14
feb
Seneste opdatering: 15/2-12 kl. 1908
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Flere end hver fjerde dansker, 27 procent, er nemlig parat til at sende danske landsoldater i krig mod Iran, og det gør danskerne mere risikovillige end både amerikanerne, briterne, tyskerne og vores nordiske brødre i Norge og Finland. Man klasker sig lidt på lårene af grin samtidigt med at man duperes af den danske krigsenthusiasme. Second to none. Alle bortset fra Zubair Butt Hussain og imam Stenings-Petersen vil tilsyneladende personligt gøre det af med Mahmoud Ahmadinejad, viljen fejler virkelig ikke noget. (Se også Mahmoud, Abdul og Zubir.)

Daniel Pipes siger i dette interview: “Om ti år, får vi at vide, hvad der foregår i disse måneder.” Vi – offentligheden – ved ikke med sikkerhed, om iranerne vil procucere kernevåben, vi ved ikke, om de allerede har dem, vi ved ikke, hvad USA og Israel ved om det samme, vi ved ikke om Israel snart angriber, vi ved ikke, om det i givet fald bliver med USA´s underhåndsbilligelse og bunkerbusters. Vi ved derimod, at stort set alle arablande vil takke Israel i deres aftenbøn samtidigt med, at de forbander det udadtil om dagen. To fluer med ét smæk. Og vi ved, at det bliver om muligt endnu mindre sjovt at være jøde i Europa, og at Europas storbyer får endnu en påmindelse om, at det lakker mod enden med at føre Mellemøstpolitik på tværs af den arabiske gade i Europa. Og så aner vi af desinformationssløret, at hvis Iran situationen koger over i krig, bliver det formentlig ret snart, og at det vil få den syriske borgerkig til at rasle lige så hurtigt ned af Vestens prioriteringsliste som oliepriserne stiger. Resten er megafonernes hyleri, og der er varmet godt op under kedlerne de sidste uger. – (Se evt. Daniel Pipes, Copenhagen 2007, Daniel Pipes i København 2008, Daniel Pipes – The threat towards Israel, Copenhagen.)

»Lasaret«

betyder på dansk “et mobilt felthospital” fra italiensk lazzaretto ‘epidemisygehus.’På svensk betyder det slet og ret “sygehus.” Sproget er altid lidt klogere, end vi selv er. Malmø Sygehus har karakter af et lasaret i sproglig dansk forstand, det er bare ikke videre mobilt. Desværre, vil de ansatte nok mene. Denne rapport fra Ugeskrift for Læger, Drabsbølge presser Malmøs akutberedskab (danske Läkaratidningen), viser med al tydlighed personalets arbejde i en undtagelsestilstand. Det mærkelige er, at den ikke står i den svenske pendant, fagbladet Läkaratidningen, den har intet ved en søgning på emnet. Jeg prøvede også med “krigskirugi,” “Fort MAS”, “Vi älskar Malmö” og lignende relevante søgeord.

De mange og ofte dødelige skyderier i Malmø tvinger lægerne ved byens akutmodtagelse til at arbejde under skærpede sikkerhedsforanstaltninger. Frygten for bandeopgør, hævnaktioner og store opløb af venner og bandemedlemmer har ført til skærpet politibevogtning – og i nogle tilfælde lukninger – af akutmodtagelsen i Malmø.

»Vi arbejder midt i voldsomhederne og forsøger at løse vores opgaver, selv om der forekommer trusler, og det er utrygt«, fortæller Wolfgang Reinhardt, som er kardiolog og akutlæge.

I over et halvt år har de ansatte ved akutmodtagelsen i Malmø fået løftet deres kompetenceniveau og forfinet deres arbejdsrutiner, når det drejer sig om at behandle personer med skudlæsioner. – »Sådan er det, desværre. Og der er ikke for øjeblikket meget, som tyder på, at der vil blive mindre af den grove, væbnede vold. Det opleves nærmest, som om vi lever i en uvirkelig situation«, beretter en lettere opgivende Wolfgang Reinhardt. Siden maj sidste år har akutmodtagelsen fået indbragt otte personer, der afgik ved døden som følge af svære skudlæsioner. Volden er bare eskaleret, og alene i januar i år er tre personer blevet skuddræbt i Malmø.

