17
nov
Seneste opdatering: 17/11-11 kl. 1328
63 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Svensk racisme skabte Taimour Abdulwahab, selvmordsmomberen fra Stockholm I verdens moralske supermagt, er alle begreber i skred:

Rektor til voldtaget elev: “Man må vænne sig til det”

Man kan lære meget i genusparadisets skole. Enten mangler der væsentlige dele af historien, eller er også voldtægt i Sverige i dag en helt banal ting på niveau med et cykeltyveri. “Lad dig voldtage med godt humør og pas dine lektier”. Bemærk, rektoren er en kvinde:

Efter att länge ha dragit sig för att berätta om de två övergrepp hon utsattes för i mars 2011, varav en fullbordad våldtäkt och ett våldtäktsförsök, gjorde hon det till slut. En klasskompis uppmuntrade den våldtagna eleven som vände sig till sin mentor.Mentorn ska, enligt en anmälan som kommit in till Diskrimineringsombudsmannen (DO), efter att ha behövt övertyga eleven tagit in rektorn som fick historian berättad för sig, skriver The Local.
Killar gör sådant, man måste vänja sig, svarade hon.Eleven svarade då rektorn och ifrågsatte om det verkligen gjorde beteendet acceptabelt.– Nej, det gör det inte, men sådant sker i samhället, ska rektorn ha svarat enligt anmälan.

En dag efter mötet polisanmäler eleven klasskamraten som våldtog henne. Hon informerar rektorn och övrig personal på skolan om anmälan. I och med att de två eleverna ibland har idrott tillsammans beslutar man att kvinnan ska informeras när förövaren deltar på lektionen – ett löfte som sedan bryts.Rektorn ska ha ringt upp den våldtagne elevens mamma och diskuterat anmälan.”NN ska inte fokusera på sådant här trams, hon bör fokusera på sina studier“, ska hon ha sagt till mamman.Elev våldtogs av klasskamrat – Rektorn: “Man måste vänja sig”, School head on rape claim: ‘boys will be boys’

Norges EXPO hedder Øjvind Strømmen

(Expo er et svensk venstreradikalt tidsskrift grundlagt af kommunisten og den posthume forfatter Stieg Larsson.) – Strømmen er en freelance-journalist der er en af dem, der i disse uger kapitaliserer på Breivik, og har sit levebrød fra, at verden ser ud som han beskriver den. Det politiske livs Karl Ove Knausgaard, letbenet og opmærksomhedshungrende. Til trods for det der netop i disse dage foregår i Tyskland, er terrortrusselsbilledet i Europa i realiteten ikke skiftet meget, siden Europol for få måneder siden kortlagde, at langt de fleste terroranslag er planlagt og forsøgt af venstreekstemister og muslimske ekstremister, men det er det ikke meget salg i for norske aviser i post-Breivik-æraen. (Se virkelighedens terrortrussel her, her og her TE-SAT 2011 EU TERRORISM SITUATION AND TREND REPORT pdf. Statistikken er entydigt klar.)

Men Breivik kan sælge en anden virkelighed, og det gjorde norske aviser så igår med omtalen af Strømmens bog “Det mørke nettet – om høyreekstremisme, kontrajihadisme og terror i Europa.” Anmeldelser og interview tegner alle, ligesom også en analysen fra den sagtmodige blogger med det paradoksale navn Bjørn Stærk, det samme mønster. Man maler et samlet billede af billede af en politisk modstander, der kun passer på nogle få verdensfjerne ekstremister, og så argumenterer man imod det og ser helt bort fra, at langt den overvejende del af ant-immigrationsbølgen og islamkritikken i Europa, er fuldstændig saglig, uvoldelig og demokratisk.

Endnu, for i virkeligheden drejer det hele sig om at forebygge (hvad det ligger ganske tungt med i Norge.), at indvandringen nogensinde fremtvinger en situation, som den Strømmen og Stærk beskriver. At forebygge at fortsat masseindvandring fremtvinger at den demokratiske indvandringskritik bliver overhalet højre om af rigtige ekstremister og terrorister, noget der ifølge den dagsaktuelle PET rapport begynder at haste. Den risiko er altså åbenbar nu, og det burde disse forfattere kunne indse, i stedet for flere gange i går at kalde Fjordman for “åbenlys fascist”, når det ikke betyder andet end “en dum skid, jeg er politisk uenig med på demokratisk grundlag.” I Danmark har selv de mindst seriøse debattører forstået, at ordet er tømt for mening i enhver polemik, det bruges ikke.

Hvis agitatorer som Strømmen får lov at bestemme udviklingen, bliver der ingen grænser for, hvilke rigtige fascister han får se, marchere i europas gader. Her er læsningen for hvo som orker, Breivik har påført Norge en halvpsykotisk tilstand og gjort det modent for enhver kvaksalvers diagnose: Anmeldelser: Men fascismen var ikke død, «Den ensomme ulven kommer fra en flokk», Interview: Reell terrortrussel fra høyreekstreme i Norge. Interview: Fjordman er fascist. I det mindste er Strømmen dog noget tynget af samvittighed over at få opmærksomhed og tjene penge på Breivik og på sin egen politiske demagogi:

– Du har blitt kåret til årets frilanser, og nå kommer boken. Til tross for det triste utgangspunktet, så har 22. juli gitt deg mer oppmerksomhet enn det du er vant til. Hva tenker du om det?

