14
mar
Seneste opdatering: 15/3-12 kl. 1300
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En lang og god dag hos en stadig mere velbevogtet Lars Vilks. Man kan nu ikke kravle ned ad Kullaberg til Ladonia uden to skånepoliser med øresnegle, det kunne vi i august 2010. De mine fotos skal bruges i anden sammenhæng, så blot denne souvenir fra hin universitetsforelæsning i Karlstad for nylig. Et solidt æg, muligvis et økologisk, er nu suget ud og bevaret for kunsthistorien dekoreret med en uspecifik ørkenprofets ansigt. Til gengæld havde Lars Vilks en generøs overraskelse til bloggen, som jeg præsenterer en af de kommende dage. – Her er der i mellemtiden nogle små hunde i kunsten, find dem:

Carré kontra Guillou

af Bent Blüdnikow

Det var ganske let at vælge spionfilmen »Dame, Konge, Es, Spion« i biografen fremfor agent-dramaet Hamilton. Ud over anmeldelserne, der var mere positive over for den britiske film, betød det også noget, at forfatteren til filmen »Dame, Konge, Es, Spion« er den seriøse forfatter John Le Carré, der har en fortid i den britiske efterretningstjeneste under Den Kolde Krig.
Hamilton-figurens forfatter er svenskeren Jan Guillou. Et virkelig råddent æble.
Fra 1967 til 1972 og muligvis endnu længere var han betalt spion for Sovjetunionens efterretningstjeneste KGB. Det er dokumenteret, og det har han selv indrømmet.
Han arbejdede fra 1960ernes slutning sammen med den ultraradikale palæstinensiske terrorgruppe DPFLP, der var styret af Sovjetunionen. Guillou var i Københavns Lufthavn i 1969 for at spionere mod det israelske flyselskab El Als sikkerhedssystemer, sandsynligvis for at hjælpe palæstineniske terrorister med et angreb. Han fortsatte med sine venstreekstremistiske holdninger i den svenske offentlighed og svinede borgerlige debattører til. Hver gang den svenske regering forsøgte at udvise pontentielle terrorister, var Guillou aktiv med artikler for at forhindre det. Hans sympati var altid med terroristerne og aldrig med deres ofre.
Hans selvbiografi er i øvrigt fyldt med løgn – også om hans tid som Sovjet-spion.
Valget af John Le Carré-filmen var som sagt let.
MEN TAG IKKE FEJL. Guillou har altid været og er stadig en yderst populær person i Sverige. Det er han sammen med forfattere som Henning Mankell og Stieg Larsson, der begge kommer fra det yderste venstre og ikke blot var sympatisører, men hardcore aktivister. Så langt ude har vi dog aldrig været i Danmark. Ganske vist var mange danske forfattere venstreradikale sympatisører, men af den bløde og naive slags. Der er noget symptomatisk ved, at de venstreradikale aktivister netop i Sverige har gjort strålende karriere og er populære mediefigurer. I det »progressive« Sverige i Palmes ånd, der ivrigt solgte våben til Libyen og Syrien, havde den slags det som fisk i vandet.
Da Guillou senest var i København til bogforum i november 2011, blev han fejret som en kultskikkelse. Han blev interviewet af danske journalister uden et kritisk spørgsmål om hans landsforræderi. Jeg tænkte på ofrene for det perverse system i Sovjetunionen, hvis undertrykkelse Jan Guillou aktivt havde del i, da jeg fravalgte hans Hamilton-film. Er det tidens historieløshed – ja, en kliché, det ved jeg – der gør, at Jan Guillou kan slippe af sted med sit menneskelige og politiske forræderi både i Sverige og Danmark? »Dame, konge Es spion« var i øvrigt en strålende film, der på lavmælt måde formåede at genskabe noget af Den Kolde Krigs intense drama.- Berlingske Tidende, 12.03.2012 (ikke online)


“Hizb ut-Tahrir om Kvindernes Int. Kampdag: ‘iscenesat hysteri'”

Af Nicolai Sennels

Så gik der endnu en Kvindernes Internationale Kampdag. Og der findes tilsyneladende to slags feminister, de røde og de blå. De røde forsøger at brokke sig til højere høj og flere bestyrelsesposter. De blå har gennem arbejde opnået, hvad de røde forsøger at brokke sig til, og bruger kræfterne på at pege fingre af de rødes klynkeri. Undertrykkelsen af 700 millioner muslimske medsøster rager dem en høstblomst. Lars Hedegaard sagde det meget godt sin klumme En kvindehistorie på selve dagen: “Deres skæbner bliver ofte placeret i et raritetskabinet over eksotisk kultur, der ikke vedkommer moderne vestlige kvinder – og som mænd i hvert fald skal blande sig uden om, med mindre de vil udsætte sig for at blive kaldt fremmedhadere og racister.”