Wolfgang Reinhardt indrømmer, at han selv og andre er begyndt at se sig nervøst omkring på vej til og fra arbejdspladsen: »I dag ser vi os over skulderen, når vi går hjem, og reagerer, hvis der er noget, der ser underligt ud. Der er en uro, og man synes, at der sker lovlig meget i Malmø for tiden«. Hans Olsson er vicesikkerhedschef ved Skånes Universitetssygehus med ansvar for sikkerheden på sygehuset i Malmø.

»Det er helt forståeligt, at de ansatte har svært ved at præstere deres bedste under forhold, hvor man er under pres fra pårørende, der forsøger at trænge ind, f.eks. i forbindelse med skudskader. Af praktiske grunde har vi begrænset det til, at der højst må følge to pårørende med ind på akutmodtagelsen«, forklarer Hans Olsson, som også har dette råd: »Undgå at arbejde alene, hav hele tiden kolleger omkring dig, tænk over, hvordan du placerer dig i et snævert lokale«.Drabsbølge presser Malmøs akutberedskab.

Malmøs mordere holder forståeligt nok et lille moratorium, der er ikke blevet skudt helt siden 31 januar, nu byen vrimler med politi, men andre forbrydelser boomer. København oplevede sammenligningsvis i 2011 984 røverier.Det er temmelig mange, især når man tænker på, at det var nærmest ikke forekommende for få årtier siden, men da der er lidt af en kriminolog i mig, har jeg selvfølgelig svaret: Det skyldes vores nærhed til Malmø. Og så er det dog at foretrække frem for at blive skudt:

Rånen i Malmö blir allt fler. Förra året begicks 924 rån mot 803 året innan. Under de första åren av 2000-talet steg siffrorna drastiskt i Malmö och en rånkommission inrättades 2005 för att få bukt med problemen. Antalet rån ökar i Malmö

ABC: Malmø 2006-2011 på fem minutter

Sverige är bäst på integration?

Malmö har 34% invandrarbakgrund

– Malmö vill vara porten till Europa samtidigt som 34 procent av våra medborgare har invandrarbakgrund

Var 3 invandrare

Var tredje människa i Malmö är född utomlands. ­Muhammed är det vanligaste pojknamnet.

Växande arbetslöshet

Under kommunstyrelsens möte i dag reserverade sig Moderaterna och Sveriges pensionärers intresseparti mot överenskommelsen. Moderata kommunalrådet Stefan Lindhe pekade på att arbetslösheten i Malmö växer

Dålig integration

att integrationen inte utvecklats på önskvärt sätt


Dåliga skolresultat

och att antalet elever som inte klarar sin skolgång är alltför hög.

Malmöelever dåliga på svenska

Mer än hälften av alla gymnasieelever i Malmö behöver stöd i svenska. Ett behov som är stort även bland elever som har svenska som modersmål.

Bara 63% har fullständiga betyg

Men det där känner vi ännu inte till när vi går en avslutande promenad genom Värnhem, förbi Johanna Jeppssons spettekaksbageri och Niklas dotters skola. Här är det bara 63 procent som går ut med fullständiga betyg och engelskundervisningen börjar först i fyran på grund av att så många inte är tillräckligt bra på svenska, berättar han ganska glatt. Men det finns fördelar med valet av skola.

45.000 sökande på 22.000 bostäder

I Malmö finns kommunala MKB med 22 102 lägenheter. På kommunala bostadsförmedlingen Köplats Syd, dit även en del privata värdar är anslutna, köar bortåt 45 000 personer, trots att det kostar 300 kronor om året. I november 2008 var det 17 000 som sökte bostad.

Rosengård: 3.500 unga arbetslösa

Tanken är att det blir sex månaders praktik, och ett rullande system.– Det här kan betyda oerhört mycket. 175 platser innebär att fem procent av stans cirka 3 500 arbetslösa ungdomar kan få praktik.

