25
nov
Seneste opdatering: 26/11-11 kl. 1923
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

This report, based on comparative research on the fundamental rights situation of irregular migrants in Europe, advises on how fundamental rights should be incorporated in policies, laws and administrative practices affecting migrants in irregular situations.Fundamental rights of migrants in an irregular situation in the European Union.

SVT’s Stieg Larsson-panegyrik

Jeg kendte udmærket til Stieg Larsson, “en av Europas ledande experter på högerextremism och nynazism”, fra hans Expo-tid, så jeg fik lyst til at studere SVT´s billede af ham. Ikke at jeg ikke kunne forestille mig det på forhånd. Det hedder at “Larsson tidligt blev politisk engageret på venstrefløjen for retfærdighed og mod undertrykkelse”, det hedder ikke , han var kommunist hele livet til sin død i 2004. Hvorfor skal det være en hemmelighed?

Programmet viser klip af Sverigedemokrater i 90′ erne med deres flag, skrårem og langskaftede læderstøvler, og det er virkelig ikke noget at prale af, helt efter bogen at SVT gerne vil genopfriske de klip så tit som muligt. Dengang skød SD sig solidt i læderstøvlen. Men her sidder altså en livslang kommunist, et medlem af det 20 århundredes største totalitære, morderiske, politiske religion, og erklærer i ramme alvor folkevalgte indvandrings- og islamkritiske partier for “ikke-demokrater” og “politiske ekstremister”, loyalt videreformidlet af SVT og de medvirkende, næsten tårevædede klakører fra venstreekstreme EXPO, som endnu kan prale af at have Mona Sahlin i bestyrelsen og opbakning i Riksdagen.

Lige præcis denne forrykte tese kan i længden vise sig at blive Sveriges achilleshæl, at de i årtier udskammede legitim, begrundet politisk kritik, således at vejen nu er banet for at den værst tænkelige situation kan opstå: Kombinationen af en radikalt forandret demografi tilsat en stærk, folkelig indvandringsmodstand, et rent mareridtsscenarie som landet skubber foran sig. Man så Reinfeldt skubbe videre på den forleden, det kommer til at ende særdeles galt. At Breivik ikke var svensker, er dette års store gåde og lettelse. Det havde ikke vækket nogen svensk politiker, de havde gravet sig dybere ned i grøften.

Man skal se portrætprogrammet som et studie i public-service politiseren, der viser at de der betragter sig som den progressive avantgarde, i virkeligheden er den mest magtro, konserverende kraft i landet. Ikke fordi Stieg Larsson eller hans krimier er videre interessante. Det så jeg selv i TV i Sverige, da jeg boede der i fire måneder først på året, og jeg skrev lidt om den den 28 marts. Lisbeth Salander er tungt fordøjelig kost, en død papfigur der fremfører flere bagtanker fra forfatteren end tanker og observationer fra et genkendeligt liv, og hun er derfor umulig at føle noget for. At denne psykopatisk voldelige, pircede, sexmisbrugte, anorektiske påstand af en kvinde er en verdenssucces, er en litterær falliterklæring.

Findes der overhovedet nogen svensk krimi, der ikke er et stykke rødt programlitteratur, helt fra Sjöwahl og Wahlö til i dag? Gouillou, Mankell, Marklund? Giv mig en gemytlig Maigret-krimi med mennesker af kød og blod, forbrydere man kan forstå, endda holde af, hans tykke sure kone og bondekosten på Brasserie Dauphine. Ingen revolutionære verdensforbedrere på Quai des Orfèvres i de mørke nattetimer, og Gud velsigne Simenonsen for det. Her er det ikke Kommunistisk Arbejderforbunds Umeåafdeling og Sankt Larsson, der begramser én. K Special, Stieg Larsson – journalisten och författaren, min. 52:37.