– Det er noe av det som av og til er tyngst. Man føler seg både kynisk og råtten, når man nærmest gjør karriere på det som har skjedd. Samtidig skulle jeg ønsket at noen hadde hørt på meg før. Da hadde jeg kanskje ikke fått skrevet denne boken, for da hadde noen andre gjort det bedre enn meg.

Fjordmans svar: «Påstanden er på grensen til det injurierende. Jeg burde strengt tatt ha min advokat til å se på det, men jeg vet ikke om jeg gidder å bruke så mye tid på Strømmen. Han er historisk kunnskapsløs og har ingen anelse om hva han snakker om. Fascismen innebærer et samfunn med stor statlig kontroll over både økonomi og enkeltmennesker. Jeg har i årevis tatt til orde for mindre statlig styring over enkeltmennesker enn det vi har nå, skriver han til VG.

Spencer vs. jihadists Anjem Chaudary and Abu Bara: democracy vs. theocracy

lyden er desværre ikke så høj, men det kan høres, især med hovedtelefoner.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
63 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Aesop
Aesop
10 years ago

Vel, vel…

Før en diskuterer Strømmen er det naturlig å diskutere Fjordman og ditt forhold til ham, Snaphane: Står du inne for hans tanker om etnisk rent hvitt hjemland, at alle politikerne er forædere og bør behandles deretter, at man bør bevæpne seg og at islam fysisk bør fjernes fra Europa?

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
10 years ago
Reply to  Aesop

Varje nation vill naturligtvis hylla just sin egenart, men är oftast också bärare av generositet mot andra folk, inom sina nationer, intill en viss gräns. När den gränsen är nådd, i vilket land, och hos vilket folk, det än handlar om, så uppstår känslor av främlingskap. Spanjorer, greker, rumäner, ungrare, polacker, fransmän, belgare, holländare, samt också norrmän, danskar, svenskar och finnar, är språkområden, men också till stora delar biologiska/etniska/folkliga områden/nationer, där det finns kulturella gemenskaper, traditioner och musik, berättelser och gemensam historik, matkultur, arkitektur osv., samt övrig samhällsordningar, som är värda att ta vara på, och låta leva, till glädje… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
10 years ago

Den relativt stora församlingen av människor hade samlats. Ett möte skulle hållas. Föredragshållaren: – Som ju alla vi som är kloka, moderna, förståndiga, bildade och upplysta, samt intelligenta, vetenskapligt orienterade, för att inte säga vackra, begåvade och insiktsfulla, samt naturligtvis fullkomligt väl-acklimatiserade till det nya och moderna, fria samhället, (dvs. inte levandes i det förgångna, som konservativa idioter, retarderade eller imbecilla, okunniga och fullkomligt ofria och okultiverade, samt komplett och totalt obildade, eventuellt också kanske totalt obildbara rent ut sagt), som DEMOKRATER, och som i total förståelse av vad DEMOKRATI betyder och innebär, (till skillnad från vissa andra), så är… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
10 years ago

P.s. Och naturligtvis gäller samma “fenomen” om någon hyser ÅSIKTEN att invandringspolitiken behöver sansas, vara mer ansvarsfull, omtänksam och begränsad. DET är ju naturligtvis en “rasistisk och främlingsfientlig” åsikt,(enligt samtliga nyhetsmedia i Sverige), samt kanske också en “islamofobisk och tillika antisemitisk” åsikt, vilket är ett epitet som de flesta människor inte vill ha påklistrade sig, (därför att det kan medföra negativa sociala konsekvenser), varför förhållandevis få människor över huvud taget vågar hysa sådana ÅSIKTER, eller ens kanske tänka sådana skrämmande, farliga, hotfulla och INKORREKTA tankar. Det är de korrekta tankarna som måste tänkas och ingenting annat. Det ser massmedia till?… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
10 years ago

”Massorna”, ”pöbeln”, ”folkflertalet”, ”de demokratiska majoriteterna”, ”folken”, är alltså så pass LÄTTMANÖVRERADE , att de av ALLDELES FRI OCH DEMOKRATISK egen VILJA och val, VÄLJER de partier som står för den i förlängningen för alla de olika i Europa särskilda folkgruppernas självutplånande multikulturalism, och alltför stora invandring under alltför kort tid, samt väljer de partier som står för ett hänsynslöst bekämpande av den demokratiska, verbala, opinion, och också partibildning, som MOTSÄTTER SIG den alltför stora och alltför snabba folk- och kulturuppblandande invandringen? Så hur skall man då betrakta DEMOKRATIN? Den ”BREDA VÄGEN”, som leder till ”destruktion och död”, den är… Read more »

Sisyfos
Sisyfos
10 years ago

Fjordman skrev: Jeg mener fremdeles at islam ikke kan reformeres og at ingen form for islam kan forenes med vestlig sivilisasjon eller noen form for sivilisasjon som er verdig den betegnelsen:” —–Du synser mye på akkurat det temaet der, Fjordman. Jeg har lest det du har skrevet siden 2005 og tro det eller ei du fremstår som en nyttig idiot for islamistene. Hvor har du det fra at islam kan ikke reformeres? Fjordman skrev: “Bør man ikke fokusere på den masseinnvandringen som faktisk har skapt dette klimaet av etniske spenninger? Vi hadde ikke et slikt klima før innvandringen. Masseinnvandringen har… Read more »