Herrgården har 66% socialbidrag

På Herrgården bor 5 000 personer officiellt, sannolikt är de ­betydligt fler. 16 (!) procent av de vuxna förvärvsarbetar. 66 procent erhåller social­bidrag. Vilken framtid ser ett barn som växer upp där?

Ta emot flyktingar är solidaritet

— Nu skriver vi ett avtal om flyktingmottagande för att visa solidaritet med människor på flykt, säger Carlos González (V), kommunstyrelsen.

Malmö 1000 ensamkommande årligen

Malmö är en av Sveriges ankomstkommuner som årligen tar emot runt 1000 ensamkommande flyktingbarn. För att ungdomarna ska få någonstans att bo öppnade Malmö stad hösten 2009 transitboende i bland annat i Svedala och i Vellinge.

Där Malmös kommuninvånare ska betala Attendo Cares “ensamkommande
1900kr dygnet

Vandrarhemmet har hyrts av vårdföretaget Attendo Care som på uppdrag av Malmö stad driver transitboenden för ensamkommande flyktingbarn. – Vi får 1995 kronor per barn och dygn av Malmö stad. Jag kan inte säga exakt vilka kostnader vi har, men de har ökat på grund av säkerhetskraven, säger Jonas Morian. – Samtidigt vill jag inte hymla om att vi vill gå med vinst.
Transitboendet i Hököpinge har plats för 30 flyktingbarn. Enligt Jonas Morian lär det inte bli några problem att fylla vandrarhemmet med tanke på de behov Malmö stad har.

Och Malmö får 1900kr av Migrationsverket

1900kr dygnet

1 600 kronor per dygn för varje överenskommen plats. Därutöver 300 kronor per dygn för varje belagd plats.

1900kr * 30 dagar = 57 miljoner för 1000 ensamkommande

Flyktingars dagsersättning

24 kr/dag för vuxna ensamstående
19 kr/dag per person för vuxna som delar hushåll
12 kr/dag för barn t.o.m. 17 år (fr.o.m. tredje barnet halveras bidraget)

Har den sökande eget hushåll och sköter matinköpen själv är dagersättningen:

71 kr/dag för vuxna ensamstående
61 kr/dag och person för vuxna som delar hushåll
37 kr/dag för barn upp till 3 år
43 kr/dag för barn 4–10 år

50 kr/dag för barn 11–17 år (fr.o.m. tredje barnet halveras bidraget)
1854 flyktingar

Den nya överenskommelsen är därmed anpassad till faktumet att antalet flyktingar som bosätter sig i Malmö varierar från år till år: år 2009 tog kommunen emot 796 flyktingar och året efter 558 flyktingar. I år förväntas antalet flyktingar inte överstiga 500.

1200 flyktingar

I år beräknas Malmö ta emot omkring 1200 flyktingar. För dessa betalar Migrationsverket, enligt det nuvarande avtalet, ett administrativt bidrag på en halv miljon kronor plus en schablonersättning på 178000 per flykting.


100 miljoner i bonus på 4 år

Malmö stad är på väg att teckna ett nytt avtal med Migrationsverket om flyktingmottagande. Malmö förbinder sig att ta emot 500 flyktingar om året och får samtidigt en extra årlig ersättning på 20-25 miljoner kronor.

Miljardminus i Skåne

Oppositionspolitikerna i Region Skåne tycker att minuset på en miljard kronor i regionens budget inför nästa år är oroväckande. Socialdemokraterna vill att regeringen ska ingripa och skjuta till mer pengar till regionen.

Svarta miljarder försvinner i Malmö

Den svarta marknaden kostar skattebetalarna i Malmö miljardbelopp varje år. Och trots att nya regler infördes för ett par år sedan finns tveksamt billiga priser kvar lite varstans på Malmös gator. Men hårdare tag kan vara på gång.

