7
mar
Seneste opdatering: 7/3-12 kl. 2132
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Riksadvokaten tiltaler Breivik etter terrorparagrafen, og legger i tråd med de to første rettspsykiaternes erklæring ned påstand om tvungent pyskisk helsevern. Det tas dog forbehold om at nye bevis, i særdeleshet den nye utredningen av massedrapsmannen, kan få påtalemyndigheten til å be retten om idømmelse av fengselsstraff i stedet. Så langt er dette omtrent som forventet, gitt saksgangen. Lippestad sier følgende i en kommentar til NRK Hordaland:

Anders Behring Breivik er meget skuffet over at han kan bli dømt til tvungent psykisk helsevern. Han ønsker å bli dømt til fengsel, fordi han mener han er tilregnelig. Han opplever at han gjort disse handlingen ut fra rasjonelle vurderinger.Breivik tiltalt etter terrorparagrafen. Tiltalen, 17 sider pdf.

Lars Vilks: “Angrebene på mig er effektive”

Vi har tidligere været inde på, hvor lidt tilbøjelige svenske kunstnere eller politikere er, til at støtte Lars Vilks. Terror har det til fælles med at tæve børn i som pædagogisk øjemed: alle tager afstand fra det, – gerne i lidt svævende vendinger, – det er ikke kønt, men det er uhyre effektivt. Den halve sejr er hjemme i Sverige. Lars Vilks skriver bla. i dag på svensk og på engelsk:

Till detta kommer de reguljära muslimska föreningarna och deras supporters som ställer kravet på att bli ”respekterade” på sina egna villkor. Strategin är vinnande. Bilder av profeten är sedan länge officiellt bannlysta och rasiststämpeln svävar över den som vill debattera situationen. Det är därför relativt sällan jag får tillfälle att framträda och förklara saken från mitt perspektiv. Dessutom har denna dubbla rädsla (risk för kravaller + möjlig rasiststämpel) medfört att även min reguljära föreläsningsverksamhet kraftigt har minskat.

Under diskussionen efter föreläsningen framträdde en muslim med den återkommande åsikten att mina teckningar var dåligt gjorda. Han avslutade sitt inlägg med att säga att hans barn kunde ha gjort bättre, reste sig och gick ut. Helt ovidkommande tycks teknik och stil inte vara eftersom det ofta debatteras. Emellertid har jag visat mig tillmötesgående i denna fråga och kan erbjuda ett stort utbud av stilar och variationer. Visserligen är det fråga om samma rondellhundsbild som dock är justerad på olika sätt. Även dessa bilder är omöjliga att publicera i konventionella medier men kan ses här. Attackerna mot mig är effektiva, ‘The attacks against me are working’: Lars Vilks

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
T. Snorrason
T. Snorrason
9 years ago

Kære Lars Vilks har du brug for økonomisk støtte, så er jeg sikker på, at Snaphanen gerne laver link dertil. Jeg synes, du gør et forbilledligt arbejde, forfægter dine synspunkter på bedste vis. Er man uenig med dig i dit kunstsyn, nå ja, så er det i orden. Synes man din kunst er noget møg, ja det er i orden. Man kan jo blot undlade at købe den. Men at anvende vold mod dig, fordi islam synes et eller andet, der stopper det. Der var en gang, Sverige var respekteret, det er det ikke længere. Jeg støtter fuldt ud din… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x