LFPC
10 years ago
Reply to  Sisyfos

Sisyfos, det er tilladt selv at foretage lidt research. Kig op i øverste højre hjørne af din browser – det såkaldte “søgefelt”. Prøv her at søge ord som “bida” og “ijtihad”. Lad mig bare komme med en konklusion: Der er meget stærke kræfter med et betydeligt voldspotentiale i ryggen der bl. a. med udspring i disse begreber vil gøre evt. reformatorer et hoved kortere. Faktisk vil disse dogmatikere sige at reform af islam i en retning du vil bryde dig om er helt i strid med hvad islam er. Omvendt kan du ikke finde tilsvarende stærke kræfter der har gjort… Read more »

Martin Knutsen
Martin Knutsen
10 years ago
Reply to  LFPC

Jeg har arbeidet med diverse muslimer på fprskjellige steder i Norge i snart 20 år nå, og jeg synest fremdeles min grunn tese om at “de” har nøyaktig lige mange røvhul som alle “os andre” i verden ser ut til å holde stik.

Frank P
Frank P
10 years ago
Reply to  Martin Knutsen

Nej, de har flere. Det bekræfter voldtægtsepidemien i din hovedstad. Det bekræfter de 40 % af alle unge muslimske mænd, der er i klammeri med loven. Det bekræfter den kontinuerlige delen verden op i uren og ren. Det bekræfter 19000 blodige terrorangreb siden 9/11.

LFPC
10 years ago
Reply to  Martin Knutsen

“min grunn tese om at “de” har nøyaktig lige mange røvhul som alle “os andre” i verden ser ut til å holde stik”.

Du kunne gøre en aktiv indsats for at bedre “vores” score på dette punkt. F. eks. kunne du selv holde op med at opføre dig som et røvhul fra den ekstreme venstrefløj der rutinemæssigt shamer, belyver og insinuerer om meningsmodstandere. For sådan et er du selvfølgelig ikke, vel?

Sisyfos
Sisyfos
10 years ago
Reply to  LFPC

Spørsmålet var rettet mot Herr Fjordman som har fortsatt ikke besvart kommentaren min. For øvrig hvis man foretar et søk her på snaphanen.dk. Så får man relativt få treff på ordene “ijtihad” og “bidah”. Det er i for seg forståelig at man er ikke interessert i å diskutere mulighetene for en islamsk reform – men da kan man i alle fall slutte med å fremstå som en nyttig idiot for islamister slik som Fjordman, du og majoriteten av kontrajihadistene gjør. Når dere avfeier det varierte tolkningsspekteret i islamsk teologi og diskurs.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  Sisyfos

Kopieret og udvidet fra kommentar andetsteds: Are Vogt Moumas påstand på http://www.utrop.no/Plenum/Kommentar/21622 om at islam kan forandre sig og der findes mange reformbevægelser indenfor islam gives ikke et eneste belæg eller eksempel, andet end selve påstanden. Hvor kan muslimer frit blive kristne, lad os begrænse det til hvor over 1oo eller 1.000 muslimer i lande med muslimske befolkninger over 1 million frit ustraffet kan gøre det? Hvor er det sket i offentlighed og med myndighedernes, respektivt muslimske myndigheders tilladelse? Jeg forudsætter 100 eller 1.000 muslimer skulle ønske at blive kristne, at der er et vist antal, en vis del i… Read more »

Asdic
Asdic
10 years ago
Reply to  Sisyfos

I hvilke land har itjihad vært forsøkt med success?

I tidligere tider ble de som ville modernisere islam et hode kortere. Siden “Opplystemuslimer.no” er nedlagt.

Siden ble drevet av “moderate” muslimer.

Th. Mortensen
Th. Mortensen
10 years ago
Reply to  Sisyfos

Fjordman er vist ikke meget for at engagere sig i debatten på lige fod med andre. Jeg ser, at han som ventet er blevet sat til vægs i Dagbladet med nogle få og sagtmodige ord. Mange ved, at det forholder sig, som skribenten oplyser. Som de fleste her sikkert er klar over, er islams mangel på organisation en overordentlig stor forhindring for en reformation. Der findes ingen “pave”, der kan fungere som den udfarende og samlende kraft, og desuden er sunni- og shia-muslimer ofte hinandens værste fjender. Derfor tror jeg ikke på en reformation af islam som helhed. En anden… Read more »

LFPC
10 years ago
Reply to  Sisyfos

“Som de fleste her sikkert er klar over, er islams mangel på organisation en overordentlig stor forhindring for en reformation. Der findes ingen “pave”, der kan fungere som den udfarende og samlende kraft, og desuden er sunni- og shia-muslimer ofte hinandens værste fjender. Derfor tror jeg ikke på en reformation af islam som helhed“. Jeg synes ikke din optagethed af personen Fjordman harmonerer særlig godt med at du jo er alligevel er enig i det væsentlige i det han siger: At islam aldrig vil kunne reformeres så den bliver til at leve med for andre, og at den ingen steder… Read more »

Th. Mortensen
Th. Mortensen
10 years ago
Reply to  Sisyfos

LFPC. Nu har du rigtig gang i stråmændene, eller også er du så fanatisk, at du ikke kan læse en tekst og få øje på de nuancer, der er de afgørende. Der findes jo andre værktøjer end en forhammer. For min skyld kan du dyrke din helt og dine skabagtige yndlingsydtryk ”supremacistisk” etc. så meget, du ønsker, jeg vil ikke spilde mere tid på en debat, der i virkeligheden er en heltekåring med ringe udsigter. Den slags tror jeg ikke på.

