23
mar
Seneste opdatering: 26/3-12 kl. 2203
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Sattelitnyhedskanalen BFM- TV har skaffet en amatørvideo af angrebet på Mohamed Merah. Offentligheden og medierne vil helst ikke se disse begivenheder, men lyden af ​​skud efterlader ingen tvivl om aktionens voldelighed. For at bekræfte dette indtryk, har BFM TV vist en amatørvideo af politiaktionen en beboer har filmet fra sin lejlighed et par gader væk fra sceneriet. Mohamed Merah : vidéo de ses derniers instants en sautant du premier étage (Snaphanens oversættelse)

Jeg fandt denne video ved 18 tiden torsdag, undersøgte den i løbet af aftenen og vurderer, at den er ægte. (Det er bekræftet nu den 25.3.) Faldhøjden fra balkonen, hvor sniper-skuddet falder, stemmer ikke med de 1.5 meter, som medierne opgiver, men ellers passer alt. Den er begyndt at dukke op fra undergrunden i mere etablerede medier, men den bliver næppe noget stort-hit i MSM. Situationen er som indsatslederen har beskrevet den, en skarpskytte skyder som Merah skal til at springe fra balkonen. Videoen er løftet op fra en post længere nede. »Det er synd for ham – ikke fordi han ikke fortjener det, men fordi et ungt liv kunne være reddet«, kan man gudhjælpemig læse i Politiken. “Do not dare try to make me feel sorry for a man who held a little girl of seven by her hair while he shot her in the head,” siger en mere tilregnelig betragter.

I Frankrig afspejler de fleste aviser undren og forfærdelse over, hvordan denne “tæt overvågede mand” kunne lykkes med at nå helt frem til at foranstalte denne katastrofe. Hvordan var det muligt at han kunne rejse til og fra Waziristan, – være kendt radikaliseret efter at være svingdørskunde i franske fængsler, indlagt i 15 dage for et selvmordsforsøg, have indrejseforbud til USA, have en lige så radikal storebror, være bevæbnet til tænderne – hvordan er det muligt han går fri én eneste dag efter det første soldatermord i Toulouse den 13 marts?

Jeg går ud fra, at svaret er lige så enkelt, som det er foruroligende: Myndighederne har ikke så meget styr på det, som de vil give indtryk af, og som vi allerhelst vil tro. Hvor mange potentielle Mohamed Merah’er findes der i Europa? Selv hvis nogen vidste det, ville vi ikke bryde os om at få det at vide. Dette er den enkle sandhed, nu også på video. Det kunne have været Politiken-Jyllands Postens redaktion, eller i dusinvis af andre. Det var Toulouse – indtil det sker igen. – De sædvanlige Talking Heads holder konferencer – Højreradikalisme til debat mellem journalister, – og en hel del af de samme snakkehoveder ynder at kalde jihadist-terroristen for “den mistænkte seriemorder”. Sveriges Radio anvender eufemismen. Så hjemligt og fortroligt så vi ikke bliver for forskrækkede eller tænker på I-ordet. Det blev til overflod heller ikke brugt af DIIS forskeren Ann-Sophie Hemmingsen i Deadline (min 4:22): Spørger: “Hvad har alle de her mænd til fælles?” Hemmingsen: “De var alene”. Det er hende, der har forsket sig frem til at jihadister i virkeligheden er a-religiøse ungdomsoprørere. – French Intel Service Questioned,French intelligence under fire over killer. Også Tariq Ramadan er i excuse-mode:

Mohamed Merah’s problem was neither religion nor politics. A French citizen, frustrated at not finding his place, his dignity, and a purpose to life in his country, he was going to find two political causes to express his contempt: the Afghan and Palestinian peoples. He attacks symbols, the army, and kills Jews, Christians, Muslims without distinction. He expresses the political thought of a puzzled young adult which is not filled with the values of Islam, nor by racist or anti-semitic thoughts. …A poor boy, blameworthy and to be condemned, no doubt, even if he was himself the victim of a social order which had already condemned him, him and millions of others, to marginality, to non-recognition of his status as a citizen with equal rights and opportunities.Tariq Ramadan: Shooter Not Anti-Semitic

Europol: Tough times ahead

Europol chief: ‘We have a different kind of jihadist threat emerging and it’s getting stronger’

With France’s deadly attacks, Islamic terror has apparently struck once more in the heart of Europe — and authorities say there’s a dangerous twist: the emergence of homegrown extremists operating independent of any known networks, making them hard to track and stop.

