seneste opdatering: 16/11-11 kl. 1504
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Man skulle da nødig genere den korrupte Karzai eller den dag han også hænger i en lygtepæl, de tilbagevendte talebaner. “EU, dontcha just love’em!” skriver Steve fra Brentford. Jeg ønsker dem alt det onde, der overgår dem nu og mere til, og jeg var endda med til at stemme os ind i 1972.

A film-maker based in London has been threatened with legal action by the European Union after making a documentary that exposed abuse of women in Afghanistan.
The EU hired Clementine Malpas to highlight the plight of battered wives and rape victims convicted of “moral crimes” by anti-female Afghan courts. However, 24 hours before the film was due to be delivered, EU officials said they would block its release as they did not want to upset “relations with the justice institutions” in Afghanistan, and Ms Malpas, 30, is now accused of breaching her contract after claims the film was screened for outside viewers. EU wants to ban my film on victims of rape in Afghanistan, EU wants to ban my film on victims of rape in Afghanistan

Egypten: “En oprørers erindringer”

Aliaa Magda el Mahadi, en tjue år gammel studine ved American University i Kairo, har i de siste dagene hatt flere hundre tusen besøk på sin blogg, hvor hun har publisert nakenbilder av seg selv. Dette høyst personlige bidraget til den arabiske våren er ifølge hennes egne ord «et skrik mot samfunnet med sin vold, rasisme, seksuelle undertrykkelse og sitt hykleri».

Et av nakenbildene er benyttet til en slags montasje hvor øynene, munnen og kjønnet er sensurert bort med gul sladd, noe bloggerinnen sier representerer sensuren av bevisstheten, uttrykksfullheten og seksualiteten.

Ailaa sier om seg selv at hun er en liberal og individualistisk ateist, og samtidig egyptisk. Hun definerer seg også som feminist, hvilket for europeiske sådanne kanskje vanskelig lar seg forene med nakenposering.

Hennes stunt påkaller både bifall og kritikk på nettet. Noen kaller henne naiv, andre modig, atter andre protesterer mot at dette skal ha noe revolusjonært ved seg.

Blant dem som bifaller er også reaksjonene varierte. Enkelte ser henne som en befriende motvekt mot den tiltagende utbredelsen av konservativ islam, som blant annet gir seg utslag i økende bruk av niqab, andre mener det likevel er en nytteløs protest, og håper samtidig at islamistene ikke vil bruke henne politisk til å sette sekulære personer i et dårlig lys, slik at virkningen på kvinners frihet blir den motsatte av den tilsiktede.

Publiserer nakenbilder som revolusjonær handling, Aliaa Magda el Mahadis blog med flere fotos og med 1230 kommentarer.Den hedder En oprørers erindringer.

Aliaa Magda el Mahadi er kunststuderende, og nu er der en chance for at aflevere denne, jeg så forleden. Den er lang, men den er som at se Jim Jarmusch´Down by Law som dokumentarfilm, en lang meditation af den store fotograf William Eggleston, der til enhver tid slår dummekassen, for ikke at tale om den prosaiske ørkenvandring FM båndet for nylig er blevet reduceret til ved omlægningen og den nye radiostation med kvarthjerner som Michael “Den skide jødelobby” Jeppesen.:

I 1974 anskaffede William Eggleston sig et Sony Porta Pak videokamera og begyndte at lave optagelser af folk i de amerikanske sydstater. Folk han kendte, folk han ikke kendte. Resultatet, samlet under titlen ‘Stranded in Canton’, var radikalt anderledes end de ikoniske farvefotografier Eggleston siden er blevet berømt med – men det er stadig Southern Gothic så det vil noget.William Eggleston: Stranded in Canton.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] syg’ og truet med at sende politiet efter hende. Egyptisk kvinde trues efter nøgenbilleder Se Egypten: “En oprørers erindringer” nedenfor. 1 kommentar » Spring til […]

christer
christer
10 years ago

afghansk kvinna våldtas – hon ställs inför rätta

europeisk kvinna filmar detta – hon ställs inför rätta.

den inverterade islamska logiken i ett nötskal.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x