Th. Mortensen
Th. Mortensen
10 years ago
Reply to  Sisyfos

“Fjordman er lett å ta fordi han er hissig og dogmatisk, akkurat som ML’erne på 70, 80-tallet. Den samme skråsikkerhet og overbevisning om å ha rett, ikke bare i sak, men på vegne av andre. Og akkurat like anmassende. Men Fjordman er dyktig på sin måte, derfor har han nådd utbredelse, og nå må han tas ned. Han har selv gitt motstanderne redskapene.

http://www.document.no/2011/11/ytringsfrihet-og-227/

Frank P
Frank P
10 years ago
Reply to  Sisyfos

Ja, men vi overlever ikke islam-isme. Netop fordi folk som dig aldrig kommer til anerkende islams potentiale til at lægge Europa og Vesten øde. Spendér blot nogle af dine dyrekøbte minutter på: http://islamversuseurope.blogspot.com/

Fjordman
Fjordman
10 years ago

Bjørn: Nå må du slutte og tøve. Jeg beskriver europeiske tradisjoner i et langt historisk perspektiv slik som de er, enten disse er positive eller negative eller begge deler. Jeg siterte en gang en militærhistoriker som mente at dette med totalt nederlag for fienden var et vanlig mål i vestlig militær tradisjon. Dette kan også være negativt. For eksempel medvirket mentaliteten sterkt til to store og dødelige interne europeiske kriger i løpet av 1900-tallet, som igjen bidro til prosessen som gjør at vi er så svake som vi er nå.

Martin Knutsen
Martin Knutsen
10 years ago
Reply to  Fjordman

Støtter du eller støtter du ikke en utkastelse av muslimer fra Europa basert p religiøs tilhørighet, Fjordie?

Fjordman
Fjordman
10 years ago
Reply to  Martin Knutsen

Martin Knutsen: Folk må velge mellom sharia eller vestlig kultur. De skal ikke nyte fruktene av vestlig kultur hvis de også vil ha sharia, og de bør bli fortalt dette åpent.

Bjørn Stærk
10 years ago

Vi kommer vel ikke noe videre, men for å oppsummere er det to spørsmål her: Det ene er om Fjordman har rett. Det andre er om vi skal ta Breivik seriøst når han sier at verdensbildet hans i stor grad overlapper med hans intellektuelle helt Fjordman, slik at vi for å forstå sommerens terrorangrep derfor må forstå ideene til Fjordman. Dette er to uavhengige spørsmål, og det burde være mulig å være enig i med Fjordman, men samtidig erkjenne at Breivik bygget på de samme ideene. Om Fjordman virkelig er den fredselskende personen han liker å gi inntrykk av når… Read more »

Realist
Realist
10 years ago
Reply to  Bjørn Stærk

Bjørn Stærk: “Om Fjordman virkelig er den fredselskende personen han liker å gi inntrykk av når han blir presset på konsekvensene av ideene sine, blir hovedkritikken mot han denne: At han aldri har skrevet et essay som forklarer hvordan han får plass til dette fredsidealet sammen med troen på et kontinent som er brakt til avgrunnens rand av forræderske hatideologer. ” Hvorfor forventer du at Fjordman uten videre skal besvare denne utfordringen? Dette blir vel i samme gate som å forvente at muslimer skal føle seg forpliktet til å ta avstand fra andre muslimers terrorhandlinger hvis noen skulle spørre, eller… Read more »

LFPC
10 years ago
Reply to  Bjørn Stærk

Tja, Bjørn, vi kommer ikke uden om at der er to tilgange: Billedligt talt at sidde pænt i flyvemaskinen og vente på at den crasher (og man holder sin mund for ikke at krænke de råbende og skrigende mænd der siger at de vil udslette os).

Eller man siger: “Let’s roll”.

Nu tror jeg efterhånden din pointe er trængt ind – du vil som en Duracellkanin vedblive at flytte fokus væk fra verden og over på én enkelt debattørs formodede motiver. Fordi du ikke evner at fortsætte en debat der udelukkende handler om verden som den er.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  Bjørn Stærk

Jeg tror idealet hos de fleste voksne er – fjender der gør en ende på sig selv, mens man selv ikke rammes eller svækkes og befinder sig i en styrkeposition, men enhver har vel sin opfattelse, sine projekter, mål og idealer. Nu er det vel i disse tider med nogle viden om forhold i hele verden temmelig eurocentisk udelukkende at erindre tider hvor europæer nådesløst udslettede sine fjender, jeg mener ikke vi europæer kan være med Mao og muslimerne i antal nådesløst udryddet, men argumentet at nådesløs udryddelse også er foregået i Europa og foretaget af europæer uden for Europa… Read more »

Fjordman
Fjordman
10 years ago

Jeg har allerede besvart flere av dine spørsmål tidligere online. Man presser først og fremst elitene på pengepungen. Tea parties i USA har i så måte den rette ideen, selv om de ikke har vært effektive nok hittil. Det finnes ingen mulige fremtidsscenarier som ikke innebærer en viss turbulens, selv om enkelte mulige fremtider er verre enn andre. Det var derfor jeg skrev den artikkelen som du linket til ovenfor. Absolutt uansett hva man gjør nå så vil man få etniske konflikter av et visst omfang. Dette er allerede begynt i mange vestlige byer i dag. Alle vet dette, de… Read more »

Bjørn Stærk
10 years ago

Fjordman: “Hele diskusjonen dreier seg derfor om gjenopprettelsen av en folkelig kontroll som vi allerede har mistet”

Er det riktig å anta at du håper at denne spontane gjenopprettelsen vil resultere i at det ikke lenger finnes muslimer og multikulturalister i Europa? For hvis ikke, får vi vel alle dagens problemer om igjen?