Försvinner svarta miljarder för man accepterar svart marknad med “papperslösa”?
Svarta Malmö

Vi möter fler papperslösa över hela Malmö.
Mustafa, den irakiske bilplåtslagaren som jobbar i oljehamnen. Han jobbade vitt i flera månader men började efter Migrationsverkets tredje avslag jobba svart igen. Samma jobb, fast bara halva lönen.

22-årige Omar, efterlyst för att utvisas, som jobbar på en billackering norr om Malmö.

Livvakten Said som jobbar i en jourbutik i östra Malmö för 25 kronor i timmen.
Hassan som jobbar i en möbelaffär för 19 kronor i timmen.

Karim som jobbar på en billackering för mellan 22 och 28 kronor i timmen.

Resulterar utebliven skatt att man då måste skära ner och spara?

Stadsdelar måste dra i handbromsen

Alla stadsdelar i Malmö utom Oxie visar miljonunderskott efter första halvåret enligt delårsrapporterna. Konsekvensen i Hyllie blir färre vikarier i skolorna och mindre städning hos äldre i boenden.
För de flesta stadsdelar handlar underskotten om fler familjer och enskilda som får underhållsstöd, det som förr kallades social­bidrag. I Rosengård, Fosie, Hyllie, Limhamn-Bunkeflo, Södra Innerstaden och Husie har antalet sådana hushåll ökat i jämförelse med samma tid ifjor.

Vad ligger logiken med denna politik?
Misslyckande

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vejvad
Vejvad
9 years ago

http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=43148 Som det forklares i ovenstående link vil den døende vestlige finans lave en bank i Iran. Da Iran ligesom Libyen ikke giver finanseliten adgang til deres forehavende, laver eliten i stedet hærværk, bryder ind i nationen og stjæler dens finansielle selvstændighed. Den vestlige finans er syg – men det er metoden, der er syg. Vestlig aggression må derfor betegnes som et mentalt brist hos dets ledere. At denne agenda har erobret medieverdenen bevirker at alle medier i Vesten ikke meddeler folk hvad den foretager sig men blot gentager kasterede nyheder, og mærkelig nok bedøver det folk. Jeg har ad… Read more »

Victor
Victor
9 years ago

Her kommer et tip til dem, der læser denne side.

I dag meldte en iransk wannabe-terrorist sig til den årlige Darwin Awards konkurrence. På den stærkt traffikerede Sukhumvit Road midt i Bangkok, eksploderede en granat eller bombe – og tog hans ben med sig.

Mere her:

http://www.bangkokpost.com/news/local/279849/three-bomb-blasts-rock-city

Det er 2 gang på et par uger, der har været gang i den islamiske terror i Thailands hovedstad. Den 16 januar blev svenskeren Hussein Atris, arresteret i Bangkok. Han havde brugt sin ferie i landet til at købe godt 5 tons kunstgødning og lagre det i en bygning i Mahachai.

http://www.bangkokpost.com/news/security/275425/police-seize-chemicals-cache

http://www.bangkokpost.com/news/security/275425/police-seize-chemicals-cache

Frank P
Frank P
9 years ago

Vanvid i Sverige… http://hd.se/skane/2012/02/14/polisen-la-ner-linas-direkt/ (med video) Kvinde anmelder forsøg på voldtægt. Politiet dropper sagen samme dag selvom der er vidner og spor i sagen. Faren træder i aktion og efterforsker. En mand er nu dømt til – hold fast – 10 måneders fængsel, han er ude inden der er gået 6 måneder. Politiet gider ikke engang længere efterforske forbrydelser. Eller kun når nogen har købt sig til sex, så rykker politiet massivt og hårdt ud. Vestens mest inkompetente politi ser ud til at blive endnu mere inkompetent, svenskprøven er ikke længere obligatorisk i optagelsesprøven, man mistænker om det handler om… Read more »

Frank P
Frank P
9 years ago

Dokumentar fra 1987. Kan anbefales: http://www.youtube.com/watch?v=RWgTxigcc0A

Svensson
9 years ago

Vad vi i Sverige fick hit tack vare massinvandringen. Ökad brottslighet, människor som lever i utanförskap och är bidragsbeeroende. Getton. Utlandet ser ner på oss.Uppgivna svenskar, osv
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Nemo
Nemo
9 years ago

Tror da pokker der er gang i den svenske økonomi med sådan nogle lønninger!