“It is concerning us,” Europol chief Rob Wainwright told The Associated Press in an exclusive telephone interview from The Hague. “We have a different kind of jihadist threat emerging and it’s getting stronger. It is much more decentralized and harder to track.”Wainwright warned that Europe faces a tough challenge ahead.And he conceded that there were limits to what law enforcement officials can do. “We can’t police the Internet,” he said. Europe wakes up to threat of Islamist terror

Politiken: “Nu må Toulouse ikke misbruges politisk”

Ingen tragedie er så grum, at den ikke kan bruges til noget, så det var vel nok ærgerligt, at morderen i Toulouse viste sig at være en almindelig islamist snarere end en af de utallige, kampklare og svært bevæbnede nynazister, som den journalistiske mytologi er så rig på. I vore dage planlægges nyhedsforløb gerne i forvejen rundt omkring i redaktionssekretariaterne, så i mange af de små newsrooms i Danmark (ingen nævnt, ingen glemt) har der været irritation at spore. Nu skulle det hele laves om.

Man kan selvfølgelig vælge en ny vinkel. Det gjorde Politiken (så fik vi nævnt dem alligevel): ”Tragedien i Toulouse må ikke misbruges politisk”. Skrev de, og tilføjede noget med, at vi alle, især i Frankrig, skulle stå sammen og være gode sammen, så lad os kippe med flaget ved ankomsten af en helt ny presseetik, ja, et veritabelt nyt livssyn på det blad.

Eller er det i virkeligheden bare den samme gamle? Var man en naiv avislæser og tv-seer, ville man mene, at det vel kunne være det samme, hvem der skød. En morder er en morder, en galning er en galning, et racistisk drab er et racistisk drab, det er den samme historie og en beslægtet konsekvenshistorie, men sådan er det ikke. Hvis man myrder med henvisning til islam, kan man regne med særbehandling: Niels Lillelund: Den redigerende klasse

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Frank P
Frank P
9 years ago

Sverige overgår sig selv igen og igen. Det mest chokerende indlæg jeg pt. kan komme i tanke om. Det vil bare aldrig kunne finde sted i Danmark og beviser igen at Sverige er langt ude på overdrevet. At det så er en af sosserne der har skrevet det gør kun ulykken være. Beroligende dog at langt de fleste af de 301 kommentarer langer ud efter Göran Greider. Utroligt at kommentarfunktion endnu ikke er stængt. http://www.dalademokraten.se/Opinion–Kultur/Ledare/Och-Mohammed-Merah-singlar-genom-var-tid-/ “Mohammed Mareh – söndersliten av de globala krigen och motsättningarna, men också av det franska samhälle där klassorättvisorna och främlingsfientligheten är starka.” “Och så blir… Read more »

Frank P
Frank P
9 years ago
Reply to  Frank P

Så blev kommentarfunktion lukket og samtlige kommentarer slettet. Svenske medier er patetiske… fy faaaan

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Gad vide, hvor mange danske folkeskole- og gymnasielærere, der har den samme forskruede tankegang som “geniet” her – i det mindste i en vis udstrækning? Hatten af for de gymnasieelever, der valgte at udvandre – måske er det hele trods alt ikke så håbløst i Europa, når man stadig kan få en sådan berettiget reaktion fra dem? http://politiken.dk/udland/ECE1579170/fransk-laerer-hyldede-mohamed-merah-foran-chokerede-elever/ Internationalt 23. mar. 2012 KL. 17.41 Fransk lærer hyldede Mohamed Merah foran chokerede elever Eleverne udvandrede, da en engelsklærer på et gymnasium i Rouen ville hylde terroristen fra Toulouse. Mohamed Merah var et »offer«. Og hans forbindelse til terrororganisationen al-Qaeda er noget,… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

Jens H
I den slags situationer hvor en terrorist har forskanset sig UDEN at have alt for mange gidsler , er den normale fremgangsmåde for israelske sikkerhedsstyrker at skyde et billigt forældet antitank missil , som feks TOW , gennem muren . Hvis det gøres rigtigt, hvilket betyder at ramme et rum i lejligheden hvor han IKKE er i , har terroristen en nogenlunde chance for at overleve , men altså i en tilstand hvor han overhovedet ikke kan lave flere problemer .