Fjordman
Fjordman
10 years ago

Jeg husker nå hvorfor jeg sluttet å diskutere med deg forrige gang, Bjørn. Problemet er nettopp at vi ikke har et fungerende demokrati så lenge blant annet EU eksisterer. Hele diskusjonen dreier seg derfor om gjenopprettelsen av en folkelig kontroll som vi allerede har mistet. Jeg mener at dette ikke kan gjøres uten at EU i sin nåværende form oppløses. Det kan godt hende at denne prosessen vil gå av seg selv på grunn av en kollaps in eurosonen. Jeg frykter også at dette kan bli et turbulent kollaps, ja. Det er lite noen av oss her kan gjøre med… Read more »

Martin Knutsen
Martin Knutsen
10 years ago
Reply to  Fjordman

Problemet er at du er allergisk mot direkte spørsmål om din posisjon, Fjordie. Seriøst.

Bjørn Stærk
10 years ago

Fjordman: “Jeg mener at vi skal forby utøvelsen av sharialover ja, inkludert slør og halalkjøtt” Men så vil det jo fremdeles leve millioner av muslimer i Europa, som du mener vi aldri vil kunne leve i fred med. “De som ikke kan akseptere dette hører ikke hjemme i våre land ettersom de ikke aksepterer vårt samfunn.” Hvordan vil du fjerne alle disse ikke-kriminelle europeiske statsborgerne innenfor demokratiets og rettstatens rammer? Forøvrig unnviker du fremdeles spørsmålet mitt: Hvorfor er det galt å angripe det du ser på som en forrædersk elite som ønsker å henrette vestlig kultur, når det beste utfallet… Read more »

Fjordman
Fjordman
10 years ago

Bjørn Stærk: Jeg mener at vi skal forby utøvelsen av sharialover ja, inkludert slør og halalkjøtt. De som ikke kan akseptere dette hører ikke hjemme i våre land ettersom de ikke aksepterer vårt samfunn. Europeere har også rett til å bevare sine land og kulturer.

Bjørn Stærk
10 years ago

Peter Buch: “We need our own territories again- det er hvad jeg ofte selv tilråder” Hvordan vil du gjennomføre det? “Jeg ser ikke Fjordman drømme eller fantasere om fysisk udryddelse af mennesker, men forudse at der kan komme krig/krige, hvilke hidtil ofte har været lig med fysisk død for mange.” “As Geoffrey Parker reminds us in The Cambridge History of Warfare, the overall aim of Western strategy “almost always remained the total defeat and destruction of the enemy, and this contrasted starkly with the military practice of many other societies.” He highlights the combination of technological innovation and discipline as… Read more »

LFPC
10 years ago
Reply to  Bjørn Stærk

Du bliver ved. 1) Metoderne er ikke det centrale. Bevarelsen af vores samfund er. Tror du virkelig at nogen ville ønske traditionel vestlig krigsførelse hvis det samme kunne opnås gennem udvisninger, fratagelse af statsborgerskaber, og fratagelse af overførselsindkomster? 2) Virkeligheden er langt større end dig, mig, Fjordman og enhver anden der forholder sig til disse emner. Og det uanset hvor meget du prøver at få det til at handle om en enkelt person.

Martin Knutsen
Martin Knutsen
10 years ago
Reply to  LFPC

We do not care about the details of the killing. Seriøst, hvilken overklassepogrom mentalitet.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  Martin Knutsen

Det er ikke på nogen måde, herfra tolket, overvejelser om udryddelse der ligger bag ytringer om at valg af metoder er uvæsentlige, prioriteringen af vore samfunds normer medfører at der i virkelighedens verden, lidt sat på spidsen for at tydeliggøre problematikken, eksisterer to typer territorier. Dels afspærrede konstant overvågede territorier om muligt nær væbnede styrker, og dels områder uden for. At jeg og andre forudser mere udryddelse i områderne uden for skulle være klart, navnlig ved bosætteres og bosættelsernes stadige forholden os passive selv efter års iaggtagelse og konstatering af begivenhederne der foregår der, udenfor.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  Bjørn Stærk

Bjørn Stærk Små og store afspærrede overvågede områder, gated communities, om muligt nær væbnede styrker. Sådanne kan etableres såfremt de ikke allerede eksisterer, og de kan mig bekendt stadig ekspandere på fuldt demokratisk grundlag. En delen efter anskuelser kan eksistere så enhver kan få sit. Du sikkert dit. At jeg og muligvis en, flere eller mange andre forudser formindskelse af multikulturalisme-området, et fald i antal menneseker der opholder sig der, navnlig ved tilbageholden af indgriben fra de sig bosættelserne nært befindende væbnede styrker turde være tydeligt, men det er jo blot min tolkning. Du kan naturligvis have din prioritering, opfattelse,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Bjørn Stærk Jeg kan stadig ikke se Fjordman argumenterer for løsninger foretaget på udemokratisk basis. We need our own territories again- det er hvad jeg ofte selv tilråder, søg på- afspærrede overvågede områder, om muligt nær væbnede styrker. Multikulturalisters hyggen sig i andre områder er ligesom ikke mit bord, omend nogle givet i bosættelserne, de afspærrede overvågede områder om muligt nær væbnede styrker, vil være for indgriben for at stoppe u-hyggen i multikulturalisme-området. Jeg ser ikke Fjordman drømme eller fantasere om fysisk udryddelse af mennesker, men forudse at der kan komme krig/krige, hvilke hidtil ofte har været lig med fysisk… Read more »