Hizb ut-Tahrirs (også kaldet ‘Hit med-Shariaen’ blandt uvenner) lattervækkende forsøg på at efterligne vestlig argumentationsform minder om en neanderthaler, der har fået en skrivemaskine i hænderne. De fremstår som pseudointellektuelle teenagere, der forsøger at efterligne Vestlig kultur ved at bruge fine ord og venstrefløjsordsalat. På en måde fortænker dem ikke i at foretrække vold – det er ligesom de sprogfattige børn i børnehaven, der hellere slår, fordi de ikke har andre måder at kommunikere på.

De Radikale Venstres kulturrelativisme fungerer fint til at beskrive, hvordan kvinders frihed blot er ‘en kulturel ramme’:

“Det hele er et iscenesat hysteri, der omgærder 8.marts. … Jeg vil ikke bruge så meget spalteplads på at tale om delelementerne, som fx ligeløn, barsel, ligestilling, diskrimination i ansættelser med mere – de er alle aspekter af en bestem kulturel ramme” – Hizb ut-Tahrir: Kvindernes internationale kampdag

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Maria Due
Maria Due
12 years ago

CIS-KØNNETHED! Nedensstående er hentet fra Kristeligt Folkeblad. Vi, der har “en forenklet kønsopfattelse” er tydeligt nok kørt agterud, det fremgår af en udtalelse fra de homofiles landsforening, der ikke er tilfreds med den nuværende ballade. De vil have mere. “Som eksempel nævner Landsforeningen, at der i regeringens eget regeringsgrundlag også sættes fokus på juridisk kønsskifte, forstået som en person efter et kønsskifte også får de juridiske rettigheder og pligter, der følger med det nye køn. “Dette peger i retning af, at dansk lovgivning kunne blive mere inkluderende overfor borgere, der ikke er ciskønnede. Derfor ville det være uheldigt at lave… Read more »

Maria Due
Maria Due
12 years ago

Det måtte jo komme, at Dantes guddommelige kommedie blev udskreget som politisk ukorrekt. Af såkaldte forskere i Italien. At det var uundgåeligt, behøvede man ikke at være forsker for at forudse for mange år siden, idiotien kender jo ingen grænser, og Dante er for Italien, hvad H. C. Andersen er for Danmark. Helt inde ved kulturens marv. Det er naturligvis også derfor, at det var så magtpåliggende for den islamisk prægede gruppe Outlandish at tage H.C. Andersens fædrelandssang “I Danmark er jeg født” på programmet. De nyttige idioter jublede, og det gjorde ondt på os andre. Længe var Outlandish’ udgave… Read more »

li (islamonausea lidende)
li (islamonausea lidende)
12 years ago

Nu nærmer påsken sig, og det der med at puste æg, giver rigtig meget mening, hvis man som på billed tegner Pædofeten muhammed, så kan det give et billedligt indblik i hvad der foregår i de ægge pustede muhammed hoveder, absolut ingenting af tænkning, da ideologien islam har svaret på alt her i livet, og udøverne kan bare puste deres hjerner ud og slavisk følge den krav og underkastede ensretnings ideologi islam med indbygget kvindeundertrykkelse, der holder kvinderne umælende tilbage i affaldssække, da de er andenrangs tingester der tilhører muhammedaner mandslingen. Det kan hermed konstateres at den tomme pustede ægge… Read more »

Prudentius
12 years ago

Fra Hizb-ut-tahrir kampdags artikel: “Man har med midler og metoder forsøgt at banke en kile ind mellem den muslimske kvinde og hendes identitetsopfattelse, der tager udgangspunkt i islam og den islamiske kultur.” Hvilke midler og metoder?? Som nævnt får milliontallige muslimaer jorden rundt lov til at sejle i vold og fornedrelse uden at menneskerettighedernes højborg Vesten overhovedet kan svinge sig op til nogen form for effektiv årsagserkendende kritik. Islam er fredet, det ved enhver idiot der er noget ved musikken. Fornemmer jeg iøvrigt et spjæt af panik i jihadisterne fra hiz-prut-toiletpapir? Er frygten for “kilen” imellem den muslimske kvinde og… Read more »

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x