JensH
JensH
9 years ago

“att integrationen inte utvecklats på önskvärt sätt”

Hvad mener de med det?? Den går da forrygende. Malnø vil i løbet af mindre end et årti være integreret fuldt og helt ind i den Arabiske verden.

Limewoody
Limewoody
9 years ago

Med hensyn til Iran må man huske på, at landet efterhånden besidder langtrækkende misiler, der kan nå langt ind i Vesteuropa. Men er der nogen der tænker på at alt i Vesteuropa efterhånden er digitaliseret – radio, TV, komputere, våbensystemer og forsvarsanlæg? Ret få atomladninger bragt til eksplosion over Europa ville kunne forstyrre infrastrukturen i ganske alvorlig grad. Lad os endelig ikke glemme, at mullaerne i Teheran sendte børn med plast-nøgler til paradiset ind i krigen mod Saddam Hussein. Og de blev mejet ned i hobetal. Lad os heller ikke glemme, at shiamuslimer vil være mere tilbøjelige selvmordsaktioner end andre.… Read more »

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  Limewoody

“Lad os heller ikke glemme, at shiamuslimer vil være mere tilbøjelige selvmordsaktioner end andre”

Arh, jeg synes nu Sunnierne er kommet ganske godt efter det. Men det er rigitgt, at det var Shia’erne som i nyere tid startede denne bølge af selvmordsbombere.

JensH
JensH
9 years ago

Seneste nyt fra det Britiske galehus: Abu Qatada er netop blevet løsladt. Da Osama Bin Laden stadig var i live blev Abu Qatada karakteriseret som Bin Ladens højre hånd i Europa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2100718/On-day-hate-preacher-Abu-Qatada-freed-remarkable-confession–Even-mother-wants-kicked-Britain.html Abu Qatada forudses at blive en dyr herre for de Britiske skatteydere i form af beskyttelse af politiet m.v. Men på den økonomiske front er der også nyheder for de prøvede Briter. Kreditratings-bureauet “Moody’s” overvejer meget krafitigt at sænke UK’s creditrating fra de nuværende AAA. Årsagen er EURO-krisen og den meget lave vækst i Britisk økonomi. Det sidstnævnte forekommer mig helt uforståeligt, da masse-indvandringen ifølge de Britiske politkere… Read more »

anonym
anonym
9 years ago

Det er jo bare den evigt eskalerende overgang til Automatvåbensamfundet, som vi er hjælpeløse vidner til. For dem der har forårsaget det, vil intet vide deraf (udadtil), og heller ikke følgende gøre noget ved det. Man må dog give Ugeskrift for Læger den cadeau, at de lægger nogle faktuelle tal på bordet, når alle andre medier holder deres kæft derom. Hvilket blev bevist ganske godt i går da DR1 i 18.30 TVavisen havde en reportage fra Malmø med en af Den Store Zlatans barndomsfodboldkammerater, frem for at oplyse seerne/danskerne om den virkelige virkelighed ovre på anden side af Sundet. Men… Read more »

Limewoody
Limewoody
9 years ago
Reply to  anonym

Jeg har tænkt på at man kunne benævne den slags som “Vognborgsjournalisme”. Det mediale venstreparti slår en ring de de emner partiet vil beskytte. Man kan nævne eksempler på denne bestemte slags propaganda f.eks. Multikulturalismen, der aldrig beskrives negativt ( tilhængere og lovlige protester mod multikulturalismen betegnes ord som højreekstremisme, nazisme, Burack Hussein Obama ( hvor det f.eks nævnes positivt at hans ratingtal nu går op (fra under 50%sic! – men aldrig hedder Barack Hussein Obama når han omtales – hvorfor mon?), stærkt venstreorienterede partier – hvis meninger tages meget alvorligt, venstreorienterede aviser (som the Guardian, New York Times, LA… Read more »

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x