Bjørn Stærk
10 years ago

Fjordman: “mener du at vi kan fortsette muslimsk innvandring som før”

Jeg vil ha mindre innvandring fra land som så langt har vært vanskelige å integrere, slik at vi kan gi de som nå bor her tid til å bli kjent med hverandre, lære å stole på hverandre, og finne et felles verdigrunnlag mangfoldet kan stå støtt på. Veien dit går bl.a. gjennom åpen kritikk av alle innvandringens skyggesider.

Så, din tur til å svare.

Fjordman
Fjordman
10 years ago

Vel, Bjørn Stærk, hvis det er riktig at islam ikke kan forenes med vår kultur, mener du at vi kan fortsette muslimsk innvandring som før? Bør man ikke fokusere på den masseinnvandringen som faktisk har skapt dette klimaet av etniske spenninger? Vi hadde ikke et slikt klima før innvandringen. Masseinnvandringen har skapt alt dette.

Bjørn Stærk
10 years ago

Men dette svarer ikke på spørsmålene mine.

Fjordman
Fjordman
10 years ago

Bjørn Stærk: Dagbladet kuttet ut den siste delen av min kronikk. Den lyder slik: Samtlige menneskeskapte systemer som noensinne har eksistert har potensielle svakheter. At det kan finnes mulige svakheter også i det demokratiske systemet, for eksempel dets korte tidshorisont på grunn av korte valgsykluser, har vært erkjent av seriøse politiske tenkere fra Aristoteles via de amerikanske grunnlovsfedrene til Winston Churchill. Det kan knapt kalles kontroversielt. Jeg mener personlig at gode politiske systemer bør ha en betydelig demokratisk komponent. Det er et nesten totalt fravær av dette, bortsett fra det nokså tannløse Europaparlamentet som demokratisk fikenblad, som gjør EU så… Read more »

Bjørn Stærk
10 years ago

Torben Snarup Hansen: “Hvordan synes du selv, det går med den demokratiske – og dermed vel også frie og saglige – debat om problemerne?” Jeg synes den fungerer dårlig, og det er noe av det jeg forsøker å bidra til å rette på. Slik er det alltid i demokratiske samfunn. Ingen er fornøyde, men de fleste er enige om at det allikevel er bedre å avklare uenighetene sine på en fredelig måte, innenfor en demokratisk arena. For med en gang du sier farvel til demokratiet, åpnes døren for udemokratiske løsninger. “Vil Bjørn Stærk tillade omtale og referat af hans taler”… Read more »

Bjørn Stærk
10 years ago

Fjordman: “Jeg mener fremdeles at islam ikke kan reformeres og at ingen form for islam kan forenes med vestlig sivilisasjon eller noen form for sivilisasjon som er verdig den betegnelsen” Noe som betyr at det bor millioner av mennesker i Europa som aldri kan leve i fred med sine naboer, i tillegg til multikulturalistene, som du mener aktivt jobber for å avskaffe den vestlige kulturen. I andre sammenhenger har du skrevet at et framtidig fritt og fredelig Europa ikke kan inneholde hverken muslimer eller multikulturalister. Med andre ord er det millioner av mennesker som bor her i dag, som du… Read more »

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
10 years ago

Bjørn Stærk skriver: “problemene med multikulturalismen må løses innenfor demokratiet”. Hvordan synes du selv, det går med den demokratiske – og dermed vel også frie og saglige – debat om problemerne? Betydningsfulde myndigheder som EU og præsident Obamas administration dekreterer, at islam overhovedet ikke har noget at gøre med terror og kriminalitet. Jihad-terrorister har simpelthen misforstået denne religion, hævdes det fra de vestlige demokratiers øverste ledelse. Den tilsvarende holdning dominerer medier, forskning og undervisning over hele linjen. Samtidig leverer salafister og andre radikale islamister “hadefuld” propaganda og “dem-contra-os” retorik i fuld offentlighed – jvf. eksempelvis Recep Erdogans opførsel i Tyskland.… Read more »

Fjordman
Fjordman
10 years ago

Bjørn Stærk: Vi har allerede store utfordringer og befinner oss i tillegg i en situasjon med raskt voksende økonomiske problemer og en mulig kollaps av eurosonen. Når man får dette på toppen av de etniske problemene vi allerede har masseimportert trenger man ikke være spesielt dystopisk for å forutse en god del turbulens fremover. Jeg mener fremdeles at islam ikke kan reformeres og at ingen form for islam kan forenes med vestlig sivilisasjon eller noen form for sivilisasjon som er verdig den betegnelsen:

http://www.dagbladet.no/2011/11/18/kultur/debatt/debattinnlegg/islam/innvandring/19071489/

Martin Knutsen
Martin Knutsen
10 years ago
Reply to  Fjordman

Jo, men den er god nok den, Peder. Du forfekter en ideologi som tilsier nødvendigheten av etnisk rensing av Europa for å bevare den “hvite” kultur intakt og for å unngå at vi alle skal bli slaver av islam. Du mener at dagens demokratier er de virkelige fiendene mot den “hvite kultur”, og at det er nødvendig med en borgeropstand for å kaste ut de multikulturelle eliter for så å rense Europa for de ødeleggende elementer, muslimene. Dette har du skrevet side opp og side ned om. Det patetiske ligger i at du ikke selv ser at å ville rense… Read more »