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Elefanten
Elefanten
9 years ago

Den ensomme ulv fra Vollsmose. Nogle jøder havde lejet en bod i et butikscenter, og de forsøgte at skabe sig en levevej ved at drive handel. De blev dagligt chikaneret af arabere på skatteyderbetalte overførselsindkomster. Dette kulminerede med at Wissam Freijeh angreb med en pistol og sårede to af jøderne, medens en 3. jøde slab uden fysiske mén. Begge de ramte jøder overlevede. Wissam Freijeh var dansk statsborger, og han havde haft en priviligeret opvækst. Kommunen havde forgyldt ham og udnævnt ham til rollemodel. Wissam Freijeh blev dømt for skudattentatet, og han skal snart resocialiseres. Wissam Freijeh kan betragtes som… Read more »

bowlaren
9 years ago

Efter dådet i Frankrike, måste folk välja vilken sida man står på. Frankrikes sida eller Islams sida, man kan inte säga båda sidor, för då är man inte ärlig.

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

Det er ikke ret svært at gætte hvad der forsinkrede de franske sikkerhedstjenester i at stoppe MM i tide . Ingen af dem havde nogensomhelst ambition om at komme i klenmme i et politisk skuespil , hvor de kunne have været brugt som syndebukke for en ukurrekt og måske uheldig aktion . Derfor ventede de logisk&tragisk nok indtil der var en politiker som tog ansvaret for aktionen . I den sammenhæng står Sarcozy frem som en potentielt handlekraftig politiker ….hvis bare han da havde giftet sig med en kvinde som var istand til at tænke for ham ! Hmmm…. måske… Read more »

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  Ole Burde

@Ole Burde Da jeg så denne absurde dagslange ‘Stand-off’ mellem de Franske elietstyrker og denne ‘Vest-Europæiske velfærdsstats-jihadist, så kunne jeg ikke lade være med at tænke på situationen i “les banlieues”. Franskmændene kunne jo have forventet massive optøjer såfremt det Franske politi havde stormet den lejlighed Mohamed Merah havde forskanset sig i. Apropos denne seneste ‘hændelse’ med islamisk terror i vesten, så blev det igår annonceret på Radio KHOW, at Robert Spencer fra Jihad-watch idag er gæst på ‘The Peter Boyle Talk Show’, (Radio Free Denver -> KHOW’). Robert Spencer har gennem de seneste 11-12 tit været på The Peter… Read more »

Jacob Cete
Jacob Cete
9 years ago

…hvordan er det muligt han går fri én eneste dag efter det første soldatermord i Toulouse den 13 marts? Jeg går ud fra, at svaret er lige så enkelt, som det er foruroligende: Myndighederne har ikke så meget styr på det, som de vil give indtryk af, og som vi allerhelst vil tro. Altså når det findes i hundrede-tusinde vis af personer i Frankrig såvel som i de øvrige EU-ropæiske lande, så er det jo en umulig opgave for politiet. Politiet er også lammede, for de har vel næppe beføjelser til at gøre det nødvendige: Internere eller depotere alle mistænkte.… Read more »

Prudentius
9 years ago

Ramadan: “…even if he was himself the victim of a social order which had already condemned him, him and millions of others,…”

Er det islam han taler om her?

Selvfølgelig ikke, men derimod de lallede overgenerøse europæiske stater der har hentet Merah og millioner af andre elendige ud af islams hus, som byggeklodser til en mægtig utopi. Stater der har plantet jihad og nu høster jihad, men fortsat nægter at indse hadet og volden i islam.

Tariq Ramadans monstrøse empatiløse løgn og bedrageri, kan ikke opfattes som andet end skånselsløs verbal jihad imod ofrene, Frankrig, ja hele Europa.

JensH
JensH
9 years ago

Ikke overraskende får offer-retorikken allerede fuld skrue på Politiken. I Politkens univers er det selvfølgelig det Franske politi der er skurken i denne sag:

“Frankrig undrer sig: Hvorfor kunne Merah ikke fanges i live? I Frankrig spørger flere nu, hvorfor det ikke kunne lade sig gøre at overmande Mohamed Merah, der formodes at have dræbt seks personer og såret flere politifolk.”

http://politiken.dk/udland/ECE1578098/frankrig-undrer-sig-hvorfor-kunne-merah-ikke-fanges-i-live/

Det er ufattleigt. Det virker nærmest som de har en fast template for disse islamistiske terror-angreb. Det munder altid ud i, at det er politiet, myndighederne iøvrigt samt samfundet generelt der er hovedskurkene.