Fej for egen dør: JPs blinde venstre øje

Pointen i denne post er ikke afledning og tu-quoque, eller et partsindlæg for Danish Defence League, men at illustrere hvordan Jyllands-Posten og den øvrige mainstreampresse opbygger en pseudohistorie der på ubehagelig vis forskyder og bagatelliserer skyldsspørgsmålet i den grove barnevoldtægtssag i Gullestrup. At medierne har opnået i hvert fald et vist gennemslag med offerforskydningen fra den 10-årige pige til somalierne i bebyggelsen oplevede jeg selv i dag. En kollega nævnte at der nu var blevet anholdt en dreng i sagen, til hvilket en anden svarede “det er noget forfærdeligt noget med det der selvtægt”.

JP skiller sig lige her ud ved et monumentalt hykleri: Den avis der som bekendt engang blev kaldt Morgenfascisten Jyllands-Pesten har jo fornylig ansat journalist Marchen Neel Gjertsen, en dame med en fortid – byrådskandidat for revolutionære Enhedslisten i Odense i 2005, lokalformand/kontaktperson for den lokale afdeling af ELs ungdomskorps SUF i 2004-05, på et tidspunkt hvor SUF og FAF (et lokalt chapter af tæskeholdet AFA) deler lokaler på Cafe Zekés. De administreres af Den Lokale Forening, hvor begge (SUF og FAF) er repræsenteret.

Man bliver så nødt til at spørge: Er Marchen Neel Gjertsen sådan cirka lige så stueren i JPs redaktion som Ole Sohn er i den danske regering, og hvis mere stueren, hvorfor? Og er JP i en position hvor man er moralsk berettiget til at køre amokhistorier om Danish Defence League som Anders Behring Breivik’er i svøb – med indkaldt ekspert René Karpantschof som sandhedsvidne – på basis af ophængning af plakater og klistermærker i Gullestrup? Billedet viser en plakat fra SUF i 2008 – det vides ikke om Gjertsen på dette tidspunkt stadig var involveret i korpset, men JP dækkede ved den lejlighed ikke denne åbenlyse opfordring til vold (LFPC). JP: Breivik-lignende gruppe på spil og Frygt for højreekstrem hævnaktion ; Uriasposten: DDL satte klistermærker op i Gullestrup – Politi-talsmand: “måske nazistiske tilbøjeligheder”

De syv aldre

Foto © Snaphanen.dk. Klik f. helskærm. Jeg fyldte rundt, men ikke så rundt som min bordfælle her, fra da jeg tidligere på dagen var ude og købe noget acceptabelt festtøj. (Steen)

All the world’s a stage,
And all the men and women merely players:
They have their exits and their entrances;
And one man in his time plays many parts,
His acts being seven ages. As, first the infant,
Mewling and puking in the nurse’s arms.
And then the whining school-boy, with his satchel
And shining morning face, creeping like snail
Unwillingly to school. And then the lover,
Sighing like furnace, with a woeful ballad
Made to his mistress’ eyebrow. Then a soldier,
Full of strange oaths and bearded like the pard,
Jealous in honour, sudden and quick in quarrel,
Seeking the bubble reputation
Even in the cannon’s mouth. And then the justice,
In fair round belly with good capon lined,
With eyes severe and beard of formal cut,
Full of wise saws and modern instances;
And so he plays his part.

The sixth age shifts
Into the lean and slipper’d pantaloon,
With spectacles on nose and pouch on side,
His youthful hose, well saved, a world too wide
For his shrunk shank; and his big manly voice,
Turning again toward childish treble, pipes
And whistles in his sound. Last scene of all,
That ends this strange eventful history,
Is second childishness and mere oblivion,
Sans teeth, sans eyes, sans taste, sans everything.

Shakespaere, As you like it, All the World’s a Stage monologue, anden akt scene 7

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Tim Pallis
Tim Pallis
11 years ago

Hvem er Morten Kjærum? Hvad er Politiken? Politikken er en bestemt form af politik. Det må være stavet forkert. Menneskets fundamentale rettigheder må afbalenceres med menneskets fundamentale forpligtelser og det etiske konsistenskrav, som Sørlander taler om.