Asdic
Asdic
10 years ago
Reply to  Fjordman

It’s all about Iraq, isn’t it? Yep, it’s all about Iraq, Afghanistan and… India and the Sudan and Algeria and New York and Pakistan and Israel and Russia and Chechnya and the Philippines and Indonesia and Nigeria and England and Thailand and Spain and Egypt and Bangladesh and Saudi Arabia and Turkey and Morocco and Yemen and Lebanon and France and Uzbekistan and Gaza and Tunisia and Kosovo and Bosnia and Mauritania and Kenya and Eritrea and Syria and Somalia and California and Kuwait and Virginia and Ethiopia and Iran and Jordan and United Arab Emirates and Louisiana and Texas… Read more »

Bjørn Stærk
10 years ago

Peter Buch: “Hvad er da argumenterne? Selve kritikken af her specifikt Fjordmans argumentation?” Kritikken mot Fjordman går ikke på at han kritiserer multikulturalismen, eller frykter islamsk ekstremisme. Det er det mange som gjør, deriblant også jeg. Kritikken går på at han anser fredelig sameksistens med muslimer som nærmest utenkelig, beskriver multikulturalismen som en hatideologi som har som hensikt å henrette vestlig kultur, mener at demokratiet i mange europeiske land i praksis er avskaffet, og spår at en massiv eksistensiell konflikt er like om hjørnet, hvor det verste utfallet vil være at europeerne gjøres til slaver av islam, og det beste… Read more »

LFPC
10 years ago
Reply to  Bjørn Stærk

Brave is focusing on reality, not on the analyses of reality by one single writer (Fjordman), ignoring your own fears of being shamed by your peers in polite society, because you know that whatever opinions this writer may hold, or whatever he may have written, reality (in casu multiculturalism) has consequences far beyond these opinions and these words. And even if you were right about Fjordman, it is more important to you to address reality than to run with the pack, perpetuating the illusion that the writings of Fjordman somehow possess an incendiary power that may shape the future. Brave… Read more »

Realist
Realist
10 years ago
Reply to  Bjørn Stærk

Bjørn Stærk: Du kritiserer Fjordman for at han mener at “fredelig sameksistens med muslimer som nærmest utenkelig”, og “spår at en massiv eksistensiell konflikt er like om hjørnet”. Med andre ord tror du altså ikke dette selv. Hvorfor i all verden skal man tro mer på deg enn på Fjordman? Selv ville jeg bruke andre ord enn “nærmest utenkelig”, kanskje heller “lite sannsynlig”, og jeg ville byttet ut “rett rundt hjørnet” med for eksempel “i løpet av hundre, kanskje to hundre år”. Hver og en får lese hva dere begge skriver, men jeg er iallfall ikke i tvil om hvem… Read more »

Bjørn Stærk
10 years ago

Fjordman: “Jeg hadde ikke da forestilt meg at vi ville fortsette den samme diskusjonen i spaltene til landets største aviser” Jøss, hei. Tanken min har ikke vært å fortsette diskusjonen, men å oppsummere den, for å hjelpe folk å forstå hva dette hatet mot multikulturalistene/eliten og frykten for muslimene går ut på, og for å rydde opp i det slurvete forholdet mange innvandringskritikere har til sine egne ekstremister. Du finner forøvrig en lengre versjon av VG-kronikken i Samtiden, hvor jeg går mer i dybden på hva disse debattene har gått ut på. Følg gjerne opp hvis jeg sier noe feil… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  Bjørn Stærk

Jeg læser T.H. Mortensen ytre vedkommende ikke har læst manifestet, ikke Fjordman ytre det.

Asdic
Asdic
10 years ago
Reply to  Bjørn Stærk

“Du sier du ikke har lest manifestet. Det burde du gjøre, i det minste skumlese det, ellers forstår du ikke hva denne debatten i Norge nå går ut på. ” skriver Bjørn Sterk, som under ordskiftet på Documents venner opplyste at han ikke hadde lest noe i koranen. Like vel deltar du i innvandringsdebatter, hvor muslimer, jihadister og islam er hovedtema, ikke svensker og ufaglærte polske bygningsarbeidere. For et par år siden stilte jeg følgende spørsmål til Lars Gule, og venter fremdeles på svar: “I hvilke land har integrering av muslimer vært vellykket?” Et lite innblikk i norsk inn annvdringspolitikk.… Read more »

Asdic
Asdic
10 years ago
Reply to  Asdic

Enda mer av dette: “We Have Lost the City” Grønland is only two subway stops from the Parliament, and one from the Central Station, fairly close to the government offices that were bombed by Breivik. It looks like Karachi, Basra, and Mogadishu all rolled into one. People sell drugs openly just next to the Grønland subway station. It’s not Norway or Europe anymore, except when there is welfare money to be collected. The police have largely given up. Early in 2010 Aftenposten stated that there are sharia patrols in this area, and gay couples are assaulted and chased away. “Immigrant… Read more »