Peter Andersen
9 years ago
Reply to  JensH

Jamen det undrer sgu osse mig, at de ikke kunne ta’ ham levende! Personligt har jeg en teori, som dog kan synes en anelse konspiratorisk. For hvorfor kan man ikke tage disse højt profilerede islamister levende? Hvorfor kan de højt besungne navy-seals ikke rende lydløst ind og bemægtige sig Osamas domæne, for derefter at anholde manden og bringe ham til USA? De har ovenikøbet udstyr til at se igennem vægge!.. Og hvorfor kan et helt regiment franske anti-terror-elitetropper ikke få en skide mand ud af en skide lejlighed, uden at skulle skyde ham? Vel at mærke efter nogle stykker af… Read more »

JensF
JensF
9 years ago

Ann-Sophie Hemmingsens udsagn er lidt selvmodsigende. Det fremhæves, at alle “de her mænd” var alene, samtidig med at det påstås, at de har opsøgt de islamistiske miljøer for at få en gruppeidentitet.

Sammenligningen med andre ungdoms- og modkulturer holder kun, indtil man når til spørgsmålet om, hvorfor Mohammed Mehra tiltrækkes af morderisk kulturimperialisme og tyran-ambitioner, mens de fleste europæiske modkulturer pusler med økologi, vegetarisme, queer-rettigheder og grim musik. Og “mangfoldighed”.

Limewoody
Limewoody
9 years ago

“Myndighederne har ikke så meget styr på det, som de vil give indtryk af, og som vi allerhelst vil tro. Hvor mange potentielle Mohamed Merah’er findes der i Europa? Selv hvis nogen vidste det, ville vi ikke bryde os om at få det at vide………….”

Jo, det ved man da. I deadline kl 17.00 igår torsdag bedyrede en meget vidende og seruiøs akademiker, at der i hele Frankrig kun er en 400 radikale muslimer – og at en stor del af dem skam har vendt verden ryggen og lever i asketisk afsondrethed…

Det er ganske vist….passer gaden….intet at se….passer gaden…

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Limewoody

Onsdag var der en anden akademisk “ekspert” fra KU, der mente,
at der nok kun fandtes 10-12 af denne type islamiske ekstremister
i hele Frankrig – !!! – hvor han så lige havde dette meget lave antal fra?
Desværre nok mest ønsketænking fra hans side.

Så 400 en dag senere fra en anden mere virkelighedsorienteret “ekspert”
er da et meget pænt fremskridt – nu mangler vi så bare at sætte 2-3-4 nuller efter 😉

Balder
9 years ago

For hvem der skulle have lyst til at deltage i “konferencen”: Tilmeld dig her; det koster dig kun 2750 kr. at høre på alle de oplistede “kapaciteter”, hvis konklusioner vi selvfølgelig ikke kan vide noget om på forhånd -;) blandt andet journalist John Hansen (ham der kortlagde de højreorienterede netværk ved at afskrive nogle tilfældige links fra en hjemmeside.) Kursusnr.: 1203252005 Konference: 28-03-2012 Dkr. 1250,-: Arbejdspladser der yder fuldt bidrag til Pressens Uddannelsesfond Dkr. 2750,-: Andre Alle priser på DJE-kurser er eksklusiv moms Det ville nu ellers være en god ting hvis én eller flere patrioter ville deltage og rapportere… Read more »

Erling
Erling
9 years ago

En hel del af de samme snakkehoveder ynder at kalde jihadist-terroristen for “den mistænkte seriemorder”.

Det synes jeg faktisk er positivt. Håber de formår at holde stilen.

desolation road
desolation road
9 years ago

Såfremt ønsket om tilfangetagelse virkelig var tilstede skulle muligheden for død ved kasten sig ud være umulig.
Eksempelvis kunne der inden for en radius af verdensrekorden i længdespring plus lidt skulle være en hoppepude på jorden der ved en persons fald maksimalt gav skader som en forstuvet ankel. Havde puden kevlarruller eller lignende i omkredsen der rullede op var risiko for faldendes skydning skadede andre end vedkommende selv tillige formindsket kraftigt.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x