Gunnar Biering
11 years ago

Vedr. Gullestrup-voldtægten: Det grundlæggende spørgsmål, som kun stilles f.eks. af Snaphanen, er jo: Hvad laver 20.000 somaliere egentlig i Danmark? Jeg ser af BTs forside, at den sigtede voldtægtsmand lige har været på genopdragelse i Somalia, og vi ved fra utallige andre tilfælde, at de kan rejse frit frem og tilbage til deres hjemland. Somalierne fik permanent ophold under Nyrup og Jelved, fordi de bildte myndighederne ind, at de var flygtninge. Det står nu klart, at de kun fik ophold her på basis af usande – eller mere præcist: løgnagtige – oplysninger til de danske myndigheder. Derfor må deres sager… Read more »

Victor
Victor
11 years ago

Nå – nu ror Bjerke Videregående Skole tilbage og holder op med at dele eleverne op i sorte og hvide klasser.

http://stavrum.nettavisen.no/?p=3881

Det her er en historie jeg har oplevet før: Værst, da Morten Kjærum, medier og nogle politikere for nogle år gik i selvsving over Helsingør Kommunes specielle indsats for at tvinge sigøjner-børnene i skole.

Det måtte kommunen så holde op med. Et par år senere var der enorme problemer med de roma-børn igen.

NU holdt Kjærum og Politiken kæft.

Lur mig – vend tilbage om seks-otte måneder eller efter sommerferien – om problemerne ikke er blevet værre.

JensH
JensH
11 years ago

@Vivi Andersen

Undsklyd, ikke forstået?? Jeg har lige testet, og der er da ikke noget galt med linket eller videoen??

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

JENSH

Den video er nu ikke-eksisterende!

Svenskasvensson
11 years ago

Ett inlägg om det är för lätt att bli kallad rasist, läs mer här http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2011/11/25/det-ar-for-latt-att-stamplas-som-rasist/

JensH
JensH
11 years ago

Her er mere nyt fra ‘demokrati-kampen’ på Tahrir-pladsen I Cario: TV-billeder af en kvinde som bliver overfaldet på midt pladsen:

http://www.breitbart.tv/arab-spring-egyptian-protesters-attack-woman-in-tahrir-square/

Nils
Nils
11 years ago

Jeg har en god nyhed og en dårlig nyhed til dig, sagde spåkonen til Stieg Larsson: Den gode nyhed er, at du vil komme til at tjene kolossalt mange penge… 😀

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago
Reply to  Nils

Vad var den dåliga nyheten?

TravellerX
TravellerX
11 years ago
Reply to  steen

Det var väl allmänt känt att han snackat vitt och brett om sin “pensionsförsäkring”. Jag minns att det nämndes redan på gamla exilen. Så han var medveten om det. Det är mer av en gåta varför Larsson – som annars var både smart och förutseende – inte försäkrat sig om att hans sambo skulle få pengarna. Kanske var det helt avsiktligt att den politiska organisationen som ärvde (men tackade nej) skulle få pengarna. Det hade varit värt goda pengar att få vara en fluga på väggen i Expos bastu!

PK
PK
11 years ago

På TV så jeg for længe siden en Stieg Larsson film med hende den mørkhåret og journalisten. Det rene vanvid. Handling indeholdt en total pervers ældre hvid sagfører. To forhudlede hvide , som overfaldt heltinden i metroen. Hvad hun ikke havde oplevet i sin egen familie… Og oveni en række mord på unge jødiske kvinder. Og en villa i bedste “Hitler” stil… Brunt you know…. Alt i alt ; et total angreb på hvide( her svenskere) med nazi lyster. Denne Handling naturligvis serveret som advarsel om den politiske udvikling i Sverige. Ikke en scene med vold med anden hudfarve. Stieg… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

Efter endnu et “seksuelt overfald” på en kvindelig journalist frarådes det nu medierne, at sende kvindelige reportere til Tahrir pladsen i Cario:

http://jp.dk/udland/article2618505.ece

Det ser ud til, at ‘Demokrati-forkæmperne’ på Tahrir-pladsen er blevet godt ‘opstemt’ af revolutionen.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x