Fjordman
Fjordman
10 years ago

Det er riktig at jeg har hatt diskusjonsrunder med Bjørn Stærk på internett gjennom mange år, primært på engelsk. Jeg hadde ikke da forestilt meg at vi ville fortsette den samme diskusjonen i spaltene til landets største aviser, men det viser vel at bloggere nå blir tatt seriøst som skribenter. Jeg ser imidlertid ikke poenget med å omtale noen som kontrajihadister eller antijihadister slik Stærk gjør. Jihad er hellig krig for å utbre islamsk globalt herredømme. Ethvert fornuftig og tenkende menneske som er imot dette er per definisjon en antijihadist. Raymond Johansen, partisekretær i Arbeiderpartiet, kalte meg 31.okt. 2011 for… Read more »

Henrik Petersen
Henrik Petersen
10 years ago

Hvordan mon norske kvinder i oslo liiige synes det går med den vidunderlige multikulturelle sameksistens i norge for tiden ?
De bliver ” kulturberiget” på mest charmerende måde….ikke ?
Hvor er det liiige at man tidligere i historien har set at børn er blevet trommet sammen til massemøder hvor de så behørigt vejledt af “gode og forstående og empatiske” voksne kunne gå i rundt med bannere som opfordrede til ikke at handle med jøder ?

trackback

[…] en svensk rektor, da en elev brokkede sig over at blive […]

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

At man er uenig i tolkninger er der vel intet galt i, medmindre man mener, der kun bør være en tolkning, der er den ene rette. At argumenter for såvel som mod multikulturalisme modsiges er vel forventeligt, de betegnelser der gives andre synspunkter end det man selv finder korrekt kunne være mindre væsentlige end selve argumenterne for og imod. Hvad er da argumenterne? Selve kritikken af her specifikt Fjordmans argumentation? Jeg har ikke set dem, hvilket kan skyldes flere ting. Jeg kan have overset dem eller ikke set hvor de findes, eller andet, hvælp mig venligst. Er det tolkningen af… Read more »

Bjørn Stærk
10 years ago

Th.Mortensen: “På den anden side hører en galopperende heksejagt under et moralsk dække jo desværre til de mest populære sportsgrene i dit hjemland, hvor den slags vurderes efter en anden målestok, end mange danskere vil gøre.” Det interessante er at det har vært langt mindre av slike heksejakt-tendenser i høst enn det har vært tidligere. Folk tar denne hendelsen såpass alvorlig, også i AP og AUF, at de færreste er ute etter å misbruke den til å stemple saklige islamkritikere. Tvert imot tror jeg nå det har gått opp for mange at det finnes en forskjell mellom de saklige og… Read more »

Th. Mortensen
Th. Mortensen
10 years ago
Reply to  Bjørn Stærk

Bjørnn Stærk, du skrev: ”Tvert imot tror jeg nå det har gått opp for mange at det finnes en forskjell mellom de saklige og de ekstreme – mellom pessismister som ønsker å løse våre problemer innenfor demokratiet, og apokalyptiske profeter som drømmer om et muslim-rent Europa.” Tak for svar. Hvis Peder Jensen skal beskrives som en profet, er dette land fuld af profeter. Langt de fleste ønsker dog at løse problemerne indenfor demokratiet, hvis vi altså kan. Det er det springende punkt og slet ikke sikkert. Hvor folk førhen anråbte Gud, påkalder de i dag demokratiet og nærer alt for… Read more »

Bjørn Stærk
10 years ago

“Man maler et samlet billede af billede af en politisk modstander, der kun passer på nogle få verdensfjerne ekstremister, og så argumenterer man imod det og ser helt bort fra, at langt den overvejende del af ant-immigrationsbølgen og islamkritikken i Europa, er fuldstændig saglig, uvoldelig og demokratisk.” Tvert imot – jeg har brukt hver eneste anledning jeg har fått til å slippe til offentlig denne høsten til å forsvare den saglige, ikke-voldelige og demokratiske innvandrings- og islamkritikken. Det er jeg jo pent nødt til – for jeg tilhører dette miljøet selv. For meg handler ikke dette om å misbruke et… Read more »

Th. Mortensen
Th. Mortensen
10 years ago
Reply to  Bjørn Stærk

Bjørn Stærk. Lad mig indlede med at fortælle, at jeg ikke hører til Peder Jensen/Fjordmans fankreds og aldrig har haft kontakt med ham, men jeg væmmes alligevel ved den behandling, han har fået. På den anden side hører en galopperende heksejagt under et moralsk dække jo desværre til de mest populære sportsgrene i dit hjemland, hvor den slags vurderes efter en anden målestok, end mange danskere vil gøre. Fjordman er ”ekstremist”, og den kedsommelige Strømmen kalder ham ”fascist”. ”Irrelevant” er staklen nu også udråbt til at være, skønt han er ramt af så sort et uheld, at det svimler for… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Hvis du taler og forstår et fremmedsprog såsom arabisk, farsi, dari, pushto, urdu eller somali, vil det være en fordel. Står der i en aktuel jobbeskrivelse fra FE. job.jobnet.dk/CV/FindJob/details.aspx/3022360 Om man er fascist og islamkritiker og indvandringskritilker eller blot kritiker af islam og indvandring, det er næppe den problematik der bør sættes højest på dagsordenen. Det, det fra et synspunkt først og fremmest drejer sig om er at få politiske modstandere stemplet negativt for dermed at gøre grundlaget for deres argumenter latterlige , modbydelige, uden plads i moderne tid eller her forsøgt ganske kort beskrevet – værende aldeles uacceptable. Dette… Read more